raaszka 19.04.09, 15:07 Wybieram się na ten kierunek zaocznie właśnie na WSEI. Jakie macie opinie o tej uczelni i czy na zaocznych da sie czegoś nauczyć? Wiem, że mają dobry poziom ekonomii , ale o TiR niewiele słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonin122 Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.04.09, 00:06 Organizują teraz różnego rodzaju bezpłatne wykłady dla maturzystów. Byłem na jednym z ekonomii i bardzo mi się podobało. Plusem dużym jest bardzo dobra baza i lokalizacja (przy metrze). Byłem tam bo kolega mój studiuje i sam się zastanawiam czy nie składać do nich papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.04.09, 09:26 To już nawet, żeby turystą być trzeba studia skończyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
kr-uk Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 30.04.09, 08:12 switonemsi napisał: > To już nawet, żeby turystą być trzeba studia skończyć?! Może raczej, żeby zorganizować tobie jakiś wyjazd :) Odpowiedz Link Zgłoś
xavi_veb Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.04.09, 20:22 a turystyka biznesowa? Odpowiedz Link Zgłoś
raaszka Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.04.09, 20:33 No dojazd i baza są świetne, tylko chodzi mi o poziom nauczania. Turystyka biznesowa to nie wiem czy nie specjalizacja jest..? Jakaś nowość w każdym badz razie. W ogóle u nich chyba nie ma rekreacji tylko sama turystyka ale dla mnie to bez znaczenia , bo na turystyce mi zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
chaysey Re: Turystyka biznesowa WSEI 24.04.09, 22:23 To nie jest jakaś tam turystyka tylko biznesowa! Nauczą Cię wszystkich spraw ekonomiczno- biznesowych , raczej wycieczek nie będziesz oprowadzać:) Z pewnością to unikalny kierunek, więc pieniędzy też z tego będzie więcej niż np. z takiej administracji. WSEI ma dobre praktyki też , można tu sobie trochę poczytać: http://studia.studentnews.pl/serwis.php?s=24&pok=5608&id=319011 Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka biznesowa WSEI 25.04.09, 23:19 dobry kierunek, teraz więcej jest zagranicznych inwestycji u nas, także to przyszłościowe studia. Odpowiedz Link Zgłoś
chaysey Re: Turystyka biznesowa WSEI 26.04.09, 17:38 No i mają świetne praktyki w renomowanych firmach, a to jest chyba w tym momencie klucz do sukcesu i wiadomo, że najbardziej się przydaje takie doswiadczenie i w późniejszej pracy i w jej zdobyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonin122 Re: Turystyka biznesowa WSEI 26.04.09, 23:16 A ktoś był na tych wykładach otwartych? Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka biznesowa WSEI 27.04.09, 22:22 ja byłem, ale bardziej skupiłem się na szkole. zrobiła na mnie dobre wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kr-uk Re: Turystyka biznesowa WSEI 28.04.09, 07:49 > To nie jest jakaś tam turystyka tylko biznesowa! No nie jakaś tam, mało jest absolwentów w kraju, więc konkurencja nie duża. Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka biznesowa WSEI 28.04.09, 21:43 więcej będzie specjalistów,a nie pseudo specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
raaszka Re: Turystyka biznesowa WSEI 29.04.09, 00:08 No to mnie upewniliście, ze to dobry wybór będzie. Zawsze to inaczej jak się wie coś od środka więcej. Dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka biznesowa WSEI 29.04.09, 12:50 na pewno dobry wybór. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bonin122 Re: Turystyka biznesowa WSEI 30.04.09, 10:27 Powodzenia w takim razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojaczka-and-more Re: Turystyka biznesowa WSEI 13.05.09, 08:44 Tak, turystyka biznesowa na WSEI to na pewno super wybór. Z tego, co się orientuję to uczą tam organizować wyjazdy kongresowe dla firm, podróże służbowe i imprezy motywacyjne. A teraz takie wyjazdy, zwłaszcza na jakieś wieczorki zapoznawcze wśród pracowników firm cieszą się dużą popularnością. Odpowiedz Link Zgłoś
wojaczka-and-more Re: Turystyka biznesowa WSEI 30.05.09, 13:42 Zastanawiam się właśnie nad studiami podyplomowymi na WSE-I na kierunku Profesjonalny Organizator Konferencji. Tak się składa, że jestem absolwentką szkoły nieekonomicznej (niestety!) i chciałabym skończyć jakiś kierunek, po którym zaczęłabym w końcu zarabiać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
figara2 Re: Turystyka biznesowa WSEI 02.12.14, 22:08 Turystyka biznesowa jest z całą pewnością doskonałym rozwiązaniem na każdego rodzaju szkolenia. Ja korzystałam z możliwości zobaczenia szkolenia prowadzonego przez Panią, która zaprezentowała nam szkolenie z usprawnienia komunikacji. Jak pamiętam to jej strona - www.oceanumyslu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kr-uk Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 18.05.09, 19:35 Dajcie znać jakie progi były jak już będą wyniki rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bonin122 Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 20.05.09, 00:23 A tak w ogóle do kiedy można składać papiery na uczelnie wyższe? Moja siostra piszę w tym roku maturę, więc w miarę mnie to interesuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.05.09, 01:26 to zależy jaka uczelnia. na wsei jest np. do 30 września lub do wyczerpania miejsc www.wsei.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=78 Odpowiedz Link Zgłoś
bonin122 Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 21.05.09, 23:36 To jeszcze troszkę czasu siostra ma :)Właśnie ja namawiam na socjologię na WSEI bo ma zdolności humanistyczne :)Z tego co wiem to socjo u nich się rozwija i to bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
chaysey Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 22.05.09, 20:07 Socjo też jest dobrym kierunkiem i mają fajną specjalnośc: media i komunikacja społeczna,gdzie np. się uczą o tworzeniu wizerunku polityków, mnie zawsze do tego ciągnęło:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojaczka-and-more Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 24.05.09, 18:45 Przyznaję, media i komunikacja społeczna to ciekawa specjalność. Mnie się jednak bardziej podoba specjalizacja socjologia polityki - zawsze można znaleźć po tym pracę w samorządach. No i temat społeczeństwa obywatelskiego jest ostatnio bardzo na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
chaysey Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 24.05.09, 22:24 No wiadomo, że każdemu pasuje coś innego. Najważniejsze, że ogólnie uczelnia ma dobre opinie,najwięcej się mówi o informatyce na wysokim poziomie, ale inne kierunki też nie odbiegają. Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 25.05.09, 16:15 wszystkie są na wysokim poziomie, zresztą jak ktoś chce się czegoś nauczyć to każdy kierunek będzie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
pantagruellarabelais Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 26.05.09, 11:16 Tematyka społeczeństwa obywatelskiego - na Socjologii Polityki, to według mnie mniej ważna sprawa. Ważniejsze jest to, że uczą Cię tam pozyskiwać fundusze unijne a ta umiejętność, cokolwiek robisz, czy prowadzisz własną działalność gospodarczą czy działasz w domu kultury, bardzo się przydaję. Dlatego właśnie wybrałam socjologię na WSEI, żeby uczyć się przydatnych rzeczy, a nie pustej teorii, nie dającej się zastosować w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 28.05.09, 17:49 w końcu to szkoła ekonomiczna i każdy kierunek zahacza o tą dziedzinę Odpowiedz Link Zgłoś
bonin122 Re: Turystyka i rekreacja na WSEI? 31.05.09, 23:08 Tzn? bo chyba nie zrozumiałem Twojego posta :) Odpowiedz Link Zgłoś