Dodaj do ulubionych

nowa gazeta - teraz świecie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:37
co sądzicie? Jak się wam podoba? Kto to w ogóle wydaje i jaki ma nakład ta
gazeta? to chyba dwutygodnik jakiś jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:43
      Pierwsze słyszę.
      • Gość: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:32
        to po co się wypowiadasz jak nie masz nic do powiedzenia?
        • Gość: zenek Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:35
          też pierwsze słyszę
          • Gość: Karlo Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.11.09, 16:44
            Co to niby jest?
        • Gość: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 19:13
          Nic do powiedzenia to widzę,że nie masz Ty.Ja Tylko stwierdziłem,że nie
          słyszałem o nowej gazecie.Co nie oznacza ,że nie jestem zainteresowany tematem.
          • Gość: gość Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.11.09, 20:58
            To bezpłatny dwutygodnik kulturalno- społeczny wydawany przez OKSiR. Widziałem ten tytuł i myślę, że jest niezły.
            • Gość: ZUZA Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:22
              dokładnie tak jw. za darmo dowiemy się w niej o wszystkich imprezach
              w Świeciu.
              • Gość: indie Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 22:34
                nie widzialem jeszcze ale podoba mi sie pomysl
                • Gość: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 07:35
                  Jeżeli to coś wydaje OKSiR czyli UM to jednym słowem kampania
                  wyborcza rusza, narazie poczytamy o imrezach kulturalnych a za kilka
                  miesięcy poczytamy gdzie to p. Tadeusz przeciął wstęge, komu
                  uścisnął ręke, jaki to OPS jest najlepszy w wyborach samorządowych i
                  kto jest najlepszym kandytatem na burmistrza. Mogli by urzedasy coś
                  lepszego wymyśleć.
                  • Gość: BOBO Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.11.09, 08:01
                    A kto to wydaje w oksirze Żęsa?
                    • Gość: Marcin Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:17
                      Zgadzam się z Zedem. Coś w tym jest. Niewygodnych tematów dla UM i
                      OKSiRu raczej tam nie znajdziemy. Będzie słodko.
                      • Gość: door Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 13:20
                        Jak OKSiR może zająć się gazetką informacyjną.Może najpierw by stronę swoją
                        uaktualnili.W czwartek nie wiadomo co będzie w kinie w piątek.
                        • Gość: ala Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.11.09, 15:20
                          Bo kino jest nieczynne geniuszu. A ta informacja jest na stronie, gazety tez o tym pisały, nawet ta nowa...
                          • Gość: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:22
                            O i to był własnie głos OKSiRu (powyżej post) :) Tak trzymaj
                            kierowniku :)
                          • Gość: ola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:26
                            Skoro o tym mowa - to nieczynne do dzisiaj, więc chyba maja już plan
                            co grać od jutra?
                            • Gość: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:33
                              Ola nie żartuj :) Czy Ty za dużo od nich nie wymagasz? Pewnie teraz
                              przez dwa miesiące bedziemy słyszeć że testują nowy projektor :) a
                              potem może coś się puści dla tłumu :)
                              • Gość: anna Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 81.219.2.* 05.11.09, 20:31
                                Gdzie można zaopatrzyć się w taką gazetkę?
    • Gość: Ola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 77.255.238.* 05.11.09, 23:13
      Jeżeli chodzi o OKSiR to juz dawno nie mam o nich dobrego słowa. Osoby, które
      pracowały uczciwie zostały zwolnione, natomiast te które nic nie robią typu pani
      G. siedzą i mają zwykłych ludzi gdzieś.
      Niestety takie są realia w Świeciu.
      • Gość: loco Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 10:40
        to nie realia tylko Reality Show
        • Gość: Pita Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 11:46
          A ja wierzę, że będzie to gazeta rzeczowo informująca o tym codzieje
          się w OKSiR i UM. Brakuje obiektywnych, solidnych informacji i
          relacji. Świecka robi to pobieżnie i z poślizgiem.
          • Gość: maroko Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 15:31
            z mega poślizgiem
            • Gość: bzyk Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 17:07
              Wam to jak zwykle palec w du... trzymać prosto trzeba, bo jak się
              ruszy to zawsze smród i jak by nie było to dla Was źle.
              Np. kino- jsk było stare to źle, jak szykują to jeszcze gorzej, a
              tak czy inaczej to filmy z neta ściągacie bo Wam na bilet żal- bo za
              drogi!!!
              • Gość: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.09, 13:54
                Z neta nie ściągam,do kina to jeżdze kilka razy w miesiącu do
                bydgoszczy do multikina, a co do tej propagadowej gazetki to
                wolalbym żeby była obiektywna ale nikt nie sra w swoje gniazdo i nic
                zlego nie przeczytamy w niej o OKSiRze ani UM tylko same ochy ahy.
                Miasto nie potrzebuje kolejnej propagandy, no ale coż niedługo
                kampania wyborcza ruszy :)
                • Gość: anna Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 81.219.0.* 07.11.09, 18:45
                  Co się nie dzieje zawsze jest źle. Przestańcie.
                  • Gość: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:09
                    Śmieszna gazetka. Piszą o nietoperzach przez które nie bedzie
                    remontu w zamku.
                  • Gość: lola Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:12
                    Jeśli byłyby uczciwe to nadal by pracowały, a co do pani G to inna
                    sprawa.
                    • Gość: smiech Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:58
                      Cokolwiek by się tu w tym grajdołku nie robiło, zawsze słowa krytyki tych co nic
                      nie potrafią zrobić, i dołują tych co starają się coś robić.
                      Nie ma to jak pilot w ręku, skrzynka piwa i TV, aż do zasranej śmierci. Pamiętam
                      wcześniejsze publikacje prasowe naszej społeczności lokalnej, które odeszły w
                      zapomnienie z powodu tych co własną żółcią skutecznie zniechęcili innych do
                      tworzenia czegokolwiek. Tak pewnie i będzie z tą gazetą, co to ledwo się
                      ukazała, a już ma rzeszę przeciwników którzy nigdy jej nie przeczytają, bo mają
                      to serdecznie w d..., ale potrafią dookoła nieźle obsr... wszystko aby tylko nie
                      istniało.
                      • Gość: bzyk Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 21:52
                        ....no a w nowej gazetce chcieli by poczytać o łóżkowych sprawach
                        Pogody, lub kto komu przywalił pod Stokrotką, bo co tam ich obchodzą
                        sprawy jakiegoś zamku?
                        • Gość: Zed Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.09, 07:39
                          Może nie sprawach łóżkowych Pogody jak ktoś wyżej napisał,ale miło
                          by było jak by ktoś zrobił drzweo genealogiczne pracowników UMiG i
                          placówek im podległych i jakie sa powiazania rodzinne między tymi
                          osobami, albo by wyszło że ich nie ma i ludzie tylko gadają i
                          plotkują że ludzi zatrudnia sie po układach albo by się okzalo że
                          wiekszosc pracownikow to wujki,ciotki,kuzynyni itd drugich. Sprawa
                          by byla czysta albo ludzie by przestali gadac glupoty albo blado by
                          wyglądał UM.
                          • Gość: seb Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.09, 11:44
                            A czemu tego nie robią już istniejące gazety? :)
                            Można by się pokusić o przedstawienie drzew genealogicznych przedsiębiorstw
                            powiązanych z miastem np. wodociągi, zuk, czy też ze starostwem, takich jak pup,
                            szpital. :)

Zresztą w takiej dziurze jak Świecie wszyscy są jakoś ze sobą powiązani i było
                            by to chyba śmieszne. :)
                            • Gość: Fala Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:25
                              Uważam, że swoją gazetę powinien wydawać zarówno UM jak Starostwo.
                              Potrzebna jest obiektywna ocena pracy urzędów i podległych jej
                              jednostek. Miejscowi dzienniekarze zupełnie ignorują np. starnia o
                              pozyskanie unijnych funduszy.
                              • Gość: CHAMSTWO Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:16
                                Na tych staraniach może zakończymy co? Bo wystarczy, gdy sprawdzicie
                                Państwo ile to Ci "wspanialomyslni urzędnicy" w rzeczywistości
                                pozyskali w skali chociazby województwa!!! Kpina !!!!!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: look Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.09, 19:34
                                  I po co tyle szarpania, skoro nowa gazeta ma pełnić funkcję
                                  informatora kulturalnego. Wiadomo, że jeśli wydawana przez OKSiR to
                                  nie jest niezależna i nikt zdrowo myślący nie będzie od niej
                                  oczekiwał napaści na kierownictwo ośrodka czy politykę UM w Świeciu.
                                  Tego należałoby oczekiwać od niezależnych gazet, które już na
                                  świeckim rynku działają.
                                  Tu będzie dobrze, jeśli dzięki gazetce OKSiR wreszcie dorobi się
                                  jakiejś spójnej i kompletnej informacji na temat tego co już sie
                                  wydarzyło i co ma się wydarzyć.
    • Gość: ja Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 16:11
      jak oceniacie kolejne numery teraz świecie? Podobno wyszła też jakaś bezpłatna
      gazeta powiatowa? widział to ktoś?
    • Gość: świeciak Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.piastlan.net 27.01.10, 16:58
      Gazetka ta swoją szatą graficzną przypomina mi pierwsze gazety w wolnej Polsce,
      początek lat 90-tych. Mogliby nad nią popracować. O niebo lepiej wyglądał ten
      bodajże kwartalnik czy miesięcznik o Świeciu co kiedyś wychodził, bodajże Kurier
      świecki to się zwało.
      • Gość: donsiciel Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 141.209.238.* 27.01.10, 19:33
        bo kuriera wiadomo to saldat robił aon drogi jest i oksiru pewnie nie stać
        naniego i chyba sami to projektują
        no wyuglonda to marnie jak jakś gazetka szkolna
        • Gość: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.10, 19:41
          Skąd wiesz, że kuriera Saldat robił? Z tego co ja wiem, to robiło go
          wydawnictwo QNST.
          • Gość: :) Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.centertel.pl 27.01.10, 20:00
            Przecież Saldat wtedy pracował w kunscie. Jak nie wierzysz że to jego
            robota to kliknij sobie tutaj
            Tekst linka
            • Gość: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.10, 20:06
              Chyba chodziło Ci o to:

saldat.pl/html/port-publikacje3.htm

Ok, ok. już wierzę. :)
              • Gość: ... Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 20:12
                Twoje też nie wchodzi. ;)

Tak powinno być dobrze.
                • Gość: look Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 08:26
                  świeciakowi chodziło o gazetkę powiatową, anie oksiru. poza tym kurier nie był
                  za darmo dlatego nie można ich porównywać
                  • Gość: kris Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.01.10, 15:26
                    mnie się mało widzi ta świecka nowa. nic w sumie ciekawego, jeśli to ma być
                    gazetka kulturalna, to wiele jej do tego brakuje.
                    • Gość: Piotr Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:27
                      Powinno być więcej tematyki samorządowej. Na przykład warto
                      przybliżyć mieszkańcom sylwetki radnych i kierowników Urzędu
                      Miejskiego w Świeciu.
                    • Gość: dis Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 17:22
                      "mnie się mało widzi...", kris Ty chyba też kulturą nie grzeszysz :)
                      • Gość: miro Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.swiecie.vectranet.pl 29.01.10, 12:23
                        Lipna ta gazetka, tematy nudne. Dwutygodnik musi miec pazur, inaczej
                        zginie. Swoją drogą ciekw jestem ile OKSIR dokłada do jej wydawania.
                        Lepiej by te pieniądze przeznaczyli na organizację życia
                        kulturalnego w mieście.
                        • Gość: xxx Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:36
                          A mi się podoba uważam że jak na bezpłatna gazete jest całkiem nieźle
                          • Gość: ewa Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:46
                            zgadzam sie, nie jest źle, ja ją lubie pozatym w Świeciu czego by
                            ktos nie zrobił to i tak znajdzie sie cała masa krytykantów, jak był
                            wątek kiedyś o Pomorskiej i czasie Świecia to tez większośc ludzi
                            zjechała te gazety, że są kiepskiie, a przecież za nimi stoją
                            wielkie firmy wydawnicze
                            • Gość: i? Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 14:29
                              I co z tego, że stoją za nimi wielkie firmy wydawnicze? Jakie ma to
                              znaczenie w przypadku tytułów lokalnych? Przecież te "wielkie firmy
                              wydawnicze" w Świeciu nie pracują. Przy tych gazetkach pracują
                              matołki z tego miasta, więc poziom jest adekwatny do ich miernych
                              możliwości, a nie możliwości "wielkich firm wydawniczych". :) Z
                              logiką to naprawdę na bakier jesteś. Możliwości dedukcyjne masz na
                              pozomie przedszkolaka. :)
      • Gość: lalka Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.fejk.se 29.01.10, 14:56
        Gazetka oksiru to kolejny szmatławiec. wygląda tandetnei i tak samą ma
        zawartosć. kolejne coś co ma dać robote przyjacielowi królika. była już jedna
        menadzerka cafe, jest kobieta na stanowisku PR ktora zleca prace oksiru swojej
        prywatnej firmie. i jest zredukowany redaktor świeckiego Expresu bydgoskiego.
        Wcześniej żadnej gazety oksir nie wydawal i pewnie nie było by na to pieniędzy.
        kiedy naczelny świeckiego expresu poleciał to oksir poczuł potrzebę wydawania
        gazety w celu informowania mieszkańcow o kulturze w mieście :)))))))) jesli
        oksir ma za duzo forsy to powinien zrobic chociaz o jedna impreze w roku wiocej
        niz tworzyc niepotrzebne stanowiska pracy dla ratowania nieudolnych znajomkow
        kierownika!!!!1
        • Gość: mer Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:35
          lalka, nie podoba ci się, rozumiem, masz prawo do swojego zdania,
          ale żeby zaraz wszystkich po kolei obrazać... Ciebie, to jak
          będziesz w potrzebie nikt nie uratuje, bo z takim sarkazmem to chyba
          nie masz za wielu znajomych. Wyluzuj dziewczyno. Jak świat
          światem ...itp. itd. Zawsze lepiej współpracować z kimś,
          kogo "warsztat" już znamy.
          A mnie się gazetka podoba! Informator kulturalny, hmmm..., może
          zamieścić tam rubrykę z poradami związanymi z kulturą osobistą:)?
          • Gość: Humanoid Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 17:44
            Uważam, że wydawanie gazetek to "konik" Pani T. z Oksiru - i nie ma w tym
            niczego zdrożnego! Osobiście popieram wszelkie tego typu inicjatywy. Jednak
            zawartość merytoryczna nowego "organu" OKSIR'u jest, delikatnie mówiąc,
            przeciętna. Poprzednie dzieło Pani T., "Kurier" było o niebo lepsze. Wiem, że
            nie można obu pisam porównywać ale... "Kuriera" szkoda - natomiast jeśli padnie
            aktualnie wydawany periodyk to łzy nie uronię.
          • Gość: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 17:53
            Jeśli to, co napisała "lalka" jest prawdą, a Ty z tym dyskutujesz,
            to widocznie musisz być dobrym samarytaninem, który co miesiąc
            oddaje część swojego dochodu każdemu potrzebującemu. Jeśli tego nie
            wiesz to przypominam, że OKSiR jest finansowany ze środków
            publicznych, czyli te całkowicie niepotrzebne etaty opłacane są z
            naszych
            pieniędzy. Jeśli moje podatki są przeznaczane na
            wspieranie "potrzebujących", zamiast na to, żebym mógł obejrzeć
            ciekawy spektakl lub koncert, to jak najbardziej także jestem
            przeciwny takiej niegospodarności.
            • Gość: mer Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:15
              Wobec tego, nie chcesz zapewne, aby Twoje podatki przeznaczane były
              również dla bezrobotnych i etaty opłacane w PUP-ie. Masz rację, po
              co... Przecież to niegospodarność...
              Bo jak dla mnie, to wolę wspierać tych, co chcą coś robić, i mają
              możliwość pracy, niż dokładać do tych marnych zasiłków dla
              bezrobotnych, często z nie swojej winy, i do rzeszy urzędników ich
              obsługujących...
              • Gość: lizy Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:26
                tak dokladnie, do tego pewnie kolega powyzej nie chce rowniez zeby z jego
                pieniedzy dotowana byla , hala, wda, i UM . zapisz sie do UPRu
                • Gość: gosc Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.10, 10:32
                  Czym innym jest utrzymywanie ośrodków użyteczności publicznej, które
                  służą tysiącom ludzi społeczności Świecia, a czym innym tworzenie
                  zbędnych
                  stanowisk pracy tylko po to, żeby znajomi kierownika
                  mogli sobie zarobić.
                  • Gość: micha Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.10, 13:22
                    Masz rację gosciu, ale widac ludziom nie przeszkadza, że były kolega z redakcji
                    załatwia robotę za publiczne pieniądze po znajomości,no ale ma ten"warsztat".
                    • Gość: dread Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 16:50
                      może to rozwieje wszelkie wątpliwości: WSZYSTKO CO ZWIĄZANE JEST Z GAZETĄ
                      OPŁACANE JEST WYŁĄCZNIE Z REKLAM
                      • Gość: lalka Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.cable.casema.nl 30.01.10, 17:15
                        takie bajki to dzieciom opowiadaj :) gdyby z kilku maleńkich reklam dało si
                        jąutrzymać to nie siedział byś na garnuszku oksiru tylko robilbyś to prywatnie :)))
                        • Gość: XTC Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 17:59
                          Ty mądralińska, ciekawe czy miałabyś odwagę powiedzieć to wszystko w
                          cztery oczy? Tak mądrować się to każdy potrafi. Przedstaw się.
                          Chętnie poznawy wszystkowiedzącą. OKSiR ma prawo wydawać co chce.
                          Jak się wam nie podoba, to nie czytajcie.
                          • Gość: dread Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 18:02
                            to co napisałem wcześniej jest faktem, a faktów nie da się podważyć. można je
                            jednak sprawdzić na miejscu w OKSIRze. zachęcam
                          • Gość: gosc Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.10, 18:31
                            > Jak się wam nie podoba, to nie czytajcie.

Nie podoba mi się, że leży w sklepach i praktycznie nikt się tym nie
                            interesuje. Mając na uwadze, że jest wydawane za publiczne (więc
                            również i moje) pieniadze po to tylko, żeby ktoś zwolniony z roboty
                            miał znowu co robić, to ma prawo mi się ta sytuacja nie podobać.
                            Istnieje wiele sensowniejszych działań, na które potrzeba pieniędzy
                            ośrodka, niż gazeta, którą czytają jedynie twórcy i może ich
                            rodziny. :) I mam na myśli działania, z których skorzystałoby więcej
                            ludzi niż przypadkowy co setny ktoś, kto wychodząc ze sklepu
                            zabierze jeden egzemplarz na rozpałkę w piecu.
                            Jestem przekonany, że z rocznych kosztów wydawania tej gazetki,
                            możnaby zrobić jeszcze jeden dobry koncert. Oczywiście jak widać po
                            kilku powższych wpisach, związani z ta gazetką ludzie, będą bronić
                            swojego regularnego dochodu z publicznej kasy. Nawet posuwając się
                            do puenty "Jak się wam nie podoboa, to nie czytajcie."
                            a pod nosem sobie dodają: "ważne, żebym ja miał latwy pieniądz co
                            miesiąc".
                            :)
                            • Gość: riko Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 20:16
                              Jeśli chcesz zobaczyć jaki to łatwy pieniądz to się zgłoś do
                              redakcji i zaproponuj kilka ciekawych artykułów. Zobacztymy co
                              potrafisz. Wiesz gdzie się mieści OKSiR. Powiedz kierownikowi, że
                              gazeta jest sława i ty sprawisz, że będzie lepsza od Newsweeka. W
                              dodatku za żaden tekst ni będziesz chciał więcej jak 10 zł.
                              • Gość: lalka Re: Do lalki IP: *.adsl.proxad.net 31.01.10, 10:37
                                wszyscy dobrze wiedza że gazetka jest słaba i nikt nie bedzie nic robil żeyb
                                była lepsza. nie chodzi o tworzenie tylko oto żeby kolo mógł dostawac kaseco
                                miesiac. że można lepiej to wadomo wspomniny wcześniej kurier świecki wychodzil
                                co tydzień a nie co dwa mial wiecej stron i wygladal fantastyczniee w porownaniu
                                do tego czegos. mam jeszcze kilka numerów w szafie i mnoge sobie porównać. jak
                                si otwiera gazete oksru to po samym wygladzie wieje taka nudą jakby to byl
                                spiewnik klubu seniora a nie gazetka lokalna w 21 wieku.

• Gość: buk Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.01.10, 13:31
                                  Ta gazetka zarabia na siebie? Chyba kpisz. Jak wpływ z reklam pokrywa druk to jest dobrze. A etaty, skład, telefony itp? Lekką ręką kilka koła oksir dokłada co miesiąc. Dziwie się burmistrzowi, że w dobie kryzysu takie coś toleruje.
                                • Gość: Seba Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.01.10, 14:38
                                  Zgadzam się z przedpiścami. Gazeta sprawia wrażenie szaro-burej i
                                  smutnej. Nie zachęca do czytania ani nawet do przejrzenia. Brakuje w
                                  niej jakiejś energii, werwy, polotu. Taka wymęczona bylejakość. Nie ma
                                  tam grama pomysłu na styl, charakter, że o stronie wizualnej nie
                                  wspomnę, bo tego to nawet bylejakością nazwać nie można. :(
                                  • Gość: Zygi Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 15:23
                                    Chrzanicie do kwadratu. Może niektóre zdjęcia w Kurierze były
                                    lepsze, ale teksty znacznie słabsze. Wszystkie jednego autora, który
                                    tylko zmieniał pseudonim. Nie ma sie co podniecać szatą graficzną,
                                    bo nie dla niej ludzie kupują tego typu prasę. Tu chodzi o
                                    infomacje, a nie popisy znajomości Fotoshopa. Po co sie czepiacie.
                                    Trzeba się cieszyć, że jest nowy tytuł i sparwić by był lepszy, bo z
                                    tego co wiem, to redakcja jest otwarta na współpracę. Nawet taka
                                    lalka może popełnić jakiś genialny tekst, za który zapewne otrzyma
                                    tytuł dziennikarza roku przy okazju udowadniając, że nawet w Świeciu
                                    może żyć dobry dziennikarza, a nie jakiś matołek, który nawet nie
                                    wie jakie miasto jest stolicą np. Ekwadoru?
                                    • Gość: Ekwador Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.10, 18:20
                                      Kolejna przepychanka na swieckim forum. ;)))
                                      Mam to gdzies, kto, kogo i za ile zatrudnil, i czy zrobil to z
                                      faktycznej potrzeby czy tylko z dobroci serca. Jednakze skoro kazdy
                                      moze, to i jak sie wypowiem w temacie, szczegolnie w odniesieniu do
                                      powyzszego wpisu Zygiego, czyli w kwestii porownania bylego i
                                      aktualnego, niezaleznego od korporacji wydawniczych, czasopisma
                                      lokalnego.
                                      Po prawdzie prase lokalna mam w glebokim poszanowaniu, to jednak
                                      zdarzylo mi sie onegdaj przejrzec i poczytac Kuriera i calkiem
                                      niedawno także Teraz Świecie. Niebotyczna roznica w tresci na plus
                                      dla Kuriera. Duza roznorodnosc; poczynajac od relacji z imprez,
                                      poprzez miejskie nowinki, mini-afery, tematy drazliwe, wstydliwe,
                                      etc., a na relacjach sportowych, dobrych recenzjach pozycji
                                      muzycznych, ksiazkowych, oraz smakowitych przepisach kulinarnych
                                      skonczywszy. Do tego konkursy, krzyzowka i program TV. Gramatycznie,
                                      ortograficznie i stylistycznie - nadzywczaj poprawnie. Tytuly
                                      dopracowane; chwytliwe, blyskotliwe, z inteligentna gra slow. Jak na
                                      tak maly rynek lokalny to czasopismo wrecz wzorcowe. Tym bardziej,
                                      że byl to tygodnik. To tyle w kwestii zawartosci Kuriera.
                                      Teraz Swiecie zabralem kilka dni temu ze sklepu. Nie, wcale nie na
                                      rozpalke (jak ktos wyzej sugerowal). :) Poczytac chcialem.
                                      Przywitalo mnie bardzo smutne zdjecie na okladce (wyblakla tablica
                                      reklamujaca Swiecie, na tle bialego nieba, a ponizej szare krzaki
                                      wystawjace ze sniegu, upstrzone jakims pomaranczowym "czyms").
                                      Najpierw przelecialem na szybko i odlozylem, bo nic mnie nie
                                      zainteresowalo. Dwie godziny pozniej dalem mu druga szanse. Usiadlem
                                      wygodnie i zaczalem czytac.
                                      Pierwszy artykul i... nic poza stwierdzeniem ogolnie znanych faktow.
                                      Drugi - tytul sugerujacy rewolucyjny pomysl na zmiane postrzegania
                                      Swiecia przez przejezdnych - niestety takze zero konkretow, tylko
                                      cytaty gdybajacych urzednikow.
                                      Nastepnie historia o chorym chlopcu. Opis tragedii, z jaka kazdy z
                                      nas styka sie jesli nie w swojej rodzinie, to wsrod znajomych na
                                      pewno. Nie rozumiem sensu publikacji takiego materialu. Mimo ze
                                      wspolczuje, to jednak takich osob jest w naszym miescie conajmniej
                                      kilkadziesiat, jesli nie setki. Dlaczego akurat ten jeden
                                      zostal "wyrozniony" publikacja jego historii w Teraz Swiecie? Gra
                                      pod publiczke? Latwiej sie gazetka rozejdzie, jesli bedziemy lapac
                                      ludzi na podstawowe instynkty, opisujac konkretna, smiertelnie chora
                                      osobe? Bo niby w czymze ma pomoc temu chlopcu wydrukowanie jego
                                      historii? Zenujace. :(
                                      Na kolejnej stronie autorzy TS postanowili poinformowac nas o
                                      istnieniu serwisu spolecznosciowego, ktorzy wszyscy znaja od kilku
                                      lat, a wiekszosc nawet zdazyla juz sie nim znudzic i zapomniec.
                                      Brawo szanowna redakcjo! Swietny pomysl! Szkoda tylko, że mocno
                                      zalatuje myszka... ;)
                                      Dalej - dwie panie na tle kaloryfera opowiadaja o swoim zyciu
                                      rodzinnym i muzycznym. Lanie wody na potege.
                                      Nastepnie relacja z koncertu. Ujdzie, jest poprawna.
                                      Kolej na faceta przy garach. Odpowiedzi na pytania "Co lubi
                                      jesc?", "Czy jada w fast foodach?", "Czy dobre jedzenie jest
                                      drogie?".
                                      Wybaczcie Panstwo, ale student pierwszego roku
                                      dziennikarstwa zrobilby to lepiej. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
                                      Z kolei przeczytalem o rzekomym cudzie w Przechowie. Dalo sie to
                                      strescic w takich slowach; "przed wojna w Przechowie ukazala sie
                                      dziewczynkom Matka Boska".
                                      To niestety wszystko czego mozna sie
                                      dowiedziec z tej historycznej relacji. Fascynujace! ;)
                                      Dla odmiany, bardzo dobry felieton brodatego pana w kapeluszu, na
                                      temat kultury osobistej. Stylem i jakoscia mocno odstaje od reszty
                                      publikowanego materialu (in plus, rzecz jasna).
                                      "Nie jest zle, ale szalu nie ma" - nie, nie - to nie jest
                                      podsumowanie mojego kontaktu z Teraz Swiecie. To tytul ostatniego
                                      materialu w przegladanym numerze. Kolejna "zapchajdziura" w postaci
                                      rozbudowanych na sile wypowiedzi z sondy ulicznej. :)
                                      Mamy jeszcze informacje; "Czekamy na Was". Dowiadujemy sie z niej,
                                      ze w OKSiR trwaja warsztaty dziennikarskie, i kazdy uczestnik bedzie
                                      mial szanse cos do TS napisac. Jesli w taki sposob szuka sie
                                      materialow do gazety, to nie wroze TS wielu wielbicieli. :)
                                      Reasumujac, jedna wielka nuda, przeplatana laniem wody, z samotnym
                                      rodzynkiem.
                                      Teraz o szacie graficznej, i przy okazji nawiazanie do wypowiedzi
                                      Zygiego. Kolego, tego typu wydawnictw nie przygotowuje sie w
                                      Photoshopie (jesli chcesz podejmowac taki temat, to zasiegnij
                                      najpierw jezyka na temat narzedzi i ich prawidlowych nazw). Nie
                                      chodzi tu nawet o znajomosc zadnego programu, a tym bardziej
                                      popisywanie sie jego umiejetnosciami. Projektuje sie z uzyciem glowy
                                      i wiedzy, przy pomocy kartki i olowka! Programy sa tylko narzedziami
                                      do ostatecznego wykonania. Jesli ktos nie posiada za grosz estetyki,
                                      a o zasadach kompozycji podslyszal jedynie (ze takowe istnieja), to
                                      stworzy wlasnie wydawniczy koszmar, jakim jest Teraz Swiecie.
                                      Zestawienia kolorystyczne naiwne (a wlasciwie to ich brak, bo mam
                                      wrazenie, ze sa dobierane na "chybil-trafil"), calkowity brak
                                      konsekwencji w sposobach formatowania poszczegolnych "klockow"
                                      tekstowych, zawirowania w kolumnach - rozstrzelenia tekstu,
                                      pozostawione spojniki na koncach wierszy, zamienne uzywanie dywizu i
                                      pauzy, niewyrownane wiersze miedzy kolumnami, brakujace spacje po
                                      znakach interpunkcyjnych, niedociagniete linie oddzielajace kolumny,
                                      brak wyroznienia cytowanych wypowiedzi, itd. Podpisy do zdjec raz na
                                      zdjeciu, innym razem pod zdjeciem. Raz w odleglosci 2 mm od zdjecia,
                                      za chwile 4 mm. Prawie wszystkie zdjecia umieszczone sa calkowicie
                                      odwrotnie w stosunku do zasad prawidlowej kompozycji strony.
                                      Pomijajac juz to, na kazdej stronie brakuje rownowagi miedzy tekstem
                                      a elementami graficznymi - jest tylko balagan. Zdjecia albo
                                      przytlaczaja tekst (i nie chodzi o proporcje, tylko o
                                      umiejscowienie), albo odwrotnie - sa przez tenze tlamszone.
                                      Harmonia - dla osoby skladajacej te gazetke - to chyba tylko
                                      potoczna nazwa akordeonu...

Nie bede z nikim dyskutowal na temat tego co napisalem. Jak kazdy
                                      uzytkownik forum, mam prawo wyrazic swoja opinie, co powyzszym
                                      wlasnie uczynilem. Wedlug mnie, to czasopismo nic nie wnosi do zycia
                                      miasta, nie wypelnia zadnej luki, ani tez nie jest nikomu do niczego
                                      potrzebne. Z racji tego, ze jest "o niczyn", marnuje jedynie papier
                                      i pieniadze podatnikow.
                                      • Gość: ona_nie_on Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.10, 18:37
                                        osobiście dowiadywałam się, gazeta finansowana jest z reklam i sponsorów. niech
                                        jedna osoba z tego forum wyda jakąś gazetę, która ma więcej stron, będzie miała
                                        lepsze zdjęcia i ciekawsze artykuły , no i najważniejsze, żeby była za darmo (bo
                                        za pieniądze to każdy głupi potrafi- tylko trzeba je mieć :))
                                        • Gość: Maniek Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:11
                                          Zgadzam się. Tylko krytyka. Skoro w Świeciu jest tyle specjalistów
                                          od prasy to czemu nikt nie wyda dobrej gazety, która zakasuje
                                          lokalne tytułu. Przecież to takie proste, jak dowodzi jeden ze
                                          znawców tematu. Tak się składa, że między teorią a praktyką jest
                                          ogromna różnica i wiedza to wyłacznie osoby, które naprawdę mają coś
                                          do powiedzenia na temat prasy. To znaczy znają sprawę od kuchni.
                                          • Gość: Ekwador Re: Do lalki IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.10, 09:32
                                            Nikt nie wyda juz dobrej gazety lokalnej w Swieciu, bo nikogo
                                            na to nie stac. To za male miasto na takie interesy, i mozliwosci
                                            tworzenia a pozniej odbioru, koncza sie na produkcie, ktorego nikt
                                            nie czyta. Mozna to zmienic, ale kosztuje to znacznie wiecej, niz
                                            przynosza dochody z reklamek lokalnych zakladow. Bez powaznych
                                            sponsorow moze byc tylko taki efekt, jaki prezentuje Teraz Swiecie.
                                            Tworcy tego nie wiedzieli, czy po prostu z gory zalozyli, ze tak
                                            wlasnie ma byc? :)
                                            • Gość: beksa Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 13:56
                                              Jak to się utrzymuje z reklam to OKSIR musi bardzo twórczą księgowość prowadzić. Nie ma takiej opcji. Widziałam ostatni numer i by zarobić na koszty musieliby sprzedawać stronę za grubo ponad tysiąc złotych - wątpię, że któryś z reklamodawców jest aż takim kretynem:-)
                                              • Gość: Jupik Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 15:23
                                                Dlaczego uważasz, że nikt nie zapłaci 1 tys. za stronę. To nie jest
                                                tak dużo biorąc pod uwage wysoki nakład. Poza tym to chyba dobrze,
                                                że OKSiR daje ludziom pracę. Co w tym złego. Wszyscy na tym
                                                korzystają, że jest nowa gazeta lepsza od Czasu Świecia.
                                                • Gość: kali Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 19:40
                                                  Wysoki nakład??? co Ty wypisujesz? Tysiąc gazet rzuconych w sklepie na takie maisto to duży nakład? Czas Świecia polotem nie grzeszy, ale ta nowa gazetka... Na pewno nie do poczytania. Dobrze, że za darmo, to nie będę aż tak narzekać.
                                                  • Gość: benio Re: Do lalki IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.02.10, 20:11
                                                    To to ma tylko 1 tys. nakładu? To jak szkolna gazetka:-) Przy takiej ilości to w ogóle się dziwię, że ktokolwiek się tam reklamuje. A tak przy okazji gdzie znajdę nowy numer, bo nie łatwo trafić.
                                                  • Gość: Franki Re: Do lalki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 08:47
                                                    To że nie możesz jen znaleźc to najlpeszy dowód na to, żwe schodzi
                                                    jak cieple bułeczki. Z tego co wiem to nakład wynosi około 5 tys.
                                                  • Gość: lalka Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 09:38
                                                    gadasz bzdury jakmalo który
                                                    nie ma wićej niż 1000
                                                  • Gość: asdfghj Re: Do lalki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:02
                                                    jeżeli to darmówka to przyda się na rozpałkę

nie ma co przyjmować opcji, że schodzi z powodu na swoją wartość
                                                    kulturalną
                                                  • Gość: Humanoid Re: Do Ekwador IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 11:39
                                                    Bardzo fachowy wpis na forum. Można powiedzieć, że "rozebrałeś" gazetę na
                                                    czynniki pierwsze :) Ja chciałem dodać jedynie, że, pomijając techniczne
                                                    kwestie składu na które mało kto zwraca uwagę, "Teraz Świecie" jest zwyczajnie
                                                    NUDNE. Tak jakby redaktorom nie zależało na publice bo tak czy tak pismo będzie
                                                    się ukazywać. Bez sensu? No jasne bo powstaje pytanie - dla kogo jest to czasopismo?
                                                  • Gość: Franki Re: Do Ekwador IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 13:36
                                                    Moim zdaniem jest ciekawsze od Czasu Świecia w dodatku są ostrzejsze
                                                    zdjęcia.
                                                  • Gość: uwierz Re: Do Ekwador IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 16:54
                                                    gazetka jest potrzebna tym, którzy mają kominki w domu :)
                                                  • Gość: Maniek Re: Do Ekwadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 09:28
                                                    A co powiesz o ostatnim numerze? Chyba odszczekasz to wszystko co
                                                    napisałeś. Świetna gazeta, dobrze zredagowana, ciekawe teksty i
                                                    fajna żywa okładka. Tak dalej. Jest coraz lepiej.
                                                  • Gość: bydok Re: Do Ekwadora IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.02.10, 09:32
                                                    Ostatni numer? A kto go w ogóle widział? Sami dla siebie tą gazetkę chyba wydają. Śmiech na sali.
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.10, 11:03
                                                    Nie będę odszczekiwał czegoś, co tyczyło się faktu, czyli numeru
                                                    który opiniowałem. Na nowy numer niestety jeszcze się nie natknąłem.
                                                    Powiadasz, że fajna okładka? Czyżby według
                                                    tego projektu Saldata
                                                    ? :) Jeśli tak, to ciesze się, że ktoś tam w końcu zaczyna
                                                    myśleć i zlecac prace odpowiednim ludziom. Wnętrze też się zmieniło
                                                    pod względem wyglądu, czy tylko okładka?
                                                  • Gość: Yani Re: Do Ekwadora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:38
                                                    Widzieliście nowy numer TŚ. I co krytykanci. Łyso wam! Nie
                                                    spodziewaliście się czegoś takiego. Nowa szata graficzna, supre
                                                    zdjęcia, ciekawe artykuly. Jak dołożą ogłoszenia drobne to załatwią
                                                    na cacy Czas Świecia.
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.10, 11:11
                                                    j.w.? :)
                                                  • Gość: wstyd Re: Do Ekwadora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 14:26
                                                    jeżeli jakakolwiek gazeta powstaje tylko po to, żeby "załatwić Czas
                                                    Świecia" lub jakąkolwiek inną gazetę, to nie nasuwa się nic innego
                                                    niż słowo "małopolactwo". Papudraki, ludzie, którzy nie mają nic do
                                                    zaoferowania, ludzie zakompleksieni itp. mają natrętny przymus
                                                    niszczenia innych tyko po to, by móc napisać "załatwić" kogoś lub
                                                    coś. Wstyd powinno być tym, którzy tylko takimi kategoriami myślą i
                                                    żyją... to takie katolickie, że aż ohydne.
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.10, 11:13
                                                    Znalazłem! :D
                                                    Jeszcze nie czytałem, ale rzuciłem okiem na kilka detali.

Moim skromnym zdaniem, przede wszystkim zły pomysł na papier. Jest
                                                    zbyt gruby i matowy. Czyli nadal dobry jedynie do pieca. :) Wydruk
                                                    na nim wygląda jak w trybie ekonomicznym z biurowej drukarki. :(

Okładka - tak jak się spodziewałem, widząc projekt Saldata na jego
                                                    stronie - jest dobra. W końcu pojawiło się trochę regularności i
                                                    czytelności. Niestety w środku nadal pożoga. Błędy techniczne jeden
                                                    za drugim. Nierównolegle rozłożone wiersze kolumn, wiszące spójniki
                                                    na końcach wierszy, dywizy zamiast myślników, chaos w układzie
                                                    tekstu - w jednej linii ciasno, w drugiej luźno. Czy osoba, która to
                                                    składa tego nie widzi, olewa to, czy nie potrafi sobie z tym
                                                    poradzić? Zdjęcia także nadal układane są przeciwnie do zasad
                                                    kompozycji (str. 7, 8 i 11)!

Yani, piszesz, że są tam super zdjęcia. Tak, na okładce i na 5
                                                    stronie. :) Pochodzą z Monolith Films, czyli robione przez
                                                    zawodowocow. Fajne jest też zdjęcie fryzjera Kamila, ale widziałem
                                                    je na jego stronie internetowej, więc też nie robili go ludzie z
                                                    TŚ. ;) Reszta beznadziejna - bez pomysłu na ujęcie - po prostu
                                                    pstryki o słabej jakości technicznej. Brakuje ciekawej kompozycji,
                                                    kolorystyka jest nijaka, a w oczy rzucają się jedynie ogromne cienie
                                                    od lampy. Widać, że zrobione jedynie po to, żeby zrobić. Bez krzty
                                                    chęci. :(

Reklamy, to kolejny element psujący wizerunek tej gazetki. Rozumiem,
                                                    że muszą być. Rozumiem też, że tak je zaakceptowali klienci. Wydaje
                                                    mi się jednak, że gdyby klient otrzymał do akceptacji lepsze
                                                    graficznie i technicznie wykonane reklamy, to również by się pod
                                                    nimi podpisał. Teraz dobrze wygląda jedynie reklama BGŻ i... plakat
                                                    zapraszający na spotkanie z Olgierdem Łukaszewiczem. :)

Reasumując, coś się ruszyło. Coś, czyli niestety tylko okładka. To
                                                    nadal za mało, żeby nazwać to chociażby poprawnie wykonaną gazetką.
                                                    A o treści napiszę później - kiedy zmuszę się do przeczytania.
                                                    Niestety, wymienione wyżej błędy jak na razie odpychają mnie od
                                                    tego. :(
                                                  • Gość: anna Re: Do Ekwadora IP: *.devs.futuro.pl 26.02.10, 23:23
                                                    Ale się wymądrzasz.
                                                  • Gość: snifer Re: Do Ekwadora IP: *.foebud.org 27.02.10, 09:26
                                                    przynajmniej ma cos konkretnego do powiedzenia w przeciwienstwie do ciebie TY
                                                    TĘPA PIZDO!!!!
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:17

> Ale się wymądrzasz.

Gdybym napisał "cool gazetka!" albo "ale szit!", czyli
                                                    w sposób, w jaki większość wypowiadających się na tym forum to
                                                    czyni, to zapewne nie napisałabyś, że się wymądrzam. :) Jeśli ktoś
                                                    nieco dokładniej coś przeanalizuje, i przy okazji poprze to
                                                    rzeczowymi argumentami, do których nie można się formalnie
                                                    przyczepić, to zawsze znajdzie się taka "bystra" osóbka, która
                                                    skomentuje to słowami "ale się wymądrzasz". Typowe
                                                    polactwo. :)
                                                    Jeśli Twoje tipsy, przeszkadzają Ci w generowaniu dłuższych
                                                    wypowiedzi, zdecydowanie powinnaś darować sobie nawet czytanie tego
                                                    forum.
                                                  • Gość: anna Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:46
                                                    Po prostu po przeczytaniu Twojego postu stwierdziłam to, co napisałam. Na Twoim
                                                    miejscu nie oceniałabym tak pochopnie ludzi, bo do tipsów mi jeszcze bardzo
                                                    daleko ;)
                                                    I chyba można trochę grzeczniej ze sobą rozmawiać, nie uważasz?
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:13
                                                    Stwierdzenia popiera sie argumentami. Masz takowe dla
                                                    usprawiedliwienia swojej opinii, na temat mojego "wymądrzania" się?
                                                    Czy może jednak nie potrafisz tego rzeczowo wyjaśnić?
                                                  • Gość: anna Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:27
                                                    Bezsensu byłaby 'przepychanka', którą proponujesz. Nie będę się z Tobą w to bawiła.
                                                    'Jak każdy użytkownik forum, mam prawo wyrazić swoją opinie, co powyższym
                                                    właśnie uczyniłem.' Brzmi znajomo? :)
                                                    Od siebie: nie muszę usprawiedliwiać tego, co napisałam.
                                                    Widać, że lubisz mieć zawsze rację ;)
                                                    Jak dla mnie, koniec tematu.
                                                  • Gość: Ekwador Re: Do Ekwadora IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 11:50
                                                    > Bezsensu byłaby 'przepychanka', którą proponujesz.

Nie proponuje przepychanki, tylko oczekuję rzeczowego wyjaśnienia,
                                                    dlaczego uważasz że się wymądrzam. Inteligentny człowiek potrafi
                                                    wyjaśnić na czym opiera swoją opinię. :)

> 'Jak każdy użytkownik forum, mam prawo wyrazić swoją opinie, co
                                                    > powyższym właśnie uczyniłem.' Brzmi znajomo? :)

Skoro to znalazłaś, to zapewne widziałaś też, że moja opinia
                                                    bazowała na szczegółowej analizie tej gazetki, co jest jednoznaczne
                                                    z dużą ilością argumentów popierających tę opinię. Ty jednak nie
                                                    potrafisz podać żadnego. :)

> Jak dla mnie, koniec tematu.

I w ogóle nie powinnaś go zaczynać, bo nie poruszasz tematu wątku,
                                                    tylko uprawiasz sobie "osobiste wycieczki". :) Typowe dla ludzi nie
                                                    mających nic do powiedzenia, oprócz "ale się wymądrzasz". :)
    • Gość: swot a z powiatową gazetą? IP: 212.160.129.* 25.02.10, 10:41
      słyszałęm, że jakąś swoją gazetę mają wspólnie razem wszystkie okoliczne gminy
      wokól świecia. Widział ktoś może taką publikację?
      • Gość: TD Re: a z powiatową gazetą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:46
        Chodzi o Konkret. To tragiczny produkt nieudaczników prezentujacych
        poziom słabej gazetki szkolnej.
        • Gość: głos ludu Re: a z powiatową gazetą? IP: *.cb3rob.net 26.02.10, 10:20
          Za poprzednikiem. Niestety, poziom wizualny i merytoryczny pretenduje to
          wydawnictwo jedynie do miana rozpałki.
          • Gość: bi Re: a z powiatową gazetą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:10
            Nuda, nicość = OKSIR + jego gazetka. Płakać się chce, że można tak z naszych
            podatków...
    • adam69swiecie Re: nowa gazeta - teraz świecie 27.02.10, 12:07
      Wiele nieścisłości,nieobiektywna .
      • Gość: Obserwator* Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:07
        W zasadzie do krytyki każdy ma prawo,ale Lalka i Ekwador to sprawiają wrażenie
        osób które pozjadały wszystkie rozumy.Jeżeli jesteście tak krytyczni wobec tej
        gazetki to udajcie się do tego wstrętnego wydawcy
        i powiedzcie że są beznadziejni i że wy to potraficie zrobić lepiej.
        Jestem pewien że z zachwytu i za pieniądze podatników dostaniecie tam stałe
        etaty ,ewentualnie będziecie stałymi współpracownikami dla dobra
        kultury w Świeciu.Powodzenia.
        • Gość: Ekwador Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 16:38
          Wątek jest na temat gazetki TŚ. Jeśli wyrażanie opinii, popartej
          argumentami, w dyskusji, która właśnie tych opinii się tyczy, dla
          Ciebie "sprawia wrażenie, jakbym pozjadał wszystkie rozumy",
          to jaki sposób w Twoim mniemaniu, powinny być wyrażane te opinie?
          Mają być zachwyty, bo krytyka jest niedozwolona, czy może wypowiedź
          sklecona z 3 słów? Fakt, iż zauważam błędy, których Ty nie
          dostrzeżesz do końca swojego życia, to znaczy że się wymądrzam? :D
          Czy każdy, który wie więcej i potrafi to opisać, jest dla Ciebie
          mądralą? Jeśli tak, to Ty musisz się uważać za najmądrzejszego na
          świecie, skoro tak Ci to wadzi, że zmusza Cię to do traktowania
          takiej osoby, tego typu inwektywami. :)
          Bardzo mi przykro, że jesteś tak prosty że każda sensowna wypowiedź
          jest dla Ciebie równa z wymądrzaniem się. Nic jednak na to nie
          poradzę. Świat już jest tak zorganizowany, że jedni wiedzą i widzą
          więcej, a innym to wadzi, i zmusza ich to do takich idiotycznych
          wtrąceń.
          Uważasz, że jest inaczej? To wypisz proszę kontrargumenty do tego co
          ja uważam za niepoprawne w tej gazetce. Zobaczymy jaki jesteś
          elokwentny, i jaką masz wiedzę na temat o którym się tutaj
          dyskutuje. Jestem przekonany, że tego nie zrobisz, bo się po prostu
          na tym nie znasz. Nie winię Ciebie za to. Nie musisz się na tym
          znać. Nie każdy musi mieć pojęcie o kompozycji, typografii,
          fotografii, sposobach graficznej prezentacji informacji, kolorach,
          itd. Jeśli jednak się na tym nie znasz, to po co wtrącasz się
          zupełnie nie w temacie, o którym się dyskutuje? Żeby tylko coś
          napisać? Uruchom sobie Notatnik i pisz tam do woli... Chociażby "Ala
          ma kota". :)
          • Gość: `Obserwator* Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 00:07
            Kim jesteś to wystarczy poczytać Twoje wypociny i zawartą w nich
            wredne treści.Czy Ty jesteś tak ograniczony ,że nie zauważasz że obrażasz
            ludzi?.Jeżeli jesteś takim znawcą za jakiego się uważasz to zrób jakąś gazetkę
            pokaż że to potrafisz a Ty tylko udajesz cwaniaka.
            Jesteś jedną z najgorszych kategorii ludzi , zaliczam Cię do tych co
            wszystko wiedzą ,nic nie robią i wszystko widzą na innych.Życzę Ci abyś zrobił
            jakąś pożyteczną gazetkę a potem żeby znalazł się ktoś
            taki jak Ty i powie Ci żebyś się nią podtarł.Przepraszam ale musiałem
            się dostosować do Twojego stylu żebyś to zrozumiał.Na dalszą dyskusję nie licz
            dla Ciebie szkoda czasu.

• Gość: Ekwador Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.10, 00:22
              > Kim jesteś to wystarczy poczytać Twoje wypociny i zawartą w nich
              > wredne treści.Czy Ty jesteś tak ograniczony ,że nie zauważasz że
              > obrażasz ludzi?.

Zacytuj proszę, w którym miejscu kogoś obrażam? :) Pisząc o źle
              wyglądającej gazetce, wg Ciebie obrażam ludzi? Musisz być chyba
              współtwórcą TŚ skoro tak to odbierasz. :) Doucz się trochę, zacznij
              robić to lepiej, to Twoje dzieło nie będzie pośmiewiskiem. :P

> Jeżeli jesteś takim znawcą za jakiego się uważasz to zrób jakąś
              > gazetkę pokaż że to potrafisz a Ty tylko udajesz cwaniaka.

Nie bądź śmieszny. Myślisz, że mógłbym mieć wiedzę na ten temat ot
              tak sobie, z nikąd, i używać jej jedynie do - jak to określasz -
              wymądrzania się? :) Robię to na co dzień. Składam gazety, które się
              sprzedaje bo są na tyle dobre merytorycznie i technicznie, że
              ludzie chcą za nie płacić, w przeciwieństwie do TŚ. :)

> Na dalszą dyskusję nie licz dla Ciebie szkoda czasu.

A taka odpowiedź jest akurat typowa dla krzykaczy, którzy nie mają
              żadnych argumentów w dyskusji. :)
              Wykorzystaj moją dobrą radę z poprzedniej wiadomości. Pisanie trenuj
              sobie w Notatniku, a nie na forum. :)
              • Gość: k Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: 83.238.158.* 28.02.10, 00:40
                Tak to już jest z tymi naszymi rodakami :-/ Jak ktoś wie coś więcej
                niż przeciętniak w danej dziedzinie i się tym "pochwali" to już
                mądrala. Nie daj Boże w zakompleksionym towarzystwie sypnąć kilka
                średnio skomplikowanych słówek w obcym języku lub rozwinąć się "za
                bardzo" w konkretnym temacie - mądrala, zuchwalec, cwaniak, narcyz...
                Co do TS - nigdy nie widziałam, nie czytałam :-)
                • Gość: do Ekwadora Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 09:32
                  Może byłbyś tak uprzejmy i oświecił nas jakie gazety składasz?
                  Zobaczymy i ocenimy Twoje dzieło, które podobno tak dobrze się
                  sprzedaje. Skoro jesteś takiw świetny, to może bądź kagankiem
                  oświaty dla "nieuków" z TŚ! Gdy zdobędziesz się na to, to chylę
                  czoła.
                  • Gość: Czytelnik Re: nowa gazeta - teraz świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 09:59
                    Ekwador składa gazetki dla Biedronki i Kauflanda. Co do Tesco to nie
                    jestem pewien, bo troszkę gorsza jakość :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka