chiara76 01.05.10, 00:01 Ja jednak skuszę się na tego Kangera, który jak widzę na forum nie ma chyba najlepszej opinii i jego "Pogranicze". Jak się nie spodoba, trudno Okładka jak to u nich bywa, z cyklu piękna inaczej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Mo Hayder-Ptasznik 01.05.10, 07:31 Seryjny morderca seksualny i nekrofil w akcji. Który to już z kolei? Raczej mało straszne, momentami niesmaczne. Odpowiedz Link
nchyb skoro maj to Maj - Życie na gorąco - Zbych 01.05.10, 09:24 tak mi się Teleszyński przypomniał, jak ostatnio Potop widziałam, skojarzyłam filmy z redaktorem Majem i po książeczki też sięgnęłam. Chyba z 9 małych tomików. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: skoro maj to Maj - Życie na gorąco - Zbych 01.05.10, 10:26 Śmiszne to było. I film i książki Odpowiedz Link
judytta "Nikt kogo znasz" Michelle Richmond 01.05.10, 10:42 Czytam od wczoraj Richmond "Nikt kogo znasz" powieść w sumie sensacyjna. htpp://judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
dachauka Re: Mo Hayder-Ptasznik 31.05.10, 16:06 "Ptasznik" nawet mi się spodobał. Tej samej autorki polecam "Tokyo" - tytuł amerykański "The Devil of Nanking", na razie tylko tym, którzy czytają po zagranicznemu, ale może wyjdzie i po polsku. Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Sjöwall, P. Wahlöö-Mężczyzna na balkonie 02.05.10, 11:20 I za to lubię Szwecję. Za Becka i sklepy IKEI Odpowiedz Link
negev56 Anne Holt - Wybór pani prezydent 02.05.10, 15:07 O tym, jak została porwana prezydent USA, wprost nie do wiary. Odpowiedz Link
rendell Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 02.05.10, 17:51 Już raz panią prezydent porwali, ale na szczęście Nicolas Cage ją uratował Odpowiedz Link
negev56 Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 02.05.10, 18:32 Pamiętam ten film, kluczem do zagadki była zapalniczka samochodowa, a właściwie oparzenie nią, na szyi pewnego osobnika . Odpowiedz Link
tommyknocker Laurie R. King "List Marii" 02.05.10, 19:16 właściwie już kończę i szkoda, bo świetnie się czytało... Odpowiedz Link
zorija Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 03.05.10, 09:50 Mogę prosić o tytuł filmu? Odpowiedz Link
negev56 Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 03.05.10, 10:09 Rycerz pierwszej damy www.filmweb.pl/f9295/Rycerz+pierwszej+damy,1994/opisy, Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 03.05.10, 14:10 www.filmweb.pl/f9295/Rycerz+pierwszej+damy,1994 Film mi się też podobał, chociaż z reguły na widok Cage`a to mi skóra cierpnie. On taki ciągle skrzywiony jakby na kaktusie siedział. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Anne Holt - Wybór pani prezydent 03.05.10, 14:55 I w filmie porwano wdowę po prezydencie, nie samą prezydent. Odpowiedz Link
nchyb Polowanie na szczupaka - Jacek Joachim... 03.05.10, 18:46 jakoś tak mam nastrój na PRL... A Jacek Joachim niby por. Borewicz. Co książka, to nowa panna Odpowiedz Link
tommyknocker Michael Marshall Smith "Za drzwiami" 04.05.10, 06:00 przerwa od kryminałów... Odpowiedz Link
januanio W mroku / Thomas H. Cook 04.05.10, 11:59 3 pozycja tego autora skończyłem amnezję Hurwitza, mogę polecić zresztą na okładce jest rekomendacja samego Lee Childa "Fantastyczny thriller" Odpowiedz Link
wylinka7 "Jul" Pawła Goźlińskiego 05.05.10, 14:55 Okładka tym razem przyciągająca, a środek bardzo wciągający. Ale tylko dla tych, co lubią kryminały retro, ja lubię No i wreszcie ktoś się rozprawił ze szkolno-nabożnym podejściem do Romantyzmu... Odpowiedz Link
negev56 Joseph Finder - Gra pozorów 05.05.10, 19:43 Nazwisko nie jest mi obce, a sama książka zaczyna się bardzo obiecująco. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Wolf Haas-Kostucha 06.05.10, 19:42 Austriacka seria kryminalna z inspektorem Brennerem. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Wolf Haas-Kostucha 06.05.10, 21:50 siostra_pelagia napisała: > Austriacka seria kryminalna z inspektorem Brennerem. ja czytałam jego tylko "Wskrzeszenie umarłych" ale nie podeszło Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Wolf Haas-Kostucha 06.05.10, 22:25 Przyjdź słodka śmierci jakoś przebrnęłam, Kostuchę męczę, za Wskrzeszenie umarłych z pewnością się nie wezmę Odpowiedz Link
zorija Re: Pod zawianym kaczorem- Martha Grimes 07.05.10, 14:35 Też się za to zabrałam Odpowiedz Link
kamkap Nesser Karambol 08.05.10, 10:55 Wcześniej widziałam film. Szkoda, że nie odwrotnie Odpowiedz Link
elmar43 Anne Holt: Wybór pani prezydent 08.05.10, 13:51 W sumie sporo przeczytałam w międzyczasie, bo wylądowałam na zwolnieniu z przykazem odpoczywania - ale to może do innych wątków się dopiszę... Odpowiedz Link
negev56 W pogoni za ciemnością - Robert Crais 08.05.10, 18:35 trochę przyszło się poczekać na nowa książkę Craisa Odpowiedz Link
k1a2s3i4a Re: Co teraz czytacie? - Maj 09.05.10, 17:32 ja czytam Jo Nesbo-Czerwone Gardlo i mam wrażenie,że to najgorsza część trylogii Odpowiedz Link
opty2 Zjazd szkolny - Simone Van der Vlugt 10.05.10, 09:47 ciekawiło mnie co tez zaproponuje ta Holenderka, jak na razie mam znerwicowaną, zakompleksioną młodą kobietę, która nie radzi sobie w życiu co jest następstwem przeżyć z czasów szkolnych, o których bohaterka nie chce pamietać, wręcz wyparła je ze świadomości, niestety bohaterka bedzie sie musiała zmierzyć z przeszłością, ponieważ tylko prawda ją uzdrowi, banał prawda? ci, którzy doswiadczyli mobingu szkolnego nie powinni tego czytać, trauma murowana Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Zjazd szkolny - Simone Van der Vlugt 10.05.10, 10:02 Traumy szkolnej doświadczyła też Carrie, tytułowa bohaterka powieści Kinga. Ale to była doskonała powieść. Czy to z tej serii Kryminał z klasą? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Zjazd szkolny - Simone Van der Vlugt 10.05.10, 11:04 siostra_pelagia napisała: > Traumy szkolnej doświadczyła też Carrie, tytułowa bohaterka powieści > Kinga. Ale to była doskonała powieść. > Czy to z tej serii Kryminał z klasą? > ja to czytałam, gdyby nie fakt, że niestety, z pewnych przyczyn wiedziałam, kto i co, uważam, że byłby to przyzwoity kryminał, chociaż według mnie większej traumy zdecydowanie nabawić się mogą raczej czytający "Dziewiętnaście minut" Picoult. Tam mobbing szkolny jest świetnie przedstawiony, chociaż niestety, bo owocuje wielką tragedią. Odpowiedz Link
opty2 Re: Zjazd szkolny - Simone Van der Vlugt 10.05.10, 12:54 siostra_pelagia napisała: > Traumy szkolnej doświadczyła też Carrie, tytułowa bohaterka powieści Kinga. Ale to była doskonała powieść. > Czy to z tej serii Kryminał z klasą? > nie, to nie jest z tej serii to raczej takie sobie czytadło z tajemnicą z przeszłości, szybko sie to czyta, zobaczę czy koncówka mnie zadowoli Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jack Ketchum-Dziewczyna z sąsiedztwa 11.05.10, 20:56 Dopiero zaczęłam, wiem co będzie dalej i muszę się przyznać, że skóra mi trochę cierpnie. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jack Ketchum-Dziewczyna z sąsiedztwa 11.05.10, 22:10 To jedna z niewielu książek, która do głębi mną wstrząsnęła. Nieprawdopodobna historia. Odpowiedz Link
chiara76 Bolano, "Dzicy detektywi". 11.05.10, 21:06 Hm, z kryminałem to nic wspólnego nie ma, ale ci detektywi w tytule skłonili mnie do wpisania się na listę Odpowiedz Link
zorija Re: Prawda ukryta w oczach Giorgio Faletti 12.05.10, 10:11 Gorsze od Ja zabijam Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Prawda ukryta w oczach Giorgio Faletti 12.05.10, 15:09 Tamto chyba też za dobre nie było Odpowiedz Link
januanio Thomas H. Cook - Wzgórze Złamanych Serc 12.05.10, 17:35 5 pozycja tegoż autora Kethum nie był czasem już kiedyś wydawany w Polsce? Skądś mi się kojarzy... Odpowiedz Link
negev56 Jack Ketchum - Poza sezonem 13.05.10, 16:37 Wiem, że to nie będzie takie jak Dziewczyna z sąsiedztwa , ale i tak cieszę się na lekturę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Cleeves Ann - Biel nocy 14.05.10, 09:06 Trupów na Szetlandach ciąg dalszy. Ma swój klimat "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
nchyb Szlafrok barona Boysta - Zeydler Zborowski... 14.05.10, 11:45 PRL, dzielna milicja, szpiedzy z Niemiec. Główny bohater Janek Stasiak niby wczesny Borewicz, panny lecą na niego hurtem, a on poliglota, w czasie wojny siedział w Anglii. Po Grand hotelach się rozbija i pręży muskulaturę. Dla miłośników Downara - pojawia się epizodycznie... Odpowiedz Link
tommyknocker Martha Grimes "Pod Zawianym Kaczorem" 15.05.10, 07:28 uwielbiam Lady Agathę... Odpowiedz Link
januanio Ksiądz Rafał Maciej Grabski 15.05.10, 13:27 żaden kryminał czy sensacja wczoraj zacząłem wczoraj skończyłem świetna Odpowiedz Link
elmar43 Tursten: Śmierć przychodzi nocą 15.05.10, 18:22 Chciałabym napisać, że mi się ta ksiązka podoba, ale niestety... Pomijam już kwestię intrygi, ale ciężki styl - nie wiem, czy to "zasługa" tłumaczki, czy sama Tursten tak pisze - i liczne błędy językowe (przyglądnąć, zaglądnąć, ubrać coś - te najbardziej utkwiły mi w pamięci) skutecznie mnie zniechęcają do sięgnięcia po inne pozycje tej autorki. Chyba że się coś poprawi - w sumie widzę sporo pracy dla redaktorów... Odpowiedz Link
chiara76 "Pod zawianym Kaczowrem", M. Grimes. 16.05.10, 09:24 wreszcie mam i ja i wreszcie mogę zacząć czytać. Odpowiedz Link
nchyb Uparty milicjant - Edigey... 16.05.10, 10:21 tak jak lubię Edigeya, tak to akurat z tych słabszych... Odpowiedz Link
januanio James Patterson - Szósty cel 17.05.10, 13:01 szósta część cyklu Kobiecy Klub Zbrodni Odpowiedz Link
carollcat Re: "Pod zawianym Kaczowrem", M. Grimes. 18.05.10, 21:57 Właśnie skończyłam, i moim zdaniem najsłabsza z dotychczas wydanych... Odpowiedz Link
siostra_pelagia William Ryan-Świętokradcy 19.05.10, 14:18 Rok 1936 i śledczy Korolew na tropie okrutnych zbrodni popełnianych w Moskwie. Odpowiedz Link
negev56 Harlan Coben - Zaginiona 19.05.10, 19:19 Jeśli chodzi o kolor okładki, to jest w ładnym niebieskim odcieniu, co do reszty, to mam złe przeczucia. Odpowiedz Link
opty2 Anne Holt - Wybór pani prezydent 20.05.10, 08:54 hmm.... nie jest takie złe jak mówią chociaż rozumiem, że brak porządnego trupa trochę może rozczarować, jeszcze nie doczytałam do końca ale wygląda to raczej na triller, bo napięcie i brak sensu narasta Odpowiedz Link
januanio Tim Weaver - ścigając umarłych 20.05.10, 15:45 rzekomo miała być to książka dla czytelników o mocnych nerwach jakiś szkoujący thriler psychologiczny książka fajna ale rzeźnistycznym klimatem do klasyki rzeźni w wykonaniu Mastertona dużo brakuje Odpowiedz Link
dachauka Przyjaciółka diabła - Peter Robinson 21.05.10, 20:24 Po niemiecku wprawdzie, pod jakimś cudacznym tytułem, ale jednak. Mój pierwszy Robinson. Odpowiedz Link
chiara76 "Czarna lista", A. Marinina. 21.05.10, 23:18 Naczekałam się. Zobaczymy, jaka się okaże Tym razem nie Nastka ma być główną bohaterką, więc...no, ale zobaczy się. Odpowiedz Link
fatyko Rankin - The Naming 0f the Dead 24.05.10, 02:08 Dośc przypadkowo wpadła mi w ręce "Czarna księga" i Rebus w tej chwili to mój nr 1, tylko żeby go w każdym tomie nie zawieszali Odpowiedz Link
januanio 25 godzina - david beniof 24.05.10, 16:20 skończyłem miasto złodziei, a że było całkiem całkiem to zobaczymy wcześniejszą Odpowiedz Link
januanio Ketchum - dziewczyna z sąsiedztwa 25.05.10, 13:51 podkręciłem tempo brr, straszna książka Odpowiedz Link