Dodaj do ulubionych

Religia będzie się liczyć na świadectwie

09.06.07, 07:20
To było do przewidzenia, niestety. To co się w tym kraju dzieje jest do
niczego niepodobne. Szkoda słów.
Obserwuj wątek
    • sumienie.lk A czy kuń pomyślał o innowiercach? 09.06.07, 07:45
      Chyba nie pomyslał, bo kunie z natury nie myślą, choć łeb mają taaaaki wielki.
      • antyprawak Państwo wyznaniowe 09.06.07, 08:23
        Uciekajcie stąd póki można.
        • baby1 Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 08:41
          kościola katolickiego w nasze życie tym szybszy jego upadek.
          • konread Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 09:03
            Roman gdyby raz na tydzień, przez tydzień czegoś by nie wymyślił, obojętnie czy
            mądrego czy głupiego, to by chyba chory łaził!
            • empirio Ruchu oporu 09.06.07, 09:10
              Ratujmy Polskę, propagujmy odchodzenie od religii.
              • login.gazeta1 Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbawienia 09.06.07, 09:18
                .
                • playa_vista Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 09:39
                  Takie teksty to Ty sobie możesz prawić w domu.
                  • tetlian W 2010 roku będzie inny minister 09.06.07, 11:10
                    Co ten Giertych gada, że religia będzie obowiązkowa na maturze w 2010 roku, jak
                    wtedy będzie już inny rząd i normalniejszy minister edukacji.

Poza tym jak można zdawać maturę z religi? To ja chcę by dzieci też mogły zdawać
                    maturę z wiary w krasnoludki.
                    • ludwigvanbeethoven Ja tam... 09.06.07, 12:45
                      ...w krasnoludki wierze bo sa normalne i nie wymyslaja kretynskich pomyslow jak
                      romus-kun.I jeszcze w Mikolaja wierze i duchy i elfy.A Romciowi nic do tego.Oby
                      w niego jaki piorun strzelil bo to tak nie moze byc,ze jeden sobie decyduje za
                      wszystkich.A tak wogole to Boga nie ma bo gdyby istnial to juz by dawno zrobil
                      porzadek z cala elta rzadacych Polska! ZEBY POLSKA BYLA POLSKA MOWIMY PRECZ I
                      SPIEPRZAJCIE DZIADY!!!!!!!!
                      • troll7777 godz 8.00 -fizyka godz 8.55 - metafizyka... 09.06.07, 14:09
                        ...a po lekcjach woda z mozgu.. haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o
                        dwoch takich - no i niech zyje Smok Wawelski - ( w rzeczywistosci mamut ktorego
                        kostki wisza w ktorejstam kruchcie w miescie prez Majchrowskiego - moglby kazac
                        biologom bajki odklamac.. hehehe )
                        • mis22 Stopnie będą odstraszać od religii 09.06.07, 15:20
                          Mimo, że nie wierzę w Boga to chodziłem na religię. Swego niewierzącego kolegę
                          też zachęciłem aby chodził mówiąc mu, że jeśli Bóg jest, a on przez swoje
                          lenistwo nie chodząc na religię zaniedba zdobycie wiedzy o Bogu, to spędzi
                          wieczność w piekle. Lepiej poświęcić dwie godziny tygodniowo aby uniknąć
                          piekła. Wtedy na lekcje religii chodziliśmy po szkole do kościoła.

Teraz gdy jest ryzyko obniżenia średniej wskutek kiepskich postępów w nauce
                          katolicyzmu raczej zachęciłbym kolegę do czytania książek o religii. Katecheci
                          są różni. Nasz ksiądz katecheta był mądry i tolerancyjny. Ale znałem głupich i
                          wrednych.
                          • lmblmb Co mnie to obchodzi? Ja wyjeżdżam. 09.06.07, 18:12
                            Proponuję wyjechać z Polski. Przestaniecie się martwić ocenami z religii,
                            Lepperem i podobnymi polskimi specjałami.

Z wyjazdem jest jak z rozwodem. Człowiek tego unika, aż zdaje sobie sprawę że
                            milej i przyjemniej jest zdala od siebie niż razem. Wyjedź na kilka dni do
                            innego kraju to zobaczysz.
                            • tetlian Re: Co mnie to obchodzi? Ja wyjeżdżam. 10.06.07, 08:31
                              A ja nadal nie rozumiem co ma wspólnego z nauką matura z religii.
                    • krzych.korab Purpuraci zawsze potrafili wykorzystywać sposob- 09.06.07, 13:16
                      -ność na zdobycie władzy. Raz zdobytego terenu nie oddadzą nigdy.
                  • iposek Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 11:53
                    Swoją drogą to bardzo symptomatyczne że dzieci w szkołach mogą się uczyć albo o
                    jedynie słusznej religii albo o etyce.
                    • krzych.korab Drogą do Zbawienia są podobno nauki Chrystusa i 09.06.07, 13:19
                      stosowanie ich w życiu a nie teologia.
                  • troll7777 parafialnym - przciez to klecha... i broni swego 09.06.07, 14:11
                    byznesu... hahahah!
                • soul.brother Kosciół wybiera polskie władze 09.06.07, 09:43
                  Tu nie chodzi o religie. chodzi o to ze to Kościół wybiera polskie władze. Nawet
                  ociężały umysłowo Romek już o tym wie. Wystarczy obiecać kościołowi ochronę od
                  poczęcia do narodzin. żadnych podatków, itp, a w zamian księża wydają stosowne
                  polecenia ciemnemu motłochowi. W ten sposób szajka bolszewików, przestępców i
                  przygłupów dostała się do koryta. Bolszewicy chwilowo popadli w niełaskę,
                  dlatego przygłup zaczął intensywniej zabiegać o względy Kościoła.

• wrojoz Kaczyńscy muszą odejść. 09.06.07, 10:11
                • czarek62 Matematyka jest Królowa NaukJest droga do myslenia 09.06.07, 11:15
                  login.gazeta1 napisała:

> .
                  ...
                  • mis22 Monarchie przechodzą do historii 09.06.07, 15:31
                    czarek62 napisał:
                    > Matematyka jest Królowa Nauk. Jest droga do myslenia.

Ani teologia, ani matematyka nie jest królową. Królowie i królowe mają miejsce
                    w muzeum we współczesnym świecie. Brytyjczycy zapomnieli umieścić
                    tabliczkę "Muzeum monarchii" na Buckingham palace gdzie mieszka ich królowa.

Dzieciom trzeba zapewnić wszechstronną edukację jeśli chcemy ich wychować na
                    inteligentnych ludzi. W szkołach polskich potrzebne są również lekcje ateizmu
                    aby szkoły nie kształciły fanatyków takich jak niektóre szkoły muzułmańskie.

Nasz katolicki prezydent Kaczyński właśnie mówił, że warto umrzeć za za PiS-
                    owskie idee pierwiastkowego systemu głosowania. Nie warto Polski przekształacać
                    w katolicką wersję Arabii Saudyjskiej skąd wywodzi się większość terrorystów
                    lub Iranu.
                • mireky Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 13:06
                  O ile mi wiadomo to królową nauk jest filozofia a nie teologia, a co do
                  zbawienia, to drogą do niego jest wiara a nie słuchanie hipokrytów w sukmanach i
                  czytanie katechizmu kościoła katolickiego który w połowie nie pokrywa sie z Biblią
                  • kolter Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 13:43
                    mireky napisał:

> O ile mi wiadomo to królową nauk jest filozofia a nie teologia, a co do
                    > zbawienia, to drogą do niego jest wiara a nie słuchanie hipokrytów w sukmanach
                    > i
                    > czytanie katechizmu kościoła katolickiego który w połowie nie pokrywa sie z Bib
                    > lią
                    Znajdz choc 10% zbieznych nauk w bibli a katolickim katechizmie to
                    masz u mnie skrzynke wodki !!
                • seidr Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 12.06.07, 18:33
                  O JAKIEJ teologii mówisz? Z pewnością tylko o katolickiej, jak się można po
                  tobie spodziewać. Teologii jest wiele.
            • justys_justys Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 14:49
              mądrego?? a co on do tej pory mądrego wymyślił?? za każdym razem wyskakuje z
              jakąś głupotą!!! nie pomyślał chyba o osobach innej wiary, które na religię
              poprostu nie chodzą!!! niech żyje tolerancja!!! i otwarta Polska... na debili
          • japas Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 09:08
            Nie da rady. Za duzy koltun siedzi w narodzie, za duze wlazidoopstwo. Na ten
            przyklad: "Marta K. urodzila coreczke!!!!!" - dra sie wszystkie media. A kto to
            jest do Q! ta Marta K. Generalnie nikt publiczny. Kogo to Q! obchodzi? Ale
            wazelina saczy sie strugami. Podobnie jest z koscilem i czarnymi diablami.
            Nieszczeciem Polski jest to, ze minela ja reformacja. Osobiscie zastanawiam sie
            oficjalnym nad wypisaniem sie z KK. Kto jeszcze? A nikt! No wlasnie, dziekuje
            bardzo. Milego panstwa wyznaniowego!
            • sqader Wypisanie się z kk 09.06.07, 09:44
              ja już się wypisałem, jak tylko dowiedziałem się, że jest taka możliwość.
              trzeba dokonać aktu apostazji, czyli lokalnemu proboszczowi zanieść pisemko, że
              się wypisujesz, on to przesyła do kurii i parafii chrztu (jeśli była inna) i w
              księgach chrztu wpisują sobie, że owieczka uciekła. zachęcam wszystkich, choćby
              dla celów statystycznych, bo jak słyszę o tych 99% katolików w pl, to mnie
              trafia...
              • aquarius43 Re: Wypisanie się z kk 09.06.07, 10:40
                Nie martw się o 99%,jak Roman wprowadzi podatek od wiernych na kościół to
                procenty gwałtownie spadną.Przykład Niemiec.
                • japas Re: Wypisanie się z kk 09.06.07, 11:11
                  Roman wprowadzi wszystko, ale na pewno nie podatek wyznaniowy. Dlaczego? Sam
                  juz sobie odpowiedziales. Jedyne wyjscie to, wypisac sie z KK lub przynajmniej
                  na jakis czas zbojkotowac kosciol. Wyobraz sobie, ze nagle koscioly zieja
                  pustka w niedziele... Podobno wszyscy mamy Jezusa w sercu? Zatem po co chodzic
                  do murowanej "swiatyni" skoro mamy prawdziwa we wlasnej klatce piersiowej. Ale -
                  mowiac za "klasykiem" - narod jest glupi i wszystko kupi!
                  • bardzofajnychlopak Re: Wypisanie się z kk 11.06.07, 13:42
                    kiedyś byłem w Niemczech w knajpie, która mieściła się... w sprzedanym budynku
                    kościoła katolickiego. Nie było tam symboli katolickich, ale ławki zostały i na
                    miejscu ołtarza był bar.

Oświadczam niniejszym:
                    dla pierwszej setki osób, które zjawią sie w takim pierwszym lokalu na terenie
                    IV, V, VI, czy też VII RP stawiam kolejkę!!!

A moje dzieci nie chodzą do kościoła i mając oparcie w rodzicach (na papierze
                    katolickich, a jakże!) nie czują się gorsze od pozostałych.
                • hulek7 <a href="http://www.apostazja.info" target="_blank">www.aposta 11.06.07, 09:09
                  www.apostazja.info
                  • seidr Re: <a href="<a href="http://www.apostazja.info"" target="_bla 12.06.07, 18:38
                    dzięki, właśnie znajomi pytali o to.
              • ludwigvanbeethoven Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 09.06.07, 12:52
                Jakie wypisywanie jesli nikt z nas nie byl zapisany!Ø-wa jego rydzykowa mac!
                Wypisac to sie mozna z kosciola np w Danii bo tu sie placi podatek roczny od
                dochodu w wysokosci 3,50%.A to i tak nie ma wplywu na wiare i chrzescijanstwo
                bo i tak jak sie kopnie w kalendarz to normalnie odprawiaja msze z taroznica,ze
                nie-czlonek placi jakis pieniadz,a czlonkowie maja gratis pogrzeb.KK juz
                zupelnie odbija i szlag mnie bierze jak Polakow na swiecie widza z tymi 99%
                katoli!
                • rafvonthorn Re: Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 09.06.07, 13:45
                  "Nikt nie jest zobowiązany do lojalności wobec instytucji, organizacji czy
                  innego systemu, o ile nie przystąpił do niego w sposób całkowicie świadomy i
                  dobrowolny."
                  Simon Bolivar.
                • seidr Re: Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 12.06.07, 18:41
                  "Każdy człowiek ma prawo do wolności myśli, sumienia i wyznania; prawo to
                  obejmuje swobodę zmiany wyznania lub wiary oraz swobodę głoszenia swego wyznania
                  lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi, publicznie i
                  prywatnie, poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i przestrzeganie
                  obyczajów."

Powszechna Deklaracja Praw Człowieka
              • spirit123 Niemcy to fundamentaliści katoliccy??????? 09.06.07, 19:50
                Bo u nich też religia liczy się do średniej!!!!
            • czarek62 Racja-za duzy koltun siedzi w narodzie, tragedia! 09.06.07, 11:11
              japas napisał:

> Nieszczeciem Polski jest to, ze minela ja reformacja. Osobiscie zastanawiam sie
              >
              > oficjalnym nad wypisaniem sie z KK. Kto jeszcze? A nikt! No wlasnie, dziekuje
              > bardzo. Milego panstwa wyznaniowego!

Panstwo wyznaniowe jedyne swego rodzaju w Europie. Gdyby jeszcze to szlo w parze
              z uczciwoscia, pracowitoscia, dawaniem dobrego przykladu innym, milosci, brakiem
              alkoholizmu i ...... Ja wiem, jest zupelnie odwrotnie.
              Jednym z pomyslow jest opodatkowanie wierzacych na rzecz kosciola, sprawa by sie
              troche wyczyscila.
          • wrojoz Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 10:12
            baby1 napisała:

> kościola katolickiego w nasze życie tym szybszy jego upadek.
        • wrojoz Re: Państwo wyznaniowe 09.06.07, 10:11
          antyprawak napisał:

> Uciekajcie stąd póki można.
        • spirit123 Obłudnicy!!! 09.06.07, 19:47
          Lubimy powoływać się na Europę! To dlaczego nikt nie pisze, że w RFN-ie religia
          też liczy się do średniej????
        • seidr Re: Państwo wyznaniowe 12.06.07, 18:35
          Właśnie to robimy. Ja i moi znajomi nie-katolicy.
      • steve69 Idioci u władzy... 09.06.07, 09:47
        Niestety...
      • czarek62 kun nie dopuszcza istnienia innowiercow...., 09.06.07, 11:00
        wyjasni ci tzw. natura rzeczy czy innym porzadkiem naturalnym, czego oczywiscie
        kompletnie nie rozumie, poniewaz w tak zwanej naturze jest rozno innosci. Polska
        zyskala na wlasne zadanie ortodoksyjnego ministra, najbardziej niebezpiecznego
        indoktrynacyjnie.
      • pluteq Re: A czy kuń pomyślał o innowiercach? 10.06.07, 01:12
        Niezły żarcik - wielkie G myśli ;)

Ja cały czas licze na mature z religii. I wielkie zaskoczenie wielkiego G jak trza będzie dać 5.0 za twierdzenie, że ahmed prorokiem...
    • sonda.kosmiczna Średni głąb koalicyjny 09.06.07, 07:48
      nie potrafi nic innego tylko sie modlić
    • rafci-o Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 07:50
      Jeśli chodzi o sprawy religijne to nie trzeba "daleko" szukać. Iran, Irak,
      afgnistan i Talibowie. I cała masa innych kraików z religijnymi idiotami na
      czele.
      • mark.parker Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:44
        rafci-o napisał:

> Jeśli chodzi o sprawy religijne to nie trzeba "daleko" szukać. Iran, Irak,
        > afgnistan i Talibowie. I cała masa innych kraików z religijnymi idiotami na
        > czele.

Np. Stany Zjednoczone z kretynkiem Bushem!
    • dzakarta Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 07:57
      Herzlich willkommen in Taliban!
      Herzlich willkommen im Land von Vollidioten!
      • aquarius43 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:44
        Sieg Heil!
    • mieleckimasakrator Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:08
      no tak, wiedziałem, że ten katoprawicowy bigot w koncu wymysli to. O etyce
      potrzebnej w zyciu nie ma mowy. lepiej zasmiecac umysł głupotami na religii.
      Niedługo wszyscy będziemy chodzić w koloradkach... :/
      • janma46 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 12:06
        mieleckimasakrator napisał:

> no tak, wiedziałem, że ten katoprawicowy bigot w koncu wymysli to. O etyce
        > potrzebnej w zyciu nie ma mowy. lepiej zasmiecac umysł głupotami na religii.
        > Niedługo wszyscy będziemy chodzić w koloradkach... :/
        ...............................................................................
        Religia dzisiaj głoszona nie ma wiele wspólnego z wiarą w Boga bo nawet czarni
        szamani potrafili zminić 10 przykazań Bożych po to aby mogli sterować ludźmi za
        pomocą swoich modłow do złotych cielców i obrazków,nawet papież używa i pozwala
        nazywać się ojcem świętym,gdzie Chrystus głosił że ojciec św.jest tylko jeden i
        jest to jego ojciec zasiadający na tronie niebieskim.A druga sprawa to po co
        wprowadzać religioznastwo,po to aby ciemny lud uświadamiać o właściwych i
        prawdziwych kanonach i zasadach religi rzymsko-katolickiej.
    • poglodzio Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:09
      bardzo dobrze, podniesie mi średnią :)
      • playa_vista Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:45
        chyba głupoty
        • poglodzio Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 10.06.07, 12:23
          średnią ocen
    • anahella Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:12
      Brawo panie ministrze! Nastepny krok - proponuje - relegowac niekatolikow z
      uczelni, a wladze terenowe obsadzic klerem. Podniesc obywatelom podatki, tak
      zeby 20 procent spoleczenstwa obowiazkowo placilo na KK.

Nastepnie: sprawdzac liste obecnosci w kosciele na mszy a uchylajacym sie od
      obowiazkow katolickich obnizac pensje i emerytury.
      Nieobecnosc na 1 mszy w miesiacu - minus 10 proc.
      Nieprzystpienie do komunii - minus 15 procent.
      Nie przystapienie do spowiedzi raz w miesiacu 20 procent.

Nieprzyjecie ksiedza po koledzie - 2 miesiace wiezienia.

Osoby, ktore nie ochrzcza swoich dzieci, lub nie ochrzczone i migajace sie od
      tego swietego obowiazku - na Syberie, do kopalni uranu

Bedzie super, bo kraju zostanie pan i panska najblizsza rodzina.
    • tadjan Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:13
      Mądremu ministrowi powiedziałbym, że trzeba najpierw wychowywać,a potem
      wystawiać oceny, chociaż mądry na pewno by to wiedział. A głupiemu..... szkoda
      gadać.
    • xnonorx Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:16
      Plus jest taki, że większość ludzi stanie się bezmyślnymi fanatykami, za których będą myśleć faceci w kolorowych sukienkach.Takim naiwnym narodem aż miło jest rządzić (to Dobra Nowina (ewangelia?!) dla polityków, oszustów, złodziei i dopiero aspirujących do tych zbożnych funkcji).

...a minusem jest to, że najprawdopodobniej te przyszłe religijne pokolenia będą miały wypalony w mózgu, między innymi, obraz Wielkiego Kunia jako jednego z "Ojców Przywódców"....i kto go wtedy ruszy???
      • shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:07
        I don't think so!
    • a.k.traper a jaki to ma wpływ na ogólna edukacje młodych 09.06.07, 08:20
      ludzi? Żaden, powoduja frustracje bo zaden człowiek nie lubi jak mu sie narzuca
      bzdury. Według mnie, minister nie szanuje praw wolnosci człowieka, dlaczego ma
      byc stopień z religii, skoro jest rozdział? Dla mnie uczącego sie religii na
      zewnątrz swiadectwo z religii to było coś, teraz jest przykrym obowiązkiem, i
      nielubianym, także z powodu marnej, niekiedy jakosci przekazywania wiedzy a
      raczej nauki modlitw.Chciałbym tez wiedziec kiedy odpowiedzą ludzie
      odpowiedzialni za kolejna głupote która sie nie sprawdza, powstanie gimnazjów,
      powodujac zaburzenia emocjonalne u uczniów w bardzo trudnym dla nich okresie?
      Efekty widać ze ten system jest beznadziejny mimo zaangazowania nauczycieli, za
      duzo problemów wychowawczych.
    • bagarmosen Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:21
      dzieki ci boze ,ze katachezy uczylam sie w salce parafialnej.GIERTYCH
      OSZALAL!!! tak bardzo chce się przypodobac purpuratom????? Oni to maja
      w DUPIE ROMANIE!!!!
      • beatrix17 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:41
        a mnie zastanawia dlaczego z bolem serca katecheta stawia dobre stopnie
        niewierzacym cynikom?
        Piekna wypowiedz i w szalenie chrzescijanskim duchu milosci blizniego. Nic
        tylko na taka religie pchac sie drzwiami i oknami.
        • mark.parker Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:56
          beatrix17 napisała:

> a mnie zastanawia dlaczego z bolem serca katecheta stawia dobre stopnie
          > niewierzacym cynikom?

Ponieważ lepiwej opanowują materiał? Może to nie cynicy, tylko mądrzejsi ludzie,
          którym nie zaśmiecono umysłu, ale z punktu widzenia sekty od razu "cynicy".
          Pamiętacie, jak Jankowski groził lata temu, że nie wpuści do kościoła samotnych
          kobiet, które nie są dziewicami? Widzę przed Polską getta ławkowe, numerus
          clausus i oenerowskie bojówki latające z pałkami po ulicach w majestacie
          aprobaty władz. I znów każdy, kto przeciw temu zaprotestuje - tak jak Liga
          Narodów przed wojną - zostanie okrzyknięty "komuchem", "Zydem" i "pedałem" oraz
          kombinacjami tychże słów, o "polskojęzycznych zdrajcach" nie wspominając. Hańba!

> Piekna wypowiedz i w szalenie chrzescijanskim duchu milosci blizniego. Nic
          > tylko na taka religie pchac sie drzwiami i oknami.
          • hermina5 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:06
            Pamiętacie, jak Jankowski groził lata temu, że nie wpuści do kościoła samotnych
            > kobiet, które nie są dziewicami?

Powaznei tak było?:))))))
          • beatrix17 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:08
            Niestety prawdopodobnie masz racje. Religia w szkole to zly pomysl z zalozenia.
            Religia w takim wydaniu to katastrofa . Dla nauczanych i dla religii.
          • ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:07
            Takie historie to ja mialam 15 lat temu jak urodzilam syna i aby nie
            komplikowac tatusiowi zycia i kariery to sie nie pobralismy.Tak bylo
            lepiej.Problem zaczal sie w momencie kiedy chcialam syna ochrzcic bo za kazdym
            razem w wielu kosciolach warszawskich gdy chcialam zamowic chrzest to padalo
            pytanie "czy mezatka"!!!!Øurwa ich koscielna mac co ich to obchodzi.Czy nie
            jest powiedziane,ze wszystkie dzieci maja prawo do chrztu?Na szczescie pare lat
            pozniej poznalam swojego meza Dunczyka i wyjechalam do Danii.Tu o dziwo nikt o
            nic nie pytal,a moj syn zostal przyjety w szregi kosciola protestanckiego z
            otwartymi ramionami.Taki z tego wniosek,ze nalezy szybko spieprzac z Katolandu
            zanim czarni wypala umysly przyszlym pokoleniom.A swiat patrzy i oczom nie
            wierzy....
            • kolter Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:41
              ludwigvanbeethoven napisała:

> Takie historie to ja mialam 15 lat temu jak urodzilam syna i aby nie
              > komplikowac tatusiowi zycia i kariery to sie nie pobralismy.Tak bylo
              > lepiej.Problem zaczal sie w momencie kiedy chcialam syna ochrzcic bo za kazdym
              > razem w wielu kosciolach warszawskich gdy chcialam zamowic chrzest to padalo
              > pytanie "czy mezatka"!!!!Øurwa ich koscielna mac co ich to obchodzi.Czy
              > nie
              > jest powiedziane,ze wszystkie dzieci maja prawo do chrztu?
              Nastepnym razem pamietaj ze Jezus mial 30 lat w dniu chrztu i tak jest
              najlepiej , wychowyaw mozesz jak chcesz ale nikt za twoje dziecko nie powinien
              decydowac o tym czy bedzie wierzyl w Boga i bedzie dobrym czlonkiem swojej
              spolecznosci religijnej
              • ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:45
                No wlasnie i o to chodzi.Ale ciesze sie,ze jestem w normalnym kraju z
                kosciolem,ktory zna swoje miejsce i nie wpie...dziela sie do polityki.Czego
                wszystkim zycze
                • kolter Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:49
                  ludwigvanbeethoven napisała:

> No wlasnie i o to chodzi.Ale ciesze sie,ze jestem w normalnym kraju z
                  > kosciolem,ktory zna swoje miejsce i nie wpie...dziela sie do polityki.Czego
                  > wszystkim zycze
                  Na szczescie coraz wiecej Polakow olewa te watykanskie wafelki
                  • ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 14:09
                    Tak,a Benio siedzi Watykanie i zaciera swoje papieskie pazury.Polska to mu wisi
                    i powiewa.On nie chce miec nic wspolnego z Kuniem,Kartoflem i Lepperem oraz
                    reszta CO
    • cyndyndanda pamietac o oszolomie giertychu jak bedzie polska 09.06.07, 08:36
      Norymberga!
    • mark.parker Nie chodźcie na religię, niech katabasy 09.06.07, 08:43
      zdychają z głodu. (Wiem, że to płonne, bo zawsze ukradną i się nażrą lepiej niż
      niejedno biedne polskie dziecko, któremu wciska się na siłę kit. Macie
      konstytucyjne prawo odmówić chodzenia na religię, zwłaszcza kiedy szantażuje się
      was kretyńskimi ocenami z nakazu zboczonego hitlerowca. Zwróćcie się po pomoc do
      Fundacji Helsińskiej i unijnich organów prawnych. Nie dajcie się przerobić tym
      zboczeńcom na kościelnych wycirusów. Matki-Polki! Nie pozwólcie hitlerowcom
      porywać wasze dzieci na janczarów, którzy was sprzedadzą gestapowcom wałacha,
      kurdupli i buraczanych chamów. Apeluję o to tak radykalnie, ponieważ widzę przed
      Polską kolejny etap zniewolenia. Apel ten kieruję również do katolików: wasza
      wiara płynie z serca, nie z wyrachowania hierarchii katolickiej wspierającej
      nazistów - takich samych, jak ci, którzy mordowali już Polaków i przedstawicieli
      dziesiątków innych narodów. Polacy, obudźcie się! Niewola tuż-tuż, a wraz z nią
      obozy koncentracyjne dla niepokornych. Nie dajcie uczyć dzieci nienawiści pod
      płaszczykiem "miłości" bliźniego. Ta "miłość" chodzi z kijem bejsbolowym, którym
      potraktowane zostaną i wasze dzieci, jeśli nie spodoba się naziolom nietypowa
      fryzura czy kolorowy strój. Byłem w Warszawie świadkiem napaści kilku łysych na
      dwoje kilkunastoletnich dzieci. Zostały skopane za to, że miały fantazyjne
      fryzury i spodnie w kratkę, a dziewczyna obrzucona epitetami w rodzaju "polska
      k..." i "pi.da". Czy tego chcecie dla swoich dzieci od wałacha edukacji i
      katabasów? Niech się tym zajmie Trybunał Konstytucyjny.
    • xax Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:44
      Uciekajcie z tego kraju jak najszybciej.Ten kraj zaczyna przypominać PRL tylko
      nie czerwony a czarny.Kto ich wybrał? Bo ja nie !! Gdzie są te buraki co ich
      wybrały,gdzie jest ten bezmuzgowy motłoch z krzyżem na piersiach i spiralą w
      dupie.Ale że tak się dzieje to jest po części nasza wina bo jak są wybory to my
      w ramach protestu nie idziemy na nie,a palanty idą wybierają.Teraz frustrację
      wylewacie na forum.To że tak jest jak jest to jest wasza wina bo nie byliście
      tam gzie powinniście być,teraz przez was pozostaje tylko wyjeżdżać z tego
      kraju.
      • nabram Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:30
        chodziliśmy głosować, i co z tego ,liberałowie okazali się liberalni tylko w
        stosunku do swoich przekrętów, dwa razy lewica dostała bardzo duże poparcie,
        potem można było zobaczyć Oleksego na kolanach w Częstochowie, prezydentowa
        Jolka podczas oficjalnej wizyty w Watykanie padała na kolana przed szefem
        obcego państwa /Watykan/, a Wojtek Olejniczak przy każdej okazji publicznie
        składa deklaracje wiary. TO NA KOGO GŁOSOWAĆ !!!!!!!!! Wszystkie rządy po 1989
        r. spełniały żądania tej czarnej mafii i żaden nie odważył się z czegoś
        wycofać.
        A MAFIA KK ma wypróbowany przez tysiąclecie scenariusz: krok za kroczkiem i
        wszystko NASZE.
        Dlatego ucisk musi być jeszcze większy ,to da szansę na zbuntowane pokolenie.
    • irekj0 Turcji będzie bliżej do Europy niż Polsce 09.06.07, 08:48
      oni przynajmniej starają się o to, aby ich państwo miało świecki charakter i
      walczą z fundamentalizmem religijnym, a tutaj fundamentaliści są u władzy. To
      przykre.
    • porannakawa Jaka religia będzie się liczyć na świadectwie? 09.06.07, 08:52
      Bedzie monopol i jedyna słuszna?
    • shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:57
      Co tu powiedziec? Banda pier...olonych idiotow. Nic wiecej.
      • jankowski1960 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:03
        a co z agnostykami, ateistami itd.?
        • axenrolle Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:23
          Dla kogo? Romek i jemu podobni uważją że takich ludzi w Polsce nie ma ,a jesli
          są to tym gorzej dla nich.Oni dalej rozumuja schematami typu polak - katolik
          lub "tylko pod krzyżem Polak jest Polakiem"
        • shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:24
          jankowski1960 napisał:

> a co z agnostykami, ateistami itd.?

No wlasnie?!? Nie ma to jak jedyna i sluszna wiara
    • szymis Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:08
      jeżeli religia będzie liczyć się na świadectwie,
      to pewnie przez 1kę z religii nie otrzyma się promocji
      do następnej klasy??
      i druga sprawa 2-ka z matematyki i 6-tka z religii
      średnia ocen 4 - bez komentarza :)
    • faqu no ch.. by strzelil 09.06.07, 09:17
      do ku.. nedzy kto tego palanta w tym rzadzie trzyma. PiSiurasy i inne Leperasy
      wypie..c!
      • faqu Re: no ch.. by strzelil 09.06.07, 09:18
        zaraz moj ost pewnie skasuja lizusy, pewnie za duzo poezji uzywam.
        • ludwigvanbeethoven Alez skad! 09.06.07, 13:14
          Wlasnie komitet nagrody Nobla w Sztokholmie przyznal Ci nagrode w
          dziedzinie "wybitny poeta XXI wieku".Gratulujemy,a nagrode wyslemy poczta.Pzdr
          z Danii
    • fidelxxx Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:18
      >Religia będzie się liczyć na świadectwie
      A do teki Ministra trzeba będzie mieć orzeczenie lekarza psychiatry. Tak więc
      żegnam, panie przyszły NIEministrze.

Po wojnie takich populistów się za nogi na latarniach wieszało. Niestety
      zrezygnowano z tej tradycji.
      • wrojoz Lekarze, nie dajcie się poniżać.! 09.06.07, 10:17
        Religa na świadectwie.
    • kow_katarzyna patrze i nie wierze.... 09.06.07, 09:18
      a myślałam, że ten ćwok już niczym mnie nie zaskoczy...
    • blindlemon Stuknij się w głowę, człowieku.... 09.06.07, 09:25
      Na szczęście dane mi było skończyć liceum wolne od Romkowych cudów, mało tego -
      skończyłem też studia nie targany rozterkami religijnymi rektorów ;). I cieszę
      się, dziękując Bogu, że mam to już za sobą i mogę nawet stąd wyjechać :)))).
      Zatem ,Romek, do dzieła! Załatw jeszcze różańce miesięczne w autobusach!
      • wrojoz Religa na świadectwo !! 09.06.07, 10:18
        Ubóstwa.
    • bdx65 to może jeszcze 2. język 09.06.07, 09:28
      by się liczył, bo nie wiem po co w gimnazjach wprowadzać 2. język obcy, który
      uczniowie totalnie olewają, bo nie liczy sie do średniej. Niech o tym pomyśli
      szanowny minister.
    • wieslaw1 Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:33
      Religia to wiara,a jeżeli ja jestem ostatnim,ktory zachował wiarę w Światowida i
      wierzę w to co wierzyli nasi praojcowie na tej ziemi,to kto mnie z tej wiary
      rozliczy i wystawi stopień?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka