siostra_pelagia Lee Child-Bez pudła 03.10.07, 13:55 Jack Reacher, bohater bez adresu, dowodu i nru legitymacji ubezpieczeniowej, za to z własną szczoteczką do zębów i obdarzony nieprawdopodobnym wręcz zwierzęcym magnetyzmem, tym razem pełni rolę audytora służb specjalnych. Odpowiedz Link
negev56 Re Brian Haig - Zabić prezydenta 03.10.07, 17:32 Kto lubi Johna Corey'a z książek DeMille'a, polecam Briana H. i jego 4 książki: Tajna sankcja, Koń trojański, Spisek i właśnie Zabić prezydenta. Główną rolę we wszystkich 4 książkach gra Sean Drummond, oficer JAG i CIA, ale chyba to to samo. Humor, niewyparzony jęzor, nieprawdopodobna inteligencja, urok osobisty to właśnie cały Sean, a do tego świetna intryga, tempo akcji... i w ogóle A tu z Merlina, o czym mówi Zabić prezydenta www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,544962.html Odpowiedz Link
zorija Re: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. 04.10.07, 08:27 CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. Krwawe słońce Stuart M. Kaminsky. Fani CSI w Polsce wreszcie doczekali się książkowej edycji przygód swych ulubieńców. Odpowiedz Link
negev56 Re: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. 04.10.07, 17:21 zorija napisała: > CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. > Fani CSI w Polsce wreszcie doczekali się książkowej edycji > przygód swych ulubieńców. Zorija,jak przeczytasz te zagadki, napisz jakie są. Mam chęć kupić, ale jestem ciekawa opinii Odpowiedz Link
zorija Re: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. 06.10.07, 08:09 Podobało mi się. Na plus zaliczam obecność wewnętrznych przeżyć bohaterów oraz pewną dozę informacji z ich przeszłości. Dużym minusem jest natomiast brak prywatnych rozmów głównych postaci. Dyskutują oni tylko o sprawie, przez co wydają się nudni. Odpowiedz Link
negev56 Re: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku. 06.10.07, 09:38 Dzięki Hmm...to się zastanowię, bo mimo wszystko, samo śledztwo to nie wszystko. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? - październik 04.10.07, 10:04 Leena Lehtolainen, Kobieta ze sniegu. Moje pierwsze spotkanie z literaturą fińską, ale całkiem udane. Trochę mnie tylko męczą imiona i nazwiska fińskie. Odpowiedz Link
opty2 Re: R. Rendell - Zabić mandaryna 04.10.07, 10:59 lepsze od Simisoli, choć trochę trąci myszką, tylko czemu Agathę tak dobrze się czyta mimo upływu czasu? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: R. Rendell - Zabić mandaryna 09.10.07, 12:58 Zabić mandaryna czytało mi się bardzo dobrze. Ale ile razy zaczynam się biedzić nad jakąś książką, to się zastanawiam, czy faktycznie jest kiepsko napisana, czy to tłumacz się nie popisał. Może Agatka miała więcej szczęścia do dobrych tłumaczeń? Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie? - październik 05.10.07, 17:52 Ksenocyd Carda, musiałam odpocząć od kryminałów, bo bałam się wychodzić z domu po zmroku. Na półce dojrzewa Odwet Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie? - październik 06.10.07, 08:16 minkipinki napisała: > Ksenocyd Carda, musiałam odpocząć od kryminałów, bo bałam się wychodzić z domu > po zmroku. Na półce dojrzewa Odwet Co za przypadek! A ja niedawno skończyłam "Mówcę umarłych". Na lekturę dała się namówić nawet moja mama, która normalnie tylko kryminały czyta. A ja czytam "Dedektywa Żurka", którego udało mi się wygrać na portalu zbrodnia w bibliotece. (radośnie podskakuje) Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? - październik 06.10.07, 18:15 >A ja czytam "Dedektywa Żurka", którego udało mi się >wygrać na portalu zbrodnia w bibliotece. (radośnie podskakuje) hi hi, ja też tam wygrałam tę książkę. Ale najpierw pokończę to co czytam Odpowiedz Link
tak_o Wszystko w czekoladzie Tatiany Polakowej 06.10.07, 06:14 Kiedyś czytałam ją w oryginale i bardzo mi się podobało. A tu na początku szło mi jak po grudzie, potem się jakoś rozkręciło. Może te klimaty rosyjskie są nie za bardzo przetłumaczalne? Doncowa też jest dla mnie niestrawna po polsku, a po rosyjsku nawet te słabsze jej pozycje jakoś się czyta. I dlaczego to ma tytul "Wszystko w czekoladzie"? Może ktoś czytał i mnie oświeci, co mi umknęło. Wczoraj przeczytałam "Powtórkę z morderstwa" Moniki Szwai. Lubię ją, bo mnie rozrywa. Teraz zaczęłam "Play It Again, Spam" Tamar Myers. Zaczyna się nieźle. To taki "sielski kryminałek" w środowisku amiszów. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Wszystko w czekoladzie Tatiany Polakowej 06.10.07, 12:28 ja czytałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=67241063 i moja Mama i obie do dziś dnia tytułu nie rozszyfrowałyśmy może to taka rosyjksa zagwozdka)) Odpowiedz Link
chiara76 "Salve Roma", Akif Pirincci, czyli... 06.10.07, 12:29 koci kryminał zaczęło się zabawnie, jak będzie dalej-zobaczę w trakcie lektury... Odpowiedz Link
judytta "Salve Roma" Akif Pirincci 06.10.07, 17:37 Również czytam koci kryminał od wczoraj) Fajnie się czyta. judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
negev56 Re: Stuart MacBride - Zamierające światło 07.10.07, 12:20 Jakiś czas temu dałam upust swojemu rozczarowani " Chłodem z granitu", postanowiłam dać ostatnią szansę panu Stuartowi. Mam szczerą nadzieję, że ta książka będzie ok. Odpowiedz Link
zettrzy Le Carre - The constant gardener 07.10.07, 18:36 wysoce obiecujace - morderstwo na stronie 2, caly rozdzial pierwszy pelen aluzji do skandali jakie to morderstwo niewiatpliwie wywola, o malo nie przejechalam wlasnej stacji Odpowiedz Link
zorija Re: M. Connelly "Adwokat" 08.10.07, 08:20 Thliller prawniczy autorstwa Connelly'ego. Bardzo fajny. Odpowiedz Link
minkipinki Re: M. Connelly "Adwokat" 08.10.07, 14:52 Zorija "Adwokata skończyłam, zanim do ręki wzięłam "Ksenocyd", który dziś skończę, bo strasznie wciąga po początkowych niejasnościach. Już planuję, co czytać dalej. Waham się między "Odwetem" Hoffman, "Otchłanią zła" Chattam, a "Grzesznikiem" Gerritsen. Odpowiedz Link
opty2 Re: Małyszewa - Miłość zimniejsza od śmierci 09.10.07, 11:14 jeszcze nie skończyłam, ciekawe czy historia sprzed lat powtórzy się? mam niejasne podejrzenia Odpowiedz Link
chiara76 Caroline Graham, "Duch w machinie"... 09.10.07, 12:05 i oczywiście, zarzuciłam czytaną przeze mnie "Salve Roma" na rzecz ww i jak na razie brzmi interesująco. Zobaczymy, jak będzie dalej Odpowiedz Link
nchyb Psy z Rygi - Mankella 09.10.07, 12:56 i czea na kupce jeszcze jeden Mankell - O krok. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Hakan Nesser-Kim Novak nigdy nie wykąpała sie w je 09.10.07, 12:56 Kim Novak nigdy nie wykąpała się w jeziorze Genezaret. Nie chciał cały tytuł się zmieścić w temacie. Nie wiem dlaczego. Na razie jest zapowiedź morderstwa... Odpowiedz Link
matkazbud Re: Co teraz czytacie? - październik 11.10.07, 13:29 Zaułek szkieletów Rankina- MNIAM... Uwielbiam Rankina, zwłaszcza gdy tak duzo miejsca poświęca Siobhan Clark, mojej ulubionej "detektywce" Odpowiedz Link
negev56 Re: Brian Freeman - Rozebrana 11.10.07, 19:17 Pierwsze 4 strony były tak obezwładniająco kiczowate, że gotowała byłam odłożyć książkę na później, ale bohatersko dałam radę i jak na razie może być. Odpowiedz Link
negev56 Re: Brian Freeman - Rozebrana 11.10.07, 19:20 negev56 napisała: że gotowała byłam odłożyć > książkę na później, ale bohatersko dałam radę i jak na razie może być. nie wiem co gotowałam, ale miało być gotowa byłam Odpowiedz Link
big.lupinek Re: Co teraz czytacie? - październik 11.10.07, 19:56 gra na cudzym boisku maryninej. Lubię jej książki ale na początku nie mogłam przebrnąć przez skradziony sen. Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie? - październik 12.10.07, 08:26 Ellis Peters "Spowiedż brata Haluina". Uwielbiam brata Cadfaela i jego przygody. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? - październik 12.10.07, 12:12 Kochanek Śmierci Akunina. Potem wezmę sie za Krajewskiego, drugą część (mylą mi sie te tytuły). Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie? - październik 14.10.07, 07:52 Marek Krajewski "Dżuma w Breslau". Czy mi się wydaje, czy też Ebi jakiś sympatyczniejszy? Odpowiedz Link
negev56 Re: John Connolly - Wszystko martwe 14.10.07, 09:53 mój pierwszy kontakt z tym autorem i Charlim "Birdem" Parkerem. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: John Connolly - Wszystko martwe 14.10.07, 17:50 I co ? Do mnie już z allegro przyszedł, ale jeszcze sie nie zabrałam do niego. Odpowiedz Link
negev56 Re: John Connolly - Wszystko martwe 14.10.07, 18:13 Dobry jest, a nawet bardzo dobry. Były policjant po tragicznych przejściach ( została zamordowana jego żona i córeczka), alkoholik - inaczej być nie może, zostaje prywatnym detektywem i dalej już standard. Coś mi się zdaje, że do kolekcji przybędzie następny autor. W każdym razie planuję następne Parkery Odpowiedz Link
siostra_pelagia Leena Lehtolainen - Spirala śmierci 15.10.07, 09:23 Maria w ciąży prowadzi śledztwo. Prawie jak Marge Gundersen z Fargo. Dobrze mi się to czyta. Odpowiedz Link
zorija Re: Joe Alex "Zmącony spokój pani llabiryntu" 15.10.07, 09:45 Joe na tropie starożytnej zagadki minojczyków. Odpowiedz Link
opty2 Re: "Człowiek z Saffle" - Sjowall i Wahloo 15.10.07, 10:25 ten duet dziennikarsko-pisarski dzielnie rozprawił się z policją szwedzką lat 60-70 tych, teraz Wallander to ma dobrze, chociaż wątpliwości ani teraz, ani przedtem nie brakowało Odpowiedz Link
chiara76 Re: Joe Alex "Zmącony spokój pani llabiryntu" 15.10.07, 11:11 oj, jak mnie się te podobało) przede wszystkim za "grecczyznę", oczywiście Odpowiedz Link
big.lupinek Re: Joe Alex "Zmącony spokój pani llabiryntu" 15.10.07, 17:37 fajna książka, inne Joe Alexa są też ok, najbardziej lubię :jesteś tylko diabłem Odpowiedz Link
siostra_pelagia David Baldacci-Klub wielbłądów 17.10.07, 06:15 Właśnie poderwałam się skoro świt do pracy, ale uświadomiłam sobie, że ja dzisiaj to na druga zmianę. To niniejszym donoszę, że czytam Baldacciego i bardzo mi się podoba. Chociaż myślałam, że o terorystach i zamachach to ja już więcej ani strony nie przełknę. Odpowiedz Link
zorija Re: Joanna Hines "Anioły powodzi" 17.10.07, 08:24 Do pracowni konserwatorki dzieł sztuki Kate Holland przysłane zostają dwa obrazy. Obrazy, na których ktoś domalował szczegóły wiążące się z tragicznym wypadkiem, w którym bohaterka brała przed laty udział. Kto? I po co? Ciekawe, a w tle Florencja, w której niedawno byłam. Odpowiedz Link
judytta Złowroga pętla - Aleksandra Marinina 18.10.07, 07:40 Czytam pierwszą pozycję Marininy i jak narazie fajnie sie czyta. "Złowroga pętla" - Aleksandra Marinina judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
chiara76 Re: Złowroga pętla - Aleksandra Marinina 18.10.07, 17:21 o, ta też mi się bardzo podobała... Odpowiedz Link
chiara76 "Stacja Cold Flat Junction", Martha Grimes. 18.10.07, 17:18 O dziwo, pierwsza część mnie wynudziła a tą się rozkoszuję ale to dlatego, że zmieniłam swoje nastawienie. Ot, jeśli chodzi o kryminał, to tak, są to flaki z olejem, co ciągną się i ciągną, ale za to , a ostatnio mam ochotę na tego typu książki, opis amerykańskiej prowincji zapyziałej , całkowicie odpowiada moim oczekiwaniom. I nawet już wiem, że mającą się ukazać w listopadzie ostatnią część owej trylogii jednak nabędę Odpowiedz Link
negev56 Re: "Stacja Cold Flat Junction", Martha Grimes. 18.10.07, 17:48 Oczywiście też kupiłam Stację, ostatnią część również kupię, mimo, że pierwsza zupełnie mi nie podeszła. Cały czas liczę, że moje nastawienie się zmieni... albo coś, i tak jak Tobie, o dalszych przygodach Emmy czytać będę bez bólu. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Stacja Cold Flat Junction", Martha Grimes. 19.10.07, 10:46 ja się nią smakuję ale traktując ją, jako mniam opis zapyziałej prowincji amerykańskiej wątek kryminalny rozłazi się jeszcze bardziej, niż w pierwszej (a jestem mniej więcej w połowie. Odpowiedz Link
matkazbud Re: Co teraz czytacie? - październik 19.10.07, 10:42 "Troista droga" Rossa Macdonalda - wczesna powieść Macdonalda z r. 1948 - staroświecka lektura, ale w tym jej urok.Czytając o Pauli mam przed oczami Lauren Bacall i atmosferę filmów noir. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie? - październik 20.10.07, 07:53 "Krzyżowiec" Patterson/Gross, "Łowca" Morell - to moje pierwsze spotkania z tymi autorami, ale nie ostatnie. Odpowiedz Link
siostra_pelagia William Hjortsberg- Harry Angel 21.10.07, 06:28 Detektyw Harry Angel otrzymuje zlecenie na odnalezienie zaginionego muzyka. Tak już tylko wspomnę, że na podst. tej książki Alan Parker nakręcił głosny film, w którym doskonałą rolę zagrał Mickey Rourke (jeszcze wtedy przed swoimi operacajmi plastycznymi). Odpowiedz Link
zorija Re: Michael Connelly "Poeta" 21.10.07, 08:09 Dociekliwy dziennikarz bada okoliczności śmierci brata - policjanta. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Michael Connelly "Poeta" 21.10.07, 09:33 Poetę juz zakupiłam na allegro i do mnie "idzie". Czyżbyś Zorijo miała sygnaturkę z Sherlocka Holmesa? Odpowiedz Link
negev56 Re: Michael Connelly "Poeta" 21.10.07, 09:48 Bardzo jestem ciekawa Waszych wrażeń z Poety, mi podobała się bardzo, ale ja w ogóle przepadam za Boschem. Już przestępuję z nogi na nogę, czekając na Echo Park. Odpowiedz Link
zorija Re: Michael Connelly "Poeta" 21.10.07, 10:02 siostra_pelagia napisała: > Czyżbyś Zorijo > miała sygnaturkę z Sherlocka Holmesa? Aha. Uwielbiam ten cytat Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Michael Connelly "Poeta" 21.10.07, 10:30 Tzn. świetny jest i cytat i Connelly. Odpowiedz Link
negev56 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 21.10.07, 17:42 Po dwóch przeczytanych książkach o seryjnych mordercach, gdzie trup ściele się tak gęsto, że w trymiga kwartał cmentarza by się zaludnił, poczułam przesyt. I wobec powyższego spróbuję uwikłać się z Teo Szackim. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 16:18 negev56 napisała: > Po dwóch przeczytanych książkach o seryjnych mordercach, gdzie trup ściele się > tak gęsto, że w trymiga kwartał cmentarza by się zaludnił, poczułam przesyt. I > wobec powyższego spróbuję uwikłać się z Teo Szackim. > miłej lektury Odpowiedz Link
negev56 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 18:10 chiara76 napisała: > miłej lektury Dzięki Wzorem Szackiego, zrobię sobie ustawienie, ciekawe, czy poczuję się dziwnie... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 18:15 negev56 napisała: > chiara76 napisała: > > > miłej lektury > > Dzięki > Wzorem Szackiego, zrobię sobie ustawienie, ciekawe, czy poczuję się dziwnie... nie wiem, czy to tu, ale chyba tak, ktoś pisał, że brał udział w takiej terapii i to chyba tylko, jako obserwator i że to działa. Mnie to zaintrygowało, przyznaję... Odpowiedz Link
negev56 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 18:29 Coś w tym musi być, ale ja nie lubię jak ktoś majstruje w pobliżu mojej osoby, więc takie seanse nie dla mnie, sama się pobawię w ustawianie). Odpowiedz Link
chiara76 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 19:40 negev56 napisała: > Coś w tym musi być, ale ja nie lubię jak ktoś majstruje w pobliżu mojej osoby, > więc takie seanse nie dla mnie, sama się pobawię w ustawianie). wiesz, ja też bym osobiście się nie wybrała, ale nie ukrywam, że jako obserwator chętnie bym się z tą metodą zapoznała. Wydaje się tak niesamowita, że aż nieprawdziwa, a podobno jest stosowana i działa... Odpowiedz Link
negev56 Re: Z.Miłoszewski - Uwikłanie 22.10.07, 20:04 Jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do takich rzeczy, to musi być jakaś sztuczka i z pewnością da się to jakoś naukowo wyjaśnić. W co wierzę i boję się, choć nie próbowałam, to Tarot. Przed kartami czuję wielki respekt. Odpowiedz Link
chiara76 Tatiana Polakowa, "Smak lodowego pocałunku". 22.10.07, 08:47 wczoraj zaczęłam i jak na razie podoba mi się. O dziwo, wydawnictwo chyba w przeciwieństwie do paru innych, postanowiło wydawać serię tak, jak ona powstała , bo pewne wątki się pojawiają jako kontynuacja tych z "Wszystko w czekoladzie". Odpowiedz Link
sayonara2 Adrianna Ewa Stawska- Śmierć w klasztorze 22.10.07, 11:01 Mam nadzieję,że autorka napisze o dalszych losach insp. Ewy Lewickiej A z innych polskich autorów: Jarosław Mikołajewski - Herbata dla wielbłąda Krystian Laguna- Trzeci czwartek listopada Marta Węgiel- Zatrzymany kadr Odpowiedz Link
nchyb Re: Adrianna Ewa Stawska- Śmierć w klasztorze 22.10.07, 14:42 > Mam nadzieję,że autorka napisze o dalszych losach insp. Ewy > Lewickiej my też taką nadzieję mamy - o czym na forum pisaliśmy! > Jarosław Mikołajewski - Herbata dla wielbłąda podobało mi się, może przez ten nastrój eremu? Coś za bardzo mi się ostatni klasztory marzą, chyba wypocząć muszę, byleb bez morderstw się obyło... > Krystian Laguna- Trzeci czwartek listopada > Marta Węgiel- Zatrzymany kadr a tych dwóch pozycji nie znam, warto? Odpowiedz Link
sayonara2 Re: Adrianna Ewa Stawska- Śmierć w klasztorze 22.10.07, 15:50 > > Krystian Laguna- Trzeci czwartek listopada > > Marta Węgiel- Zatrzymany kadr > a tych dwóch pozycji nie znam, warto? Tak szczerze to zadna rewelacja,nie warto kupowac. Pierwszej w ogole nie polecam. W tej drugiej ksiazce pogubilam sie zupelnie w bohaterach, od razu sypnelo mnostwem postaci i troche trwalo zanim zaczelam kumac o co chodzi A przeczytalam ja bardziej z sympatii dla J.Chmielewskiej, bo autorka M.Węgiel jest czasami bohaterka w powiesciach mojej ulubionej pisarki ) Odpowiedz Link
chiara76 mam pytanie o tę herbatę dla wielbłąda... 22.10.07, 16:16 podobała Ci się ? warto? bo u mnie leży na półce i czeka na swoją kolej i nie wiem, czy się za nią brać szybko, czy nie Odpowiedz Link
sayonara2 Re: mam pytanie o tę herbatę dla wielbłąda... 22.10.07, 21:44 Niech lezy i czeka Odpowiedz Link
chiara76 Re: mam pytanie o tę herbatę dla wielbłąda... 22.10.07, 22:48 jak to interpretować??? odpowiedź, jak dla mnie niejasna... Odpowiedz Link
nchyb Re: mam pytanie o tę herbatę dla wielbłąda... 22.10.07, 22:54 byleby nie za długo leżała... o tej książce już było, albo tu, abo na FK, teraz nie pamiętam. Zdaje się pod innym tytułem, albo nnym nazwiskiem raczej, była w odcinkach w jakiejś gazetce. Detektyw po przejściach, alkoholik, organizuje spotkania dla alkoholików, w jakimś tam byłym klasztorze. Trochę mi ten klaszto przypominał się przy czytaniu zarówno Uwikłania, jak i Śmierci w klasztorze. Jacyś tajemniczy mnisi mi w głowie się kołatają, może bez religijnych fajerwerków, ale nastrój ciut danbrownowski . W sumie nic odkrywczego wielce, ale podobało mi się i zbyt długo nie czekaj, literatura mimo odwołań do innych dzieł literackich (taka biblioteka z ukrytymi księgami no przecież niemal Imię róży Eco ;- )), w czytaniu sympatyczna moim zdaniem. No i te samotnie gdzieś tam poklasztorne. Ja chcę ciszy i spokoju, z dala od innych. Niech się już nawet tam mordują, byleby po cichu i nie w mojej samotni, a obok... Odpowiedz Link
chiara76 Re: mam pytanie o tę herbatę dla wielbłąda... 22.10.07, 23:07 nchyb napisała: Ja chcę ciszy i spokoju, z dala od innych. Niech się > już nawet tam mordują, byleby po cichu i nie w mojej samotni, a > obok... Nchyb, dzięki. To pewnie za jakiś czas się wezmę Coś zmęczona mi się wydajesz...bo tak o tych klasztorach z rozrzewnieniem piszesz... Odpowiedz Link
opty2 Re: C. Graham - Duch w machinie 22.10.07, 13:29 co za skomplikowane osobowości mieszkają w tej Anglii, zwłok jak na razie brak ale czekam do 200 strony (jak ktoś podał) ale się nie nudzę, jest co obserwować Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie? - październik 23.10.07, 20:42 Męczę "Szafa grający Cadillac". Wstyd, żeby od soboty czytać 300 stronicową książeczkę. A dziś przyszła jeszcze świeża dostawa z biblioteki. Czeka na mnie "Błękitna krew" Cobena, "Unik" Kellermana, "Morderczy gatunek" Johnna Connolly. Tę ostatnią ksiażkę wzięłam przez przypadek. Czy ktoś coś wie o jego dokonaniach? Odpowiedz Link
negev56 Re: co do Connolly'ego 23.10.07, 21:02 napisałam w wątku o nim na temat ksiązki ostatnio przeczytanej. Jak przeczytasz Morderczy gatunek, napisz, jaki on jest, ten gatunek rzecz jasna. Odpowiedz Link
negev56 Re: co do Connolly'ego 23.10.07, 21:35 zupełnie nie myślę, to był post skierowany do Minkipinki na jej zapytanie Odpowiedz Link
siostra_pelagia Leonid Józefowicz-Kostium Arlekina 23.10.07, 23:28 Poczciwy śledczy Putilin tropi w Petersburgu morderców austrowęgierskiego attache wojskowego. Trudno się od lektury oderwać. Odpowiedz Link
siostra_pelagia George R.R. Smith-Rockowy Armagedon 24.10.07, 10:50 Recenzje miała dobre, ale w czytaniu to takie sobie. Ceniony undergroundowy dziennikarz pisze reportaż o morderstwie managera super grupy The Nazgul. Odpowiedz Link
panikarola Re: Co teraz czytacie? - październik 24.10.07, 16:35 Ostatniego Pottera skonczylam. Odpowiedz Link