Dodaj do ulubionych

varadero/kuba - jakie atrakcje w okolicy?

04.05.07, 00:31
jakie wycieczki mozna sobie zaplanowac w tym rejonie? WIadomo: Havana,
catamaran i snorkling, ewentualnie delfiny (choc juz z nimi plywalam).
Pytanie, czy jest tam cos jeszcze "w okolicy" czy raczej trzeba sie ruszyc
gdzies dalej (gdzie/jak)?
Obserwuj wątek
    • wojtek195028 Re: varadero/kuba - jakie atrakcje w okolicy? 04.05.07, 19:56
      najwieksza atrakcja Kuby sa cygara, rum i panienki jak ktos tego nie wie to po
      co tam leci.Dla pan sa tez przytojni Kubanczycy.Nurkowania nie polecam mozna sie
      utopic.to tyle zycze przyjemnych wakacji.
      • p.pendejo Praktyczne porady. 05.05.07, 00:05
        Wojtku Numerowany, sprobuj powstrzymac sie od udzielania takich banalnych
        porad nie na temat. Takie "porady" kreuja twoj wylaniajacy sie obraz
        przyglupiego chlopka roztropka dopisujacego sie do kazdego zapytania o Kube.
        Przy nastepnej trudnej do powstrzymania pokusie dawania swoich standardowych
        odpowiedziach wsadz sobie swoje ulubione cygaro cohiba w ... i gleboko sie
        zaciagnij wypuszczajac dym z drugiej strony. To moje rownie cenne jak twoje
        polecenie.
        • wojtek195028 Re: Praktyczne porady. 05.05.07, 00:59
          jak bedziesz wstanie leciec tam okolo 10 razy w roku jak ja to poslucham Twoich
          cennych rad.Musisz tez nauczyc sie troche hiszpanskiego zeby sie z nimi dogadac.
          • p.pendejo Re: Praktyczne porady. 05.05.07, 01:52
            Jezeli nie odpowiada tobie cohiba to mozesz wepchnosc sobie partagas.
            Podziwiam twoja chec udzielania cennych i praktycznych porad. Twoje
            urojone podroze na Kube i podawane informacje maja wartosc mierda.
            • wojtek195028 Re: Praktyczne porady. 05.05.07, 04:19
              jestes prymitywny moje podroze nie sa urojone ja tam naprawde ciagle bywam mam
              tam nawet dom pale cygara ktorych Ty nigdy nie bedziesz palil bo Cie na to nie
              stac.tak ze sie wiecej na tym forum nie odzywaj bo sie osmieszasz.zegnam Pana.
              • kreola4 Ubostwo umyslowe. 05.05.07, 14:47
                wojtek195028 napisał:

"...ciagle bywam mam tam nawet dom pale cygara ktorych Ty
                nigdy nie bedziesz palil bo Cie na to nie stac."

Ubogi umyslowo jestes. Jezeli tez ciagle palisz to wygladasz
                tak jak Castro. Uporzadkuj swoje papiery, ubogi palaczu cygar.
                I pochwal sie czyms jeszcze, biedaku, na forum turystycznymsmile)).
                • malgoszac Mam (wciaz) nadzieje na "porady" :) 07.05.07, 15:16
                  Prosze o konkrety...
                  bo musze podjac decyzje niedlugo a naczytalam sie, ze w Varadero nudy (a ja
                  lubie cus aktywie podzialac, plazowac sie lubie srednio, max co 2-3 dzien)
                  • mojito Kubanska Kuba :). 07.05.07, 16:44
                    Hola Amiga,

jezeli plazowac lubisz "srednio" to powinnas wyrwac sie z turystycznego
                    getta jakim jest Varadero i zanurzyc sie w prawdziwa Kube - socjalistyczny
                    skansen. Hawana jest okolo dwoch i pol h jazdy z Varadero. "Zdepcz" dokladnie
                    Hawane. Obejrzyj "stare miasto" - Habana Vieja. Zajrzyj do Bodeguita del Medio
                    (Calle Empedrado 207) i zamow sobie u "cantinero" daiquiri frappe, Cuba Libre,
                    Havana Especial lub mojito. Ernest H. tu bywal i pijal. Rozwaz wynajecie pokoju
                    przy rodzinie - "casa particulares". Wydatek okolo $30. Z jedzeniem pare $
                    wiecej. Jezeli masz ochote na cos innego to wsiadz do pociagu (nie byle
                    jakiego smile tylko "especial" dla turystow z klima w Hawanie i po nocnej jezdzie
                    ( ok. 15h) wysiadz w Santiago de Cuba. Bedziesz mogla mowic, ze jechalas
                    jedyna funkcjonujaca jeszcze linia kolejowa na Karaibach. Mozesz wybrac sobie
                    krotsza trase - do Santa Clara na przyklad. Rozwaz wynajecie samochodu na dzien
                    lub dwa i zrobienia sobie prywatnej objazdowki.

Saludos y buen viaje,
                    m.
                    • malgoszac muchas gracias! n/t 08.05.07, 09:46
              • debbie1 Re: Praktyczne porady. 11.05.07, 13:31
                Wojtku, masz tam dom? No to jestem pod wrażeniem, bo cudzoziemcom na Kubie nie
                wolno posiadać żadnej własności. Po prostu wow!!! smile)))
                • wojtek195028 Re: Praktyczne porady. 11.05.07, 18:43
                  Po pierwsze to nieprawda ze cudzoziemcom nie wolno tam posiadac zadnej
                  wlasnosci.Sa takie sytuacje ze mozna , jak sie jest emerytem (oczywiscie
                  udokumentowany staly dochod)to mozna poprosic o karte stalego pobytu i zazwyczaj
                  nie odmawiaja.Ja kupilem dom w Santiago de Cuba na moja dziewczyne i ona jest
                  prawnie wlascicielka.Oczywiscie to kubanka.Wiekszym problemem jak posiadanie
                  domu jest dla mnie sprowadzenie tam samochodu tu sa zeczewiscie problemy.Bo
                  samchod czsem potrzebny i musze wynajmowac a to drogo 100 $ can.na dzien plus
                  paliwo.Mamy jednak nadzieje ze to wszystko sie niedlugo zmieni i wszytkie
                  problemy znikna.Daj jakis namiar to Ci posle zdjecia moje kubanki i domu.A jak
                  bedziesz na Kubie to zapraszam do Saniago de Cuba.Ja tam siedze z malymi
                  przerwami od lisopada do kwietnia maja czase tez lece w lato ale zadko bo za
                  goraca.Pozdrawiam i polecam Cube.
                  • debbie1 Re: Praktyczne porady. 11.05.07, 22:22
                    Karta stałego pobytu a prawo do posiadania własności to dwie zupełnie inne
                    sprawy. Kuby polecać mi nie trzeba, ale z zaproszenia chętnie skorzystam.
                    Namiar przecież masz - jestem zalogowana smile)) W zamian mogę Ci przysłać np.
                    zdjęcie mojej kamienicy przy Maleconie wink
                  • traficante Zdjecia posiadlosci na Karaibach :))). 12.05.07, 10:03
                    wojtek195028 napisał:

"Ja kupilem dom w Santiago de Cuba na moja dziewczyne i ona jest prawnie
                    wlascicielka.Oczywiscie to kubanka... Daj jakis namiar to Ci posle zdjecia
                    moje kubanki i domu."

Ja moge na zyczenie przeslac zainteresowanym zdjecie mojego szalasu
                    w Tatrach i swistaka zawijajacego cos w srebrne papierki. Swistak
                    jest polski smile.

Tez pozdrawiam wszystkich,
                    t.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka