afroddytta
27.02.15, 16:00
Dziewczyny, chciałam sie poradzić, bo się nieco zdenerwowałam. Wzięłam się za kupowanie napownicy późnym wieczorem, bo wtedy nagle wpadłam na taki pomysł szyjąc prezenty na Baby Shower. Przejrzałam Allegro i w sumie tylko 3 sprzedawców sprzedawało takie napownice, ceny praktycznie identyczne, ale u jednego długa wysyłka, u drugiego napy musiałabym kupić oddzielnie, więc został trzeci sprzedawca. Obejrzałam filmiki na YT, przejrzałam internet, wiec kupiłam wychodząc z założenia, że przedmioty takie same tylko 3 sprzedających.
Jak doszła paczka okazało się, ze moja napownica jest w jakimś chińskim opakowaniu, niemarkowa :/ Teraz przejrzałam te 3 aukcje i na jednej jest sprzedawana oryginalna amerykańska BABYVILLE, na pozostałych 2 nie ma wspomnianej nazwy, a zdjęcie przedstawia samo urządzenie. Byłam pewna, że kupuje oryginalny produkt ponieważ, na tej aukcji wprawdzie nie było podanej marki napownicy, ale w komentarzu był link do filmiku na YT na którym był filmik instruktażowy z użycia własnie napownicy firmy BABYVILLE (co tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że wszystkie 3 aukcje dot. identycznego produktu).
I teraz konkretne pytanie: czy taka aukcja jest ok, czy jednak oszukują?
A praktycznie to myślicie, że jest jakaś znacząca różnica w użyciu między tym orginałem a chińską? Czy jest sens tę sprzedać (a może odsyłać ją?) i kupić tę oryginalną?
Też pytanie o napy. Kupiłam te tanie (0,15 zł za 1 szt), a ten sprzedawca od oryginalnej napownicy ma tej samej firmy napy, ale w paczkach po 60 szt, koszt napy to 0,5 gr. Czy faktycznie jest wielka różnica, warto kupować te droższe?
Dziewczyny będę wdzięczna za Wasze praktyczne uwagi, bo to dla mnie nowość, taka byłam zadowolona a teraz sama nie wiem co zrobić :/