latarnik88 Remigiusz Mróz Iluzjonista 04.05.20, 13:43 Kupiona na poczcie.Podoba mi się . Odpowiedz Link
silenta Michael Connelly - Punkt widokowy 04.05.20, 18:50 Kontynuuję odświeżanie serii z Boschem. Może zdążę do wydania nowej książki. Odpowiedz Link
andaba Aleksander Sowa - Czas Wagi 04.05.20, 19:10 Chyba odrobinę gorsza niż poprzednia, ale niezła. Ciekawa jestem, czy tylko ja mam skojarzenia z Boschem. Odpowiedz Link
silenta Re: Aleksander Sowa - Czas Wagi 04.05.20, 19:30 Wiesz, tak sobie zaznaczyłam tego Sowę do przeczytania w przyszłości, ale jak piszesz o skojarzeniach z Boschem, to chyba parę pozycji na liście przeskoczy i przeczytam wcześniej. A ciekawa jestem czy oglądałaś serial Bosch i jak Ci się ewentualnie podobał? Ja się powinnam zabrać za 6 sezon ale jest na podstawie książki, która u nas jeszcze nie wyszła, więc chyba poczekam aż przeczytam bo w serialu jednak jest pomieszanie z poplątaniem i wszystko pozmieniane. Odpowiedz Link
andaba Re: Aleksander Sowa - Czas Wagi 04.05.20, 21:45 Nie, nie oglądałam, ja w ogóle nic nie oglądam, ostatni serial jaki obejrzałam to był Klan 10 września 2001 roku. 11 sie wściekłam, co to za pierdoły pokazują, zamiast Klanu, a potem mi było głupio i postanowiłam zerwać z uzależnieniem. Teraz juz od lat nie mamy telewizora, a na netfliksa czy inne szkoda mi kasy, i tak mam za dużo hobby, żeby jeszcze filmy oglądać, doba jakaś za krótka... Książki Sowy są dość specyfczne, przypominają mi Bosha przez nieco niekonwencjonalne podejście bohatera i jego niesubordynację (w drugiej części to bardziej widoczne) oraz durnych dowódców. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - Maj 2020 05.05.20, 08:45 Erica Spindler "Zakazany owoc" Odpowiedz Link
drilka Re: Fiona Barton - Podejrzany 07.05.20, 11:06 Może w końcu chociaż Dziecko przeczytam... Odpowiedz Link
andaba Christina McDonald - Ostatnia noc Olivii 07.05.20, 10:41 Nie wiem czemu przeoczyłam tę książkę - regularnie przeglądam zapowiedzi i nowości w księgarniach internetowych - wrzucam do worków "do przeczytania" i 'do kupienia". Ta, po tytule i opisie sądząc, trafiłaby co najmniej do pierwszego - a nie trafiła. Zauważyłam dopiero, jak zaczęłam przeglądać na biblionetce najwyżej oceniane książki z tamtego roku... Korzystając z dypensy, której sobie udzieliłam w związku z zamkniętymi bibliotekami, zamówiłam i nie żałuję Odpowiedz Link
drilka Re: Christina McDonald - Ostatnia noc Olivii 07.05.20, 11:06 Też ją mam Nie przeoczyłam, ale jeszcze czeka. Odpowiedz Link
drilka Wojciech Wójcik - Himalaistka 07.05.20, 11:10 Dużo się dzieje. Fajnie się czyta, tak jak pozostałe Wójcika. Jestem mniej więcej w połowie. Odpowiedz Link
drilka Katarzyna Tubylewicz - Bardzo zimna wiosna 07.05.20, 11:12 W trakcie słuchania. Całkiem ok, ale przygnębiająca jak pogoda za oknem. Odpowiedz Link
opty2 Re: Katarzyna Tubylewicz - Bardzo zimna wiosna 14.05.20, 14:10 A mnie za bardzo nie podpasowała, za dużo w niej innych wątków niż kryminału. A intryga cieniutka Odpowiedz Link
drilka Re: Katarzyna Tubylewicz - Bardzo zimna wiosna 16.05.20, 11:12 Po tym, ile dobrego o niej słyszałam też mnie rozczarowała. Odpowiedz Link
echtom Re: Katarzyna Tubylewicz - Bardzo zimna wiosna 24.06.20, 15:29 Właśnie te "inne wątki" najbardziej mi się podobały, szczególnie wojenny. Odpowiedz Link
andaba J. D.Barker - Piąta ofiara 11.05.20, 19:04 Nie jestem fanką książek o seryjnych mordercach, ale te są znośne. Odpowiedz Link
drilka Jozef Karika - Szczelina 12.05.20, 14:03 Zakwalifikowany do horrorów. Nie znam się na horrorach, dla mnie może być thriller. Działa na wyobraźnię. Dla mnie świetny. Odpowiedz Link
andaba Re: Jozef Karika - Szczelina 12.05.20, 14:09 Mam go w zakładce "do przeczytania", tylko muszę poczekać, aż otworzą biblioteki. Odpowiedz Link
andaba Re: Jozef Karika - Szczelina 27.05.20, 11:04 Bibliotekę otwarli, ktoś książkę oddał zaraz, skoro zdążyła kwarantannę już zaliczyć. Pożyczyłam, przeczytałam. Ach! Ostatni raz takich emocji doznalam, jak czytałam Księgę urwisów w wieku 8 lat pod pierzyną z latarką. Nie powiem, zgrabnie napisane, niby nic się nie dzieje, a atosfera grozy genialna. Brrr, bałam się, że nie zasnę. Albo, że mi się przyśni. Dziś mi się z tego chce śmieć, wczoraj mi tak do śmiechu nie było. Odpowiedz Link
drilka Re: Jozef Karika - Szczelina 27.05.20, 13:55 A ja się przyznaję, że mnie przyciąga ten Trybecz. Bez noclegu na szlaku, ale żeby tak pochodzić... Odpowiedz Link
andaba Agnieszka Pruska - Zimne nóżki nieboszczyka 12.05.20, 14:14 Taka sama jak poprzednie o Julii i Alicji - bez fajerwerków, ale sympatyczna. Odpowiedz Link
silenta Sophie Hannah - Na ratunek 12.05.20, 16:36 Pokręcona i fajna jak inne tej autorki Odpowiedz Link
opty2 Stracony - Harper 14.05.20, 14:15 "Straconego" Harper polecam ale też "Pojdejrzany" - Barton "Ktoś, kogo znamy" Lapena Odpowiedz Link
latarnik88 Małgorzata Rogala Cicha noc 16.05.20, 09:37 Przyjemna książeczka , przerywnik po innej literaturze.Wreszcie otworzyli biblioteki. Odpowiedz Link
drilka Marek Stelar - Blask 16.05.20, 11:11 Dobrze się słucha. Może zapamiętam ją dłużej niż przesłuchaną niedawno, bardzo poprawną Pchłę Potyry, po której nawet zarysu akcji już nie pamiętam. Odpowiedz Link
andaba Paweł Fleszar - Powódź 16.05.20, 11:16 Takie sobie, punkty za miejsce akcji Grubymi nićmi szyte, ale nawet wciągające. Odpowiedz Link
drilka Michaela Klevisová - Kroki mordercy 16.05.20, 11:17 Bardzo mi się podobała. Na Lubimyczytać widać ile jest nieprzetłumaczonych kryminałów autorki. Zacieram ręce, może będzie tak jak z moją ukochaną Ann Cleeves. Odpowiedz Link
opty2 Re: Michaela Klevisová - Kroki mordercy 17.05.20, 15:36 tak, całkiem całkiem to było Odpowiedz Link
opty2 Najgorętsza plaża w Finlandii - Tuomainen Antti 17.05.20, 15:44 fiński kryminał, specyficznie napisany, niby strasznie ale śmiesznie, Odpowiedz Link
andaba Soren Sveistrup - Kasztanowy ludzik 18.05.20, 23:00 Trochę mam mieszane uczucia, niby księżka dobra, ale trrochę za długa i za nudna. I to jest dziwne, bo ja lubię długie książki, taka Elizabeth George mogłaby pisać powiesci jeszcze dwa razy grubsze i byłabym zachwycona, a tu byłam znudzona. Może dlatego, że lubie dłuhgie dygresje obyczajowe, dotyczace bohaterów, a tu własciwie nie było tego wcale, prywatne życie pokazane w migawkach, więc skąd te dłużyzny? Bo opisów przyrody też nie było. Ale ślimaczyło mi się i już. Odpowiedz Link
drilka Małgorzata Hayles - Wśród nocnych cisz 21.05.20, 14:29 Nikt mi tej książki nie polecił, nic o niej nie czytałam, autorki też nie znałam. To był impuls. A wciągnęła mnie bardzo. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Małgorzata Hayles - Wśród nocnych cisz 24.05.20, 07:30 Charlotte Link "Oszukana" Odpowiedz Link
silenta Tim Weaver - Zanurzyć się w mrok 24.05.20, 09:15 Bardzo wciągająca. Mimo, że nie jest moja ulubiona tematyka, uważam, że to bardzo dobra książka. Tylko jednak polecam czytać od początku serii - ja zaczęłam od środka i zmierzam do początku, lepiej by było po kolei. Odpowiedz Link
drilka Liza Marklund - Farma pereł 25.05.20, 08:04 Czyta się bardzo dobrze, chociaż to bardziej obyczaj i romans. Niestety zgrzytało mi trochę to, że młoda dziewczyna mieszkająca całe życie na wysepce niemalże odciętej od świata, wyrusza w ten wielki świat i radzi sobie tak dobrze. Odpowiedz Link
drilka Alex Marwood - Zatruty ogród 25.05.20, 08:08 Najmniej mi się podobała z książek Marwood. Ze względu na tematykę - sekty nie są dla mnie interesujące. W każdym razie czyta się dobrze, wciąga i chyba utkwi w pamięci na dłużej. Odpowiedz Link
latarnik88 Vanessa Savage Kobieta w mroku 25.05.20, 13:51 Ciekawe i wciągające , do szybkiego przeczytania , a objętość ponad 400 str.Nie jest to typowy kryminał. Odpowiedz Link
latarnik88 Wendy Heard Polowanie na Annabelle 25.05.20, 13:59 Makabreska przeczytana między obiadem a kolacją .Ok 400 str.Bibliotekarz podał mi 5 książek z nowości kryminalnych przez okienko w drzwiach.Taka odtrutka na obecne nastroje . Oprócz tego coś z poważniejszej literatury,Hanya Yanagihara Małe życie i Jaume Cabre Wyznaję .Ta ostatnia pozycja zmęczyła mnie okrutnie podczas czytania ale nie poległam. Odpowiedz Link