Dodaj do ulubionych

Gdy ojciec nie płaci alimentow

13.02.18, 12:04
Witam. Co mogę zrobić w sytuacji kiedy ojciec dziecka mimo zasadzonych alimentów nie płaci na dziecko pracuje prawdopodobnie na czarno oraz zmienił adres zamieszkania. Czy komornik ma jakąkolwiek możliwość ściągnięcia długu z takiej osoby? Jak odzyskać pieniądze które należą do dziecka ? Gdzie się udać?
Obserwuj wątek
    • ka_w Re: Gdy ojciec nie płaci alimentow 01.02.20, 21:15
      Cześć. W przypadku gdy chłop na siebie nic nie ma w sensie majątkowym to komornik niewiele pomoże. Alimenty są zasądzone, więc wyrok posiada klauzulę wykonalności. Do komornika możesz uderzyć w przypadku, gdy ojciec dziecka spóźnia się z zapłatą nawet kilka dni. Zgłoś go do komornika, może coś znajdzie i kasę ściągnie. Jeżeli natomiast uporczywie uchyla się od płacenia alimentów to masz prawo iść na policję lub do prokuratury i złożyć wniosek o pociągnięcie go do odpowiedzialności karnej. Powinno zadziałać, powodzenia.
      • stasi1 Re: Gdy ojciec nie płaci alimentow 13.02.20, 18:50
        Dokładnie to 2 lata temu było
    • dundermufflin Re: Gdy ojciec nie płaci alimentow 03.03.21, 13:10
      Nie płacenie alimentów to poważna sprawa. Zawsze po rozwodzie jest wiele problemów i warto zasięgnąć pomocy prawnej u zaufanej kancelarii adwokackiej. Ja ostatnio w Płocku poznałem Paulinę Ziandarską - Brojek, która w fachowy sposób zajęła się moją sprawą. Adres strony internetowej adwokat-ziandarska.pl/oferta/prawo-rodzinne-i-opiekuncze/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka