soter_mlodszy 27.08.05, 17:02 czy aby tego miastu potrzeba, czy to kamienne utrawalanie prowadzi do czegoś?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bgp2001 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 27.08.05, 17:29 A może miasto nie ma na co wydawać pieniądze? Kto wie.... bogactwo teraz wszędzie, że nie wiadomo czego chcieć! POzdrawiam Cię Soter Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 27.08.05, 17:50 TO już jest obsesja stawianie pomników...! Fakt, idą za tym przecież nasze pieniądzę! Niby jak każdy mieszkaniec rzuci zetę (czyt. złotówkę) to ani nie zubożeje, ani nie wzbogaci się, ale...! Nie wspomnę o nadaniu imienia JP2 parkowi wolności, też nie trafiony pomysł, park, gdzie gnieździ się wszelki bród, psie odchody, moczy mordy, są gwałty, nie wiem! może na dobre wyjdzie to temu miejscu! pozdrawiam bgp2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:29 ja chce by w Brodnicy był pomnik JP II ty sobie postaw Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 27.08.05, 21:41 jeżeli na pomnikach polega twoja wiara.... to sobie postaw, na balkonie! teś będzie w Brodnicy! Lenin nikomu nie jest potrzebny, ani żaden inny. Mopna przywiązanie wyrażać dobrymi uczynkami jak każe nauka kościoła...podobno. Po co jeszcze betony? Nie ma sierot albo biednych w Brodnicy? Nie lepiej tymi pieniędzmi ich wspomóc, wpłacić na podręczniki bądź nawet buty dla dzieci z ubogich rodzin. A wiem że są! Pozdrawiam Cię Soter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.08.05, 05:05 Krolestwo Niebieskie Jest w Nas Samych, powiedzial Chrystus a JPII potwierdzal ta mysl uczynkiem a nie budowaniem monumentow, chociaz i sztuka miastu potrzebna, jednak niech artysci rzezbia i stawiaja pomniki, za prywatne pieniadze. To moja skromna opinia, niekoniecznie w zgodzie z wola Brodniczan. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:04 najlepszy pomnik jest w naszej pamięci, postępowanie, kultywowanie, przypominanie...to, że coś lub ktoś żyje w Nas, to co pobudza naszą krew by płynęła, pulsowała... reszta jest nie ważna... pomniki Lenina już leciały na pysk! zresztą kiedy stoją zawsze się znajdzie pies co je osika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:10 te pomniki, te ordery, te inne wizualne potrzeby, zawsze mnie zadziwiały takie pragnienia Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:19 może miasto postrzega to jako atrakcję miasta z pomnikiem Anny Wazówny wiąże się wielka pompa ma być ambasador i król Szwecji, z pomnikiem JP2 nie wiem...może odsłoni Dziwisz? a ordery ludzka próżność, chęć błyśnięcia, owe takie cienkie 5 minut dla każdego, ja wolę czysty uśmiech i klepnięcie w plecy....hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:24 też, pompa ubarwia, jak w Gorznie rynek, u nas studnia już nie Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:30 więc widzisz, gdzie ma stanć pomnik JP2 na rynku nie! przy kościele farnym? przecież już mamy tam piękną tablicę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:45 były plebiscyty, tylko czy net też sprawdzał głosujących jak na temat dróg? Ha ? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 10:50 sto100 napisała: > były plebiscyty, tylko czy net też sprawdzał głosujących jak na temat dróg? > Ha ? widzisz sama, po co plebiscyty, po co sprawdzanie? faktycznie wyglądało to bardzo nie ładnie, tragicznie! eh, nasz małe bagno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:57 koniecznie potrzebny pomnik komtura miasta Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 28.08.05, 12:03 Gość portalu: anna napisał(a): > koniecznie potrzebny pomnik komtura miasta ulepmy go z gliny podczas zajęć na zamku! Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 29.08.05, 14:06 No właśnie super pomysł. Sam widzisz, że tak trzeba! I cieszę się, że ruszyłeś to forum, bo myślałam, że przestanę tu zaglądać. Dzięki! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 29.08.05, 16:53 no bez Twojego impetu, by się nie obyło!;-) pozdrawiam zaciekawioną bgp2100! Odpowiedz Link Zgłoś
megalomaniac Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 29.08.05, 18:52 soter_mlodszy napisał: > pozdrawiam zaciekawioną bgp2100! no tak, oczywiście bgp2001! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 29.08.05, 18:53 megalomaniac napisał: > soter_mlodszy napisał: > > > pozdrawiam zaciekawioną bgp2100! > > no tak, oczywiście bgp2001! ale kolega wychwycił, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp2001@gazeta.pl Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 20:58 Inteligentny no nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 30.08.05, 14:15 miał inne wyjście!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 31.08.05, 11:40 Ba! Pozdrawiam Cię Soterku Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 01.09.05, 16:08 moze pomniki to promocja miasta!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 01.09.05, 16:20 może powinna stanąć otwarta dłoń?..... w razie czego trzaśnie jak należy i gdzie trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 01.09.05, 16:23 bgp2001 napisała: > może powinna stanąć otwarta dłoń?..... świetny pomysł! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Mają stanąć dwa pomniki JP2 i Anny Wazówny... 01.09.05, 17:13 Dłoń mamy w herbie, mogłoby wyjść dzieło z Poszukiwany, poszukiwana. Oj nie, nie, nie Odpowiedz Link Zgłoś