siostra_pelagia Татьяна Пол 01.01.10, 02:30 Tak jeszcze przed snem parę stron można przeczytać. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tatiana Polakowa:) 01.01.10, 08:44 siostra_pelagia napisała: > Jeszcze szampan szumi w głowie a co Polakowej czytasz? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tatiana Polakowa:) 01.01.10, 09:10 I tytułu nie wpisałam. Przytul mnie mocno-ostatnia z cyklu o Oldze Riazancewej. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tatiana Polakowa:) 01.01.10, 10:44 siostra_pelagia napisała: > I tytułu nie wpisałam. > Przytul mnie mocno-ostatnia z cyklu o Oldze Riazancewej. no ja właśnie nie mogę się doczekać tak zapowiadanej książki z nowego cyklu, który tak zapowiadano ...mało tego w necie ani widu ani słychu na ten temat i tak się zastanawiam, czy w ogóle się doczekam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tatiana Polakowa:) 01.01.10, 10:59 Jak rozumiem, to ma być ta seria o dziennikarce i jej koleżance? Na razie cisza zupełna. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tatiana Polakowa:) 01.01.10, 15:13 siostra_pelagia napisała: > Jak rozumiem, to ma być ta seria o dziennikarce i jej koleżance? Na > razie cisza zupełna. własnie nie wiem, o kim, czym, tylko, że tytuł miał być "Pułapka na sponsora". Wiem, że nie ja jedna na nią czekam, mam sporo wejść na blog z tym hasłem, ale ani widu ani słuchu szkoda. Odpowiedz Link
cynamoon6 "Chińczyk" Mankella 02.01.10, 00:45 Właśnie zaczęłam tą kontrowersyjną książkę Początek jest niezły, ale zobaczymy co będzie potem. Jakoś tak skojarzyło mi się z pierwszym Wallanderem. Też wieś, sami starzy ludzie i brutalne morderstwa... Odpowiedz Link
rendell Jeffery Deaver - Rozbite okno 02.01.10, 13:40 Rhyme i Sachs w akcji. Często mnie ta para drażni, ale po dłuższej przerwie wracam do nich z przyjemnością. Odpowiedz Link
aka10 Roslund/Hellström-"Tre sekunder" 02.01.10, 14:30 Powiem tylko, ze akcja ksiazki zaczyna sie na promie "Wawel", Swinoujscie-Ystad. Odpowiedz Link
aka10 Re: Roslund/Hellström-"Tre sekunder" 10.01.10, 12:21 Ksiazka swietna,rzeczywiscie zasluzyla sobie na tylul najlepszego szwedzkiego kryminalu 2009. Mam nadzieje, ze zostanie przetlumaczona na j.polski (glownym bohaterem ksiazki jest Polak). Ponad 590 stron czyta sie w mig. Odpowiedz Link
siostra_pelagia J. Deaver - Rozbite okno 03.01.10, 12:44 Amelia i Rhyme tropią seryjnego mordercę. Odpowiedz Link
januanio Paul Carson - Ostatni dyżur 04.01.10, 16:10 2 tytuł tego autora, kryminał medyczny Odpowiedz Link
fatyko Zajdler - Zborowski "Brat Mikołaja" 04.01.10, 22:09 Wbrew pozorom spoza klimatu świątecznego Odpowiedz Link
siostra_pelagia K. Slaughter - Triptich 05.01.10, 09:35 Jest mroczno, krwawo i patetycznie. Tak do końca mnie ta książka nie przekonuje. Odpowiedz Link
matt.cobosco Jens Lapidus "Szybki cash" 06.01.10, 14:51 Przedzieram się jakoś przez ten slang. Nawet nie jest źle. Najbardziej mi się podobają protokoły z posiedzeń sądu. Odpowiedz Link
zorija Re: Jeronimo Tristante "Tajemnica domu Arandów" 07.01.10, 14:42 Bardzo ciekawe. Takie niesamowite. Odpowiedz Link
negev56 Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 08.01.10, 19:20 Część trzecia z komisarzem Adamem Nowakiem. A już zapowiadany jest "Bazyliszek", kolejny tom. Odpowiedz Link
januanio james patterson - alex cross 13 - podwójna gra 09.01.10, 11:35 lubię jego ksiązki, więc nie narzekam Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 09.01.10, 12:08 negev56 napisała: > Część trzecia z komisarzem Adamem Nowakiem. A już zapowiadany jest "Bazyliszek" > , > kolejny tom. i jak i jak? Ja oczywiście będę wierna i przeczytam, a jakże ale jeszcze dwa dni temu nie było tam, gdzie szukałam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 09.01.10, 12:29 Ma całkiem dobre recenzje. Lubię Konatkowskiego, chociaż Wilcza wyspa była słabsza od Przystanku śmierć. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 09.01.10, 13:24 siostra_pelagia napisała: > Ma całkiem dobre recenzje. Lubię Konatkowskiego, chociaż Wilcza > wyspa była słabsza od Przystanku śmierć. ja uwielbiam "Przystanek śmierć", jako, że baaaardzo dużo tam moich okolic z młodości i miejsca zamieszkania ówczesnego odnalazłam i fajnie było "przechadzać się" wraz z komisarzem i wiedzieć w 100% jak coś wygląda, a nie tylko to sobie wyobrażać. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 09.01.10, 19:18 Niewiele mam z Warszawą wspólnego, ale i mi dobrze się to czytało i parę miejsc rozpoznałam Odpowiedz Link
zorija Re: L. Goldstone - Anatomia zbrodni 10.01.10, 08:18 Trochę długi wstęp, ale teraz już się dzieje. Odpowiedz Link
negev56 Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 10.01.10, 10:17 chiara76 napisała: > i jak i jak? Ano do strony do której doczytałam, jest dobrze, 1 część powieści toczy się w Londynie, i trochę denerwujące są skróty terminologiczne stosowane przez bobbies, a o których my koniecznie musimy wiedzieć , poza tym naprawdę bardzo zgrabna historia. Czyta się świetnie. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 10.01.10, 12:03 negev56 napisała: > chiara76 napisała: > > > i jak i jak? > Ano do strony do której doczytałam, jest dobrze, 1 część powieści toczy się w > Londynie, i trochę denerwujące są skróty terminologiczne stosowane przez > bobbies, a o których my koniecznie musimy wiedzieć , poza tym naprawdę bardzo > zgrabna historia. Czyta się świetnie. już się w takim razie nie mogę doczekać, aż się sama przekonam Odpowiedz Link
aka10 Re: Tomasz Konatkowski - Nie ma takiego miasta 10.01.10, 12:23 Katarina Wennstam "Dödergök" -------------------------------------- Powered by Aka.Creative Marketing S.A. Odpowiedz Link
elmar43 Karin Slaughter: Pęknięcie 10.01.10, 19:22 Na Konatkowskiego czekam, a na razie doczytuję sobie rok 2009 Odpowiedz Link
siostra_pelagia P.D.Martin-Body count 10.01.10, 23:44 O pani profiler z Behavioral Analysis Unit w Quantico. Dobrze mi się czyta. Odpowiedz Link
opty2 T. Damhaug - Śmierć w wodzie 12.01.10, 08:59 jest to kryminał nieznanego u nas Norwega, który debiutuje na naszym rynku własnie tym tytułem, akcja toczy się w Amsterdamie i Oslo, oczywiście są tajemnice sprzed lat, na razie więcej niewiadomo niż wiadomo , sprawę zniknięcia kobiety bada jej siostra i nie wiem czy pojawi sie jakis policjant, pewnie nie, ale za to pojawia się temat molestowania młodocianych (znowu!), więc nie wiem czy nie pojawi się u mnie znużenie tym problemem Odpowiedz Link
zorija Re: T. Damhaug - Śmierć w wodzie 13.01.10, 14:24 Parę lat temu to co jakiś film oglądałam to tam pojawiał się wątek ojców molestujących swe dzieci. Z kolei jeszcze parę lat wstecz były to kobiety molestowane w pracy. Doszłam już do takiego zmęczenia tematem, że miałam ochotę TV wywalić przez okno! Odpowiedz Link
opty2 Re: T. Damhaug - Śmierć w wodzie 16.01.10, 09:18 zorija napisała: > Parę lat temu to co jakiś film oglądałam to tam pojawiał się wątek ojców> molestujących swe dzieci. Z kolei jeszcze parę lat wstecz były to kobiety> molestowane w pracy. Doszłam już do takiego zmęczenia tematem, że miałam ochotę TV wywalić przez okno! taak, powtarzalność pewnych schematów nuży ale jednak nie miałam do końca racji, poniweaż jednak policja się pojawiła, zabrała się za śledztwo ale i tak główna bohaterka zrobiła to lepiej po prostu zapomniałam,że Skandynawowie lubią się rozkręcać pod koniec to już szaleńczo gnał p. Damhaug razem z ofiarą i potrafił mnie mimo wszystko zaskoczyć, więc polecam jego książkę , solidna robota Odpowiedz Link
doghouse_reilly Supełki i krzyżyki 12.01.10, 21:53 Drogie panie, drodzy panowie - tak, powinniscie mi troche zazdroscic: dopiero teraz zapoznałem się z pewnym policjantem z edynburga. mam za sobą trzy powiesci Rankina, teraz czytam pierwsza, w której pojawil się Rebus, a jeszcze tyle ksiażek z nim przede mną!!! pare miesiecy temu zwrócilem sie do Was, drodzy forumowicze z pytaniem, czy warto czytac Rankina. mialem wątpliwosci, bo przeczytalem dotad jego opowiadanie w "Niebezpiecznych kobietach", które mi sie nie spodobalo i chcialem poznac wasze opinie. tak sie zlozylo że dopiero w ostatnim miesiacu dane mi bylo napocząć Rebusa, a dzis - Hole, Bosch, Robicheaux i Wallander maja w mojej knajpie kolejnego kompana do pogawedki i picia PS. Knajpa nazywa sie "Wiktor" Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Supełki i krzyżyki 13.01.10, 08:28 Z nimi wszystkimi chcesz pić? To zaprawieni zawodnicy, uważaj Odpowiedz Link
januanio connelly - adwokat 13.01.10, 17:04 skoro pojawiła się część 2 to czas na pierwszą Odpowiedz Link
agatabaka Re: Co teraz czytacie - styczeń 13.01.10, 19:05 Skończyłam właśnie "Listę" JD Bujaka - polskiego debiutanta - super triller, nie można sie od niego oderwać. Teraz męczę 'Błyskawicę" Mastertona - porażka, strata czasu. Ten swietny pisarz, ma chyba gorsze dni.... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Lindsey Davis - Srebrne świnki 14.01.10, 08:00 Nudzi mnie ta książka. Seria Stevena Saylora Roma Sub Rosa podobała mi się znacznie bardziej. Odpowiedz Link
tommyknocker Karin Alvtegen "Cień" 14.01.10, 08:22 kolejna odsłona mrocznej Skandynawii Odpowiedz Link
aka10 Re: Karin Alvtegen "Cień" 14.01.10, 19:59 tommyknocker napisał: > kolejna odsłona mrocznej Skandynawii To ksiazka nominowana do CWA International Dagger Award 2009 Odpowiedz Link
nchyb Nie ma takiego miasta - Konatkowski 14.01.10, 11:07 oczywiście kolejny tom cyklu o komisarzu Adamie Nowaku... tym razem rzecz dzieje się także poza Polską - z tego co przeczytałam na okładce - w Anglii, gdzie Nowak przebywa służbowo w Londynie... Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Chabon - Związek żydowskich policjantów 15.01.10, 08:47 Nadrabiam jeszcze zaległości z 2009 Odpowiedz Link
chiara76 Joy Fielding, "W pajęczej siecie". 15.01.10, 11:26 Doczekałam się najnowszej Fielding Odpowiedz Link
elmar43 P.D.James: Zmysł zabijania 15.01.10, 17:42 A ja tak do klasyki wróciłam - z dużą przyjemnością zresztą. Odpowiedz Link
gaz-ciocia McCarthy "Boże dzecię" 15.01.10, 18:25 Podobne wrażenia jak po "Pachnidle" - poruszające, ale drugi raz nie sięgnę Odpowiedz Link
cynamoon6 Konatkowski- Przystanek śmierć. 16.01.10, 23:12 To mój pierwszy raz z Konatkowskim Jakoś mi dotąd umykał. A że mam pod ręką wszytskie 3 częsci, to się biorę. Dopiero zaczełam, ale fajnie się czyta. Odpowiedz Link
chiara76 Konatkowski, "Nie ma takiego miasta". 16.01.10, 23:18 właśnie wybieram się zacząć lekturę i już na nią ostrzę sobie zęby Odpowiedz Link
negev56 Anne Holt - To, co się nigdy nie zdarza 17.01.10, 09:51 Szykuje się następny hiciak . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Anne Holt - To, co się nigdy nie zdarza 17.01.10, 10:51 I co, fajne? Odpowiedz Link
negev56 Re: Anne Holt - To, co się nigdy nie zdarza 17.01.10, 11:18 Bardzo na czasie, u nas i w książce siarczysta zima i śniegu od metra. Sama fabuła bardzo interesująca, i jeśli to to, o czym sobie wydedukowałam, to zapowiada się jeszcze bardziej ciekawie. Tym razem nie Czarna Owca, a Prószyński i S-ka wydał tę książkę. Gorsza jakość papieru, nie ten format, natomiast cena jak zwykle za wysoka. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Anne Holt - To, co się nigdy nie zdarza 22.01.10, 09:07 Ja tez czytam. Niecierpliwie na to czekałam i bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
siostra_pelagia W. Haas-Przyjdź, słodka śmierci 18.01.10, 16:58 Ja na razie mocno dziwne. Zobaczymy co dalej będzie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: D. Uhnak - Fałszywy świadek 22.01.10, 08:23 Ale za to jakie starocie. Niejedną nówkę rozkłada na łopatki. Odpowiedz Link
opty2 Re: D. Uhnak - Fałszywy świadek 22.01.10, 11:56 siostra_pelagia napisała: > Ale za to jakie starocie. Niejedną nówkę rozkłada na łopatki. liczę na to, he he dopiero zaczęłam ale początek już zwala z nóg jakoś mi umknęła ta pozycja Dorothy, więc nadrabiam Odpowiedz Link