Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:05 W pomorskiej coś było o aferze w tym przedszkolu ,czy wie ktoś z Was coś więcej? nowiny.z-ne.pl/s,docid,pol,nowiny,34611.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kermit Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:20 Jezeli juz to cos przeczytalas to chyba Ci wystarczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.cust.tele2.pl 17.02.09, 15:27 Dla mnie to śmieszne co wyrabiaja te 3 młode dziewczyny. Znam je bardzo dobrze i dlatego wiem o ich spisku. Co one by chciały przecież jedna z nich pracuje pół roku. Może na dzień dobry już by chciały zostać dyrektorkami co??? Jest mi żal dyrektorki, bo to dobra kobieta i tyle robi dla przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:43 Też wiem coś na ten temat i nigdy nie zarzucilabym cokolwiek pani dyrektor.Moje dziecko chodzi do tego przedszkola juz dwa lata.Jestem zadowolona z opieki i wychownia edukacyjnego nad moim dzieckiem.Dzieki pani dyrektor oranizowanych jest tam wiele imprez dla dzieci ,takich jak wycieczki czy gwiazdka w CEHCU.Nie ma tygodnia zeby sie cos nie dzialo.A to urodziny przedszkola ,bal karnawalowy i wiele ,wiele by tu pisac mozna było.Dajcie spokoj tej kobiecie i niezarzucajcie jej takich okropienstw.Czyzby ktoś byl chetny na stolek pani dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 16:03 W każdym przedszkolu organizowane są różne imprezy i na pewno z myślą o dzieciach...myślę że problem tkwi zupełnie gdzie indziej...a mianowicie dotyczy atmosfery w przedszkolu i relacji miedzy dyrektorm a jej podwładnymi...głosy niezadowolenia w tej placówce było słychać już od dawna...i nie ma to związku tylko z obecnymi pracownikami...i nie uważam aby któraś z nich miała ochotę na stołek dyrektora...myślę raczej, że miały na myśli godne traktowanie...warto się więc zastanowić dlaczego do tego doszło?? skąd ta desperacja u młodych ludzi??..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralka Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swc.vectranet.pl 17.02.09, 16:58 toć to link o Zakopanem do cholery !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 17.02.09, 18:13 a może ktoś napisze o co chodzi ,albo poda link! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwr Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: 77.255.19.* 17.02.09, 19:58 To nie spisek młodych pracowników tylko młodzi nie wytrzymali i mówią jak jest na prawdę a staży pracownicy siedzą cicho bo boją się o zwolnienia i że nie znajdą pracy w swoim wieku. Z tego co wiem to chodzi o stosunek do podwładnych, stosowanie mobbingu a nie samej edukacyjnej działalności placówki. Uważam że bardzo dobrze się stało bo dyrektorzy przedszkoli myślą że są nietykalni, nie mają szacunku dla personelu. Mówi się jeszcze o innych sprawach......... Ta przykra sytuacja dla tej Pani niech będzie ostrzeżeniem dla pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildegarda Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 21:18 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090213/INNEMIASTA12/196715557 - właściwy link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 17:57 gwr- świetna wypowiedź,gratuluję trafności w ujęciu problemu ,(może nie we wszystkich placówkach jest podobnie )chociaż w tej w której pracowałam było tak samo jak i nie gorzej.W końcu ktoś miał odwagę napisać prawdę o panujących stosunkach dyrektorzy- personel.Cieszę się,że jestem już na emeryturze i nie muszę patrzeć na to co w mojej byłej placówce się działo pod względem stosowanego mobbingu.Były również i nieprawidłowości finansowe których nigdy nikt nie kontrolował.Dobrze się stało ,że młodzi pracownicy nie dają się zastraszyć i potrafią mówić i pisać o tym co już dawno powinno być nagłośnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 23:39 Wybaczcie zły link-pomyłka i dzięki za właściwy. Martwię się bo moje dziecko będzie wkrótce tam uczęszczać, mam nadzieję że sprawa się wyjaśni, choć trzy panie to dość durzo jak na jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 08:46 Proszę, zastrzel się! Dziecko na karku, a ty jeszcze piszesz "durzo"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: 77.245.242.* 19.02.09, 11:14 Moje dziecko tam chodzi i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera zawsze była świetna i tyle dobrego dla dzieciaczków się robi. Co do tych 3 młodych osób, to dyrektorka powinna je dawno zwolnić. Jedna z nich to taka chodząca mumia, nic nie potrafi zrobić, a ta inna to taka pyskata, nawet w stosunku do dzieci. Wiem bardzo dobrze, bo widziałam i słyszałam na własne uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:06 do:mama...ciekawe co jeszcze pani słyszała na własne uszy...bo wszystko wskazuje na to, że niewiele!!!...następnym razem zanim Pani coś napisze to proszę się dobrze zastanowić...wstyd...żeby wydawać opinię o tym kto ma być zwolniony..ciekawe czy pani pracuje???...jeśli tak to życzę wszystkiego najlepszego!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:26 przedszkole jest OK dyrektorka super to po pierwsze ,a po drugie jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził wszycho.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA1 Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:54 Każdy ma prawo mieć swoje zdanie o tej placówce, mam nadzieję że w tej dyskusji uczestniczą osoby wyłącznie zainteresowane, bo tylko ich opinia się liczy. Tak przy okazji to rodzicom należą się chyba jakieś konkretne wyjaśnienia od dyrektorki- po to chociażby aby nie było niedomówień i plotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 18:40 myślę, że ta cała sytuacja dotyczy wyłącznie sprawy między dyrektorem a nauczycielami. Rodzice nie powinni się martwić o edukację swoich dzieci w tej placówce a także wtrącać w nie swoje sprawy - przecież to ich nie dotyczy. A po drugie, to raczej poważniejsza sprawa i coś jest nie tak, skoro nauczyciele posunęli się tak daleko...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 21:47 Ja też sie cieszę, że ktos miał wreszcie odwagę wyciągnąć brudy z oświaty. A jest tylko czubek góry lodowej. Panie F..., może w końcu wziąłby pan się za kontrolę tych świętych krów, które dumnie nazywają się DYREKTORAMI i siedzą tam nie wiadomo od ilu lat. To, że mają zasługi temu nikt nie przeczy ale sa to w większosci pomysły pracowników tam pracujących. I stąd biora sie zasługi wszelkiej maści dyrektorów. Niech ktoś w końcu rozliczy ich z traktowania pracowników, rozliczy DYREKTORÓW z CZASU ICH PRACY, przepływów finansowych, kosztorysów, zużycia materiałów i prawidlowości remontów itd itp. Jeżeli przejdzie z nich pozytywnie to wtedy mozna mówić, że jest dobrym dyrektorem. Jeżeli dyrektor ma jakieś pretensje do pracowników to niech sam najpierw zaświeci przykładem. Chociaż znając pana F... wszystko będzie wyciszone i skończy się pewnie na konsekwencjach w stosunku do tych co w końcu miały odwagę. W każdym bądz razie - DZIEWCZYNY JESTEM Z WAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator* Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 12:41 Z relacji nauczycielek i ich determinacji wynika że to one mają rację..Dobra ocena atmosfery w przedszkolu to zasługa pracujących nauczycieli ponieważ to oni pracują na codzień z dziećmi i to one organizują te udane imprezy które tak zachwalacie.Bez powodu kilka nauczycielek nie robiło afery.Wydaje mi się że w całej tej sytuacji winę ponosi też P.Fura ponieważ bierze pieniądze za to żeby wiedział co się dzieje w przedszkolach.P.dyrektor włos z głowy nie spa- dnie bo to również świadczy o złej pracy P.Fury.Panie trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 16:19 Dziewczyny jesteście wielkie....nareszcie znalazły się osoby,ktore przerwą zmowę milczenia i strachu jaka tam panuje.....Atmosferę wypracowali sobie sami pracownicy.....jestem z wami dziewczyny,wiem że jest ciężko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swc.vectranet.pl 20.02.09, 18:05 Nie ma nic gorszego niż zła atmosfera w pracy. A co do "pracy" naszych zwierzchników, to nie tylko dyrektorki przedszkoli mają dużo na sumieniu. Zgadzam się - to personel, a nie dyrektor dba o wizerunek danej placówki. Jednak zawsze jest tak, że to dyrektor zbiera laury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 18:38 Dziewczyny odrobinę rozsądku w tym co robicie,po przeczytaniu artykułu i opini na forum dochodzę do wniosku że cała ta sprawa ma podłoże ambicjonalne a nie merytoryczne tych młodych pań.Wydaje mi się że powinny iść do pracy na kródki okres do prywatnej firmy i ciekawe jak wtedy by mówiły o mobbingu i innych sprawach które zażucają swojej dyrektorce,po takich numerach już dawno by ich nikt w pracy nie trzymał.Młodzierzy odrobinę pokory a nie butności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 20:12 > Wydaje mi się że powinny iść do pracy na króDki okres do prywatnej > firmy i ciekawe jak wtedy by mówiły o mobbingu i innych sprawach > które zaŻucają swojej dyrektorce,po takich numerach już dawno by > ich nikt w pracy nie trzymał.MłodzieRZy odrobinę pokory a nie > butności. A starym "zainteresowanym", słownik ortograficzny! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 18:45 może niektóre osoby piszące na tym forum zamieniły by się rolami z dyrektorami świeckich przedszkoli,skoro dzieje się w tych placówkach tak źle. można spróbować sił-konkurs na te stanowisko odbywa się co pięć lat!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 09:01 Bardzo proszę nie uogólniać...bo nie we wszystkich przedszkolach dzieje się źle...jeśli sprawa dotyczy ,,dziewiątki'' to trzymajmy się tego tematu!!!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość abc Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.centertel.pl 21.02.09, 13:25 Jak łatwo oceniać innych... "Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę" Carlos Ruiz Zafón Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:16 PRZESTAŃCIE SIĘ CZEPIAĆ TEJ DYREKTORKI JEST TO UCZCIWA I DOBRA PEDAGOG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMUT Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 14:32 I co zwolnili babę czy dalej krew bedzie psuła innym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:42 ALE WY LUDZIE JESTESCIE POPIE...NI PEWNIE ZA OSOBAMI KRYTYKUJACYMI PANIA DYREKTOR KRYJA SIE WLASNIE TE 3 PANIE KTORYM BRAK ODWAGI ZEBY SIE PODPISAC NA TYM FORUM . PRZEDSZKOLE NUMER 9 JEST JEDNYM Z NAJLEPSZYCH W SWIEICIU . A ZOBACZYMY CZY TYM TRZEM AFERZYSTKOM BEDZIE LATWO POZNIEJ ZNALEZC PRACE JAK TAK SOBIE SRAJA WE WLASE GNIAZDO Odpowiedz Link Zgłoś
brod-a62 Re: Afera w przedszkolu nr.9 24.02.09, 17:48 afera to może by była wtedy gdy wiedzielibyśmy dlaczego nauczycielki,które są młodymi osobami mają tyle nienawiści w sobie.Może muszą więcej niż w innych placówkach,w których pracowały, dawać z siebie,aby podtrzymać dobre zdanie o tym przedszkolu.Jedno jest pewne:biada tym którzy muszą pracować z osobami ryjącymi pod koleżankami z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 08:48 czy ktoś wie jak zakończyła się sprawa naszych kretów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 12:34 jeżeli to prawda co mówi się w urzędzie to pani dyrektor została odwołana.Powody są niejasne bo niby najpoważniejsze zarzuty niepotwierdziły się.BRAWO PANIE FURA, ZNOWU POKAZAŁ PAN SWOJE PRZYWIĄZANIE DO STOŁKA.JEŚLI DYREKTOREM ZOSTANIE KTÓRAŚ Z TYCH TRZECH PAŃ DONOSZĄCYCH PANU TO JA BOJĄC SIĘ TEGO ŻE POZIOM NAUCZANIA I DOMOWA ATMOSFERA ZNIKNĄ ZABIORE MOJE DZIECI .NIKT NIE DA MI GWARANCJI ŻE PANIE KTÓRE KNUJĄ W CZASIE PRACY NALEŻYCIE OPIEKUJĄ SIĘ MOIMI DZIEĆMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milinda Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 20:18 Dobra . ludzie,pomyślcie gdzie i w jakiej pracy jest idealnie???? ja tam o takiej nic nie wiem!! oddałabym wszystko,żeby znaleźć prace gdzie będzie ciągle MIŁO,SIELSKO,I DOBRZE PŁATNIE!!, takiej pracy nie ma!!!! zawsze są w pracy i były nieporozumienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:08 Przykro to stwierdzić,że młode panie zamiast pracować i opiekować się dziećmi robią aferę z palca wyssaną,jaki One mogą dać przykład naszym dzieciom!!!!!!!! Im się po prostu nie chce pracować najlepiej brać duże wynagrodzenie szybko przejść na emeryturę i całe wakacje siedzieć w domu tak im jest żle.Drogie panie zarejestrujcie się w Urzędzie Pracy i bierzcie Kuronia,bo zmarnujecie nam dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heh Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 10:36 Wywalić babę ze stanowiska i niech idzie pracować do innego przedszkola ,gdzie pozna but innej dyrektorki.Jeśli jest taka niewinna to zawsze może stawać do konkursu po okresie próbnym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 10:49 > jaki One mogą dać przykład naszym dzieciom!!!!!!!! A ty jaki przykład dajesz, kończąc pytanie wykrzyknikami? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:13 Do gościa Nie chodzi o pisownie tylko o fakty,ja nie ukończyłam wyższej szkoły dlatego nie staram się o stołek,tylko dobro dzieci.Pozdrawiam Cię gościu za zwrócenie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hera Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:46 ...w każdej pracy należy pracować..nie ma nic za darmo...ale każdy ma prawo do godnego traktowania bez względu na wykształcenie i pochodzenie..a wiemy, że nie zawsze tak jest..często wielu z nas nie potrafi bronić siebie i własnej wartości..dlaczego??...bo się zwyczajnie boimy...myślę, że Panie z przedszkola dały dobrą lekcję...wyrażając głośno swoje niezadowolenie!!..wykazały się odwagą na którą niewielu z nas stać...często dyrektorzy, przełożeni, kierownicy zapominają ,że przecież pracują z ludźmi...czują sie bezkarni..nie znoszą krytyki...myślę że lekcja pokory byłaby tu najlepsza...ale tego w życiu trzeba się nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 00:16 wiemy już wszystko... Łzy mi płynęły, gdy czytałam dzisiejszą gazetę, bo sprawa bliska sercu. Skoro zwalnia się ze stanowiska taką osobę jak Pani Małgorzata Malczuk, takiego prężnego, ambitnego, kreatywnego, zdolnego do sprawnego, elastycznego działania, przedsiębiorczego i dyspozycyjnego dyrektora - to coś jest nie tak...Żal serce ściska i płakać się chce nad głupotą osób, które się tego dopuściły i osób, które na to pozwoliły. Odwołując się do słów Pana Burmistrza dotyczących wyznaczonych godzin urzędowania, to przepraszam jakie to są godziny? Bo jako rodzic mam prawo wiedzieć. Co z nauczycielkami, które pracują w przedszkolach też nie mogą wyjść do rodzica, by z nim porozmawiać, bo właśnie w danej chwili rodzic ma problem lub sprawę? O co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi? Szanowni Panowie daliście się zwariować... Pani Malczuk jako dyrektor organizowala życie placówki od początku do końca i spędzała wiele czasu w przedszkolu poza godzinami pracy ? O tym nikt nie wspomniał, dowodem są różne uroczystości dla dzieci i ich rodziców, bo odbywały się po godzinie 16. O ile wiem nie musiała, bo nie we wszystkich przedszkolach odbywają się takie uroczystości ale chciała , bo kochała swoją pracę i nią żyła. Jeżeli chodzi o relacje między przełożonym a podwładnym , to przepraszam nigdzie nie są idealne, bo my nie jesteśmy idealni. Przez X lat nigdy w Przedszkolu nr 9 nie było mowy o nieprawidłowj opiece nad dziećmi, zawsze dbano o bezpieczeństwo i rozwój dziecka , nie będę wymieniać dowodów, bo są oczywiste ,osoby pracujące w tych placówka muszą je znać począwszy od Pani kucharki do Pani Dyrektor. Tylko nieodpowiedzialna osoba pozwoliłaby sobie na takie nieprawidłowości, a taką osobą na pewno nie jest Pani M. Malczuk. Z jednym się zgadzam to surowa ocena i nie do przyjęcia. Na sam koniec idąc za słowmi T. Lisa CO BĘDZIE Z TĄ oświatą.....Bo to nie jest dramat samej Pani Dyrektor M.Malczuk ale wszystkich osób pracujących w Oświacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:36 Gadasz głupoty kobieto! Myślisz , że gdyby ta cała pani Malczuk była taka idealna to by ją zwolnili? Wiele osób wiedziało jaka jest dla pracowników i co odwala w pracy! Dobrze, ze nareszcie ktoś zrobił z tym porządek! Śmieszy mnie pani wypowiedź...W każdym przedszkolu są organizowane najróżniejsze uroczystości! Nie tylko w "9"!!! Nic się nie dzieje bez przyczyny! Była głupia to niech teraz cierpi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 14:08 Jeżeli tak dobrze wiesz jaka była dla pracowników to może masz tyle odwagi żeby podać swoje te fakty które mówią o tym "co odwala w pracy".Jeśli nie możesz podać to idz do kuchni i wsadz główę pod zimną wodę to może ochłonież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 13:58 jeszcze dwa lata temu mój syn chodził do tego przedszkola i faktem jest że imprez było dużo a atmosfera typowo domowa.Uważam jednak że to zasługa głównie pań tam pracujących{nie pomiejszam zasług pani dyrektor}.To głównie panie Mariola i Aldona{niestety nie pamiętam nazwisk}tworzyły atmosferę, przygotowywały imprezy,prowadziły je.Twierdzę tak bo jakakolwiek impreza to te panie dbały nietylko o to by dzieci przechodziły swoje występy bez stresu ale również rodzice byli zadowoleni z tego że ich pociechy się rozwijają. Bardzo jest mi żal ,że właśnie w tym przedszkolu zostały zatrudnione panie które niszczą to co budowane było przez wiele lat.Co można pomyśleć o nauczycielkach które zamiast być dumne że pracują w najlepszym przedszkolu i próbować dorównać umiejętnościami pedagogicznymi do kadry bardziej doświadczonej w swoim zadufaniu oskarżają dyrektorkę .Może należałoby drogie panie udowodnić wynikami pracy że jesteście równie genialnymi nauczycielami co wichszycielkami.Mam nadzieję żę panowie z urzędu będą bardzo uważnie patrzyli na poczynania tych pań.Drogie panie życzę wam aby nowy dyrektor był tak wspaniały i wyrozumiał a jednocześnie 10 razy bardziej wymagający niż pani Małgorzata Malczuk,może wtedy większy nacisk położycie na uczenie naszych pociech a nie na knucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:47 Jakie knucia? Myslicie, że te kobiety nie miały czego innego do roboty tylko jakieś knucia i intrygi? Ludzi zastanówcie się! Czy wy na serio jesteście tacy tępi i naiwni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 18:33 widać nie miały skoro podczas pracy dzieci zostawały same a one debatowały jak pozbyć się dyrektorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa smerf Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 20:21 widać smerfie,że chyba jesteś jedną z tych które nic nie robiąc w przedszkolu obserwowały i donosiły p. dyrektor o posunięciach innych;wiadomo motywacyjne zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 20:57 papo smerfie tak debilnego toku rozumowania to długo nie widziałam. A odnośnie donoszenia to : mam dzieci w tym przedszkolu i nie raz widziałam jak dzieci są z panią wożną a panie debtują w szatni jełopie.Czas żebyś najadł się trujących grzybów i poległ w aureoli głupoty(a może ty jesteś jedną z tych pań-kwiatu polskiego nauczycielstwa?} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 15:45 Zamknijcie się już głupie baby! Wszystko zostało jej udowodnione i koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
ksero0 Re: Afera w przedszkolu nr.9 19.03.09, 09:21 Co zostało udowodnione? Wszystko jest z góry zaplanowane i ktoś, przyłożył do tego swoją cegiełkę. A kto to wystarczy po mieście pochodzić i spytać się o przedszkole.( Zainteresowanie wzrasta zwłaszcza słysząc głosy o przejęciu przedszkola i stworzenia prywatnego). Tak zniszczć człowieka? Gratuluję wszystkim, którzy nie sprawdzili sprawy do końca i skreślili człowieka już na samym początku. Gdzie tu jest sprawiedliwość? Prawie 20 lat pracy, życia skreślili:-( dla zasady, żeby pokazać, tylko ciekawe co? ( Pewnie pokazówkę jak się słyszy naokoło, bo co to innego miało być?). Lepiej by zajęli się tymi trzema paniami, bo widać, że jedna z nich to jest niezrównoważona psychicznie a dwie kolejne to tylko jej marionetki w ręce i zastanówcie się ludzie, czy powinna pracować z dziećmi. Kłamstwo zawsze się wymyśla-prawdy nie - ona istnieje! Trzymam kciuki za Panią Dyrektor - jeśli jesteś dobrą piłką, to im silniej Cię uderzą tym wyżej sie wzniesiesz. Powodzenia i głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 09:40 Co oczy widzą a uszy słyszą w to umysł wierzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 12:36 Jak mnie wkurza takie gadanie!!! Wiadomo, że zawsze znajdą się wielcy obrońcy uciśnionych! nie chce mi sie wierzyć w to, że gdyby ta wasza pani dyrektor była "święta" to by ją zwolnili. Jeśli nie ma sobie nic do zarzucenia i czuje się niewinna niech idzie walczyć o swoje do sądu pracy albo innej podobnej instytucji! Co, pewnie nie pójdzie bo dobrze wie co robila żle i za co ją wyrzucili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan straszek Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:07 bój się lila bo pewnie tak sie stanie, ci którzy myślą że to już koniec to się chyba przeliczą, a co będzie jak po odwołaniu sąd orzeknie powrót na stanowisko, bo z tego co widzę na podstawie tych śmiesznych niby zarzutów to w innych placówkach można co najwyżej upomnienie dostać.Umażam że dyrektor jest głównie od tego żeby dbać o placowkę a wyciąganie tego że w czasie w ktorym ma się zajmować dziećmi załatwia interesantów to jakiś banał. OJ GRUBYMI NIĆMI PAŃSTWO NA URZĘDZIE SZYJECIE...a z konkursem na nową Panią Dyrektor to też bym sie tak nie spieszył, pozdrawiam i opamiętania życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 15:16 Dawno trzeba było zrobić porządek z tymi dwiema paniami.W jednym przedszkolu ich nie chcieli,bo widocznie poznali się na nich i dostały się do przedszkola,gdzie zrobiły aferę.W tym przedszkolu wychowywali się moje dzieci i bardzo miło wspominają czasy uczęszczając do tej placówki gdzie pani Małgosia była Dyrektorem,ja również byłam zadowolona z całego personelu za co jestem im bardzo wdzięczna.A jednej z tych pań aferzystek to lepiej bym się przejrzała co wyprawia na kręgielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 16:50 czy wiesz coś więcej?może znasz nazwisko tej pani. Podaj chociaż inicjały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: 188.33.55.* 20.03.09, 17:27 wielka afera wokół pani dyrektor a faktu że młode panie ktore są w tej chwili zatrudnione jako nauczycielki szczególnie w grupie zuchów w tym roczniku, tylko czekają na POMOC osób spoza przedszkola np. do czytania książek aby móc wyjść poza salę na której bardzo często jest grupa ok 20 dzieci zostawionych pod opieką często nieletnim, a panie które mają płacone za naukę, pilnowanie i wychowywanie naszych dzieci palą sobie papieroski i urządzają wielkie pogaduchy na korytarzu lub w podziemiach, proszę sie zająć ni mi a nie kims kto dla przedszkola zrobil bardzo wiele i dba o to zeby kazda kobieta chciala tam oddac swoje dziecko bo dopoki nie bylo mlodych pań to zadnej afery nie bylo a jak ktos chce urzadzic prywatne pzedszkole to niech na to zapracuje ciezka praca a nie zbierac plony pani dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: 89.195.147.* 20.03.09, 20:15 jak można się wypowiadać o Pani Malczuk , nie pracując tam .Skąd wy ludzie możecie wiedzieć jak tam było. Oczywiście wspomniana osoba była zawsze uśmiechnięta dla rodziców i przedstawicieli wyższych rang. Myślę , że pan Fura rozstrzygał sprawę bardzo rzetelnie. A co do zagorzałych wielbicieli pani dyrektor, mam prośbę - proszę zauważyć ilu pracowników pracowało w tej placówce, nikt dłużej nie wytrzymywała tam. Zdarzało się wprowadzanie alkoholu na teren placówki, Może którys z rodziców to pamięta!!Bo ja pamiętam, np. między innymi powrót dzieci z wycieczki. Bardzo żałuję, że nie zgłosiłam tego na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.03.09, 22:29 Kilkukrotnie zdarzyło mi się przebywać w budynku przedszkola. Podczas jednej z takich wizyt miała miejsce następująca sytuacja: Z pomieszczenia znajdującego się tuż przy wyjściu (przypuszczam, że to kuchnia) wyszły dwie panie, w wieku raczej dojrzałym. Obserwując je stwierdziłem, że są to najprawdopodobniej pracownice przedszkola. Kiedy przeszły obok mnie w powietrzu można było wyczuć wyraźną woń alkoholu. Oczywiście nie badałem ich przy pomocy alkomatu, więc pewności mieć nie można, jednak może się okazać, że sprawa spożywania alkoholu na terenie placówki to nie plotka, a niestety smutny fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.03.09, 21:32 pijany personel??? a co powiesz na pijanych rodziców czy dziadków przychodzących po swoje pociechy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 13:28 Widzę, że udziela nam się tutaj jedna z pań podszywających się pod Matyldę, bo jak inaczej można to odbierać: "jak można sie wypowiedzieć o Pani Malczuk, nie pracując tam". Pracownicy się zmieniali, bo dostały może i lepsze prace ale to już indywidualna sprawa ale też bliżej swoich domów. Jedna jest na wychowawczym więc jej nie widać - na emigracji jest. Personel obsługi długie lata się już nie zmienia. A ciekawe co z tą wycieczką, może jeszcze powiesz, że panie wypadły z autobusu, bo były pijane - błazenada. A jak z ciebie taka dobra matka i obserwatorka to pownnaś zabrać z tamtąd może dziecko, bo ci jeszcze jej rozpiją !!! BŁAZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.cust.tele2.pl 20.03.09, 17:35 Dziewczyny chciały afery, więc zrobiły swoje. Tak krótko pracują i już sie rzucają. Przecież Ewa pracuje pół roku i nie nadaje sie do pracy z dziećmi. Ale co tam wciągnęła ją do tej pracy kuzynka jej chłopaka Monika Ł., która też jest jedną z tych niby pokrzywdzonych. Monika cały czas siedzi na kręgielni i zadaje się z nieodpowiednimi osobami. Tak się nauczycielka nie zachowuje. Jaki ona przykład daje. To śmieszne. Razem wszystko zaplanowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 18:50 A Ty juz naprawde nie masz sie czego czepiac? Ja widze, ze sensacju szukaja nie te Panie, tylko takie osoby jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milla Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:49 przestańcie już dosyś tego..popatrzcie realnie na tę sprawę.Moja córka tam uczęszczala 3 lata,ale ja p.Dyrektor na sali z dziećmi nie widziałam...Jaka praca z dziećmi?przecież jest z zawodu nauczycielem,ale czasu jej zabrakło dla dzieci.Niestety takie są realia prawda w oczy kole...owszem przedszkole jest piękne, zadbane,lecz czy to tylko zasługa pani dyrektor?Jest ,,kasa,,to się pięknie kupuje...Dajcie już spokój całej tej sprawie.Jak się pobiera wynagrodzenie za coś to trzeba pracować.Myślę,że dotrze to do tych, którzy szukają afery....sprawa jest prosta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.centertel.pl 20.03.09, 20:33 milla - prawdę prawisz. Ale widać pewne lobby chce uczynić z niej męczennika. Już widzę tu ody, pieśni, psalmy i inne hymny. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.03.09, 01:30 Czytam to wszystko i jestem bezstronna,wydaje mi się ze Kurator wiedział co zrobic z p. Dyrektor,moi drodzy nikt nikogo bezpodstawnie ze stanowiska nie zwalnia,jeszcze jedno Panie które zauważyły błędy w pracy p.Dyrektor godne są pochwały. Wielkie Gratulacje!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.M. Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:37 Co wy za bzdury piszecie o alkoholu od kilku lat prowadzę tam moje dzieci jestem osobą szybko nawiązującą kontakty,bardzo często rozmawiam z osobami pracującymi w tym przedszkolu począwszy od pań kucharek i pani woznej skończywszy na pani Dyrektor.Nigdy nie poczułam alkoholu.A osoby które rozpętały ten temat to naprawdę powinny nosić alkomat.Podejrzewam że te obelgi piszą same zainteresowane w tej sprawie!!!!!!!To są prawdziwe i wstrętne obelgi i na miejscu pani Dyrektor sprawę bym oddała do sądu.A ja z przyjemnością mogę być świadkiem.Znam Aferzystkę i coś mogę powiedzieć na jej temat.Smarkule popsuły opinie tego przedszkola chociaż osoby prowadzące tam dzieci w te bzdury nie wieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 13:37 Rodzice Przedszkola nr 9 róbmy coś, bo te trzy panie dzieci nam zmarnują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 01:26 Moi drodzy! Przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi i jestem załamana! Jak łatwo i można zniszczyć człowieka! To, co niektórzy tu wypisywali, i to jakich używali słów świadczy, niestety, o poziomie naszego społeczeństwa. Nie ważne tak naprawdę, czy ktoś jest winny, czy nie - istotne jest to, że jest okazja by kopać, pluć i wyzywać. Jest temat! Jest afera! I tylko to się liczy!!! Co powiedzieć o tych, którzy beztrosko rzucają np. ..."wyrzucić babę"...- to są ludzie, którzy "oburzeni" są na panią dyrektor - ale nie nazywają jej jak człowieka, który ma swoje prawo do godności, tylko, o paradoks, zgadzając się z zarzutami, że źle odnosiła się do pracowników - sami obrzucają obelgami. W dodatku, tak naprawdę, nie wiedząc jaka była prawda!!! Też mogłabym powiedzieć o tych osobach, że karygodne jest ich zachowanie i powinni przeprosić, co najmniej za znieważanie drugiego człowieka< za swoje słowa wobec innych. Niektórzy piszą, że tylko nauczycielki tworzą atmosferę w przedszkolu, tylko one również organizują uroczystości, one są tymi, z którymi przebywają dzieci - a laury zbiera dyrektor. Ciekawe rozumowanie....ciekawe czy, gdy przychodzi sanepid, inspektor pracy, Powiatowa Straż Pożarna czy inna kontrola, których w każdym zakładzie pełno - czy wtedy uważają, że dyrektor zbiera laury ??? Pracownicy się cieszą, że to nie ich sprawa..."proszę poczekać - zaraz zawołam dyrektora"....uffff! Nie trzeba brać żadnej odpowiedzialności....jak dobrze, że można kogoś zawołać i zniknąć. Dyrektor, jako zarządzający zakładem (w każdej firmie, w tej, w której ja pracuję także)jest osobą zarządzającą jakością pracy. Musi być wszędzie, musi myśleć o wszystkim, musi zadbać o każdy szczegół z każdej strony i musi umieć tak zorganizować pracę pracownikom, aby całą "machina" dobrze funkcjonowała. Tak dobrze funkcjonowała, że nawet, gdy go nie będzie, wszyscy wiedzą co i jak mają robić. To jest zarządzanie!!! Dyrektor-nauczyciel, jak wiemy, nie ma ustawowo tyle godzin pracy z dziećmi, co nauczyciel wychowawca, bo gdyby miał mieć tyle samo, to ciekawe kiedy wykonywałby swoje pozostałe obowiązki...Zrozumiałam z wypowiedzi, że jednym z zarzutów było, że pani dyrektor przyjmowała interesantów w godzinach pracy z dziećmi....ciekawe co powiedzieliby rodzice, gdyby ta sama pani dyrektor "odprawiła ich z kwitkiem" po kilka razy z rzędu tłumacząc, że jest teraz właśnie z dziećmi. Wtedy z kolei mogli by być oburzeni, ba, mogli by iść do prasy, że pani dyrektor ich lekceważy, wyznacza jakieś godziny urzędowania, skoro ZAWSZE powinna być "na zawołanie". To samo tyczy się tych co przychodzą na kontrolę lub np. na zlecenie naprawy w budynku czy tym podobne... Widzę u części osób tu piszących niedostateczną wiedzę na temat zakresu obowiązków dyrektora i w ogóle wiedzy na temat konkretów i pracy w przedszkolu, co niestety wcale nie odwiodło ich od katowskiego wyroku. Jeżeli ktoś mówi, że w każdej plotce jest ziarno prawdy, to wolałabym mu nie życzyć, aby się kiedyś przekonał o tym jak jest to krzywdzące - na własnej skórze. Smutny to obraz ludzi, którzy czyhają niczym hieny na pożarcie drugiego człowieka.....to obraz jak ze sceny kamienowania jawnogrzesznicy (która z resztą była faktycznie winna grzechu) - najlepiej wziąć kamień i rzucić, i dobić...a, że razem z innymi, to mniejsza odpowiedzialność. A potem położyć się spokojnie spać z czystym sumieniem.....Obyś i TY kiedyś po przebudzeniu nie doznał szoku od informacji o TOBIE. Na koniec mojej bardzo długiej wypowiedzi zwrócę się do tych, którzy są chętni i gotowi, aby ukamienować panią dyrektor, i przytoczę za Jezusem: "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 16:20 chciałam zauważyć Droga Pani z boku, że w tych wszystkich wypowiedziach nie tylko obrzuca się wyzwiskami Panią Dyrektor ale również Panie nauczycielki.......atmosferę w przedszkolu tworzą wszyscy... dyrektor, nauczyciele, woźne, kucharki, rodzice i same dzieci...każdy ma zakres swoich obowiązków i musi się z nich wywiązywać...więc nie zapominajmy o tym!!!...a jeśli ktoś decyduje się być dyrektorem to chyba ma świadomość, że zakres obowiązków i odpowiedzialności jest większy (bynajmniej od pozostałych pracowników..)i jest to sprawą oczywistą Droga Pani z boku..nie zapominajmy również ,że oprócz dobrej organizacji placówki dyrektor powinien pamiętać o swoich podwładnych..o tych którzy codziennie przychodzą do pracy..o tych którzy są też ludźmi i mają swoją godność...mają swoje problemy ,zmartwienia, rodziny,itd......jestem, podobnie jak Pani, oburzona formą i zawartością treści tego co tu przeczytałam..na pewno nie powinno się to w taki sposób odbywać..jest to krzywdzace dla OBU STRON...niech wstydzą się wszyscy Ci którzy dorzucili tu parę pikantnych słów pod adresem zainteresowanych w tej sprawie..to zwyczajnie ludzka podłość..a przecież istnieje ,,takie coś'' jak ROZUM..więc moja prośba: niech Ci, którzy go nie mają nie zabierają więcej głosu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:00 Tak, ma Pani rację, atmosferę tworzą wszyscy i wszyscy mają zakres swoich czynności. Tak, zauważyłam, że przy okazji ( i to jest już w ogóle okropne i niezrozumiałe)krytyczne uwagi i obelgi padają na nauczycielki, również na wszystkie nauczycielki przedszkola a nawet niektórzy są skorzy do uogólnień i piszą o wszystkich dyrektorkach, wszystkich przedszkolach i całej oświacie. To już przemilczałam, bo to już jest bez komentarza - tak załamujące! Zgadzam się z Panią, że każdy kto chce na forum zabrać głos powinien najpierw pomyśleć, czy to co chce napisać jest prawdą, czy jest to potrzebne i nie obrazi nikogo. Bo obrażanie drugiego, zasłaniając się pseudonimem, jest bardzo łatwe i "bezpieczne". Przytoczę opowiadanie Kazimierza Wójtowicza „Trzy sita”. „Do Sokratesa przybiegł pewien znajomy i z zadyszką zaczął opowiadać: - Słuchaj, Sokratesie, muszę ci coś powiedzieć... twój przyjaciel... - Poczekaj - przerwał mędrzec - przesiałeś to, co mi chcesz powiedzieć przez trzy sita? - Trzy sita? - zdziwił się "sprawozdawca". - Tak, mi przyjacielu, trzy sita. Pierwsze sito to prawda. Jesteś pewny, że wszystko, co mi chcesz powiedzieć, jest zgodne z prawdą? - No, nie wiem, opowiedział mi to... - Tak, tak, ale z pewnością przesiałeś to przez drugie sito, a jest nim dobro. - Czy to, co chcesz mi opowiedzieć, jest przynajmniej dobre? - Przeciwnie... - To - przerwał filozof - użyjmy jeszcze trzeciego sita i zapytajmy, czy to, co mi chcesz opowiedzieć, jest konieczne? - Konieczne? Chyba nie... - A więc - uśmiechnął się Sokrates - jeżeli to, co mi chcesz opowiedzieć, nie jest ani prawdziwe, ani dobre, ani konieczne, to nie obciążaj tym ani siebie, ani mnie!” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:11 ..bardzo dobry i pouczający przykład Droga Pani z boku!!!...mam nadzieję że przeczytają to wszyscy zainteresowani na tym forum...a co najważniejsze wezmą to do siebie...pomyślą i wyciągną właściwe wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:49 Myślę, że wyciągnięcie wniosków za to co zrobiły jest dla nich już za późno, moje drogi przedmówczynie, skrzywdziły już dyrektorkę i siebie również. Najpierw trzeba się głęboko zastanowić, a potem działać, nikt nie jest ideałem !!!! Jak jest nasza oświata!!! Nauczyciel !!- to WZÓR dla dzieci. Jaki im dajemy przykład, rzucając kłody sobie pod nogi. Nie dziwmy się, że nie możemy sobie z dziećmi poradzić i zakładają nam wreszcie kosze na głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 17:43 no takkk... najlepiej to Pani Dyrektor miała sobie pozwolić by jej na głowę nas..ano... Proponuję posadzić po kolei każdą z tych wielkich dam kóre podkopały Dyrektorce dołek i niech przejmą ster dowodzenia nad przedszkolem obojętnie którym... i niech trafią na takich współpracowników jakimi one same są! i niech poczują na własnej skórze jaka to słodycz z rzadzenia taką placówką. Prawda taka, że tym młodym damusiom w większości nie chce się robić! Widać miały bardzo dużo wolnego czasu i w pracy zamiast zajmować się dziećmi knuły spisek na tę Dyrektorkę. Prawda jest taka, że jak się pracuje gdzieś, gdzie rządzi ktoś, to trzeba go słuchać i wykonywać polecenia czy nam się podoba czy nie. A jak to nie pasuje to trzeba albo siedzieć w domu i nic nie robić albo założyć swoją firmę i samemu sobie rządzić samym sobą. Proste! Ja ani nie znam tej całej Pani Dyrektorki, ani nie prowadzam tam dziecka, ale wkurza mnie podejście młodych dam do pracy, bo takie obserwuje się coraz częściej. A poza tym co to by była za Dyrektorka, gdyby sie jej nikt nie bał!? Podwładni muszą wiedzieć kto rzadzi w danej placówce czy innym miejscu pracy. Wtedy będzie ład i porządek. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamut Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 19:19 Jeśli dobrze zrozumiałem to Dyrektorka została pozbawiona tylko funkcji i dalej pracuje w tym przedszkolu jako opiekunka dziecięca? Opiekunki skarżące się też zostają? Powiem obiektywnie to bardzo trudna sytuacja dla całego tego przedszkola a w szczególności dla nastepczyni Dyrektorki. Nie wyobrażam sobie jak będą wspołpracować ze soba dotychczasowe antagonistki?Dla czystości sytuacji powinny być przeniesione do innych , różnych przedszkoli żeby nie miały wpływu na destabilizację pracy z dziećmi i prawidłowego funkcjonowania tej placówki.Pewnie zawsze można sie pokusić o całkowite zwolnienie jeśli ciężar gatunkowy przewinień jest wielki ale w takim przypadku pozostawienie chociażby jednej ze stron konfliktu na miejscu jest ryzykowne. Każdy a szczególnie na starcie chciałby zastać unormowaną atmosferę w pracy , gdzie przychodzi pracować . To by było na tyle nie przesądzam o winie jakiejkolwiek strony .Od tego jest Kuratorium Oświaty , Wydział Oświaty i Sąd Pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:42 wydaje mi się,że słynna pani Malczuk miech sobie odpocznie a dziewczyny do pracy jesteście młode....i zakończmy ten temat raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klich Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.centertel.pl 23.03.09, 22:04 Tak niech sobie w końcu odpocznie, w końcu z dziećmi. Pewnie o tym marzyła pół swojego życia :) Bedzie mogła sie spelnic w roli pedagoga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.cust.tele2.pl 23.03.09, 22:34 Rodzice nie dajmy sie zwariować młodym nauczycielkom. Powinny zostać przeniesione. Co one sobie myślą. A teraz to na dzieciach się odgywają. Widziałam jak pani Ewa szarpała i krzyczała na dzieci. Ona nie ma wcale podejścia do dzieci, a pracuje w przedszkolu. To ona zaczęła ten cały spisek. Ludzie zróbmy cokolwiek by je przenieść. Chyba zacznę chodzić z aparatem i będę robiła zdjęcia oraz nagrywała to co te młode robią. Może w końcu pan Fura się zainteresuje, że to nie dyrektorka psuła atmosferę tylko te młode osoby. Dziewczyny uważajcie, bo prawda jest zawsze sprawiedliwa i wyjdzie na jaw wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:36 DRODZY RODZICE A MACIE WY W TYM PRZEDSZKOLU RADĘ RODZICÓW? A JEŚLI TAK TO CO ROBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:50 Co Wam daje takie publiczne atakowanie ludzi? Polowa z Was wcale ich nie zna. Druga polowa, ukrywa sie pod psudonimem. Jesli macie jakis zal do kogos, to nie lepiej isc i z tym kims porozmawiac? A moze brak odwagi by spojrzec w oczy? Sami robicie afere, a zarzucacie tworzenie jej komus innemu!!! Widac latwiej skrytykowac postepowanie innych niz swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:58 Ps Droga "Mamo" Skoro widzialas jak Pani Ewa szarpie dziecko, dlaczego nie interweniowalas? Dlaczego nie powstrzymalas??? Co z Ciebie za matka i co z Ciebie za czlowiek??? A moze Pani Ewa wcale zadnego dziecka nie szarpala??? Jesli prawda jest to co zarzucasz Pani Ewie, jestes tak samo winna, bo nie pomoglas dziecku (albo zwykla klamczucha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 00:09 Jestem mama jednego z dziceka które uczęszcza do Przedszkola nr 9 i chciałabym powiedzieć, że jedna z pań aferzystek zostawia dzieci same na dłuższy czas bez opieki na sali. Spotkałam się również z sytuacja kiedy przyprowadziłam dziecko do przedszkola a na sali były same dzieci bez pani (zmianę ranna miała pani E.)czekałam 10 min. na pania i się nie doczekałam, więc pytanie gdzie była kiedy powinna być z dziećmi ( może znowu afery szukała). Wspomnę również o nie sprawdzaniu przez jedna z pań aferzystek, kto może odebrać dziecko a komu nie wolno odebrać! Bo do takich sytuacji też doszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luluś Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 07:23 Czytając wszystkie zarzuty skierowane do przedszkola nr 9 na p.Dyrektor są tam jakieś ,a Wy nie znając sprawy rozpisujecie sie na forum.Moim zdaniem w przedzkolu powinnypracować panie przedszkolanki tak jak było bardzo dawno i to musząbyć panie ,które bardzo kochają dzieci!!!Majądużo MILOSCI do dzieci,wiadomo dzieci sa rózne ,ale dobrym słowem można zajść bardzo daleko ,dzieci lubią być kochane przez rodzicow jak przez panie przedszkolanki ,przeciez to ich drugi DOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.03.09, 08:23 Ja wiem jedno napewno ciesze sie ze moje dzieci nie chodza tam do przedszkola bo po tym co widzialam co wyprawia jedna z przedszkolanek pani M.Ł.wieczorami na kregelni to brak słów a rano pewnie idzie do pracy jeszcze na procentach ,biedne te dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 08:47 Jedno jest pewne droga "Mamo", Pani M. Ł. wchodzi do kregielni trzezwa i wychodzi tez trzezwa. Spytajcie sie pracownikow kregielni czy kiedykolwiek sprzedali Pani Ł. cos wysokoprocentowego. Mysle, ze sobie na niej nie zarobili jak dotad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 09:48 Kurcze , a nawet jeśli by wypiła to co? Wy szyscy z pewnością pijecie alkochol w domach i to w obecności dzieci(nieważne czy to jest jedno piwo, drink czy cała flaszeczka)- dzieci to widzą i czy powinny w takiej sytuacji zadzwonić na policję ze skargą- ciekawe jakie były by konsekwencje? Ja też jestem matką dziecka które uczęszcza do tego przedszkola i narazie wstrzymuję się od jakichkolwiek obelg -to sprawa kutatorium. choć faktycznie mogę powiedzieć że kiedyś było lepiej, ale w mojej grupie żaczków nic złego się nie dzieje a Panie są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: 77.245.242.* 24.03.09, 11:27 Tylko że jako nauczycielka (p.Monika) to nie powinna pić w tygodniu tylu piw. Rano idzie do naszych dzieci i to z kacem. Jeszcze do tego pije ze swoja troche chora kuzynka, która sie leczyła w szpitalu psych. Słyszałem wielokrotnie co one mówią, bo nawet siedziałem z nimi przy stoliku. Nie chciałbym aby ona uczyła moje dzieci. Nigdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:43 To dziwne co mowisz Tomku, bo ja tez siedzialem z nia przy stoliku (i to nie raz). Monika nie pije alkocholu. Jest po ciezkiej chorobie i po kilku operacjach.Pic jej nie wolno, a ona tego zakazu przestrzega. Konsekwecje tej choroby ponosi do dzis. Bierze leki zapobiegajace nawrotom choroby. Nigdy nie widzialem by pila alkohol. Zastanow sie co za bzdury pleciesz, zanim znowu cos glupiego napiszesz!!! Ale rozumiem, ze przyjaciele Pani DYREKTOR lub tez ona sama mscic sie nie przestana na niewinnych ludziach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:02 Od Pani Moniki z całą pewnością powinniście się odczepić, co rano powieżam jej swoje dziecko i jestem spokojna o niego.To jedna z lepszych w tym młodym gronie- jeśli to chodzi o Monikę z grupy żaczków bo innej nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:57 To przecież było oczywiste, że pani dyrektor i jej zwolennicy będą "odbijać piłeczkę". Teraz już nie mają co robić to wymyslają jakieś niestworzone historie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.03.09, 08:00 zamknąć ten temat, niech zniknie z tego forum, bo to jest zwykłe k.... co tu się dzieje..biedni ludzie nie mają co robić w domach to piszą bzdety. do garów kobiety , do dzieci zająć się nimi albo wciągnąć swojego faceta do łóżka, a nie siedzieć po dwie godz przed kompem i marnować swój czas na nic. żegnam i mam w d.. ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.03.09, 08:58 tomku,co to za kuzynka pani ł. o ktorej piszesz? to prawda,sam nieraz widziałem że ona (pani M.Ł.) z nieodpowiednim towarzystwem się trzyma... brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:10 Andrew a kogo masz na mysli: Jej mame ( zktora chodzi do kregielni), niby chora kuzynke, jej partnera czy moze przyjaciolke lub moze naszego najlepszego zawodnika koszykowki??? Bo to jest towarzystwo Pani Moniki... Pozatym. Czy ona z tym towarzystwem do przedszkola chodzi? Bo nie rozumiem zarzutu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 10:54 Nie martwcie się. Czas świecia dobierze się im do tyłków. Poleca wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 21:28 z Tobą na czele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:23 jednego nie rozumiem...wielu ludzi traci codziennie pracę...dotyka to rodziny, które mają na wychowaniu dzieci.. i ludzie starają się wybrnąć z trudnej sytuacji... a Pani Malczuk została tylko zdjęta ze stanowiska dyrektora..nadal pracuje i będzie...więc po co tyle nienawisci, zawiści, spekulacji...itp...popełniła błąd i w konsekwencji straciła posadę dyrektora..to bardzo trudne przejść ze stanowiska wyższego na niższe..niewielu potrafi to uczynić z godnością i honorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:11 no tak... wszyscy wiedza lepiej od poszkodowanych... jakimi zostały pracownice przedszkola nr 9... a co do pani MŁ to o co wamw szystkim chodzi... nie znam pożadniejszej osoby od niej..moje dzieci o każdej porze dnia i nocy zostawiłabym u niej pod opieką...Jest bardzo odpowiedzialna ..a co do alkoholu to nigdy jej nie widziałam pijanej.. a w kręgielni zachowuje sie przyzwoicie. To juz jej nie można spotkać sie z przyjaciólmi i pogdać a nawet pośpiewać. ZASTANÓWCIE SIE CO PISZECIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.03.09, 21:59 Czytam,czytam ,czytam...wieje tu głupotą i zaangażowaniem prostaków.Ludzie zastanówcie się!Panie z miasta prowadzące dzieci do przedszkola nr 9,nie mają sie czym zajmować tylko piszą na forum głupoty...do pracy babsztyle.Same by chciały posiedzieć w kręgielni,ale trudno muszą usypiać dzieci!Przykre.Ludzie ,lubicie nienawiść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Monia Re: Afera w przedszkolu nr.9 IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.03.09, 13:46 szczęściem jest mieć dzieci i usypiać je wieczorami. a siedzenie codziennie na kregelni TO JEST DOPIERO PRZYKRE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA do Monia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 16:34 A kto siedzi codziennie na kregielni???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda nikt nie mówił ze w życiu bedzie łatwo IP: *.centertel.pl 29.03.09, 22:05 Pani Malczuk to naprawde bardzo miła osoba,zawsze chciała dobra dla innych ludzi,dlatego nie potrafie tego zrozumiec do czego te dziewczyny dąża,chyba im chodzi tylko i wyłącznie o krzesełko nie mogą sie pogodzić z rzeczywistością ze sa tylko pionkami.Ja osobiście też mam ciężko w pracy,ponieważ pracuje tam bardzo dużo ludzi i wszyscy mamy różne charaktery ,ale nikt nie robi tyle chałasu,wszystkim zależy na tej pracy i jakoś dajemy rade,a was to kapletnie nie rozumiem najpierw nauczcie się zyć z ludzmi,to może wkońcu wyjdziecie na ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lqt Re: nikt nie mówił ze w życiu bedzie łatwo IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 23:51 Na początek polecam dobry słownik ortograficzny. Dajcie sobie już spokój z tym tematem. Pani Dyrektor swoje za pazurami ma, a teraz jak już tu pisano, robi się z niej wielką pokrzywdzoną. Najbardziej mnie dziwi wypowiedz w gazecie o odprawach które Pani Dyr. może otrzymać. Chyba już dość obciągnęła sie przez te liczne nadgodziny do których nie dopuszczał innych nauczycielek itp. U nas w Polsce z tymi odprawami na rożnych stanowiskach to już tak jest. Te "Młode Panie" może też mają trochę winy. Pani dyrektor popełniła błąd, to się niestety u nas ludzi zdarza. Nie można jej do końca skreślać, poniosła już kare. Dobrze, że ta sprawa sie ujawniła, bo całe środowisko dyrektorów przedszkoli ma nauczkę. Już od dawna nosiły głowy wysoko w chmurach. Pani Dyr niech się "kuruje" na tym chorobowym i przemyśli tą całą sprawę i wyjdzie z tego z godnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nikt nie mówił ze w życiu bedzie łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:45 Polecasz słownik a nie potrawisz odmieniać. Więc nie zwracaj innym uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś