baja47 14.10.06, 16:33 jeszcze nie włączono c.o. w moim osiedlu (Mydlice pln), choć dochodzą do mnie informacje o grzaniu na wielu osiedlach w S-cu i tutaj, czy jest ciepło w Waszych mieszkaniach, czy tylko ja taka niedogrzana i zmarzluch :(((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.10.06, 17:22 Masz zamknięte okna i jesteś jako-tako ubrana? Sezon zacznie się po 15.10, więc jeszcze tylko kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwd Już nie ma pojęcia "sezon" 16.10.06, 21:14 teraz dostawca ciepla ma obowiazek włączenia ciepła po zgloszeniu potrzeby od odbiorcy ; czyli albo prywatnego wlasciciela domu lub spoldzielni mieszkaniowej czy wspolnoty Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Już nie ma pojęcia "sezon" 16.10.06, 22:12 Jasne, masz rację. Pod warunkiem, że rura jest w jednym kawałku. Choć ostatnimi laty remontów instalacji cieplnych latem, jest jakby coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Już nie ma pojęcia "sezon" 16.10.06, 22:17 nie ma dawnych miesięcznych przerw w dostawie ciepłej wody, w okresie letnim... oj było to utrapienie, dzieciska ubrudzone , upały a tu trzeba zagrzać gar wody i przenieśc go do wanny Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Już nie ma pojęcia "sezon" 16.10.06, 22:19 Pamiętam, gdy wracaliśmy z Bieszczadów to rokrocznie prawie, pierwsza niespodzianka - nieczynna winda, więc powtórka z Tarnicy i heja na dziesiąte. Otwieramy, odkręcamy kurki. Luzik, powtórka z potoczka. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Już nie ma pojęcia "sezon" 16.10.06, 22:24 też pamietam powroty z wakacji, pierwszą myślą po wejściu do mieszkania, było wejśc na dłużej do swojej łazienki coby porządnie się zrelaksować po trudach podrózy, niewygodach wakacyjnych, a tu......zimny prysznic , dosłowny i w przenośni Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.10.06, 19:56 U mnie (stary Gołonóg) grzeją od wczoraj, ale słabiutko. Odpowiedz Link Zgłoś
eduro Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.10.06, 20:14 MYDLICE: grzeją od wczoraj, ale tak jakby chcieli a nie mogli :/ Zamarzam... Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.10.06, 20:26 grzeją na Mydlicach??? ale chyba południowych, bo u mnie nie chcą i nie mogą (chyba) :( Odpowiedz Link Zgłoś
eduro Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.10.06, 20:17 Mydlice...mydlice...mydlice...chyba północ :] Okolice Dąbrowskiego, Żeromskiego, Sienkiewicza - prawie 20 lat tu mieszkam i do tej pory mi sie to myli :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.10.06, 20:21 u nas zaczeli grzać:) jak cieplutko sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 20:39 Na os. Kasprzaka też już ciepło. Oby tylko zima była łagodna i żeberka zbytnio tego kolorowego płynu w kapilarze nie zachęcały do parownia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 20:59 Kelo to ty na Kasprzaka mieszkasz??? Ja tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 21:00 Na obrzeżu. Z okna widać tatry. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 21:02 hehe:) A obrzeza to gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 21:12 Moje obrzeże graniczy z Kosmonautów i Kasprzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 17.10.06, 06:15 Z tymi Tatrami to chyba coś ściemniasz ;-) Chociaż Słowacy ponoć wierzą, że z Krywania widać wieże kościołów we Wiedniu. Ja widziałem kiedyś Tatry z osiedla Słowiki w Olkuszu. Co do grzania to - jak już ktoś napisał - dostawca ciepła rozpoczyna podawanie czynnika grzewczego na wezwanie administratora nieruchomości. Jeśli więc marzniecie, to trzeba robić larmo w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 17.10.06, 09:26 nie ściemnia, nie ściemnia, patrz na link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=733&w=49948593 Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 17.10.06, 16:13 eduro napisała: > Mydlice...mydlice...mydlice...chyba północ :] Okolice Dąbrowskiego, Żeromskiego > , > Sienkiewicza - prawie 20 lat tu mieszkam i do tej pory mi sie to myli :) dziś w administracji osiedlowej mi wyjaśniono,że mieszkam na Mydlicach poludniowych (?) co to za strona świata te Mydlice płd ????? > > Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 17.10.06, 16:16 baja47 napisała: co to za strona świata te Mydlice płd ????? Śmiem twierdzić, że to strona w opozycji do Mydlice płn. Ale mogę się mylić. Może to jakaś nadinterpretacja? Odpowiedz Link Zgłoś
paulara Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.10.06, 21:45 u nas (w centrum) grzeją od wczoraj i jestem mile zaskoczona bo zazwyczaj późno zaczynali; Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.10.06, 13:06 u mnie maja grzać od jutra, takie jest ogłoszenie na dole Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.10.06, 20:59 wlączyli dzisiaj po południu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 18.10.06, 13:15 U mnie tez grzeją, ale ja jestem zmarzluch więc się będę pewnie tej zimy tez dogrzewać. Chciałabym zapaść w sen zimowy i obudzić się na wiosnę. Brrr nie lubię zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss na rozgrzewkę 18.10.06, 18:37 Pobaw się stronką: www.seemoresideeffects.ca/ Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 18.10.06, 20:05 Ja mieszkam w domku, wiec u mnie jest zimno zawsze, haha Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 12.09.07, 08:18 U mojej koleżanku w Będzinie juz grzeją, ja musze liczyc na farelkę : ( Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 12.09.07, 08:22 koleżanki, już, muszę, liczyć :) (chyba się jeszcze nie obudziłam) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 12.09.07, 10:32 moja farelka, to kuchenny piec gazowy :) piekarnik pracuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 14.09.07, 12:27 dzis mają uruchomic w osiedlu co !!!!!!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 12:44 jakis palant z administracji ostudzil moje wczorajsze, dopołudniowe , negatywne emocje i.... nadal Z I M N O !!! przemieszczam sie z pomieszczenia do następnego , z grzejnikiem pod pachą Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 12:37 U mnie zimno jak w psiarni, a gość z ADM-u twierdz, że automat nie włącza, bo jest wystarczająco ciepło. Kurfa, na dworze 15, a w mieszkaniu 18, upał po prostu! Chyba wyślę rachunek za prąd do administracji :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 21:30 U mnie w bloku od przeszło tygodnia już ciepło. może jq z "tych lepszych" ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 21:41 W tej chwili mam 22 stopnie temperatury i 20 procent wilgotności nic,tylko się "wylęgać" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 21:42 I wcale to nie jest kompatibilne z procentami w wydychanym powietrzu ! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 22:20 Wszelki duch! Któż to zawitał po długiej nieobecności :-) Witamy mieszkańca uprzywilejowanego bloku, u mnie dalej zimno :-( Zaraz znów będę dzwonił do ADM, w nocy ma być 5 stopni :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 15.09.07, 22:40 U mnie dalej 22... i jak pragnę podskoczyć, nie chucham na termometr ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.09.07, 08:44 Zegor :)) "przytul kropka" :)) przyjmij mnie choc na noc do swego domu, u mnie ku....sko niewymownie ZIMNO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.09.07, 11:03 U mnie też! Panowie twierdzą, że nie działające ogrzewanie to nie awaria, kurfa! W nocy pięć stopni, a oni mówią, że ciepło w dzień, co kurfa z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.09.07, 14:02 Leszku, sąsiedzie w biedzie, czytaj, w zimnie :))) Awanturowałam sie telef.w pogotowiu awaryjnym, ponoć uruchomiono grzanie w całym miescie, po 18 i pozniej bedą sprawdzac u mnie w bloku, dlaczego nie ma ciepła w grzejnikach, wg pogotowia, mogły słuzby zapomnieć o włączeniu "kranu", czyli tam gdzies na dole, w piwnicach. Powinnam Tobie, własnie Tobie, nie wybaczyc pomylki w pisowni w "Lipczyku", lecz rozumiem,że " rence skostniałe " :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.09.07, 14:29 > Awanturowałam sie telef.w pogotowiu awaryjnym, ponoć uruchomiono grzanie w cały > m > miescie, po 18 i pozniej bedą sprawdzac u mnie w bloku, dlaczego nie > ma ciepła Ja sobie dałem spokój na dzisiaj - spuszczono mnie kolejny raz na drzewo, twierdząc, że brak ogrzewania przy 5 st. to nie awaria, bo awaria jest wtedy, jak się woda leje. Jeżeli czytają to panowie z pogotowia mzbm - niech was cholera weźmie, jakby u was w domach było zimno, natychmiast by 15 naprawiało, a ja mam czekać do poniedziałku, bo jest ciepło, GRRRR! Buc jeden, stwierdził, że na Skibińskiego jest taka awaria, że po kolana wody jest, jasne, kurfa, chyba w wannie! Bez kozery mógł powiedzieć, że po szyję i akwalungi im dowożą. > Powinnam Tobie, własnie Tobie, nie wybaczyc pomylki w pisowni w > "Lipczyku" A 'Przesa' w tytule chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 16.09.07, 19:52 nie ma i nie będe na razie mieć ciepła w mieszkaniu!!!!!!!!!!!!!! awaria, za usunięcie ktorej odpowiada, nie administracja osiedla lecz PEC kto przygarnie kropka???? Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 17:31 mam ciepłe kaloryfery, wlaczone o 2-iej w nocy,z porannym telefonicznym pytaniem slużb, czy u mnie cieplo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 18:35 >z porannym telefonicznym pytaniem slużb, czy u mnie cieplo :))) Nie, no w szoku jestem, jacy mili panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 19:02 Rei, w poscie 16.09 godz.14,02 wspomnialam o moim "awanturowaniu", stąd ten poranny telefon :) a tak btw, 122 cieciow siedzi i marznie wraz ze swoja rodzina i zaden nie pofatygował sie z telefonicznym pytaniem pt:kiedy???, tylko ja!!!! czekałam tylko na ich (sluzby techniczne) ripostę typu: nikt nie narzeka, nikt nie marznie, tylko pani! lecz odpuścili sobie, bo wiedzą ,że bylo paskudnie zimno Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 20:02 Widzisz , jak to trzeba walczyć o swoje. W sumie powinnam napisać to gdzie indziej, ale wpiszę tutaj. Jedna bryka już z podjazdu się zwinęła :) stoi przy ulicy, o jedno miejsce parkingowe więcej. Może to mój telefon albo zbieg okoliczności. W sumie wszystkie służby są od tego żeby wysłuchać żale lokatorów i interweniować. Dobrze zrobiłaś, bo mnie przy tych chłodach też było w domu zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 20:06 nie wiemy tylko, czy u Leszka przyjazniej w mieszkaniu, a tak btw, jakże często słyszę : nikomu to nie przeszkadza, tylko pani!! Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 20:25 Bo ludzie wola sobie odpuścić, nie zauważać pewnych spraw. Swoją drogą nikt u Ciebie w klatce nie ma małego dziecka? Ja bym nie chciała żeby dzieci marzły, albo faktycznie każdy ma farelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 20:42 jest 3-ka maleńkich, w tym jeden osesek 14 dniowy, ano :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 21:10 To całkiem jak u mnie. Ludzie będa łazić po schodach cały łykend, kląć na czym świat stoi, wyzywać na spółdzielnię, ale żaden k...s nie zadzwoni po serwis windziarzy choć numer jest wybity w kabinie. Zapewne wychodzą z założenia, że po co dzwonić jak i tak nie przyjadą. A goście przyjeżdżają w ciągu 15 minut. Założę się, że w ich zeszycie zgłoszeń widniej tylko numer mojego mieszkania. Ostatnie poskarżyłem się w ten sposób sąsiadce w windzie, a ta z rozbrajającym uśmiechem stwierdziła: " no tak, jest numer. nie zauważyłam. Zaraz sobie zapiszę" Zakładam, że nie zapisała. A numer telefonu namalowano trzy lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 19.09.07, 21:32 U mnie włączyli w nocy z poniedziałku na wtorek. A jak w sobotę chodziłem po sąsiadach, też oczywiście żaden do ADM nie zadzwonił. Też jest co najmniej dwójka małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
eduro Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 20.09.07, 00:06 A u mnie jak zwykle zimno, sąsiedzi z dołu nigdy <od 20lat> w tym pokoju nie grzeją, ci z góry też nie grzali - teraz są nowi i się remontują :/ A u mnie jak w lodówce! Za to w prezencie imieninowym dostałam od taty małego grzejącego cudaka z wkładem ceramicznym - to mój mały mężczyzna ;) Podgrzewa temperaturę do odpowiadającej mi temp., a potem tylko pilnuje żeby taka się trzymała :] P.S. A kaloryfery zimne... Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: zimno u mnie w mieszkaniu !!!!!!! 20.09.07, 06:18 Hmmm, za czorta nie moge sobie zwizualizowac tego "małego mężczyzny", określ go bardziej szczególowo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś