Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 18:41 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101115/INNEMIASTA12/496759712 Jak mogą się czuć osoby, które były na rozmowie kwalifikacyjnej??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AntyTadek Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 19:47 To jest właśnie całe Świecie - Pogoda wziął sobie na wiceburmistrza pożytecznego idiotę, który mu firmuje z głupkowatym uśmiechem wszystkie jego przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.112.125.* 15.11.10, 19:54 Ale wy naiwni jesteście? Dziś, aby dostać prace wszedzie trzeba miec znajomości. Nieważne czy to w urzędzie czy w prywatnej firmie. Myślicie, że jak Tadeusz Pogoda przegra wybory to wszyscy znajdziecie pracę??????????? Inni kandydaci też będą musieli bądź chcieli "odwdzięczyć się" swojemu elektoratowi. Zwykły szary człowiek nie zasiądzie za biurkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 81.219.127.* 15.11.10, 20:06 to po jaki h.. ja sie tyle uczylam!plecow nie mam to kurcze za biurkiem nie usiade?to moze mam isc na sprzataczke?o nie ja tak łatwo sie nie poddam,moi rodzice zbyt ciezko pracowali aby wykształcic mnie a teraz ja mam byc bezrobotna?!bo do zawyodowki aby isc na fryzjerke nie przyjma bo za wysokie wykształcenie mam!to ciekawe co teraz jak utrzymam rodzine?!gratulacje dla naszych wyzszych sfer!zamiast lepiej jest coraz gorzej aby Wam sie do tyłków dobrali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.ip.netia.com.pl 15.11.10, 20:19 Trzeba bylo o tym pomyśleć, kiedy wybieralaś kierunek kształcenia. Z takim samym efektem końcowym, równie dobrze mogłaś się "kształcić" na kierowcę F1. Typowe polskie marudzenie: wybrać sobie byle co do studiowania (najlepiej to samo co tysiące innych), a później narzekać, że spośród kilkudziesięciu kandydatów na jedno miejsce, akurat się nie załapałaś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:57 trzeba dalej głosować i popierać PO "aby żyło się lepiej wszystkim" (wszystkim, znaczy bogatym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 81.219.127.* 15.11.10, 19:53 no w koncu ktos odwazyl podjac temat -gratulacje, mam nadzieje ze sprawa sie w koncu wyjasni!bo ja mam ciagle niedosyt po rozmowie a wiem ze gdyby bylo wszystko zgodnie z prawem mialabym prace bo nie po to sie tyle uczyłam aby ktos kto ma chody zajął moje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 20:19 to jest zwykłe czepianie się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.11.10, 20:35 czepianie? to są fakty! to jest jawny przekręt.\zmobilizujmy się i nagłośnijmy sprawę w mediach!. Wybor kierownika jest wielce wątpliwy jak i pracowników. Domagajmy się ponownego, uczciwego konkursu i naboru. Powinna być komisja a nie jedna osoba jak by to był jej prywatny folwark! samemu to można rządzić we własnym domu.W końcu MOPS to nie firma prywatna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.11.10, 20:53 Tak samo było jak przyjmowali do straży miejskiej. Sam osobiście byłem sie pytać (kilka razy) o pracę. Odpowiadali nie ma etatów a tu nagle Stożka przyjęli. No tak to już jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 00:27 dokładnie..tak już jest a jak się temu dziwisz to znaczy że masz jaja na plecach i się meczysz tokiem sytuacji. Takie jest życie było i będzie a jak myślisz chłopcze inaczej to jesteś w błędzie :) Twój wujek Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 06:55 Kto dostał tam pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: czas na zmiany:) IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 07:55 Myślę sobie, jak Wam źle to w końcu czas na zmiany. Po pierwsze, już w najbliższą niedzielę - wybory. Będziecie mogli wykazać się, a nie ciągle narzekać, oddając nawet głos nieważny (jeśli nie odpowiadają Wam kandydaci). Niech to będzie jakaś forma protestu. Po drugie,jak chcecie możecie nagłośnić sprawę w mediach, ale nie w tych lokalnych tylko w ogólnopolskich. A po trzecie, ogłoszenie o pracę w Środowiskowym Domu Pomocy, powinno ukazać się na stronach BIP-u. Jak to wyżej ktoś ujął, OPS nie jest firmą prywatną. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: jeszcze raz IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 10:52 Czas na zmiany. Po pierwsze, już w najbliższą niedzielę - wybory. Będziecie mogli wykazać się, a nie ciągle narzekać, oddając nawet głos nieważny (jeśli nie odpowiadają Wam kandydaci). Niech to będzie jakaś forma protestu. Po drugie,jak chcecie możecie nagłośnić sprawę w mediach, ale nie w tych lokalnych tylko w ogólnopolskich. A po trzecie, ogłoszenie o pracę w Środowiskowym Domu Pomocy, powinno ukazać się na stronach BIP-u. Jak to wyżej ktoś ujął, OPS nie jest firmą prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopsik Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.range86-138.btcentralplus.com 16.11.10, 22:06 MOPS to KLOPS banda zlych bardzo zlych ludzi sa tam moze dwie ok panie ale reszta to kolesiostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.113.85.* 17.11.10, 18:13 Jestem ciekawy które?? kiedys miałem stycznosc z paniami z ops-u no i z sama szefowa ktora nie wywarła na mnie zadnego wrazenia- wydygana zimna podła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.11.10, 07:39 chciałam aplikować, naprawde i nie wiedzialam gdzie jak i do kiedy. a jak mialam isc i mieli patrzec sie jak na idiotke co ja chce z cv w reku to sobie darowalam. szeptane nabory sa coraz czesciej.mozesz miec mnostwo szkol pokonczonych ale bez znajomosci ipracy nie dostaniesz. tak slyszalam i uwazam ze to prawda. i przeprowadzono 60 rozmow - jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humanoid Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 07:58 Ludzie, co Wy się dziwicie? Teraz takie sytuacje to norma - w Świeciu również. Na tego typu stanowiskach nie ma ludzi z przypadku. Kumoterka rządzi i nie zmienimy tego. Wszelkie wakaty w Urzędach Publicznych można sobie podarować aby uniknąć nieprzyjemnego rozczarowania. Co ciekawe zresztą - w coraz większym stopniu dotyczy to także firm prywatnych. Jest ciężko i lepiej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Humanoid Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 08:15 i co według Ciebie nie warto tego zmienić??? siedzimyyyy! Nic się nie dzieje :) Dalej narzekamy, bo jesteśmy takim narodem skorym do narzekań i malkontenctwa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humanoid Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 08:24 Oczywiście, że warto to zmienić! Tylko masz w sobie tyle samozaparcia aby podjąć się tego? - bo ja nie. Jestem już nieco zaawansowany wiekowo i na młodzieńczy zapał raczej nie mogę liczyć ;) Druga sprawa to JAK? Walka z komoterką w urzędach i nie tylko, jawi mi się jak przysłowiowa walka z wiatrakami. Niezależnie od opcji politycznej zawsze będą ci, co rządzą oraz ich rodziny, znajomi, koledzy/koleżanki. Zmienisz front polityczny, to okaże się, że ten nowy robi dokładnie to samo - pozbywa się starych i zatrudnia nowych - oczywiście swoich. Ludzie, którzy są poza układem nie mają żadnych szans albo bardzo nikłe. No i kółko się zamyka :) Gwoli ścisłości: nie narzekam - bardziej komentuję rzeczywistość. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serdeczny-"oz".. Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 09:27 Mogę wam podsunąć leprzy numer, przwed wyborami do rady miejskiej. Mam wielkie wątpliwosici co do wykształcenia Pana wice burmistrza Świecia Zbigniewa Podgórskiego. Pracował on kiedyś w Milicji w Świeciu. Awansował na z-ce komendanta w Policji w Świeciu po ukończeniu Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Bydgoszczy. Mam watpliwości co do napisanej przez niego pracy magisterskiej. Moim zdaniem jest to plagiat zerżnięty - żywcem z pracy od nie żyjącego już dzisiaj, byłego oficera Milicji w Świeciu inspektora Eugeniusza Kełpińskiego. Praca napisana na ten sam temat. Proszę o sprawdzenie u wdowy zmarłego Pani Kełpińskiej, która to do dnia dziszejszego nie może się doprosić od Pana Zbyszka pamiątki po meżu. Pracy magisterskiej napisanej recznie przed wydrukowaniem przez jej meża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oz praca magisterska IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 09:51 Twoja wypowiedź jest w ogóle nie na temat. Co ma praca magisterska p. Podgórskiego do oferty pracy w OPS? Pomyśl choć przez chwilę oz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betib Re: praca magisterska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.10, 19:59 To właśnie świadczy o tym jakim jest człowiekiem i gdzie jego miejsce-napewno nie jako zastępcą burmistrz-nie muszę się zastanawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betib Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.10, 19:57 Sprostowanie-chodzi o pracę magisterską Pana Eugeniusz KEMPIŃSKIEGO męża Pani Eufemii KEMPIŃSKIEJ.Cała reszta jak najbardziej prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 10:02 kto odpowie za tę pomyłkę (przekręt, błąd) ? czy sprawa zostanie znowu zamieciona pod "dywan"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serdeczny-"oz" Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 10:09 Może nie na temat ale chcę wam uzmysłowić jak można po cwaniacku uzyskać wykształcenie i dojść do władzy. Wy się uczycie, posiadacie sprawiedliwie pokończone wyższe wykształcenia a wami pomiatają cwaniakcy, którzy zwas kpią, mają was gdzieś i się śmieją w głos. Miedzy innymi Pan Zbyszek, który śmieje się na pierwszym blogu tego tematu- wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yura Re: Przekręt w OPS Świecie! - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 10:56 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101116/INNEMIASTA12/317987691 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Przekręt w OPS Świecie! - ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 11:30 Jakoś Pan Trochowski nie pasujemi do tej instytucji. Nie mogę wyobrazić go sobie opiekującego sie "osobami z zaburzeniami psychicznymi" jak jest napisane w artykule. Trener może dobry ale terapeuta chyba nie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOLy Re: Przekręt w OPS Świecie! - ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 15:06 Najlepsze dla mnie jest to, że nawet instytucje należące do gminy nie mają zaufania do naszego PUPu :). Bo byłoby jeszcze liczniejsze grono niezadowolonych? :) Ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 11:28 "A to, że posadę dostał kolega burmistrza, nie ma znaczenia" - wcale:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 11:37 Boże, a jakie doświadczenie on posiada skoro go nie chcą we Wdzie,a trenuje jakiś miernych piłkarzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 11:41 "Nie chodziło o stanowiska urzędnicze, w związku z czym zastosowania nie miała ustawa o pracownikach samorządowych - tłumaczy." - aby uniknąć kontrowersji trzeba było umieścić daną ofertę pracy na BIP Urzędu Miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 12:24 Jestem ciekawy kto jeszcze znalazła się wśród tych wybrańców, jak to określiła pani Lemańska, "ludzi orkiestr"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 12:37 1. "A to, że posadę dostał kolega burmistrza, nie ma znaczenia" - z jednej strony zrozumiałe jest,że każdy będzie obstawiał się "swoimi" ludźmi (w grę wchodzi zaufanie, lojalność itp. rzeczy), ale w tym przypadku zagranie ze strony p. kierownik OPS (zarazem burmistrza) było zbyt perfidne. Dlaczego ogłoszenie o pracę nie ukazało się na stronie BIP UM, czyżby ustawa o pracownikach samorządowych tego zabraniała? Czy Ośrodek Pomocy społecznej jest firmą prywatną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 13:03 Prawda jest taka, że ludzie trochę pokrzyczą, a za tydzien zajmą się swoimi sprawami i zapomną i konkursie. Tak właśnie to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 13:05 www.tvn24.pl/60,program.html Kto jest zainteresowany, proponuję sprawę nagłośnić i to jeszcze przed wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.11.10, 15:55 Przecież ta kobieta w twarz się śmieje mieszkańcom miasta! że niby podrzędny trener piłkarski rodem z misia jest lepszy od ludzi z kierunkowym wykształceniem i doświadczeniem na stanowisko wymagające wiele od kandydata?? LUDZIE jeśli Pogoda nie reaguje na takie praktyki nawet przed wyborami to znaczy, że jesteśmy dla niego zwykłym ścierwem które i tak będzie na niego głosowało, no bo "przecież ma doświadczenie", przemyślcie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 16:10 Panie Sławku, jak mnie satysfakcjonuje wypowiedź świadcząca, że w moim mieście są również normalni mieszkańcy. Problem w tym, że wyborców "pan pogoda" ma tych, których zatrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trotlik Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.acn.waw.pl 16.11.10, 16:56 > Problem w tym, że wyborców "pan pogoda" ma tych, których zatrudnia. No to teraz palnąłeś. Jeśli Pogoda zatrudniałby swoich wyborców (w domyśle większość, która dałaby mu kolejną kadencję), to znaczyłoby, że to właśnie najlepszy burmistrz, skoro zapewnia pracę większości swojego elektoratu. Jeśli daje pracę większości, to na co chcesz narzekać? :) Dostrzegasz brak sensu swojej wypowiedzi? Po co wy w ogóle dyskutujecie o rządzeniu miastem czy kandydatach na burmistrza, skoro głupi jesteście jak stołowe nogi? :) Zajmijcie się pracą i rodziną, zamiast dyskutować o sprawach, które wykraczają poza wasze możliwości pojmowania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 18:13 Nie wydaje mi się, bo właśnie dlatego od wielu lat sprawuje tę samą funkcję. Biorąc pod uwagę frekwencję wyborczą oraz odnosząc się do tego co napisałeś, zaryzykuję, zarazem zgodze się z Tobą, że zapewnia pracę wiekszości swojego elektoratu. Prosze wybaczyć, ale na jakiej podstawie możesz otwarcie napisać, iż "jesteśmy głupi jak stołowe nogi"? Rozumiem, że osoby nie związane z elektoratem "pogody" są mało wygodne, ale Twoja wypowiedz wychodzi poza ramy przyzowitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.ip.netia.com.pl 16.11.10, 17:24 Poziom Twojej wypowiedzi świadczy o tym, że Trotlik ma całkowitą rację. :))) Jak zwykle brak argumentów tylko prostackie wyzwiska i bezmyślnie powielane bdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 19:02 Proponuję pani Lemańskiej przeczytać to co powiedziała.Jej argumenty są śmieszne.Pan Trochowski to nadaje się do opieki nad trawnikami przed budynkiem Domu ....jak to czyni teraz jako wożny w przedszolu nr 7,a nie opiekować się chorymi ludżmi,którzy potrzebują pomocy.Brak doświadczenia i wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.ip.netia.com.pl 16.11.10, 19:19 On również nie nadaje się na wożnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaaaaaaa Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 94.254.144.* 16.11.10, 21:49 Ja nie wiem jak mam sobie to wytłumaczyc i nabór p.Trochowskiego do tej instytucji.Byłam równiez na tej rozmowie ,zadawali tyle pytań że z odpowiedziami nie było dla mnie zadnych problemów ,mam duże doświadczenie w tej dziedznie, i jestem z pratktyka jako Terapeuta ,pani Rożek nie wiedziała o co mnie juz ma zapytać ,a p,Lemańska TYLKO SIEDZIAŁA I UŚMIECHAŁA SIĘ POD NOSEM.Po wyjściu odrazu wiedziałam że tu cos śmierdzi ta komisja to była porażka!!!!!! w chwili obecnej ,chetnie to ja bym pozadawała pytania z zakresu Terapii i chorób psychicznych tym którzy tam już pewnie pracują, myśle że nie maja zielonego pojęcia na czym polega ten ZAWÓD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.11.10, 19:43 Pani Różek nie powinna wogóle zabierać głosu co do naboru! Sama została wybrana dzięki plecom, jest tylko marinetką wypełniajacą polecania swoich dobroczyńców.Cały ten cyrk jest wielce śmierdzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 21:13 To jest cyrk jakiego w Świeciu nie było.Już czas żeby z areny spadł Pogoda,Lemańska,marionetka Różek i Ci nowo przyjęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachowiec Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 21:21 Którzy nie zaczęli pracować nie dodałem, bo się nie nadają znam się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:34 Panie Burmistrzu! wstyd, że tak Pan postępuje. Jednak władzę trzeba zmienić. Nastąpią zmiany na stanowiskach w urzędach, skończy się kumoterstwo prominentów świeckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Surowy_Bolek Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 21:25 Ci ludzie powinni odpowiedzieć za tak naganne zachowanie. Żyjemy w Państwie prawa? Powinni dostać takie kary i naganę zeby sie posrali w majty!!! Bym im dodatkowo maksymalnie utrudnił znalezienie nowego miejsca pracy. Mam nadzieje, że chociaż odrobinę zastanowią sie nad swoim postępowaniem. Jeśli Państwo dowiecie sie o tym, jaka My mieszkańcy mają o was opinię, mam nadzieje że nie pomyślicie, iż guzik was to obchodzi bo naprawdę jesteście darmozjadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.11.10, 21:53 Jak możecie chodzić po Świeciu i patrzeć ludziom w oczy?Trzeba było siedzieć dalej w tej cudownej hiszpanii, ale i tam buty spalone i nie jeden cieszył się ,że odwrót do Polski. Na nasze nieszczęście!brrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 07:39 Ludzie! Po co Wy się nawzajem wyzywacie (przez co ten wątek staje się bezsensowny), zamiast zrobić porządek. Narzekanie, malkontenctwo i nic w tym kierunku nierobienie to Wasza dewiza. Nie podoba się, to zmieńcie coś, bo samo pisanie na forum nic nie pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 08:11 Po co to narzekanie. Nie podoba Wam sie sytuacja w Swieciu, to ją zmieńcie. To wszystko jest w Waszych rekach. Podziękujcie OPS za 20 lat rzadzenia. Wybierzmy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 08:22 No wreszcie jakiś głos rozsądku się odezwał i oto chodzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2+1 Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 08:42 kww-ops.eu/kalendarium,15,pl,5.html może ktoś skorzysta z zaproszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 08:56 Wszyscy motywować rodzinny, znajomych i na głosowanie a nie pisać czas na zmiany, bo towarzystwo tworzy swój folwark. bez pozdrowień dla obecnej władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo99 Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:05 Ani pani Różek i pani Lemańska nie posiadają wiedzy i wykrztałcenia w pracy z osobami zaburzeniami psychicznymi ,pani Różek pracowała w szpitalu z chorymi ale była bardzo kiepską opiekunką dla chorych. Ten nabór to jeden wielki przekręt !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzające Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.11.10, 09:51 Pan radby będzie kosił trawkę a pani kierownik R będziepo nim s podopiecznymi spaceroeac, moze da im koloprowanki w wolnych chwilach albo zrobi jakąś okazjonalną gazetkę i tak zleci dzień tak jak leciały lata w psychiatryku. Pamiętamy jak zamiast zajmować się chorymi uczyła sie na strychu na swoje super zaoczne dokształty a podopieczne nudziły się i zajmowane były byle czym. Nabór.........hmmmmmm farsa to co mówi pani Lemańska w Pomorskiej, do pracy wystarczyło średnie wykształcenie. To po co powstały szkoły ukierunkowane 2 letnie dla opiekunów? Po co więc wymagane są wykształcenia pedagogiczne w szkołach, skoro można zatrudnić po obojetnie jakich studiach wyższych -myślenie pani Lemańskiej. Po co w szpitalach pracuję lekarze, można zatrudnić weterynarzy, ekonomoistów, przecież oni wszyscy maja studia wyższe.jak można w tak durny sposób usiłować ludziom mydlić oczy?Pownien być jak piszą tu ludzie uczciwy konkurs i nabór pracowników. A Ci co są odpowiedzialni za ten jawny przekręt powinni zostać ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.B Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:10 Wstyd Panie Henryku a ja uważałem Pana za prawego obywatela.Zawiodłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humanoid Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:30 Ludzie, może się powtarzam ale co Wy się dziwicie? W dzisiejszych czasach takie sytuacje to norma. Nawet jeśli Pogoda przegra to nastanie nowy burmistrz, który obstawi się "swoimi" i wszystko wróci do starego porządku. Na to NIE MA lekarstwa!!! Gdyby za tego typu sprawy można było karać urzędników to byłaby jakaś alternatywa a tak? Ponarzekacie trochę i rozejdzie się po kościach. Do następnego "konkursu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:48 Przekręty robią ludzie przy władzy. Zmieńmy ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie naiwna Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 77.245.242.* 17.11.10, 15:38 Przeczytałam cały ten watek i uśmiałam sie do łez.Tylu oburzonych obywateli?? I czym oburzeni? Tym ,że ktoś dostał pracę po znajomości? To ja oburzeni obywatele mam pytanie do was: Gdybyście to wy zajmowali wysokie stanowiska w urzedach kogo byście zatrudniali? Ludzi;Z ulicy" czy swoich znajomych,rodzinę? Jestem pewna,że to drugie.Ja sama bym to robiła i nie piszcie czasami,że nie bo dalej bede sie śmiać...To normalne,że tak sie robi,każdy z was by tak robił wiec przestańcie rżnąć tu takich oburzonych i prawych obywateli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 18:19 dokladnie napisała kobitka wyzej, gdybym Cie znał zaprosiłbym Cie na kolacje bo myslisz jak ja:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 18:54 Nawiązujac do artykułu gazety pomorskiej mozna dołozyć jeszcze: -Pan Trochowski radny z ugrupowania Pogody zatrudniony jako woźny w przedszkolu nr 7 a ostatnio w domu opieki dla osób z zaburzeniami psychicznymi -Pani Fejtko przewodnicząca komisji oswiaty z ugrupowania Pogody jest zatrudniona w wydziale oświaty Urzędu Miejskiego w Świeciu -Pan Keller Prezes Hali Sportowej kandyduje z listy ops do rady powiatu -Pan Krawański kierownik usc kandyduje z listy ops -Pani Janiszewska dyrektor gimnazjum nr1 kandyduje z listy ops do rady powiatu -Pani Guziewicz dyrektor szkoły w grucznie (mąż zatrudniony w wydziale oświaty) kandyduje do rady powiatu -Pan Witt komendant straży miejskiej kandyduje z listy ops do rady powiatu itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 22:36 Widać ,że wykształcenie można mieć byle jakie i się ma prace -śmieszne .ludzie co mieli konkretne wykształcenie-kierunkowe to pracy nie dostali. Jednym słowem" paranoja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 09:57 Przestańcie się powtarzać już, to jest nudne. Ciągle te same narzekanie. Niech ktoś już to skasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.11.10, 19:14 Róbta jak chceta, ja idę na wybory-emeryt i ta cała klika musibyć rozje...a . Tak nie moze być w końcu KUBĄ nie jesteśmy. Pogoda nie jest Fidelem Kastro, żyjemy w panstwie demopkratycznym. Jak tego teraz nie rzjeb..emy to po jego 20-o latach moim zdaniem, tej jego hunty im dłużej tym bardziej nasze pokolenie - wnuki tego po 24- ch latach nie rozje...ą. Nawołuję wszystkich emerytów i rencistów idzcie na wybory do rad miejskich, głosójcie sprawiedliwie nie na zatwardziałych cwniaków. Bo nasze wnóki nas potepią w grobach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 19:32 Nawet bezposrednio przed wyborami robia co chcą. Brawo OPS , brawo p. Pogoda. Myslą że są niezastąpieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.10, 10:22 "Castro" nie "Kastro" "musi być" nie "musibyć" "głosujcie" nie "głosójcie" "wnuki" nie "wnóki" Przy takich błędach, alogicznym toku rozumowania i bełkotliwym sposobie wyrażania myśli, szczerze wątpię, żeby udało ci się oddać poprawny głos. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 18.11.10, 13:58 Więc zamiast się tu wyżalać może osoby zainteresowane nagłośnią temat w mediach, ale nie w tych lokalnych a ogólnopolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re:jest jakaś mobilizacja :) IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 14:10 przeczytaj sobie wątek forum.gazeta.pl/forum/w,327,118854544,118854544,Uwaga_TVN.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator* Re:jest jakaś mobilizacja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:08 Jeżeli uważasz ze media w Warszawie będą żyły sprawami w Świeciu to się bardzo mylisz. W sprawie Malczuk odbyła się audycja w radiu PIK i co to zmieniło?.Malczuk dalej czeka na rozpatrzenie sprawy przez inne instytucje ,a i tak nie wróci na stołek dyrektorski w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora* Re:jest jakaś mobilizacja :) IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 20:37 wyborca wszystko może:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 20:56 forum.gazeta.pl/forum/w,327,118789251,118789251,Doswiadczony_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABS-bez hama Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 89.231.151.* 18.11.10, 22:46 Lemańska, Lemańska ... łajdactwo, kłamstwo, obłuda, cwaniactwo, komuterstwo i amatorszczyzna. Kierownik instytucji. Katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.11.10, 07:29 No to kierowniczka wybrała kierowniczke sobie podobną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.11.10, 08:52 Dlaczego na stronie OPS nie zostały jawnie podane nazwiska osób przyjętych oraz ich kwalifikacje?Czy kierownik placówki posiada kwalifikacje? O ile mi wiadomo pani ma skończony kurs terapeutyczny a nie szkołę w tym kierunku. Czy ukończone zaocznie studia pedagogiczne są wystarczające?Czy pani odbyła praktyke albo staz pedagogiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elo Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 11:18 Jedyne co potraficie robić to tylko narzekać ,a realia są takie ,że żeby dostać prace trzeba się dowiadywać i dopytywać kiedy co i jak.Też mi się to nie podoba ale takie są polskie realia.Nie wiem czy osoby tam przyjete zostały dzięki swoim znajomością.Zapewne pewna część tak ale czy to coś nowego?Bez znajomości nikt ci pracy za darmo nie da musisz się troche natrudzić.Nie wiem jaki sens ma to wasze psioczenie na forum.Co wszyscy chcieliście tam pracować? Typowa polska mentalność. Pozdro dla kumatych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.10, 11:43 lepsza Lemańska niz były Kozak- gorzały mu dać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesz Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 83.238.157.* 22.11.10, 19:24 czy ja dobrze słyszałam ze terapii ma tam uczyć P.Trochowski o boże pan ktory gra w piłkę nożną .Ludzie maja tupet aby sie pchac na to stanowisko bez kwalifikacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świeciak Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 20:29 Terapeuci też grają w piłkę,a Henio na dodatek jest jeszcze radnym i co nie głupio ci. Powstrzymać się go nie udało nawet brawurowo grającej Pani M.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 77.245.242.* 22.11.10, 21:17 zwolnił się woźny i będzie terapeuta bez kwalifikacji ..... po prostu żal ..... jemu się udało , a nam Drodzy terapeuci g....wno pozostało :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też-terapeuta Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.112.234.* 23.11.10, 01:54 "a nam drodzy terapeuci..." Nie wiedziałem, że jest nas aż tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.10, 07:36 Trochowski , terapeuta bez kwaifikacji, wszyscy piszą jakie to nie sprawedliwe , że dostał tę pracę. a pan Trochowski nosi głowę do góry bo poparcie w wyborach miał wystarczające aby zostać ponownie radnym. O składzie rady miejskiej zadecydowali ci co poszli na wybory, a ci co zostali w domu to myśleli , że zrobią krzywdę komuś bo nie zagłosują. Tymczasem przysłużyli się się swoją nieobecnością i mamy Trochowski 252 głosy poparcia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna3 Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 09:19 Tak, tak możecie tylko nagwizdać panu Heniowi. Nie dość że jest znowu radnym, to jeszcze sobie załatwił dobrą pracę, a to pewnie nie koniec korzyści płynących ze znajomości z burmistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 82.132.248.* 23.11.10, 09:29 Faktycznie Heniu 252 glosy to przemawia, nawet na wioskach zbierali po 400. Wracajac do sprawy daj sobie juz spokuj z tymi wpisami na forum. Z Ciebie taki terapeuta jak ze mnie burmistrz. Przypominam sobie gdzie to Ty juz nie pracowales. Mleczarnie, masarnie, przedszkola... I wiele wiele innych. Podobnie z trenowaniem. Zycze Ci w koncu sukcesow... A teraz wpisz ladnie jakis wpis to posmiejemy sie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: objektywny Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 94.254.219.* 23.11.10, 10:11 Ludzie zawistni, nie potrafią zrozumieć, że naprawdę mozna się znać na wszystkim i być "człowiekiem - orkiestrą". 252 świadczy niezbicie, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 10:27 Skamląc można dużo osiagnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator* Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 17:05 A co ci daje Twoje skamlanie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś.. Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.11.10, 17:41 Jak mi jest wiadomo, Pan Henio w OPS-e będzie wykonywał zabiegi elektrowstrząsowe falami telefonicznymi. Nabył on do tego kwalifikacje, kiedy był konserawtorem w Telekomunikacji Polskiej S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.10, 17:58 haha ale to sa jaja aby pan Trochowski zajmował sie ludzmi psychicznie chorymi bez zadnego wykształcenia.Faktycznie to czlowiek orkiestra!kafelki,sport,woznym bycie tyle zawodow co on juz wykonywal to ulala!a teraz oddac osobe chora powierzyc takiemu fachowcowi-nigdy!praca załatwiona bo to kolega burmistrza i nie ukrywajmy tego a niby bylo 6 miejsc dla terapeutow!jasne chyba nie terapeutow tylko kolegow burmistrza i kierowniczek!zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator* Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 18:10 Czy Ty umiesz czytać że został zatrudniony jako opiekun grupy, a nie Terapeuta?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha... Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 18:31 żeby być opiekunem grupy osób niepełnosprawnych psychicznie, to trzeba mieć skończone "...takie studia wiesz, co się nazywają oligofrenopedagogika wiesz..." ale OPIEKUN FACHOWIEC to pewnie nawet "wypowiedzieć" tego nie potrafi ... ale co tam ... ok. 250 "baranów zawsze się znajdzie, a wystarczy pochodzić "po mieście" sprzedać kilka uśmiechów, być dla wszystkich jak "brat-łata" i kolejne 4 lata "forsa leci" .... TH jest OK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.11.10, 20:53 Te, obserwator, cos kiepsciutko obserwujesz ptoble! Aby być opiekunem też trzeba miec wykształcenie. Kilka lat temu został utworzony kierunek Opiekuna- szkoła policealna 2 letnia, by ludżmi nie zajmowali się jełopy . Uczą tam psychologii, elementów pielęgniarstwa, pielęgnacji, terapii zajęciowej, poruszane są tematy opieki socjalnej. ale to nir jest potrzebne w tej placówce, tam jak stwierdziła p kierownik L wystarczyło średnie, moze być w trybie skróconym wieczorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do buhaha Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 20:55 Zrób to samo to może ci w czymś pomoże,ale wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 01:01 Dokumentydo parcy w tej placówce złożyli ludzie z prakyką i wykształceniem odpowiednim ,wyższym i tam się nie dostali do pracy , a pan Trochowski dostał ,nawet gdyby miał średnie i policealne, dzisiaj sprzaąaczka musi mieć średnie bo to stanowisko nazywa się " konserwator powierzchni płaskich' A pan Trochowsko terapeuta gdyby go nazwali pomocnik terapeuty to bym może zrozumiała bo ma kndycję i postawę ale terapeuta , ludzie trzymajcie mnie, paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 09:07 Coraz więcej ludzi wyższym wykształceniem.brawo!Szkoda tylko,że coraz mniej wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 13:50 Dajcie człowiekowi szanse, co wy tacy zawistni, będzie mial czas zeby sie wykazać, to dom dziennego pobytu nie szpital, jeśli osoby które tam będą uczęszczać będą niezadowolone to na pewno coś powiedzą. Nie róbcie z tych osób kogoś kto nie ma prawa głosu. To będzie ich dom i to oni w trakcie ocenią tych opiekunów nie wy. A jeśli chodzi o wykształcenie to też nie tak do końca, można mieć wiedzę teoretyczną a w praktyce sie nie sprawdzić. A jeśli ten pan miał czy ma do czynienia z dziećmi to jest na jego korzyść, a jeśli jest związany ze sportem to też dobrze, może będzie mógł sie wykazać jako organizator. Dajcie spokój i nie oczerniajcie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.11.10, 14:18 obrońca się znalażł! pewnie te,,,z jeden ze znajomków.nikt tunikogo nie oczernia to szczera prawda i fakty. A co mają tu wspólnego dzieci/, to nie dom dziecka to praca z dorosłym ciasny łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 11:25 A to mają wspólnego, że czasami te osoby zachowują sie jak dzieci i trzeba mieć do nich odpowiednie podejście, którego niestety żadna szkoła nie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdety Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.11.10, 11:32 Żal mi ciebie, skoro masz takie myślenie. Poniżasz osoby psychicznie chore, nie masz nawet pojęcia jakie potrafia być wrażliwe i dojrzałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 14:24 Dojrzałe i wrażliwe owszem też się z tym zgadzam ale są różne choroby psychiczne i z reguły osoby te potrzebują dużo ciepła, cierpliwości i wyrozumiałości, więcej niż osoby zdrowe. A to że zachowują się czasami jak dzieci nie uwazam za obraze tych ludzi. Mam do czynienia z osobami psychicznie chorymi i wiem jak funkcjonują i nie musi być ci mnie żal bo to najlepsza praca jaka można mieć wszystko robi się dla kogoś, mam szacunek do tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 20:49 Zróbmy coś naprawdę poza pisaniem i narzekaniem.Jedna jednostka nie jest w stanie walczyć z tym kumoterstwem,jeśli zbierze się grupa ludzi to będą w stanie coś wywalczyć.Nie może przecież tak być że młodzi ludzie z porządnym wykształceniem będą pracować na kasie,bo rodzina i znajomi burmistrza potrzebują pracy,a to że są bez wykształcenia i kwalifikacji jest mało ważne... Żałuję że nic nie wiedziałam o tym naborze,ale wcześniej byłam w OPS na innej rozmowie,oczywiście nic z tego,poza tym że Pan który dostał posadę nie miał odpowiedniego wykształcenia,kwalifikacji itd można by tak w kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:26 Tak, tak, a świstak zawija w te sreberka. Był program w TV o domu i wychodzi, że wszystko jest OK. Malkontenci mogą sobie dalej narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.11.10, 16:00 Ten pan sobie poradzi jest dobry i dajcie mu spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrawdziwyDom Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 16:21 Wszystko przyklepane, ładnie i pięknie przedstawiono idę stworzenia Środowiskowego Domu Pomocy… stwierdziłem na podstawie programu: „po obu stronach Wisły”. PS. Zgłosiło się wielu wolontariuszy – no comment :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.11.10, 17:00 szkodaże nikt nie pisał, że będzie jakis program. Trzeba było przedstawic sprawę od drugiej strony. Kto tam opowiadał te bzdury?Trzeba było nadać temat w uwadze, sprawie dla reportera , lub innym programie tego typu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.112.137.* 26.11.10, 20:03 co?.... jakich wolontariuszy ?!....... na rozmowie proponowali wolontariat, ale nawet niepoprosili na ten wolontariat ..... wszyscy ściemę walą łącznie z kierowniczkami na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syf Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.11.10, 16:21 Poradził by sobie co któryś przypadkowy ludek z ulicy, co to za podejście? Stanowiska gdzie potrzebne sa kwalifikacje zajmuja znojomki beż wykształcenia a ludzie wykształceni szukają pracy i sa bezrobotni. Szok co się w tym miescie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.147.170.156.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.11.10, 08:40 tak sie sklada, z wiekszosc osob zatrudnionych w ŚDS ma wyksztalcenie wyzsze i przestancie w koncu ich obrazac. Czy chcielibyscie, aby ktos o Was (o ludziach z wyzszym wyksztalceniem ) tak pisal? zastanowcie sie chociaz troche...ciagle piszecie, ze zatrudnieni sa tam ludzie bez wyksztalcenia - mylicie sie i to bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 13:32 Skąd u Ciebie taka wiedza na temat wykształcenia zatrudnionych w ŚDS?Może potrafisz odpowiedzieć na pytanie kto będzie terapeutą,kto będzie prowadzil muzykoterapię,kto będzie prowadzil jakiekolwiek zajęcia.Odpowiedz jaka większość ma wyższe wykształcenie,które jest powiązane z pracą w ŚDS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie do xyz Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 77.245.242.* 27.11.10, 15:14 czy ktoś z zaproszonych ludzi na rozmowę kwalifikacyjną do OPSu dostał się na proponowany wolontariat do ŚDP? czy tylko poprzez znajomości ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 19:35 mi na rozmowie proponowali wolontariat wyrazilam zgode ale nawet nie zadzwonili-zwykla sciema, a tak przy okazji czy ktos na rozmowie widzial niejakiego pana Trochowskiego?ja bylam od godz 10.30 do 13 i nie widziałam go, moze mial rozmowe rano albo wcale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.134.209.* 28.11.10, 18:13 Ja też mam wykształcenie opiekuna medycznego z dyplomem ale ponoć nie mieli być zatrudniani opiekunowie a teraz dowiaduję się że zostali zatrudnieni to normalnie jest szmieszne co innego mówili co innedo robili normalnie śmieją się wszystkim bezrobotnym w twarz az niedobrze się robi pozdrawiam wszystkich normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INO Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.11.10, 18:18 Dajcie facetowy spokoj ten pan jest pracowity i da sobie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 46.134.209.* 28.11.10, 18:29 tu nie chodzi o pracowitość tylko o wykształcenie jak ktoś kto nie ma pojęcia o tej pracy może ją wykonywać mormalnie chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkop Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.11.10, 19:04 Wybraliście.... to będziecie mieli ciąg dalszy rodzinno znajomkowego biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mkop Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: 77.245.242.* 28.11.10, 19:30 zagadzam się z Tobą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nora Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 07:23 jakby był tak pracowity to by siedział u jednego pracodawcy a nie u dziesieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neoplus Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.11.10, 17:43 Głosowaliście to tak macie. I co chcecie żeby ktoś wam dał pracę do szkoły matoły, burmistrz ma was w dupie na kolejne 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Przekręt w OPS Świecie! IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 17:48 a obywatele na wczasach w Egipcie byli....... ze niegłosowali Odpowiedz Link Zgłoś