Dodaj do ulubionych

Dominikana - wycieczki fakultatywne !

03.05.10, 18:26
...jakie sa ciekawe , jakie ceny , gdzie szukac , interesuje mnie rejon
Puerto Plata ?

Dzieki za namiary!

smile
Koko
Obserwuj wątek
    • cubaton Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 03.05.10, 23:15
      Szukaj tu www.dominicana.com.pl
      • kokolores Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 04.05.10, 13:10
        Wielkie dzieki.

smile
        Koko
    • pattwa Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 06.05.10, 22:46
      Byłam w Puerto Plata (w Riu Mambo) w zeszłym miesiącu.
      Generalnie nie ma gdzie wyjść z resortu, więc są 3 opcje - zamówić
      fakultety przez internet, kupić u repa albo wyjść na plażę i kupić w
      budce od miejscowych. Opcja pierwsza - czemu nie. 2 - odradzam !
      Ceny 30-50% wyższe, niż u miejscowych. No i właśnie 3 - wychodzisz z
      hotelu na plażę i już rezerwujesz wycieczkę. Problemu nie ma
      żadnego, byliśmy na kilku. Znajomi kupili u repa, zapłacili wiele
      więcej za to samo, program był identyczny, tyle co lunch w innej
      restauracji...Ceny. Hmm. Cały dzień jazdy konnej po wioskach i
      górach na plaży ok. 50 dolarów, safari trakami też koło tego,
      zresztą podobnie, jak np. Paradise Island. Do Puerto Plata (góra
      Isabel de Torres, muzeum bursztynu, fabryka cygar, fabryka rumu,
      fort) wzięliśmy taksówkę z przewodnikiem i cenowo mniej więcej
      wyszło tak samo, jakby jechać z cała grupą i być uzależnionym od
      ludzi. Taka wycieczka kosztuje mniej niż 40 dolarów.
      Co jest ciekawe ? Wszystko ! Safari, my byliśmy na MonsterTruck, ale
      odradzam. Nie załapaliśmy się na Outback , bo już miejsc nie było, a
      w Wielkanoc nie jeździli. To jest dużo ciekawsze. Rajska wyspa...no
      rajska, co tu dużo gadać. W odróżnieniu od Puerto Platy - karaibski
      widoczek, biała plaża, lazur wody. Konie - najwspanialsza sprawa,
      góry, wioski, farmy, plantacje...dzicz i natura. Wszystko jest
      super smile
      • kokolores Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 06.05.10, 23:55
        O takie info mi wlasnie chodzilo .Klaniam sie w pas!
        Jeszcze jedno , czy trzeba umiec jezdzic na koniach , bo jak mam byc szczera
        ostatni raz siedzialam na koniu jakies 25 lat temu i jezdzilam tylko w kolko wink ???

smile
        Koko
        • pattwa Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 09.05.10, 21:56
          Nie trzeba smile Bynajmniej nie trzeba było na tych, co ja byłam smile
          Wiesz, nie galopuje się po górach, tylko spojnie chodzi, czasem
          przyspiesza smile Także spoko.
    • segundu Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 13.10.10, 12:32
      W ub. roku kupowalem wycieczki fakultatywne na Dominikanie przez polski portal dominikana.com.pl. Maja dobre ceny u miejscowych. Co wazne jeden gosc jest tam na miejscu i mozna wszystko zalatwic po polsku.
    • andreas_faust Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 26.12.15, 16:14
      Chciałbym wszystkim polecić biuro Rico Travel, które organizuje wycieczki fakultatywne w Dominikanie. Zacznę od tego, że jakieś 4 miesiące temu poznałem przez Internet właściciela Rico Travel. Wymieniliśmy kilka uwag na jakimś forum w temacie poświęconym Dominikanie. Michał okazał się prawdziwym pasjonatem tego kraju, czym przekonał mnie do tego, aby zaufać jego firmie. Zarezerwowaliśmy u niego aż cztery wycieczki: pływanie z delfinami, wyprawę na wyspę Saone, prywatne zwiedzanie Santo Domingo i prywatną wyprawę na półwysep Samana.
      Po przylocie do Dominikany zdecydowaliśmy się jeszcze dokupić wyprawę ?Aventura Dominicana?, na której poznać może prawdziwe oblicze tego, jak żyją zwykli Dominikańczycy.
      Wszystkie wycieczki były bardzo dobrze zorganizowane. Transport, poczęstunek i wspaniali przewodnicy ? wszystko na najwyższym poziomie. Nie sposób jest powiedzieć, która z wycieczek była najlepsza, bo ich tematyka dobrana jest tak, aby uczestnicy na każdej mieli mnóstwo, zupełnie różnych wrażeń. W czasie wypraw okazało się, że zarówno właściciel Michał, jak i jego pracownicy to prawdziwi pasjonaci podróżowania, którzy chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami. Marcin, który oprowadzał nas po Santo Domingo, to pozytywnie zakręcony obieżyświat sypiący fantastycznymi opowieściami, jak z rękawa. Nie sposób się z nim nudzić, tak jak niemożliwe jest zadanie pytanie na które nie zna odpowiedzi! Krzysiek, którego poznaliśmy w drodze do wodospadu El Limon, to człowiek pełny niespożytej energii oraz fantastycznego humoru. Nauczy Was nie tylko tysiąca toastów, ale też zaskoczy organizując zabawę nawet w grupie totalnych ponuraków. Za to Michał pokazał nam mnóstwo ponadprogramowych miejsc na Samanie, a dzięki temu lepiej poznaliśmy wyspę. Czas spędzony z Michałem pozwolił skutecznie obalić tezę, pokutującą w wypowiedziach niektórych turystów o tym, że w Dominikanie nie ma czego zwiedzać. Zapewniam, że Michał wyleczy każdego z takiego błędnego myślenia!
      Na koniec muszę pochwalić się tym, że sympatyczna ekipa Rico Travel zaproponowała nam fantastyczny wspólny wypad na lokalna imprezę! Dzięki temu mogliśmy zobaczyć, jak spędzają sobotnie wieczory Dominikańczycy, którzy wspaniale tańczą i bawią się z ogromną swobodą oraz humorem. Nie będę ukrywał, że wraz z żoną wciąż jesteśmy zachwyceni wycieczkami i czasem spędzonym w towarzystwie chłopaków z Rico Travel. Cóż, mamy nadzieję, że uda nam się po raz trzeci powrócić do Dominikany i znów spotkać Michała, Marcina i Krzyśka, których gorąco pozdrawiamy!
    • cafe50 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 29.12.15, 13:24
      Jżeli ktoś jedzie od 08.01.2016 w rejon Punta cana i jest zainteresowany wycieczką na saone w wersji lux i dobrej cenie to prosze sie odezwać szukam 4 osób (wycieczka 6 osobowa)
    • mario791 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 19.04.16, 21:06
      Kupiliśmy przez internet 2 wycieczki w Rico Travel - Saona All Inclusive + Altos de Chavon oraz Aventura Dominicana All Inclusive. Obie były super i zgodne z programem na stronie ( a nawet przekraczające nasze oczekiwania). Przewodnik Krzysiek S. jest the best - Człowiek z pasją. Z obydwu wycieczek byliśmy BARDZO zadowoleni co skłoniło nas do kupna kolejnych dwóch już bezpośrednio. Były to Clubbing Punta Cana oraz wizyta na Karnawale DOMINIKANA. Cieszymy się, że zdecydowaliśmy się i polecamy zwiedzanie z RICO TRAVEL smile Krzysiek, Michał POZDRAWIAMY. Mariusz.
      • igorpn Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 10.08.16, 19:20
        Ja równiez wlasnie na wyjazd wykupiłam dwie wycieczki w Rico Travel. Prosze o podpowiedz czy byli Państwo zadowoleni z Cluubing Punta Cana? Warto?
    • oldi_88 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 25.04.16, 18:33
      byliśmy na 3 fakultetach z żoną z firmą RICO-TRAVEL. było świetnie, pełen profesjonalizm, uśmiech, cudowna atmosfera i wycieczki, w których każdy detal jest dopracowany! gorąco polecam. pracownicy mają bardzo duże doświadczenie, znają się na tym co robią i do tego sprawia im to sporo frajdy wink naprawdę polecam!
    • dariuuszuu Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 11.06.16, 17:31
      Witam. Normalnie nigdy nie zakładam żadnych kont na forach, ale zrobiłem wyjątek ,aby podzielić się opinią nt. Rico Travel Emotikon slightsmile Chłopaki są genialni. Byliśmy z żoną na 2 wycieczkach - Saona all inclusive i Aventura Dominicana. Super atmosfera, ktora podkręca Krzysiek, piękne widoki, poznalismy choc troche Dominiakane dzięki Rico Travel. Żona juz chce wracac Emotikon slightsmile Ale jak wrocimy, to na pewno znów jedziemy na wycieczki z Rico Travel . Gorąco polecam kazdemu ! super kontakt internetowy (email i facebook), fajne ceny i bogaty program. Tak trzymac chlopaki !
      • fruqo3 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 11.06.16, 19:31
        Ta reklama Rico zaczyna być już żenująca...
        • inna57 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 11.06.16, 22:50
          Tyle tylko że to nie jest reklama. Specami od autoreklamy byli tu panowie z zupełnie innej firmy. Nie dziwię się pochlebnym opiniom na temat wycieczek organizowanych przez Rico Travel. Przy okazji ostatniego mojego pobytu na Dominikanie (maj tego roku) miałam okazję poznać szefa Rico. Oni naprawdę robią to z pasją a że przy okazji w ten sposób zarabiają na życie, no cóż każdy w jakiś sposób zarabia.
          Jeżeli można wybierać pomiędzy koszmarnie drogimi wycieczkami od rezydentów, lokalną firmą o nieznanej kondycji, czy firmą taką jak Rico albo inne firmy zakładane i prowadzone często przez byłych rezydentów to bardzo dobrze. Na północnym wybrzeżu zimą gdy przylatują Skandynawowie okresowo swoje biuro wycieczkowe otwiera pewien przemiły Szwed który na stałe mieszka na Dominikanie.
          A to forum służy właśnie wymianie opinii i doświadczeń.

• dariuuszuu Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 12.06.16, 10:20
            Jaka reklama ? Krzysiek na wycieczce mowil,ze jak komus sie podobalo to czy moze usmiescic opinie w internecie,bo dla nich to bardzo duzo i beda wdzieczni. A staraja sie bardzo,wiec nie widze powodu by nazywac to reklama. Chyba ,ze jestes osoba z jakiejs konkurencji big_grin Poza tym bez problemu ich znalazlem przed wylotem w internecie, wiec reklama maja chyba inna tongue_out No i sie okazało ,że chlopaki sa tez z Lublina jak ja,wiec tym bardziej patriotycznie ich polubilem big_grin
            • sonia-3 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 13.06.16, 14:45
              My za dwa tygodnie wylatujemy. Też będziemy korzystać z wycieczek z tego biura. Jak na razie to solidnie i szybko odpisują na maile. Jak wrócimy w połowie lipca, to też napiszę wrażenia.
              • doc2003 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 15.06.16, 11:18
                My lecimy w lipcu na 2 tygodnie. Poki co jestem bardzo zadowolona jezeli chodzi o kontakt z Rico Travel. Odpowiadaja niemalze od razu. Zdecydowalismy sie na 4 wycieczki i mam nadzieje, ze nie bedziemy zalowac smile
                • sonia-3 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 06.07.16, 21:53
                  Wczoraj byliśmy na Saonie z przewodnikiem Krzyśkiem. Wycieczka bardzo fajna. Pomijam samą wyspę, bo jest rajm na ziemi, ale jeśli chodzi o Rico, to same plusy. Solidni, no i Krzysztof- mega dowcipny, super facet!. Pojutrze Samana i wodospady.
                  • l-a Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 14.07.16, 11:22
                    sonia-3 napisała:

> Wczoraj byliśmy na Saonie z przewodnikiem Krzyśkiem. Wycieczka bardzo fajna. Po
                    > mijam samą wyspę, bo jest rajm na ziemi, ale jeśli chodzi o Rico, to same plusy
                    > . Solidni, no i Krzysztof- mega dowcipny, super facet!. Pojutrze Samana i wodos
                    > pady.

A która z tych dwóch wycieczek jest bardziej atrakcyjna? Zastanawiam się nad wyborem wycieczek i oprócz Aventura Dominicana chciałabym jechać jeszcze na jedną wycieczkę, ale nie mogę się zdecydować. Którą byś poleciła?
                    • sonia-3 Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 14.07.16, 23:20
                      Każda jest inna i ukazuje inny zakątek Dominikany. Obydwa przepiękne. Jednak gdybym miała wybrać tylko jedną wybrałabym Saonę. Samana jest wyczerpującą wycieczką, trasa trudna, jednak efekt końcowy -zapierający dech w piersiach. Jak dla mnie Saona jest niemalże obowiązkowa, bo to chyba najpiękniejsze miejcse na ziemi. Ale Samana i wodospady też przecudna. My nie byliśmy na Aventurze, więc nie mama porównania z Samaną, czy Saoną.
                      • l-a Re: Dominikana - wycieczki fakultatywne ! 15.07.16, 07:24
                        Bardzo dziękuję za odpowiedź, to jednak zdecydujemy się na Saonę smile
                        Wodospady zostawimy na następny pobyt na Dominikanie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka