Dodaj do ulubionych

specjalista w Warszawie

23.10.06, 16:05
Witajcie,
Wiem, że istnieje oddzielny wątek na temat lekarzy, ale niestety nie
znalazłam tam żadnego specjalisty. Czy naprawdę w Warszawie nie ma lekarza,
który zna się na tej chorobie? Ja chodzę do lekarki, która jest pełna dobrych
chęci i o której jako ginekologu-położniku wiele osób ma jak najlepsze
zdanie. Niestety odnoszę wrażenie, że o endometriozie wie niewiele wiecej ode
mnie. Jeśli więc, któraś z Was zna lekarza godnego polecenia to bardzo proszę
o namiary.
Obserwuj wątek
    • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 23.10.06, 18:11
      Hej Zabetka ja też szukałam lekarza specjalisty w warszawie, na tym forum nikt
      takowego nie poleca. poszłam do prof Smolarczyka przyjmuje prywatnie 2 razy w
      tygodniu a na stałe pracuje w szpitalu na karowej, jest tam ordynatorem na
      oddziale ginekologicznym. Jeśli chcesz moge podać dane ;)
      • zabetka Re: specjalista w Warszawie 23.10.06, 19:28
        Tofinio, w zeszłym roku robiono mi laparoskopię na Karowej. Nie mam najlepszych
        wspomnień z tego pobytu, ale jestem tak zdesperowana, że poproszę Cię o ten
        namiar. Z góry dziękuję :)Jesteś zadowolona z opieki profesora?
        • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 23.10.06, 22:14
          Ja tez mialam tam laparoskopie w 2005 w styczniu.
          Profesor jest Ok.

www.rsmolarczyk.com/www2/godziny/index.htm
          Ja zdecydowalam sie na niego ze wzgledu na ewentualny pobyt w szpitalu. Teraz
          pewnie znowu czeka mnie laparoskopia i lepiej zeby nie usuwali mi nic wiecej
          niz torbiele a boje sie ze jak bym poszla do szpitala tak bez znajomosci
          jakiego kolwiek lekarza to mogki by pojsc na latwizne i usunac np. jajnik. A co
          wtwedy z dzieckiem?
          • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 23.10.06, 22:15
            A i mam na imie Dorota ;)
            • zabetka Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:24
              Miło mi:) Beata :)
          • zabetka Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:23
            Dziekuję jeszcze raz za namiary. Widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Mnie
            prawdopodobnie czeka również kolejna operacja. Chciałabym jej uniknąć jak
            najdłużej się da, obawiam się jednak ewentualnych kosekwencji i dlatego muszę
            porozmawiać z kimś, kto będzie mi potrafił wyjaśnić wszystkie wątpliwości.
            • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 20:06
              Hej Beata, ja już od 13 wrzesnia 2006 mam skierowanie do szpitala, strasznie
              sie balam zglosic na izbe przyjec, dlatego szukalam jakiegos specjalisty do
              torbieli. Profesor na pierwszej wizycie nie byl zbyt przyjemny ale za razem
              bardzo fachowy. Teraz podjol sie leczenia hormonalnego majac na uwadze
              zachowanie mojej plodnosci. Skierowanie do szpitala dostalam z Medicoveru gdyz
              tam lekarka po obejzeniu USG stwierdzila iz trzeba operowac.
              • zabetka Re: specjalista w Warszawie 25.10.06, 18:36
                To ciekawe co piszesz Dorotko. Czy dobre rozumiem, że masz torbiele? U mnie
                pojawiły się znowu i dlatego muszę się dowiedzieć czy istnieje szansa na
                zlikwidowanie ich albo zatrzymanie rozwoju poprzez leczenie hormonalne. Jeśli
                nie to laparoskopia... Tylko ile ich można mieć... Pozdrawiam ciepło.

• tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 25.10.06, 19:27
                  hej, Beata tak mam torbielle na lewym jajniku, i chyba coś jeszcze na macicy.
                  • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 25.10.06, 21:45
                    Profesor kazal teraz obserwowac , w grudniu ponowne USG, CA i z wynikami na
                    wizyte. Zobaczymy ;). Mam nadzieje ze moj organizm zareaguje na leczenie
                    poprawnie i torbiel zacznie sie zmniejszac. Aha i jeszcze lekarz powiedzial ze
                    jezeli nie zadziala to operujemy(doslownie uzyl takiego wyrazu) czyli nie
                    odylal mnie do kogos innego. I powiedzial ze teraz w obecnej sytuacji nie
                    podejmie sie raczej laparoskopii sklania sie ku laparotomi, aby lepiej zobaczyc
                    gdzie ta zaraza mogla sie jeszcze ulokowac.
                    • zabetka Re: specjalista w Warszawie 26.10.06, 18:57
                      Dostałaś jakieś specjalne leki czy zwykłe tabletki antykoncepcyjne? Przepraszam,
                      że tak się dopytuję o wszystko, ale chciałabym się zorientować jakie leczenie
                      preferuje profesor. Oczywiście wiem, że każdy przypadek jest inny. Dziś
                      zapisałam się na wizytę i trochę przeraził mnie termin - koniec listopada. Ale
                      chyba nie mam wyjścia i muszę poczekać.
                      • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 26.10.06, 21:41
                        Hej. Profesor chcial abym brala danazol, ale nie zgodziłam sie mialam go dosc
                        (poprzednio bralam przez 6 mies.) Teraz zwykle antykoncepcyjne minulet w cyklu
                        ciaglym. Fakt oczekiwanie na wizyte jest dosc dlugie i to mi przypomialo ze
                        musze sie zapisac na grudzien ;). Najtrudniej jest znalezc odpowiedniego
                        lekarza :( . W medicoverze lekarz doradzal mi szpital na szaserow wiec trudno
                        jest mi tak jednoznacznie okreslic gdzie jest lepiej i gdzie bardziej fachowi
                        lekarze. Poprzedni bylam na karowej i sobie pomyslalam ze teraz tez tam
                        sprobuje bo przynajmniej maja tam moja historie poprzedniego zabiegu (gdyby
                        jednak potrzebna byla operacja) Zobaczymy co dalej .
                • madzia824 Re: specjalista w Warszawie 18.01.07, 19:09
                  Ja też chodzę do prof. Smolarczyka. Jest naprawdę bardzo dobrym fachowcem.
                  Naprawde polecam. Chociaż nie lubie szpitali to pobyt na karowej wspominam
                  bardzo dobrze.
      • ally123 Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:16
        chodzilam prywatnie do lekarki ze szpitala brodnowskiego i tam bylam umowiona
        na operacje. Kiedy probowalam dowiedziec sie kto bedzie mnie operowal - lekarz
        z grafiku, czy bedzie robiona laparoskopia czy laparotomia, jaki sa szanse na
        zachowanie jajnika - lekarka powiedziala: przeciez ma pani drugi
        jajnik...Dlatego zdecydowalam sie na zrobienie operacji prywatnie, u lekarza
        ktory powiedzial, ze zrobi to laparoskopowo i bedzie ratowal jajnik. Operacja
        odbyla sie bez powiklan, doszlam do siebie szybko, mam obydwa jajniki i ten
        operowany podobno podjal prace.
        • karin_d Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:38
          a kto cie operował i ile kosztował zabieg?
          • ally123 Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:51
            karin_d napisała:

> a kto cie operował i ile kosztował zabieg?
            dr Sobiczewski z Limu (na codzien pracuje w Centrum Onkologii), a zabieg
            kosztowal wg stawek w Damianie 3500 plus pobyt - pisałam o tym w wątku o
            prywatnej laparoskopii. Gdybym musiala robic to jeszcze raz rowniez
            zdecydowalabym sie na tego lekarza - nie mam dzieci i nie chcialam ryzykowac
            lekarza z grafiku :( A terminy w szpitalach bardzo dlugie. Ale bardzo dobre
            opinie slyszlam o dr Sikora z Inflanckiej:)
            • karin_d Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 10:01
              Dzieki serdeczne
    • duda102 Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 08:50
      hej ja rowneiz podchdzilam do laparoskopi prywatnie - robilam to u Dr. Barwijuk
      w Klinice Medifem - polecam bardzo..lekarz zna sie na endo. Adress
      www.medifem.eu

pozdrawiam
      • karin_d Re: specjalista w Warszawie 24.10.06, 10:01
        w mwdifem taniej niż w Damianie dzieki za info
    • lotos_82 Re: specjalista w Warszawie 31.10.06, 19:45
      Hej, polecam dr. Kamińskiego, przyjmuje prywatnie w Boston Clinic (22 885 84
      68), operował mnie na Wołoskiej w MSWiA (torbiel czekoladowa endometrialna),
      jetem bardzo zadowolona i z niego jako specjlisty i ze szpitala. Za takim
      lekarzem pojechałbym nawet do Krakowa, gdyby tam przyjmował, zgodziłam się na
      przeprowadzenie laparotomii bez zapasowej krwi, do żadnego innego lekarza nie
      mam takiego zaufania, każda pacjentkę traktuje wyjątkowo. Tydzien temu byłam na
      kontroli (3 m-ce po operacji), wszystko jest rewelacyjnie.
    • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 04.12.06, 16:25
      Proszę o opinie o szpitalu na karowej odnosnie wykonywania tam zabiegów
      laparo!!!
      • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 05.12.06, 15:25
        Ja mialam wykonywana laparoskopie na Karowej w styczniu 2005r. Po 3 dniach
        wyszłam juz do domu :). Nie bylo zadnych powiklan, pobyt w szpitalu nie byl
        taki zly, oceniam nawet ze ten szpital jest na wysokim poziomie w koncu to
        Akademia Medyczna.
        • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 05.12.06, 16:14
          tofinio, dzięki za info. A pamiętzasz może nazwisko lekarza?
          • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 05.12.06, 22:23
            Wiesz co wypadło mi nazwisko lekarza z pamięci. Ale teraz mam nawrót i chodze
            prywatnie do Profesora Romana Smolarczyka, własnie jutro ide do niego na
            wizyte, zobaczymy co dalej. Profesor jest ordynatorem oddzialu ginekologicznego
            na Karowej.
            • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 06.12.06, 08:21
              A tak, kojarzę tego pana Smolarczyka wzrokowo.
              Z Twoich wcześniejszych wypowiedzi wynika, że chodzisz też do Medicoveru. Ja
              też mam tam swojego lekarza gin (pani Trestka-Białkowska). Teraz chodzisz tylko
              to p. RS? Zrezygnowałas z gina w Medicoverze?
              • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 08.12.06, 18:38
                Tak, zrezygnowłam z medicoveru, chodze tam tylko na badania. 6.12. Bylam u
                profesora 24 stycznia zglaszam sie do szpitala na karowa na 1 dzien badan
                wstepnych do laparo, i w lutym zabieg :( . Nie znam doktor o ktorej piszesz,
                jestes z niej zadowolona? Wiesz co podam Ci numer Gg 7091675
                • kasia25251 Re: specjalista w Warszawie 10.12.06, 15:22
                  A ja mogę z czystym sumienie polecić dr Szczepańskiego z Czerniakowskiej to
                  prawdziwy artysta,jak mówi mój gin.Miałam u niego laparoskopie z powodu
                  endometriozy i teraz juz jestem w drugiej ciąży.Przyjmuje w Minsku Maz,podam
                  tel,jak znajdę
                • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 12.12.06, 08:56
                  Tofinio, ja właśnie wczoraj (11/12) byłam na Karowej na 1-dniowych badaniach.
                  Moja torbiel jest duża (9x6cm), więc chyba dlatego nie musiałam czekać tak
                  długo. A do szpitala ze skierowaniem zgłosiłam się 29/11, na 11/12 zapisali
                  mnie na badania. Byłam tam od 8 do 14, zrobili mi wszystkie badania, dali
                  obiad. Nie wyznaczyli terminu laparo, bo opóźnia mi się @. Ale jak tylko się
                  pojawi, to muszę szybciutko zadzwonić do szpitala i w ciągu 10 dni będę miała
                  operację. Więc akurat na święta będę „załatwiona”. Ale nawet się cieszę, bo
                  będę to już miała za sobą. I nie będę musiała nic robić przed świętami, tylko
                  błogie lenistwo. A "bsługa"na Karowej na prawdę w porządku. Wszyscy b. mili i
                  życzliwie nastawieni.
                  • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 12.12.06, 21:34
                    Hej, ja pewnie bede tak dlugo czekac na te badania bo sa swieta, albo sie
                    skonczyly fundusze z NFZ-tu :) ,fajnie ze przed swietami bedziesz miala to juz
                    za soba.
                    • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 13.12.06, 15:04
                      Własnie dziś "dotarła" spóźniona @. Więc szybciutko dzwonię na Karową, aby się
                      zapisać. Ale niestety nie mają miejsc w tym roku. Zapisali mnie na 17/01. Ale
                      spróbuję jeszcze zadzwonić pod koniec tygodnia, może coś się zwolni.
                      To czekanie wykańcza mnie psychicznie. Mam takie zmianne nastroje, raz jest
                      wszystko OK, a przychodzi moment i płaczę jak bóbr. Wczoraj wieczorem na
                      przykład tak się spłakałam, bo zaczęło mi się bzdurać, że nie obudzę się po
                      narkozie. I nawet w nocy nie odpoczywam, bo mam głupie sny i wstaję zmęczona.
                      Koszmar!
                      Tofinio, a może Twój przypadek nie jest tak poważny jak mój i dlatego zapisali
                      Cię dopiero na koniec stycznia?
                      • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 13.12.06, 18:06
                        Może nie jest poważny, mam taka nadzieje :). A co zmiennego samopoczucia to mam
                        tak samo raz placz, innym razem niczym nie uzasadniona radosc. Tez sie boje
                        narkozy mam durne mysli, ze sie nie obudze. Boje sie samej operacji ze wytna mi
                        np. jajnik. Ale trudno co ma byc to bedzie zamartwianie sie nic nam nie da,
                        glowa do gory :)) sa ludzie o wiele bardziej chorzy niz my i tez sobie jakos z
                        tym radza. Pisalas cos ze chodzilas do lekarki z medicoveru napisz prosze czy
                        jestes z niej zadowolona, trzeba sobie dobrac jakiekos lekarza na leczenie
                        poszpitalne.
                        • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 14.12.06, 08:27
                          W Medicoverze chodzę do pani doktor Trestki-Białkowskiej. Byłam u niej 3 razy,
                          wydaje się być OK. Na chwilę obecną nie mam do niej zastrzeżeń. Przyjmuje tylko
                          w centrum Okęcie, a ponieważ do najbardzie odpowiednia lokalizacja dla mnie,
                          więc się zdecydowałam. Wcześniej pracowała w szpitalu na Inflanckiej.

P.S. Kontaktowałam się z Tobą na GG, ale nie wiem czy dostałaś moją wiadomość.
    • tofinio1 Re: specjalista w Warszawie 14.12.06, 08:58
      Nie dostalam Twojej wiadomosci na GG, co za przypadek tez chodze do medicoveru
      na okeciu do doktor Bebelskiej :). Ale z czystym sumieniem moge polecic doktora
      pietrasika od USG jest naprawde dobrym specjalista, tylko trzeba umowic sie na
      domaniewska bo tam maja najlepszy sprzęt.
      • yuk-ka Re: specjalista w Warszawie 14.12.06, 11:50
        Podałaś mi nr GG 7091675 i na ten nr pisałam.
        Podaję Ci ewentualnie mój nr GG 2940508.
        USG miałam na Domaniewskiej właśnie alu u dr. Jęcznia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka