Dodaj do ulubionych

Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda

13.11.15, 09:29
Cześć
wybieram się 27 listopada na wakację do PC.Według prognozy pogody cały czas tam pada, czy faktycznie jest tak źle?sad
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 13.11.15, 12:33
      Link:
      www.meteoprog.pl/pl/review/PuntaCana/
      Faktycznie jest duże zachmurzenie i może padać, być może dłużej niż tradycyjną godzinę ale jeśli nie lecisz na 4 dni tylko na dłużej to zdążysz złapać karaibską opaleniznę. Pod podanym linkiem warto śledzić pogodę na bieżąco do 27 listopada są jeszcze dwa tygodnie, wszystko może się zmienić, bądź dobrej myśli.
      • gosiakowa5 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 13.11.15, 13:38
        dziękuję,wracam 12 grudnia ale mimo to martwię sie, nie chciałabym przesiedzieć wyjazdu w pokoju...
        • inna57 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 13.11.15, 13:56
          Na Dominikanie nawet w czasie deszczu nie ma czasu na nudę a do pokoju wpada się tylko na drzemkę. Hotele mają przygotowane atrakcje dla gości również na niepogodę.
    • agro01 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 14.11.15, 11:27
      Za godz. Wylatuje z Monachium do Punta Cana lecę na Dominikana 16 raz i zawsze było piękni raj na ziemi nawet jak pada bo popada godzinkę s potem znowu lampa i 30 stopni. Edi
      • gosiakowa5 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 15.11.15, 02:09
        dziękuję za informację,jeżeli to nie problem to będzie wdzięczna za info czy faktycznie tak padasmile
        udanego wypoczynku!
        • zgred20 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 17.11.15, 15:10
          Jestem w PC. Od tygodnia. Pogoda super choć też się o to martwilem przed wyjazdem. Trochę pada ale taki mają tu klimat
          • inna57 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 17.11.15, 16:20
            A jak tam przeżyłeś lot? Przydały się moje rady?
            • gosiakowa5 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 17.11.15, 21:31
              super, dziękukę zgred20 za informacjęsmilepozostaję mi być dobrej myśli.
            • zgred20 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 18.11.15, 02:53
              Przez to zamieszanie z lotniskami niemieckimi nie zdążyłem przeczytaćwink Ale dziękuje wink Teraz mam ten sam problem , moze większywink Z Karaibów trzeba wracac do Polskiwink
    • sonia-3 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 27.05.16, 19:48
      Właśnie spojrzałam na prognozę pogody długoterminową i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Z tej prognozy wynika, że tam słońca to w najbliższym czasie nie uświadczysz. My jedziemy za miesiąc, emulsje z filtrem wysokim zakupione. Zastanawiałam się czy nie za mało, ale widzę, że one mogą się nie przydać. My co prawda nie z tych, co to plackiem na plaży leżą, ale wrócić bez opalenizny, to juz będzie trochę obciach. Jest tam ktoś obecnie?. Faktycznie permanentny brak słońca? Pocieszcie wink
      • inna57 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 28.05.16, 14:26
        Na Dominikanie brak słońca nie jest żadnym problemem, raczej jego nadmiar. Skoro macie jeszcze miesiąc do wyjazdu to warto skórę przygotować. Jeśli nie palicie to wystarczy jedna tabletka betakarotenu dziennie lub szklanka soku marchwiowego do śniadania. Efekt gwarantowany, piękna opalenizna ez wysiłku. Jestem aktualnie na Dominikanie i jak a maj jest wyjątkowo gorąco. Często przechodzą iście tropikalne burze ale tu deszcz i słońce przeplatają się ze sobą. Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów zapraszam na gazetowego priwa.
        • sonia-3 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 28.05.16, 18:26
          Dzięki za odpowiedź. Ale jak betakaroten w tabletkach, to nie emulsje z filtrami,dobrze myślę? Czy łykać tabletki , a swoją drogą na słońce emulsje z filtrami. Jak to jest?
          • inna57 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 28.05.16, 20:22
            Betakaroten w tabletkach łyka się miesiąc przed wyjazdem, na miejscu można unikać słońca a i tak opalenizna gwarantowana. Smarować się tylko przed wejściem do wody. Ja nie smaruję się niczym nigdy bo nie lubię chemi na skórze mój mąż smaruje sobie ramiona maks 20-tką gdy idzie grać w piłkę w basenie ale na słońcu nie leżymy nigdy, zawsze leżymy w cieniu
            • sonia-3 Re: Czy ktoś jest aktualnie na Dominikanie?Pogoda 28.05.16, 21:42
              Dzięki za poradę. Zamawiam betakaroten i łykamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka