Dodaj do ulubionych

Dokąd zmierzasz, Europo?

05.03.17, 07:51
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jesz-wieprzowine-i-wygladasz-jak-swinia-Muzulmanin-atakuje-pare-Polakow-za-spowodowanie-stluczki,wid,18718351,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Dobry czas... 05.03.17, 11:50
      "To dobry czas na poukładanie własnego życia i sumienia, na porządki nie tylko w szafie ale równiez na pojednanie się z bliźnim, wyciszenie się. W ciszy można lepiej usłyszeć, czego Bóg od nas oczekuje. Może ktoś z rodziny żyje w samotności i biedzie? Trzeba się otworzyć na drugiego czlowieka, moze na początek zwykłe dzien dobry do sąsiada? Pozdrawiam."
      Zgadnij, kto to napisał? :-((
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 16:14
      To przyszłość Europy czyli EuroArabi i to już niedługo (1dekada). Przyszłość waszych dzieci i wnuków. Wasze dzieci namawiały was do przystąpienia do UNII po szkoleniach, agitacjach w szkołach i reklamach w TV, a w zamian będą miały podrzynane gardła za friko.
      Zresztą, wy też chcieliście tego tylko się nie przyznajecie.
      Nie ma odwrotu! Islamizacja Eurokołchozu w toku!
      Zresztą wy też chcieliście tego tylko się nie przyznajecie.
      1-www.defence24.pl/521422,terrorystyczne-zagrozenie-z-niemiec-salafizm-wkracza-do-polski
      2-www.youtube.com/watch?v=YkuDxZuvF8k

• 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 21:33
        No ale Arabia Saudyjska, główny sponsor ekspansji salafizmu, gdzie obowiązuje prawo szariatu w czystej postaci, gdzie większość zamachowców na WTC było z Arabii Saudyjskiej. Gdzie rodzina królewska ma większą władzę niż dyktatorzy. Jest nietykalna bo współpracuje z Żydami i z korporacjami. Nawet ominęła ją Arabska Wiosna Ludów, bo wywiady tam nie wspierają ,,bojowników".
      • wislocki12 Przykazanie miłości 08.06.17, 22:34
        I pomyśleć tylko, że kiedyś żył facet, który zwykł był mawiać:
        "Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy." (Mt 22,37-40).
        • genia50 Re: Przykazanie miłości 08.06.17, 23:08
          U nas rozwinięta jest wiara teoretyczna a zupełnie nierozwinięta praktyczna.
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 16:22
      Boją się wuja Putinka czy stref no go?
      www.defence24.pl/556102,szwecja-przywrocila-pobor-dla-mezczyzn-i-kobiet
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 16:24
      www.youtube.com/watch?v=Qbbs4XH9DfM
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 16:46
      Jak mówię że Europa będzie ISLAMSKA to mówię
      >Do udziału w głosowaniu uprawnionych jest około milion 400 tysięcy Turków zamieszkałych w Niemczech i około 240 tysięcy - w Holandii.<
      wiadomosci.onet.pl/swiat/turcja-erdogan-porownuje-niemcy-do-kraju-totalitarnego/8wbmewc
      • e-zybi Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 17:13
        Ja Ci mówię! Zwolnij!...byś nie dostał zadyszki :PP
      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 18:33
        Dzięki, Polaku, pozdrawiam:-)
        • e-zybi Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 05.03.17, 18:38
          Hmmm...znów się podlizujesz? ;-)
        • wislocki12 Dobra Nowina 05.03.17, 21:32
          Ja też - za Dobrą Nowinę! ;-))
      • wislocki12 Po co wszystko, Babciu? 05.03.17, 21:29
        Skoro Europa ma być islamska, to po co to całe zamieszanie z Tuskiem, Saryuszem i Kaczyńskim? ;-))
      • wislocki12 400 tys. 05.03.17, 21:38
        "Mówią, że mówią po dobroci..." ;-))
        • polak1706 Re: 400 tys. 05.03.17, 22:21
          No, po dobroci... na razie
          www.mpolska24.pl/post/6737/holokaust-chrzescijan
          • wislocki12 Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 05.03.17, 22:58
            "12 osób, w tym kobiety i dzieci, zostało poddanych leczeniu po narażeniu na toksyczną substancję w czasie walk pod Mosulem, który siły irackie próbują odbić z rąk Państwa Islamskiego.
            Światowa Organizacja Zdrowia ONZ poinformowała, że od 1 marca 12 pacjentów otrzymało pomoc w szpitalu w Irbilu w irackim Kurdystanie. Mieli takie objawy, jak pęcherze na skórze, zaczerwienienie oczu, podrażnienie, wymioty i kaszel."
            Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... :-((

m.naszdziennik.pl/artykul/177551
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 05.03.17, 23:18
              Twoja choroba robi galopujące postępy.
              • wislocki12 Confiteor 05.03.17, 23:43
                To już nawet w istnienie Boga nie wolno wątpić? Przecież nawet najważniejsza modlitwa chrześcijan zaczyna się od "Wierzę", a nie od "Wiem". ;-))
            • polak1706 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 16:28
              >Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... :-((<
              Jestem, jestem tylko akurat w tym czasie odwróciłem się tyłem do wydarzeń :-(
              • palacz67 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 19:03
                Witam. Po obejrzeniu tych drastycznych zdjęć najpierw zrobiło mi się słabo, zresztą jak zwykle na taki widok. Następnie skierowałam myśli ku Bogu z zapytaniem, dlaczego? Nie usłyszałam odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
                • polak1706 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 19:52
                  No bo się odwrócił tyłem...
                  • palacz67 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:04
                    Ludzie nie powinni się odwracać od Boga, bo potem trudno powrócić. Gubi się wiarę w pogoni za karierą, pieniądzem, wygodnym życiem. Ostatnio rozmawiałam o tym z córami. Ostatnio, gdy byłam w Przemyślu na mszy, to zapytałam kuzynki po wyjściu z kościola: gdzie jest młodzież?
                    • polak1706 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:07
                      Ludzie odwracają się od Boga bo ON się najpierw od nich odwraca.
                      W tym cały ambaras aby dwoje chciało na raz.
                      >gdzie jest młodzież< Ciężko pracuje za najniższą krajową i chce w niedzielę odpocząć. Część wyjechała do Anglii ale wróci... po ogłoszeniu kalifatu
                      • palacz67 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:13
                        Tu masz rację, łatwo się odwrócić od Boga, gdy np. spotka nas jakieś nieszczęście, lub nasze prośby nie zostaną wysłuchane, każdy z nas zostaje poddany próbie wiary wiele razy. Zawsze ludzie ciężko pracowali ale dla Boga znaleźli czas. Każdy jest kowalem swojego losu. Mnie wiara dodaje siły i wewnętrznego spokoju, łatwiej mi po prostu żyć z tą świadomością, że Bóg czuwa nade mną i moją rodziną.
                        • wislocki12 Kowal 06.03.17, 21:06
                          Nie bardzo rozumiem, czy to człowiek jest kowalem swego losu, czy Bóg? ;-))
                          • 7sprawiedliwosc7 Re: Kowal 06.03.17, 21:07
                            Geny są kowalem człowieczego losu. Dochodzą jeszcze takie rzeczy jak miejsce, czas, szczęście.
                            • 7sprawiedliwosc7 Re: Kowal 06.03.17, 21:09
                              Geny najbardziej o wszystkim decydują. W zasadzie człowiek rodzi się i nie ma wielkiego wyboru. Czemu jeden człowiek jest sumienny, pracowity a drugi np. pijak, narkoman, lekkoduch. Tępi ludzie myślą, że to zła wola, że taki jest. Ale czemu taki jest? Bo takie ma geny.
                              • 7sprawiedliwosc7 Re: Kowal 06.03.17, 21:11
                                Już nie mówię o takich rzeczach, które geny predysponują jak choroby i często niszczą życie.
                                • 7sprawiedliwosc7 Re: Kowal 06.03.17, 21:22
                                  Wszystko jest zapisane w genach. Czemu jeden czuje największą satysfakcje grając w ruletkę w kasynie a dla większości to głupia kulka puszczana w ruch. Tak jest ze wszystkim w życiu.
                                  • genia50 Re: Kowal 06.03.17, 21:30
                                    Na pocieszenie powiem ci, że każdy ma geny, ja też je odziedziczyłam, nie wszystkie takie jak bym chciała.
                                    • 7sprawiedliwosc7 Re: Kowal 06.03.17, 21:58
                                      Wszystko jest układanką genów. Nawet taki przypadek, że ktoś traci np. ręce i nogi w wypadku potrącony przez samochód. Od samego początku to układanka genów. Ktoś, gdzieś, gdy ją zna dokładnie wie jak będzie za tysiąc czy do końca lat. Tak mi się wydaje.
                                      • genia50 Re: Kowal 06.03.17, 22:10
                                        Wydaje mi się, że to splot różnych okoliczności ,dobrych i złych przypadków. Można za pomocą doświadczenia i pewnych danych prognozować co nastąpi, ale nie zawsze się sprawdza.Co najwyżej jakieś proste zależności,bo już nawet z pogodą jest różnie.
                          • palacz67 Re: Kowal 06.03.17, 21:34
                            Człowiek z bożą pomocą, dobranoc.
                            • palacz67 Re: Kowal 06.03.17, 21:55
                              Polecam tę książkę, mam ją w domu.
                              lubimyczytac.pl/ksiazka/178958/wierzyc-w-chrystusa-to-nie-takie-proste-moj-drogi
                          • polak1706 Re: Kowal 06.03.17, 23:34
                            Bredzisz. Człowiek jest jak pień drzewa w strumieniu wodospadu. Resztę sobie wyobraź/dopisz.
                            • genia50 Re: Kowal 06.03.17, 23:38
                              Pień nie ma kształtów i nie myśli, oraz nie żyje.
                              • polak1706 Re: Kowal 06.03.17, 23:50
                                Na nic myślenie.
                                • genia50 Re: Kowal 06.03.17, 23:54
                                  Nie zgadzam się z tym. Dobre myśli pomagają.
                                  • polak1706 Re: Kowal 06.03.17, 23:55
                                    Myśl, myśl, myślenie nie boli. Nie myśl tylko o POwrocie POpaprańców bo będziesz jeszcze walczyć
                                    www.youtube.com/watch?v=_f1XmLaUq_k
                                • wislocki12 Na nic myślenie 06.03.17, 23:59
                                  No właśnie, ale chyba tylko w twoim przypadku... ;-))
                                  • polak1706 Re: Na nic myślenie 07.03.17, 00:18
                                    ale się "produkujesz" na forum. Odpuść trochę.
                                    • wislocki12 Garnek 07.03.17, 11:23
                                      Przygadywał kocioł... ;-))
                                      • palacz67 Re: Garnek 07.03.17, 12:39
                                        Przyganiał! :-)
                                        • wislocki12 Przyganiał 07.03.17, 21:40
                                          "(...)
                                          przyganiał kocioł garnkowi…
                                          a to, że ciężki, nawet gdy pusty,
                                          taki niezdarny w swoim wyglądzie,
                                          że grube uszy syczące żarem,
                                          czerwienią wstydu, może miłości.
                                          – och, drogi kotle,
                                          przeróżne smaki czuję,
                                          ty, mydlinami
                                          z brudów się delektujesz
                                          ." ;-))
                      • wislocki12 Laska nebeska 06.03.17, 21:03
                        Też tak myślę... Widzę, że wstąpiłeś na drogę prawdziwej łaski... :-))
                    • genia50 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:20
                      Zdarza się, że człowiek straci wiarę i trudno jest mu latać do kościoła ,stać ,klękać, żegnać się i modlić, udawać, że dalej wierzy. Są ludzie zapewne, którzy tak robią i jest to korzystne dla statystyk kościelnych i dla ich kariery, ale ja tak nie potrafię.Denerwuje mnie, że ludzie nie potrafią zrozumieć, że nie chodzi się do kościoła tylko "z lenistwa" czy " odzwyczajenia się".Czasami dzieci chodzą aby nie narażać się czy robić przykrości b. pobożnym rodzicom.
                      • genia50 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:22
                        nie tylko "z lenistwa"czy "odzwyczajenia się" .... miało być
                    • wislocki12 To Bóg się odwraca 06.03.17, 21:01
                      Ale tu przecież nie chodzi o ludzi! ;-))
                  • genia50 Re: Gdzie jesteś, Dobry Boże, jeśli jesteś... 06.03.17, 20:07
                    Gdyby Bóg był litościwy i miłosierny tak jak Go opisują i każą w takiego wierzyć, nie dopuściłby do takich okropieństw na świecie. Albo nie istnieje, albo jest jakąś Siłą Wyższą, która nie "wtrąca się" do naszego ziemskiego życia.Bez względu na wszystko nie powinniśmy się odwracać od siebie, bez względu czy wierzymy i jak wierzymy. Ludzie nie powinni toczyć wojen i nienawidzić, ani dla Boga, ani z przekonania i złości, że Go nie ma.
                  • wislocki12 To juz przesada... 06.03.17, 20:59
                    Znowu? ;-))
                • wislocki12 Odpowiedź 06.03.17, 20:58
                  Nawet Ty? ;-)
              • wislocki12 Ciemność widzę 06.03.17, 20:57
                Jak tak dalej będzie to szło, to ciemność widzę... :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:07
      Kolejna strona upadku cywilizacji Europy Zachodniej.

www.o2.pl/galeria/dantejskie-sceny-na-dworcu-strzykawki-krew-i-zombie-6098170024821377g/1
      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:11
        Przygnębiajacy widok! Pozdrawiam
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:23
          Najbardziej przygnębiające a jednocześnie śmieszne jest 5 zdjęcie.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:26
            U nas ludzie dużo piją. Ale to nic w porównaniu z tym co robią ze społeczeństwa narkotyki. Narkotyki niszczą społeczeństwo 10 razy bardziej.
            • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:36
              Kiedyś miałam okazję widzeieć na pogotowiu w Tarnobrzegu młodą, agresywną dziewczynę pod wpływem narkotyków przyprowadzoną w asyście policjantów. Ledwo jej dali radę, szarpała się. To byl przykry widok, tym bardziej, że były przy tym moje male dzieci.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:38
                Po niektórych narkotykach dostaje się nadludzkiej siły. Ludzie są w stanie wybić ręką np. szybę samochodową i nie czują bólu.
                • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:40
                  Nałogi ogólnie są straszne. Najpierw nakręcają a póżniej wykańczają.
                  • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:44
                    Ale różnica między alkoholem a twardymi narkotykami jest wielka. Dużo ludzi pije alkohol i mały odsetek zostaje zatwardziałymi alkoholikami. A twarde narkotyki uzależniają każdego.
                    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:45
                      U nas twardej narkomanii jeszcze nie ma. Palą marihuane narazie.
                      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:53
                        Są też techniczne różnice. Alkoholik wystarczy, że uzbiera 5 zł już może kupić 3 piwa w biedrze i się jakoś zasycić. Narkoman musi uzbierać 40-50 zł, do tego jeszcze znaleźć dilera, którego może akurat nie być. Narkoman musi drżeć przed policją. A alkoholik bierze piątkę i w pełni legalnie kupuje w sklepie.
                        • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:55
                          Trochę oglądałem dokumentów na ten temat . Nawet na odwyku alkoholicy mają łatwiej bo są leki w pełnie zabijające głód alkoholowy. Dla narkomanów takich nie ma. Na odwyku mają rzeźnie.
                          • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 20:01
                            U alkoholika odpadają strzykawki przez które narkoman może się zarazić i zarażać innych.
                            • wislocki12 Alkoholicy i narkomani 14.03.17, 20:53
                              Też uważam, że alkoholizm jest szlachetniejszy od narkomanii! ;-))
                              PS Ciekawe, czego używali Terlecki i Kuchciński jako zdeklarowani hippisi? ;-))
                  • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:47
                    Alkohol niszczy psychikę człowieka ale i tak pomagam takim ludziom, choć czasem usłyszę przykre słowa. To są zazwyczaj dobrzy i wrażliwi ludzie, którzy popadli w nałóg często z samotności.
                    • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 19:55
                      Alkohol w nadmiarze niszczy komórki nerwowe odpowiedzialne za uczucia wyższe. Człowiek z staje się nieczuły i agresywny, często nie da się już przywrócić jego dawnej osobowości.
                      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 20:06
                        Dlatego pijące matki tak zaniedbują swoje dzieci.
                      • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 11:48
                        Alkohol... rozgrzewa zimą, nadaje w ustach określony ponętny smak, działa antystresowo, przyczynia się do zacieśnienia więzi towarzyskich...
                        Nasze (męskie) myśli wciąż o niej, nasze serca wciąż do niej:
                        www.google.pl/search?q=%C5%BBytnia&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjd35GB6dXSAhVECSwKHab-BFwQ_AUICSgC&biw=1280&bih=899
                        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 14:45
                          :-)
                          • e-zybi Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:09
                            Bądź jej wierny, nigdy jej nie zaniedbuj, czasem potrafi sponiewierać, ale...to miłość do końca życia ;-)
                            • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:30
                              Dokładnie ale czasem potrafi tak sponiewierać, że ma się jej dość na długo.
                              • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:38
                                Najgorsze są lęki (strach o zawał, o swoją śmierć i tych, których lubisz) po dłuższym (>2 dni) i obfitym piciu. Strach się potem napić.
                                • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:39
                                  Paleta lęków jest wielka. Strach nawet włączyć komputer.
                                  • wislocki12 Spłuczka 14.03.17, 20:47
                                    Ze o spłuczce nawet już nie wspomnę! ;-))
                        • wislocki12 Rok troski 14.03.17, 16:08
                          "Rok 2017 będzie rokiem troski o trzeźwość narodu. Uchwałę w tej sprawie podjął Sejm. Zaapelowano w niej do rządu, samorządów, Kościoła, związków wyznaniowych i organizacji pozarządowych o systematyczne działania na rzecz troski o trzeźwość narodu." :-)

www.radiomaryja.pl/informacje/2017-rokiem-troski-o-trzezwosc-narodu/
                          • genia50 Re: Rok troski 14.03.17, 16:14
                            Mój sąsiad bardzo pobożny człowiek, zastosował się do tego apelu, od pewnego czasu nie czuć od niego zapachu karbidu i czosnku.
                        • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:27
                          www.google.pl/search?q=zubrowka+biala&client=Pmr&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiY0O3NtNbSAhWD7BQKHaU9DDAQ_AUICCgB&biw=1855&bih=983
                          • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:49
                            Do flaszki jeszcze jest dobra ładna kobieta na kolanach. To już w ogóle jest raj.
                            • e-zybi Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:54
                              Uważasz, że warto drążyć ten temat? ;-)
                              • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:57
                                Skończyłem już pisać w tym temacie.
                                • wislocki12 Baba z wozu... 14.03.17, 20:49
                                  Spadł mi kamień z serca. ;-))
                                  • palacz67 Re: Baba z wozu... 14.03.17, 21:40
                                    Bedziesz lekki jak piórko i Cie wiater porwie, dobranoc:-)
                                • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 16:24
                                  Źle zrozumiałeś! Drążymy, drążymy, jak najgłębiej!
          • wislocki12 Nie najgorzej... 06.03.17, 21:21
            U nas też jest nie najgorzej! ;-))

www.youtube.com/watch?v=HbsxF8ZjY3o
        • wislocki12 Pozdrawiam 06.03.17, 21:12
          Faktycznie przygnębiający... Pozdrawiam! ;-))
      • wislocki12 Klauzula 06.03.17, 21:10
        U nas też, bezskutecznie, zresztą, władza walczy z dopalaczy... Całe szczęście jeszcze, że minister zdrowia wie, co to jest klauzula sumienia
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 22:24
      ,,W Syrii nastąpiło coś, czego chyba nikt się nie spodziewał. Kurdowie, Syria, Rosja i Stany Zjednoczone wspólnie zaczęły działać przeciwko Turcji. Powstanie tego niezwykłego sojuszu oznacza, że wojna w Syrii powoli dobiega końca, zaś Turcja zaczyna wpadać w poważne tarapaty."

I dobrze

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w-syrii-powstala-strefa-buforowa-ktora-zablokowala-ofensywe-turkow
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 22:27
        Turasy dopiero wkroczyły do Syrii jak Państwo Islamskie zaczęło upadać a wcześniej je żywili wybijając Kurdów.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 22:28
          Gdzie to się nadaje do Europy.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 06.03.17, 22:31
            zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wkurzony-erdogan-porownal-niemieckie-wladze-do-nazistow
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 08:13
          Witam, rozmawiajcie ze swoimi dziećmi na temat zagrożeń, na jakie są narażone w świecie, nie żałujcie im rodzicielskiej miłości, pozdrawiam.
          wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Brytyjski-sad-skazal-53-latka-za-seks-z-dziewczynka-z-Polski,wid,18725738,wiadomosc.html
          • edekzgredek99 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 09:04
            Dlatego zem nigdy dzieckow i wnusiow na religie nie posylal i ministrantury zabranial w cnocie sie uchowali i czystosci.
            • wislocki12 Klauzula w szkole 14.03.17, 21:11
              Ciekawe, czy nauczyciele i dyrektorzy szkół mogą powoływać się na klauzulę sumienia? ;-))
      • wislocki12 Wolty 06.03.17, 22:40
        Myślę, że Syria będzie jeszcze świadkiem nie takich wolt... :-((
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 11:44
      Dokąd zmierzasz, Europo?
      Do samozagłady!
      www.youtube.com/watch?v=kMad2ipc6qo
      Tam gdzie islam tam APOKALIPSA.
      • wislocki12 Apokalipsa? 14.03.17, 13:10
        Odnoszę wrażenie, że Europa woli islam niż... Kaczystan... ;-))
      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 15.03.17, 17:56
        www.o2.pl/artykul/sciany-cale-w-odchodach-tu-rodzice-wiezili-swoje-dzieci-6101252675077249aPozdrawiam
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 15.03.17, 18:01
          www.o2.pl/artykul/sciany-cale-w-odchodach-tu-rodzice-wiezili-swoje-dzieci-6101252675077249a
          Przepraszam:-)
          • wislocki12 Homilia 15.03.17, 20:03
            Myślę, że dzieci owe były przygotowywane do wojny z lewactwem! ;-)
            PS Podejrzewam, biorąc pod uwagę pod uwagę całokształt przytoczonych "faktów", informacja pochodzi z homilii jakiegoś prowincjonalnego wikarego! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 14.03.17, 17:48
      ,,Jak wiadomo wielki kryzys migracyjny, jakiego doświadczała Unia Europejska w 2015 roku został spowodowany przez Turcję, która otworzyła granice. Potem został on zatrzymany gdy na mocy umowy granice te zostały zamknięte. Na skutek ostatnich wydarzeń w Niemczech i Holandii, Turcja uznała umowę z UE dotyczącą emigracji, za zakończoną i zamierza wpuścić następne miliony Islamistów."

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czy-w-ramach-retorsji-za-konflikt-dyplomatyczny-turcja-wpusci-do-europy-kolejne-miliony
      • wislocki12 Wzorzec? 14.03.17, 20:46
        Czasami odnoszę wrażenie, że Kaczyński wzoruje się na Erdoganie... :-((
      • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 15.03.17, 23:12
        Ten dziki kraj zwany Turcją chce do UNII. Po wstąpieniu do Eurokołchozu (EuroArabii) odbuduje IMPERIUM OSMAŃSKIE ale biały człowiek będzie u niego niewiernym...
        • wislocki12 Nawet z Kaczyńskim... 16.03.17, 00:26
          Ja bym mu nie radził - przegra 28:1! ;-))
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 16.03.17, 06:08
          Witam, kilka lat temu tuż za moją wioską w sobotni poranek zatrzymalo się auto jadące z naprzeciwka i wyskoczył mi przed maskę auta obcokrajowiec podajacy sie za Turka. Otworzyl drzwi od pasażera i nachalnie próbował mi sprzedać złoto, twierdząc, że mu bardzo potrzebne pieniądze na benzynę. Był elegancko ubrany, nie wygladał na biednego ale zachowywał się jak dziki. Przestraszyłam się go bardzo. Musialam się zatrzymać bo on mi wyskoczył wprost przed maskę. W jego aucie siedziała jakas kobieta. Po kilku minutach trudnej rozmowy udało mi się go przekonać, by zatrzasnął drzwi. Trzeba uważać, bo nie było nikogo w pobliżu a on był dosyć agresywny w rozmowie. Pozdrawiam i życzę udanego dnia:-)
          • wislocki12 Nasi też... 16.03.17, 13:31
            "Wysokie wyroki więzienia dla czterech Polaków – w wieku od 24 do 32 lat – zapadły w sobotę w londyńskim sądzie. Zeszłego lata włamali się oni do domu wykładowcy uniwersyteckiego i pobili go z niezwykłą brutalnością.
            Brytyjski wykładowca skatowany. Do pobicia przyznał się polski gang
            W sierpniu zeszłego roku 55-letni Paul Kohler został brutalnie pobity we własnym domu, kiedy otworzył drzwi na pukanie. Czterej skazani wdarli się do środka. Dwaj powalili mężczyznę w holu, przez osiem minut z całej siły okładając go pięściami po twarzy i kopiąc. Dwaj pozostali sterroryzowali żonę pobitego." :-((

www.tvp.info/18671727/polscy-bandyci-skazani-w-londynie-za-brutalne-pobicie-spedza-po-kilkanascie-lat-za-kratami
          • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 16:35
            1- wiadomosci.onet.pl/swiat/wielka-demonstracja-w-turcji-niech-zachod-podporzadkuje-sie-mahometowi/73p01
            2- www.youtube.com/watch?v=0d28n85jKXk
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 16.03.17, 17:48
      Zbroją się. Skład broni i amunicji jak w regularnej armii zlikwidowano w Hiszpanii.

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/europol-skonfiskowal-ogromny-arsenal-broni-w-hiszpanii
      • wislocki12 Prawdopodobnie 16.03.17, 22:59
        "Hiszpańska policja we współpracy z europejską agencją Europol przechwyciła wielki skład broni w ramach wielkiej operacji "Portu". Zatrzymano również 5 osób, które prowadziły nielegalny handel bronią i prawdopodobnie wspierały działania islamskich terrorystów w Europie."
        Ja postawiłbym raczej na Kraj Basków! :-((

• 7sprawiedliwosc7 Re: Prawdopodobnie 18.03.17, 22:43
          Baskowie od lat cicho siedzą.
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 16.03.17, 18:07
      ,,Alice Bah Kuhnke, minister ds. Kultury i Demokracji Szwecji zapowiedziała „miękkie lądowanie” dla islamskich bojowników wracających z wojny na Bliskim Wschodzie. Wszystko w imię integracji ze społeczeństwem Szwecji. W swojej wypowiedzi pani minister stwierdziła, że dla wracających z wojny bojowników ISIS lepiej jest organizować programy reedukacyjne oraz zapewnić im pomoc socjalną, niż ich karać. Będą zatem przygotowane dla nich darmowe mieszkania, edukacja, dobra praca i pomoc finansowa."

pikio.pl/szwedzka-minister-bojownicy-isis-dostana-mieszkania-darmowa-edukacje-i-pieniadze/#
      • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 16:29
        Pani minister zapomniała o darmowym sexie :-(
        Islamizacja EuroArabii w toku. Nie ma odwrotu!
        Czas zacząć myśleć o jeszcze większym zabezpieczeniu granic kraju niż to obiecał M. Błaszczak.
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 16.03.17, 18:10
      Ofiary katów z ISIS płaczą.

,,W rozmowie z irackim żołnierzem walczącym w Mosulu przeciwko ISIS czytamy, że Szwecja zostałaby zdobyta „od wewnątrz” w przeciągu zaledwie kilku godzin. Ta dramatyczna sytuacja to konsekwencja bardzo otwartej polityki socjalnej na imigrantów z bliskiego wschodu. Żołnierze ISIS przybywający z Syrii w niektórych regionach Szwecji mogą liczyć nie tylko na bardzo wysokie zasiłki, ale także dodatki na edukację i zdrowie. Według szwedzkich władz ma to być sposób na integrację ze społecznością lokalną.

Taka postawa lewicy jest dla irackich żołnierzy powodem do płaczu. Walcząc z narażeniem życia wpadają w złość widząc pomoc dla ich oprawców. "

wolnosc24.pl/2017/03/15/isis-zdobyloby-szwecje-w-kilka-godzin-zolnierze-walczacy-z-islamistami-sa-zalamani-polityka-skandynawow/
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 16.03.17, 18:11
        Szwecja powinna być wciągnięta na listę krajów wspierających terroryzm.
      • wislocki12 Do źródeł... 16.03.17, 23:03
        Też uważam, że najlepszym źródłem informacji o Szwecji są iraccy żołnierze walczący w Mossulu... ;-))
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 16:58
      Vive La France! :-)
      z sieci:
      >~aa : "Francuski publicysta o Polsce: "Z podziwem i ogromną zazdrością patrzę na Wasz kraj, na Wasz spokój"

Dla Jeana Paula Oury, francuskiego publicysty, eksperta od mediów społecznościowych, dzisiejsza Francja nie daje poczucia bezpieczeństwa. W swoim kraju nie czuje się on pewnie, a polityka imigracyjna z dnia na dzień staje się coraz bardziej absurdalna. Co innego Polska. Na portalu WszystkoCoNajwazniejsze.pl opublikował on tekst, w którym przyznał: - "Z podziwem i ogromną zazdrością patrzę na Polskę. Na Waszą radość, na Wasz spokój, na to, że możecie spokojnie wypić w knajpce, na deptaku, poranną kawę".

Pomijając kwestie poczucia bezpieczeństwa czy sprawy związane z polityką imigracyjną, o których pisze Oury, warto zwrócić uwagę również na inne problemy związane z szeroko rozumianą tzw. wojną kulturową. Okazuje się, że nad Sekwaną na niespotykaną dotąd skalę wzmaga się antysemityzm i chrystianofobia. W ciągu roku dochodzi tam do około 2 tysięcy przestępstw i incydentów wymierzonych bezpośrednio w żydów lub chrześcijan (napaści, prześladowania, profanacje miejsc kultu, mowa nienawiści). Ceniąca do tej pory wolność i tolerancję Francja z roku na roku staje się coraz bardziej ksenofobiczna i nietolerancyjna.

Konsekwencją zmian demograficznych i kulturowych, swoistym znakiem czasu, jest również zamykanie i burzenie chrześcijańskich kościołów. Od 2000 r. zrównano z ziemią 33 tego typu obiekty. Na ich miejsce, niczym grzyby po deszczu, wyrastają meczety. We wspomnianym okresie wybudowano ich nieco ponad 1 tys. W tym kontekście warto przytoczyć słowa Dalil Boubakeura, rektora Wielkiego Meczetu w Paryżu, który podczas ubiegłorocznej konwencji Związku Organizacji Islamskich Francji (UOIF) zażądał podwojenia liczby meczetów we Francji: - "Mamy 2200 meczetów i musimy podwoić ich liczbę w ciągu dwóch lat" - stwierdził w trakcie oficjalnego przemówienia. Uzasadniając swoje żądanie Boubakeur zauważył, że wspomniane 2200 meczetów to zbyt mało jak na największą społeczność muzułmańską w Europie Zachodniej.

Jeśli do tego dołączymy wdrażane w życie idee twardej lewicy (np. kary więzienia za prowadzenie strony PRO-LIFE czy zakaz publikacji zdjęć uśmiechniętych dzieci z zespołem Downa), to mamy kompletny obraz dzisiejszej Francji. Francji, która - zdaniem Oury - zaczyna przypominać "sklerotyczną staruszkę". '

Dawid Matt Palownik <
      THE END FRANCE! :-(
      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 17:02
        Witam, dzięki za ciekawe informacje o Francji. Namawiam 2 przyjaciółki, by tu powróciły na stałe, tęsknię za nimi a nie mam odwagi tam jechać, pozdrawiam:-)
        • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 17:40
          To teraz już wicie dlaczego PiS ma być przy władzy jak najdłużej. W przeciwnym wypadku Polacy nie będą mieli gdzie wrócić z KALIFATÓW.
          • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:07
            A co na nich tu czeka?
            • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:31
              Co czeka to spytaj poprzednie rządy/polityków skoro przez 25 lat niszczyli wszystko co się dało. Kiedy pojawił się rząd Śp. L.Kaczyńskiego który zaczął porządkować państwo i jako po 1989 roku chciał coś dobrego zrobić dla Polaków wybraliście POwców we wcześniejszych wyborach. Czym to się skończyło dla POlski to już wiesz. Wyprzedaż majątku narodowego, coraz większa bieda... Trzeba było myśleć!
              • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:35
                Teraz pilarze mają pracę, ale do czasu.
              • wislocki12 Żal 17.03.17, 20:50
                Może i masz rację, ale żal rozwalonego Trybunału Konstytucyjnego, podporządkowania władzy sądowniczej władzy wykonawczej, wprowadzenia inwigilacji w internecie, oświaty, wycinki lasów, generałów i... bażantów! :-((
              • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 21:33
                Dzięki za odpowiedź, widuję się z nimi, 2-3 razy w roku w Polsce i to musi mi na razie wystarczyć. Potwierdzam biedę, dobranoc:-)
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:35
              Jak komuś grozi śmierć to nie wybrzydza. Starcza mu namiot i ciepły posiłek.
          • wislocki12 PiS gorszy od kalifatów... 17.03.17, 20:40
            Moim zdaniem PiS jest gorszy od kalifatów:]
            "Posłowie chcą uczcić 100. rocznicę objawień fatimskich. Przesłanie fatimskiego orędzia Matki Bożej jest aktualne. Mając na względzie obecną sytuację geopolityczną Polski, nabiera również szczególnego znaczenia dla naszej Ojczyzny – stwierdzają posłowie, którzy podpisali się pod projektem okolicznościowej uchwały, która ma uczcić 100. rocznicę objawień fatimskich. Uchwałę poparli m.in. Anna Sobecka, wiceminister spraw wewnętrznych i administracji Jarosław Zieliński, b. szef „Solidarności” Janusz Śniadek czy Robert Telus, członek parlamentarnego zespołu sympatyków ruchów katolickich."
            Szkoda tylko, że wg. Konstytucji:
            Art. 25.
            (...)
            2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym."
            • 7sprawiedliwosc7 Re: PiS gorszy od kalifatów... 17.03.17, 20:42
              Jakby nie PiS już byśmy mieli zaczątki kalifatu. 100 tysięcy migrantów.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: PiS gorszy od kalifatów... 17.03.17, 20:47
                Całe to multi kulti to jest poroniony pomysł. W Paryżu oprócz migrantów i innych nachodźców z obywatelstwem są przeróżne gangi. Jest kilka gangów muzułmańskich, które walczą między sobą np. afgańskie z irackimi. Są gangi albańskie, serbskie, kosowskie, cygańskie, afrykańskie. Gangów z Arabii Saudyjskiej nie ma, są za bogaci. Za to fundują meczety.
              • wislocki12 Wstydź się! 17.03.17, 20:55
                Chyba nawet nie zauważyłeś, że z dumnego, prawie 40-milionowego narodu, robisz gromadkę strachliwych tchórzy! Wstydź się! ;-((
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Wstydź się! 17.03.17, 20:56
                  No właśnie nie tchórze bo się sprzeciwiają muzułmańskiemu desantowi.
        • wislocki12 Wahadło 17.03.17, 20:37
          Ciekawe, dlaczego nie chcą wracać? Gdybym miał taką koleżankę, też bym się wahał... ;-))
      • wislocki12 Zapraszamy 17.03.17, 20:35
        Zapraszamy nad Wisłę! Prezes Kaczyński już czeka z bukietem kwiatów... ;-))
        Sejm też:
        "Posłowie chcą uczcić 100. rocznicę objawień fatimskich. Przesłanie fatimskiego orędzia Matki Bożej jest aktualne. Mając na względzie obecną sytuację geopolityczną Polski, nabiera również szczególnego znaczenia dla naszej Ojczyzny – stwierdzają posłowie, którzy podpisali się pod projektem okolicznościowej uchwały, która ma uczcić 100. rocznicę objawień fatimskich. Uchwałę poparli m.in. Anna Sobecka, wiceminister spraw wewnętrznych i administracji Jarosław Zieliński, b. szef „Solidarności” Janusz Śniadek czy Robert Telus, członek parlamentarnego zespołu sympatyków ruchów katolickich."
        Szkoda tylko, że wg. Konstytucji:
        Art. 25.
        (...)
        2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym."
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:39
      ,,W przeciągu ostatnich kilku lat wielokrotnie ostrzegaliśmy przed islamizacją naszego kontynentu. Wiele mówiło się o tym, że zderzenie kultur jakie obserwujemy obecnie w Europie prędzej czy później doprowadzi do wielkiej wojny. Ostrzeżenia te były niestety zwykle bagatelizowane a każdy kto obawiał się najazdu muzułmanów był automatycznie nazywany rasistą.Najbardziej niepokojąco brzmiały jego słowa o tym, że wkrótce wybuchną na naszym kontynencie "święte wojny".

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/premier-turcji-twierdzi-ze-w-europie-wkrotce-wybuchnie-swieta-wojna
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:40
        Premiera Turcji.
        • wislocki12 27:1 17.03.17, 20:58
          Kaczyński też ma talent do gadania, a w końcu przegrywa 27:1! ;-))
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:52
        Niektórzy uwierzą dopiero jak będzie powszechna krew na ulicach europejskich.
        • wislocki12 Reminiscencje 17.03.17, 21:04
          Czasami przypominasz mi św. Jana. Tego od Apokalipsy... ;-))
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Reminiscencje 17.03.17, 21:11
            Zależy od punktu widzenia. Dla Rzymian, którzy zostali podbici przez Germanów była to Apokalipsa. Dla Germanów był to triumf. Tak samo teraz będzie apokalipsa dla Europejczyków a triumf dla muzułmanów.
            • wislocki12 Uniwersalna 17.03.17, 21:57
              A ja myślałem, ze Apokalipsa jest raczej uniwersalna... ;-)
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 20:59
      ,,Erdogan apeluje do Turków w Europie: Miejcie po pięcioro dzieci!"

ndie.pl/erdogan-apeluje-turkow-europie-miejcie-piecioro-dzieci/
      • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 21:02
        Baby boom po turecku.W Afryce tak mają bez nawoływań. Ale bogactwa to nie daje...
      • wislocki12 Trzeba myśleć pozytywnie 17.03.17, 21:07
        Erdogan jest zwolennikiem pozytywnego myślenia. Zachęca! A u nas zabrania się. Wszystkiego! :-((
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Trzeba myśleć pozytywnie 18.03.17, 17:13
          Naprawdę musisz się pójść leczyć.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Trzeba myśleć pozytywnie 18.03.17, 17:14
            W Turcji jest już prawie islamska republika i nie ma żadnych swobód. Akurat Polska w tej chwili to kraj, gdzie panuje największą swoboda wypowiedźi w Europie.
            • wislocki12 Wolna amerykanka 18.03.17, 20:59
              Najwyraźniej widać to w TVP! ;-))
          • wislocki12 Kieca 18.03.17, 20:56
            Zadzieram kiece i lece! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 21:01
      ,,Erdogan: Unia Europejska rozpoczęła antyislamską krucjatę"

Co ten gość gada. Unia Europejska jest tworem strasznie podporządkowującym się muzułmanom.

ndie.pl/erdogan-unia-europejska-rozpoczela-antyislamska-krucjate/
      • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 21:05
        >jest tworem strasznie podporządkowującym się muzułmanom.<
        Mało, stanowczo za mało się podporządkowuje muzułmanom. ON chce więcej uległości, więcej islamu na zachodzie, władzy absolutnej, prawa SZARIATU i KALIFATÓW.
        • wislocki12 Podporzadkowanie ;-) 18.03.17, 21:47
          Właśnie. Holandia nie wpuściła na swoje terytorium dwoje tureckich ministrów i partia liberalna wygrała wybory! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 21:06
      „W Brukseli są już dzielnice, w których muzułmanie stanowią grubo ponad 40 proc. ludności. Jeśli wskaźniki demograficzne się utrzymają, za 15-20 lat Bruksela stanie się w połowie muzułmańska”

Tak jak pisałem 20-30 lat. I w takich krajach jak Belgia, Szwecja, Francja będzie prawo szariatu. Oczywiście do tego czasu ,,atrakcje" w postaci zamachów, terroru, łamania prawa itd.
      Na zdrową logikę dla tych co jeszcze nie pojęli. Czy jak będą większością w ciągu 20-30 lat to nie wprowadzą prawa szariatu? I nie zaczną prześladować Europejczyków?

ndie.pl/bruksela-polowie-muzulmanska-nastapi-szybciej-niz-sie-spodziewamy/

ndie.pl/bruksela-polowie-muzulmanska-nastapi-szybciej-niz-sie-spodziewamy/

• wislocki12 Ucz się i pracuj... 17.03.17, 21:10
        Myślę, że jak trochę popracujesz to przebijesz św. Jana i... Apokalipsę... ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Ucz się i pracuj... 18.03.17, 16:51
          Takie są fakty.
          • wislocki12 Mity 18.03.17, 20:52
            I mity! ;-))
      • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 21:59
        Islamizacja nastąpi szybciej niż za 15-20lat. Nie ma odwrotu od islamizacji Eurokołchozu. Przyczyna? Krótkowzroczność rządzących w Europie poje/bów, otwarte granice i tolerancja dla obcych kulturowo, co jest nie do pomyślenia w krajach muzułmańskich, no i wypłacany socjal pasożytom.
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 22:07
          To się zmienia w zastraszającym tempie. Jeszcze kilka lat temu Europa była w miarę spokojna i bezpieczna, widziałam to na własne oczy. Teraz strach się gdziekolwiek ruszyć, wybraliśmy wycieczkę krajową.
          • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 17.03.17, 22:10
            Dzieci rodzą dzieci...
            www.o2.pl/artykul/latka-w-ciazy-pobila-wszelkie-rekordy-na-wyspach-6102117510439553a
            • wislocki12 Dwa lata robią różnicę! 17.03.17, 22:15
              Masz rację! Matka Boska była o dwa lata starsza, a i męża miała w słusznym wieku... ;-)
          • wislocki12 Durdy 17.03.17, 22:11
            Pewnie dlatego wybrałaś owe Durdy! ;-))
        • wislocki12 Będziesz miłował... 17.03.17, 22:20
          "Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego." Pod warunkiem, że nie jest muzułmaninem... ;-))
          • palacz67 Re: Będziesz miłował... 17.03.17, 22:30
            www.youtube.com/watch?v=5RAcZwi_CRY
            • wislocki12 Stara mielnica... 17.03.17, 22:39
              Ciekawe, o co chodzi z tą starą mielnicą? ;-))
    • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 21:19
      Nie podajecie linku do "wielkiego zachodniego świata" do którego nas tak ochoczo PO prowadziła? :-(
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Paryz-strzaly-na-lotnisku-Orly-1-osoba-nie-zyje,wid,18730468,wiadomosc.html
      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 21:25
        Dzięki:-)
        • wislocki12 Dzięki 18.03.17, 21:38
          Ci, Panie! ;-))
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 23:13
          Oglądałam wcześniej dobry film wojenny, dopiero teraz przczytałam treść linku, życzę dobrej nocy i udanej niedzieli:-)
          • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 23:14
            przeczytałam:-)
            • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 00:10
              A po co tyle wpisów z informacjami: dzięki/oglądałam.../przeczytałam?
              • wislocki12 "Dzięki/oglądałam.../przeczytałam?" 19.03.17, 00:19
                No właśnie!
                PS Pewnie znowu oberwiesz! ;-))
              • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 06:54
                Poprawiłam błąd, bo " zjadłam" e. Pozdrawiam
              • zolza670 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 16:35
                Aby zaistnieć :-)
                • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 16:38
                  Jesteś bardzo zlośliwa, Zołzo, nie po drodze mi z Tobą. Kończę z Tobą rozmowę, bo moje zdrowie jest najważniejsze. Bez odbioru!
                  • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 19:37
                    wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Helsinki-Trzech-Irakijczykow-i-Syryjczyk-trafia-za-kraty-Za-gwalt-zbiorowy,wid,18730898,wiadomosc.html
                    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 19:43
                      W SZwecji daliby im większy zasiłek.
                      • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 19:57
                        Młodzi, zdrowi ludzie powinni zapracować na chleb, takie jest moje zdanie.
                        • wislocki12 Chleb 19.03.17, 22:22
                          Ciebie to chyba nie dotyczy... ;-))
            • e-zybi Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 08:29
              Lubisz się chwalić, co? ;-)
          • wislocki12 Rychło 19.03.17, 00:17
            Rychło w czas! ;-))
      • wislocki12 Link 18.03.17, 21:42
        To może Ty podasz? Najlepiej do KC PZPR! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 18.03.17, 21:22
      I nic z tym nie zrobili. ,,Radykalizacja Belkacema była znana policji - miał pojawić się w śledztwie dotyczącym zamachów w Paryżu m.in. na teatr Bataclan z listopada 2015 r."

Już dawno powinni wywalić z kraju albo powsadzać do więzień islamskich radykałów. Ale jest fałszywa zachodnia wolność i się nie da.
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Paryz-strzaly-na-lotnisku-Orly-1-osoba-nie-zyje,wid,18730468,wiadomosc.html?ticaid=118d06&_ticrsn=5
      • wislocki12 Areszt wydobywczy... 18.03.17, 21:44
        "Już dawno powinni wywalić z kraju albo powsadzać do więzień islamskich radykałów. Ale jest fałszywa zachodnia wolność i się nie da."
        No tak, najlepiej wsadzić do aresztu wydobywczego... ;-)
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Areszt wydobywczy... 18.03.17, 22:44
          Może i najlepiej do kamieniołomów do końca życia. Może to jest najlepszy sposób na prewencyjną walkę z islamistami w Europie.
          • wislocki12 Krucjata 18.03.17, 23:08
            Myślę, że powinniśmy ogłosić kolejna krucjatę! Prezes, EPiSkopat, Preydent i rząd są przecież z nami! A może nawet te 2 F16 Macierewicza jeszcze gdzieś tam się plątają? ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 22:22
      Czy ktoś w końcu wykończy tych islamistów? Znowu podnoszą łby.
      zmianynaziemi.pl/wiadomosc/islamska-rebelia-rozpoczela-ofensywe-w-damaszku
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 22:23
        Sam bym się zaciągnął jakbym miał taką możliwość.
        • genia50 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 19.03.17, 22:26
          Chłopak spod Sandomierza zaciągnął się i poległ.
      • wislocki12 Assad też! 19.03.17, 22:28
        Pewnie nawet nie wiesz, że Assad wraz ze swoim oddziałami tez wyznaje islam... ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Assad też! 19.03.17, 22:30
          Wiem.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Assad też! 19.03.17, 22:31
            Ale dopóki nie ta rewolta to w Syrii muzułmanie, jazydzi, chrześcijanie żyli sobie spokojnie.
            • wislocki12 Tolerancja 19.03.17, 23:02
              Do tego potrzebna jest tolerancja... A w Polsce katolicy swoje prawa usiłują narzucić reszcie społeczeństwa... :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 18:24
      ,,Ostatnie wypowiedzi Erdogana dają nam jasno do zrozumienia, że Turcja może znów dostarczać na nasz kontynent tzw. uchodźców aby przyspieszyć islamizację naszego kontynentu. Węgry to jedno z nielicznych państw europejskich, które konsekwentnie przygotowuje się na ten czarny scenariusz.Na granicy z Serbią powstaje właśnie drugie, masywne ogrodzenie, które potrafi zabezpieczyć kraj przed inwazją nawet setek tysięcy obcokrajowców. Podobna bariera powstała pod koniec 2015 roku na granicy z Chorwacją. Tym razem Węgry będą lepiej przygotowane na ataki ze strony muzułmańskich nachodźców i z jeszcze większym zaangażowaniem będą bronić swojego terytorium.

Ponadto, na terenie kraju powstają nowe bazy wojskowe. W poniedziałek w gminie Hercegszántó, niedaleko granicy z Serbią, oficjalnie otwarto drugą bazę. Pierwsza funkcjonuje już w gminie Kelebia, a kolejne dwie wkrótce zostaną wybudowane w Bácsalmás i Madaras. W każdej placówce wojskowej będzie przebywało na stałe co najmniej 150 żołnierzy, ale jeśli zajdzie taka konieczność to ich liczba zostanie podwojona."

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wegry-przygotowuja-sie-na-kolejny-naplyw-muzulmanskich-uchodzcow

Rząd ogłosił, że Węgry nie zmienią swojego stanowiska w kwestii nielegalnej migracji i nie będą wpuszczać żadnych obcokrajowców. Premier Viktor Orban powiedział nawet, że "Austriacy i Niemcy mogą spać spokojnie, ponieważ Węgrzy bronią zewnętrznych granic Europy". Należy dodać, że Węgry chronią nasz kontynent przed zagrażającą nam islamizacją, za co Unia Europejska do dziś proponuje nakładanie wysokich kar finansowych
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 20:07
      Przez Turcję tymczasowo nie idą bo Erdogan ich zastopował i ma czym szantażować Unię. Ale idą przez Morze Śródziemne.

,,Rekordową liczbę ponad 3300 imigrantów uratowały w niedzielę włoskie i zagraniczne statki na Morzu Śródziemnym.

Imigranci z Afryki coraz częściej szturmują wybrzeża Włoch. Już kilka dni temu gazeta „La Stampa” ostrzegała, że ten rok może być rekordowy pod tym względem.

„Około 250 tysięcy imigrantów przypłynie w tym roku do Włoch z Libii” – czytamy. Turyński dziennik donosi, że prognozy, do jakich dotarła gazeta, pochodzą z agend rządowych, a nie są to przewidywania oparte na słabych przesłankach."

ndie.pl/rekordowy-naplyw-migrantow-afryki-ponad-3-tysiace-ciagu-jednego/
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 20:11
        To się nigdy nie skończy. W Afryce jest taki głód i bieda, że tu idą jak do raju.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 20:13
          Trzeba było rozwalać Libię. Jeszcze ta ropa im wyjdzie bokiem.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 20:15
            Teraz w Libii nie ma państwa. Idzie przez nią cała Afryka. I w końcu tu przyjdzie.
            • wislocki12 Całe szczęście... 21.03.17, 21:49
              Całe szczęście, że nawet wstająca z kolan Polska dobrej zmiany nie jest wystarczająca atrakcyjna dla uchodźców! Z może o to chodzi? ;-))
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Całe szczęście... 21.03.17, 22:12
                Widocznie jeszcze ejst ich za mało i ludzie Twojego pokroju nic nie rozumieją. Ale to się zmieni.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 22:01
        Kaddafi powiedział wiele mądrych rzeczy. Np., że jak upadnie to Europę zaleją imigranci z Afryki subsaharyjskiej. Jest ich prawie miliard. To najbiedniejsza część Afryki. Tylko rząd libijski ich powstrzymywał bo nie wpuszczał ich do swojego kraju. Przez co nie mogli dostać się do Morza Śródziemnego i płynąć do Europy. Kaddafi powiedział też inne ciekawe rzeczy jak to, że islam zwycięży w Europie w ciągu 50 lat bez jednego wystrzału.
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 21:49
      ,,Telewizja CNN zdjęła z anteny republikańskiego kongresmena Scotta Taylora, który powoływał się na statystyki FBI dotyczące śledztw związanych z terroryzmem wśród uchodźców. Republikański kongresmen Scott Taylor był gościem stacji CNN. Krótki wywiad był przeprowadzany przez dziennikarkę Danę Bash.

„Właśnie dzisiaj FBI ujawniło, że 30 proc., – 30 proc. krajowych śledztw związanych z terroryzmem dotyczy osób, które są uchodźcami” – mówił Taylor. W tym momencie, gdy kongresmen dalej próbował kontynuować swoją wypowiedź, połączenie zostało natychmiastowo przerwane.

Dziennikarka CNN Dana Bash z uśmieszkiem na twarzy powiedziała, że to wina „telewizyjnych gremlinów”. To nie pierwszy taki przypadek, gdy CNN „nagle” ma problemy techniczne z połączeniem. Zdarza się to często, gdy rozmówca przedstawia niewygodne dla stacji informacje."

ndie.pl/zobacz-wyglada-cenzura-telewizji-przykladzie-cnn/
      • wislocki12 Ataki 21.03.17, 21:52
        Też współczuję Ameryce i prezydentowi Trumpowi. ;-))
        PS U nas są tylko śledztwa w sprawie ataków na tzw. nie naszych! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 22:34
      ,,Mamed Chalidow wyznaje: „Jestem radykalnym muzułmaninem”. Uważa, że to pojęcie nie jest niczym złym. Jestem muzułmaninem, praktykującym muzułmaninem czy – jak mnie nazywają – radykalnym muzułmaninem”
      ,,Hasło „radykalny muzułmanin” źle się kojarzy. Mamed Chalidow jednak wyjaśnia, że „nie ma w tym nic złego”.
      ,,W islamie nie ma pojęcia „niepraktykujący” muzułmanin. W Polsce się mówi, że ktoś jest katolikiem, ale nie praktykuje. U nas tak się nie da: nie praktykujesz, to nie jesteś muzułmaninem. A jeśli praktykujesz, to jesteś fundamentalistą, jesteś – mówi się – radykalnym muzułmaninem"

ndie.pl/mamed-chalidow-wyznaje-radykalnym-muzulmaninem/
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 21.03.17, 22:37
        I bardzo dobrze wyjaśnił. Odejść od islamu się nie da bo za to jest śmierć. I każdy muzułmanin jest fundamentalistą.
        • wislocki12 Konfesja 21.03.17, 22:41
          Jesteś odporny na wiedzę. Już kilka razy informowałem, że nie jestem zainteresowany żadną konfesją. Nawet islamem, że kosmitach nawet już nie wspomnę! ;-))
          • palacz67 Re: Konfesja 22.03.17, 17:00
            wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rzecznik-brytyjskiej-premier-spotkanie-z-Kaczynskim-odwolane-lub-przesuniete,wid,18734003,wiadomosc.html?ticaid=118d61Pozdrawiam
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Konfesja 22.03.17, 17:20
              Pozbywają się Polaków, Litwinów, Słowaków itd. chrześcijan. Zapewniają sobie coraz więcej islamistów.
              • 7sprawiedliwosc7 Re: Konfesja 22.03.17, 17:22
                Ale w sumie dla takiego angielskiego blokersa bardziej Anglikiem jest muzułmanin niż Polak. Bo ma kolegów muzułmanów od piaskownicy z angielskim obywatelstwem. Ale jak pisałem Angole sami sobie to kopią.
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Konfesja 22.03.17, 17:24
                  A jeszcze dochodzi to, że muzułmanie w angielskich mediach, prawodawstwie są lepiej traktowani niż Anglicy. Polacy to po muzułmanach, Anglikach, zachodnioeuropejczykach 4 kategoria ludzi tam.
                  • wislocki12 Kompleksy 22.03.17, 20:58
                    No tak! Wiecznie te kompleksy wzrostu... ;-))
                • 7sprawiedliwosc7 Re: Konfesja 22.03.17, 17:26
                  A Polak to ktoś obcy bo muzułmanie to jego koledzy od małego.
                  • wislocki12 Swój chłop 22.03.17, 21:10
                    Też tego nie rozumiem - przecież każdy Polak to swój chłop... ;-))
                  • genia50 Re: Konfesja 22.03.17, 21:54
                    Chyba nie 1706?
                • wislocki12 Piaskownica na Żoliborzu 22.03.17, 20:56
                  Polacy to nawet nie mogą liczyć na kolegę z piaskownicy na Żoliborzu... ;-))
              • wislocki12 Preferencje 22.03.17, 20:51
                I Kaczyńskiego? ;-))
              • wislocki12 Love 22.03.17, 20:53
                No właśnie, nie wiedzą nawet, kogo mają kochać! ;-)
            • wislocki12 Wstrząs 22.03.17, 20:47
              A mną bardziej niż ów zamach wstrząsnęło to, że Polskę reprezentuje zwykły poseł... :-(
              PS Jaka władza taki kraj... :-(
        • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 27.04.17, 08:41
          Przeczytałam przygnębiający artykuł, pozdrawiam.

wiadomosci.wp.pl/prostytucja-wsrod-mlodych-uchodzcow-takich-przypadkow-jest-wiele-6116129983665793a
          • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 23.05.17, 06:45
            wiadomosci.wp.pl/wybuch-w-manchesterze-policja-potwierdzila-19-ofiar-smiertelnych-6125553839827073a
            • polak1706 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 23.05.17, 11:59
              Nie chcieliśta sierpa i młota (białego człowieka z Europy) to tera mota!
              I bardzo dobrze! Niech wysadzają poje/baną Europę! Jak najwięcej zamachów, a rozumu w Eurokołchozie i tak będzie brak w pustych łbach polityków!
              A Petru i Schetyna mówili że ciapatych przyjmą :-)) Oby jak najwięcej!
              • palacz67 Re: Dokąd zmierzasz, Europo? 02.06.17, 22:56
                kobieta.wp.pl/maja-po-12-16-lat-dla-wielu-z-nich-malzenstwo-to-jedyna-gwarancja-bezpieczenstwa-6129370247231105a
                dobranoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka