Dodaj do ulubionych

Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana?

19.08.08, 10:49
jak w temacie.Jaki hotel polecacie?W rozsądnej cenie, bez szaleństwa.
Obserwuj wątek
    • in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.08.08, 15:41
      LTI (obecnie Vik), grand paradise bavaro, occidental grand flamenco, catalonia
      bavaro resort, barcelo premium wszystko w podobnej cenie. z nieco droższych
      Bahia i Palladium.
      • mariusz.andryjanko Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 24.08.08, 00:08
        bylem w CATALONIA BAVARO RESORT 3 LATA TEMU JAK COS POTRZEBUJESZ
        BLIZEJ PYTAJ
        • szopat Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 25.08.08, 12:07
          przede wszystkim interesuje mnie cena za 2 tyg., all. I z jakiego
          biura. Z góry dzięki
          • majka814 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 26.08.08, 15:29
            Bardzo dobre hotele to : LTI, Flamenco, Barcello Premium
            jeśli szukasz czegoś tańszego to polecam też Grand Paradise bavaro
            sporo osób go sobie chwali. Najlepiej oczywiście lecieć z niemiec
            bo najtaniej. Jeśli będziesz potrzebował pomocy w szukaniu dobrych
            ofert to odezwij się na maila gazetowego. Pozdrawiam Maja
      • en3 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 24.10.08, 16:23
        właśnie przeglądam katalog hotelów Punta Cana (takze mam problem z
        wyborem hotelu )i np. grand paradise bavaro jest jednym z
        najtanszych hoteli (w katalogu Thomasa Cook'a), niby posiada 4
        gwazdki ale w rzeczywiatosci kwalifikuje sie do 2- nie wiem, nie
        byłam, ale chyba cos w tym jest.
    • ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 25.08.08, 12:30
      Może tu:www.domrep.de/. Wróciłam przed paroma dniami. Cena była bardzo
      konkurencyjna. Cała organizacja na pięć. Polecam
      • szopat Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 02.09.08, 08:57
        a ile kosztował cały wyjazd na osobę, 14 dni?
        • ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 03.09.08, 12:00
          1209 euro/ all inclusive
          • aggussia Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 06.09.08, 13:38
            A jaki przewoźnik obsługiwał Wasz lot (Condor, LTU,...)???
            Jak ze spóźnieniami, bagażem (ile można wziąć kg/os., jak traktują bagaż) itp.???

A może ktoś jeszcze korzystał z usług "domrep.de" i mógłby się podzielić
            wrażeniami i doświadczeniem?????

Pozdrawiam...
            Aga
            • ixi1.0 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 07.09.08, 18:30
              Lecieliśmy samolotem LTU, żadnego opóźnienia, bagaż 25kg/osoba. Moja nowa
              walizka trochę sponiewierana, ale to raczej normalne. Lot bez żadnych niespodzianek.
              • in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 08.09.08, 10:51
                szpot - pytałeś o ceny. Wszystko zależy od miesiąca - teraz na przykład są
                bardzo dobre oferty, ceny za RIU nawet do 1000 EUR z Lipska ale to kwestia
                doniesień o huraganach, okolice Punta Cana zostały ominięte. W październiku znów
                ceny wzrosną, chociaż za 1185 EUR są oferty do hotelu LTI (obecnie Vik Arena
                Blanca) dobre lasty będą koniec listopada - początek grudnia, ale tylko z
                powrotem przed Świętami.
                • trevize_77 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 17.09.08, 22:49
                  miesiąc temu kupowałem wycieczke przez domrep.de Organizatorem jest
                  Trend Raisen. Zamówiłem wycieczkę przez formularz na stronie z
                  prośbą, aby odezwała sie osoba w jezyku angielskim,bo niestety bo
                  niemiecku nie bardzo bym sie dogadał.
                  Wszystko ok, jedyny minus jest taki, że płatność należy dokonać
                  tylko przelewem po słusznym kursie dla banku i prowizji ok. 100 pln.
                  Trzeba też samemu wykupić ubezpieczenie KL, NW, OC, najtaniej wyszło
                  mi on-line w Allianz rodzinne, w moim przypadku to 2+1.
                  Teraz widze niezłe ceny...
                  • agulera Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.09.08, 17:00
                    jak to impreza bez ubezpieczenia?! czy mówisz o ubezp. na czas
                    dojazdu/dolotu do miejsca wylotu - czyli Niemiec.
                    • in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 19.09.08, 17:35
                      chodzi o to, że nawet polski agent sprzedający oferty w Polsce proponuje
                      ubezpieczenie np. europejskie.pl - niemieckie jest bardzo drogie, wiec lepiej
                      wziąć ofertę bez ubezpieczenia i dokupić oddzielnie - jest to bardziej opłacalne.

Cena u polskiego, dobrego agenta jest taka sama jaką proponuje niemiecki, przy
                      wpłacie na konto polskie w PLN w zasadzie nie ma problemu z faktem, iż jest to
                      wycieczka organizatora niemieckiego
                  • aggussia Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 20.09.08, 14:53
                    trevize_77 napisał:

> miesiąc temu kupowałem wycieczke przez domrep.de Organizatorem jest
                    > Trend Raisen. Zamówiłem wycieczkę przez formularz na stronie z
                    > prośbą, aby odezwała sie osoba w jezyku angielskim,bo niestety bo
                    > niemiecku nie bardzo bym sie dogadał.
                    > Wszystko ok, jedyny minus jest taki, że płatność należy dokonać
                    > tylko przelewem po słusznym kursie dla banku i prowizji ok. 100 pln.
                    > Trzeba też samemu wykupić ubezpieczenie KL, NW, OC, najtaniej wyszło
                    > mi on-line w Allianz rodzinne, w moim przypadku to 2+1.
                    > Teraz widze niezłe ceny...

Terevize, napisz, proszę, czy wycieczka organizowana przez Trend Reisen nie
                    odbiegała jakością od wycieczek innych organizatorów (np. czy pokoje były w
                    dobrej lokalizacji, tak samo wyposażone itp.)
                    Jak szybko dostaliście "papiery" z biura?
                    Jaki hotel wybraliście???

Ceny Trend Reisen są faktycznie najlepsze, dlatego zastanawiam się, czy to
                    kwestia dobrych cen ustalanych dla nich przez hotel (podobno specjalizują się w
                    wyjazdach na Dominikanę), czy czegoś tym wycieczkom brakuje...
                    Dzwoniliśmy do nich i np. za dziecko do 2 lat płaci się ok. 80 Eur (to chyba za
                    samolot, bo taka opłatę podaje Airberlin), a przecież wiele biur za dziecko do 2
                    lat nie każe sobie nic płacić.

Napisz, czy wszystko na miejscu mieliście, jak klienci innych biur?
                    Rozumiem, że byliście zadowoleni...

Pozdrawiam!!!
                    Aga
                    • anuska25 Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 02.10.08, 18:54
                      Ja wybieram się w listopadzie z 6-cznym dzieckiem.
                      Z pierwszym dzieckiem bałam się gdziekolwiek ruszać, ale ze względu
                      na pewne okoliczności jestem zmuszona zabrać brzdąca ze sobą.
                      Czy możecie polecić hotel przyjazny własnie takiemu dzidziusiowi?
                      Czy macie doświadczenia z lotem z takim maluchem? Kurcze, przyznam
                      się, że trochę się boję
                      • in-of-s Re: Jaki hotel na Dominikanie - Punta Cana? 03.10.08, 09:27
                        anuska25,

jeśli jedziesz z dzieckiem polecałabym hotel spokojniejszy, ale na wysokim
                        poziomie: Grand Palladium, Bahia, z nieco tańszych: Catalonia, Natura Eco Park,
                        ewentualnie Vik. NA Twoim miejscu bym wybrała hotel, bez bardzo głośnych
                        animacji. Byliśmy z dzieckiem nieco starszym od Twojego, ważne, by chronić przed
                        klimatyzacją i słońcem. Plus odpowiednie żywienie, na pewno uważaj na wodę,
                        tylko butelkowana. Jeśli masz więcej pytań pisz śmiało
                        • alexxx in-of-s 22.10.08, 11:32
                          no to ja Ci zadam pytanie idiotyczne (z punktu widzenia wszystkich,
                          ktorzy podrozuja bez dzieci lub podrozuja z dziecmi
                          odpampersowanymismile) wybieram sie do Grand Palladium, jesli ma to
                          jakies znaczenie, i kompletnie nie wiem czy brac ze soba 5 walizek
                          pieluch czy mozna sobie to smialo odpuscic i kupowac je na miejscu.
                          Cholera - pieluchy zajmuja sporo miejscasad
                          • in-of-s Re: in-of-s 22.10.08, 17:14
                            wcale nie idiotyczne. My wszystko braliśmy, na miejscu można kupić, ale np.
                            pampersy są drogie. pamiętaj, że to strefa hotelowa i wprawdzie palladium jest
                            blisko centrum to takie zakupy mogą być problemem.
                            • leonardito Re: in-of-s 22.10.08, 21:27
                              nowy wspanialy hotel,
                              tutaj troche fotek
                              leonardito.com/edenh0809n/edenh0809.shtml
                            • alexxx Re: in-of-s 23.10.08, 10:03
                              bardzo Ci dziękujęsmile
                              Wiele pytan wydaje sie glupich i nieistotnych - wszystko zalezy od
                              punktu widzenia. Jeszcze kilka lat temu hotel, zejscie do wody,
                              wyglad i rozmiar ewentualnych basenow oraz przyleglosci byly
                              ostatnimi rzeczami, ktora mnie interesowaly. Wazna byla tylko
                              przyzwoita lazienka w pokoju i tylesmile
                              A teraz: pampersy, brodziki, wypasiony pokoj etcsmile
                              Dziekuje raz jeszcze.
                            • kajka410 Re: in-of-s 23.10.08, 14:57
                              Witam, 12.11.08 wybieram się z 1,5 roczną córką do occidental grand
                              PC. Może wiesz jak rozwiązać problem z karnieniem butelkowym, czy
                              mozna w jakiś sposób w pokoju podgrzać mleko., brać słoiczki i czy
                              potrzebne będą pieluchy-majtki do pływania?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka