szopat 19.08.08, 10:49 jak w temacie.Jaki hotel polecacie?W rozsądnej cenie, bez szaleństwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.08.08, 15:41 LTI (obecnie Vik), grand paradise bavaro, occidental grand flamenco, catalonia bavaro resort, barcelo premium wszystko w podobnej cenie. z nieco droższych Bahia i Palladium. Odpowiedz Link
mariusz.andryjanko Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 24.08.08, 00:08 bylem w CATALONIA BAVARO RESORT 3 LATA TEMU JAK COS POTRZEBUJESZ BLIZEJ PYTAJ Odpowiedz Link
szopat Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 25.08.08, 12:07 przede wszystkim interesuje mnie cena za 2 tyg., all. I z jakiego biura. Z góry dzięki Odpowiedz Link
majka814 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 26.08.08, 15:29 Bardzo dobre hotele to : LTI, Flamenco, Barcello Premium jeśli szukasz czegoś tańszego to polecam też Grand Paradise bavaro sporo osób go sobie chwali. Najlepiej oczywiście lecieć z niemiec bo najtaniej. Jeśli będziesz potrzebował pomocy w szukaniu dobrych ofert to odezwij się na maila gazetowego. Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
en3 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 24.10.08, 16:23 właśnie przeglądam katalog hotelów Punta Cana (takze mam problem z wyborem hotelu )i np. grand paradise bavaro jest jednym z najtanszych hoteli (w katalogu Thomasa Cook'a), niby posiada 4 gwazdki ale w rzeczywiatosci kwalifikuje sie do 2- nie wiem, nie byłam, ale chyba cos w tym jest. Odpowiedz Link
ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 25.08.08, 12:30 Może tu:www.domrep.de/. Wróciłam przed paroma dniami. Cena była bardzo konkurencyjna. Cała organizacja na pięć. Polecam Odpowiedz Link
szopat Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 02.09.08, 08:57 a ile kosztował cały wyjazd na osobę, 14 dni? Odpowiedz Link
ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 03.09.08, 12:00 1209 euro/ all inclusive Odpowiedz Link
aggussia Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 06.09.08, 13:38 A jaki przewoźnik obsługiwał Wasz lot (Condor, LTU,...)??? Jak ze spóźnieniami, bagażem (ile można wziąć kg/os., jak traktują bagaż) itp.??? A może ktoś jeszcze korzystał z usług "domrep.de" i mógłby się podzielić wrażeniami i doświadczeniem????? Pozdrawiam... Aga Odpowiedz Link
ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 07.09.08, 18:30 Lecieliśmy samolotem LTU, żadnego opóźnienia, bagaż 25kg/osoba. Moja nowa walizka trochę sponiewierana, ale to raczej normalne. Lot bez żadnych niespodzianek. Odpowiedz Link
in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 08.09.08, 10:51 szpot - pytałeś o ceny. Wszystko zależy od miesiąca - teraz na przykład są bardzo dobre oferty, ceny za RIU nawet do 1000 EUR z Lipska ale to kwestia doniesień o huraganach, okolice Punta Cana zostały ominięte. W październiku znów ceny wzrosną, chociaż za 1185 EUR są oferty do hotelu LTI (obecnie Vik Arena Blanca) dobre lasty będą koniec listopada - początek grudnia, ale tylko z powrotem przed Świętami. Odpowiedz Link
trevize_77 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 17.09.08, 22:49 miesiąc temu kupowałem wycieczke przez domrep.de Organizatorem jest Trend Raisen. Zamówiłem wycieczkę przez formularz na stronie z prośbą, aby odezwała sie osoba w jezyku angielskim,bo niestety bo niemiecku nie bardzo bym sie dogadał. Wszystko ok, jedyny minus jest taki, że płatność należy dokonać tylko przelewem po słusznym kursie dla banku i prowizji ok. 100 pln. Trzeba też samemu wykupić ubezpieczenie KL, NW, OC, najtaniej wyszło mi on-line w Allianz rodzinne, w moim przypadku to 2+1. Teraz widze niezłe ceny... Odpowiedz Link
agulera Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.09.08, 17:00 jak to impreza bez ubezpieczenia?! czy mówisz o ubezp. na czas dojazdu/dolotu do miejsca wylotu - czyli Niemiec. Odpowiedz Link
in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.09.08, 17:35 chodzi o to, że nawet polski agent sprzedający oferty w Polsce proponuje ubezpieczenie np. europejskie.pl - niemieckie jest bardzo drogie, wiec lepiej wziąć ofertę bez ubezpieczenia i dokupić oddzielnie - jest to bardziej opłacalne. Cena u polskiego, dobrego agenta jest taka sama jaką proponuje niemiecki, przy wpłacie na konto polskie w PLN w zasadzie nie ma problemu z faktem, iż jest to wycieczka organizatora niemieckiego Odpowiedz Link
aggussia Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 20.09.08, 14:53 trevize_77 napisał: > miesiąc temu kupowałem wycieczke przez domrep.de Organizatorem jest > Trend Raisen. Zamówiłem wycieczkę przez formularz na stronie z > prośbą, aby odezwała sie osoba w jezyku angielskim,bo niestety bo > niemiecku nie bardzo bym sie dogadał. > Wszystko ok, jedyny minus jest taki, że płatność należy dokonać > tylko przelewem po słusznym kursie dla banku i prowizji ok. 100 pln. > Trzeba też samemu wykupić ubezpieczenie KL, NW, OC, najtaniej wyszło > mi on-line w Allianz rodzinne, w moim przypadku to 2+1. > Teraz widze niezłe ceny... Terevize, napisz, proszę, czy wycieczka organizowana przez Trend Reisen nie odbiegała jakością od wycieczek innych organizatorów (np. czy pokoje były w dobrej lokalizacji, tak samo wyposażone itp.) Jak szybko dostaliście "papiery" z biura? Jaki hotel wybraliście??? Ceny Trend Reisen są faktycznie najlepsze, dlatego zastanawiam się, czy to kwestia dobrych cen ustalanych dla nich przez hotel (podobno specjalizują się w wyjazdach na Dominikanę), czy czegoś tym wycieczkom brakuje... Dzwoniliśmy do nich i np. za dziecko do 2 lat płaci się ok. 80 Eur (to chyba za samolot, bo taka opłatę podaje Airberlin), a przecież wiele biur za dziecko do 2 lat nie każe sobie nic płacić. Napisz, czy wszystko na miejscu mieliście, jak klienci innych biur? Rozumiem, że byliście zadowoleni... Pozdrawiam!!! Aga Odpowiedz Link
anuska25 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 02.10.08, 18:54 Ja wybieram się w listopadzie z 6-cznym dzieckiem. Z pierwszym dzieckiem bałam się gdziekolwiek ruszać, ale ze względu na pewne okoliczności jestem zmuszona zabrać brzdąca ze sobą. Czy możecie polecić hotel przyjazny własnie takiemu dzidziusiowi? Czy macie doświadczenia z lotem z takim maluchem? Kurcze, przyznam się, że trochę się boję Odpowiedz Link
in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 03.10.08, 09:27 anuska25, jeśli jedziesz z dzieckiem polecałabym hotel spokojniejszy, ale na wysokim poziomie: Grand Palladium, Bahia, z nieco tańszych: Catalonia, Natura Eco Park, ewentualnie Vik. NA Twoim miejscu bym wybrała hotel, bez bardzo głośnych animacji. Byliśmy z dzieckiem nieco starszym od Twojego, ważne, by chronić przed klimatyzacją i słońcem. Plus odpowiednie żywienie, na pewno uważaj na wodę, tylko butelkowana. Jeśli masz więcej pytań pisz śmiało Odpowiedz Link
alexxx in-of-s 22.10.08, 11:32 no to ja Ci zadam pytanie idiotyczne (z punktu widzenia wszystkich, ktorzy podrozuja bez dzieci lub podrozuja z dziecmi odpampersowanymi) wybieram sie do Grand Palladium, jesli ma to jakies znaczenie, i kompletnie nie wiem czy brac ze soba 5 walizek pieluch czy mozna sobie to smialo odpuscic i kupowac je na miejscu. Cholera - pieluchy zajmuja sporo miejsca Odpowiedz Link
in-of-s Re: in-of-s 22.10.08, 17:14 wcale nie idiotyczne. My wszystko braliśmy, na miejscu można kupić, ale np. pampersy są drogie. pamiętaj, że to strefa hotelowa i wprawdzie palladium jest blisko centrum to takie zakupy mogą być problemem. Odpowiedz Link
leonardito Re: in-of-s 22.10.08, 21:27 nowy wspanialy hotel, tutaj troche fotek leonardito.com/edenh0809n/edenh0809.shtml Odpowiedz Link
alexxx Re: in-of-s 23.10.08, 10:03 bardzo Ci dziękuję Wiele pytan wydaje sie glupich i nieistotnych - wszystko zalezy od punktu widzenia. Jeszcze kilka lat temu hotel, zejscie do wody, wyglad i rozmiar ewentualnych basenow oraz przyleglosci byly ostatnimi rzeczami, ktora mnie interesowaly. Wazna byla tylko przyzwoita lazienka w pokoju i tyle A teraz: pampersy, brodziki, wypasiony pokoj etc Dziekuje raz jeszcze. Odpowiedz Link
kajka410 Re: in-of-s 23.10.08, 14:57 Witam, 12.11.08 wybieram się z 1,5 roczną córką do occidental grand PC. Może wiesz jak rozwiązać problem z karnieniem butelkowym, czy mozna w jakiś sposób w pokoju podgrzać mleko., brać słoiczki i czy potrzebne będą pieluchy-majtki do pływania? Odpowiedz Link