GoĹÄ: Myślący - jest nas
IP: *.dynamic.mm.pl
09.02.13, 10:11
O ile ja pamiętam to tylko dwóch posłów (co jest do sprawdzenia na stronach sejmowych) w czasie głosowania nad wprowadzeniem nowej ustawy śmieciowej głosowało przeciw niej, reszta obecnych na sali głosowała ?za? lub ?wstrzymała się? ?cwaniacko? od głosu. Czyli tak naprawdę wszyscy pozostali byli za a teraz ktoś śmie zrzucać winę za ten bajzel na bogu ducha winne samorządy, że to one to wymyśliły i na Pana Wójta? Śmiechu warte.
Wstydu chyba nie mają, toż to prawdziwa hańba. Szkoda tylko, że poniektórzy mieszkańcy są tak głupi, że tego nie rozumieją i dają się podpuszczać zwłaszcza tym co powinni świadczyć o prawdzie bo podobno do tego mają powołanie.
Także ci sami posłowie w ustawie śmieciowej zawarli zapisy, które mówią, że jeśli Gmina nie podporządkuje się nowemu prawu to spadną na nią wielkie kary, a z czego Gmina ma je zapłacić wtedy? A no z naszych podatków. Więc jakie wyjście mają samorządy?
Nie jestem fanem nowej ustawy śmieciowej, ba uważam nawet, że to kompletny bubel prawny, to ustawa którą powinien zając się prokurator, ale co mają zrobić Gminy, no co? Jak takie prawo narzucili na nie nasi ?kochani posłowie?, bez pytania je o zdanie!
Ci, którzy teraz wykorzystują całą sytuację aby upiec swoje pieczenie powinni się wstydzić, zwłaszcza, że rozsądnych i myślących ludzi nie brakuje. Mnie drodzy panowie nie oszukacie, a takich jak ja jest wielu.