Dodaj do ulubionych

Kolęda - ile dajecie księdzu?

IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 20:40
Ile dajecie księdzu na kolędę, chciałam uśrednić i dopasować do mojej sytuacji finansowej. Nie chcę wyjść na skąpą ani nieroztropną. Do kościoła chodzę, ale nie fanatycznie. Jestem z Marianek. Ile wy dajecie?
Obserwuj wątek
    • nitka28 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 25.12.10, 20:56
      10 zł
      • Gość: mikołaj Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 21:03
        dlaczego tak dużo ? . :)))
      • Gość: Zenobia Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.lxa.perfora.net 25.12.10, 21:07
        10zl to jak się jest studentem ,to nawet mało ,jak sie ma rodzinę ,trzy dzieciaki ,dwoje dorosłych ,to 500zl ,jak to podzielić ,na pięć osób ,na 365dni ,bo się za was ksiądż modli cały rok ,daje mniej niż 30gr dziennie ,rodzina biedna 500zl ,bogaci wiecej
        ja zbieralam caly rok do szuflady ,mam już 1250zl ,dołoże jeszcze ze stycznia ,emerytury ,do pełnych 1500zl ,a sama jestem
        • Gość: www Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.10, 21:09
          Dobry żart!
        • Gość: rodzina Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 21:14
          jeszcze nie uzgodniliśmy w rodzinie, ale mieszkamy wielopokoleniowym domu, wszyscy pracują, rok temu daliśmy 1000zł dla księdza 2000zł na budowę, ale podkreślam u nas jest nas wielu, ksiądz był na kolacji u nas ponad godzinę, w tym roku damy wiadomo trochę więcej, ale rozumiem sytuację ubogich rodzin, 200, czy 300zł to wystarczy zupełnie, nie każdemu się powodzi
          • Gość: trothlik Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 26.12.10, 14:54
            ANI GROSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mafia, nieroby niech się za robotę wezmą pasibrzuchy. A w ogóle to należało by ich z Polski pogonić bo to watykanscy okupanci...
            • Gość: KMW Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 17:57
              jestem za nic nie dam i darmozjadow nie wpuszcze do domu, dopiero moze rok czy dwa przed przyjeciem syna przyjme kolede niech maja bo potem problemy mi beda robic, pojdzie maluch do przyjecia i potem sie sie wa..!potem sam bedzie wybieral!
              • Gość: ZMS Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 14:29
                To cie nie rozumie. Po ch..... będziesz bachora przyjmował i robił sobie wydatki! To co masz wydać na organizację przyjęcia starczy ci na prezent i masz z głowy. Tak trzymaj !!!
          • Gość: ooooo Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.range86-156.btcentralplus.com 29.12.10, 23:12
            Nie myślałam,że księdza wpisy tutaj dostrzegę.Niech będzie pochwalony.
            • Gość: Zakonnica Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 14:37
              Na wieki wieków. Nie wiedziałam, że masz takie znajomości. Poza sobą to chyba nic nie dajesz!
        • Gość: WIERZĄCY Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: 77.245.242.* 29.12.10, 22:42
          JA NA TAKĄ KASĘ PONAD MIESIĄC PRACUJĘ TO NIE WIARA TO FANATYZM
        • olkov91 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 04.01.11, 22:31
          Witam Tak Jak Jest W Temacie : Ile Dajcie Ksiedzu Na Koledzie.

W Tym Roku Nic Im Nie Dam Bo To Sa Zlodzieje Tylko By Na Kogos Liczyli A Sami Uczciwa Praca Do Niczego W Zyciu Nie Dochodza. Proboszcz Parafi Sw. Jozefa Ciagle Z Ambony Wyglasza Prosbe O Pieniadze I Jakies Listy Czyta Od Biskupow Ktorzy Sa Jeszcze Wiekszymi Zlodziejami Niz On. Sami Za Robote By Sie Zabrali Snieg Odgarniac Robota Aktualnie Bardzo Na Czasie. A Ludzie Sami Zryc Co Nie Maja Szkielety Chude A Ksiedzu Wszystko By Oddali Lepiej Do Lodowy Zarcie Kupcie Albo Dzieciom Dajcie A Nie Im W Keszenie Ladujecie. I Co Jakie Z Tego Efekty Wycieczki Za Granice Drogie Samochody Jak Golf V Aktualnego Proboszcza W Parafi Ten Samochod Juz Posiada Z 4 Albo z 5 Lat Teraz Jest To Drogi Woz Jak Dla Zwyklego Czlowieka A Pare Lat Temu To Masakra Byla. A Wiecie Za Co On Kupil Ten Samochod? Za Nasze Pieniadze. A Wy Mu Dawajcie Jeszcze Wiecej I Sami Z Glodu Zdechnijcie.

Pozdro
      • Gość: x Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.12.10, 21:08
        Jak wyżej, ani grosza więcej, bo obecnie już się chyba wszyscy parafianie pogubili się na co dawali i tak na wszystko brakuje.
        • Gość: yyyy Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.182.21.119.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.12.10, 21:32
          ile?! nie złe żarty
          • Gość: ww Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.12.10, 21:35
            zbieramy na jakieś alimenty?
        • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 21:36
          ani złamanego grosza, nawet go nie wpuszczę do domu bo wstyd kogoś takiego wpuścić. Jeździ z laska po hotelach a ja mam mu na pokój dawać żałosne... Niech się wezmą za normalną pracę to nie będą musieli łazić po domach...
          • Gość: Krzysztof Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 15:36
            Dokładnie nic nie dawać .W życiu nie dostałem nic od księdza z czym kol wiek zwracasz się do kościoła za wszystko trzeba płacić nic nie zrobią bezinteresownie gdzie u nich umiłowanie i wiara w boga.Chrystus by ich pogonił na zbity pysk za tą pazerność tak jak tych handlarzy ze świątyni.
    • Gość: antonio Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.10, 21:58
      20 zł max, tych batmanów zabrałbym do odśnieżania ulic. Wszyscy na etatach w szkołach...... taki klasztorek kiedyś był ś.p. Kosz i do tego jakiś wikary a teraz w tym samym kościele 5 księży szok !!!! a parking przy plebani czy parking przy szpitalu nie odśnieżony.
      • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 22:02
        dokładnie a my ich utrzymujemy...
      • Gość: gosc33 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 25.12.10, 23:00
        Antonio oj zgadzam sie z Toba w 10o%
    • Gość: :) :) :) Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ip.netia.com.pl 25.12.10, 22:30
      Księdzu należy oddać wszelkie oszczędności,zaciągnąć delikatny kredyt.Tak aby w kopercie MINIMUM ZNALAZŁO SIĘ 2500zł!!!Pamiętajcie parafianie,że oni są w potrzebie!
      • Gość: koleda to głupota Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.10, 14:29
        to co mówisz to chyba choroba psychiczna i omamienie księży mają ziemie akty własności kamienic domów gospodarstw itp.a jak pójdziesz po pomoc do ksiedza to jej nie otrzymasz za darmo dziecka ci nieochszczi przecież oni robią to wszystko podobno z powołania to bzdura!!!!!!!!
        nabijają swoje kabzy do pełna jak sekta ja wieże w boga ale nikt mi nie powie że mam wieżyc w księdza!!!cały rok chodzę na msze daję na tacę i mam jeszcze na świeta dać reszte z portwela a potem czekać pod drzwiami koscioła za zapomoga nigdy!!!!!!!!!!!!jesteście opętani przez ksieży lepiej dajcie te pieniądze ludziom biednym na leczenie dzieci lub inny szczytny cel!
        • Gość: batman Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 14:52
          A dlaczego mam dać dla biednych czy na leczenie dzieci. Kto mi da - nikt. Dlaczego biedny - niech się weźmie do roboty - może nie ma, jest tylko trzeba chcieć i szukać. Jak Się pracuje to się jest ubezpieczony i się leczy też dzieci. A jeśli się nigdzie nie pracuje to się nie robi dzieci i liczy się na datki.
    • Gość: gosc 33 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 25.12.10, 22:53
      jestem pod wrażeniem ..a zaco tu dawać tyle forsy tylko za to ze przyjdzie i pokropi hihi wolne żarty
      • Gość: devil Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 00:00
        Zakonnica macha na stopa i zatrzymuje jej się piękna kobieta w sportowym kabriolecie.
        Po chwili jazdy zakonnica pyta się kobiety:
        - Taki ładny samochód skąd na to ma pani pieniądze?
        - A mam takiego jednego, puszczę się z nim parę razy i mi kupuje ładne samochody.
        Jadą dalej a zakonnica znowu się pyta:
        - A ta biżuteria skąd?
        - A to taki inny przyjaciel mi kupuje, wystarczy że prześpię się z nim kilka razy.
        Wieczorem gdy zakonnica śpi w swoim pokoju, ktoś puka i mówi:
        - Siostro to ja, ksiądz Józef.
        A zakonnica na to:
        - Niech sobie ksiądz Józef te czekoladki w dupę wsadzi!
        • Gość: Gośc Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ip.netia.com.pl 26.12.10, 00:06
          I co gdzie mam się smiać???????????????????????
          • Gość: gość Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 02:14
            Ja daję zawsze 50 zł, bez względu na moją aktualną sytuację finansową.
            To wystarczy za 10 minut wizyty.
            • Gość: brat Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 07:37
              zależy od nastroju w danym roku.
              20-50zł
        • Gość: to tylko ja Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 26.12.10, 09:22
          Dobry żarcik proszę o więcej
          • Gość: xyz Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 09:58
            Dajemy w zależności od potrzeb kościoła, teraz budują nowe organy, to wiadomo trzeba dać więcej. Mieliśmy dać 400 ale oszczędziliśmy na świętach bo u teściów spędzaliśmy i żona dostała premie świąteczną to damy 600 zł. Myślę, że nie mamy się czego wstydzić, ja to bym nigdy 10-20zł nie włożył w kopertę. Księża to wspaniali ludzie z powołaniem. Niech każdy z domowników odkłada 1grosz dziennie do skarbonki, nawet przy małej rodzinie uzbiera się po roku 800-1000 zł
            • Gość: Domownik Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.181.86.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.10, 10:21
              Dlaczego wypisuja sie tu ksieza? dosyc ze zbieraja w czasie mszy w tym tez na kosciol to maja majatek dostac na koledzie? za co? robia to dla pieniedzy? max 50zl! nie wypisujcie tu takich glupot ze tyle pieniedzy dajecie!
            • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 10:24
              to jest jakas kpina niby dlaczego mialbym cokolwiek odkladac dla ksiedza co on dla mnie robi ?
              i co mnie obchodza jego organy, malo kasuja za pogrzeby przyjecia sluby itp, do tego etaty w szkolach, dotacje, zwolnienia z podatkow - a pozniej ksiadz jedzie nową hondą ze swoja utrzymanką do hotelu i ja mam takiemu dawac cos . I gdzie jego nauki żeby pomagać biednym nie wspomne o celibaice buahahahahaha. Jeżeli mialbym dac cokolwiek ksiedzu to takiemu ktory nie byl widziany z panienka i oddal to co zarobil potrzebujacym to jest ksiadz reszta to zlodzieje!
            • Gość: katoliczka Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 14:25
              Wy chyba sobie żartujecie z forumowiczow. Przeciez tyle nikt nie daje
              • Gość: www Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.10, 14:48
                Zapomieliście dodać,że dajemy jeszcze pazernym ministrantom!!!
            • Gość: :) Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ip.netia.com.pl 27.12.10, 09:26
              > Niech każdy z domowników odkłada 1grosz dziennie do
              > skarbonki, nawet przy małej rodzinie uzbiera się po roku 800-1000 zł

Proponuję wrócić do szkoły podstawowej. Policz sobie, ile to jest 4 (osoby) x 365 dni x 1 grosz. 1460 czyli 14,60 pln, ni cholery nie chce mieć nic wspólnego z „800-100 zł”. :)
        • Gość: to ja Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 14:55
          Popieram zakonnicę - niech se wsadzi !
    • Gość: gość-katolik Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 15:49
      Pamiętam jak proboszcz z Marianek kilka lat wstecz ogłaszał na mszach, że prosi po kolendzie dwie koperty z pieniędzmi. Jedną na budowę kościoła, drugą za wizytę z kolędą. Tak mie to wkur....ło, że od tamtego czasu nie daję mu nic. Daję tylko ministrantą po 5 zł.
      Kolędę przyjmuję jak co roku i śmieję się razem z żoną mu w twarz. Przynajmniej od tamtej pory, szybko odprawia kolendę i się wynosi. Prawdziwy ksiądz z powołania nie powinnien żądać ofiary oraz afiszować się z sex-kuzynką po plebanii i psychiatryku. Moim zdaniem księża w Polsce i tak mają za dobrze porównując innych za granicą.
      • Gość: hdd Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 16:07
        5 minut, potem spuszczam psy
        • Gość: mmm Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 18:40
          Kiedyś zapukasz do pewnych drzwi i wychodzi na to że dostaniesz kopa
    • Gość: xA a xata Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.10, 18:36
      Ksiądz pracujący w szkole jako katecheta, to taki sam nauczyciel i należą mu się takie same pieniądze jak nauczycielowi innego przedmiotu. Nauczyciel wychowania fizycznego dostaje tyle co katecheta i nauczyciel polskiego, nie rozstrzygajmy więc o sprawiedliwości. Są to bardzo małe pieniądze. Jak parafianie wyobrażają sobie księdza bez samochodu. Dzięki niemu jest ksiądz zawsze szybko u chorego, umierającego, bądź z inną posługą. Wygodny samochód, zdrowe jedzenie, to kosztuje, a pozwala żyć długo w zdrowiu i służyć dłużej parafianom. Zobaczcie kochani, jaki nasz kościół to wielki budynek. Gdyby ktoś miał taki dom wiadomo ile potrzeba na utrzymanie, a tu remont cały czas i wszystko kosztuje. Postawcie się na miejscu duchownego, który ma tak niegodziwych parafian.
      • Gość: ooo Re: Kolęda ? IP: 188.33.45.* 26.12.10, 19:40
        A wie ktoś może kiedy kolędują w Przechowie na Sportowej?
        • Gość: kibic Re: Kolęda ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 15:04
          Kolęda będzie na Sportowej jak śnieg wywiozą ze stadionu !
    • queerek Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 26.12.10, 22:04
      Żeby uniknąć takich dylematów proponuję nie wpuszczać księdza - najwyżej Ci d... obrobią we wsi. Polecam serwis www.apostazja.pl - tam znajdziecie informacje, jak wypisać się z kościoła.
      • Gość: xA a xata Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 08:54
        Ty heretyku niewierny, wyklęty. Księża to wspaniali ludzie. A kościół to nasza matka, co cię zawsze broniła. Nie wpuszczać księdza, to znaczy mieć diabła w szafie. Ksiądz też pracuje, jak każdy i 2000zł to nie jest przesada na kolędzie, ale dać mniej niż 100zł to wstyd, wielki wstyd.
        • Gość: Do: xA a xata Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 12:07
          Dlaczego tak zawzięcie bronisz tych klechów,nawiedzony katoliku?Prawdziwych księży z powołania jest bardzo niewielu.Przeczytaj sobie książkę "Ciemna Strona Chrześcijaństwa" HELEN ELLERBE,to może trochę przejrzysz na oczy co kler potrafi zrobić aby uzyskać swój cel.
          • Gość: xB Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 15:15
            Masz może trochę racji, ale zastanów się jaki ty jesteś. Czy nie zrobisz nic aby uzyskać swój cel? Wiem, że na pewno będziesz robił wszystko aby osiągnąć swój cel ! Jesteś taki sam jak oni !
    • Gość: A Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.12.10, 11:04
      http://www.sfora.pl/Ksieza-ruszaja-po-koledzie-Koniec-z-kopertami-a27599
    • Gość: tele-echo-echo Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.12.10, 11:43
      Lekarz też ma zakazane przyjmowanie kopert. Dlaczego ksiądz może przyjmować korzyści materialne za wizytę po kolendzie. Śmiech na sali, niech lepiej się opodatkują darmozjady. Ciągle im mało, za chrzciny, ślub, pogrzeb, biorą nie co łaska ale jest przed płaceniem zapowiedziane np. za mszę pogrzebową nie mniej jak 500 zł. To jest żebractwo w biały dzień.
      • Gość: autor Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.12.10, 12:04
        Ja dam 10 zł
        • Gość: Karol 1988 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ip.netia.com.pl 27.12.10, 13:02
          To co się teraz dzieje w kościołach to przechodzi ludzkie pojęcie. Ludzie którzy mieli prowadzić pokój i dawać przykład tak naprawdę robią zupełnie co innego.W mediach co chwila słyszy się o jakiś aferach, które mają miejsce właśnie w kościele. Jedną z głośniejszych były gwałcone niewinne dzieci na całym Świecie. To mają być ludzie którzy mają się za nas modlić, pomagać nam, stawić się przeciwko grzechom i pokusom codziennego życia jak sami popełniają tak wielkie grzechy.W samym mieście w którym mieszkamy dochodziło do wielu skandali w udziałem księży a jestem przekonany, że wiele jeszcze wyjdzie. My jako katolicy nie powinniśmy się spierać o to ile damy ale czy damy. Nie chce ingerować w wasze koperty ale powiedzmy sobie szczerze, czy tak jak słuchamy polityków i w tym przypadku na gadaniu się nie skończy ;/
        • Gość: parafianin Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 13:04
          A nasz kś. Kazimierz nie woła nic, a ludzie i tak dają i to boli resztę kleru !
          • Gość: do xA a xata Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 13:16
            ale Ty jestes ciemna nauczyciel moze sobie kupic samochod za swoja pensje a ksiadz pracujacy w szkole za te same pieniadze juz nie? nie bedz smieszna! co druga osoba wpisyjaca sie ty to ksiadz! ode mnie max 20zł! bo za co wiecej niby?
            • Gość: Adam Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 13:39
              znam prywatnie jednego z ksiezy mlody ze swiecia i wiecie co on sie z was smieje wielcy parafianie, chodzi mu tylko o wasza kase za ktora moze sobie poszalec z laska, ps wiecie ile zarabiaja na kolendach ponad kilkaset tysiecy na 1 ksiedza, wiekszosc z was tyle rocznie nie zarabia !
            • Gość: mmm Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 13:44
              przeczytajcie książkę ;byłem księdzem; to dopiero sie dowiecie jakiej rospusty doznają ksieża ja jak przeczytałam to nie wierzyłam tam jest opisane jak ksieża okradaja ludzi ,a napisł ja ksiądz który wystąpił z kapłaństwa
              • Gość: fragmenty prawdy ! Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:12
                Wielu żyło w stałych, homoseksualnych związkach, które przetrwały lata. Niektórzy byli pederastami jeszcze zanim wstąpili do seminarium, dokąd przyciągnęło ich zamknięte, męskie grono.

Zakochani w sobie chłopcy łączyli się w pary. Wychodzili razem na wszystkie spacery, odwiedzali się ciągle w swoich pokojach, wykorzys-

tywali każdy moment aby być sam na sam. W seminaryjnym parku, tzw. wirydarzu była alejka zakochanych, gęsto zarośnięta wysokim żywopłotem. Widziałem kiedyś, jak jeden z pupilków prorektora całował i obmacywał tam innego chłopca. Słyszałem jęki kąpiących się wspólnie w maleńkich, prysznicowych kabinach.
                • Gość: niezla ksiazka Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:26
                  W tym samym momencie ręka Jasia zacisnęła się na moim udzie i szybko przesuwała w kierunku krocza. Zebrałem się w sobie i z całych sił wyrwałem z objęć napaleńca. On zerwał się razem ze mną. Złapał mnie powtórnie za rękę przemawiając mi do serca i rozsądku — „przecież musi to ksiądz jakoś robić; po co samemu...
                  • Gość: cdn Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:30
                    Mój genialny proboszcz, od czasu przybycia do Ruśca, na każdej kolędzie zbierał ofiary na malowanie Kościoła. Jak sam mi się przyznał, nie miał najmniejszego zamiaru tego robić — „chamy myślą, że to tak łatwo" — obruszał się na swoich parafian. Co roku ludzie z nadzieją dawali na ten cel pieniądze i co roku pieniądze te znikały w niebycie.
                    • Gość: Ks Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:35
                      Ks. Jarema był tak zauroczony swoim nowym Passatem sprowadzonym bez cła — na parafię...
                      • Gość: ks Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:37
                        Całymi dniami i wieczorami myślał nad nowymi źródłami do-chodu. Jako jeden z pierwszych księży w Polsce, zaczął sprowadzać samochody bez cła na parafię (swoją i inne). Robił to, jak wszystko na skalę masową. Sprowadzał wozy warte nieraz parę miliardów i po krótkim czasie — nielegalnie — sprzedawał z dużym zyskiem różnym firmom i osobom prywatnym. Kiedy mieszkałem w jego parafii (w ciągu roku) sprowadził i sprzedał w ten sposób kilka samochodów, w tym jeden autokar-mercedes — dla prywatnej firmy przewozowej ze Zgierza. Dla siebie był znacznie „skromniejszy" — do swojej stajni zakupił najnowszy model jeepa Opla Frontierę.
                        • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:38
                          Według słów mojego proboszcza Trunkowskiego, ks. prałat nie poprzestawał na wykpiwaniu urzędu celnego i fiskusa. Parę lat wcześniej sprowadził podobno luksusowe BMW, ubezpieczył na ogromną sumę, po czym podstawił „do zabrania" braciom ze wscho-du, od których zgarnął pokaźną kwotę w dolarach. Odszkodowanie od PZU oczywiście dostał swoją drogą, ale ponieważ samochód był sprowadzony i zarejestrowany na parafię, zobowiązano go do oplaka-towania połowy Aleksandrowa wiadomością o kradzieży auta. Całą operację związaną z zaginięciem samochodu, wg. słów mojego probo-szcza, obmyślił i zrealizował wspólnie ze swoim pupilkiem — ks. Plackiem.
                          • Gość: ks Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 14:40
                            Oprócz słabości do dużych pieniędzy (do czego sam się przyznawał) ks. prałat miał naturalną słabość do płci przeciwnej. W całym mieście znana jest historia jego związku z właścicielką baru, z którą miał się jakoby pewnej nocy „zakleszczyć". Pomocy namiętnej parze udzielił wówczas miejscowy lekarz i stąd cała sprawa wyszła poza mury plebanii
                            _________________________________________________________
                            i teraz odkladajcie dla nas caly rok pieniazki na nasze potrzeby...
              • Gość: gosc33 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 27.12.10, 16:57
                Ja czytałam ta książkę ..polecam naprawdę warto .
              • Gość: gosc33 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 27.12.10, 16:59
                jA DO PANI mmm > JA TEZ CZYTAŁAM TA WSPANIAŁA KSIĄŻECZKĘ NAPRAWDĘ WARTO..SZCZERZE POLECAM
                • Gość: dada Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.12.10, 17:23
                  Może ktoś wie dlaczego chodzą po domach i świecą co roku ? Czy przez ten czas w tych domach zalęgł się diabeł a jeśli tak to w każdym - nie do uwierzenia . Jak wejdzie to od niechcenia ''klepie '' rozglądając się po mieszkaniu i po warunkach myśli ile może być w kopercie
                  • Gość: gosc 33 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 28.12.10, 09:03

Jak-to po co po kopertę z wkładka ha haha
                    • Gość: 666 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 10:24
                      era księży się kończy jest coraz mniej bereciarek zaślepionych w tych złodziei, teraz ludzie widza z kim maja do czynienia i cieszy mnie to ze z roku na rok będą mieli coraz gorzej, w końcu zmienia się to chore pokolenie... ludzie młodzi myślący maja w Dupie nierobów...
    • Gość: wiki88 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 11:20
      ks.Ryszrd Pełech były proboszcz ,to tak zręcał wiernych że sypali na tace że chej , dbał o swoją gromadkie dzieci i swoją panią , takich tylko podziwiać .
      • Gość: ciekawy klink Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ar-network.pl 28.12.10, 11:46
        ttp://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101117/KRAJSWIAT/470535787

Prosze sobie przeczytac co wyprawia taki ksiezulo jak ma zaduzo forsy ::

czekam na komentarze
        • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 14:29
          powinni zamknąć śmiecia... w wiezieniu by się nim koledzy zajęli ale pewnie by mu się podobało, prawie jak w seminarium buhahahah
          • Gość: dedykacja dla Ks Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 15:10
            mersa.wrzuta.pl/audio/aaMIrKOsCya/karamba_-_w_imie_zasad
            • Gość: Po co Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: 81.219.91.* 28.12.10, 16:08
              Ludzikowie mili, skąd w Was tyle nienawiści. Ksiądz to człowiek, jeden lepszy, drugi gorszy. Nikt nie każe wierzyć w księdza. Nikt nie karze przyjmować kolędy. Nikt nie karze chrzcić dzieci. Skoro tylu Was tu wypisuje takie paszkwile, to co Was obchodzą księża, skoro Was nie obchodzą. Wyrzuty sumienia trzeba zagłuszyć opluwaniem? Wolicie mieć na głowie muzułmanów tak jak we Francji albo Beneluxie. Tego potrzeba? Kiedyś nas zadeptają dla własnej wiary, a my co? Popiszemy sobie na forum?
              Lepiej zająć się własnymi sprawami, a sprawy wiary zostawić tym, którym jest potrzebna. A o rozsiewaniu plotek o księżowskich laskach to zwykłe chamstwo. Dajcie dowody. A jeśli słyszeliście od kogoś, to pytajcie czy on widział. Plotkarstwo zostawcie fachowcom (m. beretom).
              • Gość: xxx Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 16:32
                prawda księdza boli ? to do roboty...
                • Gość: Karol 1988 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.10, 17:01
                  KSIĄDŹ POLICJANT KURWA I ZŁODZIEJ NA TYM SAMYM JADĄ WOZIE !!!
    • Gość: mąż Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 14:20
      Cholera - jacy to są ciekawscy. Daj ile możesz, albo nie daj nic, albo nie przyjmuj kolędy ! Ja po poświęceniu mieszkania wychodzę z dzieciakami z domu i zostawiam żonę z księdzem. Po powrocie obaj są zadowoleni i nawet kasa się zgadza bo nic nie brakuje, wręcz przeciwnie. Warto skorzystać !
    • Gość: ktoś.... Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.12.10, 17:55
      Do "mąż", sprawdz czy twoje dzieci są naprawdę twoimi. Powiem krótko jesteś rogaczem a księżulek ma miejsce do bzykania i wychowywania swoich dzieci.
    • Gość: jasiu.. Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.12.10, 18:27
      Ile księdzu po kolędzie dwie glapy i h..a w łapy - pedały w sułtannach.
    • csw2e47 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 02.01.11, 21:51
      Mam małe dziecko, ksiądz spytał jak nam się żyje - powiedzieliśmy, że oboje jesteśmy aktualnie bez pracy, ale staramy się przetrwać ciężkie chwile. Ksiądz odpowiedział, że to dobrze i wyszedł - kolęda trwała 1 minutę!!! - NIE SPYTAŁ ANI SŁOWEM, CZY JEST POTRZEBNA NAM POMOC. I tak bym nic nie przyjęła, ale już się upewniłam do czego służy kościół - tylko do okradania nas, bo potrzebujących omijają szerokim łukiem.
      Otwórzcie oczy.
      • mini.2 Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 06.01.11, 17:25
        nic nie dam
    • pracownikzsp Re: Kolęda - ile dajecie księdzu? 08.01.11, 14:03
      Nie można być fanatykiem ,ale dać nic lub 30 to wstyd ,bo ja znam wielu księży osobiście. Księża to wspanali ludzie ,co w rok tyle dobrego robią ,co w całym życiu innym się nie zdaży .Ja nie chcę tu kwoty pisać ,ale dam ile wyceniam pracę tych których ,na codzień widzę .Mi płacą mało w pracy ,więc dam więcej, może mi się to dobro wróci za jakiś czas ,bo w pracy mnie poniżają ,a ja po chrześcijańsku chce dobrem odpłacić .I wy też nie piszcie żle o innych ,bo to nie ładnie zniżać się ,do poziomu malutkich ludzi .Piszcie prawdę a ,dobrem powróci.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka