Dodaj do ulubionych

WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Humanit...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 16:21
Dobre sobie! Na WSB same lenie studiują, którzy prace licencjackie ściągają z internetu... Masakra...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gościu Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 17:54
      Czy właścicielem tej nibyszkoły jest mafia skupujaca mieszkania w Sosnowcu?
    • Gość: karolinca WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Humanit... IP: *.fucio.net 15.05.12, 20:29
      Na szczęście czas prywatnych pseudo-szkółek się kończy. Wystarczy, że oszukiwały studentów przez wiele lat. Właściciele kupili sobie już samochody i pobudowali sobie domy. Wystarczy im.
    • Gość: Max Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 20:44
      hahahahaha i tyle w temacie
    • Gość: serrano Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.dynamic.lte.plus.pl 15.05.12, 22:54
      A jak tam mityczny "kampus" Humanitasa. Ile sie musialem naczytac co to oni nie zrobią jak juz dostaną te dzialki no i co???? No i to czego sie spodziewaliśmy. Krzaki rosną w centrum 200 tysiecznego miasta i beda rosnąć latami... tak to wygląda jak ktoś sie porywa z motyką na słońce.... szkoda ze wygląd miasta na tym cierpi.
    • Gość: znawca Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.kg.net.pl 16.05.12, 03:12
      Humanitas dramatycznie spada we wszystkich rankingach, co specjalnie nie dziwi. Próbują się ratować nowymi kierunkami, lecz od dawna robią bokami. Później pan doktor będący twarzą i ustami uczelni powie że to wszystko zmowa homofobów.
    • Gość: orzeł Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.12, 08:33
      No nie dziwi pozycja "Humanitasa". Dlatego nadano jej wiele lat temu tytuł sosnowieckiej Sorbony aby ludzi dowartościować:)
    • Gość: gosc Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 16.05.12, 08:46
      ludzie złoci przecież te rankingi to oszustwo..wypełniają je pracownicy uczelni kłamiąc i podkręcając. wsb na 1 miejscu? litości
      • Gość: Julek Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: 172.25.254.* 16.05.12, 08:55
        Na jakim pierwszym miejscu analfabeto?
    • nauczycielakad Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human 16.05.12, 09:20
      jestem nauczycielem akademickim, który miał związek z WSB i Humanitasem.
      Ten ranking jest niepoważny - te dwie szkoły tak bardzo się od siebie nie różnią !! To ta sama liga - jezeli ktos mi mówi, że WSB to pierwsza liga, to ogarnia mnie śmiech !!

WSB jest bardzo nastawiona na rozwój - są bardzo "drapieżni" i ostro idą do przodu. PRzy tym kopiują cudze pomysły - oto przykład: Najpierw Humanitas urządził u siebie Centrum Kształcenia Służb Mundurowych. Po jakimś czasie podobne centrum stworzyła WSB (. Oczywiście - nie jest to zakazane, ale jeżeli ocenimy to w kategoriach etycznych...
      a nauczyciele odpowiedzialni za kierunek bezpieczeństwo w Humanitasie, są widywania w WSB - przypadek?

A teraz coś o jakości prac dyplomowych i mgr, bronionych w WSB: jeden pan doktor był w WSB promotorem pracy o nauce społecznej Kościoła Katolickiego. Praca jego seminarzystki na ten temat składała się ze znalezionych w necie listów pasterskich biskupów i kazań księży - zawierała sformułowania takie jak: "w tym radosnym okresie liturgicznym, jakim jest Boże Narodzenie...", "w łączności z naszym arcypasterzem...".

wezmy też prace z zakresu finansów komunalnych - magistrantka piszew 2010 r. prace pod kierunkiem promotora (pracującym na pierwszym miejscu w Krakowie) - w swojej pracy uwzględniła podręczniki z 2001, gdzie obowiązywał inny stan prawny - promotor nawet tego nie zauważył... A studenta tłumaczyła mi sie, że przecież tak "pisze" w tej książce. Ręce opadają. Oczywiście obrona tej grupy seminaryjnej to tez fikcja - tenże promotor dał studentom pytania na obrone, a studenci obficie go potem obdarowali.... Ręce opadają.

I to ma być pierwsza klasa.....??? Teraz pewnie pracownicy Promocji WSB rzucą się na mnie z wściekłym atakiem, podając że ich szkoła jest the best. A ja widziałem od środka jak jest !!

WSB należy do średniej ligi,podobnie jak Humanitas - nie są to ani najlepsze ani najgorsze szkoły !
      • Gość: znaciesie Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.ip.euro.net.pl 11.10.12, 14:53
        "...ale jeżeli ocenimy to w kategoriach etycznych..." To co się wtedy stanie? Okaże się że złamane zostało prawo autorskie? Jakoś nie widzę tu zupełnie miejsca dla etyki. Mylisz pojęcia. Moim zdaniem - jeśli chodzi o edukację - wręcz należy powielać pomysły, które mogą okazać się dobrym rozwiązaniem. I to najlepiej we wszystkich szkołach jeśli mamy na tym dobrze wyjść.
        Jeśli chodzi o poziom prac dyplomowych to się nawet zgadzam. Ale wcześniej studiowałam na UŚiu, gdzie widziałam prace magisterskie, których objętość sprowadzała się do...60 stron (napisane oczywiście większą czcionką i zawierające multum fotografii - bez tego ich objętość nie przekraczałaby niestety 40 stron). Do tego prace te dotykały banalnej tematyki. Wiecie - takie żeby tylko "odbębnić temat, zostać magistrem" i nikt się nie czepiał. W jednej z nich posłużono się cytatem z Wikipedii :)
        Edukacja generalnie leci "w dół" proszę państwa (jak wyglądała matura kiedyś a jak wygląda dzisiaj?) i niski poziom prac dyplomowych a) jest tego rezultatem i nie będzie inaczej b) dotyka nie tylko uczelni prywatnych. Istnieje przekonanie, że uczelnie prywatne należą do gorszych. No okej, ale jakoś nikt nie zwraca uwagi na drugą stronę medalu - że przecież zaczynamy mieć do czynienia z równoległym mitem nobilitującym uczelnie publiczne gdzie poziom przecież też, brzydko mówiąc, "leci".
    • nauczycielakad Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human 16.05.12, 14:20
      pragnę też zauważyć, że w tym rankingu na miejscu 11 (a więc dwa oczka niżej niż WSB) znajduje się AHE z Łodzi, a więc uczelnia, której nielegalną działalność opisywała Wyborcza (nielegalne tworzenie ośrodków zamiejscowych, brak zapłaty nauczycielom akademickim, pozbawienie AHE uprawnień do kierunku Zarządzanie oraz kierunku Informatyka - przez co studenci mieli problemy).

Umieszczenie więc w czołówce takiej uczelni (AHE) świadczy o samym rankingu.
    • Gość: znawca Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:17
      Prawda leży pośrodku. Na Śląsku i w Zagłębiu nie ma dobrych uczelni prywatnych. WSB o lata świetlne wyprzedza Humanitas. Przypomina to jednak spór meneli z Modrzejowskiej z menelami z Targowej i Dekerta. Ci pierwsi mówią jacy straszni degeneraci mieszkają na ulicach koło Plazy. I jedni i drudzy to menele. Podobieństwa z prywatnym szkolnictwem wyższym w Zagłębiu narzucają się samoistnie.
    • nauczycielakad Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human 16.05.12, 15:23
      ja myślę, że WSB i Humanitas są do siebie podobne - dlaczego ta pierwsza o lata świetlne wyprzedza drugą? Ja bym z tym polemizował.
    • Gość: Karolina Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 19:14
      Muszę przyznać, że miałam sceptyczne podejście do absolwentów WSB ale przyznam się, że 2 praktykntów (teraz już pracowników) bardzo miło mnie zaskoczyło. Uczelnia dodatkowo pomogła w doszkoleniu i zdobyciu dodatkowych kwalifikacji. Co do Uczelni Humanitas...przykro mi ale tutaj po raz pierwszy usłyszałam, że taka istnieje.
    • Gość: Urzędnik z Sosnowc Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 19:25
      Widać, że w przypadku "nauczyciela akademickiego" najlepszą obroną jest atak. Nie o to chodzi. faktem jest, że Humanitas ostatnio ma kilka poważnych problemów o czym świadczą np. zwolnienia pracowników, podwyżki czesnego. Ale trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy.

Co do rankingu. WSB gratuluję, Uczelnia się na prawdę rozwija i to zarówno pod względem infrastruktury ale przede wszystkim jakości kształcenia. (Patrząc na Kategoryzację Ministerialną faktycznie są w czołówce polskich Uczelni).

I jeszcze opinia ad. rankingów. Akurat ranking Perspektyw faktycznie jest najbardziej dopracowanym i szczegółowym rankingiem opierającym swoje dane na danych GUS a więc "nauczyciel akademicki" nie do końca orientuje się w sprawie.
    • Gość: Gość Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.mmj.pl 16.05.12, 20:04
      Humanitas spada i to bardzo, złe zarządzanie, powinni powybijać swoje "święte krowy" juz dawno!!!!!!
      Zwolnienia długoletnich pracowników, obniżanie pensji - ma się ku zagładzie:)
      Co do Centrum Kształcenia Służb Mundurowych jak ktoś wyżej nadmienił, to Humanitas ma tylko na stronie internetowej a z tego co wiem to WSB niezłe szoł zrobiła, w sensie Centrum Bezpieczeństwa i Edukacji Służb Mundurowych:) Rewela!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.mmj.pl 16.05.12, 20:10
      Co do wykładowców z Humnitasa, którzy rzekomo są widywani w WSB - tak masz rację to nie przypadek. Każdy ucieknie z WSH mając ku temu okazje, przynajmniej na innych uczelniach nie kombinują z umowami:)
    • Gość: pracownik Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.kg.net.pl 17.05.12, 03:16
      Humanitas to już praktycznie trup. Oszczędzają na wszystkim nie tylko na pracownikach. Zamiast stałych etatów zatrudniają ludzi na umowę-zlecenie. Niektórych reklamowanych kierunków nie udało się uruchomić w WSH. Oprócz tego dramatycznie spada liczba studentów. Nie pomogło też desperackie szukanie studentów na Ukrainie i Białorusi. Humanitas powoli umiera na naszych oczach...
    • nauczycielakad Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human 17.05.12, 07:45
      Do Urzędnik z Sosnowca: akurat dobrze się orientuję, ze względu na związanie z tymi szkołami. Podane przeze mnie przykłady są autentyczne - praca o spolecznej nauce kosciola napisana została u dr którego wywalili z uczelni państwowej (ale chetnie przyjęli w WSB), a ta z finansów u osoby z UEK z Krakowa.

W Humanitasie zwalniani są ludzie pracujący na drugim etacie - stąd zwolnienia. Z tym, że prawda jest to, ze kombinują z umowami - osoba zatrudniona na etat dostaje niewiele, a pozostałą częśc (którą otrzymywała do tej pory w ramach etatu) otrzymuje na podstawie umowy o dzieło.

No i prawdą jest że w Humanitasie oszczędza się na wszystkim, a kanclerz ma węża w kieszeni.

Liczba studentów spada - jak wszędzie - ale chyba nie dramatycznie.
    • Gość: @gość Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 09:22
      Niestety znam całą prawdę. Humanitas zamiast się rozwijać, zwyczajnie sie zwija i to w podskokach. To nie kanclerz ma węża w kieszeni. Jeśli uczelnia plajtuje, nie ma pieniędzy nawet na mydło w WC, czy ksero. Byłam świadkiem jak na sesję naukową do WSH,przyjechali naukowcy z całej Polski. Obiecano im obiad, podwieczorek itp. Tymczasem naukowcy ci dostali jedynie krakersy i kawę. Po kilku godzinach spędzonych w WSH część osób, np. z Gdyni, czy Szczecina stwierdziła, że już nigdy nie przyjedzie na Śląsk (sic!) .Humanitas łatając dziury w budżecie zdziera kasę ze studentów, lecz bardziej poszkodowani są pracownicy naukowi, którzy przed studentami nie ukrywają gorzkiej prawdy. WSH plajtuje, pomimo tego władze gadają głupoty o tym jaka to wspaniała uczelnia, itp. Celuje w tym zwłaszcza pewien Pan, bedący bożyszczem młodych chłopców. Tak jest niestety w Humanitas. Nawet studenci starszych roczników nie są pewni swej przyszłości, bo każdej chwili uczelnia może upaść
    • Gość: AAA Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 17.05.12, 11:43
      WSH istnieje od kilkunastu lat,a liczba jej absolwentów to już tysiące. Nie wiem skąd macie informacje, że plajtuje. To, że jest mniej studentów, to fakt, ale wiadomo powszechnie, że każda uczelnia ma ich mniej, państwowe też. Normalnym wydaje się też, że zmienia się lista zatrudnionych, dla mnie to racjonalne zachowanie zarządzających. Myślę, że wpisy o jej nie najlepszej kondycji sa mocno przesadzone. Opierajmy się na faktach, WSB "ściąga" kierunki, które są na WSH w Sosnowcu, a może by tak ktoś w Dąbrowie doszedł do wniosku, że:
      - po pierwsze to nie w porządku (chociaż prawnie nie zabronione),
      - po drugie współpraca jest zawsze korzystniejsza niż konkurencja.
    • Gość: tomek Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 17.05.12, 11:50
      Humanitas otworzyła prawo - to chyba najlepszy dowód dobrej kondycji szkoły, bo na ten kierunek może sobie pozwolić garstka uczelni prywatnych w Polsce. W szkole jest 3 tys. studentów, a jak WSH powstawała w 1997 miała 600 studentów, więc nie fanzolcie głupot. Wiadomo, że konkurencja robi wszystko, by oczernić szkołę z Sosnowca, ale każdy normalny człowiek to widzi i rozumie :):):)
    • Gość: t Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 17.05.12, 12:41
      jak na niż demograficzny WSH ma się naprawdę nieźle
    • Gość: Gość: Bobas Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.mmj.pl 17.05.12, 12:52
      Humanitas nie przetrwa zimy !!!! - stawiam na to 1000$
      Ci którzy teraz wybiorą tą uczelnię są jak Kamikaze (japońska, wojskowa formacja samobójcza okresu II wojny światowej)
    • Gość: t Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 17.05.12, 13:39
      tratatata, Humanitas ma 3 tys., studentów - to chyba 3 miejsce w województwie. Czarny PR ktoś robi Humanitasowi i ja się nawet domyślam kto
    • Gość: hihi Re: WSB w 10. najlepszych uczelni w Polsce. Human IP: *.humanitas.edu.pl 17.05.12, 15:01
      Do Bobas: Jeśli się zakładasz na 1000 $ to ja przyjmuje zakład! Chcesz odrazu, żeby Ci podać numer konta czy później? Bo mogę się założyć, że przegrasz !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka