Dodaj do ulubionych

własny biznes

22.02.15, 21:47
dopiero dołączyłam do forum i domyślam się, że ten temat już się gdzieś pojawił, ale czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku jak założyć swoją działalność związaną z szyciem? i czy warto? obecnie jestem na macierzyńskim, zaczęłam szyć zabawki i okazało się, że jest na nie duży popyt, więc pomyślałam, że może bym spróbowała
Obserwuj wątek
    • imbirka Re: własny biznes 25.02.15, 10:58
      Dobra rada - jeśli nie znajdziesz tych informacji samodzielnie na forach i stronach internetowych, nie bierz się za zakładanie firmy. To jest pierwszy sprawdzian, potem są następne, dużo trudniejsze, piszę to z perspektywy osoby prowadzącej działalność od kilku lat.
      • 6robak Re: własny biznes 25.02.15, 18:35
        Mogę jedynie polecić interesujący artykuł, jak w ogóle zabrać się do zakładania własnej firmy: www.biuroksiegowe-perfekto.pl/artykuly/5-jak-zalozyc-wlasna-fime-najwazniejsze-informacje-na-start
    • alki_80 Re: własny biznes 26.02.15, 17:46
      Jeśli szyjesz zabawki to pewnie wiesz, że muszą mieć one certyfikaty CE nawet jeśli są ręcznie robione? Nie wiem jak wygląda testowanie w Polsce ale w UK można to robić w domu.
      • prank Re: własny biznes 01.03.15, 22:02
        To nie prawda z tym CE. Do momentu, dopóki są projektowane i szyte przez jedną osobę traktowane są jak rękodzieło i nie wymaga sie znaku CE. Sprawdziłam to.
        • alki_80 Re: własny biznes 02.03.15, 20:43
          To sprawdź jeszcze raz bo nie masz racji i wprowadzasz kogoś w błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka