Dodaj do ulubionych

Endometrioza czy zaszyte cialo obce

24.03.15, 21:33
Jestem 2 lata po cc wykonanym w trybie pilnym. Ciaza bezproblemowa. 2 tyg przed terminem porodu na dodatkowym usg na ktore poszlam czysto profilaktycznie po namowie kolezanki lekarz stwierdzil zahamowanie rozwoju u synka. Zaczal na mnie krzyczec ze to patologia i co robil lekarz prowadzacy ze tego nie zauwazyl (a dodam ze chodzilam na wszelki wypadek do dwoch lekarzy). Skierowano mnie natychmiast do szpitala. Od polnocy do godz 5 rano wywolywano porod i (oksytocyna) i w wyniku zlego ktg o 5 rano wykonano cc. Od samego poczatku po wybudzeniu czulam sie zle. Po przeniesieniu z sali pooperacyjnej na sale ogolna gdzie przebywa sie z dzieckiem nie moglam sie podniesc z lozka kiedy inne matki sie podnosily same. Nie moglam oderwac glowy od poduszki musialam sie staczac z lozka. Mialam stan podgoraczkowy pomimo srodkow przeciwbolowych. Juz w 3 ciej dobie mnie wypisano mnie do domu. Dalej nie moglam sama wstac z lozka. W 5 tej dobie kompletnie zahamowalo mi sie krwawienie pomimo karmienia piersia.Ginekolog prowadzacyvciaze przepisal mi ergotamine. Pomimo ergotaminy krwawienie nie wrocilo. Lekarze na usg stwierdzili jednak ze w macicy nic nie zalega. Od tamtej pory w przez te 2 lata mam caly czas bole prawego podbrzusza raz slabsze a raz na tyle mocne zd uniemozliwia mi to normalne funkcjonowanie problemem staje sie nawet ugotowanie obiadu czy zmiana pieluchy synkowi a nawet siedzenie. Mam uczucie rozsadzania, rozpierania, jakby jakiegos guza w srodku. Czasami jest uczucie twardnienia i dretwienia tej prawej polowy brzucha ktore zaczyna sie juz nad blizna i dochodzi w okolice pecherzyka zolciowego. Bol jest na tyle meczacy ze spowalnia ruchy. Przez 1 rok wszyscy lekarze twierdzili ze to zrosty, ze czasem sie dochodzi dlugo do siebie. Wszystkie usg prawidlowe. Po tym pierwszym roku przestalam im wierzyc. Zrobilam usg na przepukline-prawidlowe. W maju 2014 dostalam lek dopochwowy antybiotyk- poprawa na czas brania sntybiotyku. W listopadzie 2014 usg jamy brzusznej- rozdete jelito i duza ilosc gazow w jelicie i wskazanie do kolonoskopii. Tez listopad 2014 skierowanie na tomografie komputrowa jamy brzusznej i miednicy mniejszej- wynik w trzonie macicy guzowaty twor sr 5 cm do weryf gin. W stycznu 2015 weryf ginekol usg- guza nie widac tylko polip 7 mm. W marcu 2015 weryf ginekol usg - niejednorodny trzon macicy podejrzenie adenomoiozy i dalej polip. Dzisiaj kolonoskopia- wynik prawidlowy. W badaniach krwi podwyzszona bilirubina. Bol z miesiaca na miesiac staje sie gorszy. Choc bywaja dni ze prawie zanika. Teraz poza rozsadzaniem calej dolnej prawej polowy brzucha, czasowym uczuciem dretwienia jest jeszcze szczypanie i jakby wrdrowanie czegos w okolicy pecherzyka zolciowego. Po prostu chce sie plakac. Przed cc cieszylam sie swietnym zdrowiem i kondycja. Teraz czuje sie jak kaleka. Za miesiac mam robic rezonans magnetyczny- bo lekarz chce wykluczyc endometrioze. Czy to badanie rzeczywiscie ja wykluczy? Czy endometrioza moze dawac takie objawy? A moze to jelito cienkie? A moze w macicy jest rzeczywiscie jakis guz i on uciska? A moze to zrosty a moze cos mi zaszyto!!! Rozne rzeczy przychodza do glowy a lekarze odsylaja od jednego do drugiego. Ginekolodzy mowia ze to gastrologiczne a gastrolodzy ze to ginekologiczne. Ps. Zapomnialm dodac 2 miesiace temu mialam zgorzel zeba i bralam antybiotyk penicyline- objawy na czas brania antybiotyku zupelnie zniknely czulsm sie swietnie jak przed cc. Co to jest? Czy ktos moze mi pomoc?
Obserwuj wątek
    • anlysa Re: Endometrioza czy zaszyte cialo obce 22.04.15, 19:59
      Niestety nie wiem co to jest. Żeby wykluczyć lub potwierdzić endometriozę podobno najlepsza jest laparoskopia. Jestem ciekawa, czy jesteś już po rezonansie. Czy coś wniósł do sprawy. Życzę zdrowia.
      • juta20 Re: Endometrioza czy zaszyte cialo obce 23.08.15, 14:46
        czy wiadomo już co ci dolega? Ja mam identyczne dolegliwości i jestem 13 msc po cc
    • juta20 Re: Endometrioza czy zaszyte cialo obce 25.08.15, 12:57
      faktycznie moje objawy też raczej nie wskazują na endometrioze, bo np bóle lub dyskomfort mam praktycznie cały czas i nie jest to uwarunkowane cyklem...pozatym ca-125 też mam w normie. Jedynie na prawym jajniku cały czas jest jakaś niewielka torbiel ponoć krwotoczna, dzisiaj mam wizytę u ginekologa więc dowiem się co z nią teraz. Co do bóli to ja stawiam na zrosty......bądz coś z wiązadłami bo zaczeło się od bólu w pachwinie,prawej strony kości łonowej a potem przeszło na wyższe partie prawego podbrzusza i tak trwa już od 3 msc.
      • juta20 Re: Endometrioza czy zaszyte cialo obce 25.08.15, 13:04
        Z badań miałam już wykonane ich multum....gastroskopia( lekki stan zapalny),kolonoskopia(bez zmian), badana byłam pod kątem choroby leśniowskiego crohna, bo ponoć często manifestuje się bólami pseudowyrostkowymi, miałam liczne badania krwi jak i kału (kalprotektyna) polecam to badanie bo jest bez inwazyjne, a wykrywa stany zapalne w jelitach, przy dobrym wyniku pozwala na wykluczenie chorób zapalnych jelit.Miałam robioną enterografię jelita cienkiego(rezonans magnetyczny) wyszło ok, oprócz stwierdzenia konglomeratu pętli jelitowych w miednicy mniejszej, to zgrubienie wyczywam też palpacyjnie, także to chyba od zrostów, ale czy bóle pochodzą od tego to gwarancji niema

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka