silenta Marek Stelar - Rykoszet 01.05.19, 08:15 Pierwsza scena jest mocna, potem książka słabnie ale jednak się poprawia w dalszej części. Jeszcze nie skończyłam, jestem ciekawa, jak autor rozwiąże zagadkę. W sumie nie wiem, czy zagadkę, bo motyw zabójcy znamy w sumie od początku. Mimo początkowego sceptycyzmu, chyba tam szansę tej serii, mimo, że ta z Suderem jest wg mnie lepsza. Odpowiedz Link
latarnik88 Remigiusz Mróz Behawiorysta 01.05.19, 15:50 Nie uwiodła mnie ta książka , ale podobała się .Czytało się dobrze , zresztą jestem fanką twórczości Mroza , także przeczytane. Odpowiedz Link
andaba Re: Remigiusz Mróz Behawiorysta 02.05.19, 15:12 A ja wysłuchałam "Kasacji" i jestem mile zdziwiona. Wieszają psy na autorze, a to zupełnie niezła lektura, teraz słucham "Zaginięcia" i podoba mi się jeszcze bardziej. Aż żałuję, że postawiłam na audiobooki, bo słucham raczej tego, czego czytanie mnie męczy (sensacja), a to i przeczytałabym z przyjemnością. Dodam, że czytane jest fantastycznie, jestem pod wrażeniem, moje doświadczenia z audiobookami są dość świeże i jestem pod wrażeniem jak można czytać. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Remigiusz Mróz Behawiorysta 04.05.19, 13:34 andaba napisała: > A ja wysłuchałam "Kasacji" i jestem mile zdziwiona. Wieszają psy na autorze, a > to zupełnie niezła lektura, teraz słucham "Zaginięcia" i podoba mi się jeszcze > bardziej. Aż żałuję, że postawiłam na audiobooki, bo słucham raczej tego, czego > czytanie mnie męczy (sensacja), a to i przeczytałabym z przyjemnością. > Dodam, że czytane jest fantastycznie, jestem pod wrażeniem, moje doświadczenia > z audiobookami są dość świeże i jestem pod wrażeniem jak można czytać. Szanuję Mroza i szczerze podziwiam .Czytałam "Zaginięcie" i oglądałam serial wg powieści. Bardzo mi się podobał.Cielecka doskonała w roli Chyłki. Odpowiedz Link
drilka Re: Remigiusz Mróz Behawiorysta 08.05.19, 13:30 Ja ani jednej książki Mroza nie przeczytałam więc nie wiem jak się go czyta. Za to też twierdzę, że słucha się doskonale. Piszę o serii z Chyłką, słucham od razu na gorąco po wydaniu i jeszcze o cyklu z Forstem ale mniej mi podszedł. Innych nie próbowałam bo nie mam ochoty, mąż mi opowiada. A pana Gosztyłę miałam okazję poznać i pozostaję pod wrażeniem Odpowiedz Link
kann2 Marek Stelar - Niepamięć 17.05.19, 20:29 Bardzo mi się podobała ta książka. Stelar, moim zdaniem, jest w czołówce polskich autorów kryminałów - obok Chmielarza i Ćwirleja. Jeszcze Rogalę bym do nich dodała. Odpowiedz Link
kann2 Małgorzata Rogala - Punkt widzenia 19.05.19, 16:25 Właśnie skończyłam. Szósta część serii. Można polecić. Odpowiedz Link
andaba A. Pruska - Wakacje z trupami 02.05.19, 15:16 Podobnie jak pierwsza nieco nudnawa, ale przyjemna. Wyjaśnienie zagadki na kolana nie rzuca, książka głownie traktuje o zbieraniu grzybów, obserwacjach i wzajemnych dogadywankach przyjaciółek. Pożyczyłam, to przeczytałam, ale mam wrażenie, że taką książkę byłabym w stanie sama napisać, nawet z moim kompletnym brakiem wyobraźni. Odpowiedz Link
kann2 Ćwirlej "Pójdę twoim śladem" 03.05.19, 11:58 Najnowsza, czwarta część, serii retro. Właściwie już przeczytana, z satysfakcją. W kolejce czeka "Twardy zawodnik" Stelara. Odpowiedz Link
latarnik88 Sharon Bolton Stokrotka w kajdanach 04.05.19, 13:31 Przeczytane z przyjemnością , zaskakujące zakończenie. Odpowiedz Link
opty2 Robert Dugoni - Grób mojej siostry 07.05.19, 10:59 I cz. serii o detektyw Tracy Crosswhite, gdzie główna bohaterka zmaga się z traumą śmierci swojej siostry sprzed lat, sprawnie napisane, dobrze się czyta ale liczę na podwyższenie poziomu w dalszych tomach Odpowiedz Link
drilka Jørn Lier Horst - Kluczowy świadek 08.05.19, 13:33 Pierwsza z Wistingiem. Poprawna ale taka sztywna jeszcze. I nudnawa. Odpowiedz Link
drilka Sasza Hady - Trup z Nottingham 08.05.19, 13:35 Napisana na przełomie 2012 i 2013 i później już nic kryminalnego. Jaka szkoda. Odpowiedz Link
drilka Tim Weaver - To, co zostaje 08.05.19, 13:38 Kolejna z Davidem Rakerem. Jestem w połowie. Jak zwykle niezłe śledztwo i jak zwykle mi się podoba. Odpowiedz Link
drilka Håkan Östlundh - Wyspa strachu 08.05.19, 13:45 Słucham i co trochę muszę przewijać bo mi myśli uciekają. Andabo, mnie nie przypomina książek Viveki Sten Już bardziej Kluczowego świadka Horsta. Odpowiedz Link
opty2 Siła natury - Jane Harper 09.05.19, 11:36 na wyjeździe korporacyjnym do australijskiego buszu ginie jedna z osób uczestniczących, trwa policyjne śledztwo, które odkrywa różne powiązania między uczestnikami to druga książka tej autorki po doskonałej "Suszy" ale jednak trochę słabsza, Odpowiedz Link
drilka Re: Siła natury - Jane Harper 12.05.19, 12:42 Zachęciłaś mnie do Suszy. Myślę, że to coś dla mnie. Odpowiedz Link
drilka Nele Neuhaus - Dzień Matki 12.05.19, 12:45 Doskonale mi się ją czyta. Jak całą serię zresztą. Odpowiedz Link
andaba Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 12.05.19, 19:49 Już się nie mogę doczekać. bojkotuję empik, więc czekam, aż będzie gdzie indziej Odpowiedz Link
latarnik88 Mikel Santiago Zła Droga 13.05.19, 14:15 Ciekawe , do przeczytania , chociaż zakończenie bez emocji. Oprócz kryminału, " Dziewczyny" Emmy Cline.Historia inspirowana życiem Charlesa Mansona.To dla guru dziewczyny zdolne były zrobić wszystko a nawet wiecej. Odpowiedz Link
opty2 Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 13.05.19, 15:27 już jest dostępna? myślałam, że od 15.05 warta "grzechu"? Odpowiedz Link
drilka Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 13.05.19, 17:39 Empik ma "chwilową" wyłączność. Jeszcze nie skończyłam ale dla mnie warta Odpowiedz Link
drilka Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 14.05.19, 08:46 I jeszcze jedno - jako prezent na Dzień Matki ta książka się nie nadaje, chyba, że na własne życzenie Odpowiedz Link
andaba Re: Nele Neuhaus - Dzień Matki 14.05.19, 13:55 No właśnie się zastanawiam, czy sobie nie zażyczyć Odpowiedz Link
opty2 Gra w kłamstwa _ Ruth Ware 13.05.19, 15:37 cztery koleżanki ze szkoły z internatem mają wspólną tajemnicę, która rzuca cień na ich dalsze życie, kiedy w wiosce pojawia się trup, cała czwórka wraca do przeszłości średnie, temat lepiej wykorzystała Tana French w książce "Ściana sekretów" Odpowiedz Link
drilka Re: Gra w kłamstwa _ Ruth Ware 13.05.19, 17:44 Tej nie czytałam ale podobny motyw jest w Złamanych duszach Simone St. James. Odpowiedz Link
andaba Re: Gra w kłamstwa _ Ruth Ware 14.05.19, 13:58 Hmmm, mówisz że średnie? A czytałaś pozostałe książki autorki? Bo mnie się podobały bardzo - W ciemnym mrocznym lesie i Dziewczyna z kabiny nr 10 - uważam za świetne. Ta na razie jest tylko w dwóch bibliotekach i ogony są. Nawet się zastanawiałam, czy sobie nie kupić, ale skoro średnie?... Odpowiedz Link
opty2 Re: Gra w kłamstwa _ Ruth Ware 15.05.19, 10:06 nie czytałam innych książek tej autorki średnie (4/6), jak napisałam wcześniej, ponieważ o wiele lepszą wersję napisała French, i w porównaniu obu tych książek lepiej wypadła Irlandka Odpowiedz Link
mandala91 Re: Co teraz czytacie? Maj 2019. 14.05.19, 12:04 ja w końcu dorwałam "Złotą Klatkę" Camilli Lackberg Odpowiedz Link
latarnik88 Viveca Sten Tej nocy umrzesz 16.05.19, 16:35 Znana na forum a ja dopiero teraz przeczytałam , jakieś dwie ksiązki tej autorki poznałam. Oczywiście podobała mi się .Trzeba poszperać na bibliotecznej półce i coś wybrać. Odpowiedz Link
andaba Charlaine Harris - Słodkich snów 19.05.19, 22:12 Takie sobie czytadło... Już na pierwszych stronach zorientowałam się, że to musi mieć jakąś wcześniejszą część, po sprawdzeniu okazało się, że "wcześniejszych części" jest... 9... Ale wpływu na odbiór książki to nie miało. Odpowiedz Link
drilka Stuart Turton - Siedem śmierci Evelyn Hardcastle 21.05.19, 07:51 Jestem w trakcie. Wiedziałam, że ta książka jest pokręcona, ale nie myślałam, że aż tak. Świetny pomysł. Odpowiedz Link
drilka Re: Stuart Turton - Siedem śmierci Evelyn Hardcas 21.05.19, 07:55 I jeszcze: fajne jest to, że nie mogę przy tym kryminale powiedzieć "ale to już było". Odpowiedz Link
latarnik88 S.R.Masters Nigdy się nie dowiesz 21.05.19, 13:12 Niby ciekawe ale trochę męczące. Odpowiedz Link
latarnik88 Chris Carter Jestem Śmiercią 26.05.19, 16:34 Jak dla mnie beznadziejna lektura.W trakcie czytania , w momencie pojawienia się nowej postaci przeczułam , że to ten morderca, potem zapomniałam o nim, a koniec mnie rozczarował. Było rosnące napięcie i co z tego , że nie rozładowane. Odpowiedz Link
drilka Re: Stuart Turton - Siedem śmierci Evelyn Hardcas 27.05.19, 13:47 Zmęczyła mnie ta książka. Odpowiedz Link
andaba Elsebeth Egholm - Ukryte wady 26.05.19, 20:05 Całkiem dobra książka, akcja wprawdzie dość leniwa, ale mi to nie przeszkadza. Pamiętam,że zwróciłam uwag na tę książkę jak pojawiła się w sprzedaży i rozważałam zakup, ale w końcu nie kupiłam, za to teraz znalazłam w bibliotece (i nie byłam pewna, czy nie czytałam - bo tytuł kojarzyłam, ach, ta skleroza ) Odpowiedz Link
drilka M.Hjorth, H.Rosenfeldt - Najwyższa sprawiedliwość 27.05.19, 13:52 No nareszcie! Taka wyczekana przeze mnie chyba przez wątek Billy'ego w ostatniej części. Zapowiada się dobrze. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: M.Hjorth, H.Rosenfeldt - Najwyższa sprawiedli 27.05.19, 22:18 I jest świetna, z wielką przyjemnością przeczytałam. Odpowiedz Link
drilka Re: M.Hjorth, H.Rosenfeldt - Najwyższa sprawiedli 03.06.19, 13:08 Ja też I znowu czekam na następną. Mam nadzieję, że nie 3 lata. Odpowiedz Link
drilka Robert Małecki - Wada 27.05.19, 13:54 Słucham. Po świetnej Skazie Wada też trzyma poziom. Odpowiedz Link
andaba Michael Connelly - Czarne echo 27.05.19, 22:59 Czas nadrobić zaległości, kilku tomów jeszcze nie czytałam (lub czytałam tak dawno, że zapomniałam, że czytałam). Odpowiedz Link
latarnik88 Roslund Thunberg Rodzinny interes 29.05.19, 16:01 Oparta na faktach powieść o niecodziennej szajce przestępców , trzech braci ,kolega i dziewczyna wspierająca , dokonują serii napadów na banki .Do tego wstrząsająca historia rodzinna , bardziej dla tej historii rodzinnej czytałam niż dla opisów działalności przestępczej.Wszystko spisane przez czwartego z braci , który nie brał udziału w napadach. Odpowiedz Link
andaba Sophie Hannah - Promień rażenia 31.05.19, 23:12 Wzięłam z biblioteki, bo sądząc po tytule i roku wydania nie czytałam. Po kilku stronach zdałam sobie sprawę, że czytałam, po kolejnych kilku przypomniałam sobie jak się skończyło. Ale i tak przeczytałam, lubię tę autorkę, a niektóre książki z tej serii uważam za najlepsze, jakie czytałam z tego gatunku. Odpowiedz Link