Dodaj do ulubionych

Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci

09.02.15, 23:23
Od kilku dni zastanawiam się jak fajnie można poprowadzić szkolenie w Warszawie ze stylizacji paznokci. Na co zwracacie uwagę wybierając kurs i będąc na kursie.

Może jest coś co Wam się nie podoba?

Jak parę lat temu robiłam szkolenie to spodobał mi się dostęp do produktów i luźna atmosfera. Ale już na innym kursie paznokcie robiłyśmy na manekinach lub na sobie i to było słabe.
Proszę o info co sprawia, że szkolenie jest dla Was super.
Obserwuj wątek
    • milkamaria Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 11.02.15, 13:38
      Ja przy wyborze kursu sprawdzam wiarygodność danej szkoły. Polecam Wam również dotarcie do opinii o szkole oraz do portfolio jakie prezentuje. Jestem po szkoleniach zawodowych zarówno z fryzjerstwa i wizażu w Select w Warszawie i jeśli chodzi o kurs stylizacji paznokci to również tam pójdę. W przypadku fryzjerstwa i wizażu, były to kursy dzienne, dość wyczerpujące. W przypadku paznokci spróbuję weekendowo. Rodzina się powiększyła i nie mam już tyle czasu co wczesniej.
      LUV
      • sarah87 Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 07.07.15, 10:26
        Wybierając swój kurs zwracałam uwagę na to czy dana szkoła ma uprawnienia do prowadzenia takich kursów, żeby potem papier na prawdę coś znaczył a nie tylko obrazek na ścianę. Ważne jest aby taka szkoła była w RSPO i RIS wtedy mogą wystawiać zaświadczenia MEN. Poza tym warto odwiedzić swoja przyszłą szkołę i zobaczyć jaka tam jest atmosfera, ludzie zobaczyć salę i wtedy macie wyobrażenie o szkole na prawdę. Ja właśnie poszłam do EPK i Pani zaprosiła mnie na manicure - pogadałam z kursantkami i wtedy wiedziałam już że chce tu skończyć kurs. Na prawdę polecam takiej atmosfery i profesjonalizmu dawno nie spotkałam. Zobaczcie sobie opinie i fotki na www.epk.edu.pl
        • rysia_p Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 10.07.15, 09:03
          sarah87, a jak oceniasz ich poziom nauczania? dużo praktyki? czy dużo wykładów? uczą od podstaw czy już "wtajemniczonych"? nauczyciele dobrze tłumaczą? jak to wygląda?
          • sarah87 Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 28.07.15, 15:06
            Sorki rysia_p, że teraz odpisuje ale urlopik:) Poziom nauki wysoki, ale prowadząca stopniowo dozuje wiedze więc można spokojnie załapać. Zresztą są małe grupy, więc masz trenerkę prawie indywidualnie- super! Ja też była zielona jak przyszłam na kurs! Pierwszego dnia rano jest trochę teorii o BHP i jak robić wywiad z klientką, budowa i choroby paznokci, ale potem już robimy manicure. Generalnie cały czas praktyka, albo na sobie próbujemy i potem na modelkach. Jest ekstra, bo można się na prawdę nauczyć i sprawdzić w wielu stylizacjach. Polecam Ci gorąco zobacz sobie galerie i sale szkoleniową www.epk.edu.pl
            • rysia_p Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 08.08.15, 07:55
              dzięki :) w pon idę tam na manicure ale w sumie to już podjęłam decyzję i się zapisuję :) mam nadzieję że będę po kursie tak samo zadowolona i najważniejsze że nauczę się czegoś nowego, bo tez jestem raczej z tych "zielonych" :)
              • milkamaria Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 30.08.15, 19:32
                nie bój się ja też byłam "zielona", co możesz wiedzieć zajmując się wizażem tylko hobbystycznie? :) Jakaś to praktyka zawsze, ale z drugiej strony ogłady i techniki nabierzesz dopiero po szkoleniu pod okiem profesjonalistek. Bedziesz zadowolona, select jest spoko, dziewczyny bardzo się starają
      • paoola.nova Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 22.05.18, 09:31
        Hej, dziewczyny, ja z kolei szukam dobrego jakościowo kursu wizażu, może kogoś polecicie?

A z paznokci na kursie już byłam i miło wspominam, właśnie to był kurs weekendowy z paznokci w Warszawie ack szkolenia www.kursypaznokci.warszawa.pl, oni się w paznokciach specjalizują i fajne babeczki tam pracują (przynajmniej ja miałam z takimi do czynienia) tylko szkoda ale wizażu nie robią:((( my na szkoleniu z paznokci tam miałyśmy całe kompendium wiedzy od żelu, hybrydy, japońskiego, trendy zdobień i akrylu i pracowałyśmy na swoich modelkach nie na palcach do ćwiczeń i za cały kurs zapłaciłam 500zł:) Szkolenie polecam tez ze wzgledu na dokument, nie wiem jak dla was, ale dla mnie jest istotna ważność dokumentu. Oni oprócz certyfikatu wystawili mi zaświadczenie MEN, co jest Państwowym dokumentem potiwerdzajacym kwalifikacje.
    • botaniczna99 Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 09.06.18, 20:22
      a ktoś potrzebuje modelki na paznokcie?
      • ania31007 Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 10.07.18, 14:16
        Jeśli chciałaby Pani przyjść na kurs jako modelka na 12 07 2018 zapraszam do kontaktu. Uczestnictwo w kursie jest darmowe.
        www.diamond.edu.pl/oferta/kursy-kosmetyczne/stylizacja-paznokci-zel-hybryda-japonski-i-akryl-biologiczny
        www.diamond.edu.pl/
    • ania31007 Re: Warszawa - opinie kurs stylizacji paznokci 19.07.18, 17:28
      Na kursie chyba ważne jest, aby wykładowca był zaangażowany w swoją pracę. Taki co chce. Czy będzie to kurs 1 dniowy czy roczny, jeśli wykładowcy mają gdzieś uczestników kursu to nic ich nie naucza. Dobry wykładowca pokaże w 1 dzień więcej niż zły w cały rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka