Dodaj do ulubionych

co dalej po UW? jaka praca i gdzie?

02.09.05, 14:21
wypowiedzcie się na temat: co zamierzacie robić po ukończeniu studiów na UW?
jakie są wasze nadzieje na znalezienie pracy? w Polsce czy za granicą? które
zawody są najlepiej płatne, której najgorzej? kim tak naprawdę warto zostać?
pozostawiam wam pole do popisu :)
p.s. trzeba rozruszać to forum ;)
Obserwuj wątek
    • in_di_ra Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 03.09.05, 10:24
      Nadzieje sa ogromne.
      Po skonczeniu chce isc do pracy, w miare mozliwosci odpowiadającej mojemu
      wykształceniu, jak nie w Polsce to w Czechach, albo jeszcze gdzie indziej.
      Naprawde warto zostac tym, kim chce sie zostac i nikim innym.
      • hajdy Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 15:11
        Sama rowniez nie udzielilas w sumie konkretnej odpowiedzi:)....Taka mala uwaga:P
    • hajdy Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 03.09.05, 19:58
      nie wiem,..,.czy zakres zagadnienia nie jest podany zbyt rozwlekle...pewne uprecyzyjnienie tematu mogloby dobre wplynac na ogol dyskusji:)....bo tu mozna pisac praktycznie o wszystkim:)
      • in_di_ra Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 13:21
        Owszem, ale wiesz. oprócz wygłaszania uwag mogłbys tez odpowiedziec na pytanie w
        temacie :]
        • ludziki Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 14:11
          Wiesz ciężko jest odpowiedzieć na takie pytanie... Moim zdaniem to właściwie
          niemożliwie, bo wszystko zależy od ukończonego kierunku: ciężko jest porównywać
          perspektywy pracy kogoś po ekonomii czy infie. z absolwentem np. archeologii,
          czy hist. sztuki. Dlatego ja też niestety nie udzielę odp. na tak postawione
          pytanie.

Pzdr.
          L
          • in_di_ra Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 14:45
            Nikt cie nie zmusza.
            Kierunek kierunkiem, ale zeby znalezc prace trzeba miec zwyczajne szczescie i
            byc przebojowym.Absolutnie po kazdym kierunku da sie znalezc prace, pewnie ze
            niektórym jest trudniej.A absolwentów ekonomii jest coraz wiecej i rynek sie juz
            nasycił.
            A i jeszcze, jesli ktos od razu szuka posady na najwyzszym stanowisku, to
            sorry.Trzeba przejsc cała droge awansu zawodowego.
            • ludziki Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 14:54
              Chodziło mi tylko o to, że niepotrzebnie masz pretensje do kogoś kto nie umie
              odpowiedzieć na tak postawione pytanie i ogranicza się do lużnych dywagacji.

Pzdr
              L
              • hajdy Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 15:11
                Dokladnie o to mi chodzilo...pytanie moglo byc postawione: Perspektywa znalezienia pracy na polskim rynku z papierkiem dobrej uczelni....Mozna pisac i pisac...:)
                • in_di_ra Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 15:16
                  Ale jest postawione inaczej.
                  A nie łatwiej bedzie, zamiast jałowych dyskusji, po prostu inaczej sformułowac
                  odpowiedz?
                  Do nikogo nie mam pretensji, moze tylko do postów nie na temat :]
                  • ludziki Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 15:54
                    Nasze posty nie do końca są nie na temat. Po prostu zawierają sugestię, że
                    należałoby sprecyzować pytanie. Teraz możemy napisać tylko tyle, że dyplom UW z
                    reguły jest lepiej widziany, a prace można znaleźć praktycznie w każdej branży
                    (nie zawsze związaną z wykształceniem) i zależy to od: szczęścia, przebojowości,
                    znajomości, doświadczenia... itd. itp. Czyli rzeczy ogólnie wiadome i bez
                    konsultacji na forum.

Pzdr
                    L
                  • hajdy Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 04.09.05, 20:32
                    dziewczyno.....pytanie jest postawione dokladnie w sposob streszczony przeze mnie...wyrazilem je tylko innymi slowami..reszta dokladnie jak kolega ponizej.
                    • inezka86 Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 05.09.05, 09:36
                      przyznaję, że może niezbyt dokładnie sprecyzowałam pytanko :) i nie chodzi mi tu o konkretny zawód, kierunek... własciwie chodziło mi o renomę uczelni... jaka jest według was najlepsza uczelnia w Polsce? bo z rankingu perspektyw podobno UW? czy myślicie, że ważniejszy jest papierek renomowanej uczelni, czy też znajomości? tak, tak - temat rzeka :) pozdrawiam!
                      • merriveen Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 05.09.05, 22:46
                        Pewnie też się nie da powiedzieć, która uczelnia najlepsza - ja statystyk nie
                        lubię i tych rankingów w gazetach. Pewnie każdy kierunek jest gdzieś tam
                        najlepszy, przykładowo - mówię tylko teoretycznie, bo nie wiem jak jest naprawdę
                        - polonistyka najlepsza na UJ, a anglistyka na UW. Widzisz z moim kierunkiem
                        jest tak, że są konkretne specjalizacje, które są najlepiej prowadzone w danym
                        mieście. Przynajmniej tak słyszałam.
                        Ja bym nawet wolała nie stwierdzać, że polonistyka na UJ najlepsza itd - trzeba
                        by się przyjrzeć wszystkim wykładowcom, sposobie prowadzenia wykładu/ćwiczeń
                        itede i pewnie by wyszło, że przykładowo (znowu) na UW - jakaś epoka lepiej
                        prowadzona, a na UWr inna znowu lepiej. Nie lubię takiego generalizowania, że UW
                        cała uczelnia najlepsza. Jak patrzyłam na te rankingi to oni tylko główne
                        kierunki typu zarządzanie, psychologia, socjologia - a co z mniejszymi? :)
                        Pewnie głupoty piszę, ale zawsze mam takie odczucia. Ja rankingu swojego jeszcze
                        nie widziałam hehehe.
                        I nie wiem czy papierek renomowanej uczelni pomaga jeśli w głowie pusto -
                        pracodawca szybko się pozna na osobniku.
                        A co do znajomości się nie wypowiem bo zdania nie mam.
                        • gacus2 Re: co dalej po UW? jaka praca i gdzie? 08.09.05, 12:37
                          skończyłem najpierw studia europejskie na UW (licencjat) I TERAZ administrację
                          na WPiA.
                          Ale jako, ze kierunki te interesowały mnie mniej niż praca zawodowa (która
                          wykonuję juz 5 lat) toteż pracowałem, pracuję i będe pracował na kolei...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka