Gość: leń IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.01.13, 20:44 finanse.wp.pl/kat,104132,title,Czternastka-dla-nauczycieli-dobija-gminy,wid,15258799,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uczen Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 17.01.13, 20:50 Przecież w tym kraju płaci się za nic, im się nawet 1/2 podstawy za tą robotę co wykonują nie należy, a gdzie 13 i 14! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 21:28 tę robotę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.play-internet.pl 17.01.13, 21:18 Proponuję piętnastki bo ciągle mało! niech se dostaną za dwa miechy wolnego i dary !-oprócz kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 17.01.13, 22:15 Proste!.Zostań nauczycielem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.01.13, 22:40 to twoje pierwsze madre zdanie 51, niebywale. god works in mysterious ways. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 22:42 A może zapytałbyś się czy te premie,które wypłaca co kwartał Mastalerz pracownikom urzędu nie rujnują budzetu bardziej?Oczywiście,nauczyciele to najbardziej znienawidziona grupa zawodowa.Dziwnym trafem w Tarnobrzegu dzieje się tak odkąd nieuk z Radomia zacząl reformę oświaty w mieście.Oszczędności szuka wszędzie,nie tam gdzie powinien.A tak na marginesie...W dzisiejszych czasach jak najbardziej aktualne staje się powiedzenie "obyś cudze dzieci uczył..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tktelekom.pl 17.01.13, 23:05 Tak realnie popatrzeć to przecież skandal =LUDZIE TO SKANDAL !!! tylko w Polsce zdarzyć się może 13=tka dla mnie to już abstrakcja !!! Czternastka a może jeszcze osiemnastka .porypało ludzi dokumentnie. To najkrócej pracująca grupa zawodowa !!! w grudniu ferie świątecze w styczniu ciąg dalszy luty ferie zimowe kwiecień znowu ferie świąteczne czerwiec już tydzień wakacji lipiec wakacje sierpień wakacje BOŻE GDZIE MY ŻYJEMY jeszcze trochę będą chcieli aby im płacono za to że żyją uuuufffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dic Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.13, 23:44 Jakie CZTERNASTKI???? Nie wiem jak tam w Tarnobrzegu ale w sąsiednich gminach samorządy przez cały rok nie wypłacają pełnej pensji nauczycielom. Różnicę zwracają w następnym roku. Jednak nigdy to nie jest pełna kwota bywa różnie w ubiegłym roku powinno być 2000 a było 900 zł. Oczywiście media szumnie to nazwały CZternastką. Hm to gdzie jest Trzynastka? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 18.01.13, 09:19 Proletariat,inaczej-prostak i cham zawsze musiał mieć swojego wroga.Jak go nie miał to mu znaleziono.Kiedyś był to burżuj,obszarnik,kułak i wyzyskiwacz.Dzisiaj stał sie nim nauczyciel i ksiądz.Kiedys prostak swoją nienawiść przeciwko swoim wrogom artykułował na zebraniach partyjnych i w Trybunie Ludu,dzisiaj ma tarnobrzeskie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.smsiarkowiec.pl 18.01.13, 10:34 fakt: PO pozyskuje zwolenników, szczując jedne grupy na drugie, dodam jeszcze mundurowych, związkowców i od czasu do czasu personel medyczny, działkowców a teraz spółdzielców (tych od spółdzielni mieszkaniowych). Dzielnie realizuje ten cel Gazeta Wyborcza. Ciekawe kiedy Polacy zorientują się, ze są manipulowani i że wszyscy mogą na tym tylko stracić. Uczcie się ludziska od internautów, którzy skrzyknęli się i zablokowali ACTA, za co później dziękowała im Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.stalowa.pilicka.pl 18.01.13, 10:41 Popieram lechowskiego, dość tego chamstwa w szkole i w pracy. Wszędzie tylko wieś, z nikim inteligentnym nie można porozmawiać. Jedyny temat to sex i pieniądze (oczywiście czyjeś, bo na wsi wszyscy biedni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 15:52 Koleżanka z pracy w ubiegłym roku dostała 9 złotych 14-ki a kolega 6 złotych. Widziałam to, nie zmyślam. Pozdrawiam, miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie agitatorom l51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.13, 16:02 lechowski51 napisał: Proletariat,inaczej-prostak i cham zawsze musiał mieć swojego wroga jesteś jeba...y katolicki buc z sekty którą trzeba jak najszybciej wypierdo...ić z tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.01.13, 17:37 za....biście 47% budżetu naszego miasta pochłaniają szkoły, jak ma być w tym kraju dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.01.13, 17:45 Gospoda na prezydenta 70 % budżetu miasta dla nauczycieli, 30% wypoczynek na jachtach nad jeziorem Tarnobrzeskim oczywiscie dla belfrów za ciężko przepracowany tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastion Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.free.aero2.net.pl 18.01.13, 17:44 Zgadza się każde twoje słowo!!!! Nie agitujcie tego wariata!!!!! FACET MA SKRAJNIE PRAWICOWE POGLĄDY, A BRANI PRL-owskich PRZYWILEJI NAUCZYCIELI!!!! POZA TYM DEBILU l51, ZADAJ SOBIE PYTANIE DLACZEGO 80% NAUCZYCIELI ZAGŁOSOWAŁO ZA PO, choć od lat był to stały elektorat SLD???!!! Trochę ci podpowiem: sprawdź sobie wzrost wynagrodzeń w okresie rządów PO dla nauczycieli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.205.35.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.01.13, 17:54 degeneracja nauczycieli postępuje,chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do l51 i reszty Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.free.aero2.net.pl 18.01.13, 20:22 A i jeszcze jedno: Oglądaliście wczoraj "Interwencję" na Polsacie? Było o wiejskiej szkole, gdzie jest 9 nauczycieli, uczących 8 uczniów. Szkoła miał iść di likwidacji, jednak przez niekompetencję gminnych urzędników, przetrwa jeszcze rok szkolny 2013/1014. Cała 9 nauczycieli, dyplomowanych (ok. 4400 na rękę) i mianowanych (ok. 3300) gorąco opowiadała się za pozostawieniem szkoły!!! I to wszystko w państwie kapitalistycznym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyplomowana Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 20:49 To ja poproszę pensję mianowanego, bo nigdy takich pieniędzy nie widziałam na oczy na moim pasku:- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianowana Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.13, 21:37 ja na swoim też nie widziałam ale tam nie ujmują: 13-tki, 14-tki, 15-tki i korków na które muszę wyrobić za to co na pasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.13, 21:37 "Było o wiejskiej szkole, gdzie jest 9 nauczycieli, uczących 8 uczniów. Szkoła miał iść di likwidacji, jednak przez niekompetencję gminnych urzędników, przetrwa jeszcze rok szkolny 2013/1014. Cała 9 nauczycieli, dyplomowanych (ok. 4400 na rękę) i mianowanych (ok. 3300) gorąco opowiadała się za pozostawieniem szkoły!!! I to wszystko w państwie kapitalistycznym!!!! " o matko aleś ty głu...pi widać, że poziom takich programów jak Interwencja jest adresowany do takich właśnie jak ty... 8 uczniów to znikoma liczba godzin dla n-li, więc i te pensje sobie podziel przez 5. czemu nikt nie widzi miliardowych przekrętów władzy, a rzuca psami w nauczycieli, księży, lekarzy i w kogo się tylko da. czy aż taki ślepy jesteś i tak łatwo dasz się manipulować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.13, 23:28 I o to chodzi, żeby tępe bydło usłyszało o czternastej pensji, o przywilejach, o 4400zł pensji nauczycielskiej. Nikt tego nie zweryfikuje- bo kto bedzie słuchał nauczyciela?. Te informacje wypełnią puste pały nieuków, którzy posiadają jakieś zadry z przeszłości np do nauczycieli. Będą fora gorące, monitory zaplute a władza i elyty spokojnie wraz ze swoimi kolesiami ukręci na boczku swoje lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 19.01.13, 10:27 A nauczyciele są tacy uczeni?Przecież niewielu z nich można powiedzieć ze są inteligentni, poszli na studia pedagogiczne - bo są łatwe i teraz wielkie państwo się zrobiło. Spotykam nauczycieli w moim sklepie i ich sposób zachowania i wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia i nikt mi nie powie że nauczyciel tj ktoś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.01.13, 11:59 stac w tym sklepiku za lada i grzecznie klaniac sie w pas jak panstwo wchodzi a glos zabierac tylko za pozwoleniem. swoja droga ciekawe ilu nauczecielom naplulas/les do chleba, wszyscy do sklepikow osiedlowych, zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 20.01.13, 12:23 Tego można było się spodziewać, tylko nauczyciele nie szanują pracy innych osób i dla niech tj zwykła SKLEPOWA.I tak prymitywny komentarz- naplułaś do chleba.....brak słów. Dla mnie Pani w sklepie jest bardziej kulturalna i na poziomie niż nauczyciel mojego dziecka ciągle narzekający i przygnębiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca personalny Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.smsiarkowiec.pl 22.01.13, 00:37 zaplanuj dla dzieciaka karierę w sklepiku osiedlowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 23:56 To dlaczego ty nie poszłas na takie latwe studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.01.13, 19:19 no nie tylko maja przywileje że co rusz mają ferie wakacje ale pracują po 5 godz wypłate za nie przepracowany jeszcze miesiąc z góry Wszystkim zabierają ale nie im [absurd] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.flash-net.pl 20.01.13, 13:02 Czemu ktoś bezmyślnie nazwał tzw doszacowanie 14 pensją, przecież to zwykłe przekłamanie, jest to forma wyrównania za niepełne wypłaty w ciągu roku, stąd te pieniądze, a wysokość wyrównania zależy od tego jak gminy dokonywały wypłat nauczycielom co miesiąc, jeżeli były one pełne to wtedy nie dostaje się żadnych pieniędzy. Ludzie poczytajcie trochę na ten temat a potem wypisujcie bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 20.01.13, 13:41 Co z tego,ze przeczytają skoro nie rozumieją?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 20.01.13, 14:39 MA PAN RACJĘ, JEŚLI CHODZI O CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM TO NAUCZYCIELE MAJĄ Z TYM, ZASADNICZY PROBLEM. Ale czego można się spodziewać po kimś kto całe życie w kółko powtarza to samo na pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmwd Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.devs.futuro.pl 20.01.13, 15:44 podobnie jest z tymże lechowskim51hmwmd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 21.01.13, 09:13 Dla nauczycieli 10 000 zł/mc i tak byłoby mało. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 21.01.13, 09:54 Lepiej idz do szkoły.Ferie sie jeszcze nie zaczęły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.smsiarkowiec.pl 21.01.13, 10:15 Grupa zwodowa nauczycieli to ludzie pracujący w tygodniu najkrócej ze wszystkich. 18 godzin w tygodniu. Ok. 100 dni w roku mają wolne. Obowiązuje ich karta nauczyciela a nie kodeks parcy. Zwolnić nauczyciela z pracy graniczy z cudem. Zarobki mają super sam bym chciał tyle zarabiać. A skoro tak narzekają to przecież nikt na siłę ich w szkole nie trzyma. Sami sobie wybrali taki zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 21.01.13, 14:38 I to mnie właśnie najbardziej zaskakuje, wiedzieli jaki to zawód, byli na praktykach- powinni być, zetknęli się z zawodem i tak się pchają i tak. Słyszeli jak ich koledzy narzekają- więc po co tam poszli?Sami na siebie tą obroże założyli.Ale.....jak im się tak powie, to odpowiadają - a kto mi da tyle wolnego w roku za takie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 17:03 Gość portalu: zyz napisał(a): > I to mnie właśnie najbardziej zaskakuje, wiedzieli jaki to zawód, byli na prakt > ykach- powinni być, zetknęli się z zawodem i tak się pchają i tak. Słyszeli jak > ich koledzy narzekają- więc po co tam poszli?Sami na siebie tą obroże założyli > .Ale.....jak im się tak powie, to odpowiadają - a kto mi da tyle wolnego w roku > za takie pieniądze? @zyz, wskaż mi tu choć jeden głos/wpis narzekającego nauczyciela. Widzisz go gdzieś? To czemu bzdury opowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 17:40 Ja nie narzekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 17:49 Ja też nie narzekam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.01.13, 20:02 Ja również nie narzekam, a nawet ku zdziwieniu niektórych napiszę, że lubię swoją pracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 21.01.13, 20:04 Wystarczy mieć znajomych nauczycieli,ciągle źle i mało i - Ty to masz dobrze!A ja na to- TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ, IŚĆ NA DOBRE STUDIA I potem też się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Magdy Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 20:24 Po co się kolegujesz z takimi ględami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 21.01.13, 20:40 Kolegować się - z daleka, spotka się na ulicy, w sklepie, zamieni kulturalnie kilka zdań, a oni na pytanie co słychać? zawsze narzekają i się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Magdy Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 20:47 To może nie pytaj, co słychać, po co masz się stresować:-) Zawsze można pogadać o pogodzie, np. córa mówi, że jutrzejsze wyjście z domu to już nie odwaga, tylko brawura:-) Urabia mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki se belfer Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:14 Madziu, olej takich znajomych, co tylko narzekać potrafią. Ze mną byś pogadała o Kafce, Wojaczku. Poszlibyśmy na kosza, jeśli lubisz, albo pooglądali curling, jeśli akurat koszyki Cię nie kręcą. Wieczorem spacer.... pokazałbym Ci parę gwiazdozbiorów i ciekawie o nich opowiedział. Na jakieś drobne prezenciki i zawsze miłe słowo mogłabyś liczyć z mojej strony. Latem wycieczki w góry lub nad morze, choć morza nie znoszę /ale dla Ciebie wszystko/, zimą narty... jeśli nie umiesz, będę bardzo wyrozumiałym instruktorem. Potem grzaniec w miłej atmosferze... itd. itp. Pod warunkiem oczywiście, ze nie jesteś starą babą, która tylko potrafi narzekać i zazdrościć nauczycielom. Zaznaczam, że używam określenia "stara" nie w odniesieniu do wieku, ale mentalności :) No to jak? :) Aaaaaaaaa, zapomniałem dodać... jestem nauczycielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:23 Pękam ze śmiechu, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 21.01.13, 21:31 Propozycja kusząca, aczkolwiek w ofercie brakuje mi kina, kręgli i lubię też dobrze zjeść. Poza tym chętnie pojeździłabym na łyżwach i pograła w tenisa. Jeśli lubisz basen to mogę wziac Cię na swój karnet. Za morzem też nie przepadam, ale Śródziemne może być - morze może być. Z tym że jest jeden problem- nie mam tyle wolnego co Ty :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki se belfer Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 00:13 Gość portalu: magda napisał(a): > Propozycja kusząca, aczkolwiek w ofercie brakuje mi kina, kręgli i lubię też d > obrze zjeść. Poza tym chętnie pojeździłabym na łyżwach i pograła w tenisa. Jeśl > i lubisz basen to mogę wziac Cię na swój karnet. Za morzem też nie przepadam, a > le Śródziemne może być - morze może być. > Z tym że jest jeden problem- nie mam tyle wolnego co Ty :( To nic, będę na Ciebie czekał, dopóki nie wrócisz z pracy. W tym czasie ugotuję obiad, posprzątam, kupię świeże kwiaty. Uprasuję Ci Twoją ulubionę sexikoszulkę nocną /ja śpię nago, więc z moją bielizną nie ma problemu/. Nawet nad Śródziemne dla Ciebie pojadę, choć nie cierpię widoku grubych, spoconych bab na plaży. Już wiem, będę patrzył tylko na Twoje ponętne kształty!!! Jasne - morze też bezwarunkowo wchodzi w grę. A w przyszłości, nieodległej, boć przecie latka lecą, jak zechcesz się kształcić, to sfinansuję Twoje studia pedagogiczne i wtedy będziemy mieli obydwoje dużo czasu dla siebie. No to co? Mogę liczyć, że zmienisz zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 21.01.13, 21:14 Niedouczeni gimnazjaliści dorwali sie do kompów a Ty traktujesz ich błazenadę poważnie...Ojciec,który nie kupił im butow Nike bo mają dwóje w szkole i nauczyciel co im te stopnie postawił sa dla nich naturalnymi wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki se belfer Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:23 lechowski51 napisał: > Niedouczeni gimnazjaliści dorwali sie do kompów a Ty traktujesz ich błazenadę p > oważnie... Hmmm... a myślałem, że zrozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Magdy Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:31 Może się tak zamienimy zawodami na tydzień, bo ta propozycja mnie kusi, umiesz gwizdać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczonybelfer Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.smsiarkowiec.pl 22.01.13, 00:43 taki se belfer, nie daj się podejść magdzie, to się zawsze tak zaczyna że na tydzień, a potem ona na zawsze zostanie belferką i będzie jej dobrze, a ty z tym gwizdkiem od świtu do nocy za 1500 i urlopu mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 22.01.13, 11:09 nie mam w naturze narzekania - nie nadaję się na nauczyciela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Magdy Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 14:18 Szkoda, przepadło mi tyle atrakcji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.smsiarkowiec.pl 22.01.13, 16:30 Prawda jest taka że dzisiaj prawdziwych pedagogów to szukać ze świecą. Dlaczego za moich czasów (mam 40 lat) traktowało się nauczyciela z godnością i szacunkiem a no dla tego że wtedy nauczyciele mieli ogromną wiedzę, którą potrafili przekazać a dzisiaj nauczyciele w szkołach (nie wszyscy ale zdecydowana wiekszość) to motłoch bez żadnej wiedzy no i jak takiego nauczyciela można szanować. Sam mam dziecko w szkole i wiem że z lekcji wie niewiele i gdyby nie moja pomoc i wiedza przekazana mi kiedyś to byłby marnym uczniem. Także drodzy pedagodzy uczcie się sami bo wasza wiedza dzisiaj marna oj marna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Marcina Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 16:58 Ortografii go raczej nie ucz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tktelekom.pl 16.02.13, 11:32 Nasuwa mi się takie pytanie do Ciebie Marcin:z inteligencją u Twojego dziecka jest wszystko ok??? Bo wiesz, jak jest z tym problem to nikt nie da rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.02.13, 19:18 Nie każde dziecko jest w stanie nauczyć się na lekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.play-internet.pl 12.02.13, 21:37 praca.wp.pl/title,Nauczyciele-dostali-czternastki-Ile-i-gdzie,wid,15328376,wiadomosc.html He a mówili że nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 13.02.13, 08:34 Jak zwykle - za nic nierobienie. Dzieci przychodzą ze szkoły i w domu zaczyna się prawdziwa nauka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.13, 08:42 Właściwie to po co te szkoły? Wystarczy 4 klasy, Rząd zaoszczędzi na zwolnionych nauczycielach, sprzeda budynki i będzie "fajnie". Przecież tania siła robocza i mięso armatnie nie musi być wykształcone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.sistbg.net 13.02.13, 11:02 Szkoła jest potrzebna, ale w niej odpowiednia kadra, której się chce!!!I szanuje to co robi,a nie ciągle narzeka. Znam nauczycieli którzy potrafią rozmawiać z uczniami i nie maja z nimi problemu Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 17.02.13, 09:47 Zaczęły sie ferie,gimbusy dorwały sie do kompów i....temat odżył!.Może zajmiecie się tym?!.Na wikipedii znajdziecie co to jest Kancelaria Prezydenta RP.... wpolityce.pl/wydarzenia/47273-to-sie-nazywa-kryzys-newsweek-prezydenccy-doradcy-zgarneli-w-2012-roku-ponad-pol-miliona-zlotych-premii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.flash-net.pl 17.02.13, 10:41 doradca prezydenta ds. historii i dziedzictwa narodowego Tomek Nałęcz stwierdził u Olejnikowej w zetce, że ma "kilka tysięcy premii kwartalnej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lechowskiego Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 10:45 Podejrzewam, że to raczej dorosłe osoby. Gimnazjaliści mają ciekawsze zainteresowania niż stan portfela n-li:-) Chyba, że to ich rodzice:-) Myśl pozytywnie o młodzieży, Jej też szacunek się należy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czternastki dla nauczycieli - za co 17.02.13, 20:41 Myślę pozytywnie ale to nie znaczy,że trzeba być obojętnym wobec chamstwa i prostactwa jakie tutaj obserwuję.Jakie autorytety temu buractwu pozostaną jak oplują nauczycieli,księzy i mohery co im przypominają,że przyjemniej to wcale nie lepiej?!.Znam mądrą,refleksyjna i patriotyczną młodzież.Ci co opluwają swoich wychowawców do niej nie należą.Jeżeli nie potrafią docenić ciężkiej i odpowiedzialnej pracy nauczyciela,to niech przynajmniej milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lechowskiego Re: Czternastki dla nauczycieli - za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 20:53 Dziękuję za odpowiedź:-) Odpowiedz Link Zgłoś