Dodaj do ulubionych

Dyskusyjny Klub Książki

25.04.07, 12:53
Czy ktoś z forumowiczów była na pierwszym spotkaniu?? Zajrzałam właśnie na
stronę Biblioteki ale nie ma żadnych informacji jak na ninm było ani też,
kiedy będzie następne i o czym będzie można podyskutować. Trochę szkoda bo to
świetny pomysł i powinien być szeroko propagowany.
Obserwuj wątek
    • magdalenaka Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 09:37
      w Bibliotece w Centrum
      Będzie omawiana książka O. Tokarczuk "Anna Inn w Grobowcach Świata" Może ktoś
      z tego forum się skusi? ;)
      • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 10:15
        Ja bym chętnie o książkach podyskutował, ale ani tej nie czytałem, ani termin
        nie pasi. Zawsze we środy będzie?
        • magdalenaka Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 10:35
          Już odpowiadam, nie zawsze. Właśnie do nich dzwoniłam i powiedziano mi, że
          kolejny termin ustala się na danym spotkaniu. W Bibliotece na Redenie jest już
          wypisana lista książek, które będa omawiane.
          • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 10:36
            I co tam jest napisane?
            • magdalenaka Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 10:49
              Nie pamiętam wszystkich tytułów, niestety. Wiem, że jest Kapuściński (ale nie
              pamiętam tytułu), Jadąc do Babadag Stasiuka i jeszcze co najmniej 5 innych
              książek .
              • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:33
                ale ładnie wypunktowana moja data urodzenia :))
                DZIEKUJE :)))))))
                • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:46
                  Ciśnie mi się coś na usta, co powiedział Boguś Linda ha,ha,ha.
                  • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:48
                    dawaj go :)))
                    • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:49
                      "To Ty stara dupa jesteś"
                      • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:52
                        podwójnie:))))
                        • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:54
                          Nieźle się trzymasz :)
                          • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:55
                            Nasza internetowa babunia :P
                            • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 11:59
                              tylko nie babunia, moja coreczka ma 22 lata i to własna rodzona, nie adoptowana :)))
                              • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:12
                                Ja tak pieszczotliwie chciałam :)
                                • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:12
                                  kruszynko nasza :)
                                  • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:15
                                    łe tam, jak bedę babcią, to wszem i wobec ogłoszę :))))
                              • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:14
                                Jak się postara, za 9 miesięcy będziesz babunią ;-p
                                • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:31
                                  to w takim razie po co te tabletki, ktore kupujemy ????
                                  • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:49
                                    Żeby Cię głowa nie bolała ;-)
                                    • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 12:53
                                      Baja w ten sposób pozbawiła się zaskoczenia , córkę ma pod kontrolą :)
                                    • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:03
                                      Leszek, szybke mi umyj w monitorze !!!!!!!!!!!!
                                      • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:07
                                        Mowy nie ma, ciągle bym musiał ganiać ;-)

Rada - nie łączymy picia (czy jedzenia, jogurt się jeszcze gorzej zmywa) z
                                        czytaniem forum. Proste, nie?

A tu cytat, jak to wygląda w usenecie (wątek był o konkursie literackim - sf):

==========
                                        >>> >> h) Wiatr Na Szczycie
                                        >>> > => e, nie wiem, ale głupie imię wskazuje na coś Białołęckiej

>>> Cholera, mógłbyś uprzedzić, żeby nie czytać przed jedzeniem.

>> Właśnie dotarły do mnie erotyczne konotacje tego imienia. :) Nie,
                                        >> niczego nie oplułem.

> A ja tak, ostatnim łykiem herbaty. Nie mogłeś mnie pozostawić w
                                        > błogiej nieświadomości jeszcze przez 5 minut?

A bo wy za bystrzy jesteście. Ja sobie spokojnie czytam, dopijam
                                        herbatę, stawiam, drapię po głowie i mówię "aha".

==========
                                      • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:07
                                        będzie nas dzisiaj ciął Edward, oj bedzie ciął!!!!!
                                        a Magda sie ...obrazi na nas :)
                                        • reivena Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:17
                                          Edward ma dziś kaca po wczorajszym, nie będzie w stanie pracować i pewnie
                                          wybiera się do Krakowa ;)
                                          • baja88 Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:22
                                            na boku se wyrychtował i przyuczył juniora :)))
                                            • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:24
                                              Się to nazywa nepotyzm ;-)

I faktycznie, do kawowego wątku z tymi obocznościami chodźmy.
                                          • magdalenaka Re: Podyskutować z Wami 18.05.07, 13:24
                                            na temat książek pewnie nie podyskutuję ale Was poczytam trochę :) No i mi
                                            postów nabijacie w wątku ;p I od razu widać jakie z tej Dąbrowy zaczytane
                                            miasto ;)
                                            Baja jak już tu jesteś to nie będę do innego watku przechodzić :) Jak z
                                            koncertami, wybierasz się?? Chciałabym dzisiaj i jutro ale nie wiem czy mi sie
                                            uda :(
                                            • baja88 Re: Podyskutować z Wami 18.05.07, 13:27
                                              planuje tryptyk, lecz czy dzis wydolę, skoro córka mnie na krawcową dzis naznaczyła
              • le_szek Re: Dyskusyjny Klub Książki - 23 maja godz 16.00 18.05.07, 13:22
                W której bibliotece, na Wojska Polskiego?
                • magdalenaka Re: Tak na Wojska Polskiego 18.05.07, 13:39
                  le_szek napisał:

> W której bibliotece, na Wojska Polskiego?

Na oknie od strony wypożyczalni dla dorosłych są wymienione książki do
                  dyskusji :)
                  • le_szek Re: Tak na Wojska Polskiego 18.05.07, 13:41
                    Już chyba z pół roku (albo i dłużej) się tam wybieram po fantastykę (zaraz znowu
                    będzie, że nie mogę się do niczego zabrać), może w końcu się przejdę. Albo rower
                    wyciągnę. Ale nie dziś, może w przyszłym tygodniu ;-)
                    • magdalenaka Re: A to pech ! Byłam tam przedwczoraj 18.05.07, 13:44
                      jakbym wiedziała co, to bym Ci pozyczyła ;) A tak musisz się sam pofatygować bo
                      ja tam dopiero za miesiąc będę ;)
                      • le_szek Re: A to pech ! Byłam tam przedwczoraj 18.05.07, 13:47
                        Dzięki za dobre chęci, ale do biblioteki to ja lubię sam, posznupać po półkach -
                        z reguły nie idę po coś konkretnego, tak najzabawniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka