silenta Robert Galbraith - Wołanie kukułki 03.05.22, 11:07 Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zabierałam się za tą książkę od lat bo Harry Potter mi nie podszedł i mam nadzieję, że to będzie początek mojej pięknej przyjaźni z całą serią. Odpowiedz Link
ginger.ale Re: Robert Galbraith - Wołanie kukułki 08.05.22, 19:36 Mnie jakoś nie podpasował 10 lat temu Trafny wybór (to była chyba pierwsza książka JKR skierowana do dorosłego czytelnika) i serię o detektywie odpuściłam. Mówisz, że warto? Odpowiedz Link
silenta Re: Robert Galbraith - Wołanie kukułki 08.05.22, 19:42 Dzisiaj skończyłam i dałam 9/10. Ale to typowy kryminał bez fajerwerków. Zdecydowanie będę kontynuować serię. Odpowiedz Link
andaba Mieczysław Gorzka - Totentanz 11.05.22, 23:19 Uff, skończyłam. Wymęczyła mnie ta seria. Niby mi się podobało, ale to takie "zabili go i uciekł" i to dosłownie. Za dużo morderców, za dużo trupów, za dużo akcji, za mało prawdopodobieństwa. W dodatku straaaaaasznie dłuuuugie. Odpowiedz Link
kann2 Borkowski, Rytuał łowcy 19.05.22, 16:58 Bardzo dobre. Chyba najlepsze tego autora, choć poprzednie, które czytałam, były bardzo dobre. A teraz czytam drugą część cyklu z prokurator Gabrielą Seredyńską: Śmierć nie ucieknie. Także bardzo mi się podoba. Typowy kryminał, taki jakie lubię - opisane szczegółowo dochodzenie, a równolegle historia podejrzanego. Odpowiedz Link
silenta Robert Galbraith - Jedwabnik 22.05.22, 12:44 Kontynuuję serię i wciąż bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
andaba Agnieszka Pietrzyk - Las zaginionych 28.05.22, 13:34 Tak jak wszystkie książki autorki dobrze się czyta, choć artyzmem nie powala. Odpowiedz Link