Dodaj do ulubionych

Gdzie w Rzeszowie laparoskopia?

02.10.06, 12:15
Witam. Jestem nowa na tym forum.
Stwierdzono u mnie guza na jajniku, powinnam poddać się laparoskopii. Bardzo
proszę dziewczyny, które poddały się jej w Rzeszowie, o podanie mi szpitala
(może jakaś prywatna klinika?), lekarza godnego zaufania. To będzie mój
pierwszy pobyt w szpitalu i jestem przerażona.
Obserwuj wątek
    • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 13:09
      Ja polecam doktora Romana KLuzę ze szpitala woj. na Szopena. Wogóle dobry
      fachowiec. A szspital spoko. czysto. Wogóle to innego szpitala nie polecam. jAK
      MASZ WIECEJ PYTAń TO ALBO PISZ NA MAILA ALBO NA FORUM. Chetnie Ci udzielę
      szczegółowszych odpowiedzi. Ja pochodzę z miejscowosci koło Łańcuta!!!
      • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:01
        Bardzo dziękuję Ci za odzew. Oczywiście, że mam mnóstwo pytań. Jeśli masz czas
        i ochotę odpowiedzić na kilka, bardzo proszę. Ja jestem z Krosna.
        Interesuje mnie, czy prywatnie przyjmuje ten lekarz i gdzie dokładnie, jakie
        badania są wykonywane w szpitalu przed zabiegiem, jak sam zabieg wygląda, ile
        dni spędza się w szpitalu, no i oczywiście koszt całego tego zamieszania? I czy
        to jest szpital państwowy, czy może prywatny? Z niecierpliwością czekam na
        odpowiedź.
    • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:09
      Ja jestem 3 tygodnie po laparoskopii. Przed nią miałam wykonane
      badania krwi i rtg płuc (jest to potrzebne do narkozy) Wcześniej miałam też
      dawane 2 zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe. W piątek tj. 01.09.2006 roku
      trafilam na stół, koło 10 (we czwartek miałam lewatywkę i golenie) W piątek rano
      też lewatywkę. Kazali mi sie połozyc na stół, pozakładali mi jakieś głupoty,
      załozyli welfron (na kroplówki jest potrzebny)Nic nie pamietam, jak sie
      obudziłam to płakałam (taki objaw na narkozę) ale czułam sie ok. Niektórzy po
      narkozie wymiotują itp. A ja nic. Gdy już spałam załozyli mi cewnik. On
      strasznie dokucza, ale na drugi dzień już go wyciągają.Tylko troche bolało, ale
      dawali kroplówki ze srdkami przeciwbólowymi. Na drugi dzień już chodziłam.
      Miałam obolałe kichy i problemy z jedzeniem, pewnie po lewatywach. Ale nic sie
      ie bój to na prawde nic strasznego!!!!!!! Da sie pzrezyć!!!!

Lekarz mój przyjmuje tylko prywatnie, zas szpital był państwowy i nic nie
      płaciłam!! Nie przerażaj sie ilościa pytań chetnie odpowiem na każde. Trzymaj sie!!!
      • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:24
        Dzięki wielkie. Skoro tak, to bombarduję Cie dalej: może wiesz jaką dokładnie
        specjalizację ma ten lekarz?, czy to właśnie on przeprowadzał u Ciebie
        laparoskopię? Czy badał Cię aneztezjolog? I jeszcze jedno, to już z czystej
        ciekawości - ile masz lat i z jakiego powodu miałaś robiony ten zabieg?
        • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:36
          A-ha miałam rozmowe z anestozjologiem (wywaid) i wypełniałam ankiete
          anestozjologiczna!!! A-ha jeszcze jedno ten mój lekarz jest bardzo cichy, mało
          mówi, ale jest konkretny. Niektóre kobiety sie tym zrazaja, ale ja wole kogos
          konkretnego niz paple która tylko gada.
    • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:34
      Mam 27 lat. od 2 lat staramy sie z mezem o dzieciatko!!! Chodziłam do róznych
      lekarzy, ale nic konkretnego od nich sie nie dowiedziałam. Miałam takie dziwne
      przed i w trakcie okresu pieczenie w pochwie i przy oddawaniu moczu. Znajome
      poleciły mi tego lekarza!! Poszłam raz kazał mi zrobic badania, zaszczepić sie
      na żółtaczke, i przyjsc po 2 m-cach. Potem od razu dał mi skierowanie do
      szpitala. Chciał laparoskopowo sprawdzic mi drożnośc jajników i jajowodów.
      Okazało sie że jednak ze podejrzewał u mnie endometriozę. Moja macica po lewej
      stronie miała liczne zrosty i była nieruchoma. Od razu stwierdzono ze
      laparsokopia jest konieczna. Oczywiscie laparoskopie robił mi mój lekarz. Bo tam
      tak jest ze robi ten co kieruje. Jest on Dr.n.med. Ginekologii i Połoznictwa
      oraz Specjalista Ginekologii Onkologicznej. Więc nie jest to zwykły lekarz ale
      juz specjalista. Pocieszę cie jeszcze ze jest zastepca ordynatora własnie w tym
      szpitalu. Ponadto ordynatorem tegoz szpitala jest prof. Skręt (podobno tez dobry
      fachowiec) I on tez bada kazda pacjetke. Więc przechodzisz przez 2 dobre ręce.
      • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:50
        Dziękuję Julio za te szczegóły. Ja mam 33 lata, 2 lata staramy się z mężem bez
        skutku.Lekarz podejrzewa endometriozę. Ale nie mam zbytniego zaufania, bo
        jednym razem mówił, że w takim stanie, tzn. z guzkiem nie powinnam zachodzić w
        ciążę, bo spowodowałaby komplikacje i zalecił laparoskopię, innym razem, że
        mimo wszystko powinnam nadal starać się o dziecko. No więc jak? Koniecznie
        muszę zasięgnąć opinii innego lekarza. Te tytuły, które wypisałaś robią na mnie
        wrażenie, hi, hi. Ale wiesz co? Naczytałam się dzisiaj dosyć dużo
        niepochlebnych opinii o prof Skręcie i jego niedelikatnym, a wręcz obleśnym
        podejściu do padjentek?
        • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:56
          To jest nieprawda!!! Moja siostra do niego chodzi i pomógł jej mimo powaznego
          problemu!!! Nie nwiem dlaczego niektórzy tak szkaluja dobrych fachowców. Ja tez
          sienaczytalam, ale to sa bzdury. Ja sie przekonałam o tym na własnej skórze i
          moja siostra.
        • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 14:56
          Zreszta nikogo nie namawiam. Ale W tym szpitalu z tego oddziału ma powstac
          klinika ginekologiczna.
          • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 15:16
            Nie dziw mi się, jesteś jedną z niewielu osób, które tak oceniają prof Skręta.
            I jedyną, która zechciała odpowiedzieć na moją prośbę. Namawiać mnie już nie
            musisz, bo jestem zdecydowana na dr Kluzę.i ten szpital. Możesz napisać mi
            jeszcze coś więcej o warunkach panujących w szpitalu -ilu osobowe sale, o
            podejściu pielęgniarek, itp. I dlaczego za nic nie płaciłaś? Gdzie jesteś
            ubezpieczona?
            • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 15:32
              Ok!!! Czyli w szpitalu jest bardzo czytso i schludnie. Mam porównanie do innych
              w rzeszowie. Sale są duze. Na każdej sali jest telewizor.(tylko na przed i
              pooperacyjnej nie ma go) na sali jest (jesli jest pełn ezapełnienie) po 6 kobiet.
              Pielęgniarki sa miłe (tylko 2 nie wpadły mi w oko), ale nigdy nikomu nie
              dogodzi!!! -:) Ja pracuje i jestem mubezpieczona, mam podbita leguitymacje
              ubezpieczeniowa (podkarapcka kasa chorych) Jak poszłam do doktora KLUZY to
              oczywiscie za wizyte płaciłam, ale jak wypisał skierowanie do szpitala to sie
              już nie płaci, bo jestes ubezpieczona. Najwyżej ze ty nie jestes.
              Keti a ty pracujesz, lub twój mąż, bo jesli nie pracujesz to maz w swoim
              zakładzie moze cie zgłosic do ubezpieczenia zdrowotnego i w tedy bedziesz miec
              ubrezpieczenie jako członek rodziny (mąz dostanie legitymacje dla członków
              rodziny, gdzie ty będzxiesz wpisana, że jestes ubezpieczona).
              • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 15:47
                Nie, obecnie nie pracuję. Jestem ubezpieczona (ale dzięki za dokładne porady),
                jednak z tego co przeczytałam na którymś z forów (nie pamiętam na jakim)wiem,
                że dziewczyny płaciły nawet po 2 tys. złotych za laparoskopię. Mój teraźniejszy
                lekarz też wspominał "o wysokich kosztach zabiegu".
                • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 16:46
                  Julio jeszcze jedno pytanko. Czy w dniu poprzedzającym zabieg dostałaś może
                  jakieś tabletki nasenne, żeby mieć w miarę "spokojną" noc? I jeszcze prośba.
                  Możesz podać mi dokładny adres i nr telefonu, bo chciałabym jak najszybciej
                  umówić się na prywatną wizytę. Z góry serdecznie dziękuję.
                  • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 18:11
                    Tak dostałam tabletki nasenne!!!!ak że przespałam całą noc. Jesli chodzi o koszt
                    to naprawde zadnego nie poniosłam!!!! Telefon do domu to 017 8622269 (czasem
                    nikt nie odbiera). Ale próbuj. Żadko odniera lekarz, najczęściej jakis dziadek
                    lub syn lekarza i umawia na wizytę. ja ide do niego 16.10.2006 r. jeśli chodzi o
                    adres to ci napiszę tylko dokładnie nie pamietam, muszę sprawdzić w notesie!!!!
                    • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 02.10.06, 18:43
                      Dzięki Kochana, czekam na adres
                      • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 06:52
                        Mazowiecka 86, Rzeszów-a jesli będziesz potrzebowała dokładniejszych instrukcji
                        dojazdu to pytaj na forum albo na gg2985169, poniewaz nie jest to w centrum rzezowa
                        • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 08:49
                          Witaj Julio. Dziękuje Ci za wszystkie namiary i życzliwość. Jeśli chodzi o
                          znalezienie ulicy, to damy sobie z mężem radę, bo on dość dobrze zna Rzeszów.
                          No, jeśli już, to może podałabyś jakiś ważniejszy obiekt stanowiący punkt
                          zaczepienia.
                          • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 08:58
                            ok!!! czyli jedziesz tak jakbyś wyjeżdzała z rzeszowa w srone Łańcuta.
                            Przejeżdzacie rondo, po lewej stronie mijacie kościół (za tym rondem jeszcze 0,5
                            km)za kościołem jest jeden skręt w lewo, ale wy jedziecie na ten drugi skręt w
                            lewo na światłach skręcacie. jak skręcicie w uliczkę to zaraz skręcacie w
                            piersze jej rozgałęzienie na lewo. I chyba 3 czy czwarty dom.
                            Keti napisz mi po wizycie co i jak. Jak możesz to napisz mi na kiedy sie
                            umówiłas. I powodzenia!!!
                            • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 09:28
                              Jeszcze raz dziękuję. Oczywiście, że się odezwę. Korci mnie też żeby skorzystać
                              z "ponadludzkich" sił pewnego pana, który będzie niedługo w Rzeszowie, hi, hi.
                              O wszystkim napiszę na pewno, ale może już na gg. Serdecznie Cię pozdrawiam.
                              • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 09:42
                                czekam na info od ciebie!!!!
                                • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 13:46
                                  Witaj Julio (tak Cię nazwałam). Więc umówiłam się na 19 X. Wahałam się trochę
                                  czy jeszcze nie odwlec tego w czasie, ale podjęłam męską decyzję. Ciekawa
                                  jestem jak doktor oceni mój stan. A może nie będzie potrzebna laparoskopia? Eh,
                                  chciałabym mieć to juz za sobą. Pozdrawiam
                                  • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 13:55
                                    Super!!! On na pewno podejdzie spokojnie do tematu mało mówi ale konkretnie!!!
                                    Szkoda ze nie na 16.10 bo ja ide na kontrole to bysmy sie spotkały (hihihi)
                                    Bedzie dobrze! Zobaczysz. Nie przerażaj sie jego wygladem (troche
                                    zarośniety)Pisz na bieżąco co i jak!!!! mam nadzieje że ci pomoże, bo będzie mi
                                    głupio że co go doradzałam!!!!!
                                    • keti11 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 14:08
                                      Rzeczywiście, miniemy się. Ale może jeszcze będzie okazja ponarzekać na
                                      poczekalni? Kto wie? Acha, jak sądzisz, powinnam powiedzieć mu o swoim
                                      problemie, czy udać, że przyszłam po prostu na wizytę, żeby sprawdzić swój
                                      stan? Nie chciałabym mu niczego sugerować, a dowiedzieć się co on tam u mnie
                                      widzi? I czy ma u siebie USG dopochwowe?
                                      • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 14:17
                                        USG ma. Mi sie wydaje że możesz mu powiedzieć jaki masz problem. ja mu mowilam
                                        że chodzialm do innych lekarzy. Powiedz że koleżanka poleciła ci pana doktora,
                                        ze chciałabys aby on cie poprowadził z twoja chorobą!!! On jednak nie opiera sie
                                        na zdaniu innych tylko sam cie pooglada i zleci co dalej!!!!
    • jula1232 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 03.10.06, 14:19
      Keti!! Napisz mi cos o sobie. jak masz na imie.
    • gola76 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 13.10.06, 20:34
      Jeszcze rok temu w Rzeszowie pracował dr Ciebiera. Jest specjalistą od
      leczenia niepłodności. Robił mi laparoskopię. Usunął cystę z jajnika i
      zrosty.Po 3 miesiącach zaszłam w ciążę. Jest świetnym specjalistą. Przyjmuje w
      Rzeszowie tylko w soboty a pracuje w Warszawie. Miesiąc temu miałam
      laparoskopie po raz drugi. też wykonaną przz tego lekarza. polecam go z
      czystym sumieniem.
      pozdrawiam
    • loizik1 Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 08.02.07, 09:49
      cześć dwa lata temu miałam robioną laparoskopie w Rzeszowie w prywatnej
      klinice. jest to klinika ASKLEPIOS przychodnia tej kliniki znajduje się na ul
      Podwisłocze 22a tam przyjmuje lekarz KRZYSZTOF PIASECKI polecam zycze
      powodzenia
      • natalasa Re: Gdzie w Rzeszowie laparoskopia? 14.02.07, 12:38
        Czesc ja mialam miec laparoskopie ,ale skonczylo sie operacja leczylam sie i
        nadal lecze u prof Skreta,polecam.Zaznaczam,ze mam endometrioze IV stopnia.
        pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka