prawnik.ocom 04.01.10, 11:24 Witam, jestem prawnikiem i chętnie pomogę w rozwiązywaniu "zawiłości" przepisów prawnych pro bono, a więc bez wynagrodzenia ;). Korzystajcie i pytajcie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenagazeta Re: Prawnik - pro bono ;) 09.11.19, 08:55 Witam, i prosze o pomoc. W lipcu br. podpisałam 2 umowy na wykonanie mebli - jedną na kuchnię, drugą na łazienkę z przedpokojem. Pierwsza(kuchnia) - została wykonana po terminie. Po zamontowaniu meble zaczynały odpadać od ściany. Telefon do wykonawcy. Przyjechali i przez dwa dni montowali ponownie. Do tego przy montażu wypadła dziura w ścianie po drugiej stronie. Jest tylko zagipsowana. Ściana do dzisiaj niewyrównana, niepomalowana. Druga umowa(łazienka i przedpokój) -od lipca do dzisiaj montaż mebli nie jest skończony. Piszę sms-y dzwonię. Albo nikt się nie odzywa, albo w firmie nie ma prądu lub pracownicy są chorzy. Proszę o poradę, jaka jest prawna strona zadziałania na wykonawcę do przyspieszenia prac? Pozdrawiam Magdalena Odpowiedz Link
malwa200 Re: Prawnik - pro bono ;) 03.12.20, 10:16 czy jeśli skończy się spłacać kredyt, który doliczany jest do czynszu w TBS-to czy wysokość czynszu się zmieni tzn. czy zmaleje? bo czynsze w TBS bez przerwy rosną. po 0k 10 latach czynsz wzrósł mi o 100%. śmiem twierdzić że za kolejnych 10 lat czynsz będzie wynosił 2 000 zł! Odpowiedz Link
stokrotka80 Re: Prawnik - pro bono ;) 13.03.21, 08:28 Czy mogę prywatnie cis zapytać ? Odpowiedz Link