Dodaj do ulubionych

Mam straszny problem ze znalezieniem złobka

07.05.13, 00:15
Mam straszny problem ze znalezieniem zlobka w Dąbrowie Górniczej,w wyszukiwarce jak szukam to jest tylko panstwowy w ktorym niema miejsc i niby Mis uszatek prywatny ale zlikwidowany:(
Mam synka 1 rocznego i prosze o informacje jezeli ktos cos wie to prosze pisac:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mamazuzi Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 12:34
      Niestety w Dąbrowie jest tylko 1 miejski żłobek i moje dziecko również się do niego nie dostało. Z tego co mi wiadomo, to żadnych prywatnych nie ma, bo Miś Uszatek na Przybylaka już nie istnieje. Dla porównania w sąsiednim Będzinie są aż 3 żłobki miejskie (dla rodziców dzieci mających zameldowanie w Będzinie) i 2 prywatne (do jednego z nich byliśmy zmuszeni zapisać nasze dziecko skoro Dąbrowa nic nie oferuje).
      W Dąbrowie nie ma żadnej alternatywy dla rodziców maluchów, ani żłobków, ani miejsc, ani dofinansowania do prywatnego - bo to że zapisaliśmy dziecko do prywatnego to nie nasza fanaberia i zbyt dużo pieniędzy, a niestety przykra konieczność. Rodzicu radź sobie sam!
      Dla mnie to skandal, że w tak dużym mieście jak DG jest tylko jeden żłobek!
    • annia77 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka 28.05.13, 21:32
      Nie wiem czy juz dziala ale widzialam przechodzac, ze na ul Cieplaka (przy skrzyzowaniu z Augustynika) jest szyld przedszkole i zlobek w nowo wyremontowanym budynku.
      • Gość: asia Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.opera-mini.net 31.05.13, 22:12
        właśnie jak ostatnio przejeżdżałąm to widziałam, żłoboek i przedszkole:)
        • Gość: czereśnia32 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 15:26
          W miejscu gdzie kiedyś był żłobek Miś Uszatek (ul. Przybylaka, zaraz obok CH Pogoria) powstaje nowy żłobek i przedszkole "Stonoga" www.stonoga-dg.pl . Ma być czynny od września.
          Trochę drożej niż w będzińskim żłobku, ale przynajmniej już coś się dzieje w DG.
          Może będzie szansa na dofinansowanie z miasta dla tych dzieci, które się nie dostały z braku miejsc do miejskiego?
          • Gość: mamaitata Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: 85.14.84.* 19.07.13, 13:27
            Żłobek i przedszkole Stonoga będzie czynny od 1 września może wcześniej, rozmawiałam z właścicielką od poniedziałku tj. 22.07.2013 będzie można podejść i zobaczyć przedszkole i żłobek godziny mają być podane na stronie. A ja muszę pilnie zapisać dziecko do żłobka a tam mam najbliżej.
            • Gość: mamakingi Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 16:51

Widzialam banery kolo CH POGORIA tez sie tam wybieram by zapisac nasza Kingusie czas wracac do pracy: (
              • Gość: RODZICE Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.cable.smsnet.pl 29.07.13, 12:40
                Kilka dni temu zapisaliśmy nasze dziecko do Przedszkola STONOGA. Mieliśmy obawy czy aby przedszkole nie zmieniło tylko nazwy i nie jest dawnym Przedszkolem "Miś Uszatek" o którym słyszeliśmy niepochlebne opinie, ale okazało się, że Przedszkole i Żłobek są nową placówką i posiadają nowych właścicieli. Nasz odczucia są bardzo pozytywne. Placówka jest odnowiona, kolorowa, sale ładne. Wierzymy, że to dobry wybór i że nasze dziecko będzie z radością tam uczęszczało :)
                • Gość: mama żłobkowicza Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.telpol.net.pl 24.08.13, 18:04
                  I ja zapisałam dziecko do żłobka do Stonogi. Żłobek jest przytulny, kolorowy, kadra z doświadczeniem. Spośród trzech innych żłobków ten wzbudził moje największe zaufanie.
          • Gość: gość Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.telpol.net.pl 16.12.13, 11:44
            Mój synek chodzi do przedszkola STONOGA i jestem baaardzo zadowolona z opieki . Na prawdę bardzo polecam , wystrój, wyposażenie i ogólnie wygląd przedszkola sa na wysokim poziomie, panie są bardzo miłe , dobrze współpracują z nami rodzicami a przede wszystkim z dziećmi. Na stronce przedszkola są zdjecia i rodzice mogą oglądać jak bawią się dzieci , co robią, a robią bardzo ciekawe rzeczy np plastyczne , takie które ćwiczą wyobraźnie dzieci, rozwijają je.... wiem że mój synek jest szczęśliwy i zostawiam go tam bez obaw :)
    • hebdzia81 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka 05.07.13, 08:43
      Dla rocznika polecam educado na wojska polskiego
      www.educado.com.pl/
      • monia721 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka 03.09.13, 16:16
        Ja też mam problem z podjęciem decyzji, do którego posłać moją córeczkę. Co myślicie o żłobku Dzidziusiowo w Będzinie?
    • anulka3 żłobek Stonoga przybylaka 14 09.11.13, 21:05
      "STONOGA" to najlepszy żłobek jaki znalazłam , wiem że Karolek jest tam szczęśliwy, ciocie są kochane przez dzieci i dzieci kochają ciocie .Pozdrawiam
      • Gość: anna Re: żłobek Stonoga przybylaka 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 20:09
        Moja córka chodzi do Stonogi już 3 miesiąc, nie do żłobka ale do przedszkola. Mamusie, nie obawiajcie się tam wysłać swoje dziecko. Naprawdę fajna kadra, fajne ciocie a to najważniejsze. Moja córka uwielbia tam chodzić, ja jestem zadowolona z wyboru Stonogi.
        • Gość: Aga Re: żłobek Stonoga przybylaka 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 20:18
          Moje dziecko już zapisałam do Stonogi. Fajniutkie miejsce dla dzieci, takie ciepłe i radosne. A panie opiekujące się dziećmi? Ja jestem pod wrażeniem i moje dziecko też. Biegnie do przedszkola co sił w nogach! A radość mojego dziecka to dowód na to, że wybrałam dla niego dobre miejsce, bo przecież to drugi dom.
          • Gość: Tata Re: żłobek Stonoga przybylaka 14 IP: 85.14.84.* 22.01.15, 09:38
            Ja szukałem długo żłobka,Dąbrowskie dzieciaki to trudno nazwać żłobkiem i przedszkolem po tygodniu zabrałem syna nie polecam nikomu.
            Znajomi polecili nam STONOGE fajne miejsce jesteśmy już 6 miesięcy i nie mam zamiaru szukać innego.
            Polecam a jestem bardzo wymagający co do swojego dziecka.
      • Gość: Jacek Re: żłobek Stonoga przybylaka 14 IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.15, 20:05
        Moja wnusia uczęszcza do klubiku dziecięcego "Miś Tuliś" na Gołonogu. Atmosfera domowa, przytulnie kolorowe, domowo. Kadra profesjonalna. Naprawdę polecam. Tylko nie wiem czy są jeszcze miejsca
    • Gość: Benia26 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.cable.smsnet.pl 08.01.14, 22:39
      Polecam Stonogę . Super opieka i zajęcia a ciocie bardzo sympatyczne i kompetentne.
      Niewątpliwym atutem placówki są również prowadzone zajęcia. Widać, że dla właścicieli liczą się przede wszystkim dzieci.
      Lokalizacja super-centrum miasta !!
      Mój synek poszedł tylko na próbny miesiąc i zostaje na dłużej .

• Gość: rodzic Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 20:20
        Ja też polecam, ciepły klimat! Dzieci się nie nudzą i naprawdę dla dzieci frajda. Mało takich miejsc przyjaznych dzieciom w Dąbrowie. Kadra miła i mamy ulubione ciocie w Stonodze.
        • Gość: czekajaca mama Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.play-internet.pl 19.12.14, 16:16
          Niestety w Stonodze jest problem z wolnymi miejscami :( Niestety ja moglam tylko zapisac syna na liste oczekujacych :(
    • Gość: Rodzice Uwaga IP: 93.175.80.* 29.12.14, 19:51
      Właścicielka przedszkola byłego "Mis Uszatek" tak mocno zapracowała na swoją opinie że musiała zmienić nazwę przedszkola na " Dąbrowskie Dzieciaki" ! Rodzice przestrzegam przed tym przedszkolem , żłobkiem. !!!!
      • Gość: gość Re: Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.15, 12:41
        Potwierdzam! Dąbrowskie dzieciaki są porażką. Właścicielki poza nazwą nie zmieniły NIC... o ile nie jest nawet gorzej. Fakt, warunki lokalowe wydają się być dobre ale to tyle z pozytywów. Oszczędzanie na wszystkim, ciągłe braki artykułów nawet zwykłych białych kartek, porcje dla dzieci małe, średnio smaczne, przedszkole brudne - a wynika to pewnie z braków kadrowych. Pani sprzątająca jest od wszystkiego, nie ma tylko czasu sprzątać, ostatnio nawet zajmowała się dziećmi!!! No i ta rotacja wychowawczyń! Ale trudno się dziwić, nie raz byłam świadkiem aroganckiego odnoszenia się właścicielek do pracowników. Panie mimo chęci niewiele tu mogą. Właścicielki nastawione tylko na zyski, pozornie miłe lecz do czasu aż zgłosiłam swoje zastrzeżenia.
      • Gość: hurrraa Re: Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 21:30
        Huraaaaaa! Moje dziecko dostało się do żłobka Stonogi! Fajne miejsce i tak przyjemnie tam!
        • Gość: Aga Re: Uwaga IP: *.dabrowa.net 01.06.15, 21:15
          W "Misiu Tulisiu" na Golonogu sa jeszcze wolne miejsca. Mimo opisu na stronie, przyjmowane sa dzieci młodsze niż 1,5 roczne (byle umiały chodzic).
          • Gość: Ada Re: Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.15, 18:52
            Tylko, że Miś Tuliś to nie żłobek tylko KLUB DZIECIĘCY i dzieci tam mogą przebywać max tylko 5 godzin
            To nie rozwiązanie dla pracujących rodziców!
            Startowałam do państwówki, ale moje dziecko z powodu zbyt dużej liczby chętnych się nie dostało! I szans nie ma! Stonoga super, tylko tam też mi udzielono informacji, że miejsc nie ma! Gdzie teraz?
            • Gość: Aga Re: Uwaga IP: *.dabrowa.net 11.06.15, 21:43
              Zerknij proszę na stronę Misia Tulisia. W abonamencie za 600 zł miesięcznie dziecko może przebywać od poniedziałku do piątku od 7:00 do 17:00. Te 5h dotyczą abonamentu za 500 zł. Zreszta na stronie jest telefon do właścicielki, która w bardzo konkretny i rzeczowy sposób wyjaśni wszystkie watpliwości.
              Mnie przekonała. Pozdrawiam
              • Gość: Ada Re: Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.15, 14:18
                Fajnie, że powstaje coś w D.G., tylko że ten wydłużony czas pobytu dziecka w Misiu Tulisiu, więcej niż 5 godzin to nie zgodne z prawem :( To ta różnica między żłobkiem a klubem dziecięcym. Dzieci tylko mogą przebywać tam 5 godzin dziennie a przyjmowane mogą być po 1 roku życia (to zapis ustawy):( Moje dziecko ma dopiero 8 miesięcy i nie ma dla niego miejsca :(
                Szukam dalej :(:(:(:(
                • Gość: gość Re: Uwaga IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.15, 23:42
                  Miś Tuliś porażka! Odradzam!
                  • satelitarna1985 Re: Uwaga 05.07.16, 08:10
                    Czemu
                  • malaania1334 Re: Uwaga 10.05.17, 16:28
                    Potwierdzam miś tulis dno. Odradzam, chyba tym panią brak powołania do opieki nad dziećmi, mój błąd że moje dziecko spędził tam 3 miesiace
                • Gość: gość Re: Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.15, 19:22
                  Często sama kadra pracująca w danym miejscu zdradza sekrety...
      • Gość: Mama Re: Uwaga IP: *.146.74.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.15, 14:10
        Piszecie kompletne bzdury. Moje dziecko chodziło do żłobka potem do przedszkola i kompletnie nie potwierdzam. Skąd ktoś może wiedzieć że ktoś nie kupuje materiałów??? Prace dzieci robione są na bieżąco, do tego zajęcia dodatkowe w cenie, które odbywają się, a oprócz tego można indywidualnie porozmawiać o dziecku. Jeżeli dla kogoś kolorowe ściany świadczą o dobrym miejscu to trudno. Dla Mnie liczy się rozwój dziecka.
    • Gość: Kasia Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.webteam.pl 10.10.15, 23:17
      Dlaczego?
    • Gość: Adam dotacja na dziecko w żłobku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.15, 19:28
      Czy ktoś wie dlaczego w Dąbrowie Górniczej nie ma dotacji z miasta na dziecko w prywatnym żłobku?
      W Sosnowcu miasto 600 zł płaci.
      • Gość: Kasia Re: dotacja na dziecko w żłobku IP: *.webteam.pl 19.11.15, 13:43
        Chyba trzeba by zadzwonic do UM i zapytac
        • Gość: saba Re: dotacja na dziecko w żłobku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.15, 22:21
          Bo w Dąbrowie Górniczej w dzieci się nie inwestuje...latarnie trzeba i trawniki...
        • Gość: mama Re: dotacja na dziecko w żłobku IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.15, 07:47
          Już dzwoniłam powiedzieli, że nie mają takiego obowiązki. ŻENADA!
          • Gość: :( Re: dotacja na dziecko w żłobku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.15, 20:03
            Jak obowiązku nie mają to nie dają, proste...
            Po co wspierać młodych rodziców nie? Latajcie i szukajcie miejsca w obiecanym miejskim żłobku widmo...
      • Gość: Emilia Ile zarabia opiekunka w żłobku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.15, 20:25
        Czy orientuje się ktoś ile zarabia opiekunka w żłobku?
        • Gość: marlena Re: Ile zarabia opiekunka w żłobku? IP: *.play-internet.pl 29.12.15, 19:53
          12zl brutto w prywatnym(dodam, ze na umowie zlecenie)
          • Gość: gość Re: Ile zarabia opiekunka w żłobku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.16, 19:27
            Za opiekę nad małymi dziećmi tyle w prywacie?
            • Gość: marlena Re: Ile zarabia opiekunka w żłobku? IP: *.play-internet.pl 05.01.16, 18:41
              nooo i to w najmłodszej grupie...
              • Gość: magda Re: Ile zarabia opiekunka w żłobku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.16, 21:06
                Wpisz swoją odpowiedź
    • Gość: seba Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.16, 17:43
      Poszukuję dobrego żłobka w Dąbrowie Górniczej. Proszę o opinie. W miejskim nie ma miejsc, tragedia.
      • Gość: Aga Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.webteam.pl 13.03.16, 19:46
        Polecam Miś Tuliś
        • Gość: Ana Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.centertel.pl 19.04.16, 16:01
          Radziłabym bliżej się przyjrzeć temu klubikowi, przygotowaniu kadry i samej właścicielce. Niestety tylko pozornie wszystko tak miło wygląda. Opieszałość, przy której strach zostawiać dziecko pod taką opieką. Miś Tuliś to na pewno miejsce , którego bym nie poleciła.
          • Gość: Kasia Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.webteam.pl 28.04.16, 23:03
            A możesz napisać coś konkretnego, bo mam znajomych których dziecko tam chodziło i bardzo sobie chwalą.
            • satelitarna1985 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka 05.07.16, 08:04
              Moja córka chodzi do misia tulisia I ja jak i ona sobie chwalimy. A chodzimy juz pół roku. Plusem jest kameralna domów atmosfera a nie żadna masowka. Córka nie choruje na szczęście. Widze ze lubi tam godzić. Nigdy nie zauwazylam czerwonej pupy czy żeby była głodna. Minusem bynajmniej dla mnie są samodzielnie przygotowywane posiłki przez rodziców. Ale dla niektórych moze to być plus. My jesteśmy zadowoleni a tam chodzimy i wiem co pisze.
        • satelitarna1985 Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka 05.07.16, 08:06
          Ja tez polecam. Córka nie choruje bo nie ma masowej ilości dzieci i na jedną panią przypada 3 4 dzieci. Córka lubi tam chodzić i juz w przebrani nie pozwoli butkow zmienić. My polecamy. W razie pytań piszcie
          • Gość: basia Re: Mam straszny problem ze znalezieniem złobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.16, 18:54
            A kadra jaka?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka