kumakk 04.11.10, 00:09 czy spotkałyście gdzieś w sieci wykroje dla lalek 16-to calowych Tonner? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: wykroje dla lalek Tonner 04.11.10, 12:18 Moze tu Ci pomoga: wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16281570 Jest cos na chomiku. Odpowiedz Link
kumakk no, właśnie nie ma 09.11.10, 22:25 tam są tylko dwa i to poglądowe - nie ma rozrysowanych dokładnie wykrojów, nie ma skali itd. No nikt nie ma? Miauuuu? :) Odpowiedz Link
linn_linn Re: no, właśnie nie ma 10.11.10, 09:22 Probwalas szukac w google'u na angielskich stronach? Odpowiedz Link
alfika Re: no, właśnie nie ma 10.11.10, 20:42 to skoro wszystko można wygooglać, to o czym będziem pisać na forum? ;) Odpowiedz Link
linn_linn Re: no, właśnie nie ma 11.11.10, 08:50 Wlasnie o tym: skoro nikt nie wie, warto poszukac w google'u. Oczywiscie mozna poczekac radzisz na Godota: nie sadze jednak, aby problem sie w ten sposob rozwiazal. Odpowiedz Link
alfika Re: no, właśnie ;) 11.11.10, 12:03 więc może poszukać tyle osób, ile chce pomóc - i wrzucić tu inki i wtedy każdy chętny skorzysta :) zas jesli to autorka watku miałaby sobie poszukać, to ma potem też sobie wrzucić odpowiedź?... :) nie odyłajmy się do googla, jeśli można wzbogacić zbiór na forum - moim skromniutkim zdaniem :) Odpowiedz Link
alfika Re: no, właśnie ;) 11.11.10, 17:26 hmmmm... szkoda, że poczułas się pouczana w sumie na pewno wszystko robisz idealnie i nikt nie ma podstaw, żeby Ci zwrócić uwagę pozdrawiam ciepło :) ps. własnie należę do tych, którzy nei mają czasu googlać i żerują na forum, wpadajac tu na kilka chwil od czasu do czasu :) ... jak tylko potrzeba, to za to przeproszę ;) Odpowiedz Link
linn_linn Re: no, właśnie ;) 13.11.10, 09:48 Korzystanie z google'a czesto zjamuje 2 sekundy, sledzenie forum o wiele wiecej. Zwroc uwage, ze od poczatku staram sie pomoc autorce watku: Ty raczej nic nie wnioslas do tematu. Odpowiedz Link
alfika Re: no, właśnie ;) 13.11.10, 10:21 nie powinnam kontynuować rozmowyz kimś, kto jest nie tylko doskonały, ale i musi mieć ostatnie zdanie - niemniej zauwazyłam - i podzielę się spostrzeżeniem, czemu nie - ż eTwoja wypowiedź jest nielogiczna skoro Tobie - nei ogółowi, nie mnie, tylko Tobie - korzystanie z google'a zajmuje 2 s, a "siedzenie" na forum zajmuje Ci więcej czasu - tym bardziej nieuprzejme było nawoływanie do korzystania z googl'a, zamiast samej tam w 2 s znaleźć odpowiedzi na prośbę dziewczyny, która czegoś szuka? to tak nqa marginesie a to, czy wniosłam coś na forum, prosząc, by sie nawzajem nei odsyłać - to już nei Tobie oceniać, kwiatku miłego weekendu życzę, z uśmiechem i życzliwością dla bliźnich - i mimo wszystko pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
linn_linn Re: cos jest 11.11.10, 09:04 Nie wykroj, ale cos jest: www.abc-knitting-patterns.com/1017.html Odpowiedz Link
kumakk gugluję juz od dawna i marnie mi idzie. 11.11.10, 18:17 Gdybym znalazła, to bym nie pytała - to raczej logiczne :) Nie jestem leniwcem, który zanim gdzieś sprawdzi to wrzuca pytanie na forum! Wszędzie natykam się na nieaktualne katalogi albo informację, że było i już nie ma . Nawet wiem już których numerów McCallsa i Simplicity szukać - co z tego, skoro nigdzie tego nie ma? Przeszukałam forum "wizaż", które jest kopalnią wzorów, ale dla Barbie. Nie ma dla tonnerek i juz. Odpowiedz Link
linn_linn Re: gugluję juz od dawna i marnie mi idzie. 13.11.10, 09:46 Nie wiesz nawet, ilu ludzi woli czekac przez tydzien na forum / podciagajac je wciaz do gory / zamiast znalezc infromajce w 2 sekuny w googlu. Nie wiem, czy chodzi Ci o wykroje gratis. Sa np. na chomiku, ale musisz pdac kod: dostajesz go za oplata / logiczne /. Odpowiedz Link
alfika Re: nie jest źle :) 13.11.10, 10:41 dziś mam nieco więcej czasu, póki córeczka mnie nei odciągnie od kompa równie skutecznie jak praca :D - i znalazłam takie coś: chomikuj.pl/Loreen/*e2*96*ba*e2*98*85*e2*98*85*c6*b8*cc*b5*cc*a1*d3*9c*cc*b5*cc*84*cc*a8*c6*b7+TONNER+Dolls/Wykroje zanim wejdziesz - co pewnie się bez rejestracji nei uda - zarejestruj się na Chomikuj.pl - to proste, a masz potem dostęp do darmowych wykrojów inne: kamizelka na drutach, prosta (moż esa i inne, nei przeszukiwałam całego bloga, ale ogólnie zasoby wyglądają na dośc duże): loreen-pl.blogspot.com/search/label/Tonner może tu, jeśli się zarejestrujesz (darmowe): www.barbie.bmj.net.pl/dollplaza/index.php?sid=5ea9826911bc5c7240b173b33db55025 lista stron lalkowych, może znajdziesz tu: topdollsites.com/toplists/index.php a teraz muszę zwiać :))) pozdrawiam ciepło! ps. niegdy nei wiemy, czy za rok my nei będziemy zbyt zarobione, żeby szukac -a wtedy te, ktore dziś nie mają czasu - poszukają czegoś dla nas... dobrze byc życzliwym... to nei kosztuje Odpowiedz Link
kumakk Re: wykroje dla lalek Tonner 16.11.10, 14:45 No to ja jeszcze raz :) 1) Na chomiku są dwa numery McCallsa i Period&Contemporary - ale tylko rysunki poglądowe - te wykroje nie są w skali, brak informacji o wielkości i proporcjach. Oznacza to, że przy tak precyzyjnych ubrankach można bez końca próbować trafić w odpowiedni rozmiar. Równie dobrze można kroić na oko. Czyli ogólnie mówiąc - dla niedoświadczonej tonnerowej krawcowej te wykroje są bezużyteczne. 2) forum dollplaza wymaga rekomendacji - bez niej się nie da zarejestrować. 3) DZIĘKI wielkie za listę stron lalkowych - banalnie proste, a ja nie wpadłam :) 4) szydełkowe i druciane wzory odpadają - szukam wyłącznie tych szytych, bo do szydełka mam dwie lewe ręce :) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link