bmwd 30.05.07, 21:50 denerwują mnie krzywe chodniki , brud , brak koszy na śmieci, chodzące bandy młodzieży krzyczącej ; z miłych rzeczy - ogródki uliczne , szkoda , że tylko piwne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 21:59 No Okrzei porobili małe klomby, ale za to chodnik jest tragiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwd Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:07 Ciekawe, czy nasz urząd miejski ma pomysł na poprawę wizerunku miasta ; czy skorzysta z dofinansowania z Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:08 > Ciekawe, czy nasz urząd miejski ma pomysł na poprawę wizerunku miasta ; czy > skorzysta z dofinansowania z Unii? Teraz dostali ekstra kasę (linkowałem ostatnio), a odgrażali się, że w konkursach też będą się starać o kolejne kwoty. Oby się udało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:13 rozwrzeszczane dzieci, mlodziez i Ci po 20-tym roku zycia rzucający po każdy słowie ozdobniki typu q..wa oraz zupełni dyletanci, zatrudnieni w sklepach jako ekspedienci (pisałam juz tu kiedys o nich) dobiła mnie dzis panienka w sklepie ortopedycznym, nie wiedziała , co do niej mówię i o co pytam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:46 Co przeszkadza - brak kina, fatalne skrzyżowania, brak miejsca, gdzie można iść na kawę/lody ze znajomymi i spokojnie pogadać, absurdalny podział zarządzania trawnikami, który sprawia, że obok mojego bloku od podwórka jest ładnie skoszona trawa, a od ulicy niedługo trzeba będzie chodzić z maczetą, zdezelowane tramwaje i dworce (choć to problem nie będący całkiem w gestii miasta). Co się podoba? Zieleń, Pogorie, ludzie (z wyłączeniem młodzieży wspominanej przez Ciebie) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:50 A mnie brakuje miejsc parkingowych. Centrum jest zawalone przez samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:53 Właśnie, parkingi. W Gołonogu też są problemy nieraz. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:55 I ostatnio usłyszałam od sąsiadki,która chciała zapisać wnuczkę do przedszkola na wrzesień musiała to uczynić już w styczniu. Może tak na przyszłość życzyłabym sobie więcej przedszkoli i zeby maluchy miały fajne place zabaw, a nie zdezelowane, skrzypiące huśtawki. Aha i jeszcze jedno, przydałyby się miejsca gdzie można wyprowadzać zwierzaki, bo strach przejść przez trawę, żeby nie wdepnąć w g..... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:58 Z tymi przedszkolami w Zawierciu jest podobnie. Jeszcze trochę i po zobaczeniu paska na teście trzeba będzie lecieć i na listę do przedszkola zapisać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:59 no coś Ty, nie strasz, to może ja już teraz zanim... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 22:59 A trawników się nie depta, nie wiesz? Psie g.... jest karą za niesubordynację ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:01 Kiedyś były tabliczki "Nie niszczyć zieleni" , teraz to znieśli, a szkoda. Jak się wdepnie w g... to ponoć jest szczęście, eeee nie, to chyba jak Cię ptak obsra. :) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:04 "Szanuj zieleń, boś nie jeleń" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:05 No, prosze, wrócił z pracy i jaki wigorzasty :) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:06 To po tej kawie pitej o 20.00 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:07 Z Bają piłeś i braliście coś na spółkę? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:09 Każde na własną rękę. Baja się córki z domu pozbyła, to i nikt jej od komputera nie odgania :-D Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:10 A trawników się nie depta, ha ha ha ha ale wtopa Leszkowa :)))) ja bynajmniej nie depczę :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:13 O tak późnej porze wymagasz ode mnie znajomości gramatyki? A na tabliczkach pisało 'Nie deptaj' a nie 'Nie depcz' ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:14 Baja dzisiaj wyczulona :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:16 na to zawsze i wszędzie, głosno, werbalnie i po uszach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:18 A mnie się podoba to, że przed moimi oknami zlikwidowali knajpe mCafe (coś takiego), jest spokój i cisza . Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:19 moja Marys tam zaczynała swoje życie towarzyskie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:21 Hulanki, swawola do 1.00 w nocy, a ja się na egzaminy uczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:26 Właśnie za moich czasów były takie knajpy jak Partia, Karczma i jeszcze jedna przed Hutą Bankową, i na Sobieskiego koło DESY schodziło się w dół, po schodach. Kolega pracował tam jako barman, siedzieliśmy ze znajomymi do późna pijąc piwko przy głośnej muzyce. A teraz ludziska włosy poobcinali... Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:37 to było AnnCafe i P.Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
kelo A kto pamięta Marten 11.06.07, 18:30 Czy pamięta ktoś jeszcze klub Marten w hotelu, w piwnicy. To były czasy. Ten klub miał swój klimat. Szkoda, że trafił na złe czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:14 A na tabliczkach pisało buahahahahah powiedz ,że stało napisane :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:15 Obie formy są dopuszczalne, jędzo ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Co najbardziej przeszkadza a co cieszy w mieś 30.05.07, 23:17 jakie dopuszczalne? pisało i stało napisane???? czy deptą po piętach? hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś