Dodaj do ulubionych

Prawnik - pro bono ;)

04.01.10, 11:24
Witam,

jestem prawnikiem i chętnie pomogę w rozwiązywaniu "zawiłości" przepisów prawnych pro bono, a więc bez wynagrodzenia ;). Korzystajcie i pytajcie :)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • magdalenagazeta Re: Prawnik - pro bono ;) 09.11.19, 08:55
      Witam, i prosze o pomoc.
      W lipcu br. podpisałam 2 umowy na wykonanie mebli - jedną na kuchnię, drugą na łazienkę z przedpokojem.
      Pierwsza(kuchnia) - została wykonana po terminie. Po zamontowaniu meble zaczynały odpadać od ściany. Telefon do wykonawcy. Przyjechali i przez dwa dni montowali ponownie.
      Do tego przy montażu wypadła dziura w ścianie po drugiej stronie. Jest tylko zagipsowana. Ściana do dzisiaj niewyrównana, niepomalowana.
      Druga umowa(łazienka i przedpokój) -od lipca do dzisiaj montaż mebli nie jest skończony.
      Piszę sms-y dzwonię. Albo nikt się nie odzywa, albo w firmie nie ma prądu lub pracownicy są chorzy.
      Proszę o poradę, jaka jest prawna strona zadziałania na wykonawcę do przyspieszenia prac?
      Pozdrawiam Magdalena
    • malwa200 Re: Prawnik - pro bono ;) 03.12.20, 10:16
      czy jeśli skończy się spłacać kredyt, który doliczany jest do czynszu w TBS-to czy wysokość czynszu się zmieni tzn. czy zmaleje? bo czynsze w TBS bez przerwy rosną. po 0k 10 latach czynsz wzrósł mi o 100%. śmiem twierdzić że za kolejnych 10 lat czynsz będzie wynosił 2 000 zł!
    • stokrotka80 Re: Prawnik - pro bono ;) 13.03.21, 08:28
      Czy mogę prywatnie cis zapytać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka