ka-mi-la789 09.10.06, 14:39 Witajcie. Właśnie odkryłam to forum i od razu mam pytanie: czy w Warszawie jest jakiś prywatny szpital, w którym usuwają laparoskopowo torbiele jajnika? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivoral Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 09.10.06, 18:52 Kiedys (kilka lat temu) robili to w LIM-ie, ale nie wiem czy jeszcze robia. Najlepiej zadzwon i zapytaj. Nie wiem tez czy nie robia w Damianie. Odpowiedz Link
ally123 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 09.10.06, 21:44 laparoskopie robia i w Limie i w Damianie - tu mialam robiona miesiac temu, przez lekarza z Limu. Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 09.10.06, 23:13 A ile taka przyjemność kosztuje? Odpowiedz Link
ally123 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 10.10.06, 08:12 lekarz ocenia kwote indywidualnie, w zaleznosci od tego czy laparoskopia jest diagnostyczna, czy usuwa torbiele z jednego jajnika lub dwoch. Do tego dochodzi pobyt w szpitalu zwykle, jesli nie ma komplikacji 1- dniowy. Standardowa cena za usuniecie torbieli laparoskopowo to 3500 pln plus pobyt w szpitalu. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 10.10.06, 09:42 hej ja robilam Laparoskopie z wyluszczeniem torbieli jajnika w Klinice Medifem www.medifem.eu u dr. barwijuka cena 1900zl wraz z noca spedzona w klinice musze zaznaczyc ze opieka byla wspaniala.. pozdrawiam Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 11.10.06, 00:16 Stokrotnie dziękuję wszystkim i pozdrawiam ciepło :-). Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 11.10.06, 07:34 Witam! Duda102 napisz coś więcej o klinice. Byłam na wizycie u dra Barwijuka. Wywarł na mnie dobre wrażenie. W usg potwierdził obecnośc torbieli jajnika. Prawdopodbnie nie jest to endometrioza a torbiel skórzasta. Dokładne rozpoznanie będzie możliwe dopiero po wyłuszczeniu i badaniu hist-pat. Mam już zaplanowany termin zabiegu za miesiąc. Będę ogromnie wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 11.10.06, 08:52 ar-ja co chcesz dokladnie wiedziec? klinika jest czysciutka, czyste ladne toalety jets tv z filmami dvd jakbys w nocy spac nie mogla..:):) mnie po laparo pielegniarka odwiedzala co 2 godziny, take kilkarazy przychodzil dr. bariwuj i anastezjolog.. ogolnie z calego zabiegu bylam bardzo zdowolona..i zostaje pacjentka doktora.:):) jaki wriant laparoskopi ci proponuja? z narkoza czy w mijescowym znieczuleniu?? ja mialam z narkoza... pozdrawiam Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 13.10.06, 12:15 Witaj Duda102. Proponują laparoskopię bez użycia gazu oraz znieczulenie zewwnątrzoponowe (czyli od brzucha w dół). Znieczulenie Wiem na czym polega. Ciekawe jak można operować bez uniesienia powłok brzusznych; chodzi mi o używanie narzędzi. Dr Barwijuk mówił, że bierze pod uwagę maksymalne oszczędzenie jajnika, bo jeszcze nie rodziłam i planuję ciążę i to co widzi na usg rokuje pomyślnie. Zapomniałam się zapytać tylko, czy otrzymam leczenie pooperacyjne i na jak długo. Mam pytania o sprawy techniczne. Czy miałaś lewatywę, czy używałaś jakiś preparat? Czy miałaś szpitalne ubranko na sali operacyjnej, czy przebierałaś się przedwejściem na salę. Czy musiałaś zgolić owłosienie? Czy byłaś cewnikowana? Ile czasu spędziłaś w klinice po operacji? Czy był ktoś z Twoich bliskich podczas i po operacji w klinice? Co warto zabrać ze sobą do kliniki oprócz podstawowych rzeczy? Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 15.10.06, 10:49 hej ar-ja o do spraw technicznych - lewatywy mi nie tobili - ale ja przestalam jesc 1.5 dnia wczesniej ( mialam miec znieczulenie od polowy w dol jak ty ale na koneic jednak lekarz zdecydowal sie na narkoze ogolna:()jesli chodzi o zmiane fryzurki na dole - to jak najbardziej muisz to zrobic i najlepije chyba w domku:) cewnik mialam ale zalozony byl podczas zabiegu takze zobaczylam go dopiero jak sie wybudzilam po zabiegu. W klinice zpedzilam liczac wszytko razem ok 1 dnia, zabieg mialam o 15.00 a w sobote o 10.00 wyszlam do domu. ZA mna byl moj maz, potem takze przyszli rodzice, maz mogl zostac ze mna w nocy . A co zoabrac..luzne spodnie dresowa zeby cie nic nie podrazniala miejsc po opertacj, paste do zebow etc.. reczniki klinika zapewnia, ubranko od operacji takze, ah waz pizame i skarpetki..:) trzyma kciuki i koniecznie powiedz kiedy masz zabieg i jak juz bedziesz sie po nim czula....ja jestem 1 cykl po laparo i tez mam nadzieje ze juz zmajstrowalam dzidzie..;) ah..i pamietak Dr. Barwijuk napewno sie toba swietnize zajmie:):) i jak mozesz to przekaz mu ze ma pozdrowienia z Malty.:) sciskam cie mocno..:) Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 17.10.06, 12:10 Duda102! gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem. To wspaniała nowina o "zmajstrowanym" dzidziusiu. :))) Ja dopiero od 2 miesięcy zaczęłam myśleć o dziecku i trobiel wykryto w trakcie rutynowych przygotowań zdrowotnych przed ciążą. Twoja sytuacja (mam na myśli dziecko) i innych forumowiczek, które cieszą się macierzyństwem powodują, że czuję się optymistką. Może też wkrótce będę należała do grona szczęśliwych kobiet... Dzięki za wieści o klinice i laparoskopii. Mniej myślę o zabiegu-po prostu będzie. Plauję 10 listopada (bo wtedy mogę spokojnie być na zwolnieniu). Będąc niecierpliwą wolałabym wcześniej, ale takie mam ramy czasowe w pracy. :( Pozdrowienia postaram sie przekazać doktrowi Barwijukowi. Ciekawe jak zareaguje. :) Kłaniam się nisko. ar-ja Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 17.10.06, 15:07 ar-ja moja ty kochaniutka..napislama ze mam nadzieje ze zmajstrowalam...ciagle czekam na okres ale dzieki za rzyczenia i w takim razie trzymaj kciuki zebym juz nie dostala :):) trzymaj sie i jak chcesz wiedziec jeszcze cos nie wahaj sie i pytaj:) Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 19.10.06, 11:57 Duda102! Trzymam za Ciebie kciuki, te u stóp też. Czy po laparoskopii miałaś włączony jakiś lek/leki? Jakie rozpoznanie masz w hist-pacie? Szlag mnie trafia, że jeszcze tyle do czasu do operacji (10.11). Nie daje mi moje rozpoznanie spokoju. Byłam dziś na kolejnym usg; obraz wcale mnie nie cieszy. Zaraz będę płakać. :(( Chyba dopada mnie przygnębienie...:(( Nie chce mi się iść do pracy. Uważam, że Panu Bogu nie bardzo wyszło dzieło pt. kobieta skoro takie paskudztwo zdrowotne (i kilka innych rownież) nas spotyka! Mam nadzieję, że przynajmniej Ty masz już to za sobą. Jak się czujesz? Pozdrawiam cię Duda serdecznie. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 19.10.06, 14:36 ar-ja kochana musisz byc silna i nie dac sie chwilom slabosci...ja jednak tez muesz walczyc dalej...:(:( ale ni nie wolno sie poddawac...co do mojego rozpoznania - moja historie znajdziesz tu na forum..i zaloze sie ze bedziesz w szoku..wyszukaj moich postow a dowiesz sie jak byla/jest moja droga.. co do lekow po 2 laparo mialam kroplowke i cos mi tam dawali ale co nie mam pojecia...moze tylko sol fizjologiczna..???...co do his-pat wyszlo ze mialam zwykla torbiel krwotoczna:):) jak duza jest twoja cysta??? ah..i nie placz..wiem jak to jest, jak czujesz sie bezradna i zawiedziona ...znam to wszytko..wszytskie na tym forum znaym te uczucia..le pamietaj dasz rade...i poradzisz sobie ..nie mozesz pozwolic sbie teraz na slabosc bo musisz wlaczyc i musisz byc silna...!! po laparo koniecznie napisz jak bylo i jaki byl rezultat..a jesli chcesz sobei pogada/wygadac sie pisz na duda102@gmail.com bede sie szczerez cieszyc widzac twojego maila... tzrymaj sie i glowa do gory.. Odpowiedz Link
gola76 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 13.10.06, 20:40 Witaj. Polecam szpital Damiana. Miałam tam robioną miesiąc temu laparoskopię i usunięcie torbieli, udrożnienie jajowodów. Lekarz, który ją wykonywał robił to samo 2 lata wcześniej.Swietny specjalista od leczenia niepłodności. Konkretny i bardzo sympatyczny. Po 3 misiącach od zabiegu zaszłam wciążę. teraz znowu mam nadzieję, ze się uda zmajstrować dzidziusia ;-) jest to dr Ciebiera. Przyjmuje w invimedzie i chyba w szpitalu Damiana. pozdrawiam Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 14.10.06, 10:16 Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zadzwoniłam do Medifemu, rozmawiałam z doktorem Barwijukiem. Zapisał mnie na badanie na 21 października. Wstępny termin operacji wyznaczył na 24 października. Trzymajcie kciuki :-). Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 15.10.06, 10:51 tzryma kciuki wszytko napewno bedzie super..ja opisalm we wczesniejszym poscie jak to jest w klinice wiec przeczytaj sobie jakbys miala jakies pytania:) trzymaj sie i przekaz dr, barwijukowi pozdrowienia z Malty:)) sciskam Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 15.10.06, 12:02 Śliczne dzięki. Właśnie przeczytałam Twój post z radami. Bardzo się przydadzą. Jeśli można zapytać, dlaczego lekarz zdecydował się ostatecznie na znieczulenie ogólne? Ja trochę się boję zastrzyku między kręgi, dlatego też wolalałbym znieczulenie ogólne. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 15.10.06, 16:32 ka-mi-la789 przyznam ci sie szczerze, ze nie wiem dokladnie bo decyzja zapadla zaraz przed lapro w zasadzie to anastezjolg chcial mi zrobic narkoze a lekarz miejscowe, no i wkoncu obaj ustalil ze narkoza, a ja za bardzo nei wnikalam i troche sie cieszylam, ze przepsie ten zabieg bo nie wiem jak bym to wszytko na zywca zniosla.. trzymam kciuki i nic si enie boj:) Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 17.10.06, 22:06 Stokrotne dzięki raz jeszcze :-). Kiedy już będę w stanie siąść do komputera, napiszę, jak to zniosłam. Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 27.10.06, 23:18 Hej Ka-mi-la789! Jak sie czujesz po laparoskopii? Za kilka dni i u mnie będzie skalpel w ruchu w klinice u dr Barwijuka. Czy miałaś rozpoznanie śródoperacyjne? Jakie zrobiono Ci znieczulenie: ogólne czy w kręgosłup? Im bliżej operacji, tym więcej obaw jak to będzie i co po laparoskopii. Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 31.10.06, 16:59 Czuję się już dobrze. Znieczulenie było ogólne, więc nie wiem, co robiono podczas operacji poza tym, że mam 3 małe nacięcia (pod pępkiem i dwa tuż pod linią owłosienia łonowego). Trwała 2 godziny. Znieczulono mnie kroplówką (zasnęłam bardzo szybko po jej podłączeniu). Wybudzanie jeszcze na stole. Przez resztę dnia byłam nieco przymulona po narkozie, ale zdołałam obejrzeć mecz siatkówki w telewizji :-). Wyszłam następnego dnia. Potem przez kilka dni bolały mnie trochę nacinane miejsca, ale nie aż tak, żeby brać proszki przeciwbólowe. Tyle, że nie mogłam siedzieć, bo ból się wtedy wzmagał, więc spędzałam dnie leżąc albo półleżąc (dlatego dopiero dziś siadłam do komputera i odpisuję). Miałam też mdłości, prawdopodobnie po narkozie. Może Cię trochę gardło boleć po intubacji. Ze względu na te objawy dobrze jest wziąć trochę zwolnienia lekarskiego, jeżeli pracujesz (najmarniej tydzień). Opieka w szpitalu jest doskonała. Do sali pooperacyjnej co kilka minut zagląda pielęgniarka, a w nagłej potrzebie można ją wezwać dzwonkiem. Kilka razy zaglądał też dr Barwijuk i anestezjolog. Masz założony cewnik (więc nie musisz wstawać do łazienki) i dren. Po operacji nie dostajesz jedzenia (właśnie ze względu na ponarkotyczne zaburzenia żołądkowe), tylko wodę. Pielęgniarka co jakiś czas mierzy ciśnienie. Dostałam też kroplówkę przeciwbólową, raczej na wszelki wypadek, bo aż tak mnie nie bolało. Następnego dnia możesz jeść, a jeżeli jesteś w dobrym stanie, wychodzisz ze szpitala (ja wyszłam). Naprawdę nie ma się czego obawiać. Myśl pozytywnie, bo na pewno będzie dobrze :-). Trzymam kciuki. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 31.10.06, 17:31 ka-mi-la789 - ciesze sie ze jestes zadowolona..:):):) jakie jest rozpoznanie...?? sciskam Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 31.10.06, 20:07 Rozpoznania jeszcze nie ma, bo wynik histopatologii ma być 6 listopada. Dzięki stokrotne za polecenie tej kliniki :-). Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 31.10.06, 22:21 ciesze sie ze moglam pomoc...jak bedziesz miala rozpoznanie koniecznie napisz.. pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link
ar-ja Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 01.11.06, 20:38 Witajcie! Ach jak dobrze ka-mi-la789 i duda102, że jesteście jużpo laparoskopii. Mój termin zbliża się małymi krokami. Cieszę się, że jesteście w dobrej formie! Rozmawiałam niedawno z znajomym ginekologiem i aż muszę się Was zapytać. Czy miałyście tzw. "rozpoznanie śródoperacyjne"? Prawdopodobnie każda kobieta planująca dziecko powinna mieć w trakcie operacji zbadaną przez histpatologa wycinaną torbiel i wstępnie obejrzaną pod mikroskopem. A ostateczny wynik za ok. 2 tyg. Czy u Was tak było? Pozdrawiam. ar-ja Odpowiedz Link
aw1980 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 02.11.06, 00:04 Ja mogę napisać tylko o sobie ;) Bezpośrednio po zabiegu operator powiedział mi, że mój guz na jajniku wyglądał na endometrialny. Ostateczną pewność ma się jednak po otrzymaniu wyniku histopatologicznego. I rzeczywiście "rozpoznanie śródoperacyjne" było trafne (ale częściowo), ale oprócz endometrialnego charakteru guz okazał się być również włókniakiem. Zatem rozpoznanie wzrokowe w czasie operacji może dawać jakiś pogląd na schorzenie, ale najwłaściwiej poczekać na wynik hispatu. Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 02.11.06, 18:35 > Mój termin zbliża się małymi krokami. Cieszę się, że jesteście w dobrej formie! Dziękuję :-). > Czy miałyście tzw. "rozpoznanie śródoperacyjne"? U mnie prawdopodobnie nie, bo gdyby takiego rozpoznania dokonywano, to dr Barwijuk zapewne powiedzialby mi o tym. Inna rzecz, że nie planuję ciąży, więc może nie było to konieczne. Wynik histopatologii ma być w przyszłym tygodniu. A dziś dr Barwijuk zdjął mi szwy. Odpowiedz Link
duda102 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 27.11.06, 16:54 ka-mi-la789 i jakie masz rozpoznanie?? sciskam Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 03.12.06, 21:17 Torbiel czekoladowa. Odściskuję :-). Odpowiedz Link
k.cendrowska Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 08.12.06, 13:39 ja mialam operacje w prywatnej klinice Jatros na ul.wojskowej 13a Zacisze polecam super!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
lewana77 Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 23.10.13, 10:12 Dziewczyny czy ktoś miał zabieg w Medicoverze? Odpowiedz Link
monikaa_kaa Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 10.05.16, 11:32 Dziewczyny jaki jest koszt pierwszej wizyty u dr Barwijuka, i kolejnych? NAjprawdopodobniej czeka mnie operacja usuniecia guzka powstalego w wyniku endometrium, guzek umiejscowil sie w pepku...lekarka zapowiedziala ze podczas klasycznej opercji zaszyja mi pepek, tak sie boje... Odpowiedz Link
dagielka Re: Laparoskopia - prywatny szpital w Warszawie 12.09.17, 09:55 Moja teściowa miała laparoskopię, zrobiła zabieg w prywatnej klinice Iatros i chwaliła sobie. Trzymali ją bardzo krótko w szpitalu (dzień) i wyszła do domu. Warto sobie ogarnąć temat Odpowiedz Link