b166 21.06.06, 19:22 Najnowszy tygodnik Wprost publikuje ranking najniebezpieczniejszych miast Polski. Pierwsze miejsce Katowice. Drugie - Chorzów. Polecam lekture - mam nadzieje, że wywiąże się dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b166 Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 21.06.06, 19:23 Aha - ładna okładka ... Tutaj - www.wprost.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 21.06.06, 20:29 jutro kupie, to przeczytam, w necie tylko jest skrot artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 21.06.06, 23:12 www.wprost.pl/cover/?I=1228 Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 21.06.06, 23:31 amoremio napisała: > www.wprost.pl/cover/?I=1228 ten link juz zalozyciel watku podal powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 19:37 niyprofda - to je direktlink do okladki Odpowiedz Link Zgłoś
martahelena Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 07:10 i co , wszyscy BYLI mieszkańcy Chorzowa? Dalej będziecie się upierać ,że w tym mieście jest O.K ? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 12:11 martahelena napisała: > i co , wszyscy BYLI mieszkańcy Chorzowa? Dalej będziecie się upierać ,że w tym > mieście jest O.K ? Może zastanowić się co wpłynęło na taki stan rzeczy?,tak poza tym,kto tu twiedził,że w Chorzowie jest wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 17:37 byli czy nie -przynajmniej nie tacy sfrustrowani a narzekac MartoHeleno kazdy potrafi, tylko od tego sie nie bardzo cos zmieni.jakos wydajesz sie usatysfakcjonowana tym faktem, ze Chorzow wysoko w owym rankingu.. Odpowiedz Link Zgłoś
martahelena Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 18:02 nie yasmin nie usatysfakcjonowana bo ja wiedziałam ,że tu tak jest bo TU mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 22.06.06, 23:13 masz na tym punkcie jakis kompleks czy co?:-) jak mieszkalam tez to widzialam, no i co mialam zrobic,obarykadowac sie? a uwierz mi, ze widzialam wiecej niz Ty, co akurat zadna moja zasluga, bo taka to byla praca. obecnie tez swoje widze, bo TU jestem, tak w tym momencie jak i moment wczesniej i za chwil kilka rowniez. wiec skoro TU jestem i mieszkam to moge sie wypowiedziec? czy tez definicja zamieszkiwania ulegnie drobnej korekcie? przypomne ze spelniam juz nastepujace warunki: - jestem tutaj(w dodatku na jednej z gorszych ulic w miescie) - ma zameldowanie na stale - urodzilam sie wprawdzie w Katowicach ale w Chorzowie zaczelam mieszkac majac jakies 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 24.06.06, 00:42 martahelena napisała: > nie yasmin nie usatysfakcjonowana bo ja wiedziałam ,że tu tak jest bo TU miesz > kam. Co wiedziałaś Mahe? Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio "co drugo baba je bito, a co czeci bjere kokaina" 22.06.06, 19:44 Musza sie smiac z takich "statystyk", :))) a jak we "wprost", to wogule wic. Piszom tam tysz np., ze Koblenz/Koblencja to w D jedna ze "stoli" zbrodni(!) - ha! ha! ha! akurat znom ta dziura: bahnhof, bundeswehra, zamek i mcdonalds i kaczki na Renie i nuuuudy. Ale sicher niy bronx+mannhattan. :) Dyc to zalezy np. lot sposobu liczenio, dokumyntacji, zestawu, analizy no i prezentacji und manipulacji.... Znom np. sytuacja w Lódzi - to je totalny gupi kwacz, ze Chorzów=Lódz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 22.06.06, 19:54 Mozliwe powody: 1) slonsko policja robi lepszo robota w dokumyntowaniu 2) potym sie jakos szysko zliczo do jydnygo wora (jazda na gapa, buchniyncie taski, alkoholizm i "normalne" haje, grafiti, skoki na wagony wongla, ale tysz mordy i gwalty i mafie) 3) a potym przeliczo na tysionc lobywateli - i momy "nad wyraz wymowne" "liczby" :) ------------------- A wyniki policji ? to jusz niy podajom ? Zaloza sie, ze policja i urzyndy (np. financamt) na Slonsku, w Poznaniu i w Krakowie pracujom lepiyj i lapjom wjyncyj aferzystów i kryminalistów, ale tysz malych przekryntaczy nisz w Czynstochowie abo Warszawie abo Zakopanym. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 22.06.06, 23:19 a jakie to sa "normalne haje"??? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 23.06.06, 11:46 Jak hop fest haruje, a baba ino durs tyranuje. To hop konsek konsumuje - i "pacyfikuje". No bo sie borok pjyronym nerwuje i juz sie trocha nie kontroluje. A somsiad najpierw ignoruje, potem podsluchuje, w koncu na polizei telefonuje. I sie raduje. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 27.06.06, 10:29 hmmmmmmmmm dziwne Łażę po Chorzowie, łącznie z najgorszymi regionami, typu Flota, Kalina, Czempiela o najrózniejszych godzinach, w najrózniejszym stanie trzeźwości od dobrych paru lat i jakiekolwiek spięcia z karkami miałem ostatnio z dobrych 10 lat temu, zakończone zresztą obopólną wymiana ciosów i spokojnym biegiem w strone lepiej oswietlonych ulic:) Tak, generalnie Chorzów po zmroku jest miastem wymarłym, nie licząc okolic dyskotek i klubów, no ale to już trzeba mieć sieczkę we łbie, żeby sie tam zapuszczać, więc jak juz ktos idzie, to na własne zyczenie i mając w perspektywie, że moga nastapic jakies gwałtowne wydarzenia. W Katowicach podobnie, tyle, że nawet spokojniej, a jedyni, co dopieprzają się na ulicy do ludzi to straznicy miejscy, którym na przykład skręcania tytoniu w bibułkę dziwne i wietrzą w tym jakies narkotyczne machlojki:) Naprawdę byłbym ciekaw, jak powstają takie statystyki... P:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 27.06.06, 16:17 Dołożę jeszcze,włóczyłem się podobnie jak Breineater i to w tych tz.-ciemnych miejscach- i to w nocy,widziałem parę bójek,słyszałem odpowiednią do tego wymianę zdań,tylko nikt mnie nie zaczepił,ewentualnie o papierosa nad ranem,nawet gdy nie dałem,nie wydarzyło się nic specjalnego,może miałem szczęście,prawda,Chorzow po zmroku jest miastem wymarłym. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 27.06.06, 19:33 przy Kalinie tez laze:-), czasem dosc pozno, pomimo, ze mijam wowczas najczesciej osoby nietrzezwe nigdy nic mnie nie spotkalo. chodze tez po okolicy Armii Krajowej.. najmniej mila sytuacje mielismy kiedysc na ul.Wolnosci, zakonczyla sie ona jednak dla intruza na komisariacie(Sobieskiego byla o rzut beretem) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: "co drugo baba je bito, a co czeci bjere koka 22.06.06, 23:17 zgadzam sie co do Koblenz, to bardzo spokojne miasto i moja przyjaciolka tam mieszkajaca zdziwi sie jak jej powiem, ze mieszka w najniebezpieczniejszym miescie w DE:-))) co do Frankfurtu rowniez ta statystyka jakas naciagana, moze bywa niebezpiecznie w okolicy dworca, ale w sumie 3 lata tam mieszkalam i o roznych porach chodzilam i w roznych miejscach i nie czulam sie zagrozona.. mam ten Wprost, dzis kupilam, poczytam do poduszki, bo tylko rzucilam okiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 23.06.06, 13:55 "Przepraszam; czy tu bija?" :) KAJ GENAU w Chorzowie (podobno) najgorszy brud, smród i mord ? Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Katowice, Chorzów - najniebezpieczniejsze mia 29.06.06, 23:53 gdzies wpadlem na zblizony ranking z podzialem na rodzaje przestepstw. wynikalo z niego, ze katowice i chorzow stoja wysoko tylko pod wzgledem bojek i drobnych kradziezy, zbrodnie typu morderstwa, gwalty etc. maja tu miejsce znacznie rzadziej niz gdzie indziej. tak wiec wniosek jest nastepujacy- odpowiednio dobierajac kryteria na ktorych podstawie takie zestawienia sie opieraja, mozna stworzyc oaze zbrodni z kazdego wiekszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch dane 30.06.06, 00:30 wg tego co przedstawiono w artykule we "Wprost": liczba przestepstw na 100tys mieszkancow(bo brane byly pod uwage miasta powyzej 100 tys.) Katowice - 7063,7 Chorzow - 6733,3 (to dwa pierwsze miejsca) Gliwice byly na 10-tym, Bytom na 14-tym, Zabrze na 25-tym, Ruda Slaska na 34-tym. (a Sosnowiec to 22, Dabrowa Gornicza 27, to mnie troche zdziwilo, bo sadzilam, ze w Dabrowie Gorniczej jest "grozniej") gwalty - najwiecej w Chorzowie(15,7) kradzieze - najwiecej Katowice(2534), Chorzow w czolowce przestepstwa kryminalne -najwiecej Katowce(6092), Chorzow i Bytom w czolowce udzial w bojce lub pobiciu - najwiecej Chorzow (116) zabojstwa - Katowice, Chorzow, Tychy, Bytom w czolowce tak to malo ciekawie wyglada wg Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: dane 30.06.06, 13:54 z tego wynika, ze na jakies stare statystyki trafilem :) Odpowiedz Link Zgłoś