Dodaj do ulubionych

Wygwizdali wójta z Brzozia

IP: *.dynamic.mm.pl 09.02.13, 10:11
O ile ja pamiętam to tylko dwóch posłów (co jest do sprawdzenia na stronach sejmowych) w czasie głosowania nad wprowadzeniem nowej ustawy śmieciowej głosowało przeciw niej, reszta obecnych na sali głosowała ?za? lub ?wstrzymała się? ?cwaniacko? od głosu. Czyli tak naprawdę wszyscy pozostali byli za a teraz ktoś śmie zrzucać winę za ten bajzel na bogu ducha winne samorządy, że to one to wymyśliły i na Pana Wójta? Śmiechu warte.

Wstydu chyba nie mają, toż to prawdziwa hańba. Szkoda tylko, że poniektórzy mieszkańcy są tak głupi, że tego nie rozumieją i dają się podpuszczać zwłaszcza tym co powinni świadczyć o prawdzie bo podobno do tego mają powołanie.

Także ci sami posłowie w ustawie śmieciowej zawarli zapisy, które mówią, że jeśli Gmina nie podporządkuje się nowemu prawu to spadną na nią wielkie kary, a z czego Gmina ma je zapłacić wtedy? A no z naszych podatków. Więc jakie wyjście mają samorządy?

Nie jestem fanem nowej ustawy śmieciowej, ba uważam nawet, że to kompletny bubel prawny, to ustawa którą powinien zając się prokurator, ale co mają zrobić Gminy, no co? Jak takie prawo narzucili na nie nasi ?kochani posłowie?, bez pytania je o zdanie!

Ci, którzy teraz wykorzystują całą sytuację aby upiec swoje pieczenie powinni się wstydzić, zwłaszcza, że rozsądnych i myślących ludzi nie brakuje. Mnie drodzy panowie nie oszukacie, a takich jak ja jest wielu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Myślący Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.mm.pl 09.02.13, 10:17
      O ile ja pamiętam to tylko dwóch posłów (co jest do sprawdzenia na stronach sejmowych) w czasie głosowania nad wprowadzeniem nowej ustawy śmieciowej głosowało przeciw niej, reszta obecnych na sali głosowała za lub wstrzymała się cwaniacko od głosu. Czyli tak naprawdę wszyscy pozostali byli za a teraz ktoś śmie zrzucać winę za ten bajzel na bogu ducha winne samorządy, że to one to wymyśliły i na Pana Wójta? Śmiechu warte.

Wstydu chyba nie mają, toż to prawdziwa hańba. Szkoda tylko, że poniektórzy mieszkańcy są tak głupi, że tego nie rozumieją i dają się podpuszczać zwłaszcza tym co powinni świadczyć o prawdzie bo podobno do tego mają powołanie.

Także ci sami posłowie w ustawie śmieciowej zawarli zapisy, które mówią, że jeśli Gmina nie podporządkuje się nowemu prawu to spadną na nią wielkie kary, a z czego Gmina ma je zapłacić wtedy? A no z naszych podatków. Więc jakie wyjście mają samorządy?

Nie jestem fanem nowej ustawy śmieciowej, ba uważam nawet, że to kompletny bubel prawny, to ustawa którą powinien zając się prokurator, ale co mają zrobić Gminy, no co? Jak takie prawo narzucili na nie nasi kochani posłowie, bez pytania je o zdanie!

Ci, którzy teraz wykorzystują całą sytuację aby upiec swoje pieczenie powinni się wstydzić, zwłaszcza, że rozsądnych i myślących ludzi nie brakuje. Mnie drodzy panowie nie oszukacie, a takich jak ja jest wielu.
    • Gość: gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.eltronik.net.pl 09.02.13, 12:28
      kto tam kręci swoje lody?

ksiądz ibrygada rr??
    • Gość: jolka Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.13, 14:00
      wiele osób widzę zapomniało już o tym, że ksiądz od dwóch lat zabronił nam wysypywać cmentarne śmieci do kontenerów parafialnych. Wieńce każe przecież po pogrzebie zabierać do domu...Ponieważ byliśmy niepokorni musiał ZAMONTOWAĆ KAMERY(dalej tam są) na pojemniki.
      Poza tym ksiądz nie jest z nami 26 lat-dawno się z Brzozia wyprowadził-przyjeżdża tu tylko po kasę. Z niczego się nie rozlicza-np. śluby, wesela, chrzty o kolędzie nie wspomnę. Nie wierzę mu...Przykre....Popieram wójta-wiem, że wiele można załatwić rozmową. A wyrywanie mikrofonu przez prowadzącego frustrata świadczy o jego głęboko zakorzenionej kulturze osobistej:(
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 15:33
      Aby oddać prawdę na końcu artykułu jest wypowiedź ale nie moja lecz jak przypuszczam pana Arka Orłowskiego. Spotkanie zrobiło na mnie duże wrażenie i uświadomiło, że jako radni musimy się konsultować z mieszkańcami, a nie podejmować uchwały "z marszu". Dobrze, że uzgodniono konsultacje - ludzie chcą się na szczęście dogadać. Pozdrawiam Brzozie! Jacek Tyburski - radny powiatu brodnickiego
    • Gość: gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 00:29
      Gratuluje artykułu. Dawno nie było takiego mocnego tekstu w czasie.
    • Gość: Patriota Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.torun.mm.pl 10.02.13, 00:35
      Żal mi mieszkańców Gminy Brzozie. Nie mogą liczyć na wojta, wybranych radnych (przedstawicieli mieszkańców?), sołtysów... Dają się wodzić jak zabłąkane owieczki. Co ciekawe, mając narzędzie w postaci mozliwości dokonywania wyborów (radnych) to dalej tkwią w tym marazmie. Bez przerwy te same twarze, te same zachowania, te same układy i interesy. Czy tak musi być? Czy Wy wszyscy nie chcecie żyć lepiej? Widocznie nie przeszkadza Wam to, że władza Was łupie i śmieje się w żywe oczy. Taka duża gmina, a taka zacofana. Nie lubicie demokracji? Odpowiada Wam dyktatura? Dopiero jak gmina sięga do kieszeni każdego z Was to otwieracie oczy??? Obudźcie się i wystawcie w końcu władzy czerwoną kartkę!! Tak możecie to zrobić - dla siebie i własnych dszieci. Zacznijcie zmieniać rzeczywistość na lepsze a nie tylko pokrzykujecie.
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 00:50
      Czas Brodnicy miał odwagę jako jedyna gazeta na terenie całego powiatu, prawdziwie opisać to zebranie. autorce udało się przedstawić czytelnikowi faktyczną atmosferę tego zebrania. Gratulacje dla autorki.
    • Gość: Gall Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.torun.mm.pl 10.02.13, 00:56
      Szkoda, że nikt tego nie nagrał. Mozna by wrzucić późnie na YouTube - hicio gotowy!

Brawo dla Czasu Brodnicy! W końcu ktoś zacznie patrzeć władzom gminy na ręce?
    • Gość: Antykler Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 01:31
      Tak. Brawo dla CB i dla AUTORKI. Jako jedyna gazeta nie boi się prawdy a autorka nie boi się kleru. Byłem na zebraniu okrzyki księdza HAŃBA, TCHÓRZE, ZDRAJCY tylko prowokowały tłum. Ksiądz nie powinien tak załatwiać swoich interesów! Bo on tam załatwiał swoje sprawy. Oby się tylko teraz nie mścił na autorce za to że pokazała prawdę. ON JEST DO TEGO ZDOLNY.
    • Gość: ja Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 01:47
      POMORSKA, NOWOŚCI, EXTRA BRODNICA W TYLE. CZAS BRODNICY PISZE TERAZ NAJLEPIEJ. NIE WIEM CZY TO ZMIANA FORMY CZY ŚWIERZA KREW REDAKCYJNA ALE PLUS DUŻY PLUS OBY TAK DALEJ TO WRACAM DO PRENUMERATY.
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.eltronik.net.pl 10.02.13, 01:47
      Pani Redaktor wielkie brawa za brak cenzury :D Dobrze,ze w CB (Czasie Brodnicy) sa dziennikarze ktorzy wnikaja w temat, wchodza w "atmosfere" i na zywo to potem opisuja...swoja droga :D ludzie z gminy wola dalej wywozic smieci do lasu czy palic w piecu i placic smieszne pieniadze za wywoz :D a to co wynika z ustawy to smieszne pieniadze :D trzeba myslec globalnie-zacznij segregowac mniej plac,a i okolica,lasy beda czystsze...
    • Gość: MEZRP Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 08:13
      Tekst jak do tej pory najlepszy w Czasie jaki miałem możliwość czytać. Co do radnego Tyburskiego... Panie wy tą swoją demagogią doprowadzicie kiedyś do rozlewu krwi i wtedy podkulicie ogony i się na jakiś czas schowacie. Zacznijcie do tematów podchodzić pragmatycznie, a nie show-politycznie.
      Artykuł bardzo dobry, daje pani do myślenia odbiorcy. BRAWO!!!
    • Gość: rozczarowany Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 08:20
      mam pytanie czy ten wójt tej gminy nie wyciągnął z finansowej zapaści? jeżeli chodzi o PiS to dla nich nie ma żadnych świętości... upsss z wyjątkiem łubudubu niech nam żyje Prezes... Panie Jacku stracił pan w moich oczach myślałem że Pan mimo przynależności do partii której się wstydzę jest inny, namawiałem na głosowanie na Pana. Rozczarował mnie Pan...
    • Gość: rozczarowany Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 08:26
      Aby oddać prawdę na końcu artykułu jest wypowiedź ale nie moja lecz jak przypuszczam pana Arka Orłowskiego. Spotkanie zrobiło na mnie duże wrażenie i uświadomiło, że jako radni musimy się konsultować z mieszkańcami, a nie podejmować uchwały "z marszu". Dobrze, że uzgodniono konsultacje - ludzie chcą się na szczęście dogadać. Pozdrawiam Brzozie! Jacek Tyburski - radny powiatu brodnickiego

Panie Jacku co wy robicie, wy na siłę chcecie w tym kraju wprowadzić konflikt zbrojny? wy lubicie czuć się ucieleśnieni, komuny nie ma i nikogo za nic już nie będą zamykać i jeszcze jedno kolejnego rozbioru kraju też nie będzie. Dajcie już sobie spokój i zajmijcie się pracą uczciwą na rzecz tego kraju, anie bierzecie się za podburzanie ludzi pod jakimiś przykrywkami. Jestem zbulwersowana-czy to średniowiecze, czy XXI wiek?
    • Gość: Brodniczanin Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 16:51
      Pani Nałęcz podbiła Drogoroba w tekstach ! Jest dużo lepsza od niego...
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 16:51
      Słyszałam, że Pani Nałęcz to córka tego doradcy prezydenta Tomasza Nałęcz. Przyjechała do Brodnicy bo miała dość Warszawy. Tylko dla niepoznaki jeździ starym samochodem. Widać, że babeczka niczego się nie boi. Powinna być naszym Starostą. Z takimi plecami w Warszawie dużo by zrobiła dla Brodnicy a już na pewno dla naszego szpitala. Co do Brzozia PiS jak zawsze w połączeniu z kościołem zadymę robią. Bez komentarza w tej sprawie.
    • Gość: Brodniczanin Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 16:51
      brawo dla ,Czasu Brodnicy' tekst rewelacyjny dawno w gazecie nie czytałem takich mocnych słów bez cenzury
    • Gość: clever Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 17:08
      Połowa tych wpisów to robota autorki...To niezwykle "skromna" osoba.
      Tekst niezły.
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 17:14
      @clever. Skoro jesteś taka bystra jak twierdzisz w nicku to popatrz na godziny wpisów -.-
      Jak niby pani Celina miała by je dodać w tym samym czasie ?
    • Gość: clever Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 17:51
      Jakiś czas temu miałem okazję poznać tą Panią. Nie stoję na stanowisku, że pisze kiepskie teksty, bo pisze nieźle. Uważam tylko, że jest baaardzo mocno przeświadczona o tym, że jest świetna. Drażnią mnie po prostu ludzie którym brak samokrytycyzmu i skromności.
      Jeżeli chodzi o tekst, to ciekaw jestem, czy będzie jakiś ciąg dalszy. Temat jest rozwojowy, bo to jak sądzę nie koniec rozróby w Brzoziu.
      p.s.
      Operacji zmiany płci nie planuję.
    • Gość: Gość Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 18:16
      te @clever , skoro nie jesteś kobietą ani nie planujesz operacji płci to może zbadaj sobie IQ ? Nie na widzę jak ktoś używa słów kiedy nie zna poprawnego znaczenia. Clever - to imię żeńskie lub też w słownikowym znaczeniu - bystry/a sprytny/a ... Jeśli chcesz szpanować znajomością angielskiego lub umięjętnością korzystania z translatora to idź gdzieś indziej. Jesteśmy w Polsce. Wartobie chędożony.
    • Gość: Z Brzozia Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 18:17
      Byłem na tym zebraniu poszłem z ciekawości jak większość zresztą. To co zobaczyłem to było średniowiecze w czasach demokracji. Legalna nagonka i to już przedwyborcza. Co do autorki dyskusja powyżej jest nie na miejscu i zbędna. Ona jako jedyna pozostała z nami do końca na zebraniu /inni redaktorzy odjechali / jeżeli jest słowna a przypuszczam że jest to kontynuacja będzie bo obiecała nam że zajmie się tematem. Jeżeli zrobi to tak jak ten opis zebrania będzie konsekwentna to będzie dobrze zrobiony artykuł. Czakem z niecierpliwością
    • Gość: mieszkanka Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.13, 18:29
      Gratulacje dla gazety Czas Brodnicy za czytelny opis z zebrania z Brzozia.To jest niedowiary azeby takie cos w xxi wieku sie działo?
    • Gość: Brodniczanin Re: Wygwizdali wójta z Brzozia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.13, 18:33
      Fajny tekst, miło się czyta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka