Dodaj do ulubionych

wykroje dla lalek Tonner

04.11.10, 00:09
czy spotkałyście gdzieś w sieci wykroje dla lalek 16-to calowych Tonner?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: wykroje dla lalek Tonner 04.11.10, 12:18
      Moze tu Ci pomoga:
      wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16281570
      Jest cos na chomiku.
      • kumakk no, właśnie nie ma 09.11.10, 22:25
        tam są tylko dwa i to poglądowe - nie ma rozrysowanych dokładnie wykrojów, nie ma skali itd.
        No nikt nie ma? Miauuuu? :)
        • linn_linn Re: no, właśnie nie ma 10.11.10, 09:22
          Probwalas szukac w google'u na angielskich stronach?
          • alfika Re: no, właśnie nie ma 10.11.10, 20:42
            to skoro wszystko można wygooglać, to o czym będziem pisać na forum? ;)
            • linn_linn Re: no, właśnie nie ma 11.11.10, 08:50
              Wlasnie o tym: skoro nikt nie wie, warto poszukac w google'u. Oczywiscie mozna poczekac radzisz na Godota: nie sadze jednak, aby problem sie w ten sposob rozwiazal.
              • alfika Re: no, właśnie ;) 11.11.10, 12:03
                więc może poszukać tyle osób, ile chce pomóc - i wrzucić tu inki
                i wtedy każdy chętny skorzysta :)
                zas jesli to autorka watku miałaby sobie poszukać, to ma potem też sobie wrzucić odpowiedź?... :)
                nie odyłajmy się do googla, jeśli można wzbogacić zbiór na forum
                - moim skromniutkim zdaniem :)
                • linn_linn Re: no, właśnie ;) 11.11.10, 14:10
                  To moze cos wrzucisz zamiast pouczac?
                  • alfika Re: no, właśnie ;) 11.11.10, 17:26
                    hmmmm... szkoda, że poczułas się pouczana
                    w sumie na pewno wszystko robisz idealnie i nikt nie ma podstaw, żeby Ci zwrócić uwagę
                    pozdrawiam ciepło :)

ps. własnie należę do tych, którzy nei mają czasu googlać i żerują na forum, wpadajac tu na kilka chwil od czasu do czasu :) ... jak tylko potrzeba, to za to przeproszę ;)
                    • linn_linn Re: no, właśnie ;) 13.11.10, 09:48
                      Korzystanie z google'a czesto zjamuje 2 sekundy, sledzenie forum o wiele wiecej. Zwroc uwage, ze od poczatku staram sie pomoc autorce watku: Ty raczej nic nie wnioslas do tematu.
                      • alfika Re: no, właśnie ;) 13.11.10, 10:21
                        nie powinnam kontynuować rozmowyz kimś, kto jest nie tylko doskonały, ale i musi mieć ostatnie zdanie - niemniej zauwazyłam - i podzielę się spostrzeżeniem, czemu nie - ż eTwoja wypowiedź jest nielogiczna
                        skoro Tobie - nei ogółowi, nie mnie, tylko Tobie - korzystanie z google'a zajmuje 2 s, a "siedzenie" na forum zajmuje Ci więcej czasu - tym bardziej nieuprzejme było nawoływanie do korzystania z googl'a, zamiast samej tam w 2 s znaleźć odpowiedzi na prośbę dziewczyny, która czegoś szuka?

to tak nqa marginesie

a to, czy wniosłam coś na forum, prosząc, by sie nawzajem nei odsyłać - to już nei Tobie oceniać, kwiatku
                        miłego weekendu życzę, z uśmiechem i życzliwością dla bliźnich
                        - i mimo wszystko pozdrawiam ciepło
            • linn_linn Re: cos jest 11.11.10, 09:04
              Nie wykroj, ale cos jest:
              www.abc-knitting-patterns.com/1017.html
    • kumakk gugluję juz od dawna i marnie mi idzie. 11.11.10, 18:17
      Gdybym znalazła, to bym nie pytała - to raczej logiczne :) Nie jestem leniwcem, który zanim gdzieś sprawdzi to wrzuca pytanie na forum!
      Wszędzie natykam się na nieaktualne katalogi albo informację, że było i już nie ma . Nawet wiem już których numerów McCallsa i Simplicity szukać - co z tego, skoro nigdzie tego nie ma?
      Przeszukałam forum "wizaż", które jest kopalnią wzorów, ale dla Barbie. Nie ma dla tonnerek i juz.
      • linn_linn Re: gugluję juz od dawna i marnie mi idzie. 13.11.10, 09:46
        Nie wiesz nawet, ilu ludzi woli czekac przez tydzien na forum / podciagajac je wciaz do gory / zamiast znalezc infromajce w 2 sekuny w googlu.
        Nie wiem, czy chodzi Ci o wykroje gratis. Sa np. na chomiku, ale musisz pdac kod: dostajesz go za oplata / logiczne /.
      • alfika Re: nie jest źle :) 13.11.10, 10:41
        dziś mam nieco więcej czasu, póki córeczka mnie nei odciągnie od kompa równie skutecznie jak praca :D - i znalazłam takie coś:

chomikuj.pl/Loreen/*e2*96*ba*e2*98*85*e2*98*85*c6*b8*cc*b5*cc*a1*d3*9c*cc*b5*cc*84*cc*a8*c6*b7+TONNER+Dolls/Wykroje
        zanim wejdziesz - co pewnie się bez rejestracji nei uda - zarejestruj się na Chomikuj.pl - to proste, a masz potem dostęp do darmowych wykrojów

inne:
        kamizelka na drutach, prosta (moż esa i inne, nei przeszukiwałam całego bloga, ale ogólnie zasoby wyglądają na dośc duże): loreen-pl.blogspot.com/search/label/Tonner

może tu, jeśli się zarejestrujesz (darmowe): www.barbie.bmj.net.pl/dollplaza/index.php?sid=5ea9826911bc5c7240b173b33db55025

lista stron lalkowych, może znajdziesz tu: topdollsites.com/toplists/index.php

a teraz muszę zwiać :)))
        pozdrawiam ciepło!
        ps. niegdy nei wiemy, czy za rok my nei będziemy zbyt zarobione, żeby szukac -a wtedy te, ktore dziś nie mają czasu - poszukają czegoś dla nas...
        dobrze byc życzliwym... to nei kosztuje
    • kumakk Re: wykroje dla lalek Tonner 16.11.10, 14:45
      No to ja jeszcze raz :)
      1) Na chomiku są dwa numery McCallsa i Period&Contemporary - ale tylko rysunki poglądowe - te wykroje nie są w skali, brak informacji o wielkości i proporcjach. Oznacza to, że przy tak precyzyjnych ubrankach można bez końca próbować trafić w odpowiedni rozmiar. Równie dobrze można kroić na oko. Czyli ogólnie mówiąc - dla niedoświadczonej tonnerowej krawcowej te wykroje są bezużyteczne.
      2) forum dollplaza wymaga rekomendacji - bez niej się nie da zarejestrować.
      3) DZIĘKI wielkie za listę stron lalkowych - banalnie proste, a ja nie wpadłam :)
      4) szydełkowe i druciane wzory odpadają - szukam wyłącznie tych szytych, bo do szydełka mam dwie lewe ręce :)
      Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka