Dodaj do ulubionych

Szcześniak w Ząbkowicach

14.10.06, 00:17
MIETEK SZCZEŚNIAK W ZĄBKOWICACH

Dąbrowa Górnicza
Jutro godz. 11:30

"Jan Paweł II - Sługa Miłosierdzia" - pod takim hasłem upłynie tegoroczny VI
Dzień Papieski. Z tej okazji Dom Kultury Ząbkowice organizuje koncert Mietka
Szcześniaka.

Koncert odbedzie się w kościele Pod Wezwaniem św. Marii Magdaleny.

Wstęp wolny
-----------------------------------------------

A ja w Krakowie. Szkoda
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 16:15
      Odkąd się spasł jak wieprz i zdewociał w moich oczach zmalał do ziarnka grochu.
      • baja47 Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 17:31
        noi, cos nie teges ten Miecz......ostatnio
      • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:35
        Widzę, że masz ostry i cięty język. Może nie zdewociał, a odnalazł swoją drogę.
        To że nie jest on podobna Twojej, to nie znaczy, że możesz go obrażać.
        • baja47 Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:36
          kelo, to do mnie?????
          • le_szek Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 23:06
            Raczej do sibeliussa.
          • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 11:37
            nie do ciebie. Przecież ty nie pisałaś o zdewocieniu.
            sibeliuss 14.10.06, 16:15 + odpowiedz

Odkąd się spasł jak wieprz i zdewociał w moich oczach zmalał do ziarnka grochu.
            • mamkube no i jak.... 15.10.06, 12:58
              Był ktoś??
              • le_szek Re: no i jak.... 15.10.06, 13:04
                Myślisz, że tak szybko się skończył?
                • mamkube Re: no i jak.... 15.10.06, 13:05
                  hehe nie wiem...no moze maks ze dwie trzy godzinki...
                  • le_szek Re: no i jak.... 15.10.06, 13:08
                    Zacząć się miał o 11.30, dopiero półtorej godziny.
                    • mamkube Re: no i jak.... 15.10.06, 14:27
                      no tak....to moze ktoś był i jak wórci to da znać;)
                  • paulara mamkube 15.10.06, 13:09
                    ty małpo nie łaska się odezwać na gg, muszę cię po form szukać!!!!!!
                    • mamkube Re: mamkube 15.10.06, 14:26
                      wypraszam sobie:)
        • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 17:17
          kelo napisał:

> Widzę, że masz ostry i cięty język. Może nie zdewociał, a odnalazł swoją drogę.
          > To że nie jest on podobna Twojej, to nie znaczy, że możesz go obrażać.

Nie zmienia to faktu, że piszę tak jak czuję. Mam kłamać i być poprawny politycznie?
          • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:05
            Absolutnie, nie możesz kłamać, ale czy "spasł się jak wieprz" to słowa godne
            człowieka mieniącego się kulturalnym?
            • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:08
              kelo napisał:

> Absolutnie, nie możesz kłamać, ale czy "spasł się jak wieprz" to słowa godne
              > człowieka mieniącego się kulturalnym?

Zatem napisz o określenie w wersji Kelowej.
              • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:10
                Dla mnie Szcześniak jest artystą i tylko to się liczy. Ocenę jego figury
                zostawiam ludziom małym.
                • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:22
                  Nie kombinuj tylko określ zaniedbanie jak na to zasługuje.
                  (małe Sibi)
                  • baja47 Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:29
                    przecież Miecia można słuchać z zamkniętymi oczami :))))))))
                    a Luciano Pavarotti ze swą ,wokół palca owiniętą chusteczką ????????
                    no tak, estetyka niejednokrotnie cierpi, ale by doświadczać kontaktów ze sztuką,
                    trzeba wznieśc sie ponad te regresy
                    • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:31
                      Toteż wznoszę się, bo Mietka co raz trudniej ominąć bokiem :))))
                      • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:36
                        Z ludźmi, którzy oceniają artystę po jego figurze, nie ma o czym rozmawiać.
                        • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:39
                          kelo napisał:

> Z ludźmi, którzy oceniają artystę po jego figurze, nie ma o czym rozmawiać.

No po prostu czytając Twoja opinie o Dodzie pekam ze śmiechu.
                          Słuchasz jej, bo ma talent i wogóle na nią nie patrzysz.
                      • baja47 Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:40
                        a tak serio: co ma tusza artysty do prezentowanej przez niego sztuki, to co
                        wyżej s...(nick) to akademicka dyskusja
                        • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 18:43
                          Mysza, ale czy ja nie mam prawa oceniać wokalisty, że o siebie nie dba? albo, że
                          kiedyś mnie zachwycał świeżością utworów, a obecnie pod nosem mruczy mdłe (moim
                          zdaniem) kantyczki?
                          • le_szek Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 19:01
                            Masz prawo, jak pisałem, ale widzisz chyba różnicę między 'spasł się jak
                            wieprz', a 'nie dba o siebie'? I 'zdewociał', a 'mruczy mdłe kantyczki'?
                            • kiwikasia Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 20:11
                              Dywagacje lingwistyczno-kulturalne bardzo ciekawe, wpadłam tylko naklikać, że
                              nie dotarłam buuuuu

za to w Bazylice koncert symfoniczny niczego sobie :-)
                              • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 22:29
                                kiwikasia napisała:
                                >
                                > za to w Bazylice koncert symfoniczny niczego sobie :-)

Co grano?
                            • mamkube Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 20:12
                              no tak zagladam bo wątek sie rozrósł ....ale nie w tym kierunku co trzeba:)
                              Mietek wcześniej może rzeczywiście był inny, ale życie życiem, coś musiało
                              spowodować że stał sie taki jaki stał, zmienia sie i jednym sie to podoba a
                              drugim nie....ale nie powinniśmy nikogo obrażać i już...
                              • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 15.10.06, 22:30
                                Plotka niosła, że wyleczył się (sic!) z homoseksualizmu poprzez uczestnictwo w
                                Odnowie w Duchu Świętym.
                                • kiwikasia Re: Szcześniak w Ząbkowicach 16.10.06, 15:10
                                  No proszę Was!

Muzyka jest do słuchania!!!!! nie do oglądania... Dodę można iść pooglądać
                                  (choć głos ma...)

W Bazylice grano i śpiewano np. "Ave Maria" na kilka sposobów, pięknie i
                                  spokojnie.....

Mamkube - zbieraj się do prz, a nie na forum siedzieć...
                                • kelo Re: Szcześniak w Ząbkowicach 16.10.06, 16:09
                                  sibeliuss, z wypowiedziami na TYM poziomie udaj się na forum szalet.pl
                                  • sibeliuss Re: Szcześniak w Ząbkowicach 16.10.06, 20:08
                                    kelo napisał:

> sibeliuss, z wypowiedziami na TYM poziomie udaj się na forum szalet.pl

Polecam Ci lekturę innych forów.
                                    ps. gdzieś tam napisałeś, że kończysz dyskusję ze mną - zatem bądź dużym i
                                    konsekwentnym chłopcem.
                                    • baja47 Grzegorz Turnau miał koncert w Będzinie 17.10.06, 17:40
                                      my tu deribelowalismy n/t artyzmu, estetyki, i tuszy, a w Będzinie Grzegorz
                                      Turnau dał koncert.....
                                      ale gapa ze mnie, nie zauważyłam w porę komunikatu, buuuuuuuu
                                      www.zaglebie.info/news_kultura.php?n=2296#
                                      • kelo Re: Grzegorz Turnau miał koncert w Będzinie 17.10.06, 18:39
                                        Powiem ci szczerze, że jakoś do Turanua nie mogę się przekonać. Dla mnie chyba
                                        krakowski świat tzw. poezji śpiewanej i tego co piękne w cyganerii tego miasta
                                        skończył się na "piwnicy" i Długoszu, wierszach Moczulskiego i ... Grechucie,
                                        świeć Panie nad Jego duszą. Może za kilka lat, a może się nie wsłuchałem
                                        dostatecznie wybierając coś łatwiejszego do "skonsumowania".
                                        • baja47 Re: Grzegorz Turnau miał koncert w Będzinie 17.10.06, 18:49
                                          Leszek Długosz, Jan Kanty, Grechuta, ich przedłużone ramie to własnie Grzegorz,
                                          poetycki, liryczny, a blisko też i Sikorowski/Pod Budą/
                                          i ten głos !!!!!!!!
                                          • kelo Re: Grzegorz Turnau miał koncert w Będzinie 17.10.06, 18:57
                                            Kurczaki, przestań bo muszę serek na kolację zrobić i nijak czasu na sentymenta
                                            nie mam. Kap, kap płyną łzy, bo serek z cebulom bedzie.
    • paulara Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 21:47
      dzieki za info; pojechałabym z chęcią ale nie mam jak;
      nawet nie wiem gdzie są ząbkowce, hehe
    • kiwikasia Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:08
      Proszę o pomoc w zlokalizowaniu tego Kościoła (znaczy: jak dojechać
      komunikacją...) I dziękuję.
      • le_szek Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:25
        Tu masz link do mapy:
        link2.map24.com/?street0=ULICA%20OSWIECENIA%2034&zip0=42-520&city0=DABROWA%20GORNICZA&state0=&country0=pl&name0=&lid=3dc00021&ol=pl-pl
      • baja47 Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:28
        dziewczyny :) mam do kościoła telefon:260-52-73
        • le_szek Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:38
          Myślisz, że uda się załatwić dowóz? ;-p
          • kiwikasia Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 22:53
            Dziękuję, jeszcze szukam autobusu... z Kusocińskiego najbliżej czy z Al.
            Zwycięstwa..?

Wiem, wiem... ale sama nie umiem znaleźć...
            • le_szek Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 23:05
              Myślę, że albo przystanek Aleja Zwycięstwa

www.kzkgop.com.pl/rozklady/index_przystanki.php?przyst=1773
              albo Ząbkowice Spółdzielnia (ulica Rapackiego, jak sądzę)

www.kzkgop.com.pl/rozklady/index_przystanki.php?przyst=1601
              • kiwikasia Re: Szcześniak w Ząbkowicach 14.10.06, 23:14
                ślę dziękczynne uśmiechy, spróbuję jutro tam dojechać

dbnoc
    • paulara kelo 17.10.06, 21:47
      ja już myslałam ,że ty jesteś nasze forumowe centrum informacji koncertowej a o
      turnale nic...buuu... na turnała to bym nawet Łobuza wzięła pod pachę;
      hmmm jakieś trzy lata temu byłam na super koncercie turnała, zamachowskiego i
      malajkata w leśniczówce Pranie (Ruciane Nida), była super;

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka