Dodaj do ulubionych

lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się trzyma?

08.06.16, 10:24
Mam cały zestaw semilaca. I zgodnie z instrukcją nakładam najpierw bazę później dwie warstwy lakieru, top. Utrwalam Lampą UV 36W i nie 2 minuty tylko po 4minuty bo inaczej lakier nie zasycha. na koniec cleanerem przemywam. Lakier utrzymuje się tydzień, max. 2tygodnie ale już z odpryskami.
Obserwuj wątek
    • nunus95 Re: lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się tr 10.06.16, 14:12
      Hej ja używam lakierów color it i są super i dużo tańsze niż semilac trzymają sie do 3 tygodni
      Ja kupuje takie hybrydy u tego sprzedawcy
      allegro.pl/56-hybryda-8g-lakiery-hybrydowy-color-it-uv-i6056966001.html
      • techio Re: lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się tr 30.06.16, 00:00
        No ja na szczęście z Semilacami nie mam takiego problemu, przetestowałam różne lakiery i te zdecydowanie najlepiej trzymają się na mojej płytce. Właściwie gdyby nie odrost po dwóch tygodniach, mogłyby spokojnie jeszcze zostać
    • maly.minionek Re: lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się tr 17.07.16, 12:37
      hm, a zmatowilas plytke paznokcia i przetarlas bezpyłkowym wacikiem zanim nalozylas bazę? bo ja kiedys pominelam ten krok i tez slabo lakier sie trzymal. no chyba ze jakas felerna sztuka lakieru ci sie trafila :P z semilaciem nie pomoge, bo sama mam em nail.
    • izazalew Re: lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się tr 16.10.16, 10:12
      MOże masz faktycznie źle przygotowana płytkę. Ale zalezy tez duzo od lakierów. Ja od jakiegoś czasu używam tylko tych z MakeAR i trzymają mi sie spokojnie 3 - 4 tygodnie, a gdyby nie odrost to pewnie i dłużej.
      • rudaaa999 Re: lakier hybrydowy - dlaczego tak krótko się tr 16.10.16, 22:18
        3-4 tygodnie to naprawdę długo. Ja właśnie kiedyś źle odtłuszczałam płytkę i miałam tylko z 5 dni. A te lakiery gdzie kupujesz z makear?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka