Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? Maj 2023.

01.05.23, 19:30
Podzielcie się swoimi lekturami bo forum już w agonii a jednak bardzo często było bardzo pomocne i podrzucało fajne książki.
Obserwuj wątek
    • silenta Ann Cleeves - Pułapka na ćmy 01.05.23, 19:31
      Kolejny tom z Verą więc fajna książka. Tej nowej serii nie lubię.
      • andaba Re: Ann Cleeves - Pułapka na ćmy 02.05.23, 18:01
        Tak, "Pułapka na ćmy" była ok.
        "Zmory przeszłości" średnie.

Przeczytałam na legimi dwie książki uwielbianej wcześniej Karin Fossum, ale to już nie to.
        Niby nie są złe, czytane z zainteresowaniem, ale jednak rozczarowujące.

Martwy klif Pasierskiego też taki sobie.

Dziś zamierzam się zabrać za "Schronisko, które przetrwało" - mam nadzieję, ż będzie równie dobre jak poprzednia książka.

• silenta Re: Ann Cleeves - Pułapka na ćmy 02.05.23, 19:20
          Też sobie te nowe Karin Fossum wrzuciłam ostatnio na półkę, spróbuję. W ogóle mam wrażenie, że ostatnio nic dobrego nie wychodzi.
          • andaba Re: Ann Cleeves - Pułapka na ćmy 27.05.23, 10:23
            "Schronisko, które przetrwało" gorsze od pierwszej części, ale przeczytać się da.
            "Para spod numeru 9" też się da przeczytać, choć nieco przegadana i nie lubię wątków bez wyjaśnienia, a tu taki był.
            Dobre jest "Niedaleko pada jabłko" Moriarty, ale to raczej obyczajówka.
            • silenta Re: Ann Cleeves - Pułapka na ćmy 27.05.23, 11:50
              Zapisałam się do biblioteki, dostaję kody do Legimi, więc teraz mogę próbować nowych autorów bez kupowania książek smile Więc na pewno spróbuję.
    • inka2017 Re: Co teraz czytacie? Maj 2023. 05.05.23, 15:09
      Prawo upadłościowe z komentarzem
    • opty2 Puste jest piekło - Griffiths Elly 05.05.23, 15:40
      angielski klimat prowincji,
      trochę gotycka powieść (nagroda Edgara Allana Poe)
      coś nowego,
      warto się zapoznać,

poza tym "Oskarżony" - Tuil Karine całkiem dobre
      "Szczęśliwego nowego roku" - Malin Stehn też dobre,
      "Trofeum" - Jacobsena Steffena - thriller pokręcony
    • goskakk Re: Co teraz czytacie? Maj 2023. 13.05.23, 00:04
      Ja mam wielką ochotę pogadać o kryminałach wartych przeczytania. Najlepiej na bieżąco bo wtedy sa najlepsze dyskusje. Obecnie czytam camilla lackberg "kult" ale dalej nie mam pomysłów i czekam na jakieś fajne propozycje.
      Znasz jakieś forum na ktory mozna pogadac o kryminałach?
    • silenta Ragnar Jónasson - Ciemność 27.05.23, 10:44
      Ma dosyć słabe oceny ale po 1/4 książki wydaje się dobra. Dobrze, że są kolejne tomy. Ale widzę, że te książki, które ja bardzo lubię są raczej słabo oceniane. Niestety najlepsze oceny ma nieczytalny dla mnie Mróz i jemu podobni.
      • andaba Re: Ragnar Jónasson - Ciemność 27.05.23, 10:51
        Mam identycznie!
        Też lubię Jonassona.
        Natomiast strasznie się nacięłam na niejakiego Marcela Mossa, dla mnie dno, a oceny że ho ho!

Kiedyś dawno temu czytałam Elly Griffiths dwie książki, które mi się bardzo podobały. Potem długie lata czekałam, aż coś jeszcze wydadzą - nic z tego. W końcu zapomniałam i odpuściłam.

Ostatnio wyszła książka "Puste jest piekło", nazwisko autorki mi się jakoś skojarzyło - i faktycznie, to ta sama. Zaczęłam czytać - dam znać, czy mi się podobała.
        • silenta Re: Ragnar Jónasson - Ciemność 27.05.23, 11:46
          Daj znać, nic tej autorki nie czytałam jeszcze.
          • andaba Re: Ragnar Jónasson - Ciemność 01.06.23, 20:04
            Książka nie jest zła, może jest trochę rozwlekła, bo większość wydarzeń jest przedstawiona z punktu widzenia trzech osób, ale akurat to mi nie przeszkadza.
            Trochę duchów, trochę literatury...
    • charyzmatyk Re: Co teraz czytacie? Maj 2023. 19.06.23, 13:40
      Witam. Teraz czytam klucz Jeffersona steve barry,, Wszystko na ziemi wyginie Michella bussi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka