eichenau 19.05.05, 16:45 www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/ www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/preu-sle.html home.arcor.de/oberschlesien-bw/ www.deutsche-kaiserreich.de/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 16:54 eichenau napisał: > <a href="www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm" target="_blank">www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm</a> > www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/ > www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/preu-sle.html > home.arcor.de/oberschlesien-bw/ > www.deutsche-kaiserreich.de/ Eichenau,Königshütte pisze się cuzamyn. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 17:03 Stimmt das war übertragungsfehler!! Glückauf! Eichenau. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 17:26 eichenau napisał: > Stimmt das war übertragungsfehler!! > Glückauf! Eichenau. Ja,gut,yno jo niy bou niygdy ontertage. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 20.05.05, 16:23 Jak tam moj Ruch Chorzow gro lostatnio!!!! Najbardzi ulubiony Slonzki Fussball Klub!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 18:03 Ja o jez ze Kattowitz-Nickischacht ale moja jest ze Königshütte!! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 18:50 eichenau napisał: > Ja o jez ze Kattowitz-Nickischacht ale moja jest ze Königshütte!! Kajś je dzisioj w doma? Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:07 dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württemberg, "Schwabenländle". Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:17 eichenau napisał: > dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württemberg, > "Schwabenländle". Wo geszt szafe?,mouszt net andworte. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:29 rico-chorzow napisał: > eichenau napisał: > > > dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württemberg, > > "Schwabenländle". > > Das ist kein Geheimnis,bei DaimlerChrysler(Mercedes)in Mettingen. > Wo geszt szafe?,mouszt net andworte. > > Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:41 eichenau napisał: > rico-chorzow napisał: > > > eichenau napisał: > > > > > dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württemberg, > > > "Schwabenländle". > > > > Das ist kein Geheimnis,bei DaimlerChrysler(Mercedes)in Mettingen. > > Wo geszt szafe?,mouszt net andworte. No... to mosz gryfny farcojg? Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:47 rico-chorzow napisał: > eichenau napisał: > > > rico-chorzow napisał: > > > > > eichenau napisał: > > > > > > > dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württemberg, > > > > "Schwabenländle". > > > > > > Das ist kein Geheimnis,bei DaimlerChrysler(Mercedes)in Mettingen. > > > Wo geszt szafe?,mouszt net andworte. > > > > No... to mosz gryfny farcojg? Toc ale cienzko ze spzedaza "Jahreswagen" momyntan rynek nasycony ponoc bydze lepi we przyschlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 19:54 eichenau napisał: > rico-chorzow napisał: > > > eichenau napisał: > > > > > rico-chorzow napisał: > > > > > > > eichenau napisał: > > > > > > > > > dzisioj zech jest Seit 1975- in Stuttgart Baden-Württem > berg, > > > > > "Schwabenländle". > > > > > > > > Das ist kein Geheimnis,bei DaimlerChrysler(Mercedes)in Mettin > gen. > > > > Wo geszt szafe?,mouszt net andworte. > > > > > > > > No... to mosz gryfny farcojg? > Toc ale cienzko ze spzedaza "Jahreswagen" momyntan rynek nasycony ponoc bydze > lepi we przyschlym roku. Bydzie tysz lepi ze Sloonsokami(te co uostali) we Goornym Sloonsku,we prziszuym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 20:12 Ja jo wom tysch zyca wschystkim Oberschlesier in der Heimat Alles Gute! Lasst Euch nicht unterkriegen! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 20:29 eichenau napisał: > Ja jo wom tysch zyca wschystkim Oberschlesier in der Heimat Alles Gute! > Lasst Euch nicht unterkriegen! Woiulst Du net bisserle helfe? Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 20:56 rico-chorzow napisał: > eichenau napisał: > > > Ja jo wom tysch zyca wschystkim Oberschlesier in der Heimat Alles Gute! > > Lasst Euch nicht unterkriegen! > Woiulst Du net bisserle helfe? Wocher kenscht du a "bisserle" schwäbisch? wie soll ich Euch helfen? welche art hilfe braucht Ihr? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 21:07 eichenau napisał: > rico-chorzow napisał: > > > eichenau napisał: > > > > > Ja jo wom tysch zyca wschystkim Oberschlesier in der Heimat Alles G > ute! > > > Lasst Euch nicht unterkriegen! > > > Woiulst Du net bisserle helfe? > Wocher kenscht du a "bisserle" schwäbisch? > wie soll ich Euch helfen? welche art hilfe braucht Ihr? Jede!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 21:09 Konkret welche art hilfe? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 19.05.05, 21:47 eichenau napisał: > Konkret welche art hilfe? Napisz mi na kszinka,to pogodomy. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 20.05.05, 04:30 No, ino tak beispielsweise: Nie mogl bys sie postarac o jakies nowe inwestycje w Chorzowie ? "Pustynia" inwestycyjna, ale warunki sa dobre, to znaczy bylyby, gdyby ktos zwrocil uwage na ta "Perle Wschodu". No, to juz tyroski dziynkujemy Ci, drogi Landmannie za nowe miejsca pracy - i czekamy niecierpliwie na jakas montazownie Mercedesa abo tak jakos cos dankeschön! :) Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 20.05.05, 16:17 Hallole! Paluszek idea niezla ale jak widze to moja Firma woli lepiej inwestowac w Chinach gdzie koncern DaimlerChrysler buduje nowa fabryke do produkcji nowej C-klasse oraz E-Klasse dla rynku Azjatyckiego z tego co wiem buduja tagze pod Moskwa nowa fabryke.Szkoda ze nie na Slonzku kaj som robotne ludzie no coz koncern prowadzi swaja polityke gospodarcza ktora podyktowana jest rynkiem zbytu oraz zyskiem!!.Moj Paluszku jak by to o demnie zalezalo to postawilbym fabryke w Laurahütte(Siemianowicach) podobno jest straszne bezrobocie a do Siemianowic mieli by wschyscy blisko auz Kattowitz,Königshütte,no ale to tylko moje mrzonki w glowie !! Trzimej sie Palec gelyndra Tschüss! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Ein Grüss nach Königs Hütte!! 20.05.05, 17:46 palec1 napisał: > No, ino tak beispielsweise: > > Nie mogl bys sie postarac o jakies nowe inwestycje w Chorzowie ? > "Pustynia" inwestycyjna, ale warunki sa dobre, to znaczy bylyby, > gdyby ktos zwrocil uwage na ta "Perle Wschodu". > > No, to juz tyroski dziynkujemy Ci, drogi Landmannie > za nowe miejsca pracy - i czekamy niecierpliwie > na jakas montazownie Mercedesa abo tak jakos cos > > dankeschön! > :) Palec,ja potrafię być też złośliwy. Odpowiedz Link Zgłoś