Dodaj do ulubionych

jaki piec na pelet polecacie?

09.03.17, 14:34
Aktualnie stoję przed wyborem nowego pieca. Nasz obecny w domu po rodzicach na węgiel kończy już swój żywot (może i dobrze:) )

Nasz dom jest o powierzchni 130m.

Przeszukałam internet i wybór jest ogromny. Zależy nam z pewnością na ekologicznym, cichym i żeby nie brudził jak ten na węgiel...

Proszę podzielcie się opiniami jakie macie w posiadaniu, które z ręką na sercu możecie polecić.

Napiszcie jakie markę, model i dlaczego polecacie:)

Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • rolexou Re: jaki piec na pelet polecacie? 13.03.17, 12:21
      mam dom o podobnym metrażu. polecam Ci kotły producenta z Giżycka. wybór naprawdę ogromny. zależy ile masz miejsca w kotłowni, taki wybierzesz. poza tym warto palić w nim peletem. więc napewno dobry piec i dobry pelet to podstawa. Poza tym pelet nie brudzi jak węgiel i nie śmierdzi. na stronie www.kostrzewa.com.pl/ masz wszystko.
      Ja kupiłem Twin Bio luxury i jestem mega zadowolny. polecam
    • patilola Re: jaki piec na pelet polecacie? 18.03.17, 22:40
      polecam zobaczyć na stronie www.pelet.info.pl/ wszytstkie ceny paliw. najbardziej ekologiczny i jeden z tańszych to właśnie pelet. zatem dobry wybór!
      ja posiadam Kocioł na pelet i sprawdza się!
    • miko.doro Re: jaki piec na pelet polecacie? 23.03.17, 12:49
      Jak wymieniasz piec, to może warto skorzystać z dofinansowania? Teraz gminy mają możliwość pozyskania zewnętrznych środków na dopłaty dla mieszkańców do wymiany ogrzewania na niskoemisyjne. Możesz poszukać na stronie: www.wyszukiwarka-dotacji.pl Dodatkowo w niektórych województwach można również uzyskać wsparcie z WFOŚiGW na docieplenie swego domu :)
      • zydora Re: jaki piec na pelet polecacie? 26.10.17, 11:09
        To jeszcze dodam strone z kotłami www.gieldakotlow.pl/ sporo ogłoszęń i kotłów i ceny widoczne , wygodna sprawa przy szukaniu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka