agulaszek 09.06.07, 07:20 To było do przewidzenia, niestety. To co się w tym kraju dzieje jest do niczego niepodobne. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumienie.lk A czy kuń pomyślał o innowiercach? 09.06.07, 07:45 Chyba nie pomyslał, bo kunie z natury nie myślą, choć łeb mają taaaaki wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 08:41 kościola katolickiego w nasze życie tym szybszy jego upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 09:03 Roman gdyby raz na tydzień, przez tydzień czegoś by nie wymyślił, obojętnie czy mądrego czy głupiego, to by chyba chory łaził! Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Ruchu oporu 09.06.07, 09:10 Ratujmy Polskę, propagujmy odchodzenie od religii. Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbawienia 09.06.07, 09:18 . Odpowiedz Link Zgłoś
playa_vista Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 09:39 Takie teksty to Ty sobie możesz prawić w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian W 2010 roku będzie inny minister 09.06.07, 11:10 Co ten Giertych gada, że religia będzie obowiązkowa na maturze w 2010 roku, jak wtedy będzie już inny rząd i normalniejszy minister edukacji. Poza tym jak można zdawać maturę z religi? To ja chcę by dzieci też mogły zdawać maturę z wiary w krasnoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Ja tam... 09.06.07, 12:45 ...w krasnoludki wierze bo sa normalne i nie wymyslaja kretynskich pomyslow jak romus-kun.I jeszcze w Mikolaja wierze i duchy i elfy.A Romciowi nic do tego.Oby w niego jaki piorun strzelil bo to tak nie moze byc,ze jeden sobie decyduje za wszystkich.A tak wogole to Boga nie ma bo gdyby istnial to juz by dawno zrobil porzadek z cala elta rzadacych Polska! ZEBY POLSKA BYLA POLSKA MOWIMY PRECZ I SPIEPRZAJCIE DZIADY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 godz 8.00 -fizyka godz 8.55 - metafizyka... 09.06.07, 14:09 ...a po lekcjach woda z mozgu.. haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich - no i niech zyje Smok Wawelski - ( w rzeczywistosci mamut ktorego kostki wisza w ktorejstam kruchcie w miescie prez Majchrowskiego - moglby kazac biologom bajki odklamac.. hehehe ) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Stopnie będą odstraszać od religii 09.06.07, 15:20 Mimo, że nie wierzę w Boga to chodziłem na religię. Swego niewierzącego kolegę też zachęciłem aby chodził mówiąc mu, że jeśli Bóg jest, a on przez swoje lenistwo nie chodząc na religię zaniedba zdobycie wiedzy o Bogu, to spędzi wieczność w piekle. Lepiej poświęcić dwie godziny tygodniowo aby uniknąć piekła. Wtedy na lekcje religii chodziliśmy po szkole do kościoła. Teraz gdy jest ryzyko obniżenia średniej wskutek kiepskich postępów w nauce katolicyzmu raczej zachęciłbym kolegę do czytania książek o religii. Katecheci są różni. Nasz ksiądz katecheta był mądry i tolerancyjny. Ale znałem głupich i wrednych. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Co mnie to obchodzi? Ja wyjeżdżam. 09.06.07, 18:12 Proponuję wyjechać z Polski. Przestaniecie się martwić ocenami z religii, Lepperem i podobnymi polskimi specjałami. Z wyjazdem jest jak z rozwodem. Człowiek tego unika, aż zdaje sobie sprawę że milej i przyjemniej jest zdala od siebie niż razem. Wyjedź na kilka dni do innego kraju to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Co mnie to obchodzi? Ja wyjeżdżam. 10.06.07, 08:31 A ja nadal nie rozumiem co ma wspólnego z nauką matura z religii. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Purpuraci zawsze potrafili wykorzystywać sposob- 09.06.07, 13:16 -ność na zdobycie władzy. Raz zdobytego terenu nie oddadzą nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
iposek Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 11:53 Swoją drogą to bardzo symptomatyczne że dzieci w szkołach mogą się uczyć albo o jedynie słusznej religii albo o etyce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Drogą do Zbawienia są podobno nauki Chrystusa i 09.06.07, 13:19 stosowanie ich w życiu a nie teologia. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 parafialnym - przciez to klecha... i broni swego 09.06.07, 14:11 byznesu... hahahah! Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Kosciół wybiera polskie władze 09.06.07, 09:43 Tu nie chodzi o religie. chodzi o to ze to Kościół wybiera polskie władze. Nawet ociężały umysłowo Romek już o tym wie. Wystarczy obiecać kościołowi ochronę od poczęcia do narodzin. żadnych podatków, itp, a w zamian księża wydają stosowne polecenia ciemnemu motłochowi. W ten sposób szajka bolszewików, przestępców i przygłupów dostała się do koryta. Bolszewicy chwilowo popadli w niełaskę, dlatego przygłup zaczął intensywniej zabiegać o względy Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Matematyka jest Królowa NaukJest droga do myslenia 09.06.07, 11:15 login.gazeta1 napisała: > . ... Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Monarchie przechodzą do historii 09.06.07, 15:31 czarek62 napisał: > Matematyka jest Królowa Nauk. Jest droga do myslenia. Ani teologia, ani matematyka nie jest królową. Królowie i królowe mają miejsce w muzeum we współczesnym świecie. Brytyjczycy zapomnieli umieścić tabliczkę "Muzeum monarchii" na Buckingham palace gdzie mieszka ich królowa. Dzieciom trzeba zapewnić wszechstronną edukację jeśli chcemy ich wychować na inteligentnych ludzi. W szkołach polskich potrzebne są również lekcje ateizmu aby szkoły nie kształciły fanatyków takich jak niektóre szkoły muzułmańskie. Nasz katolicki prezydent Kaczyński właśnie mówił, że warto umrzeć za za PiS- owskie idee pierwiastkowego systemu głosowania. Nie warto Polski przekształacać w katolicką wersję Arabii Saudyjskiej skąd wywodzi się większość terrorystów lub Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
mireky Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 13:06 O ile mi wiadomo to królową nauk jest filozofia a nie teologia, a co do zbawienia, to drogą do niego jest wiara a nie słuchanie hipokrytów w sukmanach i czytanie katechizmu kościoła katolickiego który w połowie nie pokrywa sie z Biblią Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 09.06.07, 13:43 mireky napisał: > O ile mi wiadomo to królową nauk jest filozofia a nie teologia, a co do > zbawienia, to drogą do niego jest wiara a nie słuchanie hipokrytów w sukmanach > i > czytanie katechizmu kościoła katolickiego który w połowie nie pokrywa sie z Bib > lią Znajdz choc 10% zbieznych nauk w bibli a katolickim katechizmie to masz u mnie skrzynke wodki !! Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Teologia jest Królowa Nauk.Jest drogą do Zbaw 12.06.07, 18:33 O JAKIEJ teologii mówisz? Z pewnością tylko o katolickiej, jak się można po tobie spodziewać. Teologii jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
justys_justys Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 14:49 mądrego?? a co on do tej pory mądrego wymyślił?? za każdym razem wyskakuje z jakąś głupotą!!! nie pomyślał chyba o osobach innej wiary, które na religię poprostu nie chodzą!!! niech żyje tolerancja!!! i otwarta Polska... na debili Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 09:08 Nie da rady. Za duzy koltun siedzi w narodzie, za duze wlazidoopstwo. Na ten przyklad: "Marta K. urodzila coreczke!!!!!" - dra sie wszystkie media. A kto to jest do Q! ta Marta K. Generalnie nikt publiczny. Kogo to Q! obchodzi? Ale wazelina saczy sie strugami. Podobnie jest z koscilem i czarnymi diablami. Nieszczeciem Polski jest to, ze minela ja reformacja. Osobiscie zastanawiam sie oficjalnym nad wypisaniem sie z KK. Kto jeszcze? A nikt! No wlasnie, dziekuje bardzo. Milego panstwa wyznaniowego! Odpowiedz Link Zgłoś
sqader Wypisanie się z kk 09.06.07, 09:44 ja już się wypisałem, jak tylko dowiedziałem się, że jest taka możliwość. trzeba dokonać aktu apostazji, czyli lokalnemu proboszczowi zanieść pisemko, że się wypisujesz, on to przesyła do kurii i parafii chrztu (jeśli była inna) i w księgach chrztu wpisują sobie, że owieczka uciekła. zachęcam wszystkich, choćby dla celów statystycznych, bo jak słyszę o tych 99% katolików w pl, to mnie trafia... Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Wypisanie się z kk 09.06.07, 10:40 Nie martw się o 99%,jak Roman wprowadzi podatek od wiernych na kościół to procenty gwałtownie spadną.Przykład Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Wypisanie się z kk 09.06.07, 11:11 Roman wprowadzi wszystko, ale na pewno nie podatek wyznaniowy. Dlaczego? Sam juz sobie odpowiedziales. Jedyne wyjscie to, wypisac sie z KK lub przynajmniej na jakis czas zbojkotowac kosciol. Wyobraz sobie, ze nagle koscioly zieja pustka w niedziele... Podobno wszyscy mamy Jezusa w sercu? Zatem po co chodzic do murowanej "swiatyni" skoro mamy prawdziwa we wlasnej klatce piersiowej. Ale - mowiac za "klasykiem" - narod jest glupi i wszystko kupi! Odpowiedz Link Zgłoś
bardzofajnychlopak Re: Wypisanie się z kk 11.06.07, 13:42 kiedyś byłem w Niemczech w knajpie, która mieściła się... w sprzedanym budynku kościoła katolickiego. Nie było tam symboli katolickich, ale ławki zostały i na miejscu ołtarza był bar. Oświadczam niniejszym: dla pierwszej setki osób, które zjawią sie w takim pierwszym lokalu na terenie IV, V, VI, czy też VII RP stawiam kolejkę!!! A moje dzieci nie chodzą do kościoła i mając oparcie w rodzicach (na papierze katolickich, a jakże!) nie czują się gorsze od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
hulek7 <a href="http://www.apostazja.info" target="_blank">www.aposta 11.06.07, 09:09 www.apostazja.info Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: <a href="<a href="http://www.apostazja.info"" target="_bla 12.06.07, 18:38 dzięki, właśnie znajomi pytali o to. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 09.06.07, 12:52 Jakie wypisywanie jesli nikt z nas nie byl zapisany!Ø-wa jego rydzykowa mac! Wypisac to sie mozna z kosciola np w Danii bo tu sie placi podatek roczny od dochodu w wysokosci 3,50%.A to i tak nie ma wplywu na wiare i chrzescijanstwo bo i tak jak sie kopnie w kalendarz to normalnie odprawiaja msze z taroznica,ze nie-czlonek placi jakis pieniadz,a czlonkowie maja gratis pogrzeb.KK juz zupelnie odbija i szlag mnie bierze jak Polakow na swiecie widza z tymi 99% katoli! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 09.06.07, 13:45 "Nikt nie jest zobowiązany do lojalności wobec instytucji, organizacji czy innego systemu, o ile nie przystąpił do niego w sposób całkowicie świadomy i dobrowolny." Simon Bolivar. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Co wy pie..rzycie o wypisaniu sie z kk 12.06.07, 18:41 "Każdy człowiek ma prawo do wolności myśli, sumienia i wyznania; prawo to obejmuje swobodę zmiany wyznania lub wiary oraz swobodę głoszenia swego wyznania lub wiary bądź indywidualnie, bądź wespół z innymi ludźmi, publicznie i prywatnie, poprzez nauczanie, praktykowanie, uprawianie kultu i przestrzeganie obyczajów." Powszechna Deklaracja Praw Człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
spirit123 Niemcy to fundamentaliści katoliccy??????? 09.06.07, 19:50 Bo u nich też religia liczy się do średniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Racja-za duzy koltun siedzi w narodzie, tragedia! 09.06.07, 11:11 japas napisał: > Nieszczeciem Polski jest to, ze minela ja reformacja. Osobiscie zastanawiam sie > > oficjalnym nad wypisaniem sie z KK. Kto jeszcze? A nikt! No wlasnie, dziekuje > bardzo. Milego panstwa wyznaniowego! Panstwo wyznaniowe jedyne swego rodzaju w Europie. Gdyby jeszcze to szlo w parze z uczciwoscia, pracowitoscia, dawaniem dobrego przykladu innym, milosci, brakiem alkoholizmu i ...... Ja wiem, jest zupelnie odwrotnie. Jednym z pomyslow jest opodatkowanie wierzacych na rzecz kosciola, sprawa by sie troche wyczyscila. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Mnie się to podoba. In więcej wciskania się 09.06.07, 10:12 baby1 napisała: > kościola katolickiego w nasze życie tym szybszy jego upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Państwo wyznaniowe 09.06.07, 10:11 antyprawak napisał: > Uciekajcie stąd póki można. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit123 Obłudnicy!!! 09.06.07, 19:47 Lubimy powoływać się na Europę! To dlaczego nikt nie pisze, że w RFN-ie religia też liczy się do średniej???? Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Państwo wyznaniowe 12.06.07, 18:35 Właśnie to robimy. Ja i moi znajomi nie-katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 kun nie dopuszcza istnienia innowiercow...., 09.06.07, 11:00 wyjasni ci tzw. natura rzeczy czy innym porzadkiem naturalnym, czego oczywiscie kompletnie nie rozumie, poniewaz w tak zwanej naturze jest rozno innosci. Polska zyskala na wlasne zadanie ortodoksyjnego ministra, najbardziej niebezpiecznego indoktrynacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluteq Re: A czy kuń pomyślał o innowiercach? 10.06.07, 01:12 Niezły żarcik - wielkie G myśli ;) Ja cały czas licze na mature z religii. I wielkie zaskoczenie wielkiego G jak trza będzie dać 5.0 za twierdzenie, że ahmed prorokiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna Średni głąb koalicyjny 09.06.07, 07:48 nie potrafi nic innego tylko sie modlić Odpowiedz Link Zgłoś
rafci-o Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 07:50 Jeśli chodzi o sprawy religijne to nie trzeba "daleko" szukać. Iran, Irak, afgnistan i Talibowie. I cała masa innych kraików z religijnymi idiotami na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:44 rafci-o napisał: > Jeśli chodzi o sprawy religijne to nie trzeba "daleko" szukać. Iran, Irak, > afgnistan i Talibowie. I cała masa innych kraików z religijnymi idiotami na > czele. Np. Stany Zjednoczone z kretynkiem Bushem! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 07:57 Herzlich willkommen in Taliban! Herzlich willkommen im Land von Vollidioten! Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:44 Sieg Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
mieleckimasakrator Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:08 no tak, wiedziałem, że ten katoprawicowy bigot w koncu wymysli to. O etyce potrzebnej w zyciu nie ma mowy. lepiej zasmiecac umysł głupotami na religii. Niedługo wszyscy będziemy chodzić w koloradkach... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 12:06 mieleckimasakrator napisał: > no tak, wiedziałem, że ten katoprawicowy bigot w koncu wymysli to. O etyce > potrzebnej w zyciu nie ma mowy. lepiej zasmiecac umysł głupotami na religii. > Niedługo wszyscy będziemy chodzić w koloradkach... :/ ............................................................................... Religia dzisiaj głoszona nie ma wiele wspólnego z wiarą w Boga bo nawet czarni szamani potrafili zminić 10 przykazań Bożych po to aby mogli sterować ludźmi za pomocą swoich modłow do złotych cielców i obrazków,nawet papież używa i pozwala nazywać się ojcem świętym,gdzie Chrystus głosił że ojciec św.jest tylko jeden i jest to jego ojciec zasiadający na tronie niebieskim.A druga sprawa to po co wprowadzać religioznastwo,po to aby ciemny lud uświadamiać o właściwych i prawdziwych kanonach i zasadach religi rzymsko-katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:09 bardzo dobrze, podniesie mi średnią :) Odpowiedz Link Zgłoś
playa_vista Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:45 chyba głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 10.06.07, 12:23 średnią ocen Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:12 Brawo panie ministrze! Nastepny krok - proponuje - relegowac niekatolikow z uczelni, a wladze terenowe obsadzic klerem. Podniesc obywatelom podatki, tak zeby 20 procent spoleczenstwa obowiazkowo placilo na KK. Nastepnie: sprawdzac liste obecnosci w kosciele na mszy a uchylajacym sie od obowiazkow katolickich obnizac pensje i emerytury. Nieobecnosc na 1 mszy w miesiacu - minus 10 proc. Nieprzystpienie do komunii - minus 15 procent. Nie przystapienie do spowiedzi raz w miesiacu 20 procent. Nieprzyjecie ksiedza po koledzie - 2 miesiace wiezienia. Osoby, ktore nie ochrzcza swoich dzieci, lub nie ochrzczone i migajace sie od tego swietego obowiazku - na Syberie, do kopalni uranu Bedzie super, bo kraju zostanie pan i panska najblizsza rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:13 Mądremu ministrowi powiedziałbym, że trzeba najpierw wychowywać,a potem wystawiać oceny, chociaż mądry na pewno by to wiedział. A głupiemu..... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:16 Plus jest taki, że większość ludzi stanie się bezmyślnymi fanatykami, za których będą myśleć faceci w kolorowych sukienkach.Takim naiwnym narodem aż miło jest rządzić (to Dobra Nowina (ewangelia?!) dla polityków, oszustów, złodziei i dopiero aspirujących do tych zbożnych funkcji). ...a minusem jest to, że najprawdopodobniej te przyszłe religijne pokolenia będą miały wypalony w mózgu, między innymi, obraz Wielkiego Kunia jako jednego z "Ojców Przywódców"....i kto go wtedy ruszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:07 I don't think so! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a jaki to ma wpływ na ogólna edukacje młodych 09.06.07, 08:20 ludzi? Żaden, powoduja frustracje bo zaden człowiek nie lubi jak mu sie narzuca bzdury. Według mnie, minister nie szanuje praw wolnosci człowieka, dlaczego ma byc stopień z religii, skoro jest rozdział? Dla mnie uczącego sie religii na zewnątrz swiadectwo z religii to było coś, teraz jest przykrym obowiązkiem, i nielubianym, także z powodu marnej, niekiedy jakosci przekazywania wiedzy a raczej nauki modlitw.Chciałbym tez wiedziec kiedy odpowiedzą ludzie odpowiedzialni za kolejna głupote która sie nie sprawdza, powstanie gimnazjów, powodujac zaburzenia emocjonalne u uczniów w bardzo trudnym dla nich okresie? Efekty widać ze ten system jest beznadziejny mimo zaangazowania nauczycieli, za duzo problemów wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:21 dzieki ci boze ,ze katachezy uczylam sie w salce parafialnej.GIERTYCH OSZALAL!!! tak bardzo chce się przypodobac purpuratom????? Oni to maja w DUPIE ROMANIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:41 a mnie zastanawia dlaczego z bolem serca katecheta stawia dobre stopnie niewierzacym cynikom? Piekna wypowiedz i w szalenie chrzescijanskim duchu milosci blizniego. Nic tylko na taka religie pchac sie drzwiami i oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:56 beatrix17 napisała: > a mnie zastanawia dlaczego z bolem serca katecheta stawia dobre stopnie > niewierzacym cynikom? Ponieważ lepiwej opanowują materiał? Może to nie cynicy, tylko mądrzejsi ludzie, którym nie zaśmiecono umysłu, ale z punktu widzenia sekty od razu "cynicy". Pamiętacie, jak Jankowski groził lata temu, że nie wpuści do kościoła samotnych kobiet, które nie są dziewicami? Widzę przed Polską getta ławkowe, numerus clausus i oenerowskie bojówki latające z pałkami po ulicach w majestacie aprobaty władz. I znów każdy, kto przeciw temu zaprotestuje - tak jak Liga Narodów przed wojną - zostanie okrzyknięty "komuchem", "Zydem" i "pedałem" oraz kombinacjami tychże słów, o "polskojęzycznych zdrajcach" nie wspominając. Hańba! > Piekna wypowiedz i w szalenie chrzescijanskim duchu milosci blizniego. Nic > tylko na taka religie pchac sie drzwiami i oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:06 Pamiętacie, jak Jankowski groził lata temu, że nie wpuści do kościoła samotnych > kobiet, które nie są dziewicami? Powaznei tak było?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:08 Niestety prawdopodobnie masz racje. Religia w szkole to zly pomysl z zalozenia. Religia w takim wydaniu to katastrofa . Dla nauczanych i dla religii. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:07 Takie historie to ja mialam 15 lat temu jak urodzilam syna i aby nie komplikowac tatusiowi zycia i kariery to sie nie pobralismy.Tak bylo lepiej.Problem zaczal sie w momencie kiedy chcialam syna ochrzcic bo za kazdym razem w wielu kosciolach warszawskich gdy chcialam zamowic chrzest to padalo pytanie "czy mezatka"!!!!Øurwa ich koscielna mac co ich to obchodzi.Czy nie jest powiedziane,ze wszystkie dzieci maja prawo do chrztu?Na szczescie pare lat pozniej poznalam swojego meza Dunczyka i wyjechalam do Danii.Tu o dziwo nikt o nic nie pytal,a moj syn zostal przyjety w szregi kosciola protestanckiego z otwartymi ramionami.Taki z tego wniosek,ze nalezy szybko spieprzac z Katolandu zanim czarni wypala umysly przyszlym pokoleniom.A swiat patrzy i oczom nie wierzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:41 ludwigvanbeethoven napisała: > Takie historie to ja mialam 15 lat temu jak urodzilam syna i aby nie > komplikowac tatusiowi zycia i kariery to sie nie pobralismy.Tak bylo > lepiej.Problem zaczal sie w momencie kiedy chcialam syna ochrzcic bo za kazdym > razem w wielu kosciolach warszawskich gdy chcialam zamowic chrzest to padalo > pytanie "czy mezatka"!!!!Øurwa ich koscielna mac co ich to obchodzi.Czy > nie > jest powiedziane,ze wszystkie dzieci maja prawo do chrztu? Nastepnym razem pamietaj ze Jezus mial 30 lat w dniu chrztu i tak jest najlepiej , wychowyaw mozesz jak chcesz ale nikt za twoje dziecko nie powinien decydowac o tym czy bedzie wierzyl w Boga i bedzie dobrym czlonkiem swojej spolecznosci religijnej Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:45 No wlasnie i o to chodzi.Ale ciesze sie,ze jestem w normalnym kraju z kosciolem,ktory zna swoje miejsce i nie wpie...dziela sie do polityki.Czego wszystkim zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 13:49 ludwigvanbeethoven napisała: > No wlasnie i o to chodzi.Ale ciesze sie,ze jestem w normalnym kraju z > kosciolem,ktory zna swoje miejsce i nie wpie...dziela sie do polityki.Czego > wszystkim zycze Na szczescie coraz wiecej Polakow olewa te watykanskie wafelki Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 14:09 Tak,a Benio siedzi Watykanie i zaciera swoje papieskie pazury.Polska to mu wisi i powiewa.On nie chce miec nic wspolnego z Kuniem,Kartoflem i Lepperem oraz reszta CO Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda pamietac o oszolomie giertychu jak bedzie polska 09.06.07, 08:36 Norymberga! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Nie chodźcie na religię, niech katabasy 09.06.07, 08:43 zdychają z głodu. (Wiem, że to płonne, bo zawsze ukradną i się nażrą lepiej niż niejedno biedne polskie dziecko, któremu wciska się na siłę kit. Macie konstytucyjne prawo odmówić chodzenia na religię, zwłaszcza kiedy szantażuje się was kretyńskimi ocenami z nakazu zboczonego hitlerowca. Zwróćcie się po pomoc do Fundacji Helsińskiej i unijnich organów prawnych. Nie dajcie się przerobić tym zboczeńcom na kościelnych wycirusów. Matki-Polki! Nie pozwólcie hitlerowcom porywać wasze dzieci na janczarów, którzy was sprzedadzą gestapowcom wałacha, kurdupli i buraczanych chamów. Apeluję o to tak radykalnie, ponieważ widzę przed Polską kolejny etap zniewolenia. Apel ten kieruję również do katolików: wasza wiara płynie z serca, nie z wyrachowania hierarchii katolickiej wspierającej nazistów - takich samych, jak ci, którzy mordowali już Polaków i przedstawicieli dziesiątków innych narodów. Polacy, obudźcie się! Niewola tuż-tuż, a wraz z nią obozy koncentracyjne dla niepokornych. Nie dajcie uczyć dzieci nienawiści pod płaszczykiem "miłości" bliźniego. Ta "miłość" chodzi z kijem bejsbolowym, którym potraktowane zostaną i wasze dzieci, jeśli nie spodoba się naziolom nietypowa fryzura czy kolorowy strój. Byłem w Warszawie świadkiem napaści kilku łysych na dwoje kilkunastoletnich dzieci. Zostały skopane za to, że miały fantazyjne fryzury i spodnie w kratkę, a dziewczyna obrzucona epitetami w rodzaju "polska k..." i "pi.da". Czy tego chcecie dla swoich dzieci od wałacha edukacji i katabasów? Niech się tym zajmie Trybunał Konstytucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
xax Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:44 Uciekajcie z tego kraju jak najszybciej.Ten kraj zaczyna przypominać PRL tylko nie czerwony a czarny.Kto ich wybrał? Bo ja nie !! Gdzie są te buraki co ich wybrały,gdzie jest ten bezmuzgowy motłoch z krzyżem na piersiach i spiralą w dupie.Ale że tak się dzieje to jest po części nasza wina bo jak są wybory to my w ramach protestu nie idziemy na nie,a palanty idą wybierają.Teraz frustrację wylewacie na forum.To że tak jest jak jest to jest wasza wina bo nie byliście tam gzie powinniście być,teraz przez was pozostaje tylko wyjeżdżać z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 10:30 chodziliśmy głosować, i co z tego ,liberałowie okazali się liberalni tylko w stosunku do swoich przekrętów, dwa razy lewica dostała bardzo duże poparcie, potem można było zobaczyć Oleksego na kolanach w Częstochowie, prezydentowa Jolka podczas oficjalnej wizyty w Watykanie padała na kolana przed szefem obcego państwa /Watykan/, a Wojtek Olejniczak przy każdej okazji publicznie składa deklaracje wiary. TO NA KOGO GŁOSOWAĆ !!!!!!!!! Wszystkie rządy po 1989 r. spełniały żądania tej czarnej mafii i żaden nie odważył się z czegoś wycofać. A MAFIA KK ma wypróbowany przez tysiąclecie scenariusz: krok za kroczkiem i wszystko NASZE. Dlatego ucisk musi być jeszcze większy ,to da szansę na zbuntowane pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 Turcji będzie bliżej do Europy niż Polsce 09.06.07, 08:48 oni przynajmniej starają się o to, aby ich państwo miało świecki charakter i walczą z fundamentalizmem religijnym, a tutaj fundamentaliści są u władzy. To przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Jaka religia będzie się liczyć na świadectwie? 09.06.07, 08:52 Bedzie monopol i jedyna słuszna? Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 08:57 Co tu powiedziec? Banda pier...olonych idiotow. Nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:03 a co z agnostykami, ateistami itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:23 Dla kogo? Romek i jemu podobni uważją że takich ludzi w Polsce nie ma ,a jesli są to tym gorzej dla nich.Oni dalej rozumuja schematami typu polak - katolik lub "tylko pod krzyżem Polak jest Polakiem" Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:24 jankowski1960 napisał: > a co z agnostykami, ateistami itd.? No wlasnie?!? Nie ma to jak jedyna i sluszna wiara Odpowiedz Link Zgłoś
szymis Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:08 jeżeli religia będzie liczyć się na świadectwie, to pewnie przez 1kę z religii nie otrzyma się promocji do następnej klasy?? i druga sprawa 2-ka z matematyki i 6-tka z religii średnia ocen 4 - bez komentarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
faqu no ch.. by strzelil 09.06.07, 09:17 do ku.. nedzy kto tego palanta w tym rzadzie trzyma. PiSiurasy i inne Leperasy wypie..c! Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: no ch.. by strzelil 09.06.07, 09:18 zaraz moj ost pewnie skasuja lizusy, pewnie za duzo poezji uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Alez skad! 09.06.07, 13:14 Wlasnie komitet nagrody Nobla w Sztokholmie przyznal Ci nagrode w dziedzinie "wybitny poeta XXI wieku".Gratulujemy,a nagrode wyslemy poczta.Pzdr z Danii Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:18 >Religia będzie się liczyć na świadectwie A do teki Ministra trzeba będzie mieć orzeczenie lekarza psychiatry. Tak więc żegnam, panie przyszły NIEministrze. Po wojnie takich populistów się za nogi na latarniach wieszało. Niestety zrezygnowano z tej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
kow_katarzyna patrze i nie wierze.... 09.06.07, 09:18 a myślałam, że ten ćwok już niczym mnie nie zaskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
blindlemon Stuknij się w głowę, człowieku.... 09.06.07, 09:25 Na szczęście dane mi było skończyć liceum wolne od Romkowych cudów, mało tego - skończyłem też studia nie targany rozterkami religijnymi rektorów ;). I cieszę się, dziękując Bogu, że mam to już za sobą i mogę nawet stąd wyjechać :)))). Zatem ,Romek, do dzieła! Załatw jeszcze różańce miesięczne w autobusach! Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 to może jeszcze 2. język 09.06.07, 09:28 by się liczył, bo nie wiem po co w gimnazjach wprowadzać 2. język obcy, który uczniowie totalnie olewają, bo nie liczy sie do średniej. Niech o tym pomyśli szanowny minister. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Religia będzie się liczyć na świadectwie 09.06.07, 09:33 Religia to wiara,a jeżeli ja jestem ostatnim,ktory zachował wiarę w Światowida i wierzę w to co wierzyli nasi praojcowie na tej ziemi,to kto mnie z tej wiary rozliczy i wystawi stopień? Odpowiedz Link Zgłoś