Dodaj do ulubionych

Letnie Praktyki Badawcze PAN

01.03.13, 23:54
Hej Wszystkim!!

Szukam ludzi, którzy brali udział w praktykach w Polskiej Akademii Nauk - Letnie Praktyki Badawcze, czy jakoś tak. Szukam ciekawego zajęcia na wakacje i zastanawiam się czy nie spróbować u nich? Podobno zaczynają rekrutację. Tutaj znalazłem info o nich : www.praktyki.ibspan.waw.pl/?w=1&q=node/35
Obserwuj wątek
    • mentalista.01 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 05.03.13, 23:47
      Brałam udział w Letnich Praktykach Badawczych i uważam, że są godne polecenia, chociaż niektórzy narzekali, bo trzeba tam było dużo robić. Na pewno nie będziesz się nudzić, a poza tym spotkasz mnóstwo ciekawych ludzi ze wszystkich stron Polski:)
      Tak więc spokojnie możesz wysłać zgłoszenie.
      • marcin.bulkowski Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 06.03.13, 01:48
        Ok. dzięki. Mam jeszcze kilka pytań. Do kiedy można wysyłać zgłoszenia, i jak takie zgłoszenie powinno wyglądać? Kto tak właściwie może aplikować?
        • szklana_miska Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 15.03.13, 16:38
          W zasadzie wszystkie informacje można znaleźć tutaj, także o przykładowych projektach. Generalnie warto. Zachęcani są przede wszystkim studenci kierunków ekonomicznych i technicznych, ale każdy ambitny student z otwartym umysłem znajdzie tam swoje miejsce :) Przynajmniej rok temu się udawało:D
          • marcin.bulkowski Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 16.03.13, 13:23
            Dziękuję bardzo za pomoc! Strona internetowa rozwiała wszystkie moje wątpliwości!! :)
      • ula402 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 04.04.13, 11:15
        Zastanawia mnie kwestia tego, że niektórzy narzekali, że coś muszą robić ??? czy na prawdę było tego tak dużo czy po prostu liczyli na to, że na praktykach nic się nie robi, tylko się je zalicza?
        • aga_math Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 23.04.13, 12:38
          Jeśli ktoś traktuje praktyki wyłącznie jako przykry obowiązek, to nie ma co się dziwić narzekaniom. Jeśli natomiast poważnie myśli się o swoim starcie na rynku pracy, to LPB są zdecydowanie miejscem godnym polecenia. By coś osiągnąć, trzeba się zaangażować i tego właśnie wymagają praktyki.

Czy dużo pracy? Sporo, ale przy tym człowiek uczy się organizacji czasu i zdobywa bardzo różnorodne doświadczenia.
    • biebrza13 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 07.04.13, 14:01
      Brałam udział w tych praktykach. Bardzo polecam! Dużo można się nauczyć, przede wszytskim mobilizacji i pracy.
      • marcin.bulkowski Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 13.04.13, 15:57
        Brzmi interesująco! Ja już wysłałem swoją aplikację, polecam innym (niezdecydowanym)!
    • marcin.bulkowski Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 15.05.13, 00:45
      Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział! :)
      • aga_math Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.05.13, 20:32
        Termin nadsyłania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze upływa 12 czerwca 2013 r.

Zatem naprawdę warto pospieszyć się z kompletowaniem dokumentów.
    • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 19.03.14, 21:52
      W tym roku również można przyczynić się do rozwiązania różnych problemów firm i instytucji. Pierwszy termin składania zgłoszeń mija 31.03.2014 roku. Zapraszam
    • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 24.02.15, 18:29
      Właśnie rozpoczęła się rekrutacja na kolejną edycję Letnich Praktyk Badawczych w PAN. Zainteresowanych zapraszam na stronę: www.praktyki.ibspan.waw.pl/
      • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 25.03.15, 20:58
        a do kiedy trzeba się zdecydować?
        • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 25.03.15, 23:00
          Do 31.03.2015 roku trzeba złożyć wymagane dokumenty czyli CV, list motywacyjny oraz rekomendację od pracownika naukowego/pracodawcy wysyłając je na adres praktyki@ibspan.waw.pl
          • karolinak118 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 26.03.15, 17:09
            a kiedy będą wyniki?
            • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.03.15, 10:22
              Pewnie niedługo potem.

Warto się jednak pospieszyć - pula miejsc może się niedługo wyczerpać.
              • karolinak118 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.03.15, 15:04
                właśnie wysłałam i teraz czeka mnie nerwowe oczekiwanie... ale jestem dobrej myśli :)
                • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.03.15, 15:18
                  Trzymam za Ciebie kciuki ;)
                  • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 21.04.15, 19:17
                    Dla tych, którzy chcieliby się jeszcze zgłosić, to informuje że rekrutacja trwa do 30.04.2015 roku.
                    • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.04.15, 10:28
                      O! To już tylko 4 dni...
                      • karolinak118 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.04.15, 20:25
                        raczej 3. 30-27=3, czaisz?
                        • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 27.04.15, 20:27
                          Ale rano był jeszcze dzień dzisiejszy...
                      • kufajka3 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 09.06.15, 23:24
                        Czy na tegoroczną edycję można się zgłaszać w tym tygodniu? Z tego co jest w sieci wynika, że tak, ma ktoś jakieś konkrety? Szkoda by było takie fajne praktyki odpuścić, denerwuję się, że mnie już nie przyjmą.
                        • bezpardonowy20 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 09.06.15, 23:31
                          Widziałem w necie, że jeszcze się da. Pojedźmy razem!
                          • kufajka3 Re: Letnie Praktyki Badawcze PAN 17.06.15, 17:00
                            Ha, zgłoszenia jeszcze są przyjmowane w tym roku, właśnie czekam na odpowiedź :) Śpieszcie się, jeszcze można się zgłosić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka