leila78 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 05.12.05, 12:22 ja - właśnie zaczęłam - pierwszy cykl po dipherelinie... Odpowiedz Link
siedzibabanaulu Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 06.12.05, 11:05 od 2 lat!!!! jestem właśnie po 2 laparoskopii. Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 08.12.05, 15:10 I ja tez, od 4 lat, teraz konczy mi się mój pierwszy cykl, po pierwszej @ po laparoskopii. Odpowiedz Link
kloonka11 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 08.12.05, 16:29 Staram się od roku. W styczniu pierwsza laparoskopia. Odpowiedz Link
katrin75 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 08.12.05, 20:43 po laparoskopii bezskuteczne starania trwające 2,5 roku wcześniej również bezowocnie Odpowiedz Link
gosiaczek1975 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 10.12.05, 16:37 ja tez sie staram po poronieniu pol roku temu, a pozniejszej histeroskopi w celu usuniecia miesniaka ktory byl problemem..teraz moj pierwszy cykl staran...ale cos czuje ze te dni byly akuracik jak moj mezus wyjechal w delegacje eh Odpowiedz Link
mika99 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 26.12.05, 17:35 4 miesiące, niestety bardzo sporadycznie ze wzgledu na rodzaj pracy. Lekarz stwierdził endo po objawach i kazał starać sie o dziecko jak w przeciagu roku nic nie bedzie to badania i leczenie.pozdrawiam i wszystkim starajacym życze powodzenia i cierpliwości. Odpowiedz Link
lodium Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 27.12.05, 20:17 3 lata po laparoskopii zaszlam w ciaze... Odpowiedz Link
spczolka Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 28.12.05, 18:09 A ja mam torbiel więc w styczniu pewnie laparo a potem się będę starać. Wcześniej przez 4 miesiące próbowałam i niestety się nie udało. Odpowiedz Link
k111 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 04.01.06, 14:17 Ja też od ponad 2 lat. Rok temu laparotomia i niestety jak dotąd starania bezowocne. Odpowiedz Link
duda102 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 06.01.06, 15:20 ja tez, laparo w grudniu zeszlego roku na usuniecie torbieli no i zaczynam sie z mezusiem ostro starac..:) Odpowiedz Link
ap77 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 07.01.06, 12:35 Czesc,ztu zlaozycielka tego watku. Kochane piszcie dalej, co u Was? Jak starania, naturalne, czy ze wspomaganiem? U mnie nic:( Urosly mi nowe torbiele endo. 2 i 3 cm. Ide za 2 tyg. na druga lapao. potem starania ze stymulacja, bo z tych naturalnych nic.. (pecherzyki nie pekaja przez endo.). W sumie to mam wskazania do IV. Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 07.01.06, 17:05 U mnie też nic, po pierwszej @ po laparo zrobiła mi się torbiel 3 cm na zdrowym, lewym jajnku - tewraz to juz 2 mam do d.... . Wiec gin jak zobaczył w jakim tempie wróciła endo, to od razu dał zastrzyk analogu (LUCRIN DEPOT) w podwójnej dawce. Następny analog (już Diphereline) na początku lutego i tak do końca maja. Potem ponoć IVF - a ja nie mam na to kasy i co dalej ? pojęcia nie mam. Odpowiedz Link
ap77 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 07.01.06, 20:39 Ivona tu ap77, wiesz, ze ja to Lewana z Bociana ?:) Ile kosztuje Lucrin? I jak sie go podaje (boli?), szukam alternatywy dla Diphereliny, ktora juz bralam, a po ktorej i tak urosly torbiele. Moze Zoladex? (ale on boli przy podawaniu) Buzka :) Odpowiedz Link
jasko_mama Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 07.01.06, 23:16 Zoladex nie boli, tylko jest nieprzyjemny. Ponoć zastrzyki w brzuch najmniej bolą. Ja polecam objawy menopauzalne u mnie jako tako, a w drugim cyklu po leczeniu ciąża :-) Tego i tobie życzę! Teraz staram się ósmy miesiąc o drugą dzidzię, narazie naturalnie, ale powoli sie martwię... pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
krasrenata Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 24.05.06, 13:10 kochaniutkie wiecej wiary! na pewno sie uda. mnie sie powiodlo po trzech latach prob, laparoskopii, terapiach hormonalnych i modlitwach. glowy do gory! trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link
jana29 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 21.06.06, 11:06 ap77 napisała: Cześć starałam sie 2,5 roku nieskutecznie. W grudniu 2005 laparoskopia i hieteroskopia i po 2 miesiacach zaszłam w ciażę bez wspomagania. > Czesc,ztu zlaozycielka tego watku. > Kochane piszcie dalej, co u Was? Jak starania, naturalne, czy ze wspomaganiem? > > U mnie nic:( Urosly mi nowe torbiele endo. 2 i 3 cm. Ide za 2 tyg. na druga > lapao. potem starania ze stymulacja, bo z tych naturalnych nic.. (pecherzyki > nie pekaja przez endo.). W sumie to mam wskazania do IV. Odpowiedz Link
magda9810 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 13.01.06, 09:54 Hej Ivonne, Ap77 ja też jestem na bocianie-magdabeer My również staraliśmy sie o dzidzie na przemian z leczeniem tej choroby, potem była laparo (wrzesień 2004)- bardziej diagnostyczne niż lecznicze, potem danzol niestety musiałm przerwać bo źle go znosiłam, następnie hormony. Równo rok temu było czyściutko i mieliśmy próbować, niestety choroba wróciła w zaskakujaco szybkim tępie. W kwietniu 2005 laparotomia, po niej od razu 6 zastrzyków zoladexu. W listopadadzie pierwsza @ po leczeniu. A już w grudniu udało nam się zafasolkować. Mam nadzieje , że i Wam się to uda. Ja cały czas wieżyłam, choć muszę przyznać że w odróżnieniu od poprzednich razy podchodziłąm do tego z dystansem, tak żeby nie dać się zwariować. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link
duda102 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 13.01.06, 15:12 hej dziewczyny:) Gratuluje zafasolkowanym:)niestey ja dzis bylam u lekarza i amba teraz musze brac zoladex przez 6 mcy...no a potem zycze sobie tego co ty..czyli od razu zafasolkowac..:):) choc musze powiedziez ze w chwili obecnej to szczerze mowiac jestem zalamana..:( Odpowiedz Link
ap77 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 13.01.06, 16:54 Czesc Magda! Czyli zaszlas od razu po analogach-naturalnie (byl monitoring?, stymulacja?) Odpowiedz Link
magda9810 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 17.01.06, 09:11 Tak zaszłam naturalnie, bez monitoringu i bez stymulacji. Odpowiedz Link
leila78 uaktualniam 17.01.06, 14:57 2 cykle naturalne i dupa. Teraz będę podchodzić do IUI na cyklu stymulownym CLO. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link
dorotaww Re: uaktualniam 21.01.06, 14:01 -proszę o wiadomość , dokładnie o tym gdzie kto miał endometriozę, bo ja mam na ranie po cięciu i zastanawiam się, czy uda się jak to ktos nazwał zafasolkować. Odpowiedz Link
leila78 i znów uaktualniam 20.02.06, 14:16 ze stymulacji dupa. Przestymulowali mnie. Zrobiły mi się torbiele (nie pękły pęcherzki). Jutro idę do szpitala, pojutrze laparo. Pozdrawiam wszystkie Endometriozowiczki:) Odpowiedz Link
ap77 Re: i znów uaktualniam 20.02.06, 17:52 Leila, wspolczuje, czy Ty jestes na Bocianie? Odpowiedz Link
leila78 do ap77 28.02.06, 13:45 zalogowałam się kiedyś i niby jestem, ale nie zaglądam. Pod takim samym nickiem jak tu. Wolę układ forum niż czatu. Tam się nie mogę połapać. Piszę na forum: "Klub przyszłych mam" - stworzone z dziewczyn z niepłodności. Odpowiedz Link
leila78 uaktualniam - znów:) 28.02.06, 13:49 już po laparo. Czuję się ok. Usunęli zrosty z jajników, skoagulowali teochę ognisk endo, a trochę jeszcze zostawili. Co ma być to będzie. Odpowiedz Link
ap77 Re: uaktualniam - znów:) 02.03.06, 09:17 Leila trzymam kciuki, ja ide na 2 laparo.za miesiac, le nei wiem co z dzidizusiem, bo dostaje awans i wszystko sie komplikuje :( Odpowiedz Link
ap77 Re: uaktualniam - znów:) 10.04.06, 17:14 jestem po lapro. Staram sie 2-3 miesiace. Potem antyki i in vitro za rok. Odpowiedz Link
mika99 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 10.04.06, 20:49 mam dobrą wiadomość pisałam juz w tym wątku że staram sie o dziecko, no i udało się. to dopiero 4 miesiąc ale odpukać narazie wszystko ok. pozrdawiam wszystkich starających, życze szybkiego macierzyństwa. Odpowiedz Link
dorotaww Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 10.04.06, 21:19 ja dostałam duphaston, jestem po jednym opakowaniu, mam endo..na ranie po cięciu..teraz mam nadzieję ze udało się...tak wynika z testów do lekarza ide po świętach...trzymam kciuki za wszystkich Odpowiedz Link
duda102 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 11.04.06, 14:26 ojojjjojj:) dziewczyny gratulacje no i prosze szybciutko nam tu wiruski ciazowe slac..:):)a tak pomeidzy nami przywracacie mi wiare ze z endo tez mozna zajsc... Odpowiedz Link
ap77 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 11.04.06, 21:00 Mika a naturalnie zaszlas? Napisz szczegoliki:) Odpowiedz Link
mika99 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 14.04.06, 13:13 tak naturalnie nawet nie macie pojęcia jakie było moje zdziwienie, niestety na początku miałam skurcze i musiałam brać duphaston ale teraz /odpukać/ jest ok. Odpowiedz Link
rasmusek Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 25.04.06, 19:40 ja sie staram juz trzeci rok w pazdzierniku 2005 stwierdzono u mnie endo IV st, bylam 3 miesiace na zoladexie potem przez dwa staralam sie o dziecko niestety bez jakichs wiekszych szans teraz mialam robiona druga laparo i czekaja mnie kolejne 3 miesiace ba zoladexie a potem gin chce abym jeszcze miesiac brala danazol ale nie wiem czy dam mu sie do tego przekonac a potem znowu bedziemy sie starac o malenstwo i tak mam nadzieje az do skutku Odpowiedz Link
leila78 uaktualnienie 26.04.06, 12:39 miała być iui, ale znów zrobiła się torbiel czynnościowa zniepękniętego pęcherzyka. Ten cykl na antykach, jak pęknie to w następnym iui. Odpowiedz Link
jola733 Re: uaktualnienie 26.04.06, 18:44 ja starm sie prawie 6 lat! :( jestem po dwoch lapaoskopiach, podobno mialam małe ogniska endo.( brałam przez 6 miesięcy danazol) badałam 2 tyg temu drożność jajowodow ( drożne :) )teraz badam hormony i przygotowywuję się do ewentualnej inseminaccji... brak mi już sił....mam tego wszystkiego dosyć ale dziecka pragnę z calego serca....pozdrawiam wszystkie czekające :) Odpowiedz Link
ap77 Re: uaktualnienie 05.05.06, 12:55 Hej! Uaktualniam, od tego cyklu biore Pregnyl na pekniecie (bez CLO), zobaczymy co ztego wyjdzie. Dzis 11 dc. echerzyk pieknie rosnie, endometrium tez, w weekand, lub na poczatku tygodnia podajemy Pregnyl. Pozdro Odpowiedz Link
duda102 Re: uaktualnienie 24.05.06, 20:35 w takim razie zycze powodzenia i trzymam kciuki:) Odpowiedz Link
ewa.sz3 Re: uaktualnienie 19.06.06, 14:46 ja mam chyba podobnie ja ty, z tą różnicą, że miałam jedną laparo. Fakt, że wiele mi ona dała tzn. prawie bezbolesne i normalne @, zupełnie zanikły mi migrenowe bóle głowy; jajowód, który miałam zatkany już się nie zatyka, zrosty puściły i wszystko wróciło na swoje miejsce (miałam przesuniętą macicę na lewą stronę). Ogólnie lepsze samopoczucie, wyniki też ok - ale ciąży brak...(i znowu troszke zaczynam tracić nadzieję)... Pozdrawiam Odpowiedz Link
leila78 uaktualnienie nr x - niestety 20.06.06, 12:07 miałam iui, po clo, menopurze i pregnylu - pęcherzyki nie popękały i teraz oprócz endo stwierdzili u mnie jeszcze LUF:( Dziś 2 dc nowego cyklu... Odpowiedz Link
oliwka254525 jak nic z tego nie wyjdzie - zostaje adopcja 21.06.06, 23:11 kochane dziewczyny, od dzis czuje ze to wszystko ma sens. dwa lata staran. caly 2005, bez ostatniego kwartału, bez efektu. pani gin. kazala liczyc dni, mierzyc temp, a najwazniejsze ze "ma pani jeden dzien na zloty strzal". mozecie sobie wyobrazic jaki stres. raz to mi nawet wysypka na twarzy wyszla . horror! od IV kwartal 2005 super gin-facet pregnyl, duphaston, bez efektu. 13 luty 2006r laparo, endo II, zatkane jajowody, torbiele. przepalij laserem jajniki. przez 3-y m-ce diphereline 3,75 oststni zastrzyk 13 maja. teraz czekam na @. te hormony mnie wykoncza. juz nie moge sie doczekac @ jaki bedzie efekt? zobaczymy jak nic z tego nie- adoptujemy malucha. szkoda mi zycia na czekanie. pozdrawiam wszytkie zyjace nadzieja zafasolkowania. Odpowiedz Link
agnesx6 Re: jak nic z tego nie wyjdzie - zostaje adopcja 11.07.06, 14:00 Staramy się 2 lata. Endometrioza leczona duphastonem, bez efektu. Teraz jesteśmy w InviMedzie, zalecenia lekarza - starania naturalne... póki co bez efektu. Jak do jesieni nic się nie wydarzy, lekarz zaleca in vitro, ale ja nie wiem, czy to najlepszy pomysł przy dwóch torbielach na obydwóch jajnikach? czy to się może udać? Odpowiedz Link
leila78 aktualna aktualizacja;) 16.10.06, 13:30 trzy IUI nieudane. Pęcherzyki nie chcą pękać. Właśnie zaczęłam przygotowania do ICSI. Odpowiedz Link
ivoral Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 16.10.06, 15:28 Leila, powodzenia. JEsli mozna wiedziec - gdzie robisz to ICSI ? Ja czekam na wynik 2-giej iui. Na poczatku planowalam 6 iui przed ICSI, ale coraz bardziej mnie to czekanie dobija, M. ma ostatnie dosc slabe nasionka, a dr na kazdej wizycie powtarza mi, ze najefektywniejsze jest ICSI. Juz sama nie wiem. Robie te iui w Invimedzie, ale wydaje mi sie, ze oni nie sa tak dobrzy w ICSI jak Novum. Odpowiedz Link
leila78 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 16.10.06, 19:30 ja jestem ze Szczecina i tu je robię. I powiem Ci tak, że choćbym miała szansę żeby pęcherzyki pękały częściej niż raz w roku - robiłabym jeszcze IUI, ale niestety. U mnie szkoda już i czasu i pieniędzy. Początkowo też planowałam 5 IUI. Aleskoro lekarz radzi Ci inaczej - widocznie ma powód. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link
ivoral Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 17.10.06, 10:47 Dzieki Leila. trzymam kciuki za ICSI. Odpowiedz Link
lotos_82 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 31.10.06, 19:53 jestem 4 miesiace po laparotomii, gin twierdzi, że nie powinno być z ciążą żadnych problemów, więc, Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki Odpowiedz Link
mimi282 Re: Kto z tego watku stara sie o dziecko? 07.11.06, 22:48 ja sie staram, chociaż już sama nie wiem czy kiedykolwiek mi sie uda Odpowiedz Link