Dodaj do ulubionych

Na klęczkach...

21.03.15, 23:29
"Św. Jan Paweł II pozbawiony sacrum" - Nasz Dziennik, 21 marca 2015.
"Oświadczenie w sprawie kampanii „Karol Wojtyła – Twój kandydat w codziennych wyborach” Centrum Jana Pawła II „Nie lękajcie się!” w Krakowie oraz Sanktuarium Świętego Jana Pawła II z ogromnym zaniepokojeniem przyjęło kampanię Centrum Myśli Jana Pawła II w Warszawie rzekomo przypominającą o 10. rocznicy odejścia do Domu Ojca Papieża Jana Pawła II. Chciałbym stanowczo podkreślić, że wykorzystywanie wizerunku świętego Papieża i promowanie haseł, które jednoznacznie kojarzą z kampanią wyborczą prowadzoną w tym czasie, jest niedopuszczalne."
Mam wrażenie, że ks. prałat Jan Kabziński Wikariusz Biskupi Prezes Centrum Jana Pawła II w Krakowie Kustosz Sanktuarium św. Jana Pawła II jest całkowicie pozbawiony wyobraźni, że o poczuciu humoru nie wspomnę! :-((
PS. Centrum Jana Pawła II w Krakowie vs. Centrum Myśli Jana Pawła II w Warszawie? ;-))

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/133533,sw-jan-pawel-ii-pozbawiony-sacrum.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Na klęczkach... 22.03.15, 20:15
      Nie wiedza co maja juz robic,zeby przyciagnac ludzi,chociaz i tak ludzie chodza do kosciola.
      • wislocki12 Monachomachia? 23.03.15, 00:04
        No tak, nie rozumiem tylko, dlaczego Centrum Jana Pawła II w Krakowie zwalcza Centrum Myśli Jana Pawła II w Warszawie! ;-((
        PS. Jak u Krasickiego... ;-)
        • americano2014 Re: Monachomachia? 23.03.15, 11:02
          Śmieszny temat,śmieszne wypowiedzi...i ti forum staję się coraz bardziej kabaretowe.
          • palacz67 Re: Monachomachia? 23.03.15, 11:19
            Zagraj coś, Amerikanos, bo mi smutno ( w wątku muzycznym) Dziękuję i pozdrawiam:-)
          • edekzgredek99 Re: Monachomachia? 23.03.15, 17:21
            Jaki kabaret? Przecież to szambo bez którego droga pani palacz nie potrafi żyć
          • wislocki12 Kabaret Krasickiego 23.03.15, 20:34
            No tak, a co z "Monachomachią", że o Krasickim nie wspomnę. Przecież wtedy forum nie było, a kabaret przecież kwitł lub kwitnął... Jak wolisz. ;-))
    • genia50 Re: Na klęczkach... 23.03.15, 19:37
      Jak Jan Pawel II byl papiezem,to wszyscy hierarchowie wiedzieli co maja robic,wszystko bylo zaplanowane.Teraz kiedy Go nie ma brakuje im wskazowek,wiec nie bardzo wiedza co robic .Same rocznice i rocznice rocznic nie wystarczaja,wiec dwoja sie i troja zeby cos wymyslic,
      • palacz67 Re: Na klęczkach... 23.03.15, 20:01
        Wskazówki są w mojej pamięci a także Jego licznych książkach, które mam w domowej biblioteczce. Kapłani z powołania mają wskazówki od Boga poprzez modlitwę i drugiego człowieka, któremu służą. Dekalog to drogowskazy dla katolika. Pozdrawiam
        • wislocki12 Na klęczkach... 23.03.15, 20:28
          I to już wszystko? No tak... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka