Dodaj do ulubionych

Endometrioza leczenie w Częstochowie

07.08.23, 10:26
Witam mam endometrioze w bliźnie po cc czy jest tu jakaś dziewczyna która przechodziła operacje w Częstochowie? Czy polecacie jakiegoś lekarza? W necie znalazłam gyncentrum ale nie wiem czy tu wykonują wycięcie ognisk endo wiecie coś na ten temat proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • usia_05 Re: Endometrioza leczenie w Częstochowie 09.08.23, 09:10
      Cześć,
      ja choruję na endo od 8 lat i miałam wykonywane dwie laparoskopie. II właśnie w Gyncentrum i mogę ich śmiało polecić! Czułam się bardzo zaopiekowana od momentu pierwszej konsultacji, aż do wyjścia z kliniki po zabiegu. Szybo wróciłam do formy po zabiegu.
      Proponuję na start wizytę u dr Czerwińskiej żeby oceniła całość sytuacji i jeśli faktycznie będzie konieczność zabiegu, to pewnie wylądujesz w najlepszych rękach dr Kucharek (specjalistki do wycięcia ognisk endometrialnych).
      W Gyncentrum w ogóle dysponują nowością czyli nożem plazmowym - dzięki niemu lekarz może precyzyjnie przecinać tkanki w sposób niedostępny dla tradycyjnych narzędzi chirurgicznych, co prowadzi do praktycznie bezkrwawego zabiegu. Może u którejś z dziewczyn też z niego korzystano i może podzielić się doświadczeniami?
      • kasiaborowa Re: Endometrioza leczenie w Częstochowie 14.08.23, 08:01
        Umówiona jestem do specjalisty z Piekar Śląskich w ramach NFZ i teraz myślę czy podjęłam dobrą decyzję 😓 boję się okropnie pierw powiedział że zajrzy do brzucha laparoskopowo a później normalne cięcie w bliźnie po cc będę mieć tyle dziur w brzuchu 😓

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka