Dodaj do ulubionych

Żenada na Sikorskiego!!??

IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.04.10, 17:28
Kupując mieszkanie u panów developerów spytałem się co będzie
póżniej przed naszymi oknami-usłyszałem"plac zabaw lub jakiś park" a
tymczasem powstaje wysoka na 8m bryła handlowa!!.Kto na to
zezwolił!!??dlaczego inni mieszkańcy siedzą cicho!!??w domu teraz
będe miał jak w bunkrze!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: developer Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 80.48.253.* 01.04.10, 17:57
      Ja bym na Twoim miejscu siedział cicho. Przyznałeś się właśnie do faktu, iż
      jesteś naiwniakiem. Kto inny jak nie naiwny, uwierzy w to, co opowiada
      developer, którego celem jest sprzedaż mieszkań? Jaki developer powie Ci
      prawdę na temat kontynuacji swoich inwestycji? Musiałby być skończonym idiotą,
      żeby spłoszyć potencjalnych klientów na mieszkania, wyznając im, że przed ich
      oknami stanie jakaś buda! :) Na koniec - jaki developer nie wykorzysta w
      maksymalny sposób powierzchni swoich działek? On je kupił, żeby na nich zarobić,
      a skoro jest jeszcze miejsce, to sprzeda lub je wydzierżawi, żeby zarabiało dla
      niego pieniądze, a nie leżało odłogiem jak jakiś park czy plac zabaw.
      Jego odpowiedź na Twoje pytanie, niestety nie nosi znamion umowy ustnej, więc
      możesz mu (za przeproszeniem) skoczyć. Dałeś się wyrolować, ale na pocieszenie
      dodam, że nie jesteś jedyny.
      • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.04.10, 21:18
        Gdyby nie kredyt na to badziewskie mieszkanie odrazu bym je
        sprzedał...ale nie wiem czy ktoś mi kupi mieszkanie na I piętrze z
        widokiem na bryłe handlu!!!!!!
        • Gość: xxxx Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.10, 21:48
          teraz ceny spadną tam minimum o 20 % ci co pobrali kredyty maja niezła wtopę...
          • Gość: misiek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.10, 23:11
            Buuuhahahaha

Ale daliście się wyrolować... tzn sorry, w konia zrobili was
            developerzy ( :) ) - adres chyba ich macie, żeby podziękować ;)

A tak wygórowali cenę za mieszkanie w stanie developerskim, że aż
            dziw było iż tak w konia zrobią właśicieli mieszkań, którym
            przeszkadza nowy budynek. Ahaa, poczekajcie jeszcze chwilę na mega
            problemy z miejscami parkingowymi. Pozdro łosie!
            • Gość: :) Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 07:17
              Przecież to miały być super mieszkania w super lokalizacji :) z tego
              co czytałem to jeszcze jest ostanie :) od roku 13 wolnych
              mieszkań :) aż dziw, że te rodzynki się tak kiepsko sprzedają :).
              Mieszkańcy nie przejmujecie się, nie długo na przeciwko do
              koszarowca przeniesie sie całe Starostwo, ten ładny parking pewnie
              ledwo starczy na auta urzedników, nie licząc już petentów np.
              wydziału komunikacyjnego. Coż pewnie bedzie cicho,spokojnie :0
              Zazdroszcze wam tej super lokalizacji :)
              • Gość: Tubylec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.10, 09:05
                Co za ludzie. Żal Wam chyba tyłki ściska!!! A w jakiej lokalizacji nie ma problemów z parkowaniem?? Na mariankach?? W cetrum?? Jak ktoś ma garaż to nie ma problemów z parkowaniem a reszta to "myśliwi".
                A jak się sprowadzi starostwo to na pewno bedzie hałas burdy i głośna muzyka. Macie racje. Szkoda tylko że pewnie będą pracować góra do 15-16.
                Już tak piszecie jakby nie wiem co tu się miało dziać. Jakby się zrobiło cetrum stolicy albo lotnisko myśliwców.
                Nic się nie zmieni. Bedzie większy ruch ale hałasów większych nie przewiduje. Z resztą teraz w Koszarowcu też było wiele firm i parking był często pełen i nikt nie płakał. A kto go zajął czy petenci firm czy urzędnicy z petentami nie ma znaczenia.
                Szukacie dziury w całym. Jedyny minus i spadek wartosci mieszkania mają Ci którym przed oknem powstanie to "coś".
                • Gość: Yogi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 212.160.172.* 02.04.10, 20:22
                  Elo
                  Jak rozglądałem się za mieszkaniami w Świeciu o problemach z
                  parkowaniem samochodu słyszałem, iż jest wszędzie. Na Piłsudskiego
                  toczy się popołudniami i wieczorami "walka" o możliwość
                  zaparkowania - wygrani Ci co mają garaż. Kupiłem mieszkanie na
                  Sikorskiego - nie chcę bronić developera ale o tym, że ma zamiar
                  wybudować ten biurowiec na rogu Hallera i Sikorskiego zostałem
                  poinformowany - zresztą nawet jak podpisywałem wstępną umowę u nich
                  w biurze to na ścianie był projekt owego budynku. Wybrałem
                  mieszkanie z widokiem na garaże. Problemów z parkowaniem póki co nie
                  ma żadnych - wieczorami to czasami pusty parking jest - więc jak na
                  razie jestem spokojny.

Pozdrawiam
                  • Gość: Yogi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.04.10, 22:01
                    Yogi-Ty czasami nie jesteś Królewicz albo Browiński??bo moich 3
                    znajomych kupowało mieszkania na SIkorskiego i każdemu Panowie
                    developerzy kitowali o parku itd..a Ci jakoś powiedzieli o
                    bryle....coś tu kręcisz..NIe brońcie developerów i
                    tego "apartamentowca" bo jasne jest,że to prawdziwa żenada stawiać
                    komuś przed oknami galerie handlową!!nie wspomne już o opłatach za
                    ogrzewanie(miały byc 150zł) a wychodzi 3x.Ż E N A D A!!!
                    • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 08:07
                      Ty idioto!!! Ile byś chciał płacic za ogrzewanie zimą?? 150 zł miesęcznie??
                      Znajdz kogos kto tyle płaci obojętnie jaka metoda pali. Przelicz wegiel lub inne
                      media. Wcale taniej nie wychodzi. Po za tym płacisz ile zużyjesz wiec wszystko
                      zalezy od odbiorcy.
                      • Gość: Tomek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 08:38
                        Ci ludzie są jacyś nienormalni, patrząc na niektóre wypowiedzi mam
                        wrażenie, że społeczeństwo jest nieżle schorowane i wypaczone.
                        Odnośnie budynku. Zwróciłem uwagę Panom z BBI Własny-Dom, że może
                        sąsiadom po stronie nowo powstającego budynku nie będzie zbyt
                        przyjemnie, kiedy nie dotrą do nich chociażby promienie słońca...nie
                        mówiąc już o perspektywie widoku z okna. Jeden z Panów
                        odpowiedział: "kogo to obchodzi..","niech sprzeda i kupi so inne",
                        jakby to był nie wiem drobny przedmiot, albo inna rzecz sprzedawana
                        na allegro. Ciekaw jestem, czy odważyliby się budować oba budynki
                        jednocześnie (blok nr 1 oraz budynek niby centrum biznesowego)
                        pomijając "możliwość uzyskania kredytu" oraz zdolność sprawowania
                        kontroli nad obiema inwestycjami.
                        • Gość: Ogrzewanie Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.10, 08:40
                          Na Piłsudskiego mieszka siostra meszkanie 65m opłata 125zł
                          miesięcznie-dopłata na koniec sezonu 100zł.Także na Piłsudskiego za
                          ogrzewanei płaci się niecałą połowe.
                          • Gość: Do Tomka Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.146.16.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.10, 10:18
                            Jednym słowem panowie mają mieszkańców głęboko w d..ie. Przepuszczam
                            że wrazie jakiś usterek gwarancyjnych, bo domyślam się że panowie
                            dali na budynki jakieś min. 3 letnie gwarancje, oby nie było
                            podobnie jak z tym stwierdzeniem "kogo to obchodzi".
                            • Gość: Tomek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 13:51
                              Pewnie masz rację, chociaż zapewne owe 3 lata "gwarancji" wynikają
                              z "ustawy", w przeciwnym wypadku, gdyby nie musieli - nie byłoby
                              mowy o jakiejkolwiek rękojmi. Ciekawi mnie jeszcze kwestia zebrania
                              Wspólnoty budynków położonych przy ul. Sikorskiego 1 i 3. Domyślam
                              się, iż mieszkańcy będą mieć sporo do powiedzenia...
    • Gość: o.n.a Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 10:39
      spytaj sie tego kogos ile dostal kasy w lape ze dal pozwolenie na
      budowe takiego budynku w takim miejscu zaraz przez blokiem. w tym
      swiecie liczy sie tylko teraz kasa i jeszcze raz kasa. Ludzie
      oszukuja i beda oszukuwac. Ci develeporzy to niezle klamczuchy.
      Jesli chodzi o miejsca parkingowe to przeciez mieszkancy maja swoje
      pod blokiem podziemne. Przejdz sie po mieszkancach i zrobcie
      manifestacje ;/ A ci co tak glosno sie zachowuja tu na forum
      wysmiewaja sie to nie z zadnej naiwnosci bo co ona ma do kupienia
      mieszkania? czlowiek chcial kupic sobie nowe mieszkanie to kupil!
      Jestescie chorzy albo zazdrosni ze Was nie stac na mieszkanie!
    • Gość: o.n.a Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 13:45
      co nie zmienia to faktu ze developerzy zrobili wielkie ŚWIŃSTWO
      mieszkancom! wstyd! ale jak wspominalam pieniadze górą! dla nich
      tylko to sie przeciez liczy.
    • Gość: odwiedzajacy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 11:56
      hmmmmm nie mieszkam tam ale mam paru znajomych, którzy kupili tam mieszkanie. Na
      początku wydawało mi się że to dobry pomysł na miejsce by zamieszkać i
      inwestycję ale teraz wiem że ani jeden ani drugi to nic fajnego delikatnie
      mówiąc!!!! Współczuje tym co maja tam mieszkania. aaaaaaaa i tekst że to
      apartamentowiec-śmiech, zwykłe mieszkania jeden plus że są miejsca parkingowe
      pod budynkiem za to sąsiad jeden drugiemu może zaglądać w okno tak tam ciasno!!!
      • Gość: 234 Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 16:00
        Ci smieszni panowie developerzy to nie ludzie to hieny! jeszcze nie tak dawno w
        TVK Świecie byl wywiad i mowili ze budunek bedzie taki zeby nikomu nic nie
        zaslanialo. Projekt wczesniej budynku byl faktycznie inny i polowie mniejszy a
        teraz? na cala powierzchnie tej działki. Ladni klamcy mysle ze w Świeciu Ci
        panowie sie szybko 'spalą'.
        • Gość: o.n.a Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 22:22
          jak widze te twarze developerow to rzygac mi sie chce!
          • Gość: graty Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.10, 23:20
            Browina, Królewicz i spółka, 2 wielkich budowlańców. Nie zazdroszczę wam. Na
            moje powalczyć w sądzie, czy aby wszystko jest zgodne z prawem budowlanym ??
            nasłonecznienie będzie jak nic na niższych kondygnacjach. A miało być tak
            pięknie... , uff a prawie tam kupiłem mieszkanie, ale za pięknie gadali i
            zrezygnowałem.
        • Gość: golik Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 23:28
          Jak się "spalą"? Swoje zarobili i do widzenia... hehehe. Myślałeś,
          że to "wielcy" developerzy będą inwestować w budowę więcej bloków?
          Naiwniak....
          • Gość: józef Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.04.10, 07:56
            Wniosek taki, że trzeba uważać na deweloperów z przypadku a jak
            widać co chwilę pojawiają się nowi i szukają naiwnych.
            • Gość: Ada Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.opera-mini.net 04.04.10, 09:19
              Czyli jak bedziecie szukac, kupowac jakies mieszkanie tez nazwiecie siebie naiwniakami? Chyba nie wiecie co to znaczy.
              • Gość: Tomek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 09:49
                "Oni" wolą wynajmować. Przy wyborze kierują sie jak
                najniższym "czynszem"-czasem nie ważne są warunki, swoim gościom
                mówią, że to ich własne eM, a w gronie znajomych chwalą sie jakie to
                mają wysokie rachunki i jak znakomicie sobie w zyciu radzą.
                • Gość: ciekawy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.10, 10:03
                  "Przepisy mówią , że budynek nie może przesłaniać okien w sąsiednich
                  domach i zabierać ich mieszkańcom światła słonecznego. Nie może też
                  naruszać innych przepisów, np. przeciwpożarowych." to jedno.Warto
                  sie o tym mieszkancy dowiedziec! byc moze budynek jest bydowany
                  nieprawidlowo. Pozwolenie wydaje starosta co pozostawiam bez
                  komentarza.
                  • Gość: ciekawy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.10, 10:37
                    PROTESTY PRZECIWKO BUDOWIE

Czy każdy mieszkający w pobliżu nowej budowy może brać udział w
                    postępowaniu i oprotestować nową inwestycję?

Możliwość odwołania się od decyzji o pozwoleniu na budowę ma jedynie
                    taka osoba, której nieruchomość znajduje się w obszarze
                    oddziaływania obiektu. Zgodnie z art. 3 pkt 20 prawa budowlanego,
                    jako obszar oddziaływania obiektu rozumie się teren wyznaczony w
                    otoczeniu obiektu budowlanego (na podstawie przepisów odrębnych,
                    wprowadzających związane z tym obiektem ograniczenia w
                    zagospodarowaniu tego terenu). Dopiero określenie obszaru
                    oddziaływania konkretnego obiektu budowlanego ma znaczenie dla
                    ustalenia stron postępowania administracyjnego w sprawie wydania
                    decyzji o pozwoleniu na budowę oraz zapewnienia poszanowania
                    występujących w zasięgu oddziaływania obiektu, uzasadnionych
                    interesów osób trzecich. Artykuł 28 prawa budowlanego przewiduje
                    bowiem, że tylko właściciel, użytkownik wieczysty lub zarządca
                    nieruchomości położonej w obszarze oddziaływania obiektu może być
                    stroną w postępowaniu o wydanie pozwolenia na budowę.
                    Ustalenia obszaru oddziaływania konkretnego obiektu dokonuje
                    prowadzący postępowanie właściwy organ administracji
                    architektoniczno-budowlanej na podstawie przepisów wprowadzających
                    związane z określonym obiektem ograniczenia w zagospodarowaniu
                    terenu. Jeżeli z przepisów tych wynikają ograniczenia w
                    zagospodarowaniu (w tym w zabudowie) sąsiedniej nieruchomości, to
                    wówczas nieruchomość ta znajduje się w obszarze oddziaływania
                    planowanego obiektu, a właścicielowi (użytkownikowi wieczystemu,
                    zarządcy) tej nieruchomości dopiero wtedy przysługuje przymiot
                    strony w postępowaniu o pozwolenie na budowę. Uprawnionym do
                    odwołania się od decyzji o pozwoleniu na budowę jest więc wyłącznie
                    podmiot, który został uznany za stronę w postępowaniu w sprawie
                    wydania decyzji o pozwoleniu na budowę.
                    • Gość: ciekawy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.10, 11:04
                      a tu jeszcze cos ciekawego

podobna sytuacja:

Tekst linka

autorze tematu wez sie do roboty i działaj cos w tej sprawie!
                      • Gość: Tomek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 14:20
                        Nie tak dawno na forum wypowiadał sie w pewnym temacie – strażak,
                        może zechciałby zabrać głos i w tym wątku. Czy ktoś z Państwa jest
                        może w posiadaniu wiedzy na ten temat? Możliwe, że w tym wypadku
                        doszło do korupcji (domniemywam), chociaż sam nie wiem, czy taką
                        budowę rozpoczętoby w konflikcie z prawem. W moim przekonaniu, nawet
                        jeśli wszelkich formalności dopełniono zgodnie z procedurami to i
                        tak nie zmieni to faktu, że wysoce niestosowne było „naciągnięcie”
                        niektórych tematów celem sprzedaży mieszkań w mniej korzystnym
                        układzie.
                        • Gość: Popieram Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.04.10, 20:21
                          Do sądu z Browińskim i Królewiczem!!banda cwaniaczków!!
                          • Gość: Wituś Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 83.238.240.* 04.04.10, 21:19
                            Byłem wczoraj zobaczyć jak to tam naprawdę jest i powiem Wam, że
                            jestem w lekkim szoku. Noooo, "dość" blisko jest ta budowa. Myślę,
                            że można współczuć mieszkańcom dwóch klatek schodowych: parteru, I
                            piętra i może II piętra patrząc na gabaryty nowobudowanego budynku,
                            którego zarys w stosunku do istniejącego terenu można zobaczyć na
                            stronie developera. Słońce tam nie będzie dochodzić na pewno, a i
                            widok mało sympatyczny. Ww. mieszkańcy niech idą do starostwa i
                            sprawdzą jak jest w planach budowy. Może jest coś nie tak...
                            • Gość: tvn Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 22:31
                              zciągnąc media - TVN itd ................
                              • Gość: autor Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.10, 15:40
                                zgadzam sie mieszkancy przed ktorymi bedzie stal ten budynek niech ida do
                                starosty (ale tu mam podejrzenia) a jak nie to gdzies wyzej. Popytajcie sie a to
                                nie zaszkodzi bo mozecie albo i nie zalowac pozniej.
    • Gość: Jacek Konarski Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.echostar.pl 05.04.10, 23:55
      Po pierwsze jak to czytam to chce mi sie smiac,jak mozecie oczerniac
      tych ludzi?fajnie jest pisac takie rzeczy na kogos jak jest sie
      anonimowym,nie?mieszkam na podobnym osiedlu i na przeciwko mojego
      bloku stoi drugi blok,tak blisko,ze moge zagladac ludziom "do
      obiadu":)jednak nie robie z tego powodu problemu,a za ogrzewanie
      place o wiele wiecej.jakbyscie nie zauwazyli wszystko podrozalo i
      trzeba sie do tego dostosowac,ja ciesze sie,ze mam mieszkanie za
      niewysoka cene.co do widoku to jest cos takiego jak rolety a jak
      komus nie pasuje to niech sobie kupi hektar ziemi,posadzi las i w
      srodku wybuduje chate-nie bedzie problemu z widokiem i miejscem do
      parkowania.Niektorym dzikusom wypisujacym obelgi proponuje
      wyprowadzke do Puszczy Kampinowskiej-tam pasujecie.Pozdrawiam
      • Gość: Czytelnik Już o tym piszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 10:03
        www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100406/INNEMIASTA12/570985253
        • Gość: hmm Re: Już o tym piszą IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 13:41
          gosc ktory podaje sie ja Jacka to kto wie czy to nie jeden z Panow dev.? niby
          gdzie to podobne osiedle jest? na Bermudach? przykro ze developerzy podjeli taka
          decyzje o budowie nie myslac o ''swoich'' mieszkancach.
          • Gość: Gosc Re: Już o tym piszą IP: *.echostar.pl 06.04.10, 23:56
            moim zdaniem lepiej niech tam beda lokale ulugowe niz jakis inny
            budynek,ci co najwiecej sie kloca to najszybciej beda tam chodzic do
            sklepu,cieszcie sie,ze ktos obcy tego nie kupil i nie wybudowal 10
            pietrowego wiezowca albo mieszkan komunalnych dla alkoholikow i
            rodzin patologicznych,wtedy byscie narzekali na zasikane klatki,pety
            i kupy po psach w piaskownicy i skradzione lusterka od aut.kto nie
            chce to niech tam nie kupuje,nic na przymus.
    • Gość: Radek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.04.10, 22:16
      Tłumaczenie panów K i B dla Pomorskiej jest żałosne i aroganckie!
      • Gość: Tad Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 81.219.90.* 06.04.10, 23:45
        Niech najlepiej ktoras z gazet sie dowieczegos wiecej na temat budowy i jego prawa.
        • Gość: Radek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.04.10, 06:33
          Niestety mieszkańcy "apartamentowca" z widokiem na park ale nic nie
          zrobicie...Królewicz ma znajomości i napewno budynek spełnia warunki
          prawne...Także ma prawo do budowy tej galeri...tylko jedno pytanie-
          czy będzie mógł spojrzeć mieszkańcom Świecia w twarz??
    • Gość: maniek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.ip.netia.com.pl 07.04.10, 08:28
      Dziwne bardzo że działkę kupili dopiero w listopadzie zeszłego roku, a o tych
      planach galerii i tego biurowca było już trochę wcześniej słychac. Jak sie nie
      mylę to projekty wcześniej pokazywali.
      • Gość: Adi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.opera-mini.net 07.04.10, 09:52
        Potwierdzam plan zapewnie byl juz wczesniej widzialem projekt budynku u nich w biurze ktory wygladal zupelnie inaczej. I zapewnie sciema ze nie wiedzieli co tam bedzie.
        A odleglosc tez potwierdzam powinna wynosic jakies 8m
        • Gość: Humanoid Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 81.219.91.* 07.04.10, 10:18
          W każdym razie chyba już jest pozamiatane bo budowa ruszyła. Mieszkańcy, którym
          nowy budynek zasłoni okna mogliby w ramach rekompensaty dostać zniżki w czynszu
          albo inne ulgi. Poza tym mają chociaż nowe mieszkania - ja mam stare i też z
          blokiem obok ;)
        • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 57.90.36.* 07.04.10, 13:19
          Jeszcze to wszystko można zakopać!! jeszcze nie jest za późno.
          Narazie tylko ławy wylali.
          • Gość: Tubylec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 13:48
            Więc gdy się ściemni chwyćmy wszyscy raźnie za łopaty i przysypujmy. Może sie nie zoriantują. A na placu który powstanie posadzimy dęby.
            • Gość: Adi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.opera-mini.net 07.04.10, 14:09
              Nawet jak powstana mury sad moze nakazac rozbiorke. Poczytajcie linki od ciekawego.
              • Gość: Inspektor Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 14:22
                Tym gosciom przydałoby sie utrzec nosa.
                • Gość: ariel Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 14:34
                  Jeśli posadzicie dęby/choc długo rosną/ nie narzekajcie póżniej,że słonko do
                  mieszkanek nie dochodzi.
    • Gość: Prawnik Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 22:31
      Nie denerwujcie się bo to nic nie daje tylko zacznijcie działać w sposób
      planowy, mianowicie:
      1. Napiszcie pismo do Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Budowlanego, w którym
      opiszecie całą sytuację i przedstawicie wszystkie Wasze zarzuty co do legalności
      całej inwestycji. W piśmie napiszcie koniecznie, że:
      a) wnosicie o pilne przeprowadzenie kompleksowej kontroli inwestycji
      b) wnosicie o wyłączenie z postępowania Powiatowego Inspektora Nadzoru
      Budowlanego w Świeciu (podlegającemu staroście) gdyż istnieje zażyłość pomiędzy
      Inwestorem, a osobą starosty świeckiego, który jest organem uczestniczącym w
      postępowaniu administracyjnym związanym z w/w inwestycją.
      c)wnosicie o uznanie mieszkańców bloków na Sikorskiego za stronę postępowania
      administracyjnego - to jest bardzo ważne !!! (potem wytłumaczę Wam dlaczego)
      2.Zbierzcie pod pismem podpisy niezadowolonych z zaistniałej sytuacji
      - im więcej tym lepiej!
      3. Kopię pisma prześlijcie do wiadomości Wojewody Kujawsko Pomorskiego -
      Wydziału Nadzoru (adres na stronie internetowej urzędu wojewódzkiego).
      4. Poszukajcie kontaktu z radnymi z Rady Powiatu - myślę że najlepszy będzie w
      tej sprawie Adam Knapik - pogadajcie z nim aby złożył w Waszym imieniu
      interpelację do starosty świeckiego w sprawie wyjaśnienia wszelkich działań
      starosty jako organu wydającego zgodę na budowę. Idą wybory więc radni Was nie
      zleją, a Knapik zna się dosyć dobrze na prawie i postępowaniu administracyjnym.
      5. Pilnie (na piśmie za potwierdzeniem odbioru) wystąpić do Urzędu Miasta w
      Świeciu z zapytaniem o to kiedy i na czyj wniosek zmieniono plany
      zagospodarowania przestrzennego dla działki pod centrum handlowym i dlaczego
      mieszkańcy bloków nie byli poinformowani o zmianie planów - kopia pisma do
      wiadomości Wojewody Kujawsko Pomorskiego - Wydziału Nadzoru (adres na stronie
      internetowej urzędu wojewódzkiego).
      6. Nie znam przepisów z zakresu ochrony przeciwpożarowej, ale proponuję wystąpić
      do Wojewódzkiej Komendy Straży Pożarnej z prośbą o wyjaśnienie i przeprowadzenie
      stosownej ekspertyzy - wnioskować o wyłączenie Powiatowego Komendanta Straży
      Pożarnej w Świeciu - powody jak w pkt. 1.b.- kopia pisma do wiadomości Wojewody
      Kujawsko Pomorskiego - Wydziału Nadzoru (adres na stronie internetowej urzędu
      wojewódzkiego).
      Jak to zrobicie to dajcie znać na forum, a ja Wam podpowiem co dalej -
      zablokowałem już nie jedną inwestycję więc wiem co mówię. Teraz tylko szybko
      zróbcie co powyżej napisałem.
      • Gość: Jaś Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.04.10, 22:41
        Jeeli mieszkańcy zrobią tak jak napisał Prawnik to może być
        ciekawie :)
        • Gość: JUrek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 10:24
          Z całym szacunkiem, ale możecie skoczyć deweloperom. Nie wierzę w
          to, że popełnili błąd mogący skutkować wstrzymaniem budowy. Szkoda
          waszych wysiłków. Lepiej pogodzić się z tym, że powtanie to centrum
          biznesowe.
          • Gość: xyz Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:02
            Zastanawia mnie coś innego, kto wogóle wybrał taką nazwe na
            osiedle "Przyjaźń"? Po pierwsze dwa budynki mieszkalne i już nazwa
            Osiedle, przecież to bzdura, w takim razie to jak każde w Świeciu po
            dwa budynki miałby nosić nazwe jakiegoś osiedla to bysmy byli druga
            Warszawą, szkoda że nie nazwali tego dzielnica. Po drugie
            nazwa "Przyjażń" pewnie odzwierciedla przyjażń między Developerami i
            mieszkańcami, więc po co to halo robicie. Teraz odnośnie tłumaczeń
            developerów w artykule, że nowy pawilon powstaje aby mieszkańcy
            mieli wszedzie blisko, poniewaz Kościuszki szału nie robią, chwila z
            tego co pamietam jak zaczynało powstawać to "osiedle przyjażń" to
            zachwallali lokalizacje że niby wszedzie jest blisko, teraz twierdzą
            że muszą nowy moloch postawić bo jednak brakuje sklepów itp lokali
            to jak w końcu jest, niech się zdecydują. Mam pytanie czy Ci panowie
            sa teraz waszymi administratorami na tych super blokach?
            • Gość: Do Prawnika Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:06
              Ciekawie to opisałeś, wydaje mi się że gdyby zainteresowane osoby
              pokierowały sprawę wg tego co napisałeś, to miały by szanse coś z ta
              inwestycją zrobi, ale znając życie to pewnie nie bedzie żadnych
              oficjalnych pism, bo pewnie połowa tu krzyczacych to dobrzy znajomi
              panów developerów.
            • Gość: do xyz Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 17:17
              Dobrze to ująłeś. Oczywiście, że panowie developerzy to
              administrują. Przecież sporo bloczków od nich odeszła, wiec musieli
              nowy narybek skołować. Spytaj mieszkańców terenu psychiatryka, co
              sądzą o tym administratorze (p.Królewiczu). Pozdro
              • Gość: Ciekawski Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 21:35
                Czy to prawda, że dzisiaj była tv TVN w tej sprawie? Znajomy widział dzisiaj
                samochód TVN przejeżdżający ul Hallera - może to przypadek a może ktoś zgłosił
                tę sprawę do tv...
                • Gość: Powalczymy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 09.04.10, 07:51
                  z developerami troszke....obiecuje...
                  • Gość: zawiedzony Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.10, 20:47
                    kurcze a jak zaczynałem niedawno wątek tego śmiesznego osiedla to mnie
                    Pomidorami obrzucali... ciesze sie ze sprzedaliśmy ten "apatrament". wolę
                    mieszkać na obskurnym osiedlu niz upier...sie z tymi Pajacami patrz-developerzy...
                    • Gość: Do zawiedziony Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.147.78.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 20:58
                      Dlaczego sprzedałeś? Co było nie tak z mieszkaniem? Pytam z
                      ciekawości ponieważ też się przymierzałem do kupna ale wszyscy
                      znajomi mi odradzali i się wycofałem.
                      • Gość: Adi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.opera-mini.net 09.04.10, 21:29
                        A czemu Tobie odradzali jak tam nie mieszkaja? Co? Mam nadzieje ze autor tego watku dziala.
                        • Gość: Do Adi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.147.78.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 21:33
                          Gdy ja przymierzałem się do kupna,to budynek był na etapie budowy.
                          Odradzali nie tyle co budynek, a robienie interesów z inwestorami.
                          Opini ktore usłyszałem nie bede cytował,aczkolwiek jak czytam ten
                          wątek widze że się potwierdzają.
              • Gość: mag Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 09.04.10, 22:07
                slyszalam, ze niedlugo administracja budynkow ma przejsc w rece jakiejs
                innej firmy
                • Gość: antychryst Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.chello.pl 11.04.10, 22:36
                  problem jest w tym ,że ludziom się nigdy nie dogodzi.
                  jeżeli chodzi o panów deweloperów to Królewicz jako jeden ze
                  współwłaścicieli jest bardziej "kręcony i oszukiwany" niż ci mieszkańcy
                  którym będzie mały budynek okna zasłaniał
                  • Gość: antychryst Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.chello.pl 11.04.10, 22:36
                    oczywiście chodziło o oszukiwanie przez Browińskiego
                    • Gość: ktos madrzejszy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.echostar.pl 12.04.10, 23:14
                      dajcie juz spokoj z tym oczernianiem,opamietajcie sie ludzie.Po
                      sobotniej tragedii trzeba sie zastanowic jak kruche jest zycie
                      ludzkie,najlepiej kogos obgadywac,nazywac klamca,straszyc
                      sadem,dajcie juz spokoj,gadacie na ludzi ktorzy krytykowali
                      prezydnta a sami co robicie?nie jestescie lepsi,przestancie sie
                      obrzucac blotem.czy to jest wazne ze jakis budynek przesloni widok z
                      okna?jak to sie ma do ludzkiej egzystencji i sensu zycia?nabierzcie
                      dystansu,zycie jest zbyt kruche i krotkie na to zeby sie zajmowac
                      takimi pierdolami.przeciez nikt wam nie zrobi z mieszkania
                      bunkra.klania sie szacunek i kultura.
                      • Gość: ??? Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 07:35
                        Czy co już koniec afery? Mieszkańcy spasowali?
                        • Gość: Nie koniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.04.10, 08:32
                          To że teraz Polska będzie w rękach ludzi nierzetelnych tym bardziej
                          doda nam paliwa aby walczyć z hamstwem!!
                          • Gość: dp nie koniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.tktelekom.pl 13.04.10, 08:56
                            Ty lepiej powalcz ze swoją ortografią i interpunkcją, głąbie! :P
                      • Gość: do ktos madrzejszy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 10:17
                        ale teraz czlowieku dowaliles! nie osmieszaj sie a jak jestes taki madry to
                        zapros bezdomnego do domu albo oddaj swoje mieszkanie albo zglos do urzedu ze
                        chcesz by postawiono ci jakis pawilon pod oknem ciekawe czy bedziesz zadowolony
                        cwaniaku.
                        • Gość: sisi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.echostar.pl 13.04.10, 20:23

to ty sie nie osmieszaj,jak tak ci zle to sprzedaj to
                          mieszkanie,widze,ze jestescie banda bezdusznych frajerow ktorzy nic
                          soba nie reprezentuja,idz i wyplacz sie na ramach gazety Fakt-tam
                          sie nadajesz sieroto
                          • Gość: Tom Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.opera-mini.net 14.04.10, 07:06
                            Do sisi ile Ty masz lat ze piszesz i obrazasz jak dziecko. Skad sadzisz ze ten ktos ma mieszkanie i zaraz nazywasz go sierota? Ja osobiscie bym nie chcial zeby mi przed oknem sciana wyrosla ale widac ze ty bys tak chciala.
                            Ps.Osmieszasz sie sama sisi
                            • Gość: sisi Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.echostar.pl 14.04.10, 22:25
                              to ty sie osmieszasz tom bo z gory zakladasz ze jestem kobieta
                              • Gość: do Toma Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 14.04.10, 22:50
                                sisi to jakaś ciotka o zmiennej orientacji...
    • Gość: tania Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.10, 15:18
      a tak z ciekawosci i jak tam autor tematu dzialasz cos?
    • Gość: Adam Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 16:28
      ziemia do autora tematu! nakrzyczales i uciekles?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.04.10, 22:54
        Nic nie zrobimy-budynek spełnia wymogi budowlane i inne-od bloku to
        galeri będzie 9metrów więc możemy dać sobie spokój...
        • Gość: ... Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 23:05
          galer[b][/iib]
          • Gość: Adam Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 83.238.156.* 17.04.10, 00:29
            Chyba nie galerii tego niby centrum biznesu ;)
            Mam nadzieje ze nie sprawdzałes tego w starostwie ;)
            ale jakos nie wydaje mi sie ze odleglosc jest tam 9m. warto by bylo samemu
            sprawdzic.
            • Gość: qba Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.10, 07:39
              łatwo się poddaliście... a więc życzę dużo słońca!
    • Gość: ja Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.04.10, 09:35
      A ja i wiele innych osób cieszymy się,że będzie tam takie miejsce.
      Przyda się i apteka i sklepy.I powiem Wam jedno-w innych miejscach
      nikt nikogo nie pyta czy może coś wybudować w jakimś miejscu więc
      dlaczego mieliby pytac Was? Dletego, że macie kasę i stać Was na
      drogie mieszkania?
      • Gość: Do mieszkańców Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.146.117.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.10, 10:16
        Zrobili was jak chłopców :) Również życzę słońca :)
        • Gość: Adam Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 81.219.98.* 17.04.10, 11:23
          tak Wam smieszno? to ze ludzie kupili tam mieszkania to zaraz maja pełno kasy?
          jeszcze oni moga sie z Was smiac z przyszlosci.
          • Gość: do Adama Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 16:42
            A co? Może mi powiesz,że na kupienie mieszkania za 200 tys stać
            przeciętnego obywatela???? Albo na płacenie kosmicznych rat przez
            wiele lat?
            • Gość: krycha Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 22:48
              ale to jest Twój problem,że Ciebie nie stać.Zwyczajnie zazdrościsz i wylewasz
              swoje żale zamiast podrapać się w głowę i pomyśleć jak i gdzie zarobić
              dodatkową kasę.
              • Gość: do krychy Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 10:03
                Tak się składa,że mnie stać:)))))
              • Gość: heja Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 11:24
                Myślę, że trzeba by było być kompletnym idiotą, żeby zazdrościć
                komuś mieszkania w stanie developerskim za ok. 3200 za metr, które
                będzie zasłonięte przez inny budynek. Pomyśl wcześniej jeśli coś
                napiszesz.
                • Gość: do heja Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.10, 12:25
                  trzeba byc kompletnym idiota zeby kogos tak nazywac lub byc twoim sasiadem!
                  myslisz ze stare mieszkania sa o wiele taniej? nowe to zawsze nowe i urzadzają
                  je po swojemu tak jak chcą i masz do tego przygotowane. i widac ze tobie
                  myslenie za bardzo nie wychodzi a jesli chcesz jeszcze posapac to chetnie
                  pogadam w 4 oczy. Ludzie kupili tam mieszkanie skad mogli wiedziec ze takie cos
                  tam powstanie? i tak nie beda mieli zle.
                • Gość: abrakadabra Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 12:42
                  Stan deweloperski jest dużo lepszy niż mieszkanie wykończone. Bo sam
                  sobie wybierasz jakie chcesz kafelki, drzwi ITD. nie musisz później
                  zrywać czego co Ci się nie podoba czy coś
    • Gość: XXX Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.chello.pl 20.04.10, 00:19
      KŁAMSTWO DEWELOPERÓW O INWESTYCJI BIUROWCA WIEDZIAŁEM 3 LATA TEMU, JAKBY NIE
      PATRZEĆ PANOWIE DEVELOPERZY ZROBILI INTERES ŻYCIA-)))). JEDNEMU Z OKNAMI NIE
      WYSZŁO TO ZA TO DOM POSTAWIŁ. DRUGI CIENIASEM JEZDZI A TERAZ WOZI SIĘ LIMUZYNĄ
      -))) ( ZA WASZĄ KASE!!!), TAK WIĘC WSPÓŁCZUJE OSZUKANYM
      • Gość: hmm Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.146.201.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.10, 16:52
        Jaką to limuzyną się wozi?
        • Gość: Tubylec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.10, 09:36
          Piękna dorożka zaprzęgnięta w 4 konie, dwa maści karej a dwa maści gniadej. Na głowach śliczne piuropusze jak pawie ogony czesze wiatr. Uprzęż lekko srebrzona z diamentowymi cekinami. Dorożka z zamaszystymi kołami stukocze jakby gromy z nieba leciały. Z tyłu kuferek cudownie rzeźbiony. Na koźle powożacy w stoju XVII wiecznym ...
          • Gość: ela Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.centertel.pl 22.06.10, 19:30
            Witam,

Już jutro o 17 zebranie wspólnoty. Obowiązki zawodowe nie pozwolą mi
            na obecność, jednak mam nadzieję, że ktoś podzieli się relacją. Ja
            mam jedno pytanie - czy ktoś z Was wie co kryje się za tajemniczym
            "wynagrodzeniem administratora"? I skąd cena 0,55 zł/m2? Przy 80-
            metrowym mieszkaniu robi się prawie 45 zł. Przy podpisywaniu umowy
            słyszałam tylko o opłacie 0,80 zł/m2 za utrzymanie. Proszę również o
            głos mieszkańców innych wspólnot, jak to wygląda u nich?
            • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 20:42
              Może być ciekawie. Wprowadzono nowe opłaty jednorazowe za rzeczy które miały być
              w cenie mieszkania - myślę o zabudowanym śmietniku.
              Nastepną opłatą będzie plac zabaw czy chodnik dookoła bloku??
              • Gość: Do eli Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 08:27
                Koleżanko opłata na administratora to jest nic innego jak
                dawnyczynsz, teraz się poprostu reklamuje że mieszkania sa bez
                czynszowe, bo to ładnie brzmi, a w sumie jest opłata za
                administratora co na jedno wychodzi, po to jest ta odpłata bo zaden
                licencjonowany administrator nie bedzie się zajmował Twoim budynkiem
                ża Twoje "dzienkuje". Co do stawki 0,55 od metra to i tak uwazam że
                to nie duzo, pewnie w niedługimy czasie podwyższa stopniowo aby
                dojść do 1 zł za metr, wydaje mi się że to jest taka racjonalna suma
                za taką prace.
                • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: 83.238.156.* 23.06.10, 09:04
                  Co za brednie. Opłata za administrowanie to około 0,38 gr a nie nawet 1 zł!!! Za prace administratora 0,55 to stanowczo za duzo.
                  Nie masz pojecia o czym piszesz.
                  • Gość: Do mieszkańca Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.146.165.145.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 13:13
                    No cóż sąsiedzie, nie koniecznie brednie, ja równiez się spotkałem
                    ze stawką za administrowanie od 0,55 do 1 zł. O swoim 38 gr to
                    raczej zapomnij, nikt nie będzie sie użerał za taka stawke, chyba że
                    Ty zechcesz i poczujesz jaki to miód. Co do opłaty administratora to
                    tak jak ktoś wyzej napisał to nic innego jak dawny czynsz.
                    • Gość: Tolek Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:37
                      To żaden czynsz, tylko wynagrodzenie administratora... a co do
                      opłaty jednorazowej za obudowanie śmietnika to rzeczywiście jakieś
                      nieporozumienie.. 38 groszy/metr.. daje niezłą kwotę w przeliczeniu
                      na oba budynki. Dlatego porzebne jest ustalenie rzetelenego zarządu,
                      który nadzorowałby wszelkie wydatki. Zastanawia mnie jeszcze
                      przyczyna podniesionej zaliczki na koszty utrzymania, czy to
                      dlatego, że Panowie K. i B. korzystają z zasobów "Wspólnoty" budując
                      centrum biznesowo-uslugowe???? Jestem ciekaw, czy uczestniczą także
                      w utrzymaniu części wspólnej, bo chyba nie wszystkie mieszkania
                      zostały sprzedane i proszę nie mówić, że tam nikt nie mieszka więc
                      nie trzeba uczestniczyć we wspólnych opłatach!!!!!!???????????
                      • Gość: ss Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:57
                        A co tym biurowcem? Już nikomu nie przesłania widoku? Tyle było
                        krzyku, a teraz jak widać mieszkańcy uznali, że panowie developerzy
                        mieli rację mówiąc, że jest ok.
                        • Gość: ewa Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 10:58
                          I jak po zebraniu wspólnoty? Dostaniemy jakieś info na piśmie czy
                          trzeba chodzić i się dopytywać?
                          • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:48
                            Trzeba było iść na spotkanie, wszystkiego się dowiedzieć i wygłosić swoje bolączki.
                            • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:55
                              Na spotkanie przyszło mało osób a Ci co przyszli do wystraszeni jak myszy pod
                              miotłom. A tego gbura Wieśka nie idzie przegadać.
                              • Gość: Mieszkaniec Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 13:27
                                To nie to że nie idzie, tylko te głosy idą w pustkę.
                                P.S.
                                Na układy nie ma rady.
                                • Gość: Wtajemniczony Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 14:59
                                  Witam!
                                  Chciałem się podzielić kilkoma spostrzeżeniami dotyczącymi utrzymania
                                  nieruchomości przy ul. Sikorskiego 1 i 3. Uważam że stawka za zarządzanie
                                  nieruchomością 0,55zł jest zbyt duża... Wszystko zależy od skomplikowania
                                  nieruchomości rozliczeń itp.(np. pan Lar-zarządza kilku wspólnot w Świeciu
                                  kasuje ok 0,40 zł). Ja jestem właścicielem mieszkania w w/w budynku oraz
                                  zarządcą nieruchomości w Świeciu i Toruniu i mogę to robić za 0,15 zł. Nie
                                  mogłem być na zebraniu ponieważ nie było mnie w mieście a takie informacje
                                  powinny być wysłane z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem z potwierdzeniem
                                  odbioru informacji oraz w takiej informacji powinno znajdować się porządek
                                  zebrania oraz informacje na temat uchwał w innym przypadku każdą uchwałę mogę
                                  zaskarżyć do sądu (i zostanie ona skasowana wyrokiem-czyli nie będzie
                                  obowiązywać). Słyszałem że sprzątanie nieruchomości to ok 2500zł miesięcznie co
                                  wychodzi ponad 0.40zł to najdroższe sprzątanie w Świeciu i nawet w Toruniu nie
                                  ma takich stawek (i nie rozumiem jak można podawać cenę w przybliżeniu przecież
                                  w umowie o sprzątanie jest podana stała co miesięczna stawka...no i jakość
                                  sprzątania w mojej klatce jest cały czas brudno mopa to panie chyba nie
                                  widziały...), śmieci to wydatek również ok 3000 zł bardzo dużo patrząc na
                                  wydatki w innych nieruchomościach w Świeciu a nadto nie wszystkie lokale są
                                  sprzedane... Za lokale nie sprzedane Własny Dom musi uczestniczyć w kosztach
                                  utrzymania. Nie wiem również jak nieruchomość została rozliczona za 2009 rok
                                  przecież trzeba złożyć CIT do US a właścicieli poinformować o kosztach i
                                  przychodach z wyszczególnieniem oraz muszą przyjąć te rozliczenie uchwałą. Ja
                                  proponuje zmianę zarządcy/administratora jeżeli mamy mniej płacić za
                                  nieruchomość i ma to być profesjonalnie robione...
                                  • Gość: Anita Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 10:54
                                    Nie masz Pan pojęcia co mówisz. Trzeba bylo na zebranie przyjść a nie mądrować się w internecie. Chcesz dotrzeć do mieszkańców to w inny sposob a nie przez forum.
    • Gość: Mieszkaniec1 Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 15:23
      Było zebranie "Wspólnoty", nikt nie zabrał głosu w tej sprawie.
      • Gość: olo Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 14:37
        A do mnie to przemawia. No, ale trzeba zrobić coś więcej niż pisać w
        necie. Nie znam stawek, ale jeśli ktoś jest w stanie to zrobić
        taniej (i lepiej, albo przynajmniej nie gorzej), to czemu nie. Co do
        czystości klatek - zgadza się w 100 procentach.
        • Gość: Mieszkaniec1 Re: Żenada na Sikorskiego!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 16:29
          Wszelkie sprawy zostały/zostaną wyjaśnione. Wystarczy uczestniczyć i
          rozmawiać na wspólnym spotkaniu/zebraniu, tak jak czyni to niestety,
          ale tylko garstka mieszkańców. Odrobinę zainteresowania Drodzy
          Sąsiedzi.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka