drilka Donato Carrisi - Dziewczyna we mgle 04.04.18, 14:28 Kolejna dziewczyna w tytule. Po pierwszym wrażeniu, że zbyt wolno się akcja rozwija baaaardzo mi się ta "dziewczyna" podobała. Według niektórych recenzentów to najsłabsza książka Carrisi więc nie mogę się już doczekać kiedy przeczytam te lepsze Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 04.04.18, 20:19 Marta Zaborowska "Gwiazdozbiór" Odpowiedz Link
andaba Gilly Macmillan - Perfekcyjna dziewczyna 07.04.18, 19:50 Bardo dobra, ciekawe jak się skończy, czy tak jak przypuszczam, czy zaskoczy... Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 08.04.18, 08:00 Tess Gerritsen "Grzesznik" Odpowiedz Link
kot_kotando Lee Child "Nocna runda" 08.04.18, 21:12 Machnąłem najnowszego Reachera w jedno popołudnie. Wyraźna obniżka formy autora. Chyba nie ma za bardzo pomysłów. Odpowiedz Link
drilka Robert Małecki - Porzuć swój strach 09.04.18, 09:08 Zdecydowanie lepiej mi się czytało niż kiedyś pierwszą część. Polecam i czekam na kolejną. Przypomniał mi się przy okazji taki pan - PM Nowak, lubiłam go czytać a nie ma nic nowego ostatnio. Odpowiedz Link
latarnik88 Mari Jungstedt Ruben Eliassen Ciemniejsze niebo 09.04.18, 10:22 Książka z serii The Canary Island w wykonaniu sprawdzonego , skandynawskiego duetu.Ciekawa. Odpowiedz Link
latarnik88 A.J.Rich Tak dobrze mnie znasz 09.04.18, 10:25 Książka z serii Kobieca strona thrillera , napisana również w duecie.Przeczytana wczoraj , między obiadem a kolacją .Ciekawa.Od połowy wiadomym było , kto stoi za kryminalnymi poczynaniami. Odpowiedz Link
andaba Gilly Macmillan - Dziewięć dni 10.04.18, 09:10 Mniej wciągająca niż poprzednia, a może po prostu mam mniej czasu i czytam kawałkami. Odpowiedz Link
opty2 Kobieta w oknie - Finn A.J. 10.04.18, 13:56 tych "kobiet" teraz tak dużo, że już nie wiadomo o której się czyta nie powiem, że to wybitny bestseller ale jest niezła Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 11.04.18, 21:12 Charlotte Link "Przerwane milczenie" Odpowiedz Link
opty2 Czasami kłamię - Alice Feeney 12.04.18, 09:12 kobieta w śpiączce po wypadku, powoli dochodzi do świadomości, a ta świadomość jest mocno zawikłana, książka w "modnym" ostatnio stylu "nie-wszystko-wiadome-jest-prawdziwe" średnia Odpowiedz Link
bukowski90 Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 12.04.18, 12:39 Bardzo dobry polski kryminał i to debiut autora (!) "Bezdech" Grzegorza Kapli. Jestem w trakcie, ale powala rozmachem i surowym stylem. Jestem w szoku, bo rzadko sięgam po kryminał, ale tutaj nie żałuję - nie czuję, żeby wątki były naciągane pod jakąś kiepską intrygę do rozwiązania w 5 sekund. Mocno osadzone w historii powojennej Polski. Odpowiedz Link
latarnik88 Stefan Ahnhem Dziewiąty grób 13.04.18, 14:17 Ciekawe , wciągajace,trzyma w napieciu. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Stefan Ahnhem Dziewiąty grób 15.04.18, 10:58 Przeczytane , rzeczywiście bardzo ciekawe , powodujące osłupienie wręcz.Myślę ,że jeśli chodzi o przyczynę historii, to nie jest tylko fikcja literacka. Odpowiedz Link
miillenka Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 15.04.18, 23:10 Też sięgnęłam po Bezdech, świetny trzyma i nie puszcza czytelnika aż do samego końca. Książka jest kilku wątkowa a wszystko idealnie sie łączy pod koniec i daje dużo do myślenia po przeczytaniu. Świetne połączenie ostatnich 70 lat - wojna, okres powojenny czasy PRL i czasy współczesne. Odpowiedz Link
funkyworld Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 18.04.18, 13:25 Namówiłeś Będę musiał przeczytać " Bezdech". Lubię kryminały, których akcja toczy się w Polsce, lub nawiązuję do naszej historii. Znudziła mi się tematyka skandynawska. Odpowiedz Link
papryczka9 Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 24.04.18, 21:34 Ja wlasnie skonczylam. Tez mi sie podobalo. Mysle, ze ogromnym atutem tej ksiazki jest jej realnosc. Byly momenty , w ktorych mialam wrazenie jakby ksiazka byla pisana na faktach Autor nie silil sie na nie wiadmo co , dlatego dobrze sie to czyta.Choc koncowka mnie zasoczyla, spodziewalam sie innego roziwazania tej calej sytuacji. Odpowiedz Link
drilka Iva Procházková - Roznegliżowane 14.04.18, 19:44 Tym razem czeski kryminał. Poprawny (chociaż jedna rzecz mnie męczy ale na czytniku "kartkowanie" jest męczące i ze sprawdzenia zrezygnowałam) ale porywający nie był. Odpowiedz Link
maniaczytania "Kości proroka" Ałbena Grabowska 15.04.18, 13:16 nie jestem pewna, czy to do końca kryminał, ale zobaczymy Trzy plany czasowe, we współczesnym próba rozwiązania zagadki dziwnej śmierci byłego polskiego posła w antycznym teatrze w Płowdiw. Odpowiedz Link
latarnik88 Wojciech Wójcik Garść popiołu 16.04.18, 10:01 Nasze polskie realia .Śmierć nauczyciela , kolejne tajemnice wychodzą zza grobu. Odpowiedz Link
drilka Re: Wojciech Wójcik Garść popiołu 16.04.18, 14:36 Większe wrażenie zrobiło na mnie tego autora Jezioro pełne łez. Odpowiedz Link
opty2 Lokatorka - JP Delaney 16.04.18, 13:54 thriller psychologiczny, bardzo denerwujący czytelnika napięcie rośnie aż do ... finału, dlatego nie czytajcie opisu z okładki Odpowiedz Link
drilka Mario Giordano - Ciotka Poldi i sycylijskie lwy 16.04.18, 14:33 Zdecydowałam się na tą książkę ze względu na sycylijskie klimaty a dostałam jeszcze do tego całkiem niezłe śledztwo i Poldi , która czasami przypominała mi Agathę Raisin ale taką troszkę sympatyczniejszą. Pochłonęłam z przyjemnością. Odpowiedz Link
andaba Marta Matyszczak - Tajemnicza śmierć Marianny Biel 16.04.18, 15:29 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza narrator Odpowiedz Link
andaba Bill Bass - Trupia farma 18.04.18, 11:19 Nie wiem, czemu wcześniej tego nie przeczytałam - to jest dokładnie to, co lubię, autentyczne przypadki i sposoby dochodzenia prawdy. Niektóre rzeczy trąca myszką - np odgadywanie tożsamości na podstawie kości - dziś zrobiono by testy DNA, gdy jest silne podejrzenie kim jest ofiara, ale i tak świetne. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Bill Bass - Trupia farma 21.04.18, 18:07 Proponuję "Szepty zmarłych" Becketta. Fikcja, ale z wątkiem trupiej farmy. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Bill Bass - Trupia farma 21.04.18, 20:33 a czytałaś "Profil mordercy" Paula Brittona? Odpowiedz Link
kot_kotando Jo Nesbo "Macbeth" 21.04.18, 17:57 Zmęczyłem jedną trzecią książki i chyba nie dam rady więcej. Współczesny Makbet w środowisku policyjnym. Duże rozczarowanie. Spodziewałem się po autorze czegoś lepszego. Odpowiedz Link
andaba Víctor del Arbol - Milion kropli 21.04.18, 18:38 Polecone przez kogoś na forum jako dobre. Faktycznie, dobre, ale strasznie długo schodzi, niemal 600 stron, niewiele dialogów. Książka raczej na długie zimowe wieczory, nie ma gorący czas w polu i ogrodzie Ale warto. Odpowiedz Link
opty2 Gdy morze cichnie - Horst J.L. 23.04.18, 12:22 tom 3 serii o Wistingu, taka sobie 4/6 Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Gdy morze cichnie - Horst J.L. 30.04.18, 23:39 Mam dylemat. Przeczytałem cztery pierwsze części cyklu i nie wiem czy czekać na piątą, czy czytać z przeskokiem części, które już się ukazały. Ja lubię czytać chronologicznie, ale cykl mnie wciągnął. A tak w ogóle to nie rozumiem polityki wydawniczej. Najpierw tłumacza i wydają środkowe części cyklu, a później uzupełniają początkowe. To nie pierwszy taki przypadek, z którym się spotkałem. Odpowiedz Link
drilka C.J. Tudor - Kredziarz 23.04.18, 13:27 Taki kryminałek na błyskawiczne przeczytanie. Odpowiedz Link
bukowski90 Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 23.04.18, 14:04 Skończyłam właśnie "Europę jesienią", jestem oczarowana. Na naszym rynku seria dopiero debiutuje (są już kolejne 2 części), a jestem tak 'wciągnięta', że chyba kupię drug tom po angielsku. Bardzo dobra literatura SF. Odpowiedz Link
maluala Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 24.04.18, 16:30 Nie jestem fanką SF, na książkę namówił mnie bart i super, że to zrobił Ksiązka bardzo mnie pozytywnie zaskoczyła. Książka zaczyna sie w Polsce nie jest juz to ta sama Polska, która znamy Europa jest podzielona na mniejsze państwa które co jakiś czas znowu sie dzielą, zmieniają. Nie mogę doczekać sie kiedy przeczytam kolejne serie. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 2018 24.04.18, 21:14 Tess Gerritsen "Sobowtór" Odpowiedz Link
andaba Anna Kańtoch - Niepełnia 24.04.18, 22:58 Strasznie porąbane, ale nie mogłam się oderwać. Odpowiedz Link
drilka Re: Anna Kańtoch - Niepełnia 25.04.18, 09:48 Mam tę książkę ale jej czas jeszcze nie nadszedł, boję się jej trochę. Bardzo podobała mi się Łaska i Wiara (ta druga bardziej). Odpowiedz Link
andaba Re: Anna Kańtoch - Niepełnia 25.04.18, 21:32 Ta jest inna i właściwie to nie jest kryminał... tyko nie wiem co Odpowiedz Link