Dodaj do ulubionych

Z czego Brodnica slynie w Polsce?

10.08.01, 00:26
Jestem ciekawa waszych opini na ten temat:)
Obserwuj wątek
    • Gość: juras Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 10.10.70.* 12.08.01, 17:14
      Brodnica to baza wypadowa na Mazury.
      • Gość: calisia Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 15.01.04, 15:14
        a Blanc - M.Blanc - czy jego wyczyny nic ?? Co roku w sylwka - co rocznice
        ślub sie chłop myje.
      • Gość: calisia Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 15.01.04, 15:15
        a Blanc - M.Blanc - czy jego wyczyny nic ?? Co roku w sylwka - co rocznice
        ślubu sie chłop myje.
    • Gość: an. Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 19:21
      O ile dobrze pamiętam, to jeszcze z trójkątnego rynku.
      I mają też taką fajną knajpkę, w której można fajkę wodną zapalić:)))
    • krzysyoo Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 29.08.01, 17:18
      I tutaj Weronika dotarła...
      • .sonia. Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 30.08.01, 21:07
        pewnie nie tylko tutaj, ona jest wszędzie...:)))
        • Gość: Luc Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.montreal111.dialup.canada.psi.net 23.11.01, 03:16
          A mnie sie wydaje, ze Brodnica slynie z tego, ze lezy blisko Wabrzezna. Wabrzezno to
          urocze miasteczko !!! nie tylko dlatego ze ja sie tam urodzilem :))
    • Gość: Luc do Weroniki IP: *.montreal114.dialup.canada.psi.net 08.12.01, 06:56
      Weronika, widze cie czesto na torunskim forum; jestes wlasciwie z Brodnicy ??
      • Gość: Jazzy Re: do Weroniki IP: *.gazeta.pl 09.01.02, 19:48
        Pamiętam Brodnicę sprzed 15 lat - koncerty na zamku ..Dabb..raczej dobre
        wspomienia
        • Gość: PsuBrat Re:wspomnienia z Brodnicy IP: 10.129.136.* 16.01.02, 21:49
          Miałem kiedyś (jakies 10 lat temu) piękną, jasnowłosą dziewczynę z Brodnicy.
          Poznalismy się na wakacjach podczas Campingu Muzycznego. CM w Brodnicy wówczas
          był mekką miłośników bluesa. Ach co to były za wakacje... Przyjeżdżałem jeszcze
          kilkakrotnie do Brodnicy i do Torunia (tam moja luba studiowała). Niestety
          związek nie wytrzymał próby odległości :((.
          Zawsze jednak wspominam Brodnicę z ogroooomnym sentymentem.

Pozdrawiam Brodniczan.

PS. Uaktywnijcie sie trochę! Mój post jest pierwszy od
          tygodnia!!!
          • Gość: allex Re:wspomnienia z Brodnicy IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 01:01
            Byłem kiedyś nad takim pięknym jeziorkiem - Zbiczno czy coś takiego.
            Dawno temu też na koncertach. Zamek, brama, ciekawy rynek.....
            Pozdrawiam z Lublina
            allex
        • ga Re: do Weroniki 08.04.02, 16:47
          Kurcze, też byłam na koncertach w Brodnicy ale jakoś tak później, bo 15 lat
          temu byłam piszczącą czternastką. Chyba w liceum - może z 12 lat temu. Też
          super wspomnienia.I koncerty i pifko - no i chyba można było się najeść w
          jakimś kościele - ale tak coś mętnie pamiętam. Pozdro!
    • Gość: trawa Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 19:38
      z pizzy na numerki!!!
      • Gość: MISIA Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.03, 18:09
        Myślę ,że z wieży zamkowej i okolicznych jezior
        • Gość: Joziok Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 24.83.56.* 26.03.03, 20:48
          A ja myslol,ze jak beda przejezdzol przez Brodnice zobacza dziewczyny co maja
          WIELKIE CYCE.A tu nic?-Joziok-Poszukom gdzie indziej.
          • Gość: Cycasta Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 24.83.56.* 22.04.03, 22:47
            Oj maja tu wielkie CYCE,maja-Cycasta Manka-
            • Gość: IZA Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 24.83.56.* 28.04.03, 18:52
              Przyjedz w odwiedziny to Ci WYWALE CYCORY na stol-IZA-
              • Gość: jaandi Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 81.15.228.* 08.06.03, 23:55
                Z niczego!Co najwyzej z zolnierzy, co to pod irak pojechali. Napewni nikt nie
                wie o brodnicy jako bazie wypadowej na mazury ani o trójkątnym rynku. Jedyne co
                może świtać to Ziemia Michałowska, tym powinnismy sie legitymować - to znają
                chociaż ci, co się historii uczą:-)
    • maatti Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 25.05.03, 18:13
      Z pieszej pielgrzymki do Częstochowy w dniach 3 - 13 sierpnia, ewenementem jest
      że przyjeżdzaja na nią młodzi ludzie z całej Polski od Helu aż po Przemyśl,
      wiem bo sam byłem trzy razy
      Pozdrawiam
      Matti
      • calmi Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 26.05.03, 21:22
        maatti napisał:

> Z pieszej pielgrzymki do Częstochowy w dniach 3 - 13 sierpnia, ewenementem
        jest
        >
        > że przyjeżdzaja na nią młodzi ludzie z całej Polski od Helu aż po Przemyśl,
        > wiem bo sam byłem trzy razy
        > Pozdrawiam
        > Matti

To dobrze Maatti ,że jesteś taki pobożny ale co to ma do tematu : " Z czego
        Brodnica słynie w Polsce " ????
        Tak tylko pytam ?
        calmi
        • Gość: Bezrobotny Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 24.83.56.* 05.06.03, 00:52
          Z czego-Z BEZROBOCIA-
        • maatti Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 07.06.03, 00:46
          calmi napisał:

> maatti napisał:
          >
          > > Z pieszej pielgrzymki do Częstochowy w dniach 3 - 13 sierpnia, ewenementem
          >
          > jest
          > >
          > > że przyjeżdzaja na nią młodzi ludzie z całej Polski od Helu aż po Przemyśl
          > ,
          > > wiem bo sam byłem trzy razy
          > > Pozdrawiam
          > > Matti
          >
          > To dobrze Maatti ,że jesteś taki pobożny ale co to ma do tematu : " Z czego
          > Brodnica słynie w Polsce " ????
          > Tak tylko pytam ?
          > calmi

Jasne pytanie, jasna odpowiedz, nie wiem czego nie rozumiesz....
    • Gość: Piotrek Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 81.15.228.* 09.06.03, 23:48
      Nie wiem, czy w Polsce, ale wiem, że w regionie słynie z Gazety Pomorskiej i
      swietnego składu reporterskiego. Co prawda jestem brodniczaninem, ale od
      jakiegos czasu mieszkam w Bydgoszczy, a własciwie pod bydgoszczą. Słyszy sie tu
      o klubie młodych reporterów, ale niestety, u nas nikt nie chce takiego
      utworzyć. Ten wasz kierownik to łebski facet. Mojego taty brat, który jest z
      Torunia, pamięta jak na łamach Gazety kółko poezji. W ogóle fajnie macie/mamy z
      tymi gazetami - tyle na takie male miasteczkop. Ruszcie jeszcze z forum, bo tu
      bida!!
    • Gość: Dziadek Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 19:39
      Brodnica słynie nie tylko w Polsce :). pod koniec lat 80tych, gdy w Brodniy
      były jeszcze lata rockowe, które urządzał klub PIANO, była relacja podajrze w
      NBC, które chciało pokazać ze nawet w takim komunistycznym kraju młodzież jest
      wolna i może bawić się zgodnie ze swoimi potrzebami.
      Koncerty i zloty urządzane przez Piano, to także do niedawna wielkie
      wspomnienie , zapewne niejednego młodego człowieka z całej Polski. Uważam, że
      miasto z powrotem powinno zadbać o taką rozrywkę dla ludzi...
      Teraz w mieście jest cicho, stoi scena na rynku, na której dzieją się rzeczy,
      których wole nie komentować. Zalatuje szmirą i tandentą. Dlaczego władze
      miasta nie pomyślą o uatrakcyjnieniu Jego walorów, o dodaniu czegoś co
      przyciągnie turystów.. Przecież Brodnica jest położona w tak pięknym i
      uroczym, zasobnym w naturalne możliwości kształtowania turystyki.....
      • Gość: jaandi Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 81.15.228.* 14.06.03, 19:54
        Gość portalu: Dziadek napisał(a):

> Brodnica słynie nie tylko w Polsce :). pod koniec lat 80tych, gdy w Brodniy
        > były jeszcze lata rockowe, które urządzał klub PIANO, była relacja podajrze w
        > NBC, które chciało pokazać ze nawet w takim komunistycznym kraju młodzież
        jest
        > wolna i może bawić się zgodnie ze swoimi potrzebami.
        > Koncerty i zloty urządzane przez Piano, to także do niedawna wielkie
        > wspomnienie , zapewne niejednego młodego człowieka z całej Polski. Uważam, że
        > miasto z powrotem powinno zadbać o taką rozrywkę dla ludzi...
        > Teraz w mieście jest cicho, stoi scena na rynku, na której dzieją się rzeczy,
        > których wole nie komentować. Zalatuje szmirą i tandentą. Dlaczego władze
        > miasta nie pomyślą o uatrakcyjnieniu Jego walorów, o dodaniu czegoś co
        > przyciągnie turystów.. Przecież Brodnica jest położona w tak pięknym i
        > uroczym, zasobnym w naturalne możliwości kształtowania turystyki.....

Co do pierwszej części, to z pewnością miło to słyszeć,bo nie wiedziałem o tym.
        Nie jestem zbytnim fanem jakiejkolwiek muzyki, ale promocja by się przydała, to
        fakt, z resztą co do tych koncertów z ostatnich lat, to też cię popieram w stu
        procentach.
        Co do drugiej części, to też fakt, trzeba cos zrobić, by ściąhgnąć turystów.
        Może jednak byś podsunął jakiś pomyć "CO". Bo o tym, że "COŚ" trzeba zrobić wie
        każdy. Z gró dzięx:-)
        • Gość: Dziadek Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 21:32
          Właśnie, z pomysłami jest już jak zwykle gorzej , hehe.
          Na początek przydałby się kapitalny remont stanicy
          wodnej oraz rozreklamowanie jej jako naprawdę dobrej bazy wypadowej
          (czyt. spływy itp). Dostarczenie nowego sprzętu w postaci kajaków, żagli.
          Możliwość założenia "Małej Szkoły pod Żaglami", by można
          było robic patenty (chyba było już cos takiego, ale to raczej harcerstwo
          organizowało, nie jestem pewien).
          Rozbudowanie ośrodka wypoczynkowego nad Niskim Brodnem,
          myślę, żeby było dobrym pomysłem..
          zagospodarowanie "dzikich plaż" ,i nieużytków także nad tym jeziorkiem.
          wyczyszczenie ich tak aby stały się chętnie odwiedzanym wieczorem miejscem
          do posiedzenia.. taka "knajpka na świeżym powietrzu", co Ty na to?
          Nie wiem, które z tych pomysłów to tylko moje fantazje, a które można
          realizować, ale uważam, że warto by spojrzeć własnie w Tym kierunku..
          Oczywiście, totalny remont PTTK Bachotek :). Szczególnie remontu wew.
          potrzebuje Słynny "Budynek z Szaletami :)"...
          Może ma ktoś jakieś inne pomysły?
          • Gość: jaandi Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 81.15.228.* 20.06.03, 22:45
            Wow!!Cieszę się, że nie tylko ja fantazjuję o rozwoju brodnicy:)
            A tak poważnie, to dziadq uważam twoje pomysły za trafione. Mimo to Brodnica
            powinna traktować turystykę drugoplanowo. Z tego niestety się wszyscy nie
            utrzymamy. Przydałoby się troszkę inwestycji gospodarczych, żeby się praca
            znalazła. Uważam też, że nie powinnismy rozwoju gospodarczego budować na firmie
            samin... (druk, ex itp.), a przynajmniej nie tylko na tej jednej firmie. Co
            będzie jak padnie?? Wacek mógłby rozejrzeć się za następnymi inwestorami,
            niekoniecznie w niemczech. W poprzedniej kadencji pokazał, że potrafi. A
            teraz...?? Klapa!!Przynajmniej nie słyszałem nic ciekawego. Nie twierdzę, że
            inwestorzy leża na ulicy, ale w końcu tego sie wymaga od burmistrza - by troche
            poszukał, poszperał... . Może warto było by usańczyqff ściągnąć, teraz u nich
            moda na polskę, hehe.
            Co do bardziej realnych pomysłów to powiat też powinien się w to ostro
            zaangażować. Początkiem mogłoby być ściągnięcie szynobusu. Gdybyśmy tak byli
            pierwsi... to ściągnęło by turystów. Poza tym połączenie z iławą... następny
            plusik. Ale tak marzyć sobie możemy. Obawiam się, że poza derlikiem w naszych
            radach samorządowych zasiadają przedstawiciele jeszcze mocno się
            trzymającego "homo sovieticus" - ludzi niezdolnych do inicjatywy, a tylko do
            podoążania za wskazanym kierunkiem (... i do niszczenia:( )Oki, na dziś to
            tyle, jak jeszcze wymarzę jakieś konkrety, to napiszę.
            PS, a niedługo będę miał na to czas, wkrótce będzie po sesji:-)
            • Gość: Dziadek Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 23:10
              Dziadek też ma teraz sesję.. więc pogadamy po :)..
              Interesuje mnie Twój pomysł szynobusu.. jak dokładniej to widzisz,
              cel tego szynobusu?
              połączenie z Iławą.. świetny ponmysł..
              zgadzam się z Tobą w sprawie Saminu:) to nie może być siła napędowa gospodarki
              gminnej :) ...

narazie tyle (wiem , że nie wiele)

pozdro,
              • maatti Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 02.08.03, 13:14
                Już jutro o 6:00 wyrusza po raz kolejny piesza
                pielgrzymka na Jasną Górę, wspaniały klimat, wspaniali
                ludzie, polecam idealny sposób na oderwanie się od
                ponurej rzeczywistości, sam byłem 3 razy...

Pozdrawiam
    • Gość: bard Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: 158.75.66.* 10.09.03, 14:19
      1. z tójkątnego rynku
      2. z gotyckiej wieży krzyżackiej
      3. z wojskowej jednostki chemicznej
      4. z pojezierza
      5. z banku spółdzielczego
      6. z braku obwodnicy i wielkich korków ok. 15.00
      • pscolasta Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 09.10.03, 13:31
        Jak to z czego ?Ze ślicznych chłopców,zamku i wogole jest wspaniałym
        miastem,które kocham i szanuję.:) POZDRAWIAM :)
        • Gość: misio Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 00:38
          Jeszcze z pięknego gotyckiego kościoła św. Katarzyny i wieży po ratuszu. Ale to już takie moje zboczenie zawodowe. Pozdrawiam Brodniczan z takiej samej dziury jak Brodnica, czyli z Torunia.:)
          • soter_mlodszy Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? 31.12.03, 20:00
            wspominano juz o tym ale podam jeszcze raz:
            1)Salomea Blank i jej mors maryś...ciekawe czy poplynal w tym roku bo jego
            ulubiony burmistrz wrócił?
            2)z żołnierzy w Iraku (a ja i tak tego niepochwalam)!!!
            3)kiedys z akcji jak podczas festiwalu muzyki rozpetala sie wojna z policja
            4)z R.Konopki i jego afer teraz wyklada uwaga!!!!etyke u ojca dyrektora
            Rydzyka...

mam dalej wymieniac:-)))
            • Gość: anaiss Re: Z czego Brodnica slynie w Polsce? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 17:05
              Brodnica kojarzy mi się z oddziałem ratownictwa chemicznego (mam nadzieję, że
              niczego nie pomyliłam :-)) i z pięknymi jeziorami dookoła :-)
              Serdeczności dla mieszkańców Brodnicy
              anaiss
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka