Dodaj do ulubionych

Zakłady Miesne MAT w Świeciu.

IP: 83.238.147.* 21.10.06, 14:15
Jestem zbulwersowany tym co się tam wyrabia.To jeszcze nic ,ze stare kielbasy sa dodawane do swierzego miesa i robione sa z kielbaski.To co powiecie na taki motyw.Wisi sobie na wozku boczek.Z jednej strony (dokladnie ze skory)wyrastaja sobie - WLOSY.No to ekipa z rozbioru wziela sie do dziela i PALNIKIEM ACETYLENOWYM zaczela je opalac.
Wszystkim kupujacym Matoskie specjaly zycze.SMACZNEGO:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość 2 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:29
      ktos tu robi anty reklame:)pewnie wysłannicy violi albo gzeli...temu gownianemu
      zakładowi tego nie potrzebva.sam sie wysadzi z takimi szefami!!!
      • Gość: Zorientowana Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:04
        Takie bajki to opowiadajcie sobie na dobranoc.Pracowałam tam i jest nie do
        pomyślenia -facet nie fantazjuj!. W tym zakładzie wprowadzony jest system
        kontroli jakości HCCP i ISO -więc wszystko jest pod kontrolą i zgodnie z
        obowiązującymi instrukcjami/w których nie ma mowy o opalaniu boczków
        palnikami!!/ Jak chcesz koleś kadzić to wymyśl coś bardziej wiarygodnego.
        I jeżeli chcesz zamknąć kolejny zakład w Świeciu i wydłużyć kolejkę do urzędu
        pracy to wypisuj dalej te bzdury.Z pozdrowieniami dla oszczercy.Zapraszam do
        zakupów w naszych sklepach firmowych.
        • Gość: zorientowany Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 193.26.211.* 20.11.06, 15:29
          pracowałas - ale chyba daaawno temu??? pracownicy kontroli jakosci tak sie
          ustawili, ze teraz to juz niccc nie muszą robic, wiesz!! Wystarczy, ze kablują,
          donoszą i ... A wędliny?? - to jedna chrząstka na drugiej - taka kontrola.
          Mają nowego technologa - moze cos się zmieni - tylko musi zacząć rządzić
          dyrektor a nie jego kontrola jakosci... Powodzenia Maciku, trzymam kciuki
        • Gość: Gość 888 Sama prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 14:51
          W macie to pracują same plotkary, wszystko ich interesuje każdemu dupe
          obrabiają. Pracowałam tam miałam dość i się zwolniłam. A co do wyrobów to
          zgadzam się całkowicie, że świeże kiełbasy są robione dobrze, ale jak coś nie
          wyjdzie albo nie sprzeda się to idzie to do ponownego przerobu. Żeby tylko sprzedać.
    • Gość: Adam Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:11
      Ale co do szefostwa - MASZ RACJĘ - GÓWNIANE!!!
      • Gość: bigi Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:26
        Co wy piszecie jedzicie do Grudziądza tam jest syf i śmierdzi padliną. Brakuje
        szczurów ale i one nie chciałyby żyć w takim syfie i smrodzie
        • Gość: xy Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 07:13
          Czy mowa jest o firmie MAT w Grudziądzu?
          • Gość: AW Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:37
            Pracowałem w ZM MAT w Świeciu, jest sporo ludzi bardzo bardzo w porządku i
            kilka mend, które psują atmosferę m.in. brygadzistka produkcji - fałszywa
            P.Irena, to właśnie przez nią zwolniło się sporo bardzo dobry wykwalifikowanych
            pracowników. Pozdrawiam tą lepszą część ekipy. PS. A o tych palnikach - to
            nieprawda
    • Gość: pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 12.11.06, 12:40
      mat-masakra!!!
      • Gość: norbi Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.11.06, 09:48
        WITAJCIE PRACOWAłEM W MACIE I W ZAKłEDZIE POPRZEDNIM NIE MACO NARZEKAć MOżE
        PłATNIKAMI DOBRYMI TO ONI NIE Są ALE ZAKłAD ISTNIEJE ROZWIJA SIE WIęC JEST PRACA
        , A MóGł JUż PODZIELIC LOS CUKROWNI NAPRAWDE GRATULACJE DLA WłAśCICIELA TYLKO
        NIECH MA SZACUNEK DLA OSóB PRACUJąCYCH W ZAKłADZIE BO PRACA TAM NIE JEST LEKKA
        .POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKóW MAT.
        • Gość: >(^^)< Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:58
          Z tego co się orientuję to nikt nie jest zadowolony z pracy w tym zakładzie.
          Każdy z kim rozmawiałam myśli tylko jak spieprzać z tamtąd.
          • Gość: !!! Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:24
            Potraficie tylko krytykować, nie wierzę, że tam jest aż tak źle, i nie wierzę
            że prajują tylko mendy - na pewno są takrze fajni ludzie - morze o nich warto
            napisać, co???
            • Gość: Krystian Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:37
              Moze warto by sie podszkolic z ojczystego jezyka? Dawno juz nie wiedzialem tylu
              blendow w jednym zdaniu. Zenujace. :(
            • Gość: zadowolony Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 193.26.211.* 20.11.06, 15:56
              nie wiem co dzeje się w Zakładzie, ale wyroby bardzo mi smakują, poza tym
              pozdrawiam Panie z mojego sklepu na ul.Klasztornej - bardzo miła zawsze
              uśmiechnięta obsługa, która fachowo doradza. Dzięki - jutro też was odwiedzę.
              Zadowolony klient
          • Gość: karol Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 193.26.211.* 20.11.06, 15:35
            a z kim najlepiej gadać o zatrudnieniu w tym Zakładzie? chcę tam pracować,jak
            się tam dostać?
            • Gość: kadry Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.smgr.pl 21.11.06, 16:49
              zadzwoń pod 0700-321-400 CZEKAMY
              • Gość: martino28 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:22
                pozdrawim całą ekipę z którą pracowałem-magazyn,konfekcję i handlowy, a
                najbardziej fakturzystki szczególnie szwagierkę -Elkę,Iwonkę,Żanetkę,Gośkę i
                Lucynkę, chyba tylko wy się już trzymacie ze starej kadry
                • Gość: wiem Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.06, 19:08
                  a mnie nie pozdrawiasz? ciekawe o ktora gosie ci chodzi, bo w zakladzie sa
                  dwie - ta dobra i ta zla? chyba jestes po tej lepszej stronie, co? ?
                  • martino28 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 15.12.06, 21:16
                    myślałem o gośce w. -zawsze gdy otwierałem drzwi do sekretariatu to witał mnie
                    miły uśmiech i życzliwe podejście
        • Gość: arek Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:56
          pozdrawiam maszynownie!!!! bo to ona jest sercem zakladu mat!!!!
          • Gość: wojt Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:57
            pozdrowienia dla kazia z maszynowni
          • Gość: wojt Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:58
            pozdrawiam kazia z maszynowni siema
    • Gość: sław Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 17.12.06, 12:10
      a Macie szału nie ma ale tez nie jest az tak tragicznie!!pozdro dla Goski-tej
      lepszej;-)
      • martino28 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 17.12.06, 21:46
        a tak właściwie to co znaczy " lepsza" lub "gorsza" - to jakaś konkurencja, nie
        jestem w temacie nie pracuję tam od ok.4 lat? pozdrawiam jedną i druga -
        chociaż pewnie jednej to nie znam ( tej, która nie jest sekretarką, przy okazji
        pozdrowienia dla dyrekcji - ja dobrze wspominam)
        • Gość: mh Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 08:25
          Kurczę czytam tak to i widzę takie superlatywy. Ludzie zwalniajcie się i idźcie
          tam pracować nie ma na co czekać!!!!!!!!
        • Gość: adam Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.06, 17:44
          Ja też pozdrawiam Gosie W. - naprawdę fajna dziewczyna. Dzięki za pomoc
          • Gość: były Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.07, 20:58
            pracowałem tam i pozdrawiam technolog marię - to pani trzyma w garści całą
            produkcję. dobrze, że pani tam jest - tylko ta blond jegomość zołzowatość od
            jakości mogłaby już sobie odpóścić, albo niech sama najpierw pokaże na co ją
            stać i co potrafi, bo jak narazie nędza
            • Gość: Z Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 12.02.07, 20:00
              Pani Maria nie przeczyta tych pozdrowień odeszła z tego zakładu kilka miesięcy
              temu.NIE WYTRZYMAŁA!!!!!!!!!!
            • olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 20.02.07, 16:59
              A ja pozdrawiam p.Małgosię z jakości. Świetny fachowiec. Pracowałam w tych
              Zakładach przez długi czas i wiem ile ta osoba wprowadziła zmian. Pozdrawiam
              równiez p. Irenę - Brygadzistkę. Super przełożona!! Mam nadzieję, ze szefostwo
              tego Zakładu nie przejmuje się negatywnymi opiniami - szczególnie biorac pod
              uwagę fakt, ze niejednokrotnie opinie wystawiają osoby, które mają niewielkie
              pojęcie o tym co tak naprawdę sie tam dzieje.
    • Gość: kicha Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.07, 22:28
      ale kaszana
      • olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 20.02.07, 17:03
        Ja polecam pracę w tym Zakładzie. Wszytko jest OK!! Praca jest ciężka, ale
        szefostwo uczciwe!
        • Gość: Do olafka 11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:21
          Wszystko jest O.K.można zarobić aż 800 złotych ,i to w ciągu miesiąca.ZAPRASZAMY.
          • olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 21.02.07, 08:06
            NIEPRAWDA!! Ale jak coś Ci nie odpowiada, zawsze możesz zmienić pracę ... jak
            jesteś wykształcony, kumaty, znasz 3 języki i uważasz sie za genialnego. Jaki
            problem??? Ale nie oczerniaj i nie drwij z innych. zastanów się...
            • Gość: Do olafka 11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:21
              Zastanawiam się skąd bierzecie ludzi z takimi wymaganiami.Wasz prezes to jest
              chyba nie tylko genialny ,ale chyba również poliglotą.Tak chwalisz zakład w
              którym pracujesz to uważasz że ludzie zatrudnieni w zakładach Mat jeżeli nie są
              genialni i nie znają trzech języków obcych to powinni pracować za 800 złotych i
              mniej.A jak się nie podoba to won?.Bardzo ciekawe podejście.
              • olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 21.02.07, 16:58
                Człowieku masz chyba jakiś problem ze SOBĄ!! WSPÓŁCZUJĘ!!!
                • Gość: Do olafka 11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:26
                  Ty mi nie współczuj tylko weś się za siebie i przestań opisywać dyrdymały.
                  • Gość: olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 22.02.07, 16:32
                    uderz w stół a nożyce sie odezwą..... ha ha ha TRAFIŁEM!!!
                    Zwolnili Cię stamtąd??? Cienki musiałeś być!!
                    Zaufani i rzetelni pracownicy sa tam od lat!! HA ha ha
                  • Gość: olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 22.02.07, 16:36
                    Wspólczuję Ci podejscia do Życia - które posiadasz!! Musi być ci bardzo
                    ciezko. ale kazdy ma to na co zaslużył ;-)))
                    • Gość: bhvhg Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 18.03.07, 09:52
                      --------------------------------------------------------------------------------
                      Pracowałem w ZM MAT w Świeciu, jest sporo ludzi bardzo bardzo w porządku i
                      kilka mend, które psują atmosferę m.in. brygadzistka produkcji - fałszywa
                      P.Irena, to właśnie przez nią zwolniło się sporo bardzo dobry wykwalifikowanych
                      pracowników. Pozdrawiam tą lepszą część ekipy. PS. A o tych palnikach - to
                      nieprawda
                      • Gość: Kasandra Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:14
                        To co wyprawiają w Macie to skandal! a płacą jak robotnikom z
                        Rumunii, w ogóle dziwię się, że jeszcze ktos chce dla tych
                        wyzyskiwaczy pracować!powinni wszyscy solidarnie zwinąć manele i
                        nich taka Irena sobie sama wędzi!
              • Gość: Gośc ja Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 21.02.07, 18:56
                Co do Pracowników Produkcji to uważam, że są bardzo fajni i zżyci ze sobą -
                przynajmniej większość. Oczywiście zdazają sie niestety też i- de.ile.
                Pozdrawiam całą Produkcję z p. Ireną na czele.
              • Gość: Gość ja Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 21.02.07, 18:59
                Pracuję tam i wiem że jest OK! A pracowałem wcześniej w innych zakładach
                mięsnych: Prosiaczek (wyzysk i zatrudnienie na czarno), Viola, Kier, Nowe. Bez
                porównania, dlatego pracuje tutaj!!
      • Gość: Klient Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 22.02.07, 16:38
        Dobre wędlinki tam produkują, zatem kontrola jakości nieźle musi pracować.
        cieszę sie, ze remontuja sklep przy zakładze.
        • Gość: ja też Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 22.02.07, 22:49
          Super ze remontują ten Sklep. Mogliby też zmienić w nim kadrę. miłe panie
          pracują na klasztornej, a w sklepie przynajmniej czysto. Pozdrawiam Panie z
          Klasztornej
          • Gość: x Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 02.03.07, 21:18
            Dużo tych opinii, i złych i dobrych!!Ja też tam pracuję i powiem wam że nie
            jest najgorzej.Wiadomo, jak w każdym zakładzie pracy jednych lubi się
            bardziej,drugich mniej ale ogólnie jest spoko!!
            • Gość: sd Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.07, 21:04
              Rodzina ach rodzina
              • Gość: dobo Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 10:28
                ...rodzinne powiązania są wszędzie. i w zasadzie nie jest to złe, bop przecież
                wiesz kobo będziesz miał przy sobie. ta kwestia ma swoje plusy i minusy....
                nie istotne.
                pozdarwiam.
                p.s. słyszałem tylko, ze mielone z Waszego zakładu jest niezbyt. za dużo farby.
                z autopsji nie wiem, bo nie smakowałem; tylko gdzieś na mieście mówią.
                pozdrawiam
                • Gość: ups Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.07, 18:50
                  znam pracę ludzi z hali mielonego - robią kawał dobrej roboty! Na pewno nie ma
                  tam ani grama farby - zakład stawia na tradycje. ale ten olafek - cos mnie tu
                  śmierdzi- same siebie pozdrawiaja p.Irena i ta z jakości - smieszne jesteście!
                  haha
                  Pozdrawiam Pania BD z mielonego
                  • Gość: olafek11 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 11.03.07, 17:49
                    dołanczam sie do pozdrownień dla BD z mięsa mielonego. Już dobrze nie pamiętam
                    twarzy tej osoby, (ja nie pracuję w tym Zakładzie od roku), ale utkwiła mi w
                    głowie opinia o niej: same plusy!
                • Gość: mm Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 11.03.07, 17:44
                  ja kupuje to mieso - jest super, w porównaniu z innymi dostępnymi na rynku
                  świeckim.
                  • Gość: pp Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:10
                    ZMIENCIE NA LITOŚĆ TECHNOLOGA!!! TEN JEST DO D.PY
                    • Gość: kama Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.07, 21:05
                      domyślam się, ze to właśnie technolog ma wpływ na to co produkuje zakład, a
                      muszę powiedzieć, że od kilku miesiecy zauważyłam w Paltanie i w sklepie na
                      Klasztornej więcej nowości, jest naprawdę duży wybór, a wedlinki smakują całej
                      mojej rodzinie, więc chyba jednak ten technolog nie jest do d... - tylko chyba
                      raczej komuś nie na rękę
                      • Gość: pp Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 24.03.07, 12:46
                        jestem pracownikiem produkcji i wiem jak jesteśmy traktowani przez technologa -
                        jak gorsze zło. wiem też że to nie on jest autorem większości receptur, a już
                        napewno pomysłów wyrobow. wiem tez że wprowadza tylko zamieszanie. nikt mu z
                        nas nie wrozy długiego pobytu tutaj.
                        • Gość: Kamiala Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 16:49
                          Hmm a ja juz myslałam o zatrudnieniu w tej firmie ale czy warto?? jakie tam są
                          płace?
                          • Gość: fan grilla Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 27.03.07, 18:41
                            hmmmm a moze wypowiedza sie pracownicy konfekcji, jak to sie przepakowuje stare
                            kielbaski, zmywa z nich syf, przerabia na inne i chop do sklepow!!

ludzie wy mi tu piszecie o systemach HACCP, ISO i zakladowych specach od
                            kontroli jakosci zapominajac, ze pani dbajaca o jakosc dba przedewszystkim o to
                            co powie dyrektor a nie o konsumenta, a kazdy audyt zewnetrzny mozna przy
                            odrobinie znajomosci i kasy przewidziec wczesniej i sie przygotowac...
                            liczy sie tylko sprzedaz mili Panstwo i jak najmniejsze straty na towarze...

smacznego :)

• Gość: waldek Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.07, 21:55
                              Dyro jest w pożądku, naprawdę, tylko mógłby już przejrzeć na oczy,bo sa w
                              zakładzie ludzie, którzy mydlą mu oczy i robią wodę z mózgu (np. fałszywa
                              irena, czy właśnie kontrola jakości), a on wierzy im! Pozdrawiam pana
                              dyrektora - Szacuneczek! Pracownicy tęsknią za panem takim jak kiedyś, tęsknią
                              za ZDECYDOWANYM i SPRAWIEDLIWYM GOŚCIEM,! A na hali jest niesprawiedliwość!
                              Dyrektorze - liczymy na pana. Won z tymi babami
                              • Gość: p Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 07:53
                                A może porozmawiamy o PROSIACZKU. Ja niestety tu pracuję - MAm wrażenie że jest
                                jeszcze gorzej
                              • Gość: awans Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 28.03.07, 09:17
                                z reguły w zakładach ci którzy mają dużo racji i sa wymagający w stosunku do
                                siebie i innych - sa nie lubiani. szefostwo ma jednak duża w nich pomoc. wiem z
                                autopsji sam awansowałem, kiedyś byłem lubiany teraz jestem potępiany, a ludzie
                                widzą we mnie tylko złe rzeczy. NORMALKA!!
                                • Gość: coś ty? Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.07, 21:18
                                  pwenie - pustym ludziom awans uderza do głowy, odbija im, chcą pokazać swoją
                                  wyższość, ale jak ktoś awansuje i pozostaje sobą - prostym uczciwym
                                  człowiekiem - ludzie go szanują, wiesz!
                                  • Gość: awans Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:39
                                    A ja powiem coś Ci, jest takie madre przysłowie: "LUDZIE STAJĄ SIE TACY, JAKIMI
                                    ICH WIDZIMY. TO SAMOSPEŁNIAJACA SIĘ PRZEPOWIEDNIA". Opinie tzw. łatki
                                    najłatwiej jest przeklejac tym których słabo znamy. Wtedy nadajemy im etykiety:
                                    głupi, cichy, dziwny, przemądrzały, wyniosły... itp. a tak naprawdę dlaczego to
                                    robimy??? Z ZAZDROŚCI.. Z ZAZDROŚCI..
                                    • Gość: x Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 03.04.07, 15:36
                                      Zgadzam się z opinią iż dyrektor Zakładu to spoko gość,ale rzeczywiście nie
                                      potrafi się postawić pewnym osobom i wierzy im bezgranicznie np.Irenie, mam
                                      nadzieję że wkrótce przejrzy na oczy i zrozumie jaka to fałszywa osóbka!!
                                      Co do technologa-to jest trochę zagubiony ale to w porządku chłopak!!Niestety
                                      niektóre wpływowe osoby wieszają na nim koty i obawiam się że rzeczywiście nie
                                      wytrzyma tam długo,szkoda!!!
                                      • Gość: .. Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:28
                                        HA HA HA ... Technolog ... HA HA HA
                                        • Gość: smutek Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.07, 20:17
                                          Zauważyłam, że większość wiadomości napisanych jest przez pracowników tego
                                          zakładu. To przykre, że nie możecie się dogadać między sobą tylko wyciągacie
                                          różne niesnaski na forum. "Miła atmosferka" w pracy to większa efektywność,
                                          większe zaangażowanie pracowników w sprawy firmy. Może ktoś by o tym
                                          pomyślał . . .
                                          • Gość: r3o Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.07, 21:47
                                            pozdrawiam jacka szalkowskiego - kierownika magazynu. bardzo bardzo bardzo
                                            rowny gosc
                                            • Gość: kali Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.07, 22:37
                                              Fajny sklep na al JP II - (szczerze mówiąć zielony kolor i wędliny - to się
                                              gryzie), takie swojskie babki tam pracują. Polecan pasztetową i kiełbaskę z
                                              PRLu. Pozdrawiam
                                              • Gość: ekolog Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 14:18
                                                nie pracuje w tej firmie, wyroby kupuje od czasu do czasu i nie mam wiekszych
                                                zastrzezen, ale ale martwi mnie cos, co obserwuje od dluzszego czasu. Zaklad
                                                usytuowany jest w centrum miasta, a to co wydobywa sie z komina po prostu mnie
                                                przeraza, szczegolnie ten czarny dym, ktory unosi sie nad okolica popoludniami.
                                                Z pewnoscia sa zachowane normy dopuszczalnego zanieczyszczenia srodowiska,sa
                                                jakies filtry, ktore spelniaja swoja role, ale widok jest straszny. Czy ktos ma
                                                wiedze na ten temat ?
                                                • kubasz23 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 10.06.07, 17:17
                                                  oj rodzinka rodzinka .
                                                  jestem ciekawy kto to tak broni tej padaki.
                                                  Podam kilka przykladow!!!!!!!!!
                                                  Kierownik magazunu i konfekcji niejaki "CINEK"(Marcin D) nie ma zielonego
                                                  pojecia o wykonywanej pracy, nie potrafi zarzadzac swojmi pracownikami, nie ma
                                                  pojecia o asortymecie, maszynach pakojacych i w ogole o niczym... Sorry ma
                                                  pojecie o samochodach ktorymi tak zawziecie handluje w godzinach pracy w MAT.
                                                  A co do pani od kontroli jakosci to przez dupe do kariery - to chyba jej motto
                                                  zyciowe.
                                                  A Irenka z produkcji to szkoda slow.
                                                  jeszcze zostal pan kierownik warsztatu, emerytowany wojskowy ktory nic nie
                                                  robi, na niczym sie nie zna a bierze za to groba kase...?

Chcial bym tylko, zeby Pan prezes Z M mat, czlowiek ktory rozkrecil ten interes
                                                  przyjzal sie temu co sie tam wyprawia. Jeszcze troche i rozpier.... jemu caly
                                                  interes.
                                                  POZDRO
                                                  • Gość: felek Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.grudziadz.mm.pl 13.06.07, 22:41
                                                    Oj rodzinka,rodzinka, rodzinka - nie jest tak zła... Komu teraz ufac prowadząc
                                                    duzy interes. To normalka. Lepiej wypierdzielić technologa. Za dużo chce
                                                    zmieniać i przestawiać.
                                          • Gość: gonzo Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.cpe.marton.net.pl 28.06.07, 14:32
                                            Ludzie przecież w tym zakładzie nikt nie myśli
                                            • Gość: bład Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.07, 15:37
                                              mylisz się - myślą - ale tylko o swoich du..ch, tylko o swoich interesach!
                                • Gość: prawdomówny Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 83.238.146.* 02.07.07, 21:38
                                  mat to zorganizowany dom wariatów i jest tak słodko
                              • Gość: K A R O L Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 12:36
                                POZDRO DLA WECKOW!!!!!
    • Gość: sam smalec Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:37
      śmierdzi mięso
      • Gość: artur Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.07, 20:22
        pamiętam jacka szalkowskiego - to brat prezesa, jemu zależalo na tym zakladzie,
        spoko gosc - pozdrawiam
    • Gość: konsument Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:47
      Myślę że MAT to nie jedyny producent który stosuje takie chwyty, znam wiele
      innych masarni, marketów a nawet cukierni które dalekie są od zasad BHP ,
      sanepidarnych i nie tylko.
    • Gość: Szczery Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 83.238.146.* 02.07.07, 21:58
      Dział konfekcji jest traktowany jako najgorszy ale nawet dyrekcja tego zakładu
      nie docenia pracy i wysiłku wkładanego przez pracowników tego dzału.ludzie
      pracują w soboty,nieraz nawet w niedziele,maszyny sa w stanie rozpadu,a wymogi
      coraz większe.jest to dział w którym ludzie najczęściej sami rezygnują z
      pracy,bo są traktowani jak zwierzęta i maja małe zarobki.tylko nieznaczna ilość
      pracowników ratuje prace na konfekcji!!!
      • Gość: Kasz Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 83.238.147.* 08.07.07, 11:02
        Cinek - kierownik od spraw niepotrzebnych. W czasie pracy sprzedaje samochody.
        Za swoje niedbalstwo obwinia innych. Nie zna się na pracy i asortymencie -
        trzymany na sztukę.
        • Gość: x Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 11.07.07, 18:41
          To prawda-Cinek to tylko kierownik magazynu z nazwy,nie ma pojęcia o tym co
          robi,zna sie na samochodach to fakt!!No ale to niestety rodzina i nic nie
          możemy zrobić, z resztą takich przypadków w tej firmie jest więcej!!
          • Gość: y Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.centertel.pl 12.07.07, 15:13
            LUDZIE PO CO WY TAM PRACUJECIE. GŁUPOTY TYLKO WYPISUJECIE I OCZRENIACIE INNYCH.
            na miejscu właściciela/ dyrektora zwolniłbym was wszystkich. ale pewnie oni
            takich głupot nie czytają. sam jestem włascicielem dużo, dużo mniejszej
            firemki, takich pracowników to ja bym wyp... jak najszybciej. nie podoba sie,
            to dowidzenia. pewnie sami gó.. wiecie, a jszcze innych oceniacie.
            • Gość: GG Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 13.07.07, 19:04
              "Firemki" widać co to za pracodawca i że nie traktuje swoich pracowników
              dobrze.Szanuj pracowników!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: hej Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.07, 20:02
                MAT? - Mała Akademia Talentów ;)))
                • Gość: ... Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 17:15
                  MAT - Męska Agencja Towarzyska
          • Gość: bolo Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.07, 11:23
            Cinek - zna się na samochodach? A to dobre, hahaha ......
            Cinek - kierownikiem magazynu i konfekcji - lepszego żartu nie
            słyszałem - hahahahahahaha ...........
            Pozdrawiam brygadę kucharza - trzymajcie się - w końcu KTOŚ się
            zorientuje i będzie lepiej
            • Gość: gośc Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.smgr.pl 11.10.07, 18:47
              pozdrawiam wszystkich z Mata.
              • Gość: nieznany Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:00
                Pracujecie w MACIE to pojęcia nie MECIE proszę o rozwinięcie tematu.
    • Gość: :))) Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 213.25.95.* 15.12.07, 20:46
      nie wierzę
    • Gość: agnieszka Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 00:52
      nie wierze w takie rzczy
    • Gość: kret Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.stk-net.pl 23.12.07, 11:06
      nie wiem jak ktos moze pracowac dla tych złodzieji??
      • Gość: Prawnik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.gprs.plus.pl 03.02.08, 23:10
        SPECJALY Z MATA SA NAJLEPSZE 60%WODY,SKORY,10 RAZY E-234.JEśLI COS SPADNIE NA
        POSADZKE TO WRACA SPOWROTEM NA TASME PRODUKCYJNA.PLACE:NAJNIZSZA OD NAJNISZEJ
        KRAJOWEJ.KIEROWNICY MAGAZYNU TO BEZMUZGIE YETI KTóRE ZYWI SIE LUDZKA KRZYWDA,I
        WLAZI W DUPE TEMU KTO WIENCEJ ZAPLACI.KONCZAC TO JEST ZAKLAD KARNY,LUDZIE SA O.K
        ALE KIEROWNICY I RESZTA ZWIERZAT TO PODLUDZIE.OPANUJCIE SIE! PRAWNIK
        • Gość: michu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 22:28
          ten zakład to poraszka ludzie sa ok
        • Gość: kierownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.smgr.pl 09.02.08, 20:35
          A skąd Ty wiesz ze włażą w dupe , a może sam próbowałoś to zrobić ale nawet tego speprzyłeś ,pozdro .
        • Gość: gość Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 22:18
          coś sie jednak dzieje w tym zakładzie bo ludzie zaczynają odchodzić jeden to
          nawet trafił do firmy BART ale ma pecha wpadł z deszczu pod rynnę :) Bart to też
          niestety cyrk !!! pozdro dla wszystkich pracowników! ps róbcie na siebie u
          siebie
          • Gość: michu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:25
            Jestem pełen podziwów, że ten zakład jeszcze istnieje szkoda tych
            ludzi, którzy tam pracują za te marne pieniądze
        • Gość: Pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.08, 21:28
          Co do wyrobów to sie zgodze.
          Co do kadry kierowniczej to:
          Cinek(Bezmuzgie Yeti) - jako pierwszy do zwolnienia.(Koleś nie ma zielonegopojęcia co się dzieje na mag. i konf.-ogólnie to On NIC NIE WIE)
          Rykoś - odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku.Zajebisty koleś, który czasami miewa humorki(ale kto ich nie ma)D.R. trzymaj się jesteśmy z Tobą.
          Co do płac to...Mogłyby być troche większe(o jakieś 200 zl netto)Dyro postaraj się.To my zapie..my a ty kokosy zgarniasz.Zacznij nas doceniać.
          • Gość: przyjaciel zwierzą Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 16:38
            Co do Cinka (Marcina Dombrowskiego ) to się zgadzam ale prosze was , Prosze nie obrażać Yeti , to fajna istota a Cinkowi jeszcze wiele do niego brakuje , pozdro.
            • Gość: Weterynarz Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:11
              Yeti jestesmy z Toba , trzymaj się.
              • Gość: .. Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.centertel.pl 17.03.08, 21:00
                JEST OK!!! OK!!!
          • Gość: PRAWNIK Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.gprs.plus.pl 28.02.08, 21:24
            Dyrektorze zakładu miesnego MAT świecie doszly mnie słuchy iż,pracownicy tego
            zakładu nie są doceniani w sensie płacy.Macie zatrudnionych ponad 50% ludzi z
            wykształceniem kierunkowym w zawodzie Masarz,lub inaczej Rzeżnik-Wędliniarz,a
            płace są najniższe w całym regionie,pytanie-Dlaczego?.Nie tłumaczcie się tym
            iż,nie ma peniędzy,dla ludzi zawsze powinny sie znależc.Taka duża firma-wstyd
            poprostu,tak jak wy traktujecie ludzi tak i oni zaczną was traktowac.Dyrektorze
            prosze sie nad tym głeboko zastanowic i wyciągnąc wnioski,bo może sie tak
            zdarzyc że pracownicy odejdą do konkurencyjnych firm,ludzie wykształceni znający
            obsługe maszyn i urządzeń,a co wtedy? Rada odemie:Podwyżka płac. PRAWNIK
          • Gość: Pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 83.238.146.* 11.03.08, 15:40
            Panie Robercie L.
            Proponuje zmienić nazwe zakładu z "MAT" na "Auschwitz".
            Proponuje również aby nad bramą wywiesić hasło zachęcające pracowników do bardziej wytężonej pracy:"Arbeit macht frei"
            To naprawde działa!!!
            I jeszcze jedno- jest 11.03.2008 i mam pytanko.
            Gdzie są k.... nasze wegetariańskie wypłaty??
            Czyżby raty za nowy samochód były za wysokie??
            • Gość: Kaja Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 57.90.33.* 17.03.08, 18:17
              A co tam słychac u sąsiadów zza miedzy w Pekrapolu?
              Pozdro dla rzeżników.
            • Gość: szok Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 17.03.08, 23:23
              wiecie co -jesteście bezczelni! Dyrektor tego Zakładu nie jest jego
              właścicielem i to, że dyrektor ma nowe auto nie ma wpływu na wasze
              wynagrodzenia! Ludzie - jesteście naprawdę dziwni - pasowałoby wam,
              żeby dyrektor najlepiej jeździł starym wysłużonym kaszlakiem, tak?!
              BANDA DZIWAKÓW i tyle!
              • Gość: zawiedzony Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 57.90.33.* 20.03.08, 07:55
                do dyra nic nie mam ale mógłby stanąć po stronie wykorzystywanych
                pracowników dość że zapieprzają nadgodziny łudząc się,że zarobią a
                tu masz babo placek zamiast zapłaty dają im na siłę wolne ,a te
                zarobione godziny podreperowałyby i tak nawątlone domowe
                budżety .Pracownik w Macie o przepraszm w Hetmanie to nic innego jak
                tania siła robocza a zakład zwie się ZAKŁADEM PRACY CHRONIONEJ to
                jakaś bzdura Uważam że przyda się w zakładzie kontrola PAŃSTWOWEJ
                INSPEKCJI PRACY i w tedy wyjdzie szydło z worka tak jak brak
                pomieszczeń socjalnych toalet itp bo to co jest to tak jak w epoce
                kamienia łupanego.Dyrektorze dużo więcej kultury do pracowników /bez
                przekleństw/ to są też ludzie jak i Pan.Proponuję Panu wciągnięcie
                premi jako stały dochód do pensji żeby osiągnąc minimalną płacę bo
                narazie jej Pan w zakładzie nie ma,a premia uznaniowa raz jest raz
                jej nie ma co Pan na to ? Myślę że obędzie się bez PIPu jak Pan
                dobrze zajrzy w przepisy .Życzę Panu i podległym pracownikom
                smacznego jajka w dniu Zmartwychwstania Pańskiego
                • Gość: Pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 57.90.33.* 20.03.08, 13:53
                  czy w tym zakładzie jest bechapowiec przecież nam należą się ciuchy
                  robocze a jak długo pracuję nie widziałam ich tylko z łaski kalosze
                  Trzeba coś z tym zrobić należą nam się jak psu buda
                  • Gość: ha ha ha Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:34
                    POWIEM WAM ŚMIESZNI JESTEŚCIE, SMIESZNI!! SWOJE BRUDY PIERZE SIE W
                    CZTERECH ŚCIANACH. A WY TAKIE DEBILIZMY WYPISUJECIE, ŻE SZOOOOK!!!
                    JEŚLI KTOŚ ZWOLNI SIE Z TEGO ZAKŁADU I BĘDZIE SZUKAŁ PRACY, JEŚLI
                    TRAFI DO MOJEJ FIRMY: NIE PRZYJMĘ!!!! OSŁÓW TAKICH NIE WIDZIAŁEM JUZ
                    DAWNO.
                    CO DO BHP- TO Z TEGO CO SIĘ ORIENTUJĘ TO P. MAŁGOSIA Z SEKRETARIATU!!
                    A JA ZNAM ZAKŁADY I CAŁĄ FIRMĘ I POWIEM, ZE DEBILIZMY TU WYPISUJECIE
                    I KŁAMSTWA. ALE TO SIE SKŃCZY, BO MOZNA JUŻ SPRAWDZIĆ KTO TO
                    NAPISAŁ.
                    • Gość: RAP Z BLOKÓW Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.08, 14:18
                      Śmieszny to może Ty jesteś.Nie pracujesz tam to nic nie wiesz.
                      Ja mam tam przepracowane kilka lat i wiem co jest grane.
                      Mówisz,że znasz zakład.OK.Ale czy pracowałeś tam?
                      P.S. Sam jesteś OSŁEM.
                      • drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 26.03.08, 18:49
                        Zbliża się termin wyboru pracownika miesiaca, więc uśmiechajmy się
                        do siebie ,róbmy ładne miny do gry bo to wybór miss, a nie wybór
                        kwalifikacji czy zdolnosci !!!
                        • drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 26.03.08, 19:01
                          Co musi robic pracownik miesiaca-NIC !!!
                          Co musi umieć pracownik miesiaca- NIC !!!

Więc co ma wspólnego wybór pracownika miesiaca z pracownikiem
                          miesiaca? -NIC!!!.
                          • drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 26.03.08, 22:22
                            GŁOSOWANIE-mialo byc tajne i sprawiedliwe, a w rzeczywistosci jest
                            tak, ze nawet gdy nie ma cie w pracy to ktos inny za ciebie glosuje.
                            Apropo "wygranej" to pewnie Dyrekcja Zakładu nie wie na co jest
                            przeznaczana. Nie wybieramy pracownika miesiaca tylko osobe ktora w
                            danym miesiacu zaprasza glosujacych na nia kolegow na piwo.
                            Wiec krotko mowiac wybieramy stawiajacego piwo, a nie pracownika
                            miesiaca.
                            • Gość: Do: drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 23:58
                              Zazdrosny nielocie srający we własne gnizado,czyli pracowniku z niezwykłą stawką-nigdy nie będziesz pracownikiem miesiącabo w ch..a lecisz.A jak go nie masz, to kup sobie wibrator i przestań ludziom za plecami dupe rąbać i weź się za robotę."Puszka Pandory" została otwarta.Twoje atuty to: chciwość i pazernośc PLOTKARO.
                            • Gość: Do: fechcia Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.08, 00:02
                              Karton-zmianowy, który ma pusty łeb.Nie potrafi rozmawiać z ludźmi, tylko się wydziera a jak nie ma argumentów to wszystkich chce bić-babski bokser wagi komarzej.Wiecznie zalatany i wiecznie narzeka oraz płacze.Rada: kup sobie wino i jakiś krem na twarz oraz wazeline bo jak bez niej można niektórym w dupe wejść?
                    • Gość: ByłyMurzynMata Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 15:57
                      Co cicho co w czterech scianach co Kur...a bałbyś się że u ciebie jak mało byś
                      płacił i kazał zapierd....ć za darmo to by ludzie zaczeli mówić o tym ?? Przykro
                      mi i żal mi Ciebie niech ludzie wiedzą że od takich firm jak MAT należy trzymać
                      się zdaleka bo jedyne co tam można osiągnąc to rekord godzin pracy w tygodniu
                      człowieku pracowałem tam i musiałem zapier....ć ja niewolnik . Zastanów się co
                      mówisz wracałeś kiedyś z nocki w sobote rano i w tą sama sobotę szedłeś do pracy
                      na 14 popołudniu raczej nie więc zamknij pape i nie nazywaj ludzi debilami bo i
                      tak nikt do Ciebie nie przyjdzie po prace DZIĘKI CI ZA DOBRE CHECI lol A
                      DEBILIZMY TO TY WYPISUJESZ . W OBRONIE i KU PAMIECI BOHATEROM MATA POLEGŁYM NA
                      POLU BITWY KONFEKCJA MAGAZYN :)
          • Gość: pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 29.04.08, 22:41
            To chyba szok dla wszystkich pracowników,tak z dnia na dzień!!Coś
            wisiało w powietrzu ale nie spodziewałam się że tak skończy się
            historia Mata!-no cóż!!Pozdrawiam wszystkich!!Prawda jest taka że
            gdyby nie my wszyscy dawno nie byłoby Zakładu!
    • Gość: DOBRY ZNAJOMY Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 12:18
      WIEC NADSZEDL CZAS WYPIE..C ZAGRAICE W TYM KRJAU NIE MA
      PRZYSZLOSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: adolf Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.gprs.plus.pl 12.02.08, 21:44
        Jak w tym zakladzie nie bedzie podwyżek to ,ludzie zaczną sie zwalniac,bo
        wszedzie otrzymają wiencej niż tam płacą!
        • Gość: ja Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 13.02.08, 20:42
          szkoda gadac - to porazka!!!!
        • Gość: MICHU Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:43
          Jestem bardzo zdziwiony, że właścicielom jest wszystko jedno, że
          ludzie odchodzą do innych zakładów .
          To nie te czasy, że ludzi się nie szanuje i nie płaci się
          godziwych pieniędzy. Firma nadaję się do księgi rekordów Ginela {za
          gł.......e)
          • Gość: obserwator Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 89.238.38.* 17.02.08, 21:53

i praca nie jest taka cięzka jak się wydaje , jeśli ktoś chce mieć lepiej to prosze bardzo , granice są otwarte tylko jak będzie pracował za murzyna to niech pretesje ma do siębie ,wcale nie jest tak słodko jak się wydaje , wszędzie dobrze gdzie nas niema , powiedzcie czy nie prawda , fakt , powinne być zarobki większe , pozdrawiam
            • Gość: obserwator2 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 21:58
              a o premii to juz zapomnieliscie
    • drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 25.02.08, 02:18
      Co sadzicie o tym młodym techlonogu? Moim zdaniem robi tylko ciągle
      straty dla zakładu (ciągle psuje asortyment) i przez to dobrzy
      pracownicy nie dostana podwyzek . Nie wiem dlaczego został
      przyjęty.On tylko chodzi, panoszy sie z głową w górze. Chyba jest za
      młody bo od razu widać ze nie ma doświadczenia w takiej pracy.
      • Gość: felek Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.08, 22:49
        Technologu?takiego pajaca jeszcze nie widziałem.Nic innego nie
        potrafi tylko podpie..ć, o byle gó.. lata do dyrektora.Bo tylko
        tym potrafi zabłysnąć.a w dodatku niewychowany i to podobno
        kształcony!
      • Gość: Tygrys Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 80.51.166.* 26.02.08, 19:43
        Obserwuję pracę młodego technologa i też dziwię się dyrekcji,że go
        zatrudnia, i nie chodzi mi o to że brak mu doświadczenia. Każdy go
        kiedyś nie miał, ale o to, że nie umie korzystać z doświadczenia
        innych zgrywając "maczo".Chcąc na siłę pokazać swoją wartość psuje
        nie tylko wyroby ale także dobrą atmosferę pracy, co jest również
        istotne. Ogólnie mówiąc "dupek".Z tego co od niego słyszałem to
        powinni się go obawiać nie tylko współpracownicy ale również Zarząd
        firmy, Jest to nieobliczalny człowiek gotów zrobić wszystko dla
        zabezpieczenia swoich interesów.Wygląda mi na mściwego i złośliwego.
        • Gość: ? Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 03.03.08, 20:31
          nie znam technologa - piszecie,że jest młody-więc pewnie jeszcze
          duużo musi sie nauczyc, ale pamietam dyrektora = to dopiero
          grubianin i ...
          i podobno kształcony....
          • drugizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 06.03.08, 23:13
            Czy dyrekcja i kierownictwo widza jak wszyscy musza pracowac za
            jednego, ktory doslownie nic nie robi-potrafi tylko trzymac rece w
            kieszeniach. No tak przepraszam-pracuje ,ale tylko dwa dni w
            miesiacu "jak kierownik wystawia premie" - a w innych dniach
            doslownie nic nie robi.
            • Gość: trzecizbychu Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 23:50
              Raz Dwa Trzy pracownikiem miesiąca zostajesz Ty!
              • Gość: zjadacz chleba Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:28
                nie bede bronil tego kolo bo go nie znam, ale nie zawsze fakt ze ktos nie
                przewala skrzynek z magazynu na samochod oznacza ze nic nie robi...
                ludzie zawsze mieli i beda miec pretensje do osob ktore robia przy papierach,
                ich pracy poprostu nie widac. Ale mysle ze po pierwszym roku docinek i glupich
                uwag kazdy sie przyzwyczaja i cieszy z faktu, ze za mlodu sie uczyl zamiast
                biegac za pilka, bo teraz nie musi przewalac skrzynek :)
                • Gość: aaaaaaaaaa Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 14:40
                  WESOŁYCH I POGODNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH DLA PRACOWNIKOW ZAKŁADU MAT
                  W ŚWIECIU
    • praco.wnik1 Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. 28.03.08, 09:42
      Wy chcecie podwyzki ,a wybieracie na pracownika miesiaca
      czlowieka ,ktory NIE UMIE NAWET WLACZYC KOMPUTERA ???????????????
      To co reszta pracownikow w tym wypadku potrafi???????????????
      Wychodzi na ze
      NIC !!!!!!

Nie umiecie wybrac pracownika!- wybieracie ..............
    • Gość: Flapi Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.08, 11:20
      Tak naprawde to pracownicy błażnią i boją się przed Dyrekcją i niby
      Kierownictwem bo zamiast głosować o jakieś marne 200zł.powinni żądać
      należnych im podwyżek,czyżby tym Dyrekcja chciała skłucić
      pracowników,albo zwiększyć wydajność ich pracy.
      • Gość: Normalny Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 09:50
        I jak zwykle ktoś jest niezadowolony , ludzie czego wy chcecie , teraz jakaś piękność jęczy ze nikt nie widzi jej urody , wiedzy i wdzięku osobistego i nie wybierają jej na pracownika miesiąca , znowy ktoś próbuje oficjalnie podpie..ć , a może dyrektor to przeczyta , może się dowie , mam taka propozycje , jak podpie..sz to sie podpisz bo niewiem komu mam wysłać nagrode,pozdrawiam wszystkich normalnych.
    • Gość: Pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 21:15
      A jak. Pracuje.Modle sie zeby dyro wreszcie przejrzal na pczy i wreszcie go wykopal.Bo na jaki chu... jest on potrzebny skoro powstaje jakis problem to.. Cinka zawsze nie ma.
      • Gość: gość Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: 57.90.33.* 21.04.08, 13:20
        czy na jednej hali produkcyjnej możliwe jest przerabianie mięsa i w
        tym samym czasie kurczaków ze spalonego toruńskiego zakładu ? CO NA
        TO SANEPID ,BHP ;jak pokazuje życie to w Macie wszystko jest możliwe.
        • Gość: Kierownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.smgr.pl 23.04.08, 21:08
          I stało się to co miało się stać , szkoda ludzi ,dziękuje za współprace, miło mi było Was poznać , praca z pewnymy osobamy to był zaszczyt dla mnie , pozdrawiam Darek
          • Gość: RBK Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.08, 12:38
            Jednak Debilowi od...Zamyka zakład.Szkoda.No ale cóż ludzi z Daunem jest wielu.Pozdro dla wszystkich Pracowników.PISS.
            • Gość: Biały miś Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.08, 23:55
              Nie bójcie sie każdy kto z tąd odszedł to nikt nie żałował.Chociaż
              człowiek do drugiego człowieka się przywiąże,chociaż bywali debile!
              sześciu lat w Macie mi nikt z pamięci nie wymaże,zawsze zostaną w
              pamięci nas wszystkich Beduinów MATA.Kiedyś Jacek Szałkowski,który
              mnie tu przyjmował potrafił takiemu podziękować,jeżeli Oni wam tego
              nie zrobili to ja to robię.Dziękuje
            • Gość: Prawnik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.gprs.plus.pl 29.04.08, 00:39
              Bialy misiu,ty zawsze wierzysz w bajki,ale cóż masz taki mały mózdżek.Popieram
              stanowczo pana(RBK)-chociaż on jest przytomny.No niestety juz koniec Zakładu,a
              prezes to głupek zamykac taki zakład?,on nie wie chyba co to ekonomia?.Prezesie
              juz dosc nakradłes,zostaw troche dla innych.Pozdrawiam twoj Idol -Prawnik.Acha a
              bez mózgie Yeti katarku od razu dostało?
              • Gość: RBK Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:02
                Prawniku jeśli jest możliwośc to pragne z Tobą porozmawiać ale poza forum.Odezwij się na GG 7495410.Piss.
              • Gość: do prawnika Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 05.05.08, 16:48
                ależ ty tępy jesteś, o ekonomi piszesz sam nie wiedząc jak jest cep
                skonstruowany, logika tej całej sytuacji jest nader prosta: to samo co produkuje
                się w Świeciu można wyprodukować w Czerniewicach ponieważ tamtejszy zakład ma
                takie moce przerobowe, wiec pytam się Ciebie, po jakiego ciula utrzymywać zakład
                który robi dodatkowe koszta...? biznes to nie przytułek dla bezrobotnych, nikt
                nie będzie z dobrego serca zatrudniał 150 osób jeśli to samo można wyprodukować
                przy niższych nakładach..
                • Gość: ekonom Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.centertel.pl 05.05.08, 21:56
                  nizsze nakłady w czerniewicach HA HA HA
                • Gość: Byly pracownik Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.08, 10:19
                  Tylko, ze w Czerniewicach (jesli sie dobrze orientuje) sa niesamowite braki w ludziach.I raczej jest brak chetnych aby sie tam przyjac.No chyba ze Hetman wychodzi z takiego samego zalozenia co byly dyrektor ze Świecia "Byle żul z ulicy by lepiej pracował".Tak wiec nie pie..o mocach przerobowych w Czerniewicach.
                  • Gość: hahaha Re: Zakłady Miesne MAT w Świeciu. IP: *.swc.vectranet.pl 11.05.08, 19:14
                    No no, w koncu chlopaki wiecie najlepiej, tak was czytajac moznaby pomyslec ze
                    wy naprawde wierzycie w to ze hetman rezygnuje z siana i zamyka zaklad tylko po
                    to by zrobic wam biedakom na przekór, smiech smiech smiech
                    blahahahahahahahahahahahhahabaahahahahahahahha

ludzie zasada jest prosta:

zaklad przynosi kase - macie prace
                    zaklad przynosi strate- MILISCIE prace
Inne wątki na temat: