GoĹÄ: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:37 co sądzicie? Jak się wam podoba? Kto to w ogóle wydaje i jaki ma nakład ta gazeta? to chyba dwutygodnik jakiś jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:43 Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:32 to po co się wypowiadasz jak nie masz nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:35 też pierwsze słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karlo Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.11.09, 16:44 Co to niby jest? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 19:13 Nic do powiedzenia to widzę,że nie masz Ty.Ja Tylko stwierdziłem,że nie słyszałem o nowej gazecie.Co nie oznacza ,że nie jestem zainteresowany tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.11.09, 20:58 To bezpłatny dwutygodnik kulturalno- społeczny wydawany przez OKSiR. Widziałem ten tytuł i myślę, że jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZUZA Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:22 dokładnie tak jw. za darmo dowiemy się w niej o wszystkich imprezach w Świeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: indie Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:34 nie widzialem jeszcze ale podoba mi sie pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 07:35 Jeżeli to coś wydaje OKSiR czyli UM to jednym słowem kampania wyborcza rusza, narazie poczytamy o imrezach kulturalnych a za kilka miesięcy poczytamy gdzie to p. Tadeusz przeciął wstęge, komu uścisnął ręke, jaki to OPS jest najlepszy w wyborach samorządowych i kto jest najlepszym kandytatem na burmistrza. Mogli by urzedasy coś lepszego wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BOBO Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.11.09, 08:01 A kto to wydaje w oksirze Żęsa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:17 Zgadzam się z Zedem. Coś w tym jest. Niewygodnych tematów dla UM i OKSiRu raczej tam nie znajdziemy. Będzie słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 13:20 Jak OKSiR może zająć się gazetką informacyjną.Może najpierw by stronę swoją uaktualnili.W czwartek nie wiadomo co będzie w kinie w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.11.09, 15:20 Bo kino jest nieczynne geniuszu. A ta informacja jest na stronie, gazety tez o tym pisały, nawet ta nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:22 O i to był własnie głos OKSiRu (powyżej post) :) Tak trzymaj kierowniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:26 Skoro o tym mowa - to nieczynne do dzisiaj, więc chyba maja już plan co grać od jutra? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:33 Ola nie żartuj :) Czy Ty za dużo od nich nie wymagasz? Pewnie teraz przez dwa miesiące bedziemy słyszeć że testują nowy projektor :) a potem może coś się puści dla tłumu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 81.219.2.* 05.11.09, 20:31 Gdzie można zaopatrzyć się w taką gazetkę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 77.255.238.* 05.11.09, 23:13 Jeżeli chodzi o OKSiR to juz dawno nie mam o nich dobrego słowa. Osoby, które pracowały uczciwie zostały zwolnione, natomiast te które nic nie robią typu pani G. siedzą i mają zwykłych ludzi gdzieś. Niestety takie są realia w Świeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: loco Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 10:40 to nie realia tylko Reality Show Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pita Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 11:46 A ja wierzę, że będzie to gazeta rzeczowo informująca o tym codzieje się w OKSiR i UM. Brakuje obiektywnych, solidnych informacji i relacji. Świecka robi to pobieżnie i z poślizgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maroko Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 15:31 z mega poślizgiem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bzyk Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 17:07 Wam to jak zwykle palec w du... trzymać prosto trzeba, bo jak się ruszy to zawsze smród i jak by nie było to dla Was źle. Np. kino- jsk było stare to źle, jak szykują to jeszcze gorzej, a tak czy inaczej to filmy z neta ściągacie bo Wam na bilet żal- bo za drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.09, 13:54 Z neta nie ściągam,do kina to jeżdze kilka razy w miesiącu do bydgoszczy do multikina, a co do tej propagadowej gazetki to wolalbym żeby była obiektywna ale nikt nie sra w swoje gniazdo i nic zlego nie przeczytamy w niej o OKSiRze ani UM tylko same ochy ahy. Miasto nie potrzebuje kolejnej propagandy, no ale coż niedługo kampania wyborcza ruszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 81.219.0.* 07.11.09, 18:45 Co się nie dzieje zawsze jest źle. Przestańcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:09 Śmieszna gazetka. Piszą o nietoperzach przez które nie bedzie remontu w zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:12 Jeśli byłyby uczciwe to nadal by pracowały, a co do pani G to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: smiech Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:58 Cokolwiek by się tu w tym grajdołku nie robiło, zawsze słowa krytyki tych co nic nie potrafią zrobić, i dołują tych co starają się coś robić. Nie ma to jak pilot w ręku, skrzynka piwa i TV, aż do zasranej śmierci. Pamiętam wcześniejsze publikacje prasowe naszej społeczności lokalnej, które odeszły w zapomnienie z powodu tych co własną żółcią skutecznie zniechęcili innych do tworzenia czegokolwiek. Tak pewnie i będzie z tą gazetą, co to ledwo się ukazała, a już ma rzeszę przeciwników którzy nigdy jej nie przeczytają, bo mają to serdecznie w d..., ale potrafią dookoła nieźle obsr... wszystko aby tylko nie istniało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bzyk Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 21:52 ....no a w nowej gazetce chcieli by poczytać o łóżkowych sprawach Pogody, lub kto komu przywalił pod Stokrotką, bo co tam ich obchodzą sprawy jakiegoś zamku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.09, 07:39 Może nie sprawach łóżkowych Pogody jak ktoś wyżej napisał,ale miło by było jak by ktoś zrobił drzweo genealogiczne pracowników UMiG i placówek im podległych i jakie sa powiazania rodzinne między tymi osobami, albo by wyszło że ich nie ma i ludzie tylko gadają i plotkują że ludzi zatrudnia sie po układach albo by się okzalo że wiekszosc pracownikow to wujki,ciotki,kuzynyni itd drugich. Sprawa by byla czysta albo ludzie by przestali gadac glupoty albo blado by wyglądał UM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: seb Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.09, 11:44 A czemu tego nie robią już istniejące gazety? :) Można by się pokusić o przedstawienie drzew genealogicznych przedsiębiorstw powiązanych z miastem np. wodociągi, zuk, czy też ze starostwem, takich jak pup, szpital. :) Zresztą w takiej dziurze jak Świecie wszyscy są jakoś ze sobą powiązani i było by to chyba śmieszne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fala Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:25 Uważam, że swoją gazetę powinien wydawać zarówno UM jak Starostwo. Potrzebna jest obiektywna ocena pracy urzędów i podległych jej jednostek. Miejscowi dzienniekarze zupełnie ignorują np. starnia o pozyskanie unijnych funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CHAMSTWO Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:16 Na tych staraniach może zakończymy co? Bo wystarczy, gdy sprawdzicie Państwo ile to Ci "wspanialomyslni urzędnicy" w rzeczywistości pozyskali w skali chociazby województwa!!! Kpina !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: look Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.09, 19:34 I po co tyle szarpania, skoro nowa gazeta ma pełnić funkcję informatora kulturalnego. Wiadomo, że jeśli wydawana przez OKSiR to nie jest niezależna i nikt zdrowo myślący nie będzie od niej oczekiwał napaści na kierownictwo ośrodka czy politykę UM w Świeciu. Tego należałoby oczekiwać od niezależnych gazet, które już na świeckim rynku działają. Tu będzie dobrze, jeśli dzięki gazetce OKSiR wreszcie dorobi się jakiejś spójnej i kompletnej informacji na temat tego co już sie wydarzyło i co ma się wydarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 16:11 jak oceniacie kolejne numery teraz świecie? Podobno wyszła też jakaś bezpłatna gazeta powiatowa? widział to ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: świeciak Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.piastlan.net 27.01.10, 16:58 Gazetka ta swoją szatą graficzną przypomina mi pierwsze gazety w wolnej Polsce, początek lat 90-tych. Mogliby nad nią popracować. O niebo lepiej wyglądał ten bodajże kwartalnik czy miesięcznik o Świeciu co kiedyś wychodził, bodajże Kurier świecki to się zwało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: donsiciel Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 141.209.238.* 27.01.10, 19:33 bo kuriera wiadomo to saldat robił aon drogi jest i oksiru pewnie nie stać naniego i chyba sami to projektują no wyuglonda to marnie jak jakś gazetka szkolna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.10, 19:41 Skąd wiesz, że kuriera Saldat robił? Z tego co ja wiem, to robiło go wydawnictwo QNST. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.centertel.pl 27.01.10, 20:00 Przecież Saldat wtedy pracował w kunscie. Jak nie wierzysz że to jego robota to kliknij sobie tutaj Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.10, 20:06 Chyba chodziło Ci o to: saldat.pl/html/port-publikacje3.htm Ok, ok. już wierzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 20:12 Twoje też nie wchodzi. ;) Tak powinno być dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: look Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 08:26 świeciakowi chodziło o gazetkę powiatową, anie oksiru. poza tym kurier nie był za darmo dlatego nie można ich porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kris Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.01.10, 15:26 mnie się mało widzi ta świecka nowa. nic w sumie ciekawego, jeśli to ma być gazetka kulturalna, to wiele jej do tego brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:27 Powinno być więcej tematyki samorządowej. Na przykład warto przybliżyć mieszkańcom sylwetki radnych i kierowników Urzędu Miejskiego w Świeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dis Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 17:22 "mnie się mało widzi...", kris Ty chyba też kulturą nie grzeszysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miro Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 29.01.10, 12:23 Lipna ta gazetka, tematy nudne. Dwutygodnik musi miec pazur, inaczej zginie. Swoją drogą ciekw jestem ile OKSIR dokłada do jej wydawania. Lepiej by te pieniądze przeznaczyli na organizację życia kulturalnego w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:36 A mi się podoba uważam że jak na bezpłatna gazete jest całkiem nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:46 zgadzam sie, nie jest źle, ja ją lubie pozatym w Świeciu czego by ktos nie zrobił to i tak znajdzie sie cała masa krytykantów, jak był wątek kiedyś o Pomorskiej i czasie Świecia to tez większośc ludzi zjechała te gazety, że są kiepskiie, a przecież za nimi stoją wielkie firmy wydawnicze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i? Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 14:29 I co z tego, że stoją za nimi wielkie firmy wydawnicze? Jakie ma to znaczenie w przypadku tytułów lokalnych? Przecież te "wielkie firmy wydawnicze" w Świeciu nie pracują. Przy tych gazetkach pracują matołki z tego miasta, więc poziom jest adekwatny do ich miernych możliwości, a nie możliwości "wielkich firm wydawniczych". :) Z logiką to naprawdę na bakier jesteś. Możliwości dedukcyjne masz na pozomie przedszkolaka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lalka Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.fejk.se 29.01.10, 14:56 Gazetka oksiru to kolejny szmatławiec. wygląda tandetnei i tak samą ma zawartosć. kolejne coś co ma dać robote przyjacielowi królika. była już jedna menadzerka cafe, jest kobieta na stanowisku PR ktora zleca prace oksiru swojej prywatnej firmie. i jest zredukowany redaktor świeckiego Expresu bydgoskiego. Wcześniej żadnej gazety oksir nie wydawal i pewnie nie było by na to pieniędzy. kiedy naczelny świeckiego expresu poleciał to oksir poczuł potrzebę wydawania gazety w celu informowania mieszkańcow o kulturze w mieście :)))))))) jesli oksir ma za duzo forsy to powinien zrobic chociaz o jedna impreze w roku wiocej niz tworzyc niepotrzebne stanowiska pracy dla ratowania nieudolnych znajomkow kierownika!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mer Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:35 lalka, nie podoba ci się, rozumiem, masz prawo do swojego zdania, ale żeby zaraz wszystkich po kolei obrazać... Ciebie, to jak będziesz w potrzebie nikt nie uratuje, bo z takim sarkazmem to chyba nie masz za wielu znajomych. Wyluzuj dziewczyno. Jak świat światem ...itp. itd. Zawsze lepiej współpracować z kimś, kogo "warsztat" już znamy. A mnie się gazetka podoba! Informator kulturalny, hmmm..., może zamieścić tam rubrykę z poradami związanymi z kulturą osobistą:)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Humanoid Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 17:44 Uważam, że wydawanie gazetek to "konik" Pani T. z Oksiru - i nie ma w tym niczego zdrożnego! Osobiście popieram wszelkie tego typu inicjatywy. Jednak zawartość merytoryczna nowego "organu" OKSIR'u jest, delikatnie mówiąc, przeciętna. Poprzednie dzieło Pani T., "Kurier" było o niebo lepsze. Wiem, że nie można obu pisam porównywać ale... "Kuriera" szkoda - natomiast jeśli padnie aktualnie wydawany periodyk to łzy nie uronię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 17:53 Jeśli to, co napisała "lalka" jest prawdą, a Ty z tym dyskutujesz, to widocznie musisz być dobrym samarytaninem, który co miesiąc oddaje część swojego dochodu każdemu potrzebującemu. Jeśli tego nie wiesz to przypominam, że OKSiR jest finansowany ze środków publicznych, czyli te całkowicie niepotrzebne etaty opłacane są z naszych pieniędzy. Jeśli moje podatki są przeznaczane na wspieranie "potrzebujących", zamiast na to, żebym mógł obejrzeć ciekawy spektakl lub koncert, to jak najbardziej także jestem przeciwny takiej niegospodarności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mer Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:15 Wobec tego, nie chcesz zapewne, aby Twoje podatki przeznaczane były również dla bezrobotnych i etaty opłacane w PUP-ie. Masz rację, po co... Przecież to niegospodarność... Bo jak dla mnie, to wolę wspierać tych, co chcą coś robić, i mają możliwość pracy, niż dokładać do tych marnych zasiłków dla bezrobotnych, często z nie swojej winy, i do rzeszy urzędników ich obsługujących... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lizy Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:26 tak dokladnie, do tego pewnie kolega powyzej nie chce rowniez zeby z jego pieniedzy dotowana byla , hala, wda, i UM . zapisz sie do UPRu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.10, 10:32 Czym innym jest utrzymywanie ośrodków użyteczności publicznej, które służą tysiącom ludzi społeczności Świecia, a czym innym tworzenie zbędnych stanowisk pracy tylko po to, żeby znajomi kierownika mogli sobie zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: micha Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.10, 13:22 Masz rację gosciu, ale widac ludziom nie przeszkadza, że były kolega z redakcji załatwia robotę za publiczne pieniądze po znajomości,no ale ma ten"warsztat". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dread Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 16:50 może to rozwieje wszelkie wątpliwości: WSZYSTKO CO ZWIĄZANE JEST Z GAZETĄ OPŁACANE JEST WYŁĄCZNIE Z REKLAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lalka Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.cable.casema.nl 30.01.10, 17:15 takie bajki to dzieciom opowiadaj :) gdyby z kilku maleńkich reklam dało si jąutrzymać to nie siedział byś na garnuszku oksiru tylko robilbyś to prywatnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XTC Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 17:59 Ty mądralińska, ciekawe czy miałabyś odwagę powiedzieć to wszystko w cztery oczy? Tak mądrować się to każdy potrafi. Przedstaw się. Chętnie poznawy wszystkowiedzącą. OKSiR ma prawo wydawać co chce. Jak się wam nie podoba, to nie czytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dread Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 18:02 to co napisałem wcześniej jest faktem, a faktów nie da się podważyć. można je jednak sprawdzić na miejscu w OKSIRze. zachęcam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.10, 18:31 > Jak się wam nie podoba, to nie czytajcie. Nie podoba mi się, że leży w sklepach i praktycznie nikt się tym nie interesuje. Mając na uwadze, że jest wydawane za publiczne (więc również i moje) pieniadze po to tylko, żeby ktoś zwolniony z roboty miał znowu co robić, to ma prawo mi się ta sytuacja nie podobać. Istnieje wiele sensowniejszych działań, na które potrzeba pieniędzy ośrodka, niż gazeta, którą czytają jedynie twórcy i może ich rodziny. :) I mam na myśli działania, z których skorzystałoby więcej ludzi niż przypadkowy co setny ktoś, kto wychodząc ze sklepu zabierze jeden egzemplarz na rozpałkę w piecu. Jestem przekonany, że z rocznych kosztów wydawania tej gazetki, możnaby zrobić jeszcze jeden dobry koncert. Oczywiście jak widać po kilku powższych wpisach, związani z ta gazetką ludzie, będą bronić swojego regularnego dochodu z publicznej kasy. Nawet posuwając się do puenty "Jak się wam nie podoboa, to nie czytajcie." a pod nosem sobie dodają: "ważne, żebym ja miał latwy pieniądz co miesiąc". :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: riko Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 20:16 Jeśli chcesz zobaczyć jaki to łatwy pieniądz to się zgłoś do redakcji i zaproponuj kilka ciekawych artykułów. Zobacztymy co potrafisz. Wiesz gdzie się mieści OKSiR. Powiedz kierownikowi, że gazeta jest sława i ty sprawisz, że będzie lepsza od Newsweeka. W dodatku za żaden tekst ni będziesz chciał więcej jak 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lalka Re: Do lalki IP: *.adsl.proxad.net 31.01.10, 10:37 wszyscy dobrze wiedza że gazetka jest słaba i nikt nie bedzie nic robil żeyb była lepsza. nie chodzi o tworzenie tylko oto żeby kolo mógł dostawac kaseco miesiac. że można lepiej to wadomo wspomniny wcześniej kurier świecki wychodzil co tydzień a nie co dwa mial wiecej stron i wygladal fantastyczniee w porownaniu do tego czegos. mam jeszcze kilka numerów w szafie i mnoge sobie porównać. jak si otwiera gazete oksru to po samym wygladzie wieje taka nudą jakby to byl spiewnik klubu seniora a nie gazetka lokalna w 21 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buk Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.01.10, 13:31 Ta gazetka zarabia na siebie? Chyba kpisz. Jak wpływ z reklam pokrywa druk to jest dobrze. A etaty, skład, telefony itp? Lekką ręką kilka koła oksir dokłada co miesiąc. Dziwie się burmistrzowi, że w dobie kryzysu takie coś toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Seba Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.01.10, 14:38 Zgadzam się z przedpiścami. Gazeta sprawia wrażenie szaro-burej i smutnej. Nie zachęca do czytania ani nawet do przejrzenia. Brakuje w niej jakiejś energii, werwy, polotu. Taka wymęczona bylejakość. Nie ma tam grama pomysłu na styl, charakter, że o stronie wizualnej nie wspomnę, bo tego to nawet bylejakością nazwać nie można. :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zygi Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 15:23 Chrzanicie do kwadratu. Może niektóre zdjęcia w Kurierze były lepsze, ale teksty znacznie słabsze. Wszystkie jednego autora, który tylko zmieniał pseudonim. Nie ma sie co podniecać szatą graficzną, bo nie dla niej ludzie kupują tego typu prasę. Tu chodzi o infomacje, a nie popisy znajomości Fotoshopa. Po co sie czepiacie. Trzeba się cieszyć, że jest nowy tytuł i sparwić by był lepszy, bo z tego co wiem, to redakcja jest otwarta na współpracę. Nawet taka lalka może popełnić jakiś genialny tekst, za który zapewne otrzyma tytuł dziennikarza roku przy okazju udowadniając, że nawet w Świeciu może żyć dobry dziennikarza, a nie jakiś matołek, który nawet nie wie jakie miasto jest stolicą np. Ekwadoru? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.10, 18:20 Kolejna przepychanka na swieckim forum. ;))) Mam to gdzies, kto, kogo i za ile zatrudnil, i czy zrobil to z faktycznej potrzeby czy tylko z dobroci serca. Jednakze skoro kazdy moze, to i jak sie wypowiem w temacie, szczegolnie w odniesieniu do powyzszego wpisu Zygiego, czyli w kwestii porownania bylego i aktualnego, niezaleznego od korporacji wydawniczych, czasopisma lokalnego. Po prawdzie prase lokalna mam w glebokim poszanowaniu, to jednak zdarzylo mi sie onegdaj przejrzec i poczytac Kuriera i calkiem niedawno także Teraz Świecie. Niebotyczna roznica w tresci na plus dla Kuriera. Duza roznorodnosc; poczynajac od relacji z imprez, poprzez miejskie nowinki, mini-afery, tematy drazliwe, wstydliwe, etc., a na relacjach sportowych, dobrych recenzjach pozycji muzycznych, ksiazkowych, oraz smakowitych przepisach kulinarnych skonczywszy. Do tego konkursy, krzyzowka i program TV. Gramatycznie, ortograficznie i stylistycznie - nadzywczaj poprawnie. Tytuly dopracowane; chwytliwe, blyskotliwe, z inteligentna gra slow. Jak na tak maly rynek lokalny to czasopismo wrecz wzorcowe. Tym bardziej, że byl to tygodnik. To tyle w kwestii zawartosci Kuriera. Teraz Swiecie zabralem kilka dni temu ze sklepu. Nie, wcale nie na rozpalke (jak ktos wyzej sugerowal). :) Poczytac chcialem. Przywitalo mnie bardzo smutne zdjecie na okladce (wyblakla tablica reklamujaca Swiecie, na tle bialego nieba, a ponizej szare krzaki wystawjace ze sniegu, upstrzone jakims pomaranczowym "czyms"). Najpierw przelecialem na szybko i odlozylem, bo nic mnie nie zainteresowalo. Dwie godziny pozniej dalem mu druga szanse. Usiadlem wygodnie i zaczalem czytac. Pierwszy artykul i... nic poza stwierdzeniem ogolnie znanych faktow. Drugi - tytul sugerujacy rewolucyjny pomysl na zmiane postrzegania Swiecia przez przejezdnych - niestety takze zero konkretow, tylko cytaty gdybajacych urzednikow. Nastepnie historia o chorym chlopcu. Opis tragedii, z jaka kazdy z nas styka sie jesli nie w swojej rodzinie, to wsrod znajomych na pewno. Nie rozumiem sensu publikacji takiego materialu. Mimo ze wspolczuje, to jednak takich osob jest w naszym miescie conajmniej kilkadziesiat, jesli nie setki. Dlaczego akurat ten jeden zostal "wyrozniony" publikacja jego historii w Teraz Swiecie? Gra pod publiczke? Latwiej sie gazetka rozejdzie, jesli bedziemy lapac ludzi na podstawowe instynkty, opisujac konkretna, smiertelnie chora osobe? Bo niby w czymze ma pomoc temu chlopcu wydrukowanie jego historii? Zenujace. :( Na kolejnej stronie autorzy TS postanowili poinformowac nas o istnieniu serwisu spolecznosciowego, ktorzy wszyscy znaja od kilku lat, a wiekszosc nawet zdazyla juz sie nim znudzic i zapomniec. Brawo szanowna redakcjo! Swietny pomysl! Szkoda tylko, że mocno zalatuje myszka... ;) Dalej - dwie panie na tle kaloryfera opowiadaja o swoim zyciu rodzinnym i muzycznym. Lanie wody na potege. Nastepnie relacja z koncertu. Ujdzie, jest poprawna. Kolej na faceta przy garach. Odpowiedzi na pytania "Co lubi jesc?", "Czy jada w fast foodach?", "Czy dobre jedzenie jest drogie?". Wybaczcie Panstwo, ale student pierwszego roku dziennikarstwa zrobilby to lepiej. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Z kolei przeczytalem o rzekomym cudzie w Przechowie. Dalo sie to strescic w takich slowach; "przed wojna w Przechowie ukazala sie dziewczynkom Matka Boska". To niestety wszystko czego mozna sie dowiedziec z tej historycznej relacji. Fascynujace! ;) Dla odmiany, bardzo dobry felieton brodatego pana w kapeluszu, na temat kultury osobistej. Stylem i jakoscia mocno odstaje od reszty publikowanego materialu (in plus, rzecz jasna). "Nie jest zle, ale szalu nie ma" - nie, nie - to nie jest podsumowanie mojego kontaktu z Teraz Swiecie. To tytul ostatniego materialu w przegladanym numerze. Kolejna "zapchajdziura" w postaci rozbudowanych na sile wypowiedzi z sondy ulicznej. :) Mamy jeszcze informacje; "Czekamy na Was". Dowiadujemy sie z niej, ze w OKSiR trwaja warsztaty dziennikarskie, i kazdy uczestnik bedzie mial szanse cos do TS napisac. Jesli w taki sposob szuka sie materialow do gazety, to nie wroze TS wielu wielbicieli. :) Reasumujac, jedna wielka nuda, przeplatana laniem wody, z samotnym rodzynkiem. Teraz o szacie graficznej, i przy okazji nawiazanie do wypowiedzi Zygiego. Kolego, tego typu wydawnictw nie przygotowuje sie w Photoshopie (jesli chcesz podejmowac taki temat, to zasiegnij najpierw jezyka na temat narzedzi i ich prawidlowych nazw). Nie chodzi tu nawet o znajomosc zadnego programu, a tym bardziej popisywanie sie jego umiejetnosciami. Projektuje sie z uzyciem glowy i wiedzy, przy pomocy kartki i olowka! Programy sa tylko narzedziami do ostatecznego wykonania. Jesli ktos nie posiada za grosz estetyki, a o zasadach kompozycji podslyszal jedynie (ze takowe istnieja), to stworzy wlasnie wydawniczy koszmar, jakim jest Teraz Swiecie. Zestawienia kolorystyczne naiwne (a wlasciwie to ich brak, bo mam wrazenie, ze sa dobierane na "chybil-trafil"), calkowity brak konsekwencji w sposobach formatowania poszczegolnych "klockow" tekstowych, zawirowania w kolumnach - rozstrzelenia tekstu, pozostawione spojniki na koncach wierszy, zamienne uzywanie dywizu i pauzy, niewyrownane wiersze miedzy kolumnami, brakujace spacje po znakach interpunkcyjnych, niedociagniete linie oddzielajace kolumny, brak wyroznienia cytowanych wypowiedzi, itd. Podpisy do zdjec raz na zdjeciu, innym razem pod zdjeciem. Raz w odleglosci 2 mm od zdjecia, za chwile 4 mm. Prawie wszystkie zdjecia umieszczone sa calkowicie odwrotnie w stosunku do zasad prawidlowej kompozycji strony. Pomijajac juz to, na kazdej stronie brakuje rownowagi miedzy tekstem a elementami graficznymi - jest tylko balagan. Zdjecia albo przytlaczaja tekst (i nie chodzi o proporcje, tylko o umiejscowienie), albo odwrotnie - sa przez tenze tlamszone. Harmonia - dla osoby skladajacej te gazetke - to chyba tylko potoczna nazwa akordeonu... Nie bede z nikim dyskutowal na temat tego co napisalem. Jak kazdy uzytkownik forum, mam prawo wyrazic swoja opinie, co powyzszym wlasnie uczynilem. Wedlug mnie, to czasopismo nic nie wnosi do zycia miasta, nie wypelnia zadnej luki, ani tez nie jest nikomu do niczego potrzebne. Z racji tego, ze jest "o niczyn", marnuje jedynie papier i pieniadze podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona_nie_on Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 18:37 osobiście dowiadywałam się, gazeta finansowana jest z reklam i sponsorów. niech jedna osoba z tego forum wyda jakąś gazetę, która ma więcej stron, będzie miała lepsze zdjęcia i ciekawsze artykuły , no i najważniejsze, żeby była za darmo (bo za pieniądze to każdy głupi potrafi- tylko trzeba je mieć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maniek Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:11 Zgadzam się. Tylko krytyka. Skoro w Świeciu jest tyle specjalistów od prasy to czemu nikt nie wyda dobrej gazety, która zakasuje lokalne tytułu. Przecież to takie proste, jak dowodzi jeden ze znawców tematu. Tak się składa, że między teorią a praktyką jest ogromna różnica i wiedza to wyłacznie osoby, które naprawdę mają coś do powiedzenia na temat prasy. To znaczy znają sprawę od kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.10, 09:32 Nikt nie wyda juz dobrej gazety lokalnej w Swieciu, bo nikogo na to nie stac. To za male miasto na takie interesy, i mozliwosci tworzenia a pozniej odbioru, koncza sie na produkcie, ktorego nikt nie czyta. Mozna to zmienic, ale kosztuje to znacznie wiecej, niz przynosza dochody z reklamek lokalnych zakladow. Bez powaznych sponsorow moze byc tylko taki efekt, jaki prezentuje Teraz Swiecie. Tworcy tego nie wiedzieli, czy po prostu z gory zalozyli, ze tak wlasnie ma byc? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beksa Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 13:56 Jak to się utrzymuje z reklam to OKSIR musi bardzo twórczą księgowość prowadzić. Nie ma takiej opcji. Widziałam ostatni numer i by zarobić na koszty musieliby sprzedawać stronę za grubo ponad tysiąc złotych - wątpię, że któryś z reklamodawców jest aż takim kretynem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jupik Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 15:23 Dlaczego uważasz, że nikt nie zapłaci 1 tys. za stronę. To nie jest tak dużo biorąc pod uwage wysoki nakład. Poza tym to chyba dobrze, że OKSiR daje ludziom pracę. Co w tym złego. Wszyscy na tym korzystają, że jest nowa gazeta lepsza od Czasu Świecia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kali Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 19:40 Wysoki nakład??? co Ty wypisujesz? Tysiąc gazet rzuconych w sklepie na takie maisto to duży nakład? Czas Świecia polotem nie grzeszy, ale ta nowa gazetka... Na pewno nie do poczytania. Dobrze, że za darmo, to nie będę aż tak narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: benio Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 20:11 To to ma tylko 1 tys. nakładu? To jak szkolna gazetka:-) Przy takiej ilości to w ogóle się dziwię, że ktokolwiek się tam reklamuje. A tak przy okazji gdzie znajdę nowy numer, bo nie łatwo trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Franki Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 08:47 To że nie możesz jen znaleźc to najlpeszy dowód na to, żwe schodzi jak cieple bułeczki. Z tego co wiem to nakład wynosi około 5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lalka Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 09:38 gadasz bzdury jakmalo który nie ma wićej niż 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asdfghj Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:02 jeżeli to darmówka to przyda się na rozpałkę nie ma co przyjmować opcji, że schodzi z powodu na swoją wartość kulturalną Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Humanoid Re: Do Ekwador IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 11:39 Bardzo fachowy wpis na forum. Można powiedzieć, że "rozebrałeś" gazetę na czynniki pierwsze :) Ja chciałem dodać jedynie, że, pomijając techniczne kwestie składu na które mało kto zwraca uwagę, "Teraz Świecie" jest zwyczajnie NUDNE. Tak jakby redaktorom nie zależało na publice bo tak czy tak pismo będzie się ukazywać. Bez sensu? No jasne bo powstaje pytanie - dla kogo jest to czasopismo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Franki Re: Do Ekwador IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 13:36 Moim zdaniem jest ciekawsze od Czasu Świecia w dodatku są ostrzejsze zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwierz Re: Do Ekwador IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 16:54 gazetka jest potrzebna tym, którzy mają kominki w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maniek Re: Do Ekwadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 09:28 A co powiesz o ostatnim numerze? Chyba odszczekasz to wszystko co napisałeś. Świetna gazeta, dobrze zredagowana, ciekawe teksty i fajna żywa okładka. Tak dalej. Jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bydok Re: Do Ekwadora IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.02.10, 09:32 Ostatni numer? A kto go w ogóle widział? Sami dla siebie tą gazetkę chyba wydają. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.10, 11:03 Nie będę odszczekiwał czegoś, co tyczyło się faktu, czyli numeru który opiniowałem. Na nowy numer niestety jeszcze się nie natknąłem. Powiadasz, że fajna okładka? Czyżby według tego projektu Saldata ? :) Jeśli tak, to ciesze się, że ktoś tam w końcu zaczyna myśleć i zlecac prace odpowiednim ludziom. Wnętrze też się zmieniło pod względem wyglądu, czy tylko okładka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yani Re: Do Ekwadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:38 Widzieliście nowy numer TŚ. I co krytykanci. Łyso wam! Nie spodziewaliście się czegoś takiego. Nowa szata graficzna, supre zdjęcia, ciekawe artykuly. Jak dołożą ogłoszenia drobne to załatwią na cacy Czas Świecia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wstyd Re: Do Ekwadora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 14:26 jeżeli jakakolwiek gazeta powstaje tylko po to, żeby "załatwić Czas Świecia" lub jakąkolwiek inną gazetę, to nie nasuwa się nic innego niż słowo "małopolactwo". Papudraki, ludzie, którzy nie mają nic do zaoferowania, ludzie zakompleksieni itp. mają natrętny przymus niszczenia innych tyko po to, by móc napisać "załatwić" kogoś lub coś. Wstyd powinno być tym, którzy tylko takimi kategoriami myślą i żyją... to takie katolickie, że aż ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.10, 11:13 Znalazłem! :D Jeszcze nie czytałem, ale rzuciłem okiem na kilka detali. Moim skromnym zdaniem, przede wszystkim zły pomysł na papier. Jest zbyt gruby i matowy. Czyli nadal dobry jedynie do pieca. :) Wydruk na nim wygląda jak w trybie ekonomicznym z biurowej drukarki. :( Okładka - tak jak się spodziewałem, widząc projekt Saldata na jego stronie - jest dobra. W końcu pojawiło się trochę regularności i czytelności. Niestety w środku nadal pożoga. Błędy techniczne jeden za drugim. Nierównolegle rozłożone wiersze kolumn, wiszące spójniki na końcach wierszy, dywizy zamiast myślników, chaos w układzie tekstu - w jednej linii ciasno, w drugiej luźno. Czy osoba, która to składa tego nie widzi, olewa to, czy nie potrafi sobie z tym poradzić? Zdjęcia także nadal układane są przeciwnie do zasad kompozycji (str. 7, 8 i 11)! Yani, piszesz, że są tam super zdjęcia. Tak, na okładce i na 5 stronie. :) Pochodzą z Monolith Films, czyli robione przez zawodowocow. Fajne jest też zdjęcie fryzjera Kamila, ale widziałem je na jego stronie internetowej, więc też nie robili go ludzie z TŚ. ;) Reszta beznadziejna - bez pomysłu na ujęcie - po prostu pstryki o słabej jakości technicznej. Brakuje ciekawej kompozycji, kolorystyka jest nijaka, a w oczy rzucają się jedynie ogromne cienie od lampy. Widać, że zrobione jedynie po to, żeby zrobić. Bez krzty chęci. :( Reklamy, to kolejny element psujący wizerunek tej gazetki. Rozumiem, że muszą być. Rozumiem też, że tak je zaakceptowali klienci. Wydaje mi się jednak, że gdyby klient otrzymał do akceptacji lepsze graficznie i technicznie wykonane reklamy, to również by się pod nimi podpisał. Teraz dobrze wygląda jedynie reklama BGŻ i... plakat zapraszający na spotkanie z Olgierdem Łukaszewiczem. :) Reasumując, coś się ruszyło. Coś, czyli niestety tylko okładka. To nadal za mało, żeby nazwać to chociażby poprawnie wykonaną gazetką. A o treści napiszę później - kiedy zmuszę się do przeczytania. Niestety, wymienione wyżej błędy jak na razie odpychają mnie od tego. :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Do Ekwadora IP: *.devs.futuro.pl 26.02.10, 23:23 Ale się wymądrzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snifer Re: Do Ekwadora IP: *.foebud.org 27.02.10, 09:26 przynajmniej ma cos konkretnego do powiedzenia w przeciwienstwie do ciebie TY TĘPA PIZDO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:17 > Ale się wymądrzasz. Gdybym napisał "cool gazetka!" albo "ale szit!", czyli w sposób, w jaki większość wypowiadających się na tym forum to czyni, to zapewne nie napisałabyś, że się wymądrzam. :) Jeśli ktoś nieco dokładniej coś przeanalizuje, i przy okazji poprze to rzeczowymi argumentami, do których nie można się formalnie przyczepić, to zawsze znajdzie się taka "bystra" osóbka, która skomentuje to słowami "ale się wymądrzasz". Typowe polactwo. :) Jeśli Twoje tipsy, przeszkadzają Ci w generowaniu dłuższych wypowiedzi, zdecydowanie powinnaś darować sobie nawet czytanie tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:46 Po prostu po przeczytaniu Twojego postu stwierdziłam to, co napisałam. Na Twoim miejscu nie oceniałabym tak pochopnie ludzi, bo do tipsów mi jeszcze bardzo daleko ;) I chyba można trochę grzeczniej ze sobą rozmawiać, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:13 Stwierdzenia popiera sie argumentami. Masz takowe dla usprawiedliwienia swojej opinii, na temat mojego "wymądrzania" się? Czy może jednak nie potrafisz tego rzeczowo wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:27 Bezsensu byłaby 'przepychanka', którą proponujesz. Nie będę się z Tobą w to bawiła. 'Jak każdy użytkownik forum, mam prawo wyrazić swoją opinie, co powyższym właśnie uczyniłem.' Brzmi znajomo? :) Od siebie: nie muszę usprawiedliwiać tego, co napisałam. Widać, że lubisz mieć zawsze rację ;) Jak dla mnie, koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:50 > Bezsensu byłaby 'przepychanka', którą proponujesz. Nie proponuje przepychanki, tylko oczekuję rzeczowego wyjaśnienia, dlaczego uważasz że się wymądrzam. Inteligentny człowiek potrafi wyjaśnić na czym opiera swoją opinię. :) > 'Jak każdy użytkownik forum, mam prawo wyrazić swoją opinie, co > powyższym właśnie uczyniłem.' Brzmi znajomo? :) Skoro to znalazłaś, to zapewne widziałaś też, że moja opinia bazowała na szczegółowej analizie tej gazetki, co jest jednoznaczne z dużą ilością argumentów popierających tę opinię. Ty jednak nie potrafisz podać żadnego. :) > Jak dla mnie, koniec tematu. I w ogóle nie powinnaś go zaczynać, bo nie poruszasz tematu wątku, tylko uprawiasz sobie "osobiste wycieczki". :) Typowe dla ludzi nie mających nic do powiedzenia, oprócz "ale się wymądrzasz". :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: swot a z powiatową gazetą? IP: 212.160.129.* 25.02.10, 10:41 słyszałęm, że jakąś swoją gazetę mają wspólnie razem wszystkie okoliczne gminy wokól świecia. Widział ktoś może taką publikację? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TD Re: a z powiatową gazetą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:46 Chodzi o Konkret. To tragiczny produkt nieudaczników prezentujacych poziom słabej gazetki szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: głos ludu Re: a z powiatową gazetą? IP: *.cb3rob.net 26.02.10, 10:20 Za poprzednikiem. Niestety, poziom wizualny i merytoryczny pretenduje to wydawnictwo jedynie do miana rozpałki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bi Re: a z powiatową gazetą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:10 Nuda, nicość = OKSIR + jego gazetka. Płakać się chce, że można tak z naszych podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
adam69swiecie Re: nowa gazeta - teraz świecie 27.02.10, 12:07 Wiele nieścisłości,nieobiektywna . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator* Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:07 W zasadzie do krytyki każdy ma prawo,ale Lalka i Ekwador to sprawiają wrażenie osób które pozjadały wszystkie rozumy.Jeżeli jesteście tak krytyczni wobec tej gazetki to udajcie się do tego wstrętnego wydawcy i powiedzcie że są beznadziejni i że wy to potraficie zrobić lepiej. Jestem pewien że z zachwytu i za pieniądze podatników dostaniecie tam stałe etaty ,ewentualnie będziecie stałymi współpracownikami dla dobra kultury w Świeciu.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 16:38 Wątek jest na temat gazetki TŚ. Jeśli wyrażanie opinii, popartej argumentami, w dyskusji, która właśnie tych opinii się tyczy, dla Ciebie "sprawia wrażenie, jakbym pozjadał wszystkie rozumy", to jaki sposób w Twoim mniemaniu, powinny być wyrażane te opinie? Mają być zachwyty, bo krytyka jest niedozwolona, czy może wypowiedź sklecona z 3 słów? Fakt, iż zauważam błędy, których Ty nie dostrzeżesz do końca swojego życia, to znaczy że się wymądrzam? :D Czy każdy, który wie więcej i potrafi to opisać, jest dla Ciebie mądralą? Jeśli tak, to Ty musisz się uważać za najmądrzejszego na świecie, skoro tak Ci to wadzi, że zmusza Cię to do traktowania takiej osoby, tego typu inwektywami. :) Bardzo mi przykro, że jesteś tak prosty że każda sensowna wypowiedź jest dla Ciebie równa z wymądrzaniem się. Nic jednak na to nie poradzę. Świat już jest tak zorganizowany, że jedni wiedzą i widzą więcej, a innym to wadzi, i zmusza ich to do takich idiotycznych wtrąceń. Uważasz, że jest inaczej? To wypisz proszę kontrargumenty do tego co ja uważam za niepoprawne w tej gazetce. Zobaczymy jaki jesteś elokwentny, i jaką masz wiedzę na temat o którym się tutaj dyskutuje. Jestem przekonany, że tego nie zrobisz, bo się po prostu na tym nie znasz. Nie winię Ciebie za to. Nie musisz się na tym znać. Nie każdy musi mieć pojęcie o kompozycji, typografii, fotografii, sposobach graficznej prezentacji informacji, kolorach, itd. Jeśli jednak się na tym nie znasz, to po co wtrącasz się zupełnie nie w temacie, o którym się dyskutuje? Żeby tylko coś napisać? Uruchom sobie Notatnik i pisz tam do woli... Chociażby "Ala ma kota". :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: `Obserwator* Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 00:07 Kim jesteś to wystarczy poczytać Twoje wypociny i zawartą w nich wredne treści.Czy Ty jesteś tak ograniczony ,że nie zauważasz że obrażasz ludzi?.Jeżeli jesteś takim znawcą za jakiego się uważasz to zrób jakąś gazetkę pokaż że to potrafisz a Ty tylko udajesz cwaniaka. Jesteś jedną z najgorszych kategorii ludzi , zaliczam Cię do tych co wszystko wiedzą ,nic nie robią i wszystko widzą na innych.Życzę Ci abyś zrobił jakąś pożyteczną gazetkę a potem żeby znalazł się ktoś taki jak Ty i powie Ci żebyś się nią podtarł.Przepraszam ale musiałem się dostosować do Twojego stylu żebyś to zrozumiał.Na dalszą dyskusję nie licz dla Ciebie szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ekwador Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.10, 00:22 > Kim jesteś to wystarczy poczytać Twoje wypociny i zawartą w nich > wredne treści.Czy Ty jesteś tak ograniczony ,że nie zauważasz że > obrażasz ludzi?. Zacytuj proszę, w którym miejscu kogoś obrażam? :) Pisząc o źle wyglądającej gazetce, wg Ciebie obrażam ludzi? Musisz być chyba współtwórcą TŚ skoro tak to odbierasz. :) Doucz się trochę, zacznij robić to lepiej, to Twoje dzieło nie będzie pośmiewiskiem. :P > Jeżeli jesteś takim znawcą za jakiego się uważasz to zrób jakąś > gazetkę pokaż że to potrafisz a Ty tylko udajesz cwaniaka. Nie bądź śmieszny. Myślisz, że mógłbym mieć wiedzę na ten temat ot tak sobie, z nikąd, i używać jej jedynie do - jak to określasz - wymądrzania się? :) Robię to na co dzień. Składam gazety, które się sprzedaje bo są na tyle dobre merytorycznie i technicznie, że ludzie chcą za nie płacić, w przeciwieństwie do TŚ. :) > Na dalszą dyskusję nie licz dla Ciebie szkoda czasu. A taka odpowiedź jest akurat typowa dla krzykaczy, którzy nie mają żadnych argumentów w dyskusji. :) Wykorzystaj moją dobrą radę z poprzedniej wiadomości. Pisanie trenuj sobie w Notatniku, a nie na forum. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 83.238.158.* 28.02.10, 00:40 Tak to już jest z tymi naszymi rodakami :-/ Jak ktoś wie coś więcej niż przeciętniak w danej dziedzinie i się tym "pochwali" to już mądrala. Nie daj Boże w zakompleksionym towarzystwie sypnąć kilka średnio skomplikowanych słówek w obcym języku lub rozwinąć się "za bardzo" w konkretnym temacie - mądrala, zuchwalec, cwaniak, narcyz... Co do TS - nigdy nie widziałam, nie czytałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do Ekwadora Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 09:32 Może byłbyś tak uprzejmy i oświecił nas jakie gazety składasz? Zobaczymy i ocenimy Twoje dzieło, które podobno tak dobrze się sprzedaje. Skoro jesteś takiw świetny, to może bądź kagankiem oświaty dla "nieuków" z TŚ! Gdy zdobędziesz się na to, to chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czytelnik Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 09:59 Ekwador składa gazetki dla Biedronki i Kauflanda. Co do Tesco to nie jestem pewien, bo troszkę gorsza jakość :) Odpowiedz Link Zgłoś